Najboljši VPN za Chromebooke: Naj bo preprosto v letu 2020

Chromebooki so odlični za to, kar počnejo. Kot poceni in lahka alternativa prenosnikom Windows omogočajo racionalizirano izkušnjo, ki je prilagojena za naloge, ki so lahke glede virov, kot sta brskanje po spletu in pretakanje. Tudi varnost je dobra, če upoštevamo, kako malo je napadalcev na voljo za izkoriščanje.


Ob tem je ena varnostna luknja v njihovi varnosti in to je mreža. Kot vsak drug računalnik ima tudi Chromebook omrežni adapter in lahko postane grožnja omrežja.

V tem priročniku o najboljšem VPN-ju za Chromebooke bomo navedli pet možnosti, ki bodo najbolje delovale za vaš mali stroj. Težko je najti trden VPN za Chrome OS, ker ni izvornih možnosti. Če Chromebook podpira trgovino Google Play ali če ste pripravljeni v nastavitvah umazati roke, lahko še vedno uporabljate VPN na svojem Chromebooku.

Najboljši VPN za Chromebook 2020

Izbira najboljšega VPN-ja za Chromebooke

Za prenosnike Chromebook ni veliko izvornih možnosti VPN. Chrome OS sicer temelji na Linuxu, kar pomeni, da če lahko nastavite VPN v Linuxu, bi ga morali imeti tudi na svojem Chromebooku (preberite naš najboljši vodnik VPN za Linux).

Vendar to ni isto kot nastavitev VPN-ja v Linuxu. Odvisno od ponudnika, ki ga izberete, boste uporabljali VPN prek različice aplikacije za Android ali razširitve brskalnika. Če vas skrbi, da ne bo pokril vašega spletnega prometa, lahko nastavite VPN tudi ročno.

Da pojasnimo, večina ponudnikov VPN ponuja samo navodila za nastavitev za ročne povezave L2TP. Ročna konfiguracija OpenVPN je možna, vendar težavna. Če vas to zanima, si preberite naš četrti vnos na tem seznamu.

V navodilih o nastavitvi VPN-ja v vodiču za Chromebook bomo preučili načine namestitve VPN-ja. Za ta vodnik pa smo se zadrževali pri ponudnikih, ki ponujajo nekakšno aplikacijo za Chromebooke, naj bo to razširitev ali aplikacija za Android in vadnica za nastavitev storitve.

K sreči vrhunski ponudniki naših VPN mnenj ustrezajo temu vzorcu. Spodnje možnosti poleg tega, da so hitre, enostavne za uporabo in varne, podpirajo namestitev v OS Chrome, čeprav se postopek lahko razlikuje od ponudnika do ponudnika.

V tem priročniku smo še posebej poudarili enostavnost uporabe. Chrome OS je znan po tem, da je lahek, hiter in dostopen, zato ga želimo prenesti tudi na VPN. Ponudniki, ki smo jih izbrali, med nastavitvijo ne posegajo po sistemskih sredstvih in se ne spotikajo. Namesto tega zagotavljajo tekočo in hitro VPN izkušnjo, ki se popolnoma prilega Chrome OS.

Najboljši VPN za Chromebook: ExpressVPN

ExpressVPN je najbolj jasna možnost za Chrome OS. Ne samo najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, je tudi najboljši. Na Chromebooku boste uporabljali aplikacijo Android, ki je postala krona v našem najboljšem vodiču VPN za Android. Zaradi preprostega vmesnika ExpressVPN boste še vedno imeli popolno izkušnjo.

expressvpn-pregled-hitrost-test

Obstaja vodnik za nastavitev, ki vas bo vodil skozi postopek, skratka, vse kar morate storiti je, da odprete Google Play Store in namestite aplikacijo. To je seveda, če vaša različica sistema Chrome podpira aplikacije Android. Celoten seznam naprav, ki podpirajo namestitev Android, najdete tukaj.

Na žalost, če ne podpira aplikacij Android, boste morali ExpressVPN nastaviti ročno s protokolom L2TP VPN. Glede na odlične podporne vire ExpressVPN ne preseneča, da za to obstajajo tudi navodila za nastavitev.

L2TP sicer ni odlična možnost za varnost. Dejansko je stara približno 20 let in se postopoma odpravlja. Če Chromebook ne podpira aplikacij za Android, je to edina možnost.

Kot pri skoraj vseh aplikacijah VPN, tudi ExpressVPN v Chrome OS ne morete nastaviti z uporabo OpenVPN, razen če uporabljate aplikacijo Android. Obstajajo nekatere stvari, ki jih lahko prilagodite, da bi ga začeli izvajati, vendar je postopek dolg, zapleten in ni zanesljiv.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Aplikacija ExpressVPN za Android je odlična, a na žalost ima enake težave kot vsaka druga VPN v Chrome OS. Glede na to je naš prvi izbor ne zato, ker na Chromebookih dela nekaj posebnega – zunaj ponudbe aplikacije za Android – temveč zato, ker osnovna storitev deluje tako dobro.

Od hitrosti do uporabnosti do varnosti, ExpressVPN doseže znak na vseh področjih, ki bi jih moral imeti VPN. Čeprav se nekateri ponudniki odlikujejo po hitrosti, drugi pa v uporabnosti, ExpressVPN nekaj naredi in pri tem tudi dobro.

Za OS Chrome je to popoln VPN. Racionaliziran pristop in brezpotja navigacija je zrcalna slika lahkega operacijskega sistema. Več lahko izveste v našem pregledu ExpressVPN ali pa preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

NordVPN

NordVPN lahko namestite v OS Chrome s pomočjo aplikacije Android ali razširitve brskalnika, če vaša naprava nima dostopa do trgovine Google Play. Za razliko od večine Chromebook-ovih VPN-jev vam NordVPN nudi popolno izkušnjo, ne glede na to, katero pot izberete. Čeprav nima dostopa do aplikacij za Android, je težava, NordVPN lajša bolečine s svojo veliko razširitvijo brskalnika.

nordvpn-review-marker-izbor

NordVPN ni edini ponudnik, ki ponuja razširitev za brskalnik, vendar je eden redkih, ki nudi popolno izkušnjo iz vaše naslovne vrstice. Poleg celotne ponudbe strežnikov ima aplikacija vgrajen CyberSec, ki je brezplačno orodje za preprečevanje zlonamerne programske opreme in blokiranje oglasov, ki deluje presenetljivo dobro.

Najboljši scenarij je namestitev aplikacije Android. Čeprav ni tako racionaliziran kot ExpressVPN, NordVPN še vedno olajša brskanje po strežnikih in konfiguriranje nastavitev. Aplikacija je tudi robustnejša od ExpressVPN-a, s presenetljivo vrsto nastavitev, čeprav je zasnovana za mobilne naprave.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Čeprav ExpressVPN navdušuje s svojo osnovno storitvijo, NordVPN izstopa po številnih funkcijah. Na vrhu seznama so njegovi posebni strežniki, od katerih vsak spreminja drugačen vidik varnosti.

S strežniki VPN preko Tor lahko uporabite anonimnost brez kompromisov ali strežniške strežnike za podatkovne povezave, ki so lačne podatke. Posebni strežniki ločujejo NordVPN, kar omogoča nastavitev povezave glede na nalogo, ki jo opravljate.

CyberSec je še ena impresivna funkcija. NordVPN ni edini ponudnik, ki vključuje blokator oglasov – preberite naš pregled PureVPN za drug primer -, vendar je edini, ki to počne tako kakovostno. Z lahkoto blokira oglase, zlonamerne strani in sledenje, kar je precej dokaz, kako ponavadi predstavljajo povprečni zastopniki oglaševalcev.

Kljub temu NordVPN ni popoln. Njegova strežniška mreža je množična, vendar skoraj napak. Lov na strežnik je lahko dobra naloga, ker številne možnosti povzročajo počasne hitrosti ali pa se sploh ne povežejo. Noga nikoli nikomur ne škodi, NordVPN pa je vreden truda. Več lahko izveste v našem pregledu NordVPN ali pa preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

CyberGhost

Računalniška hitrost in manjša strežniška mreža CyberGhosta staneta nekaj korakov za ExpressVPN in NordVPN. Glede na to so lastnosti tako dobre, načrti pa tako poceni, da je majhna trgovina na drugih območjih vredna cene sprejema..

cyberghost-pregled-pladenj-ui

Žal morajo uporabniki sistema Chrome OS skočiti skozi obroče, da lahko uporabljajo CyberGhost. Ponudnik ima razširitev za brskalnik, vendar se ne nanaša na plačljivi načrt. Namesto tega razširitev brskalnika ponuja brezplačen proxy kot način za preizkušanje storitve pred nakupom. Kot lahko preberete v priročniku VPN vs proxy in Tor, so brezplačni pooblaščenci na splošno slaba ideja.

To vam omogoča aplikacija Android, ki dobro prevaja na namizju, in povezave L2TP prek ročne nastavitve, za katero ima CyberGhost, na srečo, obširen vodič. Čeprav so razširitve brskalnika najboljši nadomestek za Chromebooke, ki ne podpirajo aplikacij za Android, je jasna podpora CyberGhosta za OS Chrome preprosta ročna nastavitev.

Zaradi posodobitve CyberGhosta na različico 7 je postala še bolj privlačna možnost za Chrome OS. Prenovljeni vmesnik je bil izdelan od vsega začetka, da bi “poenotil izkušnjo CyberGhost v vseh napravah”, zaradi česar je tudi omejena aplikacija za Android zanesljiva. Čeprav ima različica sistema Windows več zvonov in zvokov, CyberGhost dobro dela in vam daje dodatne možnosti, s katerimi se lahko igrate.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

Zaradi ravnotežja lastnosti in cene je CyberGhost sijaj. Storitev nima najbolj impresivnih hitrosti ali varnosti, vendar so ti vidiki še vedno uporabni, zato funkcije in nizka cena izstopajo.

Mesečne stopnje niso velike – CyberGhost stane toliko kot ExpressVPN na tej fronti – vendar dvo- in triletni načrti ponujajo veliko vrednost. Lahko dobite tri leta zaščite za približno enako ceno kot leto pri drugih ponudnikih vrhunskih polic (približno 100 USD). Načrti vključujejo do sedem povezav naenkrat in 45-dnevno garancijo vračila denarja, kar je neznano med VPN-ji.

Tudi lastnosti so odlične. CyberGhost vključuje posebne strežnike za pretakanje, ki so si prislužili mesto v našem najboljšem VPN-ju za vodnik za pretakanje, in nenavadno obliko avtomatizacije VPN, znano kot “pametna pravila.” Več lahko izveste v našem pregledu CyberGhost ali izkoristite to 45-dnevno garancijo vračila denarja.

TorGuard

TorGuard ima razširitev za brskalnik in aplikacijo za Android, tako da je dobra izbira za prenosnike Chromebook. Kljub temu ga vključujemo zaradi obsežnih virov, ki jih ponuja za ročno nastavitev. Za razliko od večine VPN-jev ima TorGuard vodnike za nastavitev L2TP, OpenVPN in Cisco AnyConnect.

torguard-vmesnik za pregled

HideMyAss ima tudi vodič za nastavitev OpenVPN, vendar, kot lahko preberete v našem pregledu HideMyAss, je ta storitev slabša od TorGuarda. Skratka, za povezave OpenVPN je potreben varnostni certifikat v operacijskem sistemu Chrome OS, ki ga TorGuard na srečo ponuja prek vodnika za nastavitev.

Lahko se povežete tudi z razširitvijo brskalnika Cisco AnyConnect, ki je VPN na osnovi SSL / TLS, ki je priporočljivo za tuneliranje v močno cenzuriranih državah, na primer na Kitajskem (preberite naše najboljše VPN storitve za vodnik po Kitajski). Tako kot pri OpenVPN tudi TorGuard ponuja vodnik za nastavitev Cisco AnyConnect.

Če ste pripravljeni umazati roke, vas bo TorGuard nagradil za to, kar je trend, ki se začne med namestitvijo in prenaša na druge vidike storitve. Čeprav ni preprost postopek, TorGuard pomaga olajšati breme z odličnimi podpornimi viri, kar pomeni, da lahko torto pojeste in jo tudi jeste.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

Kot rečeno, vas TorGuard nagrajuje za delo. Je eno najbolj konfiguriranih VPN-jev na trgu, in čeprav to ni super za prijaznost do uporabnika, je kot nalašč za vinarje. TorGuard nudi tudi manj znane funkcije, kot je Cisco AnyConnect, za tiste, ki jih zanimajo.

Druga od teh lastnosti je preverjanje torrentov IP. Čeprav veliko VPN-jev ponuja način preverjanja vašega IP naslova, TorGuard ponuja način, kako preveriti, ali je vaš IP naslov varen med hudourniki. Lahko prenesete torrent datoteko, ki nima sejalnikov, kar pomeni, da lahko povežete in si ogledate svoj IP naslov, kot da ste prenašali na pravi povezavi P2P.

Druga možnost je nastavitev skriptov pred povezavo, po povezavi in ​​po prekinitvi povezave. Dodajanje lastnih skript v VPN odpira možnosti, kaj lahko storite s storitvijo, TorGuard pa je eden redkih ponudnikov, ki jim to dovoli. Več o tem lahko izveste v našem pregledu TorGuard ali pa preizkusite sami s sedemdnevno garancijo za vračilo denarja.

VyprVPN

VyprVPN je težaven po lastnostih in varnosti, zaradi česar je ponudnik srednjih cest dobra izbira, ni pa najboljši. Ima slabe storitve za stranke, majhno omrežje strežnikov in povprečne hitrosti, vendar kot poceni možnost za Chromebooke zadostuje VyprVPN.

vyprvpn-vmesnik za pregled

Ima aplikacijo za Android, tako da, če imate Chromebook, ki to podpira, imate srečo. Še pomembneje pa je, da vsebuje vodnik za nastavitev povezav L2TP, vključno s prednastavljeno tipko. Imena gostiteljev vseh strežnikov v njegovem omrežju omogočajo tudi javno dostopnost, tako da je enostavno najti tisto, kar potrebujete.

Tudi cene VyprVPN so spodobne. Standardni načrt ima tri povezave za približno 5 dolarjev na mesec, kar ni slabo. Kljub temu bo dražji VyprVPN Premium dobil še dve povezavi in ​​dostop do njegove največje funkcije, protokola Chameleon.

Lastniški protokol VyprVPN je podoben OpenVPN. Ena od napak OpenVPN je, da ne poskuša prikriti svojih paketov. Namesto tega so zaradi tega videti kot običajni internetni promet. Čeprav je to v večini scenarijev v redu, lahko globinski pregled paketov razkrije vašo identiteto. S kameleonom to ni problem.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Kot večina Chromebook-ovih VPN-ov, tudi VyprVPN ne vsebuje vodnikov za nastavitev OpenVPN-a, vendar če imate srečo, da imate v lasti Chromebook, ki podpira Google Play Store, lahko še vedno izkoristite številne funkcije VyprVPN-a.

Ena izmed teh funkcij je ubijanje aplikacij, ki vam omogoča, da VyprVPN uporabite stikalo ubijanja samo z določenimi aplikacijami. Če VPN ne uspe, se bo sprožilo stikalo kill in blokira vse, kar počnete iz nezavarovanega omrežja. Z ubijanjem aplikacij lahko izbirate, katere aplikacije želite zaščititi, tako da se računalnik ne spremeni v papirno maso, medtem ko VPN ugotovi, kaj počne.

Nekatere naprednejše funkcije, kot so zamuda na poti, večkratnost in MTU, niso na voljo v aplikaciji Android. Čeprav je to žal, te lastnosti tako ali tako niso uporabne pri večini uporabnikov. Na splošno je VyprVPN dobra možnost za Chromebooke, kljub redkim pomanjkljivostim. Več lahko izveste v našem pregledu VyprVPN ali pa preizkusite s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Končne misli

Iskanje trdnega VPN-ja za Chromebooke je težko. Zmogljivosti za mreženje niso odlične, zato otežujejo domačo izkušnjo VPN. V najboljšem primeru boste za povezavo uporabljali aplikacijo Android.

Ponudniki zgoraj pomagajo olajšati bolečino. ExpressVPN na primer ponuja večino namizja v mobilni aplikaciji. Če niste v redu, če nimate vmesnika, dobro deluje tudi TorGuardov vodič za nastavitev OpenVPN.

Kateri VPN uporabljate v svojem Chromebooku? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map