Najboljši VPN za Indonezijo 2020: Merdeka za 21. stoletje

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja ogromnih 17500 otokov z vulkani, templji in plažami za raziskovanje. Kljub vsej svoji lepoti in naravnem šarmu pa se ne boste osvobodili grdih strani spleta. Da bi vam pomagali ostati zaščiteni, smo sestavili seznam najboljših VPN-jev za Indonezijo.


Uporaba virtualnega zasebnega omrežja je vedno dobra ideja, kjer koli že ste. Ščitil vas bo pred spletnimi nevarnostmi, pa tudi pred izogibanjem omejitvam, na katere naletite. V Indoneziji je to še posebej pomembno.

Popravili bomo, zakaj za Indonezijo potrebujete VPN, različne dejavnike, na katere smo gledali, ko smo sami izbirali in izbirali..

Spletna cenzura v Indoneziji

Indonezijski internet je strogo nadzorovan. Vsebina, za katero vlada meni, da krši zakone ali družbene norme, je omejena. To vključuje pornografijo, nasilje, igre na srečo in klevetanje. Definicije za te pa so tako široke, da se lahko pri cenzuri zapletejo tudi drugi materiali, na primer LGBT vsebine ali spletna mesta za zmenke.

Zabava je močno cenzurirana in omejena so lahko tudi priljubljena spletna mesta, kot so YouTube, Vimeo, Reddit in Imgur. V nekem trenutku je bil Netflix prepovedan, saj državnim cenzorjem ni predložil podrobnosti o svoji medijski knjižnici. Na voljo je zdaj.

Druga država s strogo cenzuro je Kitajska. Njegov odlični požarni zid blokira večino zahodne vsebine svojih državljanov, zato bo tudi tukaj uporabljena številna merila na našem najboljšem seznamu VPN za Kitajsko..

Nameščeni kontrolniki imajo dvoslojno strukturo. Vlada določi seznam naslovov in ključnih besed, ki jih prepoveduje, nato pa ponudniki internetnih storitev te bloke uveljavijo. Težava je v tem, da Indonezija uporablja drugačno različico latinične abecede, kar povzroča nekaj zmede URL-jev in vsi zaposleni pri ponudniku internetnih storitev ne morejo razumeti zahodnih besed.

Zaradi tega se ponudniki internetnih storitev zatečejo k blokiranju spletnih mest, namesto da bi izvajali storitev filtriranja, da bi blokirali strani na spletnem mestu, ki vsebujejo določene pogoje. Raje preveč omejijo dostop do spleta, da bi bili varni pred kaznijo, zaradi česar so nekatera spletna mesta, ki niso označena kot žaljiva, blokirana. Ko so postavljene prepovedi, lahko trajajo leta, tako da lahko vidite, zakaj se jim želijo izogniti.

Bloki, ki so vplivali na deljenje slik in videov v aplikacijah, kot so Twitter, WhatsApp, Facebook in Telegram, so bili uvedeni za „vzdrževanje demokracije“, vendar so bili bloki umaknjeni tri dni pozneje. Julija 2019 je ministrstvo za informacije in komunikacije (Kominfo) tudi povedalo, da se ne bo obotavljalo blokirati nobenih VPN-jev, ki nimajo licence v Indoneziji. Nismo prepričani, kako se bo to izkazalo.

Svoboda govora v Indoneziji

Indonezijska vlada ocenjuje, da je Transparency International zelo pokvarjen in lahko vsebino omeji v skladu z zakonom o informacijah in elektronskih transakcijah. Zakon izkoristi za svoj dnevni red in utemelji, da se za vzdrževanje javnega reda izvajajo bloki.

Morda boste našli celo nekatera spletna mesta z novicami, ki vključujejo politične informacije in kritike. Uporablja se tudi za boj proti lažnim novicam, prevaram in sovražnemu govoru.

Zakon o IET je bil ustanovljen leta 2008 in kritiki ga obravnavajo kot napad na svobodo govora in dostop do informacij prek spleta. Kdor objavlja, dostopa ali ustvarja vsebino, ki je politično ali versko žaljiva, krši akt. Če bodo spoznani za krive, bi jim lahko grozilo do šest let zapora in globa v višini približno 100.000 dolarjev.

Spletna mesta in druge platforme s tovrstno vsebino naj bi jih odstranile ali pa bodo tvegane, da bodo blokirane. Omejeni so bili tudi računi za družbene medije, zlasti na Facebooku. Proti novicam so bile tožbe zaradi obrekovanja, vendar morajo biti tudi posamezniki previdni.

Kazni za kaznivo obrekovanje, sovražni govor in spodbujanje nasilja so ostre. Uporabniku Facebooka je bila izrečena 14-mesečna zaporna kazen in 5 milijonov dolarjev globe (350 USD), ker ga je prijatelj v svojem poročilu označil v poročilu o novicah in se je pokazalo na njegovi časovnici. Naš najboljši VPN za singapurski kos vključuje podobne izdaje.

Spletni nadzor v Indoneziji

Vlada ne samo da cenzurira številna spletna mesta, ampak lahko tudi spremlja družbene medije in vohuni za svoje državljane v skladu z zakonom iz leta 2011 o državni obveščevalni službi. Zakon je tako nejasno zapisan, da omogoča prestrezanje komunikacij brez odobritve sodišča. Poleg tega morajo uporabniki mobilnih telefonov registrirati svojo številko pri vladi.

Indonezijska vojska je bila obtožena, da izvaja nepooblaščen nadzor, vlada pa kupuje nadzorno tehnologijo, ki omogoča dostop do naprav in omrežij. Leta 2015 so poročali, da je Indonezija ena izmed 21 držav, ki je od švicarskih podjetij kupila licenco za uporabo tehnologije spremljanja mobilnih telefonov, imenovane IMSI lovilec..

Kibernetska kriminaliteta v Indoneziji

Poleg tega Indonezija velja za eno najbolj ranljivih držav za kibernetsko kriminaliteto. Po poročilih so primeri taksnega napada, virusov in zlonamerne programske opreme. Vse to pa lahko blokiramo ali popravimo z našo najboljšo protivirusno programsko opremo.

Indonezija je naenkrat prehitela Kitajsko in postala največji vir kibernetskih napadov. Tajska je precej visoko na lestvici kibernetskih kriminalitet, saj lahko preberete v našem najboljšem VPN-ju za tajski del. Leta 2017 je Singapur z Indonezijo delil svoje izkušnje pri reševanju kibernetske kriminalitete in povedal, kako voditi agencijo za kibernetsko varnost. Indonezija je bila zainteresirana za njeno ustanovitev in je to storila januarja 2018.

Če želite izvedeti več o kibernetski kriminaliteti, preberite naše vodiče o botnetih, odkupi, lažnem predstavljanju in ugrabitvi brskalnika.

Najboljši VPN za Indonezijo 2020

Kaj je VPN najboljši za Indonezijo

Pri izbiri VPN-ja za Indonezijo je treba veliko razmišljati. Vladni nadzor in nevarnost obtožbe zlorabe na spletu sta velika vprašanja. Priporočamo, da izberete ponudnika iz naših VPN mnenj, ki ima veliko varnost, da vas zaščiti pred spremljanjem in okrepi zaščito pred kibernetskimi nevarnostmi.

Za večjo varnost je koristno, da ima vgrajeno stikalo za uničenje, ki zagotavlja, da noben od vaših podatkov ne pušča, če prekinete internetno povezavo, če VPN preneha delovati.

Zasebnost je prav tako pomembna in čeprav se vam zdi, da je zajeta v varnost, je to posebna funkcija. Ponudniki vašo zasebnost spoštujejo s pravilnikom o nedelovanju. To pomeni, da ne vodijo evidence o vaših spletnih dejavnostih, zato tudi, če oblasti zaprosijo, ne bodo mogle ničesar predati..

Ko je za to poskrbljeno, je treba cenzurirati vse, kar je mogoče. Če želite olajšati, izberite ponudnika z dobro mrežo strežnikov. Bolj kot je to v več državah, boljše so vaše možnosti za izogibanje omejitvam. Prepričajte se, da so nekateri tudi v Indoneziji, če želite dostopati do vsebine, ki je na voljo samo tam.

To bo pomagalo tudi z geobloki. Če želite na primer dostopati do ameriškega Netflixa, ne boste mogli iz Indonezije. Če uporabite VPN in izberete strežnik v ZDA, se boste lahko prijavili in gledali svoje najljubše oddaje. Za več priporočil si oglejte naš najboljši VPN za Netflix kos.

Hitrost je nekaj drugega, kar morate upoštevati. Če izberete ponudnika z dobro hitrostjo, boste uživali v hitrem času nalaganja in prihranili razumnost. Za pretakanje je tudi to nujno.

Skupaj s temi funkcijami boste morda želeli pogledati, koliko naprav VPN omogoča povezavo hkrati, če ima odjemalec za vašo napravo in kako enostavno je uporabljati, še posebej, če ste novinec.

Dobro je, če imate težave s strankami, cene pa se razlikujejo, zato se boste prepričali, da ustreza vašemu proračunu. Tudi pri seznamu smo jih upoštevali, vendar manj kot druga merila.

1. Najboljši VPN za Indonezijo: ExpressVPN

Po mnenju uredništva Cloudwards.net je ExpressVPN najboljši VPN, saj dobiva prvo mesto tudi za Indonezijo. Začetek je odlična storitev naokoli, toda odkljuka vse škatle tudi za Indonezijo. Lahko si preberete naš celoten pregled ExpressVPN, da vidite, zakaj nam je tako všeč.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Za varnost je dosežen 256-bitno šifriranje AES, kar je veliko za zaščito pred nadzorom in spletnimi tveganji. Vgrajeno je stikalo za ubijanje, zato vam ni treba skrbeti, da bodo podatki iztekli, če ne uspejo, in stroga politika brez zapisov, kar pomeni, da nihče ne more ugotoviti, kaj počnete.

Poleg tega ima številne strežnike, razporejene v 94 državah, kar vam omogoča veliko izbire, da obidete omejitve. Nekatere so tudi v Indoneziji, kar pomeni, da lahko dostopate do vsebine, omejene na to državo. ExpressVPN je bil tudi prvi v našem najhitrejšem VPN delu, tako da ne boste videli nobenih zasukanih naloženih zaslonov.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Če nimate veliko izkušenj z uporabo VPN-jev, je ExpressVPN dobra izbira. Ko je enkrat nameščen, upravlja z vami skoraj vse. Samo izberite želeni strežnik in se prepričajte, da ste z njim povezani.

Nastavite jo lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Ima tudi razširitve brskalnika za Firefox, Chrome in Safari. Omogočil bo tudi do pet sočasnih povezav. Podpora strankam je dobra, osebje pa koristno in usposobljeno. Na njih se lahko obrnete preko klepeta v živo ali e-pošte, 24/7.

ExpressVPN je v primerjavi z drugimi ponudniki drago, vendar se zaradi kakovosti storitve splača. Stroške lahko znižate tako, da se odločite za daljši načrt. Obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja, če vam ni všeč. Prepričani smo, da boste.

2. NordVPN

NordVPN je še ena odlična storitev za Indonezijo. Razlike med njim in našo najboljšo izbiro lahko izveste v delu ExpressVPN proti NordVPN. Ima odlično varnost, dodatni strežniki z dvojnim skokom pa zagotavljajo še večjo zaščito.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Je bolj prilagodljiv kot ExpressVPN, kar vam bo morda všeč. Samo ne razmišljajte, če ne veste, kaj počnete. S storitvijo je vključeno stikalo za ubiranje in ima pravilnik o nedelovanju, ki ščiti vaše zasebnost. Za podrobnosti preberite naš pregled NordVPN.

Ima dobro paleto strežnikov, več kot ExpressVPN, vendar so razširjeni po manj državah. Kljub temu je veliko blokov za izogibanje. V Indoneziji jih je 10, zato ne bi smeli imeti težav z dostopom do vsebine, omejene na to regijo.

Hitrost je dobra, vendar se pri povezovanju na dolge razdalje lahko upočasni.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

NordVPN lahko uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS in ga hitro nastavite. Postavitev je dobra in preprosta za uporabo. NordVPN vam omogoča, da hkrati povežete do šest naprav in si je prislužil mesto na našem najboljšem seznamu VPN za več naprav. Če imate veliko tehnologije, je dobra izbira.

Pomoč je na voljo v obliki klepeta v živo in e-pošte, odzivi pa so hitri in temeljiti. Uporabite lahko tudi priročno bazo znanja, ki naj vam pokaže, kako lahko sami odpravite običajne težave.

NordVPN ponuja veliko vrednost s cenovno ugodnim mesečnim načrtom, če pa se prijavite na daljši načrt, boste videli nekaj prihrankov. Tudi za potapljanje vam ni treba skrbeti. Ima 30-dnevno garancijo vračila denarja, če to ni primerno za vas.

3. CyberGhost

Sledi CyberGhost, ki je dobra storitev, čeprav ne povsem na ravni naših prvih dveh odločitev. Ima spodobno varnost, vendar ni tako prilagodljiv kot NordVPN. Del paketa je tudi stikalo za uničenje in zaradi dodatne zaščite ga ni mogoče izklopiti. To se dobro ujema tudi z zasebnostjo, saj ne vodi nobenih dnevnikov.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ima več kot 6.000 strežnikov, razporejenih v 90 držav. Osem jih je tudi v Indoneziji, če jih potrebujete. Ima dobre hitrosti, vendar lahko postane počasna, ko se povežete z oddaljenim strežnikom. Za več informacij o storitvi si oglejte naš pregled CyberGhost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

Namestitev je enostavna, namizni odjemalci so na voljo za Windows in macOS. Obstajajo tudi mobilne aplikacije za Android in iOS. Posodobljen vmesnik je tudi enostaven za uporabo.

CyberGhost lahko deluje hkrati na sedmih napravah, kar je dobro, vendar je to tudi omejitev, koliko jih lahko namestite. Za primerjavo bo NordVPN omogočil šest hkratnih povezav, vendar ga lahko namestite na toliko naprav, kot želite.

Če naletite na težave, si lahko ogledate obsežno zbirko znanja, ki zajema najpogostejše težave. Če še vedno potrebujete pomoč, se lahko obrnete na člana podpore prek klepeta v živo ali e-pošte. Klepet v živo je najhitrejši, vendar boste tako ali tako dobili zanesljiv odgovor.

Ima cenovno ugodno mesečno ceno, vendar lahko izbira za daljši načrt prihrani denar. Preden začnete, lahko izkoristite sedemdnevno preskusno različico, ki je na voljo uporabnikom Android in iOS. Obstaja tudi garancija za vračilo denarja, ki bi vam morala dati dovolj časa, da vidite, ali vam je všeč.

4. VyprVPN

VyprVPN je dobra storitev z dobro varnostjo za zagon. Ima celo svoj protokol šifriranja, imenovan Chameleon, ki še dodatno zavaruje tunel VPN. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu VyprVPN. Vključuje stikalo za prekinitev, zato vam ni treba skrbeti za svoje podatke, če VPN ne uspe, in lahko z zaupanjem brskate, saj ne vodi dnevnikov uporabe.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Nima toliko strežnikov kot njihovi tekmeci, vendar še vedno pokriva več kot 60 držav, zato bi morali najti strežnik, ki bi ustrezal vašim potrebam. V Džakarti jih ima tudi, če jih potrebujete. Hitrosti niso slabe, včasih pa lahko počasi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Namestitev ne traja dolgo in jo je mogoče namestiti v Windows in macOS, odjemalci pa so enostavni za uporabo. Vendar ima veliko boljše mobilne aplikacije za Android in iOS, zato je na našem najboljšem seznamu VPN za Android.

VyprVPN omogoča povezavo do treh naprav hkrati. Če potrebujete več, se lahko odločite za premium paket, ki omogoča do pet. Za razliko od CyberGhost ni omejitev, na koliko naprav lahko namestite aplikacijo.

Podpora strankam je na voljo prek klepeta v živo ali e-pošte. Klepet v živo vas bo sprva povezal s botom, vendar obstaja gumb za povezavo s človekom. Vendar ni vedno posadka, zato boste morda morali pustiti sporočilo. Obstaja tudi razdelek s pogostimi vprašanji, s katerim lahko sami rešite težave.

VyprVPN je cenovno ugoden z mesečnim ali letnim načrtom izbire. Obstaja tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, tako da ga lahko izkoristite.

5. Vetropis

Windscribe je impresiven zaradi možnosti, ki jih ponuja, četudi ni tako dober kot njegovi konkurenti. Varnost je dobra in jo lahko prilagodite svojim potrebam. Vgrajeno je stikalo kill, vendar je iz nekega razloga označeno kot “požarni zid”, kar je lahko zmedeno, kot lahko vidite v našem pregledu Windscribe.

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Ima veliko nastavitev zasebnosti za vaše dejavnosti, kar je dobro, ker jih ne ponuja veliko ponudnikov. Kljub temu je slaba stran, da vodi dnevnike. Kljub temu so ohranjeni na minimumu in podatki nimajo resnične vrednosti. Poleg tega ni možnosti, da bi ga prejeli nazaj.

Njegova pokritost strežnika je podobna viprVPN, saj je nima veliko, vendar pokrivajo 60 držav, zato bi morali imeti dovolj, da bi obšli bloke. Nekateri so v Džakarti, toda za njihovo uporabo morate biti član Pro. To ni najhitrejši VPN, vendar njegova hitrost ni slaba in bo zadostovala za večino dejavnosti, tudi pretakanje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Windscribe ima preprost vmesnik, primeren za tiste, ki nimajo veliko izkušenj. Vseeno ima dovolj nastavitev za tinkerje. Uporabljate ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Linux, Android in iOS z neomejenimi hkratnimi povezavami.

Storitev za stranke je na voljo 24/7 prek klepeta v živo, vendar se boste pogovarjali s Garryjem, predstavnikom AI. Kljub temu so njeni odzivi precej dobri. Namesto tega lahko predložite vozovnico in se pogovarjate s pravim človekom. Na voljo je tudi splošna zbirka znanja, pogosta vprašanja in navodila, ki vam pomagajo, ter podredit z več tisoč naročniki, ki so pripravljeni pomagati.

Windscribe je precej drag, vendar vam lahko naročilo v daljšem obdobju prihrani denar. Ponuja brezplačen načrt, ki je velik v primerjavi z nekaterimi, vendar boste omejeni pri uporabi pasovne širine. Prav tako ne obstaja pravilnik o vračilu denarja, vendar lahko v treh dneh po nakupu zahtevate vračilo, če vam ga ni všeč.

Končne misli

Upamo, da smo vam pomagali izbrati primerno storitev za Indonezijo. Čeprav je dobro, da uporabite zasebno zasebno omrežje, kjer koli ste, Indonezija ima razloge, ki jih ni mogoče prezreti. S svojim vladnim nadzorom in stopnjami kibernetske kriminalitete se prepričajte, da izberete ponudnika, ki ponuja vrhunsko varnost in politiko brez zapisov.

Glede na to je ExpressVPN najboljši VPN za Indonezijo. Ima veliko varnost in zasebnost, poleg tega pa tudi velik razpon strežnikov. Je odlična storitev naokoli in s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja ne morete iti narobe.

Imate izkušnje z uporabo VPN v Indoneziji? Radi bi slišali o tem, pa tudi predloge, zato jih pošljite v komentarje spodaj. Oglejte si tudi ostale naše članke o VPN. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map