Najboljši upravitelj gesel za iOS 2020: Varnost na poti

Čeprav Apple vključuje lastno orodje za upravljanje gesla iCloud Keychain z napravami iOS, je pri nadgradnji na storitev drugih ponudnikov veliko prednosti. Poleg pridobljenih razširjenih funkcij in boljše varnosti imajo namenski upravljavci gesel tudi veliko prilagodljivost, ki vam omogoča, da izberete, kako in kje shranite gesla.. 


Iz vodnika za najboljše skrbnike gesel smo sestavili seznam petih najboljših upravljalcev gesel za iOS. Malo se bomo pogovorili o vsakem in zakaj je odlična izbira za iOS, pa tudi zakaj je odlična izbira na splošno. 

Vendar pa najhitreje zaščitite gesla za iOS z 1Password. Čeprav imamo druge možnosti, ki jim na tak ali drugačen način tekmujejo, 1Password dosledno prihaja na vrh glede funkcij, cene, varnosti in prijaznosti do uporabnika. Lahko dobite 30-dnevno preskusno različico, da vidite, kako vam je všeč, čeprav obstajajo možnosti, kot je Dashlane, ki ponujajo tudi omejen brezplačen načrt.

Najboljši upravitelj gesel za iOS

 1. 1Poslovna beseda
 2. Dashlane
 3. Bitwarden
 4. LastPass
 5. Lastnik

1. 1Poslovna beseda

1Password-iOS

1Password je naše priporočilo, ko se kdo vpraša o najboljšem denarju za upravljanje gesla. Popolnoma je primeren tudi za iOS, z vmesnikom brez neumnosti, odličnim samodejnim izpolnjevanjem in dolgim ​​seznamom funkcij. Tudi cena je precej poceni, čeprav 1Password ne ponuja brezplačne različice. 

Osebni račun deluje približno 3 USD na mesec in ima neomejeno shranjevanje in sinhronizacijo z več napravami. V iOS-u imajo osebni uporabniki tudi dostop do drugih funkcij 1Password, vključno z 1Password Watchtower. Ta funkcija vam omogoča, da hitro vidite stara, ponovno uporabljena in šibka gesla v svojih računih. 

1Password se vključuje tudi v Apple Watch, tako da lahko hitro vidite informacije iz svojih trezorjev. To vključuje enkratna gesla za dvofaktorsko preverjanje pristnosti, številke kreditnih kartic, podatke o bančnem računu in poverilnice za WiFi. Dokler imate Apple Watch, lahko te podatke potegnete, ne da bi morali izvleči telefon. 

Ko imate svoj iPhone ali iPad, je izkušnja odlična. Najnovejša različica programa 1Password je bila zgrajena od začetka za iOS 12, saj ponuja popolno podporo za biometrično preverjanje pristnosti s pomočjo Face ID-ja in skeniranja prstnih odtisov ter brezhibno samodejno izpolnjevanje vnosov. Če iščete bogat in zaščiten upravitelj gesel v iOS-u, ne bo veliko boljši od 1Password.

Drugi razlogi, ki so nam všeč 1Password

Izkušnja z iOS 1Password je morda odlična, vendar na vrhu tega seznama ni, če ne bi bila njegova odlična varnost. Kot drugi upravljavci gesel tudi 1Password potrebuje glavno geslo, za katerega nima nič znanja. Vendar pa potrebuje tudi tajni ključ, ki temelji na vaši napravi. 

Ta model z dvema tajnima ključoma pomeni, da tudi če ima nekdo vaše glavno geslo, potrebuje tudi dostop do ene od vaših pooblaščenih naprav, s katerimi odklenete račun. Ključ naprave je ustvarjen na podlagi tehničnih in programskih specifikacij in je shranjen v šifrirani obliki lokalno v vaši napravi. 

Zunaj varnosti ima 1Password dolg seznam edinstvenih funkcij. Naš najljubši je način potovanja, ki vam omogoča, da med potovanjem odstranite vse podatke iz mobilne naprave in jih shranite v trezorju. Če recimo izgubite telefon, vaši osebni podatki niso ogroženi. Seveda, ko prispete na cilj, so vaši podatki le dotika.

S svojo naročnino imate tudi dostop do 1Password X, različice 1Password, ki je izključno za brskalnik. Če vas zanima, 1Password ponuja brezplačnim 30-dnevnim preskusom za nove uporabnike. Vedno lahko preberete tudi naš pregled 1Password, če želite izvedeti več. 

2. Dashlane

Dashlane nenehno trguje z udarci 1Password, ko gre za najboljšega upravitelja gesel v okolici (v naši primerjavi Dashlane vs 1Password si lahko ogledate, kako natančno se ujemata). Ne glede na to, katera je prva točka, je jasno eno: Dashlane je morda najboljši upravitelj gesel za iOS.

Na drugem mestu smo le zaradi svoje cene. Dashlane je na mesec dražji za 2 dolarja kot 1Password. Vendar pa višje stroške upravičuje s razširjenim seznamom funkcij, vključno z virtualnim zasebnim omrežjem in spremljanjem temnega spleta, dvema funkcijama, ki jih 1Password ne ponuja. 

Za ceno so odlične dobrote odlične, še posebej če upoštevamo, da do njih lahko dostopate v napravi iOS. Dashlane prikazuje temna spletna poročila prek nadzorne plošče za identiteto, ki prikazuje tudi zadnje kršitve podatkov in vaše splošno stanje gesla. Če se naročite na 10-mesečno naročnino Premium Plus na mesec, lahko na tej strani spremljate tudi dobroimetje. 

Dashlane je v marsičem podoben zaščiti pred krajo identitete / skrbnikom gesla, zato so dodatni stroški več kot upravičeni. Dashlane je z izjemno enostavno uporabo, obsežnimi funkcijami in brezhibnim samodejnim izpolnjevanjem v iOS odlična izbira. Kljub temu lahko z 1Password shranite nekaj kosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dashlane

Tako kot 1Password tudi Dashlane uporablja edinstven varnostni model, ki dejansko potrebuje svoj ameriški patent. V raziskavi modela MIT iz leta 2016 je ugotovil, da je Dashlane skoraj nedosegljiv, saj uporablja model z dvema tajnima ključema v isti smeri kot 1Password. Ponovno sta za odklepanje računa potrebna ključ naprave in geslo. 

Varnost je odlična, toda Dashlaneov seznam dobrot je tisto, kar prodaja šibe. S spletno zaščito se lahko zaščitite na več načinov z eno naročnino, pri čemer Dashlane ponuja upravljanje z geslom, zaščito pred krajo identitete in VPN. Zadnja dva nista tako dobra kot naša najboljša zaščita pred krajo identitete in najboljša izbira VPN-ja, ampak kot dodatna oprema sta lepo videti. 

Ne gre omeniti izboljšav kakovosti Dashlane-ove kakovosti življenja. Na primer, vključuje samodejni menjalnik gesla, ki bo z enim klikom posodobil vaše prijave na spletnih mestih. Čeprav na seznamu podprtih manjka nekaj kritičnih mest, Dashlane podpira dober kos storitev, na katere boste naleteli, vključno z Redditom. 

Na splošno se Dashlane bolj osredotoča na funkcije in ceno, ki ji ustreza. Če iščete osnovnega skrbnika gesla, je Dashlane trdno orodje, čeprav pri uporabi dodatkov resnično pride na vrsto. Več o njih lahko izveste v našem pregledu Dashlane ali se prijavite za brezplačen račun, če želite videti, kako vam je všeč.

3. Bitwarden

bitwarden-mobile

Bitwarden je brezplačen odprtokodni upravitelj gesel, ki nima tako dobrega posla. Čeprav to ni edina brezplačna možnost v iOS-u, Bitwarden ni izrezan iz iste tkanine kot druga orodja z odprto kodo (preberite si naš KeePass pregled, da vidimo, kaj mislimo) Kljub temu, da je ponujena brezplačno, se počuti Bitwarden kot popolnoma realiziran komercialni izdelek. 

Aplikacija iOS je čista in jo je enostavno obiti, poleg tega pa ima vse funkcije namizne različice. Poleg tega Bitwarden vključuje neomejeno shranjevanje in sinhronizacijo z več napravami, kar pomeni, da lahko gesla uvozite s namizno različico in do njih dostopate iz svoje mobilne naprave. 

Tako kot 1Password in Dashlane je samodejno izpolnjevanje vedro z Bitwardenom, tako da vaša naprava podpira iOS 12. Bitwarden že deluje brez Safarija in Chroma, ne glede na to, na katerem spletnem mestu ste. Za lokalne aplikacije Bitwardenovo samodejno izpolnjevanje deluje tudi s stotimi podprtimi storitvami. 

Zastonj dobite veliko, vendar še vedno obstajajo nekatere omejitve, ki jih Bitwarden nalaga. Na primer, brezplačni uporabniki lahko gesla delijo le z največ dvema uporabnikoma. Ob tem Bitwarden ponuja vrhunsko naročnino za samo 10 dolarjev na uporabnika, kar vključuje šifrirano shranjevanje datotek, dodatne možnosti 2FA in prednostno storitev za stranke.

Drugi razlogi smo radi Bitwarden

Bitwardenova odprtokodna narava vsebuje seznam prednosti, med katerimi je najbolj zanimiva samostojna gostovanja. Čeprav je sinhronizacija več naprav prek oblaka Bitwarden vključena brezplačno, lahko uporabite tudi svoj strežnik geslov. Bitwardenova zbirka strežniške infrastrukture je javno dostopna za uporabo z Dockerjem.

S svojim lastnim strežnikom lahko gesla sinhronizirate v napravah, ne da bi skrbeli za varnostne težave, ki bi se lahko pojavile pri sinhronizaciji s tretjo osebo. Potrebovali boste nekaj osnovnega omrežnega znanja in izkušenj, vendar dokler ne boste prilepili nekaj pozivov ukazne vrstice, tega ni težko storiti. 

Ker je Bitwarden brezplačen, to še ne pomeni, da je to tudi varnost v primerjavi z varnostjo. Z javno revidirano kodo in programom za odpravljanje napak je Bitwarden eden najvarnejših upravljavcev gesel. Kot naša prva dva izbira tudi ta uporablja enkripcijo AES-256 od konca do konca, o čemer izveste v našem opisu šifriranja. 

Bitwarden morda nima zvonov in žvižgov programa 1Password in Dashlane, toda zaradi nizkih stroškov brezplačnih se je težko pritožiti. Več lahko izveste v našem Bitwardenovem pregledu ali se prijavite za račun, če želite videti, kako ravnate do njega.

4. LastPass

LastPass-iOS

LastPass je v našem najboljšem brezplačnem vodniku za upravljanje gesla prevzel Bitwarden, večinoma na zadnji strani njegovih funkcij. Odličen je brezplačni upravitelj gesel in ta izkušnja dobro prenaša iOS. LastPass je namenjen enostavni uporabi, brezšivnemu zrcaljenju izkušenj brskalnika na vaši mobilni napravi. 

Preko aplikacije iOS si lahko ogledate, uredite in dodate vnose. Tudi seznam podprtih vnosov je dolg. LastPass podpira osnove, kot so gesla in kreditne kartice, pa tudi potni podatki, bančni podatki in drugo. Vsaka od teh vnosov podpira beležke in priloge datotek, ki jih lahko ustvarite ali naložite prek aplikacije iOS. 

Odlična je tudi integracija iOS 12. LastPass podpira Touch ID in Face ID za preverjanje pristnosti in se celo integrira z Apple Watch. Čeprav integracija ni tako obsežna kot 1Password, lahko z napravo Apple Watch uporabite LastPass Authenticator s svojim Apple Watchom, ki je bil na seznamu najboljših aplikacij 2FA. Preberite si 1Password vs LastPass.

Še vedno pa ocenjujemo, da je LastPass četrti zaradi kršitve podatkov, ki jo je utrpel leta 2015., čeprav ni bilo ogroženih nobenih uporabniških računov, so napadalci vseeno sklenili bazo podatkov, polno šifriranih podatkov. Kršitev vas ne bi smela prestrašiti – če sploh kaj, kaže, kako varen je LastPass -, vendar je vseeno treba upoštevati. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč LastPass

LastPass nohte uporabniško izkušnjo veliko bolj kot drugi upravljavci gesel. To je orodje, ki temelji na brskalniku, kar pomeni, da na namizju ni lokalne aplikacije, s katero bi se prepirali. To ima nekatere prednosti, med katerimi je najpomembnejši dostop prek platform. Ne glede na to, v katerem operacijskem sistemu deluje vaš računalnik, lahko dostopate do svojih prijav, dokler je na voljo brskalnik. 

LastPass je tudi brezplačen, kar omogoča enostavno prodajo za tiste, ki so na ograji glede upravitelja gesel. Prosti načrt je odličen, napolnjen z več napravami za sinhronizacijo in neomejeno shranjevanje gesla. Številni upravitelji gesel preskočijo sinhronizacijo z več naprav v svojih brezplačnih načrtih (za primer si preberite naš pregled RememBear), s čimer je LastPass še bolj privlačen (preberite primerjavo KeePass proti LastPass). 

Posledično se zdi, da se premium naročnina ne splača. Plačilo vam prinese nekaj dodatnih funkcij, vendar je večina osnovnih funkcionalnosti vključena v brezplačni načrt. LastPass pa ponuja odlične poslovne naročnine, zato si je prislužil glavno vodstvo za mala podjetja. 

LastPass je trden skrbnik gesla s presenetljivo velikodušnim osebnim načrtom. Kljub temu se ne zdi tako močan kot 1Password ali Dashlane na plačanem koncu stvari. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu LastPass ali ustvarite svoj račun, da ga prevzamete. 

5. Ohranitelj

Keeper-iOS

Na našem seznamu je Keeper, ki se je zaradi svoje cene uvrstil na peto mesto. Čeprav je za celoten paket drag približno 5 USD na mesec, Keeper vključuje veliko funkcionalnosti in čudovit vmesnik v iOS-u. Prav tako je zelo prilagodljiv, saj omogoča shranjevanje skoraj vseh vrst vnosa, ki jih želite. 

Ohranjevalec ohrani gesla, kreditne kartice in identitete, vendar lahko ta seznam razširite s polji po meri. Čeprav Keeper nima vrst vnosa po meri na enak način kot 1Password, lahko oblikujete predloge v poljih po meri. Poleg teh lahko v svoje vnose pripnete datoteke in dodate opombe.

Tako kot ostali vnosi tudi Keeper podpira 2FA z Apple Watch, vendar se lahko tudi overite na druge načine. S pomočjo Keeper DNA lahko s svojimi napravami za internet (IoT), na primer Amazonovo Alexa, preverite svojo identiteto. S tem vam ni treba vnašati drugega faktorja vsakič, ko se prijavite, in sicer hkrati, ko prejemate varnostne ugodnosti 2FA. 

Čeprav je Keeper drag, če kupite vse njegove dodatke, je sam upravitelj gesel poceni 30 USD na leto. Vendar vseeno priporočamo, da greste z Max paketom. Za enako ceno kot Dashlane na mesec vključuje temno spletno spremljanje, neomejeno shranjevanje geslov in aplikacijo KeeperChat (preberite našo primerjavo Dashlane vs Keeper). 

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Če že govorimo o tem, je KeeperChat glavni razlog, da imate Keeper kot upravitelja gesla. To je aplikacija za šifrirano sporočanje od konca do konca, ki zagotavlja, da vaša sporočila ostanejo med vami in tistim, ki jim jih pošiljate. Priložen je niz funkcij, ki jih nima tudi vaša običajna aplikacija za pošiljanje sporočil.

Ti vključujejo umik sporočil, samouničenje sporočil, zasebno galerijo medijev in 20 GB shranjene datoteke. Kot v primeru katere koli šifrirane aplikacije za sporočanje, tako vi kot prejemnik potrebujete KeeperChat, da bo deloval. 

Čeprav je za osebne uporabnike lahko težava, KeeperChat dobro sodeluje z družinami, zato si je Keeper prislužil mesto v našem najboljšem vodniku za geslo za družine. 

Zunaj iOS-ove izkušnje ima Keeper tudi odlično brskalniško izkušnjo (pravzaprav je naš seznam najboljših razširitev upravitelja gesel pravzaprav). Z njim lahko samodejno izpolnite polja z geslom, samodejno zajamete nove prijave in upravljate svoje trenutne vnose. Seveda se razširitev sinhronizira z vašimi mobilnimi napravami, tako da se lahko prijavite na poti. 

Od odličnega uporabniškega vmesnika do širine funkcij, Keeper veliko naredi, še posebej, če lahko za svoj Max Bundle položite račun. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Keeper ali se prijavite na 30-dnevno preskusno obdobje, da vidite, kako vam je všeč.

Izbira najboljšega upravitelja gesel za iOS

Čeprav je na voljo veliko upravljavcev gesel za iOS, ni tako preprosto, kot če jih naključno izberete in pokličete. Kljub temu, da je bil približno nekaj let, je Apple šele leta 2018 uradno začel podpirati upravljavce gesel tretjih proizvajalcev z izdajo iOS 12. Z novo posodobitvijo programske opreme iOS podpira samodejno izpolnjevanje upravljavcev gesel, ki niso Apple. 

Tu smo začeli pri ustvarjanju najboljšega upravitelja gesel za seznam iOS. Seveda bi moral biti vsak upravitelj kakovosti gesel dober, ne glede na to, na kateri platformi ste. 

Vendar smo pozorno namenili upravljavcem gesel, ki se integrirajo v Apple-ov ekosistem, vključno s podporo za samodejno izpolnjevanje z iOS 12 in 13 ter integracijo z drugimi Apple izdelki, kot je Apple Watch. 

Pozorni smo bili tudi na splošno mobilno izkušnjo. Na primer, KeePass je soliden upravitelj gesel na namizju, čeprav je malce neroden za uporabo. Na voljo je v iOS-u, vendar le kot neuradno pristanišče. Glede na to, kako osredotočen je iOS na enostavnost uporabe, okorne mobilne izkušnje ne ustrezajo ravno platformi. 

Izkušnja za mobilne naprave vključuje sam program za upravljanje gesla, pa tudi, kako orodje deluje, ko uporabljate svoj iPhone ali iPad. V ta namen smo upoštevali biometrično overjanje z ID-jem osebe in ID-jem dotika ter podporo za samodejno izpolnjevanje aplikacij zunaj svojega brskalnika.. 

Kršitev varnosti

Upravitelji gesel niso dobri, če ne zmorejo, zato varno gesla. Pri ustvarjanju našega najboljšega upravitelja gesel za seznam iOS smo preverili vsako možnost za šifriranje AES-256 in model z ničelnim znanjem. Če se ta dva vlečeta, vaše prijave ne bodo ogrožene, tudi če upravljalec gesla utrpi kršitev podatkov. 

Tako kot Apple bomo tudi v ozadju pustili, da varnost deluje svojo čarovnijo. Vse spodnje možnosti bodo vaše podatke varovale, zato se vam ne bi smeli bati. Vendar se v tem priročniku bolj osredotočamo na uporabniško izkušnjo, ceno in funkcije. Če vas zanima varnost, ne pozabite prebrati ustreznega pregleda za vsak vnos.

Ali je Apple’s Password Manager varno?

Apple-ov lastni iCloud Keychain je trden upravitelj gesel, veliko boljši od Chromove vgrajene možnosti. Vgrajena okoli Apple-ove varne storitve iCloud – o kateri lahko izveste v našem pregledu iCloud Drive – Keychain ponuja priročen in brezplačen način za shranjevanje gesel na poti. Vendar pa deluje dobro le, če ste del Appleovega ekosistema. 

Kot drugi izdelki podjetja Apple se tudi Keychain ne igra lepo z drugimi deli programske opreme. Deluje z napravami iOS in Safari, vendar je to samo približno. Razširitve brskalnika za Chrome, Firefox ali Microsoft Edge niso. Tudi Keychain ne morete uporabljati v operacijskem sistemu Windows, ki pusti prah tiste, ki imajo radi več operacijskih sistemov. 

Kljub temu je Keychain varen, veliko bolj kot drugi skrbniki gesel v paketu. Dokler vsebino uporabljate izključno Apple programska oprema, je to dobra rešitev, ko gre za varno prijavo. Vendar pa manjka peščica funkcij, ki jih vključujejo druge možnosti. 

Na primer, ni generatorja gesel, čeprav bo Keychain ob prijavi na račun predlagal močna gesla. Podobno Keychain nima kakršne koli funkcionalnosti za skupno rabo in ne omogoča obsežnega urejanja vnosov.

V praksi Keychain deluje kot upravitelj gesel brskalnika. Čeprav je varnejši od svojih kolegov, mu primanjkuje funkcionalnosti, da bi lahko hodila od nog do pete z orodji, kot sta 1Password in Dashlane. Če iščete nekaj dodatnih dobrot, se stroški, povezani z upravljalcem gesla drugega proizvajalca, splačajo.

Končne misli

1Password je najboljši upravitelj gesel za iOS, čeprav mu natančno sledi Dashlane. Če imate na trgu upravitelja plačanih gesel, je težko narobe z nobenim. Povedano je, da je 1Password cenejša možnost, zato je potreben kolač, ko gre za upravljanje gesla za iOS. 

Bitwarden je solidna alternativa za stranke, osredotočene na proračun, kot je LastPass. Kljub temu nobena od teh možnosti ne dosega oznake v smislu funkcij ali varnosti, kot sta 1Password ali Dashlane. Ohranjevalec se približa in po nekoliko cenejši ceni zažene. 

Kateri upravitelj gesel uporabljate v napravi iOS? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala, ker ste prebrali naš vodič o najboljšem upravitelju gesel za iOS.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map