Najboljši VPN za Izrael 2020: ponudniki košer za Sveto deželo

Ne glede na to, kaj slišite v novicah, Izrael lahko ponudi veliko. Na majhnem pasu zemlje so sveta mesta v Jeruzalemu, slikovite pokrajine, čudovite plaže in zgodovinske znamenitosti za raziskovanje. Čeprav obstajajo območja, ki se jim je treba izogibati, se bomo osredotočili na zaščito v spletu z enim naših najboljših VPN za Izrael.


Obstaja veliko razlogov za uporabo virtualnega zasebnega omrežja, ne glede na to, kje ste. Najbolj očitno je, da se zaščitite pred spletnimi nevarnostmi. Drug razlog je dostop do vsebine, ki je geblokirana, kar v bistvu pomeni, da je omejena na določeno državo. VPN lahko pomaga tako, da IP naslov spremenite v enega iz te države.

Vsak izmed naših najboljših ponudnikov VPN vam lahko priskrbi želeno vsebino, vendar pa je v zvezi z Izraelom še nekaj, kar morate upoštevati.

Najboljši VPN za Izrael 2020

Spletna cenzura v Izraelu

Medtem ko so gebloki običajno uvedeni zaradi omejitev licenc, lahko države cenzurirajo spletna mesta ali storitve, do katerih ne želijo dostopati njihovih državljanov. Kitajska je na primer ena izmed najslabših držav, ko gre za cenzuro, zahvaljujoč velikemu požarnemu zidu.

Izraelska vlada je pri primerjavi prizanesljiva. Njeni državljani lahko dostopajo do pravnih vsebin brez prevelikih omejitev. Leta 2017 je bil sprejet zakon, ki blokira vsebino, povezano s terorizmom, spletno nezakonito igranje na srečo, prodajo trdih drog in storitve prostitucije. Poleg tega je pornografija blokirana v skladu z ločenim zakonom.

Obstaja tudi vojaški cenzor, uradno imenovan cenzor izraelskih obrambnih sil. V skladu s pobudo OpenNet je “pooblaščeno, da prepove […] vse materiale, ki bodo ali bi lahko škodovali varnosti Izraela.” S tem boste morda ugotovili, da so nekateri dnevniki in spletna mesta z novicami blokirani.

Svojo avtoriteto dobiva iz zakonov, ki jih je britanski mandat določil pred ustanovitvijo države. To pomeni, da morajo novinarji, ki delajo v izraelskih medijih, pred objavo predložiti vse, kar je povezano z varnostjo Izraela, vključno z objavami v družbenih medijih.. 

Čeprav se cenzura uveljavlja po vsem Izraelu, palestinska uprava na Zahodnem bregu in Hamas v Gazi lahko uveljavita svoje omejitve. To pomeni, da se omejitve, na katere naletite, lahko razlikujejo glede na lokacijo.

Spletni nadzor v Izraelu

Izrael je postavil naslove zaradi povezav med izraelskimi obveščevalnimi družbami in ameriškimi nacionalnimi varnostnimi agencijami za nadzor. Tehnologija, ki jo ponujajo podjetja, lahko analizira več sto milijonov komunikacij. 

Povezave z NSA so vzbudile zaskrbljenost, ali so podjetja svoje tehnike izvajala tudi na Izraelcih. Poleg tega so v Izraelu sprejeti številni zakoni o nadzoru, ki omogočajo neomejeno uporabo osebnih podatkov brez sodnega nadzora.

Izrael je bil obtožen tudi prodaje programa Pegasus, vohunske programske opreme, več državam, vključno z Savdsko Arabijo. Države ga uporabljajo za vohunjenje disidentov in novinarjev. Ciljem se pošlje besedilno sporočilo s priloženo povezavo. Ko kliknete, se Pegasus prenese, kar državi omogoča sledenje klicem, sporočilom in tako naprej.

Čeprav je podatkov o nadzoru izraelskih državljanov premalo, je država sposobna sodelovati v njih.

Svoboda govora v Izraelu

Svoboda govora je zaščitena v osnovnih izraelskih zakonih in se na splošno spoštuje, vendar obstajajo omejitve. Določene politične teme so omejene in vsak, ki zagovarja akademski, gospodarski ali kulturni bojkot, se lahko sooči s civilno tožbo po zakonu o bojkotu iz leta 2011. Mediji so na splošno tudi brezplačni, razen da so podvrženi vojaški cenzuri.

Torrenting v Izraelu

Ponudniki internetnih storitev so morali včasih blokirati hudourniška spletna mesta, vendar so prepoved odpravili. Leta 2019 je bil izraelski zakon o avtorskih pravicah spremenjen, tako da bi lahko sodišča izraelskim ponudnikom internetnih storitev odpovedala dostop do spletnih mest, ki kršijo avtorske pravice. Morda boste potrebovali VPN za dostop do želenih spletnih strani hudournikov in za zaščito.

Kaj naredi VPN najboljše za Izrael

Čeprav si lahko iz naših VPN pregledov izberete katerega koli ponudnika, morate imeti v mislih nekaj funkcij Izraela. Če želite obiti cenzuro in regionalne bloke, morate izbrati takšnega, ki ima dober razpon strežnika. Več strežnikov je na voljo, večje so vaše možnosti za obhod blokov. 

Če želite dostopati do vsebine, ki je omejena na Izrael, boste morali izbrati tisto, ki ima tam strežnike. 

Varnost VPN je pomembna tudi zato, ker je med njimi povezano veliko nevarnosti. Brezplačne javne dostopne točke WiFi najdete po vsej državi, in čeprav je priročno, vas ogroža kibernetska kriminaliteta. Dobra varnost vas bo varovala pred radovednimi očmi. Pomembna je tudi zasebnost in to lahko zagotovite tako, da dobite VPN s pravilnikom o nedelovanju dnevnika.

Drug pomemben dejavnik je hitrost. Veliko VPN-jev je v redu za večino dejavnosti, vendar če načrtujete pretakanje ali hudourništvo, izberite hitro. Neomejena pasovna širina je koristna tudi zato, ker brez nje lahko dosežete mejo, zaradi česar VPN preneha delovati in vas pusti ranljive. 

Druge funkcije za razmislek so, na katerih napravah se lahko uporablja VPN, kako enostavna je uporaba odjemalca in koliko naprav lahko hkrati povežete. Dostojno storitev za stranke je dobro imeti tudi, cene pa se razlikujejo, zato boste morali poskrbeti, da bo v okviru vašega proračuna.

1. Najboljši VPN za Izrael: ExpressVPN

ExpressVPN je odlična storitev naokoli in priljubljena na Cloudwards.net. Ima obsežno mrežo strežnikov, ki zajema 94 držav, vključno z Izraelom, tako da boste lahko dostopali do izraelske vsebine.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Ima veliko varnost, ki jo je mogoče prilagoditi vašim potrebam, in obstaja stikalo za uničenje, ki vas bo zaščitilo, če VPN ne uspe, če vas prekinete z internetom. Privzeto je omogočeno, vendar lahko to spremenite. ExpressVPN ima strogo politiko brez zapisov, zato ste lahko prepričani, da bodo vaše spletne aktivnosti ostale zasebne.

Ena izmed najboljših funkcij ExpressVPN je njegova hitrost. To je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, in ima neomejeno pasovno širino. To je poleg dejstva, da lahko pride na vse pretočne platforme, razlog, da smo najboljši VPN za pretakanje in najboljši VPN za Netflix. Omogoča tudi hudourništvo. Preberite naš pregled ExpressVPN, da preverite, zakaj je VPN tako dober.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Uporablja se lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Poleg tega lahko prenesete razširitve brskalnika za Google Chrome, Mozilla Firefox in Safari. Je preprost za uporabo in odlična izbira za začetnike, saj deluje brez težav. Hkrati lahko povežete tudi do pet naprav.

Če naletite na težave, je v spletu uporabna baza znanja. Poleg tega obstaja 24/7 klepet v živo in podpora po e-pošti. Pomoč je dobra, toda e-pošta je boljša, če morate odpraviti bolj zapleteno zadevo.

Slaba stran ExpressVPN je njegova zajetna cena. Dražja je od drugih ponudnikov, vendar kakovost njene storitve to dopolnjuje. To je vredno denarja. Če želite, da vam je všeč, lahko izkoristite 30-dnevno garancijo vračila denarja.

2. NordVPN

Naša druga izbira je NordVPN. Je odličen ponudnik, ki zaradi svoje hitrosti pogreša samo prvo mesto. Hitro je, a če se povežete s strežnikom, ki je daleč stran od vas, se lahko upočasni. Razen od tega se ne razlikuje veliko od našega izbranega izbora, kot lahko preberete v našem ExpressVPN nasproti NordVPN.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ima več kot 5000 strežnikov, ki pokrivajo 60 držav, kar vam omogoča veliko izbire. Poleg tega jih je v Izraelu 17. Tudi preklapljanje strežnikov je enostavno.

NordVPN ima nekaj najboljših varnosti, kar smo jih videli, zato boste varni pred spletnimi napadi. Vključuje tudi strežnike z dvojnim skokom, ki v bistvu dodajo večjo zaščito predoru VPN (več o tem preberite v našem pregledu NordVPN). Tako kot ExpressVPN ima tudi NordVPN stikalo za uničenje in trdno politiko brez beleženja.

Omogoča vam tudi neomejeno pasovno širino in nima težav pri pretakanju platform. Če ste navdušen hudournik, upoštevajte, da je NordVPN najboljši VPN za hudournike.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Odjemalce, ki so enostavne za uporabo, je NordVPN mogoče uporabljati v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Hkrati lahko povežete do šest naprav.

Na voljo je baza znanja, če morate odpraviti manjšo težavo. Za več pomoči lahko uporabite klepet v živo ali podporo po e-pošti. Oba sta na voljo 24/7 in ponujata koristne nasvete, toda klepet v živo je najhitrejša možnost.

Tudi mesečni stroški NordVPN niso slabi, vendar tudi niso odlični. Ponuja dobro vrednost za denar, a če izberete daljši načrt, boste na koncu prihranili denar. Na voljo je 30-dnevno obdobje vračila, s katerim lahko zagotovite, da ste zadovoljni s storitvijo.

3. CyberGhost

CyberGhost je naslednji. Ima več kot 3000 strežnikov v 59 državah, od tega 10 v Izraelu, tako da boste lahko z njim dostopali do izraelske vsebine. 

Ima dobro varnost in vključeno je stikalo za ubijanje. Kljub temu je njegovo stikalo za uničenje stalno omogočeno, kar je odlično za zaščito, vendar imajo nekateri raje nadzor nad njim. Vzpostavljena je tudi politika brez zapisov.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Tako kot NordVPN je tudi CyberGhost hiter, vendar lahko na dolge razdalje postane počasnejši. Glede pasovne širine ni omejitev in omogoča hudourništvo. Prav tako lahko preide na pretočne platforme. Več si preberite v našem pregledu CyberGhost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

CyberGhost je mogoče namestiti v sistem Windows, macOS, Android in iOS. Je preprost za uporabo, vendar lahko traja nekaj časa, da se navadi na vmesnik, čeprav je bil posodobljen. Hkrati je mogoče povezati do sedem naprav, kar je več, kot to dopušča veliko njegovih konkurentov, in razlog, zaradi katerega si je prislužil mesto na našem najboljšem seznamu VPN za več naprav.

CyberGhost ima eno najboljših baz znanja, ki so na voljo, kar je super za odpravljanje manjših težav. Če potrebujete več pomoči, obstajata klepet v živo in podpora za e-pošto. Klepet v živo je najhitrejša možnost, vendar je najbolje, da se obrnete na CyberGhost po e-pošti, če imate bolj tehnične težave.

VPN je cenovno ugoden, vendar mesečna cena ni dobra. Vaša najboljša stava je, da se naročite na daljši načrt, ker se na koncu izide ceneje. Za Android in iOS je na voljo brezplačna sedemdnevna preizkusna različica, ki jo lahko uporabite za vrtinčenje. Poleg tega obstaja garancija za vračilo denarja, če potrebujete več časa, to je 14 dni za mesečni načrt in 45 dni za daljši.

4. VyprVPN

Zdravilo VyprVPN se lahko uporablja tudi v Izraelu. Nima toliko strežnikov kot ostali naši izbranci, vendar jih je v 64 državah več kot 700, kar bi moralo biti še vedno dovolj za izogibanje blokom. Nekateri strežniki so tudi v Tel Avivu.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

VyprVPN ima odlično prilagodljivo varnost, ki je odlična za tiste, ki vedo. Še vedno je dobra izbira za novorojenčke. Njegov lastniški protokol Chameleon doda vašo povezavo večjo zaščito. Na voljo je tudi stikalo za ubijanje in pravilnik o brez-zapisu. Za več informacij preberite naš pregled v programu VyprVPN.

Slaba stran VyprVPN so njegove hitrosti, saj so lahko počasne. Vendar bi morale biti v redu za večino dejavnosti, omejitev pasovne širine pa ni. Omogoča hudournike in dostop do večine pretočnih platform.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

VyprVPN združljiv z Windows, macOS, Android in iOS. Vmesnik je preprost za uporabo, vendar je z datumom, zato ga je mogoče izboljšati. Naenkrat lahko privzeto povežete do tri naprave, vendar če izberete paket Premium, dobite še dve povezavi.

Na voljo je priročna zbirka znanja za samopomoč. Poleg tega obstaja 24/7 klepet v živo in podpora po e-pošti. Kljub temu nobena pomoč ni odlična in v našem pregledu smo prejeli kratke odgovore na naša vprašanja, zato upoštevajte, če ste novinec.

Izberete lahko paket Standard ali Premium. Prvi je najcenejši, vendar bo slednji dobil skupno pet povezav in protokol Chameleon. Obe možnosti imata mesečne in letne načrte, pri čemer so letne cene na splošno cenejše. 

VyprVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja, ki jo lahko uporabite, da se prepričate, da vam je všeč.

5. TorGuard

TorGuard je odlična storitev, ki ima več kot 3000 strežnikov v 55 državah. Med njimi so strežniki v Tel Avivu in Jeruzalemu. Preklapljanje strežnikov je lahko moteče, ker morate vsakič prekiniti povezavo z omrežjem VPN.

Ima veliko varnost in z različnimi protokolarnimi možnostmi je to tudi prilagodljivo. Ima tudi samodejno omogočeno stikalo za ubijanje in ne vodi evidenc o vaših spletnih aktivnostih.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Hitro je, vendar so nekatere lokacije počasnejše kot druge. Njegova hitrost bo odvisna tudi od vaših varnostnih nastavitev, ker ga bo večja varnost upočasnila. Ima neomejeno pasovno širino in omogoča hudourništvo. 

Če pa želite vstopiti v storitve pretakanja, morate vedeti, da TorGuard ni dober, ker se blokira. Težavo lahko rešite tako, da kupite enega od njegovih namenskih strežniških strežnikov.

Več o njegovih namenskih IP naslovih si lahko preberete v našem pregledu TorGuard. Glavna stvar, ki jo morate vedeti, je, da delujejo, zato je TorGuard uvrščen v naš najboljši VPN za potnike.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

TorGuard je združljiv z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android in iOS, toda mobilna različica odjemalca je lahko težavna nastavitev. Ponudnik omogoča privzeto do pet hkratnih povezav, če pa jih potrebujete več, lahko kupite do 20 več za 1 dolar na mesec.

Kot možnosti za samopomoč sta na voljo baza znanja in forum. Ima tudi klepet v živo, vendar ga vodi osnovno podjetje za storitve za stranke, zato če potrebujete več tehnične pomoči, se obrnite na ekipo za podporo TorGuarda po e-pošti. 

Cena VPN ni slaba, a kot pri svojih tekmecih boste z daljšimi načrti prihranili denar. Obstaja sedemdnevna garancija za vračilo denarja, če niste za vas.

Končne misli

Upamo, da je ta članek osvetlil izraelski spletni svet. Če želite obiti cenzuro in se zaščititi pred radovednimi očmi, raje izberite VPN z veliko mrežo strežnikov in veliko varnostjo. Če želite dostopati do izraelske vsebine, boste tam morali imeti strežnike.

ExpressVPN je nedvomno zmagovalec Izraela zaradi številnih strežnikov, tudi nekaterih v Izraelu, ter odlične varnosti in zasebnosti. Ne gre omeniti njegove hitrosti in sposobnosti, da vstopa v storitve pretakanja. Izkoristite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja in si oglejte, kakšen je.

Če imate izkušnje z uporabo VPN v Izraelu, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Radi bi slišali, kaj imate povedati. Obiščite naš arhiv VPN za več zanimivih člankov. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map