Najboljši VPN za šolo leta 2020: Težavni učitelj

Številne šole in šole blokirajo dostop do določenih spletnih mest ali storitev, da bi študenti bili osredotočeni. Ne le, da je lahko frustrirajoče, ampak včasih lahko pomeni, da ne morete dostopati do vsebine, ki jo dejansko potrebujete za raziskovanje. Če ste v takšnih razmerah, vam lahko eden izmed najboljših VPN-jev za šolanje pomaga prebiti oviro.


Če se vam mudi, priporočamo, da namestite CyberGhost. To je odlična storitev VPN, ki ponuja močno varnost in hitrost, pa tudi veliko omrežje strežnikov. Je tudi enostaven za uporabo in poceni. Uporabniki Android in iOS lahko izkoristijo brezplačno sedemdnevno preizkusno različico, za to pa je tudi garancija za vračilo denarja.

Čeprav je nadležno ugotoviti, da ste blokirani od želene vsebine, šole in visoke šole to počnejo iz dobrih razlogov. Razloge bomo pozneje obravnavali, vendar vam bo virtualno zasebno omrežje pomagalo preseči omejitve in dostopati do želenega. Pogovarjali se bomo tudi o tem, katerim kriterijem mora ustrezati VPN in zakaj se je treba izogibati nekaterim brezplačnim VPN-jem. 

Najboljši VPN za šolo

 1. CyberGhost – Poceni, brezplačna sedemdnevna preizkusna različica
 2. Skrij.me – Brezplačen načrt z 10 GB podatkov, spodobne hitrosti
 3. Windscribe – Brezplačen načrt z 2 GB podatkov, ki jih je mogoče povečati, poceni načrt gradnje 
 4. ExpressVPN – Odlična storitev, hitro, varno
 5. ProtonVPN – Prosti načrt z neomejeno pasovno širino, počasnimi hitrostmi 
 6. TunnelBear – Brezplačen načrt s 500 MB podatkov, ki jih je mogoče povečati, povprečne hitrosti

1. CyberGhost

CyberGhost je najboljši šolski VPN. Na voljo je z veliko varnostjo in uporablja priporočeno 256-bitno AES enkripcijo. Dobite tudi stalno omogočeno stikalo za ubijanje, da boste varni, čeprav to ne pomeni, da ga ne morete izklopiti. Tudi podjetje ne vodi dnevnika vaših dejavnosti.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Uporaba je preprosta, čeprav se vmesnik na začetku nekoliko navadi, o čemer si lahko več preberete v našem pregledu CyberGhost. Lahko ga uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS, in če imate več kot eno napravo, lahko hkrati povežete do sedem.

Hitrosti CyberGhosta so hitre, vendar boste morda opazili, da so počasnejše, ko se povežete s strežnikom, ki je daleč stran. Dobite neomejeno pasovno širino in lahko vstopa tudi v storitve pretakanja, če to želite. Ima veliko omrežje strežnikov, zato iskanje primernega strežnika ne bo težava.

Čeprav CyberGhost ni brezplačen, je poceni. Mesečna možnost ni odlična, vendar lahko denar prihranite z izbiro daljše naročnine. Obstaja tudi brezplačna sedemdnevna preizkusna različica za Android in iOS, kar je redko. Poleg tega ima garancijo za vračilo denarja, če vam ni všeč.

2. Skrij.me

Naš drugi izbor je Hide.me. Znan je po svojem brezplačnem načrtu, ki je dober in si je prislužil mesto na našem seznamu najboljših brezplačnih storitev VPN. Ima dobro varnost, z veliko nastavitvami in možnostmi protokola. Obstaja tudi stikalo kill, ki ima svoje nastavitve. 

hideme-vmesnik za pregled

hideme-review-server-list

hideme-pregled-backback

skripte-skrivnost-pregled-po meri

skrivališča za pregledovanje skrivnosti

Prejšnja

Naslednji

Hide.me ima strog pravilnik o nedelovanju dnevnikov in je celo prestal kilometrino, da je to certificirano, kot lahko preberete v našem pregledu Hide.me.

Uporablja se lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS, in čeprav potrebuje čas za nastavitev, je njegov vmesnik enostaven za uporabo. Hide.me je uspel sestaviti racionaliziran vmesnik, ki je natrpan s funkcijami pod površino. Prosti načrt omogoča eno povezavo, Premium načrt pa 10. 

Hide.me ima spodobno hitrost, Premium načrt pa ima neomejene podatke, brezplačni pa 10 GB. Kar zadeva pretakanje, lahko brezplačni načrt Hide.me prodre v Amazon Prime Video in Hulu, ne pa v Netflix ali BBC iPlayer. Tudi na plačljivem načrtu se kljub temu še vedno bori z Netflixom. 

Njegova strežniška mreža pokriva 60 lokacij, le pet teh pa je dostopnih na brezplačnem načrtu. Poleg tega je večina pokritosti v Evropi.

Brezplačni načrt Hide.me je dober, zato ga bomo uvrstili med najboljše brezplačne VPN za šolo. Čeprav se plačljivemu načrtu veliko dogaja, pride po visoki ceni. Kljub temu, če se potopite, obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja za mir.

3. Vetropis

Windscribe je dostojen ponudnik, ki ima tudi brezplačen in plačljiv načrt. Njegova varnost je dobra in uporablja 256-bitno AES šifriranje. Dobite tudi stikalo za ubijanje, vendar se namesto tega imenuje “požarni zid”. Windscribe sicer hrani nekaj dnevnikov, vendar je minimalen in vas ne morejo zaslediti. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Windscribe.

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Ima preprost vmesnik, zaradi česar je enostaven za uporabo in odličen za začetnike. Uporablja se lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Poleg tega lahko hkrati na brezplačni načrt povežete neomejeno število naprav. 

Hitrosti so spodobne in fine za večino dejavnosti, vključno s pretakanjem. Windscribe ima tudi namenske strežnike za pretakanje, imenovane Windflix strežniki. Če načrtujete pretakanje s storitvijo Windscribe, bodo ti strežniki poskrbeli, da boste prišli na katero koli platformo za pretakanje. Vendar strežniki Windflix niso vključeni v brezplačni načrt. 

Omrežje strežnikov Winscribe je dokaj majhno, vendar pokriva približno 60 držav. Vendar ima brezplačni načrt dostop do le peščice teh. Enako velja za dodatek za podatke. Plačani načrt dobi neomejene podatke, vendar je brezplačni načrt omejen na 2 GB na mesec ali 10 GB, če vnesete veljaven e-poštni naslov.

Čeprav večina tega, kar smo povedali, kaže na to, da je polno plačani načrt boljši, obstaja cenejša možnost, da dobite tisto, kar želite. Z uporabo možnosti gradbenega načrta Windscribe lahko dobite en strežnik po lastni izbiri in neomejeno pasovno širino za samo 2 USD na mesec. Izberete lahko celo strežnik Windflix. 

Če se odločite za plačljivo različico in si premislite, vam bo Windscribe vrnil vračilo, če ga v treh dneh od nakupa zahtevate.

4. ExpressVPN

ExpressVPN je običajno na vrhu naših krogov ali blizu njih. To je najboljši VPN, ki smo ga preizkusili, in najboljši šolski VPN, če bi bil za učence cenovno ugodnejši. 

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Ima odlične varnostne funkcije in uporablja 256-bitno AES šifriranje. Obstaja stikalo za uničenje, ki je privzeto omogočeno, vendar ga lahko za razliko od CyberGhosta izklopite. Vzpostavljena je tudi stroga politika brez zapisov.

Je eno najpreprostejših VPN-jev v vseh napravah. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS, omogoča pa povezovanje do petih naprav hkrati. 

ExpressVPN je najhitrejši VPN na trgu in za omejitev uporabe podatkov ni omejitev. Zaradi teh lastnosti in dejstva, da lahko pride na katero koli platformo za pretakanje, je to naš najboljši VPN za pretakanje. Na tisoče strežnikov pokriva 94 držav, tako da imate med njimi veliko izbire. Več si preberite v našem pregledu ExpressVPN.

ExpressVPN je najboljši VPN, ki ga lahko kupite svoj denar, vendar je drag, kar ni dobro za študentski proračun. Vendar je priporočljivo, da se, če se lahko razvajate, priporočamo. Tako kot pri mnogih drugih ponudnikih tudi daljši načrti zagotavljajo boljše cene od mesečnih. Poleg tega obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja.

5. ProtonVPN

ProtonVPN ponuja tako brezplačen kot plačljiv načrt. Ima dobre varnostne lastnosti z močno šifriranjem. Obstajata tudi stikalo za ubijanje in trdna politika brez zapisov. Ko je nastavljena, je enostavna za uporabo in ponuja odjemalce za Windows, macOS, Android in iOS. Omejitev povezave bo odvisna od izbranega načrta, o katerem bomo pozneje. 

protonvpn-armaturna plošča-drsnik-1

protonVPN-vmesnik-drsnik-2

protonvpn-profili-drsnik-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-slider-5

Prejšnja

Naslednji

Kar je ProtonVPN edinstveno, je to, da ponuja neomejeno pasovno širino, tudi na svojem brezplačnem načrtu. Ima veliko strežnikov, s katerimi lahko zaobide bloke šolskih omrežij, čeprav njegova mreža ni velika. Lahko se vključi tudi v vse pretočne platforme. 

Glede na to, da ni bližje vrhu seznama, je zato, ker ga hitrost ne spušča. To ni najbolj počasen VPN, na katerega smo naleteli, ampak je počasen, kot lahko preberete v našem pregledu ProtonVPN.

Če izberete brezplačni načrt, boste dobili neomejeno pasovno širino, eno povezavo z napravo in uporabo treh strežnikov, ki se nahajajo v ZDA, na Japonskem in na Nizozemskem. Moramo pa poudariti, da smo med testiranjem ugotovili, da so prosti strežniki nezanesljivi.

Če se odločite za plačljivi načrt, lahko izbirate med tremi različnimi načrti. Basic je najcenejši načrt, dobite dve napravi, pa tudi uporabo vseh njegovih strežnikov. Načrt Plus ponuja enako kot osnovni načrt, dobite pa še tri povezave in uporabo strežnikov Secure Core, pretakanja in strežnikov ProtonVPN. 

Najdragocenejši načrt je vizionarski načrt. Tako dobite skupno 10 povezav, pa tudi uporabo šifrirane e-poštne storitve ProtonMail. Vendar ni vredno denarja. Bolje bi se držali načrta Plus. Brezplačnega preskušanja ni, vendar lahko v 30 dneh zahtevate vračilo.

6. TunnelBear

Naš zadnji izbor, TunnelBear, je še en ponudnik, ki ponuja tako brezplačen kot plačljiv načrt. Njegova varnost je dobra, čeprav sta protokol in šifriranje, ki ga uporablja, zaklenjena. Ima tudi stikalo kill, ki se imenuje VigilantBear. 

Tunnelbear-homepage-2019

Obstaja politika zasebnosti, vendar navaja, da TunnelBear zbira minimalne podatke. Kljub temu informacije niso identificirane in se uporabljajo za izboljšanje učinkovitosti. Več lahko izveste v našem pregledu TunnelBear.

Njegov vmesnik je enostaven za oči in prijeten za uporabo. Dobiš zemljevid z majhnim medvedom, ki prikazuje tvojo trenutno lokacijo. Združljiv je z Windows, macOS, Android in iOS. Hkrati lahko povežete do pet naprav. 

Hitrosti TunnelBear-a niso velike in se razlikujejo na različnih strežnikih. Poleg tega je pokritost strežnika majhna. Prav tako ni dobro pri pretakanju storitev, zato ne bi zaslužil krone za najboljši brezplačni VPN za šolo. 

Kar zadeva dodatek za podatke, pri plačljivem načrtu ni omejitve, vendar vam brezplačni načrt nabere 500 MB. To ni toliko kot našteti drugi prosti načrti, vendar bi bilo morda dovolj, če so vaše naloge lahke. Vendar obstajajo načini za povečanje dodatka. Dodatni gigabajt lahko dobite samo s tvitovanjem o TunnelBearu vsak mesec.

Celoten plačani načrt TunnelBear je cenovno dostopen, še posebej, če se odločite za letni načrt in ne za mesečni. Vendar ni nobenega jamstva za vračilo. Nadomestila se izplačujejo za vsak primer posebej, zato se boste morali obrniti na TunnelBear, da ga poskusite pridobiti.

Kako smo izbrali najboljši VPN za šolo

Čeprav je večina VPN-jev videti, da imajo enake lastnosti, je lahko vsaka storitev zelo različna. Hitrost, varnost varnosti, omrežje strežnika in podobno se lahko med posameznimi VPN močno razlikujejo, zato je pomembno, da se prepričate, da ste zadovoljni z njegovimi zmogljivostmi, preden vstopite. Naš spodaj navedeni seznam meril vam ponuja navodila, kaj morate iskati v storitev VPN.

Varnost in zasebnost

Varnost je najpomembnejši dejavnik za šolski VPN. Samo to vam ne bo pomagalo zaobiti bloka, vendar je pomembno zagotoviti, da ste zaščiteni, zlasti ko se povezujete z javnim omrežjem. Brez zaščite tvegate, da boste postali žrtev kibernetske kriminalitete. 

VPN bo tudi prikril, kaj nameravate, kar pomeni, da vaša šola ne bo imela pojma, da ste zaobšli bloke.

Preklopno stikalo je dodatna funkcija, ki krepi varnost. Popolnoma boste prekinili povezavo, če VPN ne uspe, kar pomeni, da nobena od vaših občutljivih podatkov ne bo razkrita radovednim očem in šola ne bo izvedela, kaj počnete.

Vaša zasebnost je prav tako pomembna, vendar dobre varnostne funkcije tega ne bodo zagotavljale. Prepričajte se, da ponudnik VPN ne vodi dnevnikov dejavnosti. Tako ni nobenega zapisa o vaših spletnih dejavnostih.

Združljivost naprave in enostavna uporaba

Večina storitev VPN je združljiva s priljubljenimi operacijskimi sistemi, vendar je dobro, da pred vpisom preverite, ali je naprava navedena. Morda boste želeli namestiti VPN na vaš šolski računalnik v raziskovalne namene, vendar če želite dostopati do socialnih medijev in podobno, boste to najverjetneje storili na svojem mobilnem telefonu (preberite naš najboljši VPN za del mobilnega telefona).

Preverite tudi njegovo prijaznost do uporabnika. Začetniki bodo morda raje nekaj, kar se lahko poveže s klikom gumba, medtem ko izkušeni uporabniki morda želijo nekaj bolj prilagodljivega. 

Hitrost in pasovna širina

Upoštevajte tudi hitrost VPN-ja. Počasne hitrosti lahko pomenijo, da dolgo čakate, da se spletna mesta ali storitve naložijo ali – ob nenavadni priložnosti – popolnoma ne uspejo. Prepričani smo, da ne boste želeli preživeti celotnega odmora in se zagledati v nakladalni zaslon, zato je izbira z dobro hitrostjo nujna. 

Poleg hitrosti se prepričajte, da je dovoljeno pasovno širino VPN dovolj za dejavnosti, ki jih načrtujete. Na primer, če želite samo deliti svoj najnovejši selfie na Instagramu, ne boste uporabljali veliko podatkov. Če pa načrtujete veliko pretakanja ali prenašanja, bo vaš podatkovni dodatek hitro pojedel.

Če dosežete omejitev pasovne širine, VPN ne bo več deloval. Ne boste samo ranljivi, ampak tudi do blokirane vsebine ne boste mogli več dostopati.

Server Network

Ponudniki VPN imajo lahko veliko strežnikov po vsem svetu. Več ko je strežnikov na voljo, lažje se boste izognili omejitvam. Izbira bližnjega strežnika lahko včasih pomaga tudi pri hitrosti. 

Prepričajte se, da ima VPN dostojno število strežnikov in da ga ima nekaj v državi, v kateri imate sedež. Če v vaši državi nima strežnikov, morda ne boste mogli dostopati do določene vsebine ali končati v različici druge države.

Cena

Če si študent, lahko pomeni, da nimaš sredstev za plačilo mesečne storitve. Obstaja veliko storitev, ki ponujajo brezplačen načrt, vendar poskrbite, da načrt pokriva tisto, kar potrebujete. Tudi plačljive storitve imajo pogosto popuste pri daljših naročninah, vendar morate vseeno zagotoviti, da si jih lahko privoščite.

Zakaj potrebujem VPN za šolo?

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je uporaba VPN-ja v šoli ali na fakulteti koristna. Za začetek nikoli ne veste, kako varno je omrežje. Neprijetne stvari lahko čakajo, da okužijo vašo napravo, in ko to storijo, vam lahko ukradejo občutljive podatke. Najbolje je zagotoviti, da ste zaščiteni z VPN, vendar bo pomagal tudi dostojen antivirus.

Poleg varnosti je za šole in visoke šole običajno, da določene vsebine ali storitve omejujejo. Navidezno zasebno omrežje vam bo pomagalo zaobiti bloke tako, da vas bo povezalo s strežnikom zunaj šolskega omrežja in prikrilo resnično lokacijo. 

To pomeni, da bodo vse storitve ali spletna mesta, ki jih obiščete, zavedene v misli, da ste tam, kjer se nahaja strežnik, in ker na tem strežniku ni nobenih omejitev, boste imeli dostop do vsega, kar želite.

Zakaj šole blokirajo spletne strani in storitve?

Običajne žrtve so družbene medijske platforme – Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat in Twitter. Pretočne platforme, kot je Netflix, so lahko tudi blokirane, vendar je za prepoved VPN-ja Netflix potrebna nekaj mišic. Naš najboljši VPN za Netflix je seznam tistih, ki se lahko vključijo. 

Razlog, zakaj so vsi blokirani, je preprost: zagotoviti je, da študenti in delavci med poukom ne bodo moteni. Ne morete reči, da ste popolnoma osredotočeni, če brskate po nekem Instagram-ovem viru ali gledate smešne mačke. 

Kljub temu, kako se lahko počutite frustrirani, šole na črnem seznamu z dobrimi nameni. Kljub temu lahko e-poštni strežniki in izobraževalne vsebine zaidejo v mrežo.

Blokirajo se tudi za uravnavanje, koliko pasovne širine se navadi. Če bi študentje nenehno pretakali videoposnetke, prenašali igre – na primer Fortnite – in karkoli drugega, kar bi lahko našli, da bi se zabavali v spletu, omrežje tega ne bi moglo obravnavati.. 

Obstaja tudi vprašanje hudourništva. Šole tega ne bodo dovolile in z dobrim razlogom. Dijaki pogosto delijo PDF različice učbenikov, vendar morajo šole upoštevati zakon o avtorskih pravicah digitalnega tisočletja. Če se ugotovi, da učenec krši pravilnike šole, ga lahko kaznuje, vendar vam bo VPN pomagal, da ostanete neopaženi.

Ali lahko odklenem šolski WiFi brez VPN-ja?

Poleg uporabe VPN-jev je možen še en dostop do blokirane vsebine in to s proxyjem. Proxy v bistvu prikrije vaš IP naslov in znova izgleda, kot da ste drugje. Vendar pa proxy strežniki niso dobra izbira, saj jim manjka varnosti in varnosti, ki jo ponuja VPN, zato ne priporočamo uporabe enega. 

Čeprav je vaša lokacija zamaskirana, niste popolnoma anonimni in vas lahko kdo izsledi. Prav tako ne boste imeli nobene zaščite pred zlonamernimi spletnimi mesti in hekerji. Za boljše razumevanje preberite vodnik VPN vs proxy in Tor.

Kako lahko dostopam do spletnih strani VPN v šoli?

Če se še niste prijavili na VPN, boste morda ugotovili, da je šola blokirala dostop do spletnih mest VPN. Če je spletno mesto VPN blokirano, se ne boste mogli prijaviti na storitev v omrežju vaše šole. Če ne morete čakati ali nimate povezave doma, se lahko prijavite na nekaj načinov.

Če imate mobilne podatke, bi jih lahko najprej uporabili za prijavo na VPN in lahko priklopite svoj šolski računalnik na svoj telefon, če želite naložiti storitev tja – samo preverite, če geslo zaščitite vroče točke. V bližnji kavarni lahko uporabite tudi dostopno točko WiFi. Ne glede na izbrano metodo, upoštevajte svoj račun za mobilne naprave in svojo varnost na javnem WiFi.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za šolo?

Čeprav vsi brezplačni VPN-ji niso slabi – na primer zgoraj omenjeni brezplačni načrti – ne priporočamo uporabe ene od sto brezplačnih storitev VPN, ki se pojavijo pri iskanju v trgovini z aplikacijami ali spletnem brskalniku. Vemo, da so mamljivi, še posebej, če ste privezani za gotovino, a veliko teh VPN-jev vam lahko prinese več škode kot koristi.

Lahko preberete naš najslabši brezplačni ponudnik ponudnikov VPN, da vidite, kako hudo je lahko, vendar so nekatere najpogostejše nevarnosti okužba vaše naprave z zlonamerno programsko opremo, vstavljanje piškotkov za sledenje in prodaja vaših podatkov. Poleg vseh nevarnosti bo brezplačni VPN verjetno imel tudi omejitve glede uporabe podatkov in morda počasne hitrosti.

Končne misli

Uporaba VPN v šoli vam lahko pomaga obiti bloke, nameščene v šolskem omrežju, in vas zaščititi pred spletnimi nevarnostmi. Glede na to je izbira tistega, ki ustreza vašim potrebam in ostane v okviru vašega proračuna, težko, če ste študent. Varnost je najpomembnejši dejavnik za varovanje, vendar morate upoštevati tudi njeno enostavno uporabo, hitrost in dovoljeno pasovno širino. 

CyberGhost je najboljša možnost za šolski VPN. Ima dobre varnostne funkcije, vključno s trajno omogočenim stikalom za ubijanje. Je tudi enostaven za uporabo, ima dobre hitrosti in ima neomejene podatke. Poleg tega je poceni in za uporabnike Android in iOS je brezplačna preizkusna različica ter garancija za vračilo denarja. Ne morete iti narobe.

Imate izkušnje z uporabo VPN-ja za šolo? Sporočite nam v razdelku za komentarje. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map