Najboljši VPN za več naprav 2020 – ohraniti vse zaščiteno

Če seštete, koliko naprav imate zdaj v lasti, boste morda presenečeni. Kljub temu imate najverjetneje nameščen samo VPN na enem ali dveh, če obstajajo. Ljudje in družine, ki so veseli pripomočkov, potrebujejo VPN, ki jim bo omogočil povezavo več naprav hkrati. Zato smo sestavili vodič za najboljši VPN za več naprav.


Vse, od mobilnega telefona do televizorja, se lahko poveže z internetom, zato ne bo minilo dolgo, preden zaženete eno napravo z VPN, da lahko povežete drugo. 

Na trgu je veliko ponudnikov navideznih zasebnih omrežij, vendar morate pametno izbrati, da ne boste dobili samo čim več povezav, temveč tudi, da bo preostanek storitve dostojen. 

Na primer, ExpressVPN tega seznama ni dal, ker ponuja le pet hkratnih povezav, vendar je še vedno najboljši VPN iz več razlogov (preberite naš pregled ExpressVPN). 

Drugi VPN-ji lahko dobijo tono povezav, vendar imajo morda slabo varnost. Na srečo ima naš najboljši VPN za več naprav Windscribe neomejene povezave in tudi ni slaba izbira.

Najboljši VPN-ji za več naprav 2020

Kaj je VPN najboljši za več naprav

Najpomembnejši – in očiten – dejavnik je, koliko naprav hkrati zaščiti VPN. Nekateri VPN-ji ne vključujejo veliko povezav takoj od netopirja, vendar vam omogočajo, da dodate več v svoj paket za plačilo, zato je vredno preveriti, kakšne pakete ponuja ponudnik, preden jih odpišete. Obstajajo tudi druge funkcije, ki jih morda želite upoštevati.

Pomembno je, s katerimi napravami je združljiv. Najverjetneje boste imeli vrsto naprav, kot so mobilni telefon, prenosni računalnik, morda celo igralno konzolo. Mnogi ponudniki ponujajo namenske aplikacije za določene naprave in operacijske sisteme, nekateri pa imajo navodila, kako ga ročno nastaviti na drugih platformah. 

Kako enostavno je uporabljati, si je treba omisliti nekaj drugega. Ste začetnik ali strokovnjak na področju VPN? Ne glede na to, kakšen je, boste morda želeli izbrati VPN z uporabnostjo, ki ustreza vašemu znanju. Če ga bodo uporabljali tudi družinski člani, boste morda želeli izbrati eno, ki ima preprost gumb za povezavo ali pa je ob zagonu samodejna..

Upoštevati je treba tudi neomejeno pasovno širino, še posebej, če jo bo hkrati uporabljala skupina ljudi. Če ga izberete z omejitvijo, se bo hitro najedel, ko pa VPN preneha delovati. 

Prepričajte se, da ste izbrali tudi takšno z dobro hitrostjo. To pomeni, če ne želite neskončno čakati na nalaganje vsebine. 

Upoštevati je treba tudi njegovo varnost. Varnost vas bo zaščitila pred mnogimi stvarmi, kot je kibernetska kriminaliteta, zato se boste morali prepričati, da je spodobna. Zasebnost je prav tako pomembna. Zagotovite jo lahko tako, da izberete VPN, ki ima pravilnik o nedelovanju..

Če želite pretakati, se prepričajte, da lahko VPN pride na želeno platformo za pretakanje. Zaradi pametnih detektorjev VPN ne morejo vsi, zlasti pri Netflixu. Če je Netflix nekaj, kar imate pri srcu, potem si oglejte naš najboljši VPN za Netflix. Vsi VPN-ji, našteti tam, lahko vstopijo vanj.

Morda boste želeli razmisliti tudi o drugih, manj pomembnih dejavnikih. Če imate veliko strežniško omrežje, ne boste imeli težav s povezavo s primernim strežnikom. Dobro je imeti na voljo tudi dobro podporo strankam. Nazadnje se prepričajte, da se VPN ujema z vašim proračunom.

1. Najboljši VPN za več naprav: Windscribe

Izbrali smo Windscribe kot najboljši VPN za več naprav. To je predvsem zato, ker ima neomejene povezave, vendar to ni edini VPN, ki to ponuja, zato smo upoštevali druge funkcije. 

Windscribe ima brezplačen načrt in plačan “pro” načrt. Prosti načrt je impresiven in v našem najboljšem brezplačnem vodiču za VPN je najboljši pes. Še vedno imate neomejene povezave z brezplačnim načrtom, vendar razumljivo nima vseh drugih funkcij plačljivega načrta. 

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Na primer, “pro” člani dobijo neomejeno pasovno širino, toda tisti na prostem načrtu so omejeni na 2 GB ali 10 GB, če vnesete veljaven e-poštni naslov. Nadomestilo za podatke se obnavlja vsak mesec, vendar če imate veliko ljudi, ta dodatek ne bo šel zelo daleč. 

Obstajajo drugi načini za povečanje dovoljenja za pasovno širino, ki jih bomo omenili kasneje, vendar boste od plačljivega načrta dobili več veselja od začetka. 

Združljiv je s kopico naprav, kot so Windows, macOS, Android in iOS. Poleg tega ga je mogoče namestiti tudi na usmerjevalnik. To pomeni, da je kdor koli na tej povezavi varen, kar pomaga, če imate celo pleme čaka na povezavo. Ne pozabite, da ko boste enkrat odšli, ga boste morali varno namestiti na napravo.

Ima brezhiben vmesnik, ki ga bodo začetniki našli enostavno, vendar se lahko kosilnice poigrajo tudi z nastavitvami. Njegova varnost je dobra, vendar vseeno vodi nekaj dnevnikov. Kljub temu informacije, ki jih hranijo, niso resnične vrednosti in vam jih ni mogoče izslediti.

Hitrosti Windscribe-a so v večini dejavnosti v redu, vendar v primerjavi s smetano, ExpressVPN, izgledajo manjši. 

Eno področje, ki ga odlikuje, pa je pretakanje. Ima namenske strežnike za Netflix, ki se imenujejo strežniki Windflix. Na voljo so v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi in na Japonskem in dobro delujejo. Plačani člani dobijo dostop do njih, vendar jih bodo morali brezplačni člani dodati v svoj paket. Več o njih si lahko preberete v našem pregledu Windscribe.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Strežniško omrežje Windscribe ni tako veliko kot nekateri ponudniki, vendar jih je v 60 državah več kot 600, kar je med njimi še veliko. Medtem ko imajo “pro” člani dostop do vseh razpoložljivih strežnikov, brezplačni načrt omogoča dostop le do 10. 

Kljub temu ima Windscribe možnost »izdelava načrta«, ki vam omogoča, da vsak mesec dodate lokacije za 1 dolar, med drugim tudi strežnike Windflix. Poleg tega vsaka lokacija, ki jo dodate, poveča dovoljenje za pasovno širino za 10 GB.

Če potrebujete pomoč, obstaja nekaj priročnih spletnih vodnikov, s katerimi boste lahko vstavili zobe. Obstaja tudi klepet v živo, ki ga vodi predstavnik umetne inteligence Garry. Če želimo biti pravični, Garry daje precej dobre odgovore, 24 ur na dan pa je na voljo e-poštna podpora, če potrebujete dodatno pomoč.

Mesečna “pro” cena Windscribe ni slaba, a če se odločite za letni načrt, cena pade za več kot polovico. Z brezplačnim načrtom se lahko prepričate, da vam je všeč, in čeprav ni uradnega pravilnika o vračilu, ga boste dobili, če ga v treh dneh po nakupu vprašate. 

2. Gos VPN

Goose VPN ponuja tudi neomejene povezave, in čeprav ne ponuja ravno toliko kot Windscribe, je še vedno dober tekmec. 

Uporabljate ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS ter drugih. Plus ga lahko namestite na usmerjevalnik. Uporaba je preprosta in lahko začnete delovati v nekaj minutah. 

Gos-VPN-drsnik1

Gos-VPN-drsnik2

Gos-VPN-drsnik3

Gos-VPN-drsnik4

GosVPN-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Njegova hitrost ni velika, kot lahko preberete v našem Googlovem pregledu VPN, dovoljenje za pasovno širino pa bo odvisno od načrta, ki ga izberete. Načrt je neomejen, toda cenejši paket Goose VPN ima omejitev 50 GB na mesec. 

Zajela vas bo močna varnost, ki ima na voljo več možnosti protokola. Za dodatno varnost je vgrajeno tudi stikalo kill. Obstaja tudi pravilnik o nedelovanju dnevnika.

Goose VPN ima na voljo posebne strežniške strežnike, ki so lahko pokvarili Netflix. Vendar se je spopadel z drugimi storitvami pretakanja in počasne hitrosti niso bile najboljša izkušnja.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Goose VPN

Googlovo strežniško omrežje VPN ni veliko, vendar še vedno pokriva 26 držav, kar vam daje dobro izbiro za izogibanje blokom. 

Za samopomoč je na voljo obsežna zbirka znanja. Live chat in podpora po e-pošti sta na voljo 24/7. Ob tem pa klepet v živo daje nejasne odgovore, zato vam je bolje, da se obrnete na ekipo za podporo e-poštnemu sporočilu, če je težava bolj tehnična. Pri našem testiranju smo odgovor hitro dobili.

Čeprav mesečni načrt ni odličen, je Goose VPN še vedno poceni, še posebej, če plačate za eno leto vnaprej. Vendar ni možnosti plačila, daljšega od enega leta. Obstaja 30-dnevno obdobje vračila, če ugotovite, da ni za vas.

3. Surfshark

Še en ponudnik, ki ponuja neomejene povezave, je Surfshark. Je zelo dober ponudnik, še posebej, ker je že od leta 2018. Glede na to, obstajajo področja, ki preprečujejo, da bi bil na vrhu, zato ne pozabite brati.

Namestimo ga lahko v Windows, macOS, Android in iOS, pa tudi na usmerjevalnik. Njegov vmesnik je preprost za uporabo, njegova funkcionalnost pa je omejena. Kljub temu naredi, kar mora. 

Surfshark-homepage-2018

Surfshark je minljiv v primerjavi s svojimi konkurenti, kar lahko preberete v našem pregledu Surfshark. Pretakanje je možno in na platforme se lahko zlahka vleče, hitrost pa je manj prijetna izkušnja. Dobivate neomejeno pasovno širino, ne glede na načrt, ki ga imate. 

Varnost je dobra, vendar podpirata le dva protokola – OpenVPN in IKEv2 – in ne morete izbrati niti tistega, ki ga želite uporabiti. S storitvijo je vključeno stikalo za ubijanje in ne vodi dnevnika vaših dejavnosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč surfanje

Čeprav imajo drugi ponudniki večja omrežja strežnikov, je Surfshark boljši od Googlovih VPN-jev z več kot 1.000 strežniki v 61 državah. To je več kot dovolj za izbiro.

Obstaja zbirka znanja, če se zataknete, vendar ni super, saj ni veliko informacij. Bolje bi se obrnili na podporo prek klepeta v živo ali e-pošte, ki sta na voljo 24/7 in hitrost odzivov je hitra.

Cena Surfsharka ni slaba, a daljši načrti na koncu delujejo ceneje. Za mobilne naprave je na voljo brezplačna sedemdnevna preizkusna različica. Poleg tega obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

4. Zasebni dostop do interneta

Sledi zasebni dostop do interneta, vendar pomeni konec možnosti seznama za neomejeno povezavo na tem seznamu. PIA vam omogoča, da hkrati povežete do 10 naprav in, kar je pošteno, je to še vedno dobro. Večina storitev na trgu, kot je ExpressVPN, omogoča le pet, torej 10 je dostojno število. 

pia-drsnik1

pia-drsnik2

pia-drsnik3

pia-drsnik4

pia-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Deluje z Windows, macOS, Android in iOS. Poleg tega ima PIA popolno stranko za Linux, zato je naš najboljši VPN za Linux. Vmesnik je na začetku nekoliko težaven za nastavitev in je nadležno vezan na pladenj, kar pomeni, da ga ne morete spremeniti ali spremeniti ničesar. Kljub temu vam ponuja veliko možnosti za nadzor VPN-ja in ga lahko namestite tudi na usmerjevalnik.

PIA je zmožna velikih hitrosti in je na našem najhitrejšem seznamu VPN na drugem mestu, a med testiranji je bila nedosledna. O tem si lahko preberete v našem pregledu PIA, vendar je treba omeniti, da je nekaj te hitrosti privzeto varnostno konfiguracijo PIA.

Nastavljen je pri 128-bitnem šifriranju. Povečate ga lahko do veliko bolj zaželenega 256-bitnega šifriranja, a ko to storite, ga boste še nekoliko upočasnili. Obstaja tudi veliko drugih varnostnih možnosti, s katerimi se lahko potegnete. Obstaja tudi stikalo za uničenje in PIA ne vodi nobenih dnevnikov.

Dobite neomejeno pasovno širino in lahko pride v ameriško različico Netflixa, če pa želite katero koli drugo platformo, vam bo bolje, da uporabite enega od naših najboljših izbir. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč PIA

V 30 državah je več kot 3000 strežnikov, in čeprav se večina nahaja v ZDA, bo to dovolj za obhod omejitev. 

PIA ima zbirko znanja za najpogostejše težave, dobite lahko temeljito pomoč pri skupini za podporo e-poštnemu naslovu, ki je na voljo 24/7. Vendar pa za razliko od naših drugih krajev ni možnosti za klepet v živo.

Čeprav je PIA še vedno ena izmed cenejših možnosti na trgu, so se njene cene že pred kratkim dramatično zvišale. Če izberete daljši načrt, boste dobili najboljšo ceno, vendar moramo poudariti, da je obdobje vračila le sedem dni, zato poskrbite, da vam bo všeč.

5. IPVanish

Naš zadnji izbor je IPVanish, ki vam omogoča, da hkrati povežete do 10 naprav, tako kot PIA. Ima stranke za Windows, macOS, Android in iOS, ki jih je enostavno nastaviti in uporabljati. Poleg tega je združljiv tudi z določenimi usmerjevalniki.

Prejšnja

Naslednji

Ima velike hitrosti, čeprav boste morda ugotovili, da so na nekaterih strežnikih slabi. Ni omejitev pasovne širine, vendar to ni najboljši VPN za pretakanje. Ne more priti v Netflix ali BBC iPlayer, če pa ste ljubitelj Hulu ali Amazon Prime Video, je to možnost.

Varnost IPVanish je dobra. Na izbiro je veliko možnosti protokolov in vgrajeno je stikalo za ubijanje. 

Vzpostavljena je no-log politika, toda IPVanish je bil ujet leta 2016, ker je hrano predal ameriškemu ministrstvu za domovinsko varnost. To je bilo pred časom, zato je njegova raven zasebnosti morda zdaj boljša, vendar je treba upoštevati nekaj. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu IPVanish.

Drugi razlogi, ki so nam všeč IPVanish

IPVanish ima več kot 1300 strežnikov na več kot 75 lokacijah, kar vam omogoča veliko izbire. Poleg tega je njegova storitev za stranke spodobna, z bazo znanja, klepetom v živo in e-pošto na voljo 24/7. V pomoč so in odzivni čas je hiter.

Mesečna cena je precej povprečna, a čeprav njeni konkurenti naredijo daljše načrte privlačne, IPVanish ponuja le majhen popust. Ni brezplačnega preizkušanja in le sedemdnevna garancija za vračilo denarja. 

 Najboljši VPN za več naprav Počasne omembe

Čeprav naših pet krakov prevzame krono v oddelku za povezave, je treba razmišljati še več. Vaša varnost in zasebnost sta pomembna dejavnika, zato nekatere zgornje možnosti niso najboljše za to. 

Poleg tega ExpressVPN, ki je najbolj varen VPN, zaradi svoje meje s petimi povezavami sploh ni omenjen, zato je nekaj alternativ.

NordVPN

NordVPN je v mnogih pogledih primerljiv z ExpressVPN, zato je vaša najboljša stava za močno varnost (več si preberite v delu ExpressVPN proti NordVPN). Omogoča šest hkratnih povezav, kar je veliko manj kot drugi viri, če pa je to dovolj za vas, je vredno.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Združljiv je z vsemi glavnimi operacijskimi sistemi in je enostaven za uporabo. Njegove hitrosti so velike, vendar se lahko upočasnijo na dolge razdalje. Dobiš pa neomejeno pasovno širino in je zmožen vstopati v vse pretočne platforme. 

Ima nekaj najboljše varnosti na voljo in doda več zaščite s strežniki z dvojnim skokom. Vključeno je tudi stikalo ubijanja in stroga politika brez dnevnika. Zagotavlja veliko vrednost za vaš denar in obstaja 30-dnevno okno za vračilo, če vam to ni všeč. Več o storitvi preberite v našem pregledu NordVPN.

CyberGhost

Drug odličen izbor je CyberGhost. Omogoča do sedem povezav, čeprav je to tudi omejitev za namestitve. Uporablja se lahko pri večini operacijskih sistemov, stranke pa so enostavne za uporabo. Tako kot NordVPN je tudi njegova hitrost na dolgih razdaljah počasna, vendar upočasnjena, in dosežete neomejeno pasovno širino. Lahko pride tudi na vse pretočne platforme.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

CyberGhost ima dobro varnost, pa tudi stalno omogočeno stikalo za ubijanje. Prav tako ne vodi dnevnikov vaše dejavnosti. To je poceni izbira, če izberete daljšo naročnino. Uporabniki mobilnih telefonov lahko izkoristijo sedemdnevno preskušanje, vendar obstaja tudi garancija za vračilo denarja. Naš pregled CyberGhost vsebuje več podrobnosti o storitvi. 

Končne misli

Veliko je ponudnikov VPN, ki ponujajo odlične funkcije, če pa imate v lasti veliko naprav z internetom ali želite zaščititi svojo družino, se seznam skrajša. Večina ponudnikov ponuja približno pet hkratnih povezav, le nekaj pa jih je, ki presežejo kilometrino. 

Naš seznam najboljših VPN-jev za več naprav opozarja na teh nekaj, vendar ne pozabite, da to, ker ponujajo na tone povezav, še ne pomeni, da so najboljša izbira za vašo varnost in zasebnost. Če je to nekaj, kar cenite in lahko iz šestih povezav iztisnete največ, potem je NordVPN najboljša možnost. 

Če pa potrebujete čim več povezav, je za vas pravi Windscribe. Ni neomejenih povezav, zato je tudi dober ponudnik. Če želite kar najbolje izkoristiti storitev, se boste morali odločiti za plačljivi načrt. 

Imate izkušnje s povezovanjem veliko naprav na en račun VPN? O tem bi radi slišali v razdelku s komentarji. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map