Najboljši VPN za mobilni telefon 2020: ostati varen v sistemu Android in iOS

Telefoni se danes uporabljajo bolj kot kdaj koli prej, čeprav je varnost te povezave namenjena le malo pozornosti. Čeprav so navidezna zasebna omrežja običajna na namizjih in prenosnih računalnikih, na pogosto manj varni povezavi LTE pri mobilnem ponudniku niso tako pogosta. V tem priročniku o najboljšem VPN-ju za mobilne naprave vam bomo pokazali, kako ostati varen na poti. 


Iz najboljšega VPN vodnika smo izbrali pet možnosti, ki so ustrezale našim standardom glede hitrosti, varnosti in uporabnosti. Podali bomo kratek pregled, zakaj nam je všeč vsak izbor mobilnega telefona in zakaj nam je vsak na splošno všeč. 

Če se vam mudi, lahko preskočite hoopla in preprosto prenesete ExpressVPN. Hiter je, enostaven za uporabo in ima enega največjih seznamov strežnikov tam. Od pretakanja do hudournikov in vsega vmes, ExpressVPN samo deluje in pri tem deluje preprosto.

Najboljši VPN za Mobile 2020

Izbira najboljšega VPN-ja za mobilne naprave

Med izbiro VPN-ja za namizje in telefon obstaja velika razlika. Pomembna dejavnika sta vmesnik in velikost zaslona. Aplikacije, zgrajene za majhne zaslone, ne pozabite na uporabniku prijazen dizajn. Naših pet najboljših izbirov pa presegajo udobne menije in preprostost.

Če vas na primer zanima enostavna uporaba, poskusite ExpressVPN ali CyberGhost. Preprosti so in dodatne zvončke in piščalke minimalizirajo. S temi izberete priporočene strežnike ali strežnikom prijazne strežnike in pritisnete »connect«. To je kot nalašč za ročne naprave, kjer je enostavnejša namestitev boljša.

Izven uporabnosti je povezljivost glavni dejavnik mobilnih naprav. Zlati standard za večino VPN-jev je protokol OpenVPN, o katerem lahko izveste v naši razčlenitvi protokola VPN. Vendar pa ni primeren za večino mobilnih povezav. Čeprav bo OpenVPN deloval, se bo izgubil, če izgubite ali spremenite povezave. 

To je pomembno za mobilne naprave, saj bo večina uporabnikov tekom dneva preklapljala med LTE in WiFi na več točkah. V tem primeru je IKEv2 boljša izbira protokola. Uporablja pakete UDP in po ustvarjanju prvih paketov začne ustvarjati varnostno povezavo, kar pomeni, da lahko zelo hitro skoči na povezave in izklopi povezave.. 

Skratka, pri uporabi mobilne naprave je ključnega pomena, da VPN ponuja IKEv2 možnost, saj lahko brez prekinitve med LTE in WiFi prekine povezavo in se znova poveže.. 

Najboljši VPN za mobilne naprave: ExpressVPN

najboljši VPN za mobilne naprave

ExpressVPN je najhitrejši VPN, ki smo ga srečali, in velja za mobilne naprave. Ne glede na to, ali predvajate svojo najljubšo TV-oddajo, snemate film ali ga predvajate v nekaj tekmah tekmovalne mobilne igre, vas je ExpressVPN zajel. Pravzaprav ga ocenjujemo kot najboljši VPN za igranje iger.

Obstaja tudi čist vmesnik za uživanje, kar je nujno za manjše zaslone. Vse, kar morate storiti, je, da tapnete velik gumb “vklop” na sredini aplikacije in nastavite. Ko gre za izbiro lokacije, se ExpressVPN ponaša z obsežnim seznamom 160 strežnikov v 94 državah.

ExpressVPN je eden redkih VPN-jev, ki je odličen v vsaki kategoriji. Od pretakanja v hudournike do splošnega brskanja je hitro in brezhibno. Lahko ga nastavite tako, da se samodejno poveže tudi ob vklopu naprave, kar pomeni, da večino časa sploh ne bi smeli vedeti, da je aktiven.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Edina pomanjkljivost ExpressVPN je njegova cena, čeprav je cena še vedno vredna plačila. Druge možnosti, vključno z nekaterimi na tem seznamu, ponujajo večletno storitev za enoletno nadomestilo v znesku 100 USD, ki ga zahteva ExpressVPN. Kljub temu 30-dnevna garancija vračila denarja pomeni, da lahko preizkusite storitev brez tveganja. 

ExpressVPN je nastavljen za uspeh in če mu boste dali priložnost, boste prijetno presenečeni. Preberite naš pregled ExpressVPN za več.

NordVPN

najboljši VPN za mobilne naprave

Ko odprete NordVPN, boste videli nekaj preprostih podrobnosti. Ti vključujejo gumb za nastavitve, gumb za hitro povezavo in povlecite seznam strežnikov in možnosti, ki jih želite odpreti. To je čisti vmesnik z edinstvenim zemljevidom v ozadju, ki ga lahko uporabite za izbiro določenih regij. 

V meniju z nastavitvami boste našli običajne konfiguracije, ki so priložene VPN, in tudi tisto, ki izstopa. CyberSec, ki je brezplačno vključen, ponuja vašo varnost in vas ščiti pred zlonamerno programsko opremo, poskusom lažnega predstavljanja in drugimi kibernetskimi grožnjami. 

CyberSec je podoben blokatorju vsebine, vendar deluje na sistemski ravni in ne kot razširitev brskalnika. Deluje tudi kot zaviralec oglasov, kar je velik plus.

Poleg tega je NordVPN dostopnejši od ExpressVPN, triletni načrt pa stane nekaj več kot 100 dolarjev. V tem primeru vam naročnina pred trženjem priskrbi tridnevno preizkusno različico. Seveda lahko storitev prekličete, če menite, da ni primerna za vas.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN prihaja tudi z naborom posebnih strežnikov. Sem spadajo dvojni VPN, P2P, namenski IP in zakrčene možnosti. Čeprav so standardni strežniki za večino uporabnikov v redu, lahko uporabite možnosti posebnosti, če potrebujete večjo varnost, morda za nalaganje v shrambo v oblaku ali če recimo hranite. 

Če bi NordVPN lahko dohajal dosledne hitrosti, ki jih prinaša ExpressVPN, bi bil na prvem mestu. Kljub temu je to odlična izbira, kot lahko vidite v našem pregledu NordVPN.

CyberGhost

najboljši VPN za mobilne naprave

CyberGhost izgleda kot eden najbolj neplodnih VPN-jev, ko ga prvič odprete, vendar se pod pokrovom dogaja še več. Ko ga odprete, je na voljo drsnik za povezavo, majhen gumb za izbiro strežnika in gumb za nastavitve.

Ko ste v meniju za konfiguracijo, se odprejo možnosti. Obstaja zaviralec oglasov in poenostavljena različica zaviralca zlonamerne programske opreme, ki ščiti pred zlonamernimi spletnimi mesti. Na seznamu je tudi split split tunneling, ki ga redko opazimo pri VPN-jih, precej manj mobilnih.

Kar se tiče hitrosti, se CyberGhost bori za ohranjanje stabilne povezave. Med brskanjem po spletu lahko pričakujete vrhove in doline. Najbolj prizadene pretakanje, prevladujejo pavze za pufranje. Vendar obstaja srebrna podloga, ker je več kot 5000 strežnikov v 90 državah po vsem svetu.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

Čeprav CyberGhost ne more iti od nog do prstov z NordVPN in ExpressVPN, ko gre za hitrost, lahko, ko pride do cene (preberite del NordVPN proti CyberGhost). Pri 107 dolarjih za tri leta je ena najcenejših možnosti, na voljo pa je 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu CyberGhost.

VyprVPN

najboljši VPN za mobilne naprave

Čeprav drugi VPN-ji izstopajo s svojo preprostostjo, je VyprVPN najlažji za manevriranje. Na dnu zaslona prevladujejo trije gumbi. Tukaj se nahajate med nastavitvami, stanjem povezave in seznamom strežnikov. To je prijetno, enostavno na očeh in počuti se popolno.

Čeprav so možnosti strežnika omejene, z možnostjo ročnega izbiranja ali samodejnega izbiranja najhitrejšega na voljo je povprečen uporabnik več kot dovolj, še posebej, če upoštevate različne nastavitve, ki jih lahko spremenite.

Med prilagoditvami, ki so na voljo, je ena, ki je edinstvena za VyprVPN. Uporabite lahko lastniški protokol Chameleon, ki je podoben OpenVPN (za več o tem preberite našo razčlenitev protokola VPN). Vendar pa Chameleon prihaja z dodatnimi ukrepi za varovanje zasebnosti. 

Cenovanje je, ko se VyprVPN nekoliko razpade. Za “standardni” enoletni načrt lahko plačate 60 dolarjev ali znesek do 80 USD na leto za račun “premija”. Slednji doda osnovni načrt storitev v oblaku in protokol Chameleon. V obeh primerih obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Pretakanje morda ni njegova močna obleka, vendar so hitrosti prenosa skladne z VyprVPN. Hitri prenosi so eden od razlogov, da smo morali to aplikacijo vključiti na seznam najboljših VPN-jev za hudourništvo. 

Obstaja tudi možnost samodejne aktivacije v javnih omrežjih. Iz tega je razvidno, da je bila različica za mobilne naprave dobro premišljena in skrbno sestavljena. Več o teh funkcijah lahko izveste v našem celotnem pregledu VyprVPN. 

Zasebni dostop do interneta

najboljši VPN za mobilne naprave

PIA ima majhno pokritost strežnika po vsem svetu, čeprav je še vedno uporabna. V času pisanja obsega 32 držav in v času pisanja ponuja 3375 strežnikov na 50 lokacijah. 

Vseeno ni vse usodno in mračno. Čeprav je pretakanje substrativno s PIA, še vedno najde mesto kot eno najhitrejših VPN-jev tam. Pravzaprav označuje takoj za ExpressVPN na našem seznamu za najhitrejši VPN. Ta hitrost velja tudi za mobilne naprave.

Priložen je tudi odličen seznam funkcij, vključno s razdeljenim tuneliranjem in MACE, ki deluje podobno kot CyberSec. PIA je imela zvišanje cen v začetku leta 2019, vendar tudi po pohodu ohranja stroške nižje od ExpressVPN in NordVPN. 

Drugi razlogi imamo radi zasebni dostop do interneta

PIA se ponaša s preprostim vmesnikom. Tako kot ExpressVPN, tudi na velikem gumbu za povezovanje na sredini zaslona se prikaže veliko začetnico. Hitro je mogoče vzpostaviti povezavo s strežnikom in ima nekaj uporabnih možnosti konfiguracije. Več o njih lahko izveste v našem zasebnem pregledu dostopa do interneta ali pa preizkusite storitev sami s sedemdnevno garancijo za vračilo denarja. 

Brezplačna VPN za Android in iOS

Brezplačni VPN-ji, oglaševani v večini trgovin z aplikacijami, so morda mamljivi, vendar predstavljajo večjo težavo kot rešitev. Zanimivi so, predvsem brez cenovne ocene, toda njihovi potrošniki močno odtehtajo prednosti, kot lahko preberete v našem delu o najslabših brezplačnih VPN-jih.

Večina teh brezplačnih alternativ ne opravi naloge. Puščanje DNS je običajna in številne brezplačne aplikacije se v razumnem času borijo za povezavo s strežnikom. Omejena pokritost države in počasne hitrosti samo še dodatno prizadenejo škodo. 

Naslednja številka je rudarjenje podatkov. Ko uporabljate VPN, je vaša spletna varnost popolna anonimnost. To pomeni, da VPN, ki ga uporabljate, ne sme zbirati ali shranjevati nobenih podatkov. Če VPN zbira ali prodaja vaše podatke, je celoten namen poražen.

Veliko bolje je ostati na varni strani in se nagniti k plačljivim možnostim. Vsak od zgoraj naštetih VPN-jev bo opravil veliko boljše delo kot vsaka brezplačna alternativa. Če pa je denar za vas veliko težavo, si oglejte naš pregled Windscribe za najboljši brezplačni VPN.

Končne misli

Pet zgornjih možnosti bo zaščitilo vašo mobilno napravo – Android ali iOS – in hkrati hitro in enostavno uporabljati. Vsak našteti VPN ima svoje prednosti, zato se ne počutite slabo z enim, ki je ocenjen nižje na seznamu. 

Naš dosledni zmagovalec je ExpressVPN, vendar bi lahko razmišljali drugače. Ali obstaja kakšna alternativa, za katero menite, da bi jo morala narediti seznam? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentar in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map