Najboljši VPN za Kambodžo v letu 2020: zasebnost v Pnom Penu

Na obisku v Kambodži si lahko ogledate lepote Angkor Wat, se potopite globoko v zgodovino države in uživate na zadnjem sedežu tuk-tuka. Država je vrveža od turistov, najdete pa skrite parade, kjer lahko popolnoma padnete z omrežja. Kljub temu, da ste v spletu, je dobro, da uporabite enega izmed naših najboljših VPN za izbire v Kambodži.


Virtualna zasebna omrežja danes postajajo nuja zaradi naraščanja cenzure in nadzora po vsem svetu. Če ga uporabite, boste zaščiteni pred kakršnim koli nadzorom in drugimi nevarnostmi na spletu. Prav tako vam lahko pomaga obiti cenzuro in druge omejitve, kot so geobloki.

Netflixova knjižnica je na primer drugačna v vsaki državi, kjer je na voljo, zahvaljujoč čudoviti prepovedi Netflix.

Čeprav ima knjižnica Kambodže nekaj zabavnih oddaj, vam morda manjka različica države. Za dostop do Netflix ZDA boste potrebovali ameriški IP naslov, VPN pa vam lahko pomaga. Če želite preskočiti hoopla izbire, se samo prijavite za račun pri ExpressVPN.

Najboljši VPN za Kambodžo 2020

Kaj naredi VPN najboljše za Kambodžo

Na našem seznamu mnenj VPN je na voljo veliko dostojnih ponudnikov, vendar se morate prepričati, ali je primeren za uporabo v Kambodži. 

Ogroženost države zaradi spletnega spremljanja in povečanja ravni kibernetske kriminalitete je varnost tu glavni dejavnik. Če imate veliko varnost, vas bo zaščitil pred kakršnimi koli nevarnostmi in vas skrbel pred radovednimi očmi. Dobra ideja je tudi vključitev stikala za ubijanje, saj vas popolnoma prekine, če VPN ne uspe.

Vaša zasebnost je prav tako pomembna, vendar dobra varnost še ne pomeni, da je samodejno vključena. Zagotavljanje, da podjetje ne vodi dnevnikov, je nujno. Če je to potrjeno, ne bi bilo pomembno, če oblasti zaprosijo za informacije, ker jih ne bi mogli izročiti.

Če želite obiti kakršno koli cenzuro ali geobloke, morate izbrati VPN, ki ima dobro strežniško omrežje. Kolikor več držav ima strežnikov, lažje boste zaobšli kakršne koli omejitve in dobra ideja, ki jo lahko izbirate. Če želite dostopati do vsebine, omejene na Kambodžo, se boste morali prepričati, da ima tam strežnike.

Dobre hitrosti so koristne, da vam pomagajo izmikati nadležnim zaslonom za nalaganje, kot je neomejena pasovna širina, zato vam ni treba paziti na svoje omejitve. To je zato, ker če dosežete omejitev, bo VPN prenehal delovati in ne boste zaščiteni. 

Te funkcije so koristne tudi za pretakanje. Če želite to storiti in želite dostopati do Netflixa, boste morali poskrbeti, da bo VPN lahko naletel na Netflixove detektorje VPN. Ni veliko VPN-jev, ki to lahko storijo, vendar smo zaokrožili tiste, ki so v našem najboljšem VPN-ju za Netflix kos.

Morda boste želeli razmisliti, s katerimi napravami je združljiv, kako enostaven je za uporabo in koliko povezav omogoča. Dobro službo za stranke je dobro imeti, VPN-ji pa imajo različne cene, zato boste morali biti prepričani, da ste zadovoljni s stroški.

Najboljši VPN za Kambodžo: ExpressVPN

ExpressVPN je zmagovalec za Kambodžo. To je odličen VPN, ki nudi vse, kar potrebujete za brezžično internetno izkušnjo. 

Ima fantastično varnost, ki je pri 256-bitnem šifriranju privzeto nastavljena, vendar jo lahko povečate, če želite. Na voljo je stikalo ubijanja, ki je tudi privzeto omogočeno. Poleg tega je vaša zasebnost v varnih rokah s svojo strogo politiko brez zapisov.

expressvpn-pregled-hitrost-test

ExpressVPN ima impresivno strežniško omrežje z več kot 3000 strežniki, ki pokrivajo 94 držav. Poleg tega jih je v Kambodži nekaj, in ugotovili smo, da ne deluje veliko VPN-jev. 

Če je dostop do vsebine v Kambodži obvezen, boste morali izbrati ExpressVPN ali naše peto priporočilo, HideMyAss. Obstaja tudi možnost naše nepoštene omembe, vendar preberite ta razdelek, da ugotovite, zakaj je slaba ideja. 

Če se vrnete na ExpressVPN, je najboljša VPN, ki dobro varnost združuje s kamboškimi strežniki, ne boste dobili ničesar boljšega, obdobje.

To je najhitrejši VPN na trgu in dobite neomejeno pasovno širino. Te lastnosti in dejstvo, da lahko pride na katero koli platformo za pretakanje, so si prislužile prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za primerjavo pretakanja. Preberite naš pregled ExpressVPN za več informacij o storitvi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

ExpressVPN je mogoče namestiti v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Omogoča pet sočasnih povezav, na voljo pa so tudi razširitve brskalnika za Firefox, Chrome in Safari. 

Zaradi enostavnosti je preprost za uporabo in odlična izbira za začetnike. Kljub temu lahko tehnično misleči pogledi poizkusijo tudi z nastavitvami. Najprej se prepričajte, da veste, kaj počnete.

Uporabna baza znanja je na voljo, če se zataknete. Poleg tega se lahko obrnete na skupino za podporo prek klepeta v živo in e-pošte, ki je na voljo 24/7. Vendar pa bi morali iti po e-pošti za več tehničnih težav.

ExpressVPN je drag in tega padca ne skriva. Vendar lahko stroške zmanjšate tako, da se naročite na enega od njegovih daljših načrtov. Obstaja tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja, če vam ni všeč.

NordVPN

NordVPN je še en ponudnik, ki nudi odlično varnost. Pravzaprav ima nekaj najboljših varnosti na trgu. Ohranili boste zaščito s privzetimi nastavitvami, ponuja pa tudi uporabo strežnikov z dvojnim skokom, ki povezavi dodajo še večjo zaščito. Vključuje stikalo za ubijanje in na voljo je trdna politika brez zapisov.

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

Njegova strežniška mreža je večja od ExpressVPN-jev, na voljo je več kot 5.600 strežnikov. Vendar pa pokriva le 60 držav in tudi v Kambodži ni strežnikov.

Hitrost je na določenih strežnikih hitra, čeprav tisti, ki so bolj oddaljeni, pogosto trpijo zaradi počasnejših hitrosti. Omejitve pasovne širine ni in zlahka pride do vseh pretočnih storitev. Za več podrobnosti si oglejte naš pregled NordVPN.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Uporabljate ga lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Hkrati je mogoče povezati do šest naprav in obstajajo razširitve brskalnika za Firefox in Chrome. Stranke so enostavne tudi za uporabo.

Če naletite na kakršne koli težave, obstaja zbirka znanja, ki vam bo pomagala rešiti najpogostejše težave. Podpora za klepet v živo in elektronska pošta sta na voljo tudi 24/7. Kakor koli že, pomoč je dobra, toda klepet v živo boste dobili najhitrejši odziv.

NordVPN nudi dobro vrednost za vaš denar. Mesečni načrt ni odličen, vendar se na koncu dlje izkažejo cenejši. V 30-dnevnem roku je vračilo, zato se ne izgubi nič.

VyprVPN

Druga dostojna izbira za Kambodžo je VyprVPN. Čeprav nima prvih zvončkov naših prvih dveh krakov, ima odlično varnost. Prilagodljiv je z različnimi protokoli, med katerimi lahko izbirate, poleg tega pa ima svoj lastni protokol Chameleon za dodatno zaščito. Vključeno je stikalo ubijanja in ima pravilo brez nogov.

VyprVPN-odjemalec

Če kamboška vlada spremlja zasebne komunikacije, je treba omeniti tudi, da ima Golden Frog, podjetje, ki upravlja z VyprVPN, dodatno storitev, imenovano Cyphr. To je aplikacija, ki zagotavlja, da so vsa vaša sporočila zaščitena s šifriranjem. Združljiv je z Androidom in iOS-om in je brezplačen, zato se vsekakor splača iti.

Njegova strežniška mreža je majhna v primerjavi z drugimi, vendar jih je več kot 700 v 64 državah, kar je še vedno dovolj za izbiro. V Kambodži sicer ni strežnikov.

Hitrosti VyprVPN so v redu, vendar niso velike. Vendar bi morale biti v redu za večino dejavnosti in lahko pridejo v večino pretočnih storitev. Dobite tudi neomejeno pasovno širino. Preberite naš pregled v VyprVPN za več.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Deluje z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android in iOS, hkrati pa lahko povežete do pet naprav hkrati, odvisno od načrta, ki ga izberete. Je enostaven za uporabo, njegove mobilne aplikacije pa so nekaj najboljšega na voljo, zaradi česar je eden izmed naših najboljših VPN za Android izbirnike.

Na voljo je preprosta baza znanja. Klepet v živo je dostopen 24/7, vendar vas bo sprva povezal z botom, kar vas bo samo usmerilo nazaj v bazo znanja. Obstaja gumb, s katerim se boste lahko povezali s človekom, vendar so čakalni časi različni. E-pošta je na voljo tudi 24/7.

Izbirate lahko med dvema paketoma, „standardnim“ ali „premium“. “Standardni” paket vam omogoča tri povezave, paket “premium” pa omogoča pet povezav in uporabo protokola Chameleon. 

Ko izberete paket, ki ga želite, lahko izbirate med mesečnim ali letnim načrtom. Letno na dolgi rok omogoča cenovno cenovnejšo ceno, vendar obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, če se premislite..

CyberGhost

CyberGhost je še ena ugledna storitev. Privzeto ima dobro varnost in vključuje stikalo za samodejno ubijanje. Avtomatska je dobra, če ste nekdo, ki bi jo pozabil vklopiti. Vendar je CyberGhost stalno omogočen, kar lahko nekateri vidijo kot slabost, ker ga ne morete nadzirati. Za zasebnost velja tudi politika brez beleženja.

cyberghost-pregled-razširjen-ui

Ima veliko strežniško omrežje, toda skupno število strežnikov lahko narašča in pada vsak dan, zato bomo samo rekli, da jih je več kot 5000 v več kot 80 državah. Kamboških strežnikov sicer ni.

Njegove hitrosti so hitre, a podobno kot NordVPN lahko na dolge razdalje upočasni. Omejitve pasovne širine ni in lahko se vključi v večino pretočnih storitev. V našem pregledu CyberGhost je podrobneje opisan.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost ima odjemalce za Windows, macOS, Android in iOS in omogoča istočasno povezovanje do sedmih naprav. Če rečem, sedem je omejitev, koliko jih lahko namestite. Obstajajo tudi razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Uporaba je enostavna, še posebej od zadnje posodobitve.

Njegova baza znanja je odlična, saj ponuja obsežno samopomoč. Obstaja tudi klepet v živo, ki je hiter in na voljo 24/7. Če pa imate bolj tehnično težavo, je bolje, da jo usmerite v e-poštno skupino.

Je poceni, če ne uporabljate mesečnega načrta. Za uporabnike Android in iOS je na voljo brezplačna preskusna različica. Poleg tega ima mesečni načrt 14-dnevno jamstvo vračila denarja, daljši načrti pa 45 dni.

SkrijMyAss

Zadnja storitev, ki smo jo izbrali, je HideMyAss, izbira pa temelji izključno na tem, da je druga izbira, če potrebujete strežnike v državi. 

Ima dobro varnost, ki je privzeto nastavljena pri 256-bitnem šifriranju. Vključeno je tudi stikalo za ubijanje. Ima pravilnik brez dnevnika, vendar je moteč, ker vsebuje nekaj dnevnikov. 

hidemyass-drsnik4

HMA pravi, da ne beleži vašega naslova IP, ampak se nanaša na druge podatke, kot so časovne žige, IP naslov strežnika, ki ga uporabljate, in druge informacije. Podatki se hranijo 30 dni, in čeprav sami podatki niso težava, se lahko zaradi vaših podatkov o prijavi spet povežejo z vami.. 

Čeprav HMA nima ogromnega števila strežnikov – trenutno jih ima več kot 1.000 – pokriva 190 držav, kar je precej več kot kateri koli drug ponudnik. V Kamnomiški vsebini sta tudi v Pnom Penu.

Njegove hitrosti so impresivne, vendar ne najhitrejše na voljo. Omejitve pasovne širine ni in lahko pride v nekatera pretočna omrežja, vključno z Netflixom. Preberite naš pregled HideMyAss za boljše razumevanje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč HMA

HMA podpira Windows, macOS, Android in iOS. Omogoča do pet hkratnih povezav, vmesnik pa je enostaven za uporabo.

Obstaja uporabna zbirka znanja z veliko informacijami in vodniki za samopomoč. Klepet v živo in e-pošta sta dostopna 24/7. Klepetanje v živo boste dobili najhitrejši odgovor, vendar ga je najbolje uporabiti za osnovna vprašanja. Če imate bolj tehnične težave, je najboljša pot po e-pošti.

Njegova cena ni odlična in ni možnosti mesečnega načrta, tako da ne boste imeli druge izbire, kot da se prijavite na daljšega. Najkrajši razpoložljivi načrt je eno leto, vendar obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja za mir. Obstaja tudi sedemdnevna brezplačna preizkusna različica, vendar jo boste morali izkopati.

Spletna cenzura v Kambodži

Svoboda interneta v Kambodži se je poslabšala pod avtoritarnimi težnjami Hun Sen-a, najdaljšega predsednika vlade na svetu. Spletna mesta so redno blokirana, še posebej, če objavijo informacije, ki ogrožajo vladajočo stranko Kamboške narodne stranke (CPP). Tudi pornografija in druga eksplicitna spletna mesta se lahko blokirajo.

Številna spletna mesta z novicami so bila blokirana, med njimi najpomembnejši dnevnik Kambodža. Časnik je odkril številne korupcijske škandale in vprašanja človekovih pravic v državi, njegova tiskana izdaja in pisarna v Phnom Penhu pa sta bila ukinjena leta 2017. Kljub temu pa še naprej objavlja vsebine na spletu izven države..

Druga spletna mesta z novicami so bila blokirana le nekaj dni pred splošnimi volitvami 2018. Zaradi tega ni bilo poročanja o opoziciji, kar je dalo prednost premierju Hunu Senu in CPP. 

Leta 2018 je vlada izdala medresorski „prakas“, ki je vsem ponudnikom internetnih storitev naročil, naj namestijo programsko opremo in se opremijo z orodji za nadzor, tako da je mogoče nadzorovati spletne strani in družbene medije. Orodja ponudnikov internetnih storitev bi nato filtrirala in blokirala vse, kar bi se štelo za nezakonito, diskriminatorno ali ogrožalo nacionalno varnost.

Aplikacije za družabne medije in sporočila so prosto dostopne. To vključuje YouTube in Facebook, ki sta za mnoge pomemben vir novic.

Spletni nadzor v Kambodži

Kamboška vlada ne samo spremlja javno spletno dejavnost državljanov, ampak tudi spremlja zasebno komunikacijo. To lahko storijo, ker zakon o telekomunikacijah iz leta 2015 vsebuje določbe, ki to omogočajo. 

Na primer, člen 6 od telekomunikacijskih operaterjev zahteva, da takšne zasebne komunikacijske informacije posredujejo Ministrstvu za pošto in telekomunikacije brez sodnega nadzora.  

Poleg tega, čeprav člen 97 navaja prisluškovanje rednih državljanov kot kaznivo dejanje, omogoča tajni nadzor z odobritvijo “zakonitih organov”. Precej dovoljuje nenapovedano spremljanje komunikacij.

Istega leta, ko je vlada leta 2018 izdala medresorsko prakso – ki je omogočila čezmeren nadzor zaradi potrebnih orodij za internetni nadzor – je vlada odredila, da ves mrežni promet v državi poteka prek novo ustvarjenega centra za upravljanje podatkov (DMC). Vendar nobenih posodobitev teh podatkov ne najdemo.

Vlada tudi zahteva, da se kartice SIM registrirajo pri njihovih lastnikih, toda Kambodžani – vključno z nekaterimi vladnimi uradniki – so se zaradi nevarnosti nadzora komunikacij zatekli k uporabi šifriranih aplikacij..

Vlada je predhodno napovedala tudi pobudo za identifikacijo. S tem bi vsi državljani dobili desetmestno identifikacijsko številko, vendar je bila kritizirana zaradi pomanjkanja varnosti osebnih podatkov. Začelo naj bi se v letu 2019, a novih informacij o tem ni.

Svoboda govora na spletu v Kambodži

Svoboda govora je predvidena v ustavnopravnih standardih človekovih pravic, vendar obstajajo omejitve. Odprta kritika premierja lahko povzroči kaznovanje, namestitev programske opreme za spremljanje ponudnikov internetnih storitev pa je olajšala discipliniranje tistih, ki to počnejo. 

Kazenski zakonik marsikoga pripeti v težave. Lahko vas aretirajo zaradi motenja javnega reda ali vpliva na dostojanstvo posameznikov in javnih uslužbencev. Obravnava obrekovanje in žalitev javnosti ter je bil spremenjen tako, da vključuje novo kaznivo dejanje velike volje. 

S tem je nezakonito obrekovati, žaliti ali groziti kralju, tisti, ki to storijo, pa se lahko soočijo z do petimi leti zapora in globo do 10 milijonov denarnih kazni (približno 2460 dolarjev). Zakon bi veljal za posameznike, pa tudi za medije, kar bi vodilo do samocenzure.

Ljudje so bili po zakonu kaznovani. Leta 2018 so na primer aretirali učitelja osnovne šole zaradi domnevnega dajanja žaljivih Facebook komentarjev o kralju. Še isti občan je bil istega leta aretiran zaradi deljenja slike in besedila prek Facebooka, za katerega je kralj ocenil, da je bil žaljiv.

Leta 2018 so se pojavili novi zakoni o lažnih novicah, kar bi pomenilo nadaljnje omejitve svobode govora. Nič še ni postavljeno v kamen, vendar se o tem še razmišlja. 

Novinarji se v Kambodži pogosto soočajo z nasiljem in grožnjami. Številni mediji so v državni lasti, vendar vlada zasebne medije zastrašuje s tožbami in pregonom.

Kibernetski kriminal v Kambodži

Čeprav ni nikjer na ravni Tajske (preberite naš najboljši VPN za tajski del), je Kambodža v zadnjih nekaj letih opazila velik delež kibernetske kriminalitete. Številke kažejo, da se je število napadov povečalo od leta 2017, leta 2018 pa so odkrili 4.590.076 napadov. 

Nič ni varno pred kibernetsko kriminaliteto, razen če je zunaj omrežja, kar predstavlja veliko grožnjo za posameznike in podjetja. K sreči vas VPN lahko zaščiti pred takšnimi grožnjami, vendar je pametno namestiti tudi dostojen antivirus.

Končne misli

Ker so v Kambodži težava nadzor, cenzura in kaznovanje zaradi “žaljivega” govora, je jasno, da morate uporabljati VPN, ko ste na spletu. To vas bo zaščitilo pred kakršnimi koli spletnimi nevarnostmi in vas anonimno, hkrati pa vam bo dalo tudi druge koristne funkcije.

V Kambodži se prepričajte, da ste izbrali VPN z dobro varnostjo in zasebnostjo ter dostojno strežniško mrežo za obvladovanje blokov. Ne pozabite, da če želite dostopati do vsebine z omejeno vsebino v Kambodži, boste potrebovali strežnike v državi. 

ExpressVPN je za Kambodžo zmagovalec zaradi svoje odlične varnosti in zasebnosti, velikega strežniškega omrežja in kambodžskih strežnikov. Obstaja nekaj možnosti VPN, ki imajo strežnike v državi, vendar samo ExpressVPN lahko sprejme vse, kar je popolnoma varno. Zakaj ga ne bi podarili s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja?

Če imate izkušnje z uporabo VPN v Kambodži, jih delite z nami v razdelku s komentarji. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map