Najboljši VPN za hudournike 2020: Jadranje po piratskih vodah

Torrenti so odličen način za distribucijo skoraj vsake vrste datotek, naj bo to pesem, film, igra ali celo programska oprema. Vendar je večina vsebine v hudournikih zaščitena z avtorskimi pravicami in piratstvo vas lahko pristane v vroči vodi, če ne pokrijete svojih digitalnih posnetkov. Zato smo ta vodič pripravili z najboljšimi VPN-ji za hudourništvo.


Nezakonito reproduciranje in deljenje avtorsko zaščitenega gradiva je velik no-no, a upoštevajmo ga, to je večina vsebine na hudourniških straneh. Kršitev avtorskih pravic se v večini držav nadleguje in z nakazovanjem takšnega gradiva tvegate, da boste dobili zajetno denarno kazen ali zaporno kazen, če se ne zaščitite s VPN.

V spletnem piratstvu nikakor ne opravičujemo, toda če boste to storili, bi morali vedeti, kako to storiti varno. Če ne uporabljate VPN-ja – in spodobnega v tem – je v bistvu tako, da pustite svoja vrata odprta. Vsak lahko vidi vaš IP naslov. Poleg tega lahko vse vaše spletne aktivnosti zasledimo nazaj, kar ni nikoli dobro, če gre za kršitev avtorskih pravic.

Za naše bralce s kratkim razponom pozornosti morate iti takoj naprej in namestiti NordVPN. Ta VPN vas bo skril in vas ščitil pred vsemi grdimi datotekami v prenosu, njegovi strežniki P2P po meri pa se lahko spopadejo z vašimi nasveti za mučenje. Ne pozabite prebrati več priporočil VPN in drugih informacij v zvezi z hudourništvom.

Najboljši VPN-ji za hudourništvo

 1. NordVPN
 2. ExpressVPN
 3. CyberGhost
 4. VyprVPN
 5. ProtonVPN
 6. Zasebni dostop do interneta
 7. Windscribe
 8. GooseVPN

1. NordVPN

NordVPN je najboljši VPN za hudourništvo. Ima vse lastnosti, ki jih potrebuje VPN, da vas zaščiti, medtem ko plovite po gusarskih vodah, vendar je priložen tudi nekaj priročnih dodatkov.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ko gre mimo dejstva, da VPN dejansko omogoča promet P2P, ima NordVPN strežnike P2P po meri, ki so bolj sposobni ravnati z nalogi torrentov kot njihovi običajni strežniki. Prav tako boste dobili večjo zaščito s strežniki P2P. Če pa zmogljivost ni prednostna naloga, strežniki z dvojnim skokom NordVPN dodajo celoten dodatni nivo zaščite.

To je poleg visoke stopnje šifriranja, ki jo že uporablja NordVPN, in v njej je vključeno stikalo za uničenje, ki vas ne bo ujelo zaradi napake v storitvi. VPN ima tudi strogo politiko brez zapisov, tako da ne bo zapisano o vaših spletnih akcijah. Če pa ste še posebej zaskrbljeni, se lahko prijavite z e-poštnim sporočilom in za plačilo uporabite bitcoin.

Uspešnost in cena NordVPN-a

To ni najhitrejši VPN na trgu, vendar lahko sledi potrebam večine ljudi, kot lahko preberete v našem pregledu NordVPN. Dobivate neomejene podatke, zato vam ne bo treba skrbeti, če boste dosegli omejitev in se vrgli iz omrežja VPN.

NordVPN nudi dobro vrednost za vaš denar in priljubljena je možnost za ljudi, ki želijo odlično storitev VPN ob strogem proračunu. Njen mesečni načrt ni najslabše, kar smo videli, vendar boste prihranili denar, če se odločite za eno od daljših naročnin. Obstaja tudi 30-dnevno okno za vračilo denarja za dodaten mir.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je najboljša vsestranska storitev v naših VPN pregledih, a čeprav ima veliko funkcij, nobena od njih ni namenjena hudournikom. Vendar to ne pomeni, da je VPN neuporaben za nalogo. Pravzaprav je kateri koli od njegovih 3.000 strežnikov primernih za hudournike, samo niso posebej zasnovani za to. 

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Razen v pomanjkanju namenskih strežnikov P2P je ExpressVPN podoben NordVPN, kot lahko preberete v našem članku. VPN je z odlično varnostjo, ki uporablja 256-bitno šifriranje naravnost izven škatle, vendar ga lahko povečate na 4096-bit, pod pogojem, da se udobno kosate z nastavitvami. Vgrajeno je tudi stikalo kill, ki je privzeto omogočeno.

ExpressVPN ceni tudi vašo zasebnost s trdno politiko brez zapisov. Nahaja se tudi na Britanskih Deviških otokih, ki imajo nekatere najboljše zakone o zasebnosti v oblaku po vsem svetu.

S hitrostjo ne boste imeli težav, saj gre za najhitrejše hitrosti prenosa, ki smo jih preizkusili do zdaj, in ni omejitev pasovne širine, ki bi vas lahko ustavile v svojih posnetkih. 

Oba dejavnika sta si zaslužila prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za primerjavo v toku. Poleg tega je VPN enostaven za uporabo in popoln izbor za začetnika, kot lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN.

Oznaka cene ExpressVPN

Strošek ExpressVPN-a je nekaj, kar nas je vedno brcalo, kadar boli – visoko. Kljub temu za svoj denar dobite odlično storitev VPN. Mesečni načrt je najslabši, vendar lahko stroške nekoliko znižate tako, da se odločite za daljšo naročnino. ExpressVPN sprejema bitcoin in ima 30-dnevno garancijo vračila denarja, če se odločite, da ni za vas.

3. CyberGhost

CyberGhost VPN je odlična izbira za hudourništvo. Čeprav nima lastnosti prvega prvega izbora, ni daleč. Ima veliko omrežje strežnikov in ima poseben zavihek profila, ki prikazuje vse svoje strežnike, ki podpirajo P2P. Poleg tega lahko za vsak strežnik vidite, koliko članov ga trenutno uporablja, oddaljenost od njega in nalaganje strežnika. 

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Poleg tega, da CyberGhost ustanavlja v Bukarešti, Romunija – ki zasebnost jemlje resno – ima CyberGhost posebne noSpy strežnike, ki sedijo pred 14 očmi. Stanejo malo več, vendar so konfigurirani z vrhunsko strojno opremo za dodatno zasebnost. Ne glede na strežnike, ki jih uporabljate, bo pravilna politika zasebnosti brez dnevnika zagotovila, da bodo vaše dejavnosti ostale skrivnost.

Njegova varnost je odlična in vključite stikalo za ubijanje, čeprav je stalno omogočeno. To je dobro, ker je resnično nujno, če hrepenite, vendar je tudi nadležno, ker ga ne morete izklopiti. Preberite naš pregled CyberGhost za več informacij.

Druge funkcije CyberGhosta

CyberGhost je hitra storitev, toda kot NordVPN lahko pride do povezave s oddaljenimi strežniki. Dobite neomejeno pasovno širino in omogoča sedem sočasnih povezav, v primeru, da želite povečati celotno gusarsko posadko. Njegov vmesnik se lahko na začetku zdi nekoliko čuden, vendar je v redu, ko se navadiš.

To je poceni storitev, čeprav se ne bi smeli odločiti za mesečno ceno, če želite zmanjšati stroške. Za uporabnike Android in iOS je na voljo sedemdnevno brezplačno preskusno obdobje, vendar namizni uporabniki dobijo le en dan. Za anonimnost se lahko pozanimate pri BitPayu. Obstaja tudi garancija za vračilo denarja, ki je 14 dni na mesečnem načrtu in 45 dni pri daljših.

4. VyprVPN

VyprVPN je solidna VPN storitev za hudournike, ker vsi njeni strežniki podpirajo P2P promet. Ni posebnega seznama ali nobenih obročkov, s katerimi bi lahko uporabniki skočili skozi. Samo izbereš strežnik in greš. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Varnost je ena najmočnejših točk VyprVPN-a. Izbirate lahko med številnimi različnimi protokoli in obstaja možnost lastnega protokola Chameleon, o katerem si lahko več preberete v našem pregledu VyprVPN. 

VPN vključuje stikalo za odstranjevanje in ima strog pravilnik o zasebnosti brez dnevnika. Če pa se zavedate zasebnosti, moramo poudariti, da ne morete plačevati prek kripto valute.

Njegove hitrosti so na papirju premajhne, ​​toda pri našem testiranju smo ugotovili, da so skladne in niso vse tako slabe. Če pa hranite veliko datoteko, boste morda želeli čajnik natakniti ali se morda malo nasladiti. Vendar dobite neomejeno pasovno širino, tako da lahko prenesete, kolikor želite. Njegov vmesnik bi lahko izboljšali, vendar je še vedno preprost za uporabo.

Cena VyprVPN je odvisna od stopnje, ki jo izberete. Standardni načrt je najcenejši in vam omogoča tri hkratne povezave, medtem ko Premium načrt povečuje omejitev povezav na pet in daje uporabo protokola Chameleon. Letni načrt je stroškovno učinkovitejši in obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, če se premislite.

5. ProtonVPN

Naslednji izbor ProtonVPN se v naših člankih ne omenja zelo pogosto. Ne pomeni, da gre za slabo storitev, ampak da jo drugi premagajo na določenih območjih. Za hudourništvo pa ProtonVPN prinaša nekaj lepih lastnosti na mizo. 

protonvpn-armaturna plošča-drsnik-1

protonVPN-vmesnik-drsnik-2

protonvpn-profili-drsnik-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-slider-5

Prejšnja

Naslednji

Strežniki ProtonVPN so že prijazni hudournikom, vendar ima posebne strežnike P2P, ki zagotavljajo, da ste pravilno zaščiteni. Poleg tega omogoča nastavitev profilov za določene dejavnosti, tako da vam ni treba stalno nastavljati ročno, kadar koli želite, da jih uporabljate. Na primer, lahko nastavite in poimenujete profil hudournika z želenim protokolom in določenim strežnikom.

Poleg tega je zaščita ProtonVPN vrhunska in vključuje uporabo stikala kill. VPN ima tudi strogo politiko zasebnosti in ne hrani nobenih dnevnikov. Za popolno anonimnost lahko bitcoin uporabljate tudi kot plačilo. 

Druge funkcije programa ProtonVPN

Omejitve pasovne širine ni, in čeprav njene hitrosti niso počasne, tudi niso najhitrejše, kot lahko preberete v našem pregledu ProtonVPN. Nastavitev je lahko težava, a ko je končana, je vmesnik preprost za uporabo.

Cena ProtonVPN temelji na več paketih. Njeni najcenejši načrti so brezplačni in Basic, vendar jih ne priporočamo niti za hudourništvo. To je zato, ker čeprav dobite neomejeno pasovno širino z obema, prosti načrt omejuje hitrost in nima dostopa do strežnikov P2P.

Načrt Plus je najboljša možnost. S tem dobite dostop do strežnikov P2P in pet hkratnih povezav, poleg tega pa to ni najdražji načrt ProtonVPN. 

Načrt vizionarjev je najdražji, in čeprav dobite dodatnih pet povezav in uporabo šifrirane e-poštne storitve, dodatnih dodatnih dolarjev ni vredno. 30-dnevno okno vračila je na voljo.

6. Zasebni dostop do interneta

Sledi zasebni dostop do interneta, ki je odlična storitev VPN z nekaj majhnimi nagobčki, ki jih boste morali likati za hudourništvo. VPN ponuja strežnikom prijazne strežnike, nekatere lokacije pa podpirajo posredovanje vrat, kar omogoča boljšo in hitrejšo izkušnjo torrentstva. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu PIA.

pia-drsnik1

pia-drsnik2

pia-drsnik3

pia-drsnik4

pia-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Varnost PIA je dobra, vendar boste morali povečati raven šifriranja, preden naredite kar koli zunajzakonito. Ko ga namestite, je privzeta nastavitev 128-bitno šifriranje, kar ni dovolj varno za popolno anonimnost. VPN je opremljen s stikalom za odstranjevanje in ne hrani nobenih dnevnikov. Storitev lahko plačate tudi s pomočjo kripto valute.

Zmoti lahko velike hitrosti, tudi po majhnem potopu, ko je raven šifriranja višja, čeprav je lahko nedosledna. Omejitve pasovne širine ni in VPN omogoča 10 hkratnih povezav. Prav tako je enostaven za uporabo, zlasti po zadnji posodobitvi vmesnika.

PIA je poceni. Tudi potem, ko je pred kratkim povišal cene, je ponudnik ostal ena izmed cenejših storitev VPN. Vzpostavljeno je sedemdnevno obdobje vračila, če ugotovite, da ni za vas.

7. Windscribe

Windscribe je tudi primeren VPN za hudournike in ima celo pripravljen vodnik za nastavitev uTorrent. Njegova mreža ni velika, vendar je jasno, katere lokacije ne podpirajo hudourništva, saj imajo ikono P2P s prečrtanim prerezom. Izbirate lahko veliko, odvisno od načrta, ki ga izberete.

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Čeprav ne priporočamo uporabe brezplačnih VPN-jev za hudournike – govorili bomo več o tem, zakaj pozneje – brezplačni načrt Windscribe je dostojen izbor, ki mu je celo pomagal osvojiti prvo mesto v naši najboljši primerjavi z brezplačnimi storitvami VPN. Ne varčuje po varnosti, ampak vas omejuje na druge načine, kot je le dostop do peščice njegovih strežnikov VPN. 

Ti strežniki se lahko uporabljajo za P2P promet, vendar obstajajo tudi drugi dejavniki, ki preprečujejo, da bi bil najboljši brezplačni VPN za hudournike. Za eno hitrosti niso slabe, drugi VPN pa so hitrejši. Glavni dejavnik pa je dejstvo, da čeprav imate neomejene sočasne povezave z enim od obeh načrtov, neomejeno pasovno širino dobite le, če plačate. 

Z načrtom Windscribe Pro dobite neomejene podatke in uporabo vseh njegovih strežnikov, vključno s strežniki strežnikov Windflix, o katerih lahko preberete v našem pregledu Windscribe. Vendar lahko dosežete neomejeno pasovno širino, če ustvarite svoj načrt. Če dodate določen strežnik in neomejeno pasovno širino, vam boste vrnili le 2 USD na mesec.

Druge funkcije Windscribe-a

Varnost Windscribe je dobra in uporablja šifriranje AES-256. Obstaja tudi stikalo za ubijanje, vendar ga zmedeno imenujemo “požarni zid.” V pravilniku o zasebnosti Windscribe je zapisano, da beleži nekatere podatke, na primer uporabljeno pasovno širino in časovne žige dejavnosti, vendar ni nič pravega. Za dodaten del anonimnosti pa lahko bitcoin uporabljate kot plačilo.

Njegov vmesnik je tako preprost, kot ga dobijo, kar je super za prve uporabnike. Če ste nekoliko bolj tehnološko nastrojeni, vam bo všeč tudi sposobnost, da se z njo poigrate. 

Če se odločite za plačljivi načrt, se bolje prijavite za daljše obdobje. S tem boste prihranili denar na dolgi rok. Če se vam zdi, da vam VPN ni všeč, lahko v treh dneh po nakupu zahtevate vračilo, vendar bi bilo dobro, da najprej vzamete brezplačni načrt za spin..

8. GosVPN

Naš zadnji izbor je GooseVPN. To je prijazen VPN-ju hudournikov, večina strežnikov pa je označena kot primerna za hudourništvo. Vendar pa obstaja nekaj razlogov, zakaj je na našem seznamu najboljši VPN-jev za hudourništvo.

Goose-VPN-domača stran-2019

VPN ima visoko varnost z več možnostmi za izbiro protokola in potrebnim stikalom za uničenje. Povedano je, da ne pride tako kot iz škatle, zato boste morali vedeti, kaj počnete, da ga pravilno nastavite in ostanete zaščiteni med hudourniki. Kljub temu je vmesnik preprost za uporabo.

Kljub temu smo v svojem pregledu GooseVPN poudarili, da je prišlo do nekaterih izboljšav storitve, na primer dejstva, da je bilo pri prvem pregledu lev, desno in sredino puščanje DNS. Na srečo je bil VPN v redu med našimi zadnjimi testi. Dnevnikov ne vodi, vendar ne morete plačevati prek kripto valute.

Hitrosti GooseVPN niso velike, vendar dobite neomejeno pasovno širino in neomejene hkratne povezave. 

Mesečni načrt je precej visok, vendar so njegovi daljši načrti precej poceni. GooseVPN lahko brezplačno preizkušate 30 dni, vendar boste za to morali vnesti podatke o plačilu. To pomeni tudi, da boste morali preklicati, če tega ne želite več, v nasprotnem primeru vam bomo samodejno zaračunali ob koncu 30 dni. Kljub temu je dober izgovor, da mu daste vrtinec.

Kako smo izbrali najboljše VPN-je za torrenting

Prvič, ko poskušamo najti, katera VPN-ja so najboljša za hudourništvo, lahko precej vržemo katerega koli ponudnika, ki ne dovoli prometa P2P, naravnost s našega seznama “morda”. 

Nekatere storitve sploh ne dovoljujejo hudourništva. Hitro uporablja veliko pasovne širine, zato je razumljivo, zakaj se nekateri ponudniki izogibajo temu. Poleg tega nekaterim ni všeč dejstvo, da večina dejavnosti P2P vključuje deljenje gradiva, zaščitenega z avtorskimi pravicami.

Če ponudnik ne podpira P2P, vas ne bo zaščitil na enak način kot tisti. Razen tega obstaja še nekaj drugih kriterijev, ki jih mora imeti VPN, da bi bil eden najboljših VPN-jev za hudourništvo. 

Varnost

Poleg ponudnika VPN, ki mora omogočiti hudourniški promet, je izredno pomembno, da izberete VPN z dobrimi zaščitnimi funkcijami. Potrebujete močno stopnjo šifriranja AES-256 bit ali več, skupaj s stikalom kill. 

Dobra varnost VPN bo poskrbela, da boste ostali skriti, s preklopom za prekinitev pa boste pokriti, če VPN ne uspe. V nasprotnem primeru bo popolnoma prekinila vašo povezavo, preden bo izpostavljena katera koli od vaših občutljivih podrobnosti. 

Poleg tega mora VPN opraviti preizkuse tesnosti DNS. Puščanje DNS je slaba novica in pomeni, da vas lahko izsledijo. Preizkusili smo vse svoje VPN izbirnike in že so bili opravljeni. 

Zasebnost

VPN, ki ga izberete, bi moral spoštovati tudi vašo zasebnost. Vzpostaviti je treba trdno politiko brez zapisov, ki v bistvu zagotavlja, da se ne beleži nobena od vaših spletnih dejavnosti. Pomeni, da tudi če bi organi zaprosili za hlode, ne bi mogli ničesar predati. 

Če imate popolnoma anonimno izkušnjo, se lahko odločite za VPN, ki vam omogoča, da se prijavite z e-poštnim sporočilom gorilnika in plačate s kriptovalutami. 

Hitrost

Hitrost je pomemben dejavnik pri hudourništvu. Na datoteko boste vseeno morali počakati nekaj časa, vendar z izbiro VPN, ki ima visoke hitrosti, ne boste čakali dlje, kot je treba. 

Pasovna širina

Nekateri VPN omejujejo količino pasovne širine, ki jo lahko uporabite na mesec, in če ta omejitev ni visoka ali ne nameravate narediti veliko, jo boste dosegli precej hitro. K sreči večina VPN storitev ponuja neomejeno pasovno širino, zato preverite, ali je ta funkcija.

Enostavnost uporabe

Vaša raven izkušenj bo odvisna od vrste uporabniške izkušnje. Če ste začetnik, boste najverjetneje cenili preprost vmesnik, s katerim se hitro in enostavno povežete. Če ste tehničar, pa imate raje VPN, s katerim se lahko kopate. V vsakem primeru preverite, ali je združljiva tudi z vašo napravo.

Cena

Čeprav cena VPN-ja ne bo vplivala na vašo sposobnost hudournika, morate vseeno izbrati VPN, ki si ga lahko privoščite.

Zakaj potrebujem VPN pri torrentingu

Niso vsi hudourniki nezakoniti, nekateri vsebujejo gradivo z licenco za javno domeno ali Creative Commons in vam ni treba krčiti svoje dejavnosti, če se s tem ukvarjate (čeprav kljub temu priporočamo uporabo VPN-ja, da ostanete skriti pred vladnim nadzorom in drugo spletne nevarnosti).

Kot smo že omenili, je večina hudournikov v imenu piratstva. Če nalagate ali delite avtorsko zaščiteno gradivo, kršite zakon in tvegate, da vas bodo ujeli. 

Vsaka država ima drugačen pogled na kršitev avtorskih pravic, pa tudi različne zakone in kazni. Nekatere države vam preprečujejo dostop do takšnega gradiva, vendar lahko torrent spletna mesta enostavno odblokirate. 

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja je bilo spletno preprečevanje avtorskih pravic videti kot pomembno nalogo in leta 1998 je predsednik Bill Clinton v zakon podpisal Zakon o avtorskih pravicah digitalnega tisočletja (DMCA). V kateri koli državi s takšnimi zakoni bi se lahko znašli pred kaznijo, kot sta denarna kazen ali zapor. Zaradi tega hudourništvo brez VPN-ja ni dobra ideja. 

Imetnik avtorskih pravic lahko pošlje obvestilo ponudniku internetnih storitev, če meni, da je uporabnik prenesel vsebino brez njihovega dovoljenja. Ker lahko vaš ponudnik internetnih storitev vidi vse, kar počnete v spletu, je enostavno ugotoviti, kdo je kršitelj, in obvestilo o kršitvi avtorskih pravic je lahko poslano.

To se morda ne sliši preveč zaskrbljujoče, toda če jih imetnik avtorskih pravic želi nadaljevati, lahko vložijo sodni poziv v ponudniku internetnih storitev za informacije o domnevnem kršitelju, da jih tožijo..

Copyright Trolls

Avtorski troli niso samo mitska bitja – obstajajo in se gnavajo z denarjem. Odvetniške družbe v nekaterih državah poznajo nadzor nad hudourniki in zbiranje naslovov IP tistih, ki kršijo avtorske pravice. Nato pokličejo ponudnike internetnih storitev, da ugotovijo krivce in pošljejo obvestila o poravnavi. Naš najboljši članek VPN za Nemčijo je dober primer.

Kako me lahko VPN zaščiti pri hudourništvu?

Uporaba VPN-ja ob hudourniku – in kadar koli drugem – bo zagotovila, da bodo vaše spletne aktivnosti skrite pred ISP-jem in vsemi drugimi radovednimi očmi. Skril bo vaš IP naslov in šifriral vašo povezavo.

Za podrobnejše razumevanje, kaj počne VPN, si lahko preberete v celotnem priročniku za navidezno zasebno omrežje, vendar v bistvu usmeri ves svoj promet skozi varen predor iz vaše naprave na strežnik VPN. Tunel je šifriran, tako da nihče ne vidi, kaj nameravate, vendar je potreben pravilnik o ne-dnevnikih, da sam VPN ne more videti ali posneti vaših dejavnosti. 

Vendar ne pozabite, da čeprav je VPN zaščiten na več načinov, je dobra ideja tudi namestiti spodoben antivirus. V vaš prenos lahko vključite nevarne datoteke, zato se prepričajte, da ste oboroženi in pripravljeni. Bitdefender je dobra izbira VPN-ja, saj vas bo ščitil v realnem času. Za več informacij o storitvi preberite naš protivirusni pregled Bitdefender.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za hudourništvo?

Skratka, odgovor je ne. Ne trdimo, da so brezplačni VPN-ji popolnoma neuporabni, samo ne priporočamo, da jih uporabljate za kaj takega kot hudourništvo, čeprav sta brezplačna načrta Windscribe in TunnelBear izjema. 

Obstajajo različni razlogi, zakaj se je treba mnogim “brezplačnim” aplikacijam VPN, ki jih vidite v trgovinah z aplikacijami, za vsako ceno izogniti, kot lahko preberete v našem najslabšem priročniku za brezplačne ponudnike VPN, vendar je nekaj primerov. 

Na primer, nekateri ponudniki storitev oglašujejo kot odlično šifriranje, v praksi pa bodisi uporabljajo manj ugodno šifriranje ali pa sploh ne. Nekateri so osvobojeni zlonamerne programske opreme, ki čaka, da se uspete in prenesete. Drugi ponudniki se dejansko pomikajo po vašem prometu, da lahko prodajo vaše podatke drugim podjetjem.

Končne misli

Zdaj poznate resnične nevarnosti hudourništva brez VPN-ja, vendar bi morali vedeti tudi, kako izbrati primernega za nalogo. Najprej mora VPN omogočiti promet P2P, vendar mora imeti tudi politiko brez dnevnika in odlično varnost s stikalom kill. Poleg tega sta pomembna hitra hitrost in neomejena pasovna širina, da ne boste na koncu zmedeni.

Glede na to je NordVPN najboljši VPN za hudournike. Ima standardne strežnike P2P za dodatno zaščito, kot tudi odlično varnost kot standard. Obstajata tudi stikalo za ubijanje in stroga politika brez zapisov. 

Hitrosti NordVPN so več kot sposobne in ne omejujejo pasovne širine. 30-dnevno okno vračila je na voljo, tako da ste lahko prepričani, da vam je všeč, in lahko plačujete tudi z bitcoinom.

V razdelku za komentarje nam sporočite svoje izkušnje z mučenjem z VPN ali če smo kaj pogrešali. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map