Najboljši VPN za Skype 2020: zavarujte svojo VoIP povezavo

Skype deluje že skoraj 20 let in svojim milijonom uporabnikov ponuja brezplačne glasovne in video klice v skoraj kateri koli internetni napravi. Vendar so varnostne napake uporabnike poiskale dodatno zaščito, storitev pa je v nekaterih državah celo blokirana. Naši najboljši VPN za Skype vam bodo pomagali pri dostopu do storitve in ostali zaščiteni.


Če potrebujete hiter popravek, je najboljša stava, da namestite ExpressVPN. Najboljši Skype VPN zaradi pokritosti s strežnikom, hitrih hitrosti in odlične varnosti. Z njegovo uporabo se boste lahko povezali z državo, kjer je Skype prosto dostopen. Poleg tega bo ves vaš promet šifriran in skrit, vaša povezava pa ne bo prestrežena ali nadzorovana.

Posamezniki in podjetja uporabljajo storitve Skype ali druge glasovne prek internetnega protokola (VoIP) za medsebojne in skupinske klice ali video klepete v spletu. Uporablja se lahko tudi za pošiljanje neposrednih sporočil ali skupno rabo datotek. Uporaba je brezplačna, denar pa stane le, če uporabljate njene vrhunske funkcije, kot so glasovna pošta ali besedilna sporočila in klici zunaj Skype-a. 

Vendar je v mnogih državah Skype bodisi omejen bodisi popolnoma prepovedan. Za to obstaja nekaj razlogov – o katerih bomo v nadaljevanju v tem članku -, vendar je rezultat tega, da vam lahko z uporabo dostojnega navideznega zasebnega omrežja varno dostopate do storitve. V tem članku vam bomo povedali, kako izbrati najboljši VPN za storitev, zakaj potrebujete VPN in zakaj uporaba brezplačnega VPN-ja ni dobra ideja.

Najboljši VPN za Skype

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. Zasebni dostop do interneta
  5. VyprVPN

1. ExpressVPN

ExpressVPN je v naših člankih pogosto izbran kot najboljši VPN, vendar je to z dobrim razlogom. V večini naših testov je najboljši in izpolnjuje vsa merila, ki so potrebna za dostojen VPN za Skype. 

Ima več kot 3000 strežnikov, ki pokrivajo 94 držav, tako da ne bi smeli imeti težav z iskanjem tistega, ki bi lahko dostopal do Skypea. Omejitve pasovne širine ni, kar pomeni, da vas ne bodo prekinili med klicem in je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili do zdaj. Ti dve funkciji sta pomagali ExpressVPN osvojiti naš najboljši VPN za pretakanje in najboljše VPN za Netflixove primerjave.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Varnost ExpressVPN-a je vrhunska, celo najboljša izbira za naš najboljši VPN za Kitajsko. Privzeto uporablja 256-bitno šifriranje AES, kar je priporočeni standard. Zaščitili boste tudi stikalo za prekinitev, ki je samodejno omogočeno. Lahko ga izklopite, vendar ga ne priporočamo. Obstaja tudi stroga politika brez zapisov.

Če ste začetnik, je ExpressVPN odlična izbira zaradi enostavnega vmesnika. Ko ga naložite, lahko preprosto izberete, s katero državo se želite povezati, in se hitro povežete s tamkajšnjim strežnikom. Uporablja se lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Preberite naš pregled ExpressVPN za več o tem.

Na žalost cena ExpressVPN ni enakega aplavza kot druge funkcije. To je drago. Kljub temu dobite veliko za svoj denar in ne morete premagati njegove hitrosti ali stabilnosti. Poleg tega lahko prihranite denar, če se prijavite za daljši načrt in obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

2. NordVPN

NordVPN je še en najboljši kandidat v krogu VPN in je primerljiv z našim zmagovalcem, kot lahko preberete v našem delu ExpressVPN proti NordVPN. Vendar pa zaradi težav s hitrostjo manjka na prvem mestu. 

Ima več strežnikov kot ExpressVPN, z več kot 5.000 v svojem bazenu, vendar z 58 naštetimi državami nima povsem enake pokritosti. Vendar to ni nič, kar bi bilo treba omisliti in bi morali biti dovolj za iskanje strežnika, ki deluje s Skypeom. 

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

NordVPN na hitro vpliva na hitro, a če se s strežnikom povežete daleč stran, je lahko počasen. Vendar dobite neomejeno pasovno širino.

Oddelek za varnost je tam, kjer NordVPN res sveti. Uporablja 256-bitno šifriranje AES naravnost iz polja, lahko pa uporabite tudi njegove strežnike z dvojnim skokom, ki vaši povezavi dodajo še en sloj šifriranja. Obstaja tudi stikalo za odstranjevanje, ki ne vsebuje nobenih dnevnikov. Ni čudno, da je NordVPN najboljši VPN za hudournike.

NordVPN lahko uporabljate v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS z uporabnikom prijaznim vmesnikom. Za boljšo sliko preberite naš NordVPN pregled.

Če potrebujete ponudnika, prijaznejši do denarnice, in lahko žrtvujete hitre in konstantne hitrosti ExpressVPN, je NordVPN naslednja najboljša stvar. Ponuja dobro vrednost za vaš denar. Poleg tega, če se odločite za načrt, ki je daljši od mesečnega, boste na koncu prihranili denar. Obstaja tudi 30-dnevno okence za vračilo denarja, če se premislite.

3. CyberGhost

CyberGhost je še ena odlična storitev, za katero se zdi, da se z vsako posodobitvijo izboljšuje. Njegova strežniška mreža je podobna kot NordVPN, saj je več kot 5.000 v 89 državah. Te številke se pogosto spreminjajo, vendar je vedno v tem območju. Poleg tega lahko za majhno plačilo uporabite strežnike NoSpy CyberGhost, ki sedijo zunaj 14 oči in so opremljeni s vrhunsko strojno opremo.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Njegova hitrost je hitra, a spet lahko, tako kot NordVPN, na dolgih razdaljah upočasni (za skupno primerjavo preberite del NordVPN proti CyberGhost). Omejitve pasovne širine ne bi smele biti zaskrbljene in obstaja pravilnik o brezpogojnih dnevnikih, tako da vaše spletne dejavnosti ne bodo zabeležene.

Varnost je dobra in uporablja 256-bitno AES-ovo šifriranje od začetka. Vključeno je tudi stikalo za ubijanje, samo CyberGhost je nekoliko drugačen od drugih izbirnikov – stalno je omogočen, zato ga ne morete nadzirati. Po eni strani je dobro, ker vam ni treba skrbeti, da bi ga vklopili. Po drugi strani pa bi bilo lepo imeti vsaj možnost.

CyberGhost lahko namestite v sistem Windows, macOS, Android in iOS. Njegov vmesnik je na začetku nekoliko čuden, a ko se navadiš, ga je enostavno uporabljati. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu CyberGhost.

Cene CyberGhosta niso slabe, čeprav mesečna možnost ni najbolj stroškovno najučinkovitejša izbira. Če se naročite za daljše obdobje, boste videli nekaj prihrankov. 

Uporabniki Android in iOS lahko izkoristijo sedemdnevno brezplačno preskusno različico, namizni uporabniki pa le en dan. Vendar ima garancijo za vračilo denarja, ki je 14 dni na mesečnem načrtu in 45 dni za daljše.

4. Zasebni dostop do interneta

Naslednji je zasebni dostop do interneta, kar je odlična storitev brez dodatkov. Ima več kot 3.000 strežnikov, vendar pokrivajo le 29 držav in so večinoma v ZDA, kar bi moralo biti še veliko za dostop do Skypea, vendar pa ni nikjer na isti ravni kot ostali naši izbranci. 

pia-drsnik1

pia-drsnik2

pia-drsnik3

pia-drsnik4

pia-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

PIA ima neomejeno pasovno širino, hitrosti pa so hitre, vendar so lahko nedosledne. Poleg tega je veliko njegove hitrosti posledica dejstva, da se namesti z lažjim šifriranjem. Privzeto uporablja 128-bitno šifriranje AES, vendar za boljše zaščito priporočamo, da ga povečate na 256-bitni AES. S storitvijo je vključeno tudi stikalo ubijanja.

Vašo zasebnost spoštuje s strogo politiko brez zapisov, dokazano pa ji drži, kot lahko preberete v našem pregledu PIA.

Združljiv je z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android in iOS in je najboljši VPN za Linux, ker ima ustreznega odjemalca. Ko je nastavljen vmesnik, je preprost za uporabo, vendar je vezan na pladenj, tako da je lahko nekoliko moteč. Meni nastavitev pa se odpre v ločenem oknu.

PIA je eden najcenejših VPN-jev na trgu, ki ne varčuje po svojih storitvah. Ponuja en načrt v več trajanju, daljši časi pa imajo večji popust. Sedemdnevno obdobje vračila je na voljo, če vam ni všeč.

5. VyprVPN

Naš zadnji izbor je VyprVPN, ki je dostojen VPN, ki je velik pri varnosti. Eden od razlogov, da je zadnji, je pomanjkanje širjenja strežnika. Podprto je, da njegovi strežniki pokrivajo več kot 60 držav, medtem ko je njegova skupna vrednost manj kot 1.000 strežnikov. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Še vedno bi morali najti strežnik, primeren za Skype, vendar so njegove hitrosti še ena težava. Čeprav je za večino dejavnosti v redu, če ga primerjamo z drugimi, je počasi. Vendar dobite neomejeno pasovno širino.

Kar zadeva zaščito in zasebnost, vas zajema nekaj odlične in prilagodljive varnosti. Izbirate lahko med različnimi protokoli, med katerimi je VyprVPN-ov lastni protokol Chameleon, zaradi česar je videti, kot da ne uporabljate niti VPN. Vključeno je tudi stikalo za ubijanje in podjetje ne vodi dnevnikov. 

Čeprav je ta članek namenjen ljudem, ki uporabljajo Skype, smo mislili, da bi morali povedati bralcem, ki se zavedajo zasebnosti, da je Golden Frog, podjetje, ki stoji za družbo VyprVPN, na voljo tudi dodatne storitve zasebnosti. 

Ena izmed teh je njegova šifrirana aplikacija za sporočila, Cyphr. Je brezplačna in enostavna za uporabo – preprosto se morate prepričati, da jo uporablja tudi oseba, s katero se obrnete.

VyprVPN lahko uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Na voljo je nekaj najboljših mobilnih aplikacij, zaradi česar je eden naših najboljših VPN za Android. Njegov vmesnik je malo zastarel, vendar je vseeno enostaven za uporabo, kot lahko preberete v našem pregledu VyprVPN.

Cena VyprVPN je odvisna od paketa, ki ga želite. Standardni načrt ima tri simultane povezave, vendar ima Premium načrt s petimi povezavami in uporabo protokola Chameleon. Daljši načrti omogočajo cenovno ugodnejše in 30-dnevno jamstvo vračila denarja.

Kako smo izbrali najboljši VPN za Skype

Izbira VPN-ja za Skype ni primer, ali lahko dostopa do storitve, ker Skype ne blokira ljudi, ki uporabljajo VPN-je. Potrebujete VPN, s pomočjo katerega lahko obiščete posamezne bloke ali prepove Skype, in tisti, ki vas bo pri tem varoval. Zaradi tega mora izpolnjevati spodnja merila. 

Server Network

Če ste v državi, ki blokira dostop do storitve, se boste morali imeti možnost, da se povežete z državo, kjer je prosto dostopna. Z izbiro VPN-ja, ki ima dober širok strežnik, si dajete več možnosti, da boste obšli ta blok. 

Poleg tega boste morda želeli poklicati ljudi v različnih delih sveta, veliko strežniško omrežje pa vam bo omogočilo to.

Hitrost in pasovna širina

Če želite zagotoviti najboljšo možno povezavo, morate izbrati VPN z velikimi hitrostmi. Če tega ne storite, lahko vpliva na kakovost vašega klica. Ločljivost videoposnetka je lahko slaba in lahko pride do zamika. Prav tako se želite prepričati, da ima dovolj pasovne širine, da vas ne bodo prekinili med klicem.

Varnost

Zdaj, ko smo že prešli funkcije, ki vam bodo pomagale do dostopa do Skypea, bomo govorili o varnosti. Pomembno je, da izberete VPN z dobro varnostjo, še posebej, če ste v državi, zaradi katere je dostop do VoIP nezakonit. 

Dobra varnost vas bo skrivala pred radovednimi očmi, tako da nihče ne bo vedel, da celo uporabljate storitev. Močna šifriranje je ključnega pomena za zaščito, zato mora VPN uporabljati 256-bitni AES kot standard ali pa vam vsaj omogočiti, da ga spremenite v to. Če želite uporabljati to varnost, mora vključevati stikalo za prekinitev, ki bo prekinilo povezavo, če VPN ne bo uspel, kar bo varovalo vas in vaše podatke.

Zasebnost

Vaša zasebnost je prav tako pomembna. Če izberete VPN, ki nima stroge politike brez zapisov – ali morda celo piše, da to drži, vendar je ne spoštuje -, lahko pridete v nered. 

Pravilnik o brezpogojnih dnevnikih pomeni ravno to: podjetje ne bo vodilo dnevnika vaših spletnih dejavnosti. Če bi to storili in jih organi zaprosili, lahko potencialno predajo informacije, ki vključujejo vse, kar ste storili na spletu.

Zakaj potrebujem VPN za Skype?

Čeprav je Skype le storitev, ki omogoča klicanje prijateljem, družini ali sodelavcem na spletu, obstaja nekaj razlogov, zakaj bi morali – ali bi morali zanjo uporabljati VPN.

Kmečki bloki in prepovedi

Prvič, obstaja veliko držav, ki prepovedujejo uporabo VoIP storitev, vključno s Skypeom. Kitajska – kaj šele Severna Koreja – je odličen primer tega. 

Na Kitajskem je velik požarni zid prepovedan z vsebino ali storitvami na zahodu, nadomesti pa jih njihova različica. Renren je na primer kitajska različica Facebooka, WeChat pa je njihov odgovor na WhatsApp. 

VoIP tam ni popolnoma prepovedan, ampak omogoča le uporabo kitajskih storitev, ki jih najverjetneje močno spremljamo. Poskusi dostopa do prepovedane storitve, kot je Skype, v državi, ki nadzoruje svoje državljane, je slaba ideja. Njegova vlada spremlja vsako potezo prek spleta – in brez povezave – zato je uporaba VPN-ja za pokrivanje digitalnih posnetkov nujna. 

Ne samo to, ampak če poskusite naložiti Skype, ko ste na Kitajskem brez VPN-ja, boste najverjetneje končali s kitajsko različico, ki je v skladu s kitajsko vlado, kar pomeni, da se nadzira.

Oman in Kuvajt sta med državami, ki prepovedujejo uporabo VoIP storitev. V drugih državah, kot sta Belize in Brazilija, VoIP ni prepovedan, vendar obstajajo omejitve. Ponudniki internetnih storitev blokirajo dostop do določenih storitev in ljudem omogočajo samo uporabo svojih lastnih storitev. 

V drugih okoliščinah lahko vlada zahteva, da se takšne storitve blokirajo, razen tistih, ki so v njihovi lasti. Tako lahko nadzirajo komunikacijo ljudi.

Varnostne napake družbe Skype

Drugi razlog za uporabo VPN s Skypeom je, da čeprav so njegovi klici in sporočila šifrirani, nimajo zaščite od konca do konca.. 

Sporočila se redno skenirajo zaradi dokazov o goljufiji, kar lahko pomeni le, da jih bo služba lahko dešifrirala. To kaže, da vaša zasebna sporočila niso povsem zasebna in če bi organi želeli dostop, bi jih morali le zahtevati. 

Ne moremo biti stoodstotno prepričani, da bi VPN preprečil, da bi vas Microsoft identificiral, ker ste morali narediti račun, vendar bo pomagal pri zasebnosti in vas varoval pred zunanjimi viri.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za Skype?

Niso vsi brezplačni VPN-ji slabi (poglejte si naš pregled Windsscribe in TunnelBear pregled), vendar veliko brezplačnih VPN-jev, ki se oglašujejo kot dobri, ni nikjer blizu te izjave. 

Naši najslabši brezplačni ponudniki VPN so dovolj, da dvignete obrvi, skratka, nekateri tisti VPN-ji, ki trdijo, da imajo odlično šifriranje, bodisi uporabljajo nižjo stopnjo šifriranja ali, kar je še huje, sploh nobeno. V nekaterih državah bi bilo to zelo slabo, zato priporočamo, da se izognete vsem, ki niste prepričani.

Drugi VPN-ji so preprosto videti, da so lepi, in namesto da bi vas zaščitili, pošiljajo podatke o prometu drugim podjetjem v zameno za nekaj dolarjev. 

Poleg tega so nekateri tako imenovani VPN-ji namenoma razporejeni z zlonamerno programsko opremo in ko ga namestite, se boste morali rešiti le z nekaj težavami z zasebnostjo (mislil, da lahko dostojen antivirus pomaga).

Končne misli

Če ste v državi, ki prepoveduje ali blokira dostop do Skypea, upamo, da smo vam pomagali pri izbiri VPN-ja, ki vas bo pripeljal tja. V nasprotnem primeru bi morali zdaj vedeti, zakaj je zasebno zasebno omrežje nujno zaradi zasebnosti in varnosti. Ne glede na vaš razlog, da ga potrebujete, se prepričajte, da ima dobro strežniško omrežje in visoke hitrosti ter odlično varnost, da boste varni.

ExpressVPN je najboljši VPN za Skype. Ima strežnike v 94 državah, zelo visoke hitrosti in vrhunsko varnost, pa tudi strogo politiko zasebnosti. Zakaj ne bi poskusili s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja?

Ali ste uporabljali VPN za Skype? Če imate, nam sporočite svoje izkušnje v spodnjem razdelku za komentarje. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me