Najboljši VPN za Portugalsko v letu 2020: Vino in zasebnost

Portugalska je bila ustanovljena v 12. stoletju in je ena najstarejših držav na svetu. Sedeti na vogalu evropske celine, slovi po portskem vinu, neverjetni arhitekturi, osupljivih plažah in, bodimo v spominu, Cristiano Ronaldo.


Država hitro napreduje v inovacijah in med tem, ko boste tam, boste morali spletno povezati, zato se zaščitite z enim naših najboljših VPN za Portugalsko.

Ni važno, kje ste na svetu, navidezno zasebno omrežje je treba v 21. stoletju. Vladni nadzor je razširjen v številnih državah, danes pa so ljudje vdrli levo, desno in v sredino. Poleg tega je cenzura interneta nenehno zelo visoka, saj le državljani želijo, da jo vidijo njeni državljani.

Vzemimo za primer Kitajsko. Njen internet je povsem nova igra z žogo. Nadzira ga Veliki požarni zid in blokira vso vesternizirano vsebino, celo v dolžini ustvarjanja lastnih aplikacij za nadomestitev drugih, kot sta WhatsApp in YouTube. 

Če obiščete Kitajsko, uporabite isti VPN, ki smo ga izbrali za Portugalsko: ExpressVPN. To je najboljši VPN za Kitajsko in na splošno najboljši VPN na trgu. 

Kljub temu obstajajo drugi, lažji razlogi za uporabo VPN. Geobloki so resnična bolečina, toda VPN vam lahko pomaga, da jih zaobidete tako, da premaknete svojo lokacijo. Knjižnica Netflix je v vsaki državi različna, zahvaljujoč prepovedi Netflix, za dostop do ZDA pa boste potrebovali ameriški IP naslov. Tudi za portugalsko vsebino boste morali od tam dostopati do strežnika.

Najboljši VPN za Portugalsko 2020

Kaj je VPN najboljši za Portugalsko

Čeprav lahko iz naših pregledov VPN izberete naključnega ponudnika, se najprej prepričajte, ali je primeren za uporabo na Portugalskem. 

Na Portugalskem ni veliko cenzure, ki jo je mogoče zaobiti, vendar se kljub temu lahko omejite zaradi geo-omejitev. Če želite zagotoviti, da jih boste lahko obšli, morate izbrati VPN, ki ima dobro strežniško omrežje. Več strežnikov je v čim več državah, boljše bodo vaše možnosti za dostop do želenega.

Če želite dostopati do vsebine, ki je omejena na Portugalsko, boste morali poskrbeti, da so tam nameščeni strežniki.

Ugodne so velike hitrosti, prav tako neomejena pasovna širina. To še posebej velja, če želite pretakati. Če želite dostopati do Netflixa, morate poskrbeti, da bo izbrani VPN prešel Netflixov sistem za odkrivanje VPN. Ni jih veliko, vendar smo sestavili seznam vrednih konkurentov v našem najboljšem VPN-ju za Netflix komad.

Varnost in zasebnost sta pomembna dejavnika in nista ista stvar. Če boste imeli dobro varnost, boste zaščiteni pred zunanjimi nevarnostmi, kot je kibernetska kriminaliteta. Lahko se prepričate, da podjetje spoštuje zasebnost, tako da zagotavlja, da ne vodijo nobenih dnevnikov.

Prav tako je dobro preveriti, katere naprave podpirajo in kako enostavne so za uporabo. Koristna storitev za stranke je na voljo in preverite, ali ste zadovoljni tudi s ceno.

Najboljši VPN za Portugalsko: ExpressVPN

Izbrali smo ExpressVPN kot najboljši VPN za Portugalsko. Tu je najljubša spletna stran na Cloudwards.net in enostavno je razbrati zakaj. Je najboljši vsestranski VPN, ki je na voljo na trgu, in ima vse funkcije, potrebne za Portugalsko.

expressvpn-pregled-hitrost-test

Ima veliko mrežo več kot 3000 strežnikov, ki pokrivajo 94 držav, kar vam omogoča veliko izbire. Na Portugalskem jih je nekaj, tako da lahko od tam dostopate do vsebine. 

ExpressVPN je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, zato ste lahko prepričani, da vas ne bo prizadel zaslon za nalaganje. Dobiš neomejeno pasovno širino in lahko vstopi v skoraj vsako platformo za pretakanje, ki si jo omisli, kar je eden od razlogov, da je najboljši VPN za pretakanje.

Zaščitila vas bo odlična varnost z 256-bitnim šifriranjem, vendar lahko z njim dosežete višjo stopnjo, če želite. Spoštuje tudi vašo zasebnost s strogim pravilnikom o nedelovanju. Preberite naš pregled ExpressVPN, zakaj nam je tako všeč.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

ExpressVPN lahko namestite v Windows, macOS, Android in iOS, pa tudi namestite razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari. Hkrati lahko povežete do pet naprav. Je eno najpreprostejših VPN-jev, zato je odlična izbira, če ste začetnik. Če imate več izkušenj, se lahko z njim tudi poigrate.

Do uporabne baze znanja lahko dostopate, če jo potrebujete. Na voljo sta tudi podpora za klepet v živo in e-poštna sporočila 24/7. Oba ponujata dobro pomoč, toda ekipa za e-pošto je boljša za odgovore na več tehničnih poizvedb.

ExpressVPN je drag, še posebej, če izberete mesečni načrt. Daljši načrti pa precej znižajo stroške, tako da je to vaša najboljša stava. Poleg tega obstaja še 30-dnevna garancija za vračilo denarja za dodatni mir.

NordVPN

NordVPN je še ena odlična izbira za Portugalsko in podobna je naši najboljši izbiri, kot lahko preberete v našem primerjalnem članku. Ima več kot 5.000 strežnikov s 60 državami, kar je veliko za obiskovanje blokov. Na Portugalskem je tudi 18 strežnikov, tako da lahko dostopate do portugalskih vsebin. 

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

Hitro je, vendar boste morda ugotovili, da se upočasni, če se povežete s strežnikom, ki je daleč stran. Omejitve pasovne širine ni in zlahka pride do pretočnih platform, kot je Netflix. NordVPN je tudi naš najboljši VPN za hudournike, če želite to storiti. 

Varnost podjetja NordVPN je med najboljšimi na trgu, zato ni skrbi. Na voljo so tudi dodatni strežniki z dvojnim skokom, ki v bistvu dodajo večjo zaščito v tunel VPN. Prav tako se ne vodijo dnevniki dejavnosti, zato je zagotovljena vaša zasebnost. Oglejte si naš pregled NordVPN.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN je mogoče uporabljati v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Obstajajo tudi razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Je enostavna za uporabo, na kateri koli platformi ste, in hkrati lahko povežete do šest naprav. 

Če naletite na kakršne koli težave, je na voljo priročna zbirka znanja. Podpora za klepet v živo in elektronska pošta sta na voljo tudi 24/7. Vsaka možnost je dobra, toda klepet v živo je najhitrejši.

Mesečna cena NordVPN ni slaba, vendar je bolje, da izberete dolgoročnejši načrt. Na koncu delujejo ceneje. Vemo, da se lahko obotavljate, če se prijavite do enega, vendar obstaja 30-dnevno okno za vračilo denarja, če vam to ni všeč.

CyberGhost

CyberGhost lahko uporabite tudi za Portugalsko. Njegova strežniška mreža je velika, vendar se število nenehno spreminja. V času pisanja je v 81 državah stal 5.400 strežnikov, tako da je med njimi več kot dovolj. Na Portugalskem jih ima tudi 10, tako da lahko dostopate do omejene vsebine. 

cyberghost-pregled-razširjen-ui

Podobno kot NordVPN je CyberGhost hiter, vendar se lahko upočasni na dolge razdalje. Omejitve uporabe pasovne širine sicer nimajo in je zelo dober pri vključevanju v storitve pretakanja. 

Ima dobro varnost, ki uporablja 256-bitno šifriranje. Poleg tega obstaja trdna politika brez zapisov za zaščito vaše zasebnosti. Za več podrobnosti si oglejte naš pregled CyberGhost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost ima odjemalce za Windows, macOS, Android in iOS ter razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Vmesnik je enostaven za uporabo in lažji za oko, od nedavne posodobitve. Hkrati lahko povežete do sedem naprav, vendar je to tudi omejitev za namestitve.

Njena zbirka znanja je ena najboljših, kar smo jih videli, zato morate dobro reševati preproste težave. Če pa tega ni, je na voljo že klepet v živo in podpora za e-pošto. Klepet v živo je na voljo 24/7 in je najhitrejša možnost, toda ekipa za e-pošto je boljša pri reševanju več tehničnih težav.

Mesečna obrestna mera ni odlična, vendar dolgotrajnejši načrti dolgoročno delujejo ceneje. Uporabniki Android in iOS lahko izkoristijo sedemdnevno preskusno različico. Obstaja tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki je 14 dni za mesečni načrt in 45 dni za daljše.

VyprVPN

Naslednji je VyprVPN, in čeprav njegova strežniška mreža ni nikjer tako velika kot naša najboljša izbira, bi moralo biti še vedno dovolj, da jo obidejo bloki. V 64 državah jih je več kot 700, v Lizboni pa jih je nekaj za portugalsko vsebino. 

VyprVPN-odjemalec

Njegove hitrosti niso najboljše, vendar bi bilo pri večini aktivnosti še vedno v redu. Na voljo je z neomejeno pasovno širino in se lahko vključi v nekatere pretočne platforme. 

Podjetje VyprVPN je eno od pomembnih področij – njegova odlična varnost. Novorojenčki bodo v redu s privzetimi nastavitvami, toda tisti, ki vedo, se lahko zabavajo z nami. 

Priložen je tudi lastniški protokol Chameleon, ki vaši povezavi doda večjo zaščito in je videti, kot da ne uporabljate niti VPN. Prav tako ne hrani nobenih dnevnikov. Za več informacij preberite celoten pregled VyprVPN.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

VyperVPN je združljiv z Windows, macOS, Android in iOS. Stranke so preproste za uporabo, njegove mobilne aplikacije pa so nekatere najboljše na trgu, s čimer si je prislužil mesto na našem najboljšem seznamu VPN za Android. Hkrati lahko povežete do pet naprav, odvisno od načrta, ki ga izberete, vendar bomo o tem več govorili v minuti.

Za samopomoč je na voljo baza znanja. Na voljo je tudi klepet v živo, vendar boste najprej komunicirali z botrom. Če želite govoriti s človekom, boste morali klikniti gumb »stopi v stik« in izbrati »klepet v živo«, vendar so čakalni časi različni, in če tega sploh ni, boste morali pustiti sporočilo. Na voljo vam je tudi e-poštna podpora, če jo želite.

Cena bo odvisna od tega, ali boste izbrali paket “standard” ali “premium”. “Standardni” načrt vam omogoča tri sočasne povezave, medtem ko “premium” načrt vam omogoča pet povezav in dostop do njegovega protokola Chameleon. 

Oba načrta je mogoče kupiti po mesečni ali letni ceni, vendar se letni dolgoročno bolje obnese. Vzpostavljena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja, če vam ni všeč.

Najboljši brezplačni VPN za Portugalsko: Windscribe

Naš zadnji izbor za Portugalsko je Windscribe. Tako kot VyprVPN tudi število njegovih strežnikov ni veliko. V 60 državah sicer obstaja več kot 600 strežnikov, tako da bi moralo biti še vedno dovolj. Tudi v Lizboni jih je nekaj, a tako kot do številnih vključenih strežnikov lahko do njih dostopate le, če imate plačljiv “pro” načrt. 

vetrovnik-pregled povezan

Veste, Windscribe ima brezplačen načrt, ki je, če smo pošteni, precej dober. Pravzaprav je najboljši brezplačni VPN. Kljub temu, da je dober načrt, ima veliko več funkcij, od katerih bi imeli koristi. 

Plačani člani dobijo neomejeno pasovno širino, z brezplačnim načrtom pa dobite le 2 GB. Vendar je to še vedno več od tistega, kar dobite z brezplačnim načrtom TunnelBear, poleg tega pa lahko to povečate na 10 GB z vnosom veljavne e-pošte in še nekaj drugih načinov. Preberite si primerjavo Windscribe proti TunnelBear.

Hitrost je odlična za večino dejavnosti, vendar niso velike. Kljub temu je dobra izbira za pretakanje, saj ima namenske strežnike “Windflix”, izdelane posebej s Netflixom. Na voljo so za ZDA, Veliko Britanijo, Kanado in Japonsko in dobro delujejo. Preberite naš pregled Windscribe za več podrobnosti. 

Varnost Windscribe je dobra in prilagodljiva, vendar vseeno ohranja nekaj dnevnikov. Kljub temu zapisane informacije nimajo veliko vrednosti, saj so le časovni žigi in uporaba pasovne širine. Poleg tega tega ni mogoče izslediti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Windscribe deluje z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android in iOS, na voljo pa so tudi razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Opera. Njegov vmesnik ponuja brezhibno izkušnjo, kar je dobro, ker je enostaven za uporabo. Vendar pa se tehniki znajo tudi poigrati z njo. Napaka k Windscribeu je, da imate neomejene istočasne povezave, tako na brezplačnih kot plačanih načrtih.

Obstaja veliko možnosti za samopomoč v spletu, vključno z bazo znanja, pogostimi vprašanji, priročniki za nastavitev in podreddit Windscribe. Klepet v živo in e-poštna sporočila sta na voljo 24/7, toda klepet v živo vas poveže z “Garry”, predstavnikom AI, ki je zelo dober, če ga preizkusite. 

Mesečna cena podjetja Windscribe je precej visoka, vendar jo lahko znižate tako, da se odločite za daljši načrt. Brezplačni načrt je mogoče uporabiti kot preskusno različico, tako da ni uradne politike vračila. Če pa jih kontaktirate v treh dneh po nakupu, vam bodo povrnili denar. 

Spletna cenzura in nadzor na Portugalskem

Portugalska je večinoma brezplačna. Socialne medije in storitve za sporočanje so prosto dostopne. Uvedeni so le bloki na spletnih straneh za igre na srečo in tisti, ki kršijo avtorske pravice. Z blokiranjem spletnih mest, kot je The Pirate Bay, je vladni program za boj proti piratstvu zmanjšal promet z njimi. 

Poleg tega si lahko državljani ogledajo, kaj jim je všeč, v državi pa tudi ni poročil o spletnem nadzoru.

Neto nevtralnost na Portugalskem

Kljub temu je treba opozoriti, da čeprav Portugalska spoštuje internetno svobodo, pri dostopu do nje ni tako zelo. Portugalska je narasla na internetu, tako da to ni problem. Težava je v tem, da mnogi portugalski ponudniki internetnih storitev ne podpirajo nevtralnosti omrežja. 

Če še niste slišali za nevtralnost omrežja, je v bistvu načelo, da ponudniki internetnih storitev obravnavajo vse storitve in spletna mesta enako (za več informacij preberite naš vodič za nevtralnost omrežja). 

Portugalska je zavezana evropskim predpisom o nevtralnosti omrežja. Vendar je leta 2018 okrožni nacionalni organ za komunikacije (ANACOM) ugotovil, da mnogi ponudniki internetnih storitev kršijo pravila, ker so ponujali načrte z dostopom do določenih aplikacij in ne do popolnega interneta.

ANACOM je izdal obvestilo, s katerim je ponudnikom internetnih storitev dal 40 dni, da spremenijo načrte, ki jih ponujajo, vendar novih poročil o tem, ali so se držali, ni. Za drugo državo, ki ima neenakost do dostopa do omrežja, preberite naš najboljši VPN za Filipine.

Svoboda govora na spletu na Portugalskem

Stroga cenzura je bila uvedena med 40-letno diktaturo Antonia de Oliveira Salazarja. K sreči se je z ustanovitvijo ustave iz leta 1976 Salazarjeva taktika končala. 

Portugalska ustava zagotavlja svobodo govora in se na splošno spoštuje. Osebna mnenja in razprave niso omejene. Obrekovanje je kaznivo dejanje, vendar pregona ni bilo veliko, in tisti, ki so bili preganjani, so pogosto razveljavili odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice.

Kritika etničnih ali verskih manjšin – pa tudi vpletenost v žaljive prakse, kot je zanikanje holokavsta – je kaznivo dejanje. Kazen je lahko z do osemimi leti zapora. 

Leta 2018 je parlament dovolil spremembe kazenskega zakonika, ki ščiti novinarje in kaznuje tiste, ki jim grozijo, obrekujejo ali omejujejo.

Kiber kriminala na Portugalskem

Na žalost vas lahko kibernetska kriminaliteta podvrže na več različnih načinov. Na primer, velik lažni napad v letu 2018 je prek e-pošte nameril stranke več portugalskih bank. Obstajajo tudi nevarnosti, na katere se skriva javni WiFi. Naš najboljši članek VPN za Tajsko prikazuje še en primer države, ki je prepovedana s kibernetsko kriminaliteto. 

VPN vam lahko pomaga, da se zaščitite pred takšnimi napadi, vendar je pametna ideja, da namestite tudi dostojen antivirus, na primer Bitdefender (preberite naš Bitdefenderjev pregled).

Končne misli

Čeprav Portugalska ne vznemirja cenzure in nadzora, to ne pomeni, da ne bi smeli uporabljati VPN-ja, ko ste tam. Še vedno je treba razmišljati o kibernetski kriminaliteti in VPN vam bo pomagal obiti vse bloke, na katere naletite, na primer geobloke. 

Izberite VPN, ki ima veliko strežniško omrežje, da boste imeli najboljše možnosti za izogibanje omejitvam. Poleg tega boste potrebovali strežnike na Portugalskem, če želite dostopati do tam omejene vsebine. Pomembna je tudi varnost, saj vas bo obvarovala pred kakršnimi koli spletnimi nevarnostmi.

Glede na to je ExpressVPN najboljši VPN za Portugalsko. Ima veliko število strežnikov, ki pokrivajo 94 držav, kar je več kot večina VPN-jev. Nekaj ​​jih ima tudi na Portugalskem. Varnost in zasebnost sta tudi odlični, zato vam o tem ne bo treba skrbeti, ko ste tam. Zakaj ne bi poskusili s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja?

Imate izkušnje z uporabo VPN na Portugalskem? V tem primeru bi radi slišali o tem v razdelku za komentarje. Brskajte tudi po našem arhivu VPN. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map