Najboljši VPN za Savdsko Arabijo 2020: Varnost med premikajočimi se peski

Na Savdsko Arabijo si lahko mislite, da ni nič drugega kot puščava, vendar je zanjo več. To je dom islama in dva njegova najsvetejša kraja, ki sta mu dala ime “dežela dveh svetih mošej.” Veliko je raziskovati, če je največja suverena država na Bližnjem vzhodu, in če želite ostati povezani, morate tam uporabiti enega naših najboljših VPN za Savdsko Arabijo.


Uporaba navideznega zasebnega omrežja je dobra ideja, saj vas ne bo le zaščitila pred spletnimi nevarnostmi, ampak vam bo pomagala tudi do dostopa do omejene vsebine. Internet v Savdski Arabiji je v hiši Freedom House razvrščen kot brezplačen, in čeprav ni tako slab kot nekatere države, boste ugotovili, da ne morete dostopati do določenih spletnih mest. 

Naš del o Srednjem kraljestvu je odličen primer, kako lahko je internet omejen, in če načrtujete obisk, se obrnite na naše najboljše VPN storitve za Kitajsko. 

Omejitve interneta v Savdski Arabiji

Spletna mesta z vsebino, ki se jim zdi škodljiva, protiislamska ali žaljiva, so pogosto blokirana. Oblasti tudi želijo cenzurirati spletna mesta, ki širijo ekstremistične ideologije, vendar to včasih povzroči, da se spletna mesta z licenco novic blokirajo, ker so objavile fotografije milic. Drugo spletno mesto je bilo blokirano, potem ko so ga obtožili, da je ustnik za Muslimansko bratovščino.

Omogočena je lahko tudi vsebina, povezana s človekovimi pravicami in političnimi organizacijami, pa tudi spletna mesta, ki pripadajo disidentom in šijski verski manjšini. Spletno mesto, ki pripada edini politični stranki, Islamska stranka Umma, je blokirano, ker so v Savdski Arabiji politične stranke nezakonite..

Poleg tega je omejeno karkoli v zvezi s pornografijo, drogami ali igrami na srečo, podobno kot je navedeno v našem najboljšem VPN-ju za UAE. Ponudniki storitev morajo blokirati ne glede na spletna mesta, ki jih prosi Komisija za komunikacije in informacijsko tehnologijo in če tega ne stori, lahko pride do globe do 5 milijonov SAR (1,33 milijona dolarjev).

Medtem ko so dostopne družbene medije in komunikacijske aplikacije, so bile uvedene omejitve, da se platforme upočasnijo ali ne morejo opravljati določenih nalog. To je bilo storjeno zato, da bi skrajne organizacije preprečile njihovo uporabo. Ni tako hudo, kot je navedeno v našem najboljšem delu VPN za Iran, kjer pa je bilo več teh aplikacij prepovedano.

Kot v večini držav, tudi v Nemčiji, je piratstvo nezakonito. Leta 2012 je bil za boj proti njemu sprejet zakon o nepošteni konkurenci. Spletna mesta, ki distribuirajo avtorsko zaščiteno gradivo, so blokirana, zato vam, če želite vnašati v torrent, pomaga VPN.

Vedeti morate tudi, da so v Savdski Arabiji nekatera spletna mesta VPN blokirana. Morda boste morali namestiti tistega, ki ga izberete, preden pridete tja.

Vsebinska odgovornost v Savdski Arabiji

Lastniki spletnih strani so lahko odgovorni za vsebino, objavljeno na svojih platformah, ki se jim zdi neprimerna, zato pogosto brišejo uporabniško ustvarjeno gradivo. CITC lahko na družbena omrežja pošlje tudi zahteve za odstranitev objav, za katere meni, da so neprimerne, na primer kršitve avtorskih pravic, nespodobnost ali golota.

Kritike savdske kraljeve družine ne dopuščajo, uporabniki družbenih medijev pa pazijo, kaj objavljajo, delijo ali radi na spletu. Kazenski zakon za kazniva dejanja terorizma in njegovo financiranje je začel veljati leta 2014, vendar so njegove opredelitve nejasne, vključno s pojmi, kot sta “žalitev ugleda države” in “škoda javnemu redu”. To pomeni, da je mogoče vrsto govora kriminalizirati.

Večina zakonov Savdske Arabije glede govora omejuje. Zakon o boju proti kibernetskemu kriminalu iz leta 2007 na primer omejuje svobodo izražanja in ustvarjanje nečesa, kar škodi javnemu redu, javni morali ali verskim vrednotam, lahko povzroči kazen do petih let zapora ali globo do 3 milijone SAR (800.000 USD).

Tiste, ki izražajo določena stališča, spremlja vlada in mnogi so se obrnili na bolj zasebna omrežja, kot sta Snapchat in Path. Januarja 2017 so skupine WhatsApp prejele grozeče sporočilo, v katerem je navedeno, da se lahko tisti, ki spodbudijo javno mnenje o njem, soočijo z zaporom za eno leto in globo v višini 500.000 SAR (133.000 dolarjev).

Zakon o avtorskih pravicah se včasih uporablja za odstranitev vsebine, za katero velja, da je kljubovalna. Na primer, televizijska oddaja “Fitnah” je bila podvržena cenzuri zaradi uporabe posnetkov s savdskega televizijskega kanala Rotana za kritiko princa Al-Waleeda Bin Talala, lastnika kanala.

Zaradi kritik vlade so aretirali tudi verske osebnosti in konservativne državljane. Konzervativni pridigar Asem al Owyaed je bil aretiran zaradi kritiziranja Generalnega organa za zabavo na Twitterju. Naš najboljši članek VPN za Singapur obišče drugo državo z močnimi zakoni proti obrekovanju.

Nadzor v Savdski Arabiji

Nadzirajo se spletna mesta, dnevniki, družbeni mediji, klepetalnice, e-poštna sporočila in besedilna sporočila, za katere oblasti pravijo, da ščitijo nacionalno varnost in ohranjajo družbeni red. Ministrstvo za kulturo in informacije zahteva, da imajo blogi, forum, klepetalnice itd. Dovoljenje za delovanje. To pritiska na pisatelje, da sami uravnavajo svojo vsebino.

Ameriški varnostni strokovnjak Moxie Marlinspike je dejal, da ga je telekomunikacijsko podjetje Mobily kontaktiralo po e-pošti z naslovom “Rešitev za spremljanje šifriranih podatkov na telekomunikaciji.” Po nekaj dopisovanjih je izvedel, da organizira nadzorni program za prestrezanje mobilnih podatkov v aplikacijah, kot so Twitter, Viber, Line in WhatsApp.

Leta 2013 je vlada uvedla bloke v internetne aplikacije za komunikacijo, potem ko je postalo sumljivo, da bi storitve lahko uporabljali aktivisti in vojaki. Konec leta 2017 je odpravil prepovedi, vendar je dejal, da bo nadziral in cenzuriral aplikacije. Nova uredba je dejala, da ščiti podatke uporabnikov in blokira vsebino, ki krši zakone kraljestva.

V začetku leta 2016 je CITC od novih naročnikov na SIM kartici zahteval, da imajo registrirane prstne odtise. Kasneje so bile neregistrirane naročnine prekinjene. Uporabniki so imeli na voljo 90 dni za registracijo, preden bo zaustavitev trajna.

Njegova utemeljitev je bila zaščita naročnikov pred negativnimi učinki ali nepravilnostmi, ki se lahko pojavijo. To je poleg tega, da morajo naročniki registrirati imena in identifikacijske številke, tudi za predplačniške mobilne telefone. Poleg tega obstajajo poročila, da je vlada vlagala v vohunsko podjetje Hacking Team. Preberite naš del o vladnem nadzoru, če želite več informacij.

Najboljši VPN za Savdsko Arabijo 2020

Kaj naredi VPN najboljše za Savdsko Arabijo

Kot lahko vidite v naših pregledih VPN, je veliko dejavnikov, ki ustvarjajo dober VPN, vendar so nekateri pomembnejši od drugih v Savdski Arabiji. Najprej boste želeli enega z veliko varnostjo. To vas ne bo samo skriti pred nadzorom in spletnim policijskim delovanjem, temveč vam bo pomagalo tudi zaščititi pred spletnimi nevarnostmi, kot je taksist (to je tudi dober razlog za namestitev protivirusnega programa).

Poleg tega bi moral imeti vgrajeno stikalo za ubijanje. Tako boste prekinili povezavo z internetom, če VPN ne bo uspel, kar bo vaše podatke varno. Prav tako boste želeli preveriti, ali ne vodi evidence o svojih spletnih dejavnostih, tako da preverite, ali obstaja močna politika brez zapisov.

Veliko omrežje strežnikov, ki pokriva čim več držav, je dobro za izogibanje cenzuri, pomagalo pa vam bo tudi, da jih geobloki najdete na nekaterih spletnih mestih. Če želite na primer gledati Netflix ZDA, se boste morali povezati, če želite uporabljati VPN, da boste dobili ameriški IP naslov. Enako velja za vsebino v Savdski Arabiji. Za ogled si ga boste morali povezati s strežnikom.

Hitrost je še ena funkcija, ki jo je treba upoštevati. Hiter VPN bo zagotovil, da ne boste samo čakali, da se stvari naložijo. Prav tako boste želeli neomejeno pasovno širino, tako da vam ni treba skrbeti, koliko podatkov uporabljate. Obe funkciji sta še posebej priročni, če načrtujete pretakanje ali hudourništvo.

Upoštevati je treba tudi prijaznost do uporabnika, podprte naprave in število povezav hkrati. Poleg tega bi lahko vplivali dobra storitev za stranke in poštena cena.

Naša priporočila so dobra iz različnih razlogov, zato se prepričajte, da ste izbrali tistega, ki najbolje ustreza vašim dejavnostim.

1. Najboljši VPN za Savdsko Arabijo: ExpressVPN

ExpressVPN zaseda prvo mesto Savdske Arabije. Ima veliko varnost in jo lahko povečate s privzetega 256-bitnega AES-a na 4096-bit, če želite. Ima tudi stikalo za uničenje, zato vam ni treba skrbeti, če boste izpostavljeni, če VPN ne uspe. Obstaja tudi stroga politika brez zapisov, ki zagotavlja, da bodo vaše dejavnosti ostale zasebne.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

ExpressVPN ima več kot 3.000 strežnikov s pikami v 94 državah, tako da ne bi smeli imeti težav z iskanjem strežnika, ki ustreza vašim potrebam – razen če ne želite dostopati do vsebine Savdske Arabije. Ne boste mogli, saj tam nima strežnikov. Če je to za vas prestopnik, boste morali preskočiti na naš tretji izbor, saj je to edini ponudnik, ki ima nekaj.

Če je pretakanje vsebine na vašem dnevnem redu, boste veseli, da boste ExpressVPN prislužili prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za pretakanje in najboljšem VPN-ju za Netflixove komade. Bil je tudi eden najhitrejših VPN-jev in ne postavlja omejitev pasovne širine. Več o tem, zakaj nam je všeč, preberite v našem pregledu ExpressVPN.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

ExpressVPN je ena izmed boljših možnosti za enostavnejšo uporabo, še posebej, če ste novi v VPN. Ko je enkrat nameščen, naredi skoraj vse za vas. Vse kar morate storiti je, da izberete strežnik in preverite, ali ste povezani. Uporabljate ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS, hkrati pa omogoča povezovanje petih naprav.

Ima dobro podporo strankam in ponuja klepet v živo 24/7, kar je najhitrejša možnost. Pokličete ga lahko tudi po e-pošti in to je najbolje za več tehničnih poizvedb. Osebje je koristno in vljudno pri obeh metodah.

ExpressVPN je eden najdražjih VPN-jev, vendar ga priporočamo zaradi svoje kakovosti storitev. Poleg tega, če se odločite za daljši načrt, boste prihranili nekaj denarja in ima 30-dnevno garancijo vračila denarja.

2. NordVPN

Nato pa NordVPN, ki se pogosto pojavlja v naših petih člankih. Okrog ima nekaj najboljše varnosti, vključno z možnostjo dvokratnega šifriranja, da dodate še večjo zaščito v tunel VPN. Vsebuje tudi stikalo za ubijanje in ne vodi dnevnikov vaših spletnih dejavnosti. Preberite si celoten pregled NordVPN, da boste videli, zakaj je tako dobro.

Ima več kot 5000 strežnikov, kar je več kot ExpressVPN, in razporejeni so po 60 državah, kar vam daje veliko možnosti. Povedano je, da v Savdski Arabiji ni nobenega, zato od tam ne boste mogli gledati vsebine.

Prejšnja

Naslednji

Hitrost je dobra, vendar se lahko povežete z oddaljenimi strežniki. Njen čas preklopa strežnika je hiter in ni omejitev pasovne širine, ki bi ovirale pretakanje ali prenos. NordVPN je zmagal v našem najboljšem VPN-ju za torrenting komad, zato je dobra izbira, če to iščete.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Nastavitev je enostavna in stranke so uporabnikom prijazne. Uporabljate ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS, hkrati pa omogoča povezavo do šestih naprav, kar je pripomoglo, da si je prislužil mesto v našem najboljšem članku VPN za več naprav.

Podpora strankam je na voljo prek klepeta v živo in e-pošte. S klepetom v živo boste dobili najhitrejši odgovor, vendar je osebje v vsakem primeru v pomoč. Uporabite lahko tudi priročno zbirko znanja, da poskušate težavo rešiti sami.

Mesečni načrt je cenovno dostopen, če pa se prijavite na daljši rok, boste prihranili denar. Če se ne počutite udobno, se lahko z 30-dnevnim vračilom najprej prepričate.

3. VyprVPN

Naša naslednja izbira je VyprVPN. Ima dobro varnost, ki je izboljšana s protokolom Chameleon. Obstaja vgrajeno stikalo za prekinitev, ki zagotavlja, da boste ostali zaščiteni, če povezava ne uspe in nobenih dnevnikov.

Izbira strežnika VyprVPN

Z možnostjo nadzorovanja komunikacijskih aplikacij v Savdski Arabiji boste morda želeli izbrati VyprVPN zaradi njene šifrirane aplikacije za sporočila, imenovane Cyphr. Na voljo je v sistemih Android in iOS, kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti, da bi kdo prelistal vaša sporočila. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu VyprVPN

Njegova pokritost strežnika pa ni tako dobra kot druge možnosti. Strežnike ima v 64 državah, a skupaj jih je manj kot 1.000. Kljub temu bi morali imeti dovolj, da bi obšli bloke, tudi v Savdski Arabiji, saj ima VyprVPN strežnike v Rijadu.

Njegove hitrosti niso slabe, čeprav niso med najboljšimi lastnostmi in ni omejitev pasovne širine, s katerimi bi se lahko spopadli.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Nastavitev je enostavna in se lahko povežete v nekaj minutah. Odjemalci namizja so na voljo za Windows in macOS, skupaj z mobilnimi aplikacijami za Android in iOS. Vmesnik je z datumom, vendar je še vedno enostaven za uporabo.

Z osnovnim paketom lahko hkrati povežete do tri naprave, vendar premium paket omogoča do pet. Kljub temu ni omejitev, na koliko naprav lahko imate nameščen program.

VyprVPN-domača stran

Za vas je na voljo priročen razdelek s pogostimi vprašanji, ki bi vam lahko pomagal pri najpogostejših težavah, če pa potrebujete dodatno pomoč, se lahko obrnete na podporo strankam prek klepeta v živo ali e-pošte. Ob tem pa nobeden od teh ne nudi velike pomoči .

Tudi viprVPN ima cenovno ugodne načrte, vendar boste tako kot pri drugih prihranili denar tako, da se odločite za daljšega. Obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

4. Zasebni dostop do interneta

Druga dobra izbira je zasebni dostop do interneta. Medtem ko nima zvonov drugih ponudnikov, je to še vedno dobra izbira. Ima spodobno varnost, vendar je privzeto nastavljena na manj zaželeno 128-bitno šifriranje. Lahko ga spremenite na 256-bitni AES ročno, vendar bo to upočasnilo vašo povezavo.

S storitvijo dobite stikalo za ubijanje in vam ni treba skrbeti za svojo zasebnost, ker ne vodi dnevnika svojih spletnih aktivnosti.

Njegova pokritost strežnika je hit-in-miss. Ima več kot 3000 strežnikov, zajema pa le 33 držav. V Savdski Arabiji ni nobenega strežnika, vendar bi morali kljub temu imeti možnost, da obidete bloke na drugi vsebini. Če želite gledati Netflix, ne bi smeli imeti težav, saj je večina njegovih strežnikov v ZDA.

PIA je hitra, vendar to predvsem zaradi lažjega šifriranja. Ko povečate šifriranje, se bo storitev upočasnila. Še vedno bo v redu, čeprav omejitve pasovne širine ni.

Drugi razlogi, ki so nam všeč PIA

Nastavitev je enostavno s strankami za Windows, macOS, Android in iOS. Za uporabo so preprosti in preklapljanje strežnikov je prepir.

Njegova uporabniška podpora bi lahko bila boljša, saj ni klepeta v živo. Uporabiti morate spletni obrazec in čakati na odgovor po e-pošti. Čeprav je lahko hitreje, je bil odziv temeljit. Preberite naš pregled PIA za več informacij.

Celotna storitev je na voljo po spodnjih mesečnih cenah, čeprav so se cene podražile. Še vedno lahko prihranite denar, če se odločite za daljšo naročnino. Ima tudi sedemdnevno garancijo za vračilo denarja, tako da se lahko prepričate, da vam je v tem obdobju všeč.

5. TorGuard

Naš zadnji izbor je TorGuard. Ima dobro varnost, ki jo lahko prilagodite svojim lastnim željam in številne protokole, med katerimi lahko izbirate. To je super, če želite prilagoditi nastavitve, vendar poskrbite, da veste, kaj počnete.

Obstaja tudi vgrajeno stikalo za ukinitev za dodatno zaščito, vaša zasebnost pa je zagotovljena s trdno politiko brez zapisov.

torguardclientarea

TorGuard ima dostojno število strežnikov, razpršenih po 55 državah, čeprav jih v Savdski Arabiji ni. Kljub temu pa boste lahko z drugimi lokacijami zaobšli omejitve v državi.

Glede na to bi morali vedeti, da TorGuard ni odličen v tem, da se pretakne pred geobloki za pretakanje. Kljub temu se lahko odločite, da boste dobili poseben naslov IP za državo, ki jo potrebujete. Zagotovljeno bo delo, vendar bo to še dodatno stalo.

Njegove hitrosti so v redu, vendar se lahko razlikujejo. Ni vam treba skrbeti, koliko pasovne širine uporabljate, saj ni omejitev. Več o storitvi si lahko preberete v našem celotnem pregledu TorGuard.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

TorGuard lahko uporabljate v operacijskem sistemu Windows in macOS s strankami, ki so enostavne za uporabo. Obstajajo tudi aplikacije za Android in iOS, ki pa jih lahko povzročajo težave. Omogoča povezavo petih naprav naenkrat, za 1 dolar pa lahko kupite do 20 dodatnih.

Če imate težave, naj vam spletni vodiči in forum pomagajo rešiti manjše težave. Če potrebujete več pomoči, lahko uporabite klepet v živo, vendar gre samo k osnovnemu podjetju za podporo. Zaradi tega je več tehničnih težav najbolje usmeriti v ekipo za podporo e-pošti. Na voljo je 24/7 in pomoč je dobra.

Domača stran TorGuard 2017

Mesečna cena TorGuarda ni slaba, vendar se stroški precej znižajo, če se zavežete za dolgoročno naročnino. Na voljo je sedemdnevna garancija za vračilo denarja, tako da lahko najprej preverite storitev.

Končne misli

Zdaj veste, zakaj je smiselno uporabljati VPN v Savdski Arabiji in upamo, da smo vam pomagali, da se odločite, kateri ponudnik bo ustrezal vašim potrebam.

Naša knjižnica VPN vključuje veliko dostojnih ponudnikov, vendar si želite tistega z veliko varnostjo, s stikalom za odstranjevanje in strogo politiko brez dnevnika. Poleg tega želite dobro mrežo strežnikov za izogibanje blokom, nekateri pa v Savdski Arabiji, če želite vsebino od tam.

Naš zmagovalec je ExpressVPN zaradi svoje velike varnosti in zasebnosti. Glede na to je naša tretja izbira, VyprVPN, edina, ki ima strežnike v Savdski Arabiji. Če iščete vsebino Savdske Arabije, jo boste morali izbrati.

Če imate izkušnje z uporabo VPN v Savdski Arabiji, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me