Najboljši VPN za Android 2020: Sanje o električnih ovacah

Naši telefoni so precej postali dodatni okončine. Nenehno jih uporabljamo, in ne, da bi samo prijavljali ženo. Zaščita pred prenosnikom je pomembna, vendar so naši telefoni lahka tarča, še posebej ko gre za vohljanje in nevarnosti tretjih aplikacij. Eden naših najboljših VPN-jev za Android pa bo pomagal zaščititi vas.


Če želite samo priti naravnost, priporočamo, da namestite ExpressVPN. To je odlična programska oprema, ki jo je enostavno uporabljati v kateri koli napravi. Zaščiteni boste zaradi odlične varnosti in koristi od drugih funkcij, kot so visoke hitrosti in neomejena pasovna širina. Poleg tega lahko uporabniki Androida izkoristijo sedemdnevno brezplačno preskusno različico, ki je na voljo. 

Mobilni telefoni so lahka tarča in vas lahko ogrožajo kibernetska kriminala kot računalnik. Lažne aplikacije – in aplikacije iz neznanih virov – se lahko znebijo z zlonamerno programsko opremo. Hekerji lahko prestrežejo vaš promet in ukradejo občutljive podatke, če uporabljate nezavarovani javni WiFi.

Poleg tega bi se lahko vaš ponudnik mobilne telefonije ali vlada pretikal nad vašimi dejavnostmi. Pred vsemi temi se lahko zaščitite z navideznim zasebnim omrežjem (pa tudi z namestitvijo dostojnega protivirusnega programa). Ne pozabite prebrati več priporočil VPN in meril, ki jih storitev mora izpolnjevati. Poleg tega bomo podrobneje preučili, zakaj uporabljate VPN, pa tudi, zakaj brezplačni VPN ni najboljša izbira.

Najboljši VPN za Android

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. VyprVPN
  5. Windscribe
  6. Zasebni dostop do interneta
  7. TunnelBear
  8. ProtonVPN

1. ExpressVPN

Izbrali smo ExpressVPN kot najboljši VPN za Android iz več razlogov. Za začetek je eno najpreprostejših VPN-jev in je odlična izbira za začetnike. Tehniki se še vedno lahko spotaknejo s svojimi nastavitvami. 

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Njegova aplikacija za Android se razlikuje od različic za namizje in iOS, zato se bo morda nekoliko navadila, če uporabljate namizni odjemalec. Vendar je še vedno uporabniku prijazen in vključuje enako velik gumb “vklop” za hitro povezavo s pametno lokacijo. Poleg tega se lahko ExpressVPN samodejno poveže, ko se pridružite nezaupnemu omrežju WiFi ali se ponovno pridružite njemu.

Če želite spremeniti strežnike, preprosto tapnite tri pike poleg vaše trenutne lokacije, vse ostalo pa je dostopno prek menija hamburgerjev. 

Obstaja tudi funkcija bližnjice, ki omogoča zagon aplikacij neposredno iz aplikacije VPN, namesto da bi se morali vrniti na domači zaslon. Poleg tega lahko na domači zaslon dodate pripomoček ExpressVPN, ki vam omogoča, da izberete lokacijo in hitro vklopite in izklopite VPN. Preberite naš pregled ExpressVPN za več.

Druge funkcije programa ExpressVPN

ExpressVPN ima trdno politiko brez zapisov in odlično varnost. Njena aplikacija za Android ima vgrajeno stikalo za ubijanje, da boste vedno zaščiteni. Žal pa odjemalca za Android ni v meniju z nastavitvami v primerjavi z drugimi različicami. Nastavite lahko samo njene zagonske kontrole in protokol VPN, ki ga želite uporabiti. 

Poleg tega je OpenVPN na voljo, vendar IKEv2 ni, kar je škoda, če gre za varno, vendar hitrejšo možnost. Kljub temu, da IKEv2 protokol ni razlog za preskok mimo ExpressVPN. To je najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili doslej, zato IKEv2 ni treba imeti prek OpenVPN. Na voljo je tudi z neomejeno pasovno širino in je naš top VPN za pretakanje in najboljši VPN za Netflix.

Pomembno pa je opozoriti, da ta izdelek ne vsebuje blokatorja oglasov ali zlonamerne programske opreme, zato boste morali za zaščito namestiti drugo programsko opremo. Eden od naših najboljših protivirusnih programov za Android lahko pomaga pri boju proti zlonamerni programski opremi.

ExpressVPN ima vse, kar potrebujete, da je najboljša aplikacija VPN za Android (pa tudi za iPhone), vendar pride po visoki ceni. Povedano: dobro je zaslužiti denar, če si ga lahko privoščite. Lahko ga prevzamete s sedemdnevno brezplačno preizkusno različico, in če se nanjo prijavite po preskusu, vas bo pokrila 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

2. NordVPN

NordVPN ne zaostaja za najino najboljšo izbiro, kot lahko vidite v naši primerjavi ExpressVPN proti NordVPN. Njegov odjemalec Android je zelo podoben namizni različici. Ima gumb za hitro povezavo, tako da se lahko prek priporočenega strežnika povežete z VPN. Vključen je tudi zemljevid lokacije, ki omogoča ročno izbiro lokacije in dodajanje med priljubljene.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Dostopate lahko tudi do posebnih strežnikov NordVPN, vključno z enakovrednimi, namenskim IP, Double VPN in Onion prek VPN. Več o tistih govorimo v našem pregledu NordVPN, vendar strežniki z dvojnimi skoki v bistvu dvakrat šifrirajo vašo povezavo. 

VPN lahko nastavite tako, da se samodejno poveže prek WiFi, mobilnih podatkov ali ostane ves čas povezan, z NordVPN pa se lahko povežete s protokolom IKEv2.

Poleg tega dobite dostop do CyberSeca, ki je zaviralec oglasov in zlonamerne programske opreme NordVPN. To vas bo zaščitilo pred dostopom do nevarnih spletnih mest, ki lahko gostijo zlonamerno programsko opremo, vohunsko programsko opremo ali drugo škodljivo programsko opremo. CyberSec bo tudi zagotovil, da vaša naprava ne postane del botneta.

Varnost NordVPN je med najboljšimi na trgu, njegova aplikacija za Android pa ponuja odličen nabor funkcij, vključno s stikalom kill. Obstaja tudi stroga politika brez zapisov. Te lastnosti so ga postavile za najboljši VPN za hudournike.

Ima visoke hitrosti, vendar se lahko upočasnijo, če se povežete s strežnikom, ki je daleč stran. Omejitve pasovne širine ne bi smele biti zaskrbljene.

NordVPN je dobra vrednost za denar. Prijavite se lahko v aplikaciji in lahko izkoristite sedemdnevno preskusno različico, vendar boste za njeno uporabo morali vnesti podatke o plačilu. Če se odločite za prijavo, njegovi daljši načrti ponujajo več popusta, poleg tega pa obstaja 30-dnevno okno za vračilo denarja, če se premislite..

3. CyberGhost

CyberGhost je še ena dobra izbira VPN-ja za Android, še posebej, ker je svoje stranke posodobil, da bodo na vseh platformah enake. To pomeni, da lahko uživate v isti izkušnji kot različica za namizje, vendar v Androidu (pod pogojem, da imate napravo z vsaj Androidom 4.4). 

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Z enim dotikom se boste povezali s priporočenim strežnikom in po potrebi lahko preprosto izberete določeno lokacijo ter jo dodali med priljubljene. Prav tako boste imeli dostop do njegovih namenskih strežnikov za torrenting in streaming. V njegovih pretočnih strežnikih je zajetih ogromno storitev, tiste, ki smo jih testirali, pa so dobro delovale. 

Najnovejša različica CyberGhosta ima dodatno funkcijo, imenovano “pametna pravila”, ki vam v osnovi omogoča avtomatizacijo uporabe VPN-ja. Na primer, lahko ga nastavite tako, da se samodejno poveže, ko se pridružite omrežjem WiFi ali zlasti omrežju. Prilagodite lahko, kako CyberGhost reagira tudi na znano omrežje.

Varnost CyberGhosta je dobra in zaščiteni boste s samodejnim stikalom za ubijanje. To pa tudi pomeni, da ga ne morete izklopiti. Vzpostavljena je tudi stroga politika zasebnosti brez zapisov. Dobivate tudi zaščito pred blokiranjem oglasov in zlonamerno programsko opremo, čeprav se je pri našem testiranju CyberGhost pregledalo, da je njegova uspešnost nejasna.

Njegova hitrost je hitra, vendar lahko na dolge razdalje postane počasna, kot to počne NordVPN. Za omejitev pasovne širine ni omejitev.

Cenovno je CyberGhost poceni storitev, če ne izberete mesečne cene. Daljši načrti ponujajo najboljšo vrednost, za uporabnike Android in iOS pa je na voljo sedemdnevna brezplačna preskusna različica. Po tem vas bo prevzela garancija za vračilo denarja.

4. VyprVPN

Čeprav namizni odjemalec VyprVPN ni ravno navdušujoč, je njegova aplikacija za Android odlična. Ko se prijavite, boste prebrali navodila za nastavitev, vendar je to dobro, ker lahko ponudimo veliko. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Na začetnem zaslonu bo prikazano, ali ste povezani in trenutni naslov IP. Gumb za povezavo / prekinitev povezave je velik in na spodnjem delu zaslona. Če se dotaknete tega, se boste povezali s priporočenim strežnikom, lahko pa preprosto spremenite strežnik in se pomaknete do nekaterih nastavitev.

Varnost VyprVPN je odlična, aplikacija Android pa ima skoraj enako število možnosti kot namizni odjemalec. Izbirate lahko med različnimi protokoli, vključno z lastniškim protokolom Chameleon VyprVPN, ki še dodatno zaščiti predor VPN. Na voljo je stikalo za uničenje in ga je mogoče vklopiti v meniju “prilagodi”.

VPN lahko nastavite tako, da se samodejno poveže, če se pridružite tudi neznanemu omrežju. Ne vodi nobenih dnevnikov, Golden Frog, podjetje, ki stoji za družbo VyprVPN, pa ponuja tudi brezplačno zasebno storitev za sporočila, imenovano Cyphr. Vaša sporočila v celoti šifrirajo, toda kdor nameravate sporočiti, bo moral uporabljati tudi Cyphr. O tem preberite v našem pregledu VyprVPN.

Hitrosti VyprVPN to pustijo na papirju. Vendar je bilo med testiranjem sposobnih večine dejavnosti, vključno s pretakanjem. Na voljo je tudi z neomejeno pasovno širino.

Njena cena temelji na različnih stopnjah. Standardni načrt vam omogoča tri povezave, Premium načrt pa pet povezav plus uporabo protokola Chameleon. Ko veste, kateri paket želite, morate izbrati mesečni ali letni načrt. Letni načrt dolgoročno deluje ceneje in obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

5. Vetropis

Windscribe velja omeniti za Android VPN, predvsem zaradi njegovega brezplačnega načrta, ki ga bomo dosegli čez minuto. Njegova aplikacija za Android je enostavna za uporabo. V zgornjem desnem kotu je velik gumb “vklop” in tapkanje vas bo povezalo s tistim, kar se vam zdi najboljša lokacija. 

<

vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Na preostalem zaslonu si lahko ogledate stanje povezave in lokacijo strežnika ter vaš IP naslov in koliko podatkov imate še za uporabo. Nato imate štiri zavihke za različne strežnike, vključno s splošnimi lokacijami, najljubšimi, statičnimi IP-ji (če ste jih v paket dodali) in strežniki Windflix. 

Strežniki Windfcribe so ustvarjeni za pretakanje Netflixa in delujejo dobro. Na voljo so v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi in na Japonskem, več o njih pa si lahko preberete v našem pregledu Windscribe.

Varnost je dobra, izbirajo lahko med štirimi protokoli: OpenVPN, UDP / TCP, IKEv2 in Stealth. Ima tudi funkcijo “vedno vklopljeno”, ki je kot stikalo za ubijanje, vendar drugačna. 

Vključen je zaviralec oglasov in zlonamerne programske opreme Windscribe, R.O.B.E.R.T. Zajel vas bo tudi spodoben pravilnik o zasebnosti. Navaja, da so nekatere informacije zabeležene, vendar vas nič ne more povezati.

Druge funkcije Windscribe-a

Za večino dejavnosti, vključno s pretakanjem, so hitrosti Windscribe-a v redu. Vaše dovoljenje za pasovno širino pa bo odvisno od paketa, ki ga izberete. Če se odločite za brezplačni načrt, boste prejemali 2 GB podatkov na mesec, vendar ga lahko povečate na 10 GB samo z vnosom veljavne e-pošte. 

To je precej dober posel in zaslužil je na prvem mestu v naši najboljši ponudbi brezplačnih storitev VPN, s čimer je dobra izbira za brezplačni Android VPN.

Z brezplačnim načrtom pa ste omejeni na majhno število strežnikov in ne boste mogli dostopati do njegovih strežnikov Windflix. Lahko pa se preprosto prijavite v paket Pro, ki vam bo omogočil dostop do vseh njegovih strežnikov, vključno z Windflixom, in dobili boste tudi neomejeno pasovno širino.

Prav tako lahko sestavite svoj načrt in prihranite denar. Če na primer v svoj paket dodate en strežnik in neomejeno pasovno širino, bo to prišlo do 2 USD na mesec. Ta strežnik bi bil lahko celo eden od njegovih strežnikov Windflix. Če se odločite za plačljivi načrt in vam ni všeč, vam bo Windscribe vrnil denar, pod pogojem, da ga v treh dneh po nakupu vprašate.

6. Zasebni dostop do interneta

Zasebni dostop do interneta je trden VPN, ki ni preprost, z enostavno aplikacijo za Android. Njegova preprosta zasnova prikazuje stanje povezave kot glavni zaslon. 

pia-drsnik1

pia-drsnik2

pia-drsnik3

pia-drsnik4

pia-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Nato imate gumb za povezavo / prekinitev povezave ter trenutno območje in naslov IP v spodnjem delu zaslona. Nato je na vrhu gumb za hamburger, kjer boste našli vse svoje nastavitve. 

Ima dobro varnost in izbirate lahko med protokoli PPTP, OpenVPN in L2TP / IPSec. Vendar je PIA nameščena z omogočeno 128-bitno šifriranje AES, zato to spremenite v priporočeno AES 256-bitno šifriranje za dodatno zaščito. Vključeno je stikalo ubijanja, ki ga lahko vklopite ali izklopite prek menija z nastavitvami. 

VPN lahko nastavite tako, da zaupa določenim omrežjem, za blokiranje oglasov, sledilcev in zlonamerne programske opreme pa lahko uporabite sistem, ki ga je razvil PIA z imenom MACE. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu PIA, pa tudi o tem, kako je bila PIA-jeva politika brez zapisov preizkušena in dokazano močna..

Hitrosti PIA so na splošno hitre, čeprav je nekaj te hitrosti posledica lažjega šifriranja. S povečanjem stopnje šifriranja bo nekatere upočasnil, vendar je še vedno dostojen. Dobite tudi neomejeno pasovno širino.

Zasebni dostop do interneta je dostojna storitev za dostojno ceno. To je še vedno ena najcenejših možnosti na trgu, tudi po predolgoletnem povišanju cen. Poleg tega vas bo zajelo obdobje 30 dni vračila.

7. TunnelBear

Sledi TunnelBear, ki je naš seznam naredil zaradi svoje enostavne uporabe in brezplačnega načrta. Ima enega najbolj iskanih odjemalcev, iz našega baze pregledov VPN, njegova aplikacija za Android pa daje splošno prijetno izkušnjo. Z enostavnim in intuitivnim zemljevidom se lahko pomikate po različnih strežnikih, majhna ikona medveda pa prikazuje vašo trenutno lokacijo.

Tunnelbear-homepage-2019

V bližini je preprosto stikalo za vklop ali izklop VPN, meni s hamburgerji v zgornjem levem pa vas bo pripeljal do nastavitev in drugih možnosti. Od tam lahko nastavite VPN, da se samodejno poveže z določenimi omrežji, prav tako pa boste našli tudi možnosti, na primer »vedno vklopljen«, s katerimi boste vedno povezani 24/7. Na voljo je tudi pripomoček za domači zaslon.

Varnost TunnelBear-a je dobra in uporabljate stikalo za uničenje, imenovano “VigilantBear.” V pravilniku o zasebnosti je zapisano, da ohranja minimalne informacije, na primer podatke za izboljšanje učinkovitosti. Vendar vas ni mogoče prepoznati Več o tem si lahko preberete v našem pregledu TunnelBear.

Njegove hitrosti niso najboljše in se razlikujejo glede na različne strežnike, vendar bi morale biti v redu za večino dejavnosti. Dobite tudi neomejeno pasovno širino. 

Če želite samo zaščititi svojo napravo med brskanjem in izvajanjem splošnih nalog v spletu, je brezplačni načrt TunnelBear-a dober. Na mesec dobite 500 MB podatkov, dodatnih 1 GB pa lahko dodate samo s tvitom o TunnelBearu. Če pa načrtujete pretakanje, bo to nadomestilo hitro zmanjkalo (preberite primerjavo Windscribe proti TunnelBear).

Tu bi prišel plačni načrt TunnelBear-a. Tu tudi ni nobene zmede; To je samo en paket, ki vam omogoča pet hkratnih povezav in neomejeno pasovno širino. Vse, kar morate storiti, je, da izberete, ali želite mesečni ali letni načrt. 

Njen letni načrt vam bo dolgoročno prihranil denar, vendar je dobro, da se najprej prepričate, da vam bo všeč z uporabo brezplačnega načrta. Zato, ker TunnelBear nima uradne politike vračila; ponuja povračila za vsak primer posebej.

8. ProtonVPN

Naš zadnji vnos je ProtonVPN. To je spodobna storitev VPN z veliko funkcijami, vendar jo spušča hitrost. Njegova aplikacija za Android je preprosta za uporabo s seznamom držav in zemljevidom. Meni hamburgerja omogoča dostop do nastavitev in drugih možnosti. 

protonvpn-armaturna plošča-drsnik-1

protonVPN-vmesnik-drsnik-2

protonvpn-profili-drsnik-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-slider-5

Prejšnja

Naslednji

Ima dobro varnost z veliko funkcijami in strogo politiko brez zapisov. Podpira IKEv2 / IPSec in OpenVPN. Uporabite tudi funkcije “vedno vklopljenega” in stikalo za uničenje.

Hitrost ProtonVPN-a ni velika, kot lahko vidite v našem pregledu ProtonVPN, čeprav bi morala biti v večini opravil v redu. Poleg tega dobite neomejeno pasovno širino, vključno z njenim brezplačnim načrtom, tako da je ProtonVPN za vas najboljši Android VPN, če vas ne moti hitrost.. 

V brezplačnem načrtu lahko povežete eno napravo in dobite dostop do treh strežnikov: Japonska, Nizozemska in ZDA. Nato lahko izbirate med tremi plačanimi načrti. Osnovni načrt vam omogoča dve istočasni povezavi in ​​dostop do vseh državnih strežnikov. Kljub temu pa ne uporablja pretočnih in varnih strežnikov višjih načrtov.

Načrt Plus vam omogoča vse zgoraj našteto, skupno pet povezav in uporabo strežnikov Secure Core, streaming in Tor. Obstaja tudi njegov vizionarski načrt, ki vam prinese vse, kar ponuja načrt Plus, dodatnih pet hkratnih povezav in uporabo šifrirane pošte, ProtonMail.

Držimo se načrta Plus za vrednost, zlasti glede na povečanje stroškov z načrtom vizionarjev. Če se prijavite na plačljivi načrt, vendar se odločite, da vam ni všeč, lahko svoj denar vrnete v 30 dneh po nakupu.

Kako smo izbrali najboljši VPN za Android

Čeprav imajo številne VPN iste funkcije, naštete, to še ne pomeni, da so vsi enaki. Nekateri izvajajo te funkcije slabo ali, kar je še huje, nekaterih dejansko ne vključujejo. 

Težava aplikacij Android VPN je, da nekatere funkcije storitve niso na voljo na platformi. Vzemite za primer stikalo za ubijanje. V namiznih aplikacijah je običajno vključena ena, ki pa niso vedno na voljo v mobilni različici. Naslednja merila so bila upoštevana v naših najboljših aplikacijah VPN za Android.

Enostavnost uporabe

Ker je namizni odjemalec storitve VPN enostaven za uporabo, to še ne pomeni, da bo različica mobilne telefonije enaka. Potem so tu nekateri, ki sploh nimajo uporabnika prijazne stranke. Ko uporabljate takšno storitev z majhnega zaslona za mobilne naprave, želite enostavno, a hkrati vse, kar potrebujete. 

Gumb za hitro povezavo znotraj aplikacije ali celo priročen pripomoček, ki ga lahko postavite na domači zaslon, naredi izkušnjo gladko. Poleg tega je možnost preklopa stikala za ustavljanje, menjave strežnikov ali tinkerjev z drugimi nastavitvami aplikacij enostavno z nekaj dotiki.

Varnost

Storitev VPN mora imeti dobro varnost, da boste zaščiteni. To bi moralo vključevati dobro šifriranje, pri čemer je 256-bitni AES standarden, zato je pomembno stikalo ubijanja, ker vas bo prekinilo iz omrežja, če VPN ne uspe. 

Obstaja veliko različnih protokolov, pri čemer je OpenVPN priljubljena in zanesljiva izbira. Čeprav ima OpenVPN šifriranje, bodo mobilni uporabniki raje uporabljali IKEv2, ker je hitrejši. Več o njih si lahko preberete v razčlenitvi protokola VPN, vendar velja omeniti, da vse aplikacije VPN ne vključujejo IKEv2.

Poleg tega nekatere aplikacije za Android omogočajo, da izberete nastavitev »vedno vklopljena«, kar v bistvu pomeni, da ste ves čas zaščiteni. To je dobra možnost, če je vaša naprava vedno povezana z internetom. Druge nastavitve omogočajo, da se VPN samodejno poveže, ko se povežete z določenimi omrežji. 

Zasebnost

Vaša zasebnost je pomembna in če imate dobro varnost, je ne zagotavljate stoodstotno. Storitev VPN sama lahko zlahka zbira podatke ali vodi evidenco vaših spletnih dejavnosti, zato se izognite temu, da izberete takšnega, ki ima strogo politiko brez zapisov. S tem ne bodo shranjeni dnevniki dejavnosti, zato organom ni treba ničesar predati, če bi ga zahtevali. 

Hitrost in pasovna širina

Hitrost VPN-jev je vsekakor nekaj pozornega, toda tisto, kar potrebujete, bo odvisno od aktivnosti, ki jih boste izvajali. Pri priložnostnem brskanju ali preverjanju e-poštnih sporočil hitrost hitrosti morda ni vaša prioriteta številka ena, če pa načrtujete pretakanje iz svojega mobilnega telefona, se boste zgrozili, če boste izbrali eno s počasnimi hitrostmi.

Isti koncept velja za vašo dovoljeno širino pasovne širine. Če izberete takšno, ki ima omejitev, vendar ne opravljate nalog, ki so lačni za podatke, bi morali biti v redu. To je rečeno, če se pretakate, se lahko precej poslovite od svojega doplačila. Za slednje ali za katera koli druga opravila z visoko porabo podatkov izberite VPN, ki vključuje neomejeno pasovno širino.

Cena

Cene so različne na trgu VPN. Nekateri imajo visoke cene, nekateri nizko, drugi pa imajo dostojne brezplačne načrte. Poskrbite, da bo cena ustrezala vašemu proračunu, vendar je vrednost vašega denarja veliko pomembnejša. Ne preskočite VPN samo zaradi svojih stroškov in ga tudi ne zavrnite, ker je brezplačen ali poceni.  

Zakaj potrebujem VPN na svoji napravi Android?

VPN-ji lahko naredijo veliko stvari, toda za uporabnike Android je glavna skrb varnost. Vaša naprava s sistemom Android je lahko izpostavljena številnim grožnjam, še posebej, če vas vodi kamor koli. So lahke tarče za vohljanje in se lahko okužijo, ne da bi se sploh zavedali. 

Če uporabljate javni WiFi, se ogrozite, če se ne zaščitite. Večina teh omrežij – če ne vsa – je nezavarovanih, tako da če se ne zaščitite, je to, kot da bi odprli vrata in povabili ljudi na kavo. Vaš promet bi lahko prestregli in ukradli podatke o kreditni kartici ter druge občutljive podatke. 

Ne samo to, v Googlu Play je na voljo veliko aplikacij, ki so volk v ovčjih oblačilih. Prenesete, kar je videti kot zakonita aplikacija, toda resnično je samo, da napravo okuži z grdim virusom ali zbere podatke v ozadju. 

Z uporabo VPN lahko svoj IP naslov in svojo brskalno dejavnost skrijete pred radovednimi očmi ter zaščitite svojo napravo pred nevarnostmi, ki se skrivajo na vročih točkah WiFi ali v aplikacijah drugih proizvajalcev. Izkoristite lahko tudi druge funkcije VPN-ja, na primer dostop do geoblokirane vsebine.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za Android?

Na trgu je veliko brezplačnih VPN-jev. Že samo hitro iskanje v trgovini Google Play bo ustvarilo veliko aplikacij, ki oglašujejo varno storitev, ki je pogosto brezplačna. Vendar to, ker pravi, da je varno, še ne pomeni, da je. 

Kot lahko preberete v našem najslabšem krogu brezplačnih ponudnikov VPN, je tam veliko sketnih VPN storitev. Nekateri so polni oglasov, kar bi lahko pomenilo, da je podjetje, ki stoji za VPN, bolj naklonjeno temu, kaj zasluži od oglasov, namesto o zaščiti svojih uporabnikov.. 

Drugi brezplačni VPN-ji zaslužijo s prodajo podatkov, ki jih zbira od vas, drugim podjetjem. Poleg tega nekateri, ki jih testiramo, ne bodo zavarovali vaše povezave, kot smo obljubili, bodisi z nižjo stopnjo šifriranja bodisi brez nobene. 

Z izjemo brezplačnih načrtov, kot so Windscribe, TunnelBear in ProtonVPN, če je brezplačen, verjetno ni vredno tvegati.

Končne misli

Upamo, da smo vam pomagali izbrati dobro storitev VPN za svojo napravo Android. Če želite ostati zaščiten, morate izbrati takšno z dobro varnostjo, ki vključuje stikalo ubijanja za Android, in takšno, ki ima pravilnik o brez-dnevnikih.. 

Dobro je imeti druge nastavitve, na primer samodejno povezovanje ali »vedno vklopljeno«. Prav tako je treba upoštevati dovoljenje za hitrost in pasovno širino. Poleg tega boste želeli, da je stranka prijazna do uporabnika.

Glede na to je ExpressVPN najboljši VPN za Android. Na voljo je z enostavno aplikacijo in odlično varnostjo, vključno s stikalom kill, in ima na voljo najhitrejše hitrosti. 

ExpressVPN nima zaviralcev oglasov in zlonamerne programske opreme, vendar lahko namesto tega vedno namestite protivirusni virus, kot je Kaspersky (preberite naš pregled Kaspersky Antivirus). Poskusite s 30-dnevno garancijo vračila denarja, prepričani smo, da vam bo všeč. 

Povejte nam o svoji izkušnji z Android-združljivim VPN v razdelku za komentar spodaj. Oglejte si naše druge članke VPN, ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me