Najboljši VPN za shranjevanje v oblaku leta 2020: vadite varne sinhronizacije

Shranjevanje v oblaku je vedno bolj priljubljeno. Ne glede na to, ali ga uporabljate za shranjevanje fotografij počitnic ali tajnih dokumentov, je pomembna izbira varne storitve za shranjevanje v oblaku. Kljub temu je prav tako pomembno, da med nalaganjem varno povežete, in eden izmed naših najboljših VPN za izbiro shranjevanja v oblaku vam bo zagotovil, da to počnete.


Številni ljudje se zdaj premikajo k shrambi v oblaku, še posebej zato, ker nima težav pri dostopu do fotografij, videoposnetkov in druge vsebine, ko ste v drugi napravi. Celo mnoga podjetja vsaj del svoje infrastrukture selijo v oblak (poglejte si našo najboljšo primerjavo za shranjevanje v poslovnem oblaku).

Najboljši VPN za shranjevanje v oblaku

  1. ExpressVPN
  2. Zasebni dostop do interneta
  3. CyberGhost
  4. NordVPN
  5. ProtonVPN

Povezovanje shranjevanja v oblaku z VPN

Shranjevanje v oblaku vam v bistvu omogoča shranjevanje datotek v spletu, vendar tudi če izberete storitev za shranjevanje v oblaku z najboljšo varnostjo, to še ne pomeni, da niste ogroženi, ko nanje naložite datoteke. Poleg tega ste še bolj ogroženi, če to storite, ko ste povezani z javnim WiFi. Tako pride v virtualno zasebno omrežje.

VPN vam omogoča, da se skrijete za neprehodno steno. V bistvu bo ustvaril varen predor med vašo napravo in strežnikom VPN ter jo prevzel s šifriranjem, hkrati pa skrival vaš resnični naslov IP. 

Karkoli boste počeli na spletu, bo speljan skozi tunel in bo popolnoma zaščiten pred radovednimi očmi. To pomeni, da se bodo datoteke, ko se nalagate v oblak, premaknile tudi skozi tunel. Če želite zagotoviti, da je vaša vsebina čim varnejša, morate izbrati varen VPN, ki bo potekal s storitvijo za shranjevanje v oblaku.

Če potrebujete hiter odgovor, pojdite takoj naprej in namestite ExpressVPN. Najboljši je skupni VPN, hkrati pa izpolnjuje tudi merila, ki so potrebna za najboljši VPN za shranjevanje v oblaku. Preberite več o priporočilih, poleg tega pa bomo govorili o tem, kako smo izbrali VPN-je, vse razloge, ki jih potrebujete in zakaj ne bi smeli uporabljati brezplačnega VPN-ja.

1. ExpressVPN

Če ste pogosto obiskovalec Cloudwards.net, boste najverjetneje do zdaj že ugotovili, da je ExpressVPN najljubši. Kljub temu mora še vedno zaslužiti svoje črte vsakič, ko ga upoštevamo, in lahko vam zagotovim, da izpolnjuje vsa merila, da je najboljši VPN za shranjevanje v oblaku.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Varnost ExpressVPN je vrhunska, z uporabo AES-ove 256-bitne enkripcije od začetnega dohoda, lahko pa jo povečate, če morate premagati strogo cenzuro, da boste sploh stopili na splet. Prestal je naše preizkuse puščanja DNS z letečimi barvami in prišel je s samodejnim stikalom za uničenje, da bo vaš dragoceni tovor varen, če VPN ne bi uspel. 

To je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili – kar je eden od razlogov, da je tudi najboljši VPN za pretakanje – zato ne boste imeli težav z nalaganjem celega števila fotografij z zadnjega dopusta. Več o storitvi si lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN.

Na voljo je tudi z neomejeno pasovno širino, tako da vas ne bodo prekinili na pol poti za prenos. Če ste še vedno na dopustu, boste z veseljem vedeli, da strežniki ExpressVPN pokrivajo 94 držav, kar je več kot IPVanish (preberite našo ponudbo ExpressVPN nasproti IPVanish). 

Druge funkcije programa ExpressVPN

Če želite, da se med nalaganjem velikih datotek ne zmedete, ExpressVPN podpira ločeno tuneliranje, tako da lahko naložite tunel prek VPN-ja, do drugih programov pa prek običajne povezave. Vse, kar morate storiti, je, da te programe dodate na seznam izključitev.

ExpressVPN je združljiv z Windows, macOS, Android in iOS, zato ga lahko po potrebi naložite iz različnih naprav. Omogoča tudi do pet sočasnih povezav, če ste pripravljeni na večopravilnost in želite s ExpressVPN preiti prepoved Netflix.

Kjer ExpressVPN ne dosega ocene, je njegova cena. Je eno najdražjih VPN-jev na trgu, vendar je tudi tisto, ki ponuja najboljšo storitev, kar pomeni, da je vredno vlagati. Denar lahko prihranite tako, da se prijavite tudi za daljši načrt in če niste popolnoma zadovoljni, obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

2. Zasebni dostop do interneta

Sledi zasebni dostop do interneta. Ta VPN je enostaven za namestitev, vendar privzeto uporablja 128-bitno šifriranje AES, zato boste morali narediti nekaj nastavitev, da ga boste dosegli do ugodnejšega 256-bitnega AES-a. Ima tudi stikalo za uničenje in zaščito pred puščanjem DNS.

pia-drsnik1

pia-drsnik2

pia-drsnik3

pia-drsnik4

pia-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Hitrosti PIA so velike, in čeprav je nekaj tega posledica privzetega lažjega šifriranja, smo ga preizkusili, potem ko smo povečali varnost na 256-bitno AES, hitrosti pa so bile še vedno impresivne. 

PIA je tudi konec leta 2019 napovedala dodatek deljenega predorov, tako da lahko po potrebi zaobidete VPN. Dobite tudi neomejeno pasovno širino, več pa lahko izveste v našem pregledu PIA. 

Njeni strežniki ne pokrivajo nikjer blizu števila držav, ki jih ExpressVPN počne, vendar je v 29 državah še vedno več kot 3.000, ki jih lahko izbiramo. 

Uporablja se lahko v vseh glavnih operacijskih sistemih in ima celo popolno stranko za Linux. Hkrati lahko povežete tudi do 10 naprav. Vmesnik je enostaven za uporabo, vendar je vezan na pladenj, zato se vam zdi nekoliko moteč.

PIA je poceni, še posebej, če se odločite za daljše trajanje. Če se kljub temu obotavljate, za mirni mir obstaja sedemdnevno obdobje vračila.

3. CyberGhost

CyberGhost je impresivna storitev, ki ima veliko varnost, pa tudi stalno omogočeno stikalo za ubijanje. To, da ne pozabite vklopiti stikala za ubijanje, je dobra stvar, vendar ne imeti nadzora nad njo. Kljub temu je to majhno vprašanje, ki ga lahko pogledamo mimo. Storitev je prestala tudi preizkuse uhajanja DNS, kot si lahko preberete v našem pregledu CyberGhost.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

VPN ima velike hitrosti, vendar se lahko upočasnijo na dolge razdalje in ni omejitev glede uporabe pasovne širine. Strežniško omrežje CyberGhost je množično in čeprav dejanska številka niha, je več kot 5000 strežnikov, ki segajo v več kot 80 držav. 

Za dodatno majhno plačilo lahko uporabite strežnike NoSpy CyberGhost, ki so konfigurirani z vrhunsko strojno opremo in sedijo zunaj 14 oči. Kdo ve, morda se nalaga na WikiLeaks.

Druge funkcije CyberGhosta

Če je razdelitev predorov nujno za vas, boste morda razočarani nad polovičnim poskusom CyberGhosta. Kaj boste lahko “razdelili”, je odvisno od naprave, ki jo uporabljate. Namizna aplikacija ima zavihek “pametna pravila”, ki vam omogoča izključitev določenih spletnih mest iz uporabe VPN. 

Trenutno je edina platforma, ki vključuje funkcijo deljenega tuneliranja, Android. V aplikaciji Android lahko izključite tudi aplikacije, ki bi šle skozi tunel VPN. Po krajšem klepetu s CyberGhostom smo bili prepričani, da namerava razširiti te zmogljivosti na vse svoje VPN aplikacije.

Stranke so na voljo za Windows, macOS, Android in iOS. Hkrati lahko povežete do sedem naprav, vendar je to tudi omejitev, na koliko lahko namestite VPN. Uporaba je enostavna, tudi če se nanjo navadite.

CyberGhost je po ugodnih cenah. Daljši načrti so znižani, zato ne priporočamo, da se prijavite na mesečni. Če se prijavite z napravo Android ali iOS, boste prejeli sedemdnevno brezplačno preskusno različico, medtem ko uporabniki namiznih računalnikov dobijo le en dan. Obstaja tudi garancija za vračilo denarja, ki je 14 dni za mesečni načrt in 45 dni za daljši.

4. NordVPN

NordVPN je odlična storitev, ki lahko veliko ponudi. To je primerljivo z našim zmagovalcem, kot lahko preberete v delu ExpressVPN proti NordVPN. Vendar pa NordVPN nima nobenih zmogljivosti za razdelitev tunelov.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Kljub temu ima nekaj najboljše varnosti, ki jo lahko dobite, in možnost uporabe strežnikov z dvojnim skokom, ki vaši povezavi dodajo še večjo zaščito.. 

Obstaja tudi stikalo za ubijanje, zato vam ni treba skrbeti za puščanje DNS, ker je opravil vse naše teste. Te funkcije so ji pomagale pri zmagi v našem najboljšem VPN-ju za torrenting kos. Preberite naš NordVPN pregled, če želite videti, zakaj je tako dobro. 

Hitrosti NordVPN-a so močne, čeprav lahko postanejo počasne na dolge razdalje, kot to počnejo pri hitrostih CyberGhosta. Omejitev pasovne širine ni omejena, zato lahko naložite toliko, kot želite. Obstaja več kot 5000 strežnikov, ki pokrivajo nekaj manj kot 60 držav.

VPN podpira Windows, macOS, Android in iOS in omogoča do šest povezav hkrati. Prav tako je preprost za uporabo s preprostim zaslonom v obliki zemljevida, ki vam pokaže, kje so različni strežniki.

Zaradi cene NordVPN je dobro za vaš denar, poleg tega pa boste videli nekaj prihrankov, če se odločite za daljši načrt. V primeru, da se premislite, velja 30-dnevno okno za vračilo.

5. ProtonVPN

Naš zadnji izbor je ProtonVPN. To je dober VPN, ki ima veliko funkcij, a izgubi konkurenco zaradi svoje hitrosti, do katere bomo prišli čez minuto. ProtonVPN je zaščiten z vrhunsko varnostjo z uporabo AES 256-bitne enkripcije. Poleg tega lahko s svojimi vrhunskimi načrti uporabljate njegove strežnike Secure Core, ki nudijo večjo zaščito kot standardni strežniki.

protonvpn-armaturna plošča-drsnik-1

protonVPN-vmesnik-drsnik-2

protonvpn-profili-drsnik-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-slider-5

Prejšnja

Naslednji

Vključeno je stikalo za ubijanje in ProtonVPN je bil čist v preizkusu uhajanja DNS, o katerem si lahko preberete v našem pregledu ProtonVPN.

Kot smo že povedali, resnično spušča ta VPN je njegova hitrost. ProtonVPN ni mrtv počasi, a druge storitve omogočajo, da je videti tako, in omrežje je nedosledno. Poleg tega smo s testiranjem strežnikov Secure Core in brezplačnih strežnikov – brezplačni načrt bomo omenili pozneje – hitrost močno upočasnila. Za najboljše rezultate se ne povezujte s priporočenim strežnikom. 

Tudi pri brezplačnem načrtu dobite neomejeno pasovno širino. Poleg tega ProtonVPN podpira razdeljeno tuneliranje, tako da lahko izključite pošiljanje nekaterih aplikacij ali IP naslovov skozi tunel VPN. V 44 državah lahko izbirate med več kot 600 strežniki.

VPN je mogoče namestiti v sistemu Windows, macOS, Android in iOS in omogoča istočasno povezovanje do 10 naprav. Vmesnik je dober in enostaven za uporabo, toda kljub temu ni veliko nastavitev, s katerimi bi se lahko igrali. 

Cena ProtonVPN

Cena ProtonVPN je v veliki meri odvisna od paketa, ki ga izberete, in štirje so. Najcenejši je očitno brezplačni načrt, a kot je bilo pričakovati, gre z nekaj omejitvami. Imate dostop samo do treh strežnikov – v ZDA, na Japonskem in na Nizozemskem – in hkrati lahko povežete samo eno napravo. 

Naslednji načrt je Basic, ki vam omogoča dostop do vseh njegovih strežnikov in eno dodatno povezavo. Če pa želite uporabljati njegove strežnike Secure Core, boste morali premakniti zarezo na načrt Plus.

Z načrtom Plus dobite vse zgoraj našteto in še tri povezave. Poleg tega dobite strežnike Secure Core in nekatere strežnike, primerne za pretakanje in Tor. 

Četrti načrt, vizionarski, je najdražji, vendar pa podvojitev števila hkratnih povezav in dostopa do šifrirane e-poštne storitve ne upravičuje cene. 

Ne glede na načrt, za katerega se odločite, obstaja 30-dnevno okno za vračilo denarja, v kolikor se odločite, da vam ni všeč. 

Kako smo izbrali najboljše VPN-je za shranjevanje v oblaku

Čeprav so mnogi ponudniki v naših pregledih VPN vredni varovanja pri različnih opravilih, obstaja nekaj funkcij, ki jih nekateri VPN preprosto ne morejo dostaviti. Če smo upoštevali naš najboljši VPN za seznam za shranjevanje v oblaku, smo upoštevali naslednja merila.

Varnost

Najprej in predvsem, VPN mora imeti dobro varnost. Brez tega ni veliko smisla, da bi ga uporabljali za zaščito pred shranjevanjem v oblaku. Za najboljšo obrambo bi moral uporabiti AES 256-bitno šifriranje ali vsaj omogočiti, da ga nastavite na to po namestitvi. 

Če želite dokončati paket, mora VPN vključiti stikalo za prekinitev, ki bo prekinilo povezavo, če VPN preneha delovati. To bo pomenilo, da se sinhronizacija datotek moti, vendar je veliko bolje, kot da odprete vrata vsem spletnim osebam, ki so tam, kot je kibernetska kriminaliteta. 

Nazadnje morate izbrati VPN, ki je opravil naše preizkuse uhajanja DNS. Skratka, puščanje DNS bi pomenilo, da čeprav ste povezani z VPN, nekateri podatki iztekajo iz tunela, kar v bistvu izniči namen VPN. Preberite naš vodič o puščanju DNS, da boste bolje razumeli.

Hitrost

Hitrost VPN je pomembna. Če izberete takšno, ki ima počasne hitrosti, boste čakali, da se datoteke naložijo večnost, in to ni zabavno. Povezava prek VPN vas bo tako ali tako nekoliko upočasnila, a če izberete takšno, ki ima dobre hitrosti, ne bi smeli opaziti veliko razlike.

Pasovna širina

Pri nekaterih dejavnostih je dodatek pasovne širine pomemben. Če izvajate le lahke naloge, to ne bo preveč pomembno in pasovna širina lahko gre daleč. 

Vendar bo nalaganje v oblak vključeno v vaš dodatek, in če nalagate velike datoteke, bo šlo hitro. Da se temu izognete, priporočamo, da izberete storitev z neomejeno pasovno širino.

Split tuneliranje

Izključitev VPN-ja samo, da stvari nekoliko pospešite ni dobra ideja. Namesto tega se odločite za VPN, ki podpira deljeno tuneliranje. Z razdeljenim tuneliranjem lahko nekatere aplikacije in URL-je izključite iz uporabe VPN-ja. To vam bo pomagalo, da pospešite prenos, vendar med preverjanjem svojega bančnega računa ostanete zaščiteni.

Server Network

Dobro obsežno omrežje strežnikov je dobro, da lahko izberete najboljše za nalaganje. Več izbire imate, lažje boste našli takšno, ki ima najboljše hitrosti, in ne boste občutili vpliva, če nekateri strežniki ne bi bili v uporabi. 

Poleg tega to pomeni, da mora biti v bližini nekje, kamorkoli potujete, in ga lahko uporabite za izogibanje geblokom, če boste morali..

Združljive naprave in prijaznost do uporabnika

Ne pozabite, s katerimi napravami je združljiv VPN, še posebej, če nameravate naložiti z različnih platform. Morda boste želeli naložiti pomembne datoteke iz prenosnika, vendar naložite nekaj fotografij iz telefona, da sprostite nekaj prostora. Večina VPN podpira glavne operacijske sisteme, nekateri pa gredo tudi malo dlje.

Cena

Nazadnje, cena VPN-a bi lahko vplivala na vašo odločitev. Ne izbirajte samo na tem dejavniku, ampak vseeno se prepričajte, da ustreza vašemu proračunu.

Zakaj potrebujem VPN za shranjevanje v oblaku?

Uporabite VPN za kakršne koli spletne aktivnosti, še posebej ob upoštevanju vse večjega spletnega nadzora (za popolno zasebnost si oglejte naš najboljši kos za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem). 

Z uporabo VPN boste varni pred kakršno koli nevarnostjo, ki se skriva v spletu, še pomembneje pa je, če ste povezani z javnim omrežjem WiFi (in dober razlog za namestitev dostojnega protivirusnega programa). Nič ne povemo, kako varna je povezava, zato je najbolje, da ste varni kot žal.

Kar zadeva vaše dejanske datoteke, jih mora vaša storitev shranjevanja v oblaku zaščititi med prenosom, in sicer tako, da se imenuje zaščita transportnega sloja (TLS). S tem bodo vaše datoteke poslane skozi varen predor in bodo tudi predhodno šifrirane. 

Če vaša storitev shranjevanja v oblaku zagotavlja dvofaktorno preverjanje pristnosti, bi morali biti v redu, tudi če kdo ukrade nekatere podatke. 

Nikoli pa ne morete povedati, kaj se boste lotili, še posebej, če ste povezani z nezanesljivim omrežjem. Ne glede na to, ali nalagate v oblak ali znova shranjujete nekaj, kar ste že shranili, obstaja malo razlike med dejanskim začetkom prenosa ali končanjem prenosa. 

Če vaša naprava ni varna, lahko hekerji zlahka dobijo dostop do datotek v svoji napravi ali celo do svoje shrambe v oblaku. Z nameščenim VPN-jem boste odpravili majhen razkorak med zaščito vašega pomnilnika v oblaku in vašo napravo.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za shranjevanje v oblaku?

Čeprav nekateri brezplačni VPN-ji niso slabi, je veliko razlogov, zakaj ne bi priporočali uporabe enega za shranjevanje v oblaku. Naš najslabši vodnik brezplačnih ponudnikov VPN kaže, kako slabo je lahko, toda glavni razlog je, da je njihova varnost pogosto vprašljiva. Nekateri tržijo, da imajo veliko varnost, kadar je v resnici zelo slaba ali sploh ni.

Druge so ujeli vohljati po uporabniških podatkih in jih prodali tudi drugim podjetjem. Obstajajo izjeme – na primer Windscribe in TunnelBear, ki ponujajo brezplačen načrt in so uvrščeni na naš seznam najboljših brezplačnih storitev VPN -, pa čeprav nimajo potrebnega za velik prenos.

Prav tako je verjetno, da ne boste imeli določenih funkcij, na primer razdeljenega tunela, ali da bo njegova hitrost polžev tempo.

Skratka, uporaba brezplačnega VPN bi pomenila, da verjetno tvegate svojo varnost in zasebnost, večina VPN-jev pa ne ponuja brezplačne pasovne širine, razen če plačate.

Končne misli

Upajmo, da vam je ta članek pomagal razumeti, zakaj boste potrebovali VPN za shranjevanje v oblaku, pa tudi vsa merila, ki so potrebna za najboljšo VPN za shranjevanje v oblaku.

Izberite VPN, ki ima dobro varnost, vključno z uporabo stikala za odstranjevanje, in ki je opravil preizkuse puščanja DNS. Pomembne so tudi hitre hitrosti in neomejena pasovna širina, da zagotovite nemoteno izkušnjo in ne boste dosegli omejitve podatkov med prenosom. Koristi je tudi delitev tuneliranja, pa tudi dobra strežniška mreža.

ExpressVPN izpolnjuje vsa ta merila in še več. Ima odlično varnost, stikalo za ubijanje in ne pušča DNS. Dobite tudi zelo visoke hitrosti in neomejeno pasovno širino. Poleg tega podpira razdelitev tunelov. Zakaj ga ne bi podarili s 30-dnevno garancijo vračila denarja?

Sporočite nam svojo izkušnjo z uporabo VPN-ja za shranjevanje v oblaku v razdelku za komentarje. Medtem ko ste tukaj, si oglejte tudi ostale članke VPN. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me