Najboljši VPN za Kolumbijo leta 2020

V Kolumbiji je na voljo neskončno veliko stvari in krajev, od Andskih gora do neokrnjenih karibskih plaž. Ta južnoameriška država ima nekaj najboljših smaragdov na svetu in kavo, a nasilni spopadi in kršitve človekovih pravic so še vedno težava. 


Če ste v državi, boste varni pred kakršnimi koli spletnimi nevarnostmi, uporabite enega najboljših VPN-jev za izbiro v Kolumbiji. Če se vam mudi, je ExpressVPN najboljši VPN za Kolumbijo. Preberite si, če želite izvedeti, zakaj morate uporabljati enega od naših VPN-jev za Kolumbijo in katere funkcije bi moral imeti.

Uporaba virtualnega zasebnega omrežja ima veliko koristi, zato priporočamo, da investirate v eno. Za začetek vas bo zaščitil pred spletnimi nevarnostmi, kot so kibernetska kriminaliteta in nadzor, vendar je v storitev vključenih veliko več. 

VPN-ji so odlično orodje za prehod internetnih blokov. Če vam je na primer prepovedan dostop do spletnega mesta ali storitve, ko ste v drugi državi, je to dobro zaradi geoblokov. Z geoblokiranjem se preprečuje dostop do vsebine iz ene države v drugo. Večina vsebine, ki jo vidite v spletu, temelji na vaši geografski lokaciji.

Če ste ljubitelj Netflixa, boste kmalu opazili, da je knjižnica Netflix Kolumbija nekoliko drugačna od knjižnice v vaši državi. Če želite dostopati do Netflix-a v ZDA, boste potrebovali ameriški naslov IP in tam bo prisoten VPN.. 

Cenzura je še ena oblika preprečevanja, na katero lahko naletite, in postaja vse bolj priljubljena po vsem svetu. Nekatere države filtrirajo nekaj vrst vsebine izključno iz moralnih in varovalnih razlogov. 

Druge države gredo še korak dlje in v celoti narekujejo, kaj lahko njihovi državljani in česa ne vidijo. Preberite si naš kos o velikem kitajskem požarnem zidu, da boste videli, kako slabo lahko pride.

Najboljši VPN za Kolumbijo 2020

Kaj je VPN najboljši za Kolumbijo

Veliko VPN sestavlja VPN, vendar so nekatere bolj pomembne, ko gre za uporabo v Kolumbiji. 

Varnost

Za začetek se prepričajte, da ste ga izbrali z dobro varnostjo. S tem boste zagotovili zaščito pred kakršnim koli vladnim nadzorom in spletno policijo. Prav tako vas bo varoval pred kibernetsko kriminaliteto, saj nikoli ne veste, kakšne nevarnosti skrivajo javni WiFi (to je tudi dober razlog za namestitev dostojnega protivirusnega programa). 

Kot del te varnosti bi moral imeti VPN stikalo za uničenje, ki bo vašo povezavo v celoti prekinilo, če VPN preneha delovati. Prepričati se morate, da tudi VPN ne vodi dnevnika svoje dejavnosti, zato preverite, ali ima veljaven pravilnik o nedelovanju dnevnika..

Server Network 

Čeprav vsebinski bloki v Kolumbiji ne vzbujajo velike skrbi, bo vedno dobro prišlo do velikega omrežja strežnikov. Pomagal vam bo preseči vse bloke, na katere naletite, vključno z geobloki. Če želite dostopati do kolumbijske vsebine, morate izbrati VPN, ki ima strežnike v državi.

Hitrost

Hitrost je pomemben dejavnik, saj bo brez tega vaša edina zabava zaslon z vrtoglavim nalaganjem. Neomejena pasovna širina je prav tako pomembna. Če imate omejitev, ne bo trajalo dolgo, da jo dosežete, in ko boste to storili, boste ostali nezaščiteni. Obe funkciji sta pomembni, če želite tok ali hudournik. 

Netflix Kolumbija

Če je Netflix na vašem dnevnem redu, ne pozabite izbrati tistega, ki bi lahko zaobšel Netflixove detektorje VPN. Ni veliko VPN-jev, ki jih lahko, vendar vam lahko naša najboljša zbirka VPN za Netflix izbere ustreznega. 

Prav tako boste morda želeli razmisliti, s katerimi napravami je VPN združljiv in koliko sočasnih povezav omogoča. Njegova enostavnost uporabe bi lahko bila odločilno za vas, pa tudi ocena njegove storitve za stranke. Nazadnje se lahko cene zelo razlikujejo, kar lahko vpliva na vašo odločitev.

ExpressVPN

Izbrali smo ExpressVPN kot našega zmagovalca za Kolumbijo. Ima odlično varnost, da boste skriti pred spletnimi nevarnostmi in vladnim nadzorom, dovolj, da smo najboljša izbira tudi v našem najboljšem VPN-ju za kos Kitajske. Kot privzeto uporablja 256-bitno šifriranje AES, vendar ga lahko po želji povečate. 

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Na voljo je tudi stikalo za ubijanje, ki je privzeto omogočeno. Tudi vaša zasebnost ni težava, saj ima ExpressVPN trdno politiko brez beleženja. 

Strežniško omrežje ExpressVPN je veliko in več kot 3.000 strežnikov pokriva 94 držav. To vam omogoča veliko izbire, nekaj pa jih je tudi v Kolumbiji za vsebino, ki je tam omejena.

Je najhitrejši VPN na trgu in ima neomejeno pasovno širino, zato je odlična izbira za pretakanje. V resnici je najboljši VPN za pretakanje, ker lahko vstopi v skoraj katero koli platformo za pretakanje, ki se je vrgla na pot. Zajel vas bo tudi, če želite hudournik. Preberite naš pregled ExpressVPN za boljši pregled storitve.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

ExpressVPN je na voljo v sistemih Windows, macOS, Android in iOS, poleg tega pa obstajajo razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari. Omogoča do pet hkratnih povezav. Je enostaven za uporabo in odlična izbira, če ste novi v svetu VPN-jev. 

Ima koristno bazo znanja, če potrebujete pomoč. Na voljo sta tudi podpora za klepet in e-pošto v živo 24/7, vendar je e-poštna pot najboljša izbira za bolj poglobljeno pomoč.

ExpressVPN je drag, zlasti v primerjavi s tekmeci. Glede na kakovost storitve je to vredno vsakega centa. Poleg tega se lahko sprostite in veste, da obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja, če vam ni všeč.

CyberGhost

Naš drugi izbor je CyberGhost. Ima dobro varnost pri 256-bitnem šifriranju AES naravnost iz škatle. Obstaja tudi stikalo za uničenje, ki je stalno omogočeno. To je dobro, če boste verjetno pozabili, da ga vklopite, vendar ga tudi ne morete izklopiti. Vzpostavljena je tudi stroga politika brez zapisov.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Število strežnikov gre precej pogosto navzgor in navzdol, vedno pa ima spodobno število. V času pisanja je bilo v 90 državah 5500 strežnikov. Tudi v Kolumbiji jih je 22, tako da lahko dostopate do kolumbijskih vsebin.

Ima velike hitrosti, vendar se lahko upočasni na dolge razdalje. Kljub temu bi morali biti v redu za večino dejavnosti in omejitev pasovne širine ni. Lahko se vključi v večino pretočnih storitev, vključno z Netflixom. 

CyberGhost vas bo med hudourništvom varoval, na nadzorni plošči pa lahko najdete zavihek “za hudournike”, ki prikazuje vse strežnike, ki so pripravljeni za to nalogo. Za več informacij si oglejte naš pregled CyberGhost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost je združljiv z Windows, macOS, Android in iOS, poleg tega pa obstajajo tudi razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Vmesnik je dober, enostaven za uporabo in izboljšanje prejšnjega. 

Hkrati imate lahko do sedem naprav, vendar je to tudi omejitev za namestitve. Še vedno pa je sedem dostojnih številk in bi jih moralo biti dovolj.

Obstaja obsežna zbirka znanja za samopomoč. Podpora za klepet in e-pošto v živo je na voljo 24/7. Čeprav je klepet v živo odličen za preprosta vprašanja in hiter odziv, je podpora po e-pošti najboljša možnost za več tehničnih poizvedb.

CyberGhost je drag po mesečni ceni, vendar se boste z odločitvijo za dolgoročnejši načrt znatno znižali. Za Android in iOS je na voljo sedemdnevno preskušanje, garancija za vračilo denarja pa zajema tudi vse platforme.

NordVPN

Zraven imamo NordVPN. Njegova varnost je med najboljšimi na trgu. Privzeto uporablja 256-bitno šifriranje AES, vendar ga lahko preprosto povečate. Uporabite tudi svoje izbirne strežnike z dvojnim skokom, ki dodajo večjo zaščito v tunel VPN. Vključeno je stikalo za ubijanje in velja tudi stroga politika brez zapisov.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Število strežnikov NordVPN je blizu 6.000 in pokrivajo približno 60 držav, kar ponuja veliko izbire. Za razliko od naših prvih dveh krakov pa v Kolumbiji ni strežnikov.

Njegove hitrosti so dobre, vendar je podobna CyberGhostu, ker lahko upočasni dolge razdalje. Vključena je neomejena pasovna širina in lahko se vključi tudi v vse pretočne platforme. Če načrtujete hudourništvo, boste z veseljem vedeli, da je NordVPN tudi naš najboljši VPN za hudourništvo. Naš pregled NordVPN vsebuje več podrobnosti o storitvi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN ima odjemalce za Windows, macOS, Android in iOS ter razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Uporaba je enostavna in hkrati lahko imate do šest naprav.

Če potrebujete pomoč, je na voljo priročna zbirka znanja. Na voljo sta tudi podpora za klepet v živo in e-poštna sporočila 24/7 in dobite pomoč pri obeh možnostih.

Mesečni stroški niso grozni, vendar lahko prihranite denar z izbiro daljše naročnine. Na voljo je tudi 30-dnevno obdobje vračila, če se odločite, da ni za vas.

VyprVPN

VyprVPN je še ena dostojna izbira za Kolumbijo, predvsem zaradi odlične varnosti. Novorojenci se bodo dobro ujemali, toda tisti, ki vedo, se lahko poigrajo z njegovimi nastavitvami. Poleg tega pa boste dobili tudi lastniški protokol Chameleon, ki je izbran v napravi VyprVPN – odvisno od paketa, ki ga izberete – kar zagotavlja dodatno plast varnosti.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Vključeno je stikalo za ubiranje in vzpostavljen je pravilnik o nedelovanju. Poleg tega je treba omeniti, da ima VyprVPN dodatno storitev, imenovano Cyphr, ki je šifrirana storitev sporočanja mobilnih naprav. Ob dokazih o nadzoru komunikacij v Kolumbiji in dejstvu, da je brezplačen, bi bilo morda vredno kaj pregledati.

Z manj kot 1.000 strežniki v 64 državah omrežje strežnikov VyprVPN ni tako dobro kot naša prva izbira. Kljub temu bi moralo biti dovolj, da se izognete omejitvam. V Kolumbiji obstajajo tudi strežniki, če jih potrebujete.

Njegove hitrosti so odlične za večino dejavnosti in dosežete neomejeno pasovno širino. Vstopi lahko v večino pretočnih platform in zajame vas, če želite tudi hudournik. V našem pregledu VyprVPN gre podrobneje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

VyprVPN deluje z Windows, macOS, Android in iOS. Njegov vmesnik je enostaven za uporabo in je zaradi odličnih mobilnih aplikacij eden naših najboljših VPN za Android. Lahko imate hkrati do pet naprav, odvisno od načrta, ki ga izberete.

Če potrebujete pomoč, obstaja zbirka znanja za samopomoč. Klepet v živo je na voljo 24/7, vendar boste na začetku povezani z botrom. Kljub temu lahko s klikom gumba govorite s pravo osebo. Podpora po e-pošti je na voljo tudi 24/7.

Cena, ki jo plačate, je odvisna od paketa, ki ga izberete. V “standardnem” načrtu boste dobili tri povezave, “premium” načrt pa pet povezav in uporabo protokola Chameleon. 

Nato lahko izberete mesečni ali letni načrt, vendar se letni na koncu izkaže ceneje. 30-dnevna garancija za vračilo denarja je na voljo, če vam ni všeč.

Windscribe

Naš zadnji izbor je Windscribe, vendar to še ne pomeni, da je to slaba izbira. Pri izbiri pravega načrta ima veliko možnosti. Za začetek ima Windscribe velikodušen brezplačni načrt, tako velikodušen, da je osvojil prvo mesto v naši najboljši primerjavi z brezplačnimi storitvami VPN. Prav tako lahko sestavite svoj paket ali se samo odločite za polno plačano različico; funkcije se med seboj razlikujejo.

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Varnost Windscriba je dobra in jo je mogoče prilagoditi. Vključeno je stikalo za ubijanje, vendar ga zmedeno imenujemo “požarni zid.” Vključuje veliko funkcij zasebnosti, vendar so nekatere informacije zabeležene. Vendar to ni nič prave vrednosti in vam ga ni mogoče zaslediti.

V 60 državah je več kot 600 strežnikov, kar je podobno kot pri VyprVPN. Če pa imate brezplačni načrt, imate dostop le do nekaj njih. Na primer, v Kolumbiji obstajajo strežniki, do njih pa lahko dostopate le, če imate plačljivi načrt »pro«. Ali pa to, ali lahko “sestavite načrt” in dodate lokacije za 1 dolar na mesec.

Če dodate lokacije, boste prejeli še eno ugodnost. Tisti na plačljivem načrtu dobijo neomejeno pasovno širino, vendar brezplačni načrt dobi le 2 GB na mesec ali 10 GB, če vnesete veljavno e-pošto. Za vsako lokacijo, ki jo dodate, boste prejeli dodatnih 10 GB podatkov.

Njene hitrosti so ok in v redu za večino dejavnosti. Poleg tega ima Windscribe namenske strežnike za pretakanje, imenovane strežniki Windflix. Zasnovani so za pretakanje Netflixa in dobro delujejo. V vaš paket jih lahko dodate za en dolar na mesec, vendar plačani člani vseeno dobijo dostop do njih. Preberite naš pregled Windscribe za več informacij.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Windscribe je mogoče namestiti v Windows, macOS, Android in iOS, na voljo pa so tudi razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Opera. Njegov vmesnik je primeren za začetnike in strokovnjake, saj je preprost, vendar prilagodljiv. Priključite lahko neomejeno število naprav, ne glede na načrt, ki ga imate, zato je naš najboljši VPN za več naprav. 

Za samopomoč so na voljo zbirka znanja, pogosta vprašanja in navodila za nastavitev, pa tudi podreddit Windscribe. Live chat in podpora po e-pošti sta na voljo 24/7, vendar klepet v živo nadzira umetna inteligenca. Dobro je, vendar bi morali e-poštni skupini predložiti vozovnico, če raje govorite s pravim človekom. 

Plačani načrt je precej drag, še posebej, če ga primerjate s tistim, kar ponuja NordVPN (preberite naš Windscribe vs. NordVPN kos), vendar lahko stroške znižate s prijavo na daljši načrt. Uradnega pravilnika o vračilu denarja ni, če pa ga v treh dneh po nakupu zahtevate, vam ga ponudijo. Brezplačni načrt lahko uporabite vsaj kot poskusno različico.

Spletna cenzura v Kolumbiji

Internet v Kolumbiji je večinoma brezplačen. Politične in občutljive vsebine se običajno ne blokirajo. Storitve družabnih medijev in sporočanja so tudi prosto dostopne. 

Večina blokov, ki se zgodijo, je izvedenih za zaščito mladoletnikov. Na primer, vsebino, povezano s spolno zlorabo ali otroško pornografijo, ali ki se šteje za neprimerno, lahko policija ali druga institucija blokira. 

Oktobra 2016 je bila sprejeta zakonodaja za urejanje spletnih iger na srečo Vsa spletna mesta za igre na srečo morajo imeti licenco za obratovanje. V letu 2017 so ponudniki internetnih storitev naročili, da blokirajo več kot 300 igralnih mest, potem ko so ugotovili, da delujejo brez dovoljenja. 

Če želite hudournike, upoštevajte, da lahko v Kolumbiji vsebine, zaščitene z zaščito avtorskih pravic, povzročijo ostre kazni. Kazenski zakonik kaznuje reproduciranje, distribucijo, dobavo in ponujanje vsebine brez privolitve, vi pa bi lahko končali z denarno kaznijo do 327.000 dolarjev in zaporno kazen do osem let. Ni standardov poštene uporabe.

Na primer, 26-letni študent se je soočil s takšno stavko, ko je na spletno mesto za izmenjavo besedil Scribd objavil magistrsko nalogo, ki jo je napisal drug učenjak.. 

Informacije je želel deliti z drugimi raziskovalci v primeru, da do njih nimajo dostopa, vendar je leto dni pozneje avtor zoper njega vložil kazensko ovadbo. Na srečo ga je pozneje sodišče razrešilo vseh kazenskih ovadb.

Spletni nadzor v Kolumbiji

Kolumbijske obveščevalne agencije, vojska in policija imajo zgodovino, da sodelujejo v nadzoru. Takšne operacije se izvajajo z malo nadzora, novinarji pa še naprej preiskujejo in odkrivajo kršitve zasebnosti.

Leta 2015 so iz špijunske družbe Hacking Team pricurljali dokumenti, ki so pokazali, da je Kolumbija stranka. Obstajajo dokazi, da je Kolumbija kupila daljinski nadzorni sistem imenovan Galileo, ki je sposoben dostopati do in ugrabiti ciljne naprave. 

Tudi v letu 2015 je bilo objavljeno testiranje za platformo za spremljanje in analizo, znano kot PUMA. Z njim je mogoče spremljati telefonske linije, vendar so oblasti povedale, da družbenih omrežij in klepetov ne bo. Kljub temu je njegov namen omogočiti prestrezanje telefonskih in internetnih komunikacij v realnem času, kar vključuje zasebna sporočila. 

Javni uslužbenci so bili obsojeni zaradi nezakonitega nadzora. Člani razstavljenega oddelka za upravno varnost so bili obsojeni zaradi prisluškovanja, nekdanji sekretar predsednikovega urada pa je bil obsojen na osem let zapora zaradi nezakonitega prestrezanja zasebnih komunikacij novinarjev, politikov in članov civilne družbe. 

V Kolumbiji so kršeni zakoni, ki urejajo prestrezanje osebnih komunikacij. Prestrezanje je dovoljeno le za kazenske preiskave in s sodno odredbo. 

Vendar pa morajo ponudniki storitev sodelovati z obveščevalnimi agencijami in zagotoviti dostop do zgodovine komunikacij in drugih podatkov brez naloga. Podatke je treba hraniti pet let.

Svoboda govora v Kolumbiji

Čeprav ustava Kolumbije določa svobodo govora, obstajajo omejitve. Obrekovanje je kaznivo dejanje, tisti, ki so obtoženi žalitve, pa se po kazenskem zakoniku lahko soočijo z globo in do šest let zapora. Zakon tudi pravi, da je vsakdo, ki objavi, reproducira ali ponovi žalitev ali obrekovanje, lahko tudi kaznovan, zato bodite previdni.

73. člen ustave ščiti “novinarsko dejavnost”, vendar se novinarji soočajo z grožnjami in nasiljem, nekateri pa so bili zaradi svojega dela umorjeni. Zaradi tega mnogi prakticirajo samocenzuro in se izogibajo temam, kot so korupcija, nasilje in droge.

Končne misli

Upamo, da smo vam pomagali razumeti, zakaj potrebujete VPN v Kolumbiji in katere funkcije so najpomembnejše. Z omejitvami nadzora in govora se prepričajte, da ste izbrali tisto, ki ima dobro varnost, vključno s stikalom za ubijanje. Veliko omrežje strežnikov je koristno za premagovanje kakršnih koli omejitev, dobre hitrosti pa vam bodo pomagale pri razumnosti.

Glede na te funkcije je ExpressVPN najboljša storitev VPN v Kolumbiji. Ima odlično varnost, stikalo za ubijanje in zagotavlja spoštovanje vaše zasebnosti. Njegova strežniška mreža je velika in vključuje nekaj v Kolumbiji. 

Poleg tega ima ExpressVPN na voljo najhitrejše hitrosti in lahko pride na vse platforme za pretakanje. Zakaj ga ne bi dali? Vedno se lahko vrnete na 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Če imate izkušnje z uporabo VPN v Kolumbiji, nam to sporočite v komentarju. Radi bi slišali o tem. Oglejte si tudi ostale naše članke o VPN. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map