Argentina prevladuje v najjužnejšem delu Južne Amerike. Znana je po čudovitih pokrajinah – na primer Patagoniji in pogledih na gore iz lokalnih vinogradov – kot tudi po svoji umetniški kulturi, plesu tanga in nadarjenih nogometaših. 


Internetna pokrajina Argentine je odprta in brezplačna, vendar še vedno obstaja nekaj razlogov, zakaj bi za argentinske izbire morali uporabiti enega naših najboljših VPN-jev.

Mnoge države blokirajo ali filtrirajo internetne vsebine in z uporabo virtualnega zasebnega omrežja lahko vse to zaobidete. VPN-ji so odlični tudi za geobloke, ki vsebino omejujejo na določeno državo. VPN vam bo pomagal pri iskanju lokacije, tako da spletne storitve ali spletna mesta mislijo, da ste tam fizično.

Netflix je dober primer podjetja, ki uporablja geoblocks, ker so njegove vsebinske knjižnice v vsaki državi različne. Recimo, da si želite ogledati Netflix ZDA. Brez povezave s ameriškim strežnikom se boste zataknili pri argentinskih oddajah. ExpressVPN je vaša najboljša stava za Argentino, vendar je tudi najboljši VPN za Netflix, saj lahko brez težav pride do Netflixovih detektorjev VPN.

Najboljši VPN za Argentino 2020

Kaj naredi VPN najboljše za Argentino

Lahko izberete kateri koli VPN, ki je na trgu, vendar se prepričajte, da je primeren za Argentino. Številni ponudniki v naših VPN pregledih ponujajo enake funkcije, vendar to ne pomeni, da so implementirani na enak način.

Varnost je velik dejavnik. Skril vas bo pred nadzorom in vas ščitil pred kibernetskimi kriminalitetami, na katere naletite, na primer s tistimi, ki jih najdete na javnem WiFi. Koristno je tudi stikalo ubijanja, saj bo prekinilo povezavo, če VPN ne uspe. 

Vaša zasebnost je prav tako pomembna in ni neposredno zaščitena z varnostjo. Če želite zagotoviti, da bo vaša zasebnost spoštovana, se morate prepričati, da podjetje ne beleži svojih spletnih dejavnosti. 

VPN mora imeti veliko strežnikov, ki jih lahko izbirate, in več držav, ki so na voljo, boljše bo, če boste obiskali bloke, kot so geobloki. Če želite dostopati do vsebine, ki je na voljo samo v Argentini, se prepričajte, da v državi obstajajo tudi strežniki.

Če želite imeti najboljšo izkušnjo, morate izbrati VPN, ki ima visoke hitrosti in neomejeno pasovno širino. Poleg tega se prepričajte, da lahko v Netflix pride brez težav. Prav tako boste morda želeli razmisliti, s katerimi napravami je združljiva in kako enostavna je za uporabo, pa tudi njihovo ceno.

Najboljši VPN za Argentino: ExpressVPN

Za najboljšo izkušnjo z uporabo VPN-ja v Argentini morate izbrati ExpressVPN. Pogosto ga omenjamo v naših prvih petih delih in z dobrim razlogom. Je najboljši VPN, ki smo ga pregledali zaradi svoje odlične storitve.  

Zaščiteni boste z odlično zaščito, ki uporablja 256-bitno šifriranje AES in lahko tudi povečate. Vključeno je stikalo za uničenje, ki je privzeto omogočeno, podjetje pa ima strog pravilnik o nedelovanju, ki je namenjen dodatnemu miru..

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Ima veliko strežniško omrežje z več kot 3000 v 94 državah. To vključuje tudi nekatere v Argentini, če želite od tam dostopati do vsebine. 

ExpressVPN je najhitrejši VPN na trgu, kar je super, če gre za pretakanje ali hudourništvo, in je eden od razlogov, zakaj je najboljši VPN za pretakanje. Drugi razlogi vključujejo njegovo neomejeno pasovno širino in dejstvo, da lahko vstopi v skoraj katero koli platformo za pretakanje. Preberite naš pregled ExpressVPN in ugotovite, zakaj nam je tako všeč.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Lahko ga uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS, pa tudi za namestitev razširitev brskalnika za Firefox, Chrome in Safari. 

Je enostaven za uporabo in je odlična izbira za začetnike, saj je postavitev tako preprosta. Preprosto kliknite »poveži se« in že ste izključeni. Tisti, ki vedo, se lahko z nastavitvami zanimajo. Hkrati lahko povežete tudi do pet naprav.

Če naletite na kakršne koli težave, je na voljo priročna baza znanja. Poleg tega je na voljo 24-urna podpora za klepet in e-pošto v živo. Oba ponujata veliko pomoč, toda klepet v živo je hitrejši.

ExpressVPN je drag, vendar se zaradi kakovosti storitev, ki jo dobite, splača. Obstaja tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja, če se odločite, da vam ni všeč.

NordVPN

NordVPN je še en odličen ponudnik in je v številnih pogledih podoben naši najboljši izbiri, kot lahko preberete v naši različici ExpressVPN nasproti NordVPN. Ima nekaj najboljše varnosti, kar smo jo videli, in ne morete je doseči na ravni z uporabo strežnikov z dvojnim skokom. Zagotovljeno je stikalo za ubijanje in velja tudi trdna politika brez zapisov.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

V 60 državah je na voljo skoraj 6.000 strežnikov, od tega 21 v Argentini. Pomembno pa je opozoriti, da je hitrost, čeprav je na splošno dobra, lahko počasnejša, ko se povežete s strežnikom daleč stran. 

Vendar dobiš neomejeno pasovno širino in lahko pride v vse storitve pretakanja, vključno z Netflixom. Zajel vas bo tudi, če se odločite za hudournik; pravzaprav je najboljši VPN za hudournike. Za več podrobnosti si oglejte naš pregled NordVPN.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Na voljo je v sistemih Windows, macOS, Android in iOS, poleg tega pa obstajajo razširitve brskalnika za Chrome in Firefox. Namestitev in uporaba je enostavna in lahko imate šest hkratnih povezav.

Na voljo je baza znanja, ki vam pomaga pri manjših težavah. Poleg tega sta klepet v živo in e-pošta na voljo 24/7. Kakor koli, pomoč je dobra.

Cena NordVPN je poštena, še posebej, če se odločite za daljši načrt. Obstaja tudi 30-dnevno obdobje vračila, če se vam ne zdi všeč.

CyberGhost

CyberGhost je še ena dostojna izbira. Ima močno varnost, da vas zaščiti, vključno s trajno omogočenim stikalom za ubijanje. Na en način je to super, saj ste lahko prepričani, da ste zaščiteni, dobro pa je imeti tudi nadzor nad njim. Vzpostavljena je tudi stroga politika brez zapisov.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ima ogromno strežniško omrežje, ki pokriva 90 držav, v Argentini pa je 10 strežnikov, katerih vsebina je tam omejena. Hitro je, vendar lahko na dolge razdalje postane počasen, kot je NordVPN. Omejitve pasovne širine ni, zato lahko pride v večino pretočnih storitev. Preberite naš pregled CyberGhost za več informacij.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CyberGhost

Namestite ga lahko v sistem Windows, macOS, Android in iOS, na voljo pa so tudi razširitve brskalnika Chrome in Firefox. Njegov vmesnik je bil pred kratkim posodobljen, kar je uporabniško izkušnjo precej izboljšalo. Poleg tega lahko hkrati povežete do sedem naprav, ki so si prislužile mesto v naši najboljši VPN za primerjavo več naprav.

Za samopomoč je na voljo temeljita baza znanja, če potrebujete dodatno pomoč, obstajata klepet v živo ali podpora za e-pošto. Klepet v živo je najhitrejša možnost, vendar je podpora po e-pošti boljša za več tehničnih težav.

Mesečni stroški CyberGhosta niso veliki, vendar z izbiro daljše naročnine zniža stroške. Za uporabnike Android in iOS je na voljo sedemdnevno preskušanje. Poleg tega obstaja garancija za vračilo denarja, na katero se lahko vrnete. Z mesečnim načrtom dobite 14 dni, daljši načrti pa 45 dni.

VyprVPN

Naše naslednje priporočilo je VyprVPN. Ima odlično varnost, tinkarji pa bodo vzljubili njegovo prilagodljivost. Tudi za novorojenčke ni slaba izbira. Kupci VyprVPN dobijo tudi uporabo lastniškega protokola Chameleon, ki povezavi doda še večjo zaščito.. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Omogoča stikalo za uničenje, ki ga je mogoče nastaviti samo za določene aplikacije, za zasebnost pa obstaja pravilnik o nedelovanju dnevnika.

Njeno število strežnikov primanjkuje, saj jih je manj kot 1.000 pokrivalo 64 držav. To bi moralo biti še vedno dovolj, da obidete vse bloke, nekaj pa jih je tudi v Buenos Airesu za argentinsko vsebino. 

Čeprav bi morale biti v redu za večino dejavnosti, hitrosti VyprVPN niso velike. Vendar dobite neomejeno pasovno širino in lahko pride na večino pretočnih platform. Oglejte si naš pregled VyprVPN za boljši pogled na storitev.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

VyprVPN lahko uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Razširitve brskalnika sicer ni, vendar so njegove mobilne aplikacije nekaj najboljšega, zato je eden naših najboljših VPN za Android. Lahko imate hkrati do tri ali pet povezav, odvisno od načrta, ki ga izberete.

Za najpogostejše težave je na voljo baza znanja. Klepet v živo je na voljo 24/7, na začetku pa se boste povezali z botrom. S človekom se lahko povežete s klikom gumba, vendar boste morali čakati v čakalni vrsti. Podpora po e-pošti je na voljo tudi 24/7. Naše izkušnje s podporo za stranke VyprVPN so bile raznolike, o tem pa si lahko preberete v našem celotnem pregledu.

VyprVPN ima na izbiro dva paketa: standard in premium. “Standard” vam prejme tri hkratne povezave, “premium” pa pet, poleg uporabe protokola Chameleon. Cene so na voljo za mesečni ali letni načrt, letni načrt pa na dolgi rok deluje ceneje. Vzpostavljena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

VPNArea

Nazadnje smo izbrali VPNArea. Ima dobro varnost in tako kot NordVPN ponuja uporabo strežnikov z dvojnim skokom. Na voljo je stikalo za ubijanje in velja tudi pravilnik o nedelovanju dnevnika.

Ima strežnike v 65 državah, kar bi vam moralo ponuditi veliko možnosti za obvladovanje blokov. Poleg tega jih je nekaj tudi v Argentini. 


© Cloudwards.net

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Hitrosti VPNArea niso velike, vendar bi morali biti pri večini dejavnosti vseeno v redu. Obstaja tudi neomejena pasovna širina in ima posebne strežnike za pretakanje, čeprav jih počasne hitrosti spustijo. Vključi se lahko v nekatere storitve pretakanja, kot sta Netflix in BBC iPlayer. Več o storitvi preberite v našem pregledu VPNArea.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VPNArea

Združljiv je z Windows, macOS, Android in iOS, vendar ni nobenih razširitev brskalnika. Nastavitev je hitra in enostavna, vmesnik pa ni slab za uporabo, čeprav bi ga bilo mogoče izboljšati. Hkrati lahko povežete tudi do šest naprav.

Za pomoč pri kakršnih koli težavah je na voljo baza znanja. Na voljo sta tudi klepet v živo 24 ur na dan in hitra e-poštna podpora.

VPNArea je poceni storitev, čeprav se daljši načrti na koncu izkažejo bolje. V veljavi je 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, če ni za vas.

Spletna cenzura v Argentini

Spletna cenzura je v nekaterih državah razširjena (oglejte si našo spletno stran cenzure). Kitajska je eden najhujših krivcev, saj s svojim velikim požarnim zidom blokira večino vsebine svojih državljanov in priljubljene aplikacije za družabne medije zamenja z lastnimi, ki jih lahko vlada nadzira. 

V Argentini pa lahko uporabniki dostopajo do najrazličnejših vsebin, socialni mediji pa so prosto dostopni. Ni samodejnih filtrov, vendar ponudniki internetnih storitev zahtevajo programsko opremo, ki uporabnikom omogoča, da blokirajo določena spletna mesta, če želijo. 

Tudi programska oprema za anonimnost in šifriranje ni omejitev, zato lahko brezskrbno uporabljate VPN.

Avgust 2019 je sodnik v Buenos Airesu odredil odložitev aplikacij za dostavo, potem ko je kurir prepeljal med dostavo pice. Ko je kurir sporočil nesrečo, je bilo podjetje Glovo bolj zaskrbljeno, v kakšnem stanju je pica. Novinar je tvitnil pogovor s telefona kurirja, ki je šel v virus.

Sodnik je aplikacije začasno ustavil, ko je ugotovil, da mnogi niso upoštevali prometne in delovne zakonodaje. Prepoved velja za vse kurirske storitve, ki niso v skladu z zakoni, in vključujejo večje aplikacije za dostavo Glovo, Rappi in PedidosYa. Ne vemo, kateri so na voljo ali ne, vendar je treba upoštevati, če si privoščite pozno nočno prigrizek.

Torrenting v Argentini

Torentna mesta, kot je The Pirate Bay, so bila leta 2014 blokirana, zato boste morda videli, da so nekatera nedostopna. Ob tem je poročalo, da lahko mnogi uporabniki še vedno dostopajo do hudourniških strani prek zrcalnih spletnih strani. 

Samo hudourništvo v Argentini ni nezakonito, vendar veliko hudournikov vsebuje avtorsko zaščiteno vsebino. Argentinski zakon o avtorskih pravicah kaznuje tiste, ki objavljajo, prodajajo ali razmnožujejo vsebino brez dovoljenja. Kazen vključuje zaporno kazen od enega do šestih let. Ni poročil o obsojanju ljudi zaradi kršitve avtorskih pravic, vendar morate biti še vedno previdni.

Spletni nadzor v Argentini

Argentina ustava vključuje močne standarde zasebnosti, poleg tega pa je predsednik septembra 2018 predložil osnutek predloga zakona za spremembo zakona o varstvu podatkov. Ko bo sprejet, bo imel pravico do prikrivanja osebnih podatkov, ki nimajo javne namene ali ki niso več potrebni.. 

Vladne agencije lahko z nalogom zahtevajo metapodatke internetnih uporabnikov in za prestrezanje komunikacij je potreben sodni nalog. Glede na to obstajajo dokazi, da lahko organi izvajajo nezakonit nadzor.

Puščajoča e-poštna sporočila kažejo, da so podjetja, povezana z argentinskimi organi, v letu 2015 komunicirala s vohunsko programsko opremo Hacking Team. Ni dokazov, da je bilo kaj kupljeno, vendar še vedno kaže, da je bilo zanimanje za zmogljivosti podjetja. 

Osnutek sprememb Zakona o kazenskem postopku v letu 2016 lahko tudi poveča pristojnosti vlade za nadzor. Uvedla je idejo o metodah preiskovanja, kot so daljinski nadzor računalniške opreme in nadzor s pomočjo zajema slike, lokalizacije in spremljanja. Vendar jih je treba uporabiti le, če se zgodijo nadnacionalni zločini.

Poleg tega se morajo uporabniki ob nakupu mobilnega telefona ali predplačniške kartice SIM registrirati s svojim ID-jem. Podatki o uporabnikih mobilnih komunikacij morajo biti shranjeni v mobilnih storitvah in na voljo za člane sodstva ali javne tožilce. 

Julija 2016 je vlada odobrila prenos osebnih podatkov argentinskih državljanov – ki jih vsebujejo baze podatkov o socialni varnosti – javnemu sekretarju za komunikacijo. To je vključevalo podatke, kot so ime, ID številka in kontaktni podatki. Pojavila so se vprašanja, kako se bodo podatki uporabljali.

Svoboda govora v Argentini

Argentinska ustava zagotavlja svobodo govora in državljani lahko na splošno razpravljajo o občutljivih temah. Obrekovanje in klevetanje sta bila leta 2009 dekriminalizirana, vendar računi, ki bi lahko kaznovali določen spletni govor, čakajo na odobritev. 

Predlog zakona o diskriminatornih dejanjih je bil sprejet leta 2016, in čeprav se ne nanaša na internet, ga je še vedno mogoče uporabiti proti spletnim dejanjem. Drugi računi bi kriminalizirali spletno trpinčenje in krajo digitalne identitete. Pojavljali so se tudi primeri, da so ljudje na družbenih medijih preganjali grožnje javnim uslužbencem.

Novinarji se občasno srečujejo z nadlegovanjem in nasiljem, zlasti če njihovo delo zajema diskriminacijo LGBT oseb. 

Končne misli

Upamo, da smo vam pomagali izbrati primeren VPN za Argentino. Čeprav država ne trpi cenzure kot druge države, je treba upoštevati vprašanja zasebnosti in varnosti. 

Izbrati morate VPN, ki ima veliko varnost, da vas zaščiti pred vladnim nadzorom in kibernetsko kriminaliteto (kar je dober razlog za namestitev spodobnega protivirusnega programa). Potrebovali boste tudi strežnike v državah, v katerih želite dostopati do vsebine. Hitre hitrosti in neomejena pasovna širina so prav tako nujna, razen če vas čaka neugodna izkušnja.

Glede na to je ExpressVPN očitni zmagovalec Argentine. Zaščitil vas bo pred kakršnimi koli spletnimi nevarnostmi in vas pustil anonimne. Poleg tega ima visoke hitrosti, neomejeno pasovno širino in lahko pride na katero koli platformo za pretakanje, na katero jo vržete. Z 30-dnevno garancijo za vračilo denarja ga lahko tudi pokvarite, saj ni ničesar izgubiti.

Imate izkušnje z uporabo VPN v Argentini? O tem bi radi slišali v razdelku za komentarje. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me