Najboljši poslovni VPN za leto 2020: Varnost podatkov SMB

Navidezna zasebna omrežja so bila rojena za podjetja, in čeprav so se v preteklosti razvila na trgu potrošnikov, bodo vedno vezana na poslovanje. Glede na to jih ni najbolj enostavno uvesti, še posebej, če vodite majhno podjetje z omejenim številom zaposlenih. Ekipa na spletnem mestu Cloudwards.net je tu, da vam pomaga.


V tem priročniku o najboljšem poslovnem zasebnem omrežju vam bomo predstavili pet poslovno usmerjenih rešitev, ki jih boste enostavno postavili in uvedli v vašem podjetju. Preden se potapljamo, bomo razpravljali, zakaj naj podjetja uporabljajo VPN, kot tudi o merilih, ki smo jih uporabili pri izbiri.

Če iščete kratek odgovor, je NordVPN pot. Ne le da nudi odlično osebno storitev, temveč nudi tudi fantastično poslovno storitev. Če želite več možnosti, preberite dalje.

Zakaj bi podjetja morala uporabljati VPN

VPN-ji so že dolgo poslovno orodje, še preden so se pojavile možnosti za potrošnike. Za podjetja so jih uporabljali za povezovanje oddaljenih delavcev, ki zaposlenim omogočajo dostop do osnovnih datotek in aplikacij zunaj pisarne.

Tak sistem je mogoč le, če imate strežnik, v katerem so shranjeni vsi podatki. V večini primerov boste morali ročno konfigurirati VPN, da bodo oddaljeni delavci dostopali do datotek, toda z dvigom varne shrambe v oblaku je dostop do datotek cenejši in enostavnejši kot doslej.

Povedano je, da shranjevanje v oblaku ne upošteva drugega, kot je uporaba poslovnega VPN-ja, in to je zavarovana povezava. Namesto da bi priporočili orodja, ki jih lahko uporablja IT oddelek, vam bomo dali možnosti za potrošnike, ki so prišli v poslovni svet, kar pomeni, da lahko kdorkoli, tudi z omejenimi tehničnimi izkušnjami, ostane zaščiten.

VPN-ji omogočajo povezavo z internetom prek drugega strežnika. Ko se povežete s tem prvim strežnikom, je vaš promet šifriran, o čemer lahko izveste v našem opisu šifriranja. Po tem se šifrira koža in vaš promet se premakne na odprt internet. Začetna povezava s strežnikom VPN je prikrila vaš IP naslov in zahteve po prometu.

Zaradi varnosti je vrednost jasna. Če imate, recimo, zaposlene, ki se ukvarjajo z občutljivimi dokumenti na javnem WiFi, je VPN nujno. Ker je vaša povezava šifrirana, omrežni krmilniki ne bodo mogli prestreči vašega prometa in ukrasti občutljivih informacij.

Poleg tega imajo VPN-ji praktično uporabo za podjetja. Mogoče morate imeti dostop do spletnega mesta, ki je na voljo samo za naslove IP v določeni državi ali pa morate svoj izvorni IP naslov prikriti, če se ukvarjate izključno prek spleta. VPN-ji so varnostna orodja, kolikor so praktična, in ko se prijavite za načrt, boste opazili situacije, ko so koristne.

Najboljši poslovni VPN 2020

Izbira najboljšega poslovnega VPN-ja

Izbira poslovnega VPN je večinoma podobna izbiri potrošniškega. Še vedno skrbi velika hitrost, veliko omrežje strežnikov in vrhunska varnost. Za razliko od potrošniških VPN-jev, ki nalagajo omejitev za istočasne povezave, pa morajo poslovni VPN-ji imeti možnost, da povežejo več uporabnikov na preprost način upravljanja z njimi.

Tu smo začeli. Na primer, ExpressVPN je najboljši VPN, ki smo ga preizkusili – lahko vidite, zakaj v našem pregledu ExpressVPN – vendar meja pet sočasnih povezav in pomanjkanje funkcij nadzora uporabnika slabo izbira za podjetja.

Iskali smo tudi poslovne značilnosti, kot so namenski IP naslovi in ​​centralizirano zaračunavanje. Čeprav se zdijo manjše, dodatne možnosti uvajanja in obračunavanja močno vplivajo na optimizacijo različnih vidikov vašega podjetja.

Najpomembnejše pa je upravljanje z uporabniki. Tako kot pri upraviteljih poslovnih geslov – preberite si najboljšega upravitelja gesel za navodila za mala podjetja – je ključna razlika med podjetjem in potrošniškim izdelkom upravljanje uporabnikov. Kot vse vidno oko tudi močan sistem upravljanja uporabnikov omogoča, da vidite, kako zaposleni uporabljajo storitev.

Kot rečeno, veljajo naša standardna VPN merila. Varnost VPN je izrednega pomena, zlasti če upoštevamo, da so podjetja glavni cilji kibernetske kriminalitete. Kombinacija močnih protokolov VPN, kot sta OpenVPN in vrhunsko šifriranje, vas bo običajno varovala.

Čeprav sta enostavna uporaba, lokacije strežnikov in hitrost igrali pomembno vlogo pri naših izbirah, je cena prevzela zadnji sedež. Vrednost je pomembna za podjetja, vendar je tako kot pri večini storitev po meri cena, ki jo boste na koncu plačali, odvisna od vaših potreb in števila zaposlenih.

Najboljši VPN za podjetja: NordVPN

NordVPN je na drugem mestu med VPN-ji, ki smo jih pregledali, in z dobrim razlogom. Čeprav je v njegovi mreži neskladnost, je za potrošnike bogata funkcija, poceni in zmogljiva možnost. Povedano je to, da je na novo opremljen seznam funkcij in posebnih integracij odlična izbira tudi za podjetja.

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

Začne se s namenskim upraviteljem računa. Ne glede na to, kako veliko ali majhno je vaše podjetje – NordVPN zahteva, da imate vsaj pet računov – na voljo vam bo posebna vrstica za težave. Tudi podpora ni neposredna linija. Vaš upravnik računa lahko sodeluje z vami pri nameščanju konfiguracij, ki bi bile sicer nemogoče.

Prisotne so tudi glavne poslovne lastnosti. Vsak račun v vašem načrtu lahko dobi namenski naslov IP za stalen in stabilen dostop do podatkovnih baz in storitev podjetja. NordVPN zaračunava tudi preprosto s centraliziranim plačilom za svoje uporabnike in enostavnim upravljalnim vmesnikom.

Ena izmed bolj priročnih funkcij za podjetja je možnost prenosa licenc. Za premikanje licenc potrebujete preprost način, ker zaposleni kolesarijo. Na srečo NordVPN sprejme takšno nalogo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NordVPN

Kot rečeno, ima NordVPN množično mrežo. Sestavlja ga približno 5000 strežnikov v več kot 60 državah. Ne glede na to, kje se nahajate ali kam želite predoriti, bo NordVPN verjetno nameščal lokacijo za vas.

Poslovni uporabniki lahko še vedno izkoristijo odličen nabor funkcij za potrošnike NordVPN. V središču so posebni strežniki, ki prilagodijo vašo povezavo z vidika varnosti ali anonimnosti. Na primer, Double VPN strežniki vam omogočajo, da odklonite dva strežnika za dvojno šifriranje. Preberite naš pregled Windscribe in si oglejte drugega ponudnika, ki ponuja takšno funkcijo.

Sramežljivo za ExpressVPN, NordVPN je najboljši VPN, ki smo ga preizkusili, njegova ponudba podjetniškim trgom pa je odlična izbira za vaše podjetje. Vse razloge, ki jih imamo radi, si lahko preberete v našem pregledu NordVPN ali se obrnete na vzpostavitev poslovnega računa, da vidite, kako vam je všeč.

TorGuard

TorGuard ponuja vnaprej pripravljene poslovne načrte, ki vam bodo ponudili več uporabniških paketov, namenske IP naslove in e-poštne naslove. Za razliko od NordVPN-a ne naročite samo naročnine na VPN. Namesto tega kupujete paket varne e-pošte, namenski IP naslov in VPN.

torguard-vmesnik za pregled

Prednastavljeni načrti so uporabni za podjetja z manj kot 20 zaposlenimi. Če potrebujete več računov, se boste morali za konfiguracijo po meri obrniti na TorGuard. Na srečo so vsi računi opremljeni s posebnim skrbnikom računa, ki lahko odgovori na vprašanja in vam pomaga odpraviti težave, če gre kaj narobe.

Glede na to, tudi pri manj kot 20 zaposlenih je rešitev po meri morda najboljša za vas. Čeprav prednastavljeni načrti prihajajo z določenim številom namenskih naslovov IP, načrt po meri vključuje namenski strežnik, ki je pomemben za stalen dostop.

Seveda se TorGuard ne bi uvrstil na drugo mesto brez nadzora uporabniškega upravljanja in, na srečo, to zadovolji. Nadzorna plošča VPN vam omogoča upravljanje zaposlenih, sledenje namenskih naslovov IP, nastavitev šifrirane e-pošte in še več. Z njim boste lahko s ptičje perspektive videli, kako vaše podjetje izkorišča TorGuard.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

TorGuard ni posebej prijazen do uporabnika – čeprav ga ne bi imenovali težko uporabljati – in to predvsem zaradi prilagoditev, ki jih ponuja. Je zelo nastavljiv in omogoča spreminjanje protokola, šifre in metode preverjanja pristnosti podatkov. S to prilagodljivostjo lahko nastavite raven varnosti, ki je smiselna za vaše podjetje.

Prilagodljivost je odlična, vendar je eden od razlogov, da ljubimo TorGuard, kako hiter je. Četrto mesto v našem najhitrejšem vodiču VPN je takoj za Astrillom (preberite naš Astrill pregled). Kljub temu je bilo naše testiranje blizu, zato so lahko majhne razlike v hitrosti TorGuarda še višje na lestvici.

Čeprav morda ni tako privlačen kot NordVPN, ima TorGuard sposobnost igranja z žogo. Med hitrostjo, nastavljivostjo in dolgim ​​seznamom funkcij je odlična izbira za vaše podjetje. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled v TorGuardu ali si ogledate prednastavljene načrte, da vidite, kaj vam ustreza.

VyprVPN

VyprVPN ponuja dva načrta za poslovne uporabnike: VyprVPN za podjetja in VyprVPN za poslovni oblak. Prva je kot TorGuard in NordVPN, ki zagotavlja upravljanje z več uporabniki, veliko mrežo strežnikov in namenski upravitelj računov. VyprVPN for Business Cloud je sicer zanimiv, ker vam omogoča, da izkoristite namenski strežnik.

vyprvpn-vmesnik za pregled

Vaš lastni strežnik pomeni, da lahko vključite aplikacije, kot je Salesforce, v svoj VPN in delavcem omogočite dostop do njih na daljavo. Poleg tega vam VyprVPN omogoča, da v svoj načrt dodate strežnike, tako da lahko segmentirate grozde za različne ekipe.

VyprVPN for Business Cloud je enostaven za uporabo in razširitev, kar vam omogoča spreminjanje in nadzorovanje storitve na način, ki najbolje deluje za vaše podjetje. Na primer, Wunder, podjetje za oblikovanje spletnih strani z zaposlenimi po vsem svetu, je s programom VyprVPN for Business Cloud centraliziralo ločeno in nedosledno rešitev uporabe več javnih in zasebnih strežnikov.

Čeprav smo rekli, da cena ni bila naša glavna skrb, je VyprVPN poceni. Poslovni načrti se začnejo s samo nekaj sto dolarji na leto, VyprVPN pa vam bo celo brezplačno preizkusil, da vidite, kako vam je všeč. To je enostavna rešitev, ki je enostavna za neumnost, ki še vedno zagotavlja veliko moči.

Drugi razlogi, ki so nam všeč VyprVPN

Naše najljubše funkcije iz potrošniške aplikacije so na voljo tudi poslovnim uporabnikom. VyprVPN vam omogoča uporabo Chameleona, ki je lastniški protokol, ki temelji na OpenVPN. Povezuje se na podoben način, vendar pa prikriva vaše pakete med pošiljanjem, tako da lahko zaobidete globok pregled paketov. Kameleon je bil eden od razlogov, da je družba VyprVPN naredila najboljše storitve VPN za seznam Kitajske.

Poleg tega lahko vaši zaposleni izkoristijo NAT požarni zid. Kot vsak požarni zid blokira zahteve na podlagi seznama pravil. Deluje pa na strežnikih VyprVPN, kar pomeni, da je dohodna grožnja prepoznana in blokirana, še preden postane vaš računalnik.

Glede na to, VyprVPN ni popoln. Hitrosti so nižje, kot bi želeli, vmesnik pa bi lahko uporabil dvig obraza. Kljub temu je to še vedno dobra izbira za podjetja. Omrežje v zasebni lasti pomeni, da se nobena tretja oseba ne bo zapletla s podatki vašega podjetja, dolg seznam funkcij pa pomeni, da lahko storitev konfigurirate tako, kot želite.

Več lahko izveste v našem pregledu VyprVPN ali se pozanimate o brezplačnem preskusu, da vidite, kako vam je všeč.

Varnejši VPN (obod 81)

Menimo, da je SaferVPN v redu. Cene so dobre, mreža pa je majhna. Zasebnost je solidna, a pretočna zmogljivost je vse prej kot to. Glede na to je poslovna različica VPN, Perimeter 81, precej dobra.

Obod-81

Njegova poceni mesečna cena vam omogoča dostop do skupnih prehodov na 35 lokacijah, vendar lahko namenske prehode kupite za 40 dolarjev na mesec. Kot pri aplikaciji VyprVPN za poslovni oblak vam tudi ta omogoča, da v svoj načrt dodate namenske lokacije in jih razdelite za različne skupine. Dobili jo bodo samo zaposleni, do katerih želite imeti dostop.

Kar zadeva poslovne lastnosti, Perimeter 81 ponuja vse, kar želimo. Članom skupine lahko upravljate tako, da jim dodelite določena dovoljenja in jih izberete za uporabniške skupine ter spremljate vire in pasovno širino, ki jih porabijo. Perimeter 81 ponuja enega najcelovitejših načinov za ogled omrežne dejavnosti.

Ponuja tudi neobičajne funkcije, med njimi najpomembnejša poročila o dejavnostih, integracijo z eno prijavo in samodejno varnost WiFi. Slednji je odličen za zaposlene, ki potujejo, ker bo VPN samodejno zaznal nezavarovana omrežja WiFi in zaščitil povezavo, preden bo šlo kaj narobe.

Drugi razlogi smo radi varnejši

Ena izmed varčnih milosti podjetja SaferVPN je njegova odlična uporabniška izkušnja in, na srečo, prenaša na Perimeter 81. Aplikacija je sodobna in dostopna, tako da lahko preprosto upravljate z uporabniki in svojim zaposlenim olajšate razumevanje nove igrače, ki je padla v njihovo naročje.

Vaši zaposleni so do Perimeter 81 znani kot “člani ekipe”. Člani skupine imajo edinstvene e-poštne naslove in uporabniške licence. Vsaka licenca je dobra za do pet povezav, kar pomeni, da lahko vaši zaposleni brez dodatnih stroškov zaščitijo namizja, prenosnike, telefone in tablice..

SaferVPN morda ni naš najljubši ponudnik, vendar tudi ni slabo. Kot potrošniška možnost na sredini poti ne navdušuje, vendar je poslovna plat tega odlična. Perimeter 81 ponuja prilagodljivost drugih poslovnih VPN in nekaj lastnih trikov. Če želite izvedeti več o potrošniški platformi, si lahko preberete naš pregled o SaferVPN ali pa zahtevate demo programa Perimeter 81, da ga preizkusite sami..

Gos VPN

Goose VPN je poslovni VPN revnih ljudi. Ne ponuja poslovnega načrta in nobenih posebnih poslovnih značilnosti, zato je bil tukaj na zadnjem mestu. Kljub temu je eden redkih ponudnikov, ki ponuja neomejene hkratne povezave, in kot zmagovalec našega najboljšega VPN vodiča za več naprav, bi moral imeti tudi tukaj dom.

pametni strežniki goose-vpn-review-pregled

Ni edini VPN, ki ponuja neomejene hkratne povezave – preberite si naš pregled SurfShark, če želite izvedeti še kaj drugega, vendar je eden redkih, ki se približa resnično neomejenim. V večini primerov kopanje v pravilni uporabi za neomejene sočasne povezave hitro razkrije, da dejansko obstajajo omejitve, koliko naprav lahko zaščitite.

Goose VPN ne prekinja tega trenda. Ima tudi politiko poštene uporabe, vendar je velikodušna. Priključite lahko toliko naprav, kolikor želite, dokler ne potrebujete več kot enega popolnega vseh virov v omrežju. Omrežje ni veliko, toda vzeti celo 1 odstotek energije se zdi malo verjetno.

Vendar je rečeno, da je VPN revnega podjetja pravi razlog. Pogrešate upravljanje uporabnikov, upravitelja računov in poslovnih integracij. Goose VPN je treba strogo uporabljati kot poceni način za zavarovanje prometa zaposlenih in nič več. To je pa super za to.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Goose VPN

Goose VPN se odlikuje po prijaznosti in cenah. Za razliko od večine VPN-jev je na voljo nekaj mesečnih možnosti, ki vaš prenos podatkov omejijo na 50 GB. V primeru, da boste potrebovali več, boste morali kupiti neomejen načrt. Mesečna obrestna mera ni impresivna, vendar če kupite eno leto vnaprej, je manj kot 60 USD.

Aplikacija je enostavna za uporabo in dovolj racionalizirana, da jo lahko poučite svojim zaposlenim. Glede na to ima dovolj prožnosti. Na izbiro je več protokolov, kot tudi nastavitve zagona. Goose VPN, čeprav ni tako konfiguriran kot TorGuard, vam še vedno daje bistvene stvari.

V primerjavi z našimi drugimi priporočili pa gre za čudno rešitev. Nekaj ​​časa se lahko pomerite z majhno ekipo, če pa iščete pravi poslovni VPN, se morate držati naših štirih najboljših kramp. Kljub temu je vredno prebrati naš Googlov VPN pregled, da preverite, ali vas bo spoznal.

Končne misli

Sestavljanje lastnega VPN je drago, zamudno in nezanesljivo. Zgornje možnosti vam prinašajo prednosti brez številnih pomanjkljivosti, saj zagotavljajo velika strežniška omrežja in možnost integracije z drugimi platformami. Goose VPN je nenavaden moški, vendar začasno rešitev ni slabo.

Od naših pregledov je ponudnikov na zgornjem seznamu nekaj takih, ki ponujajo poslovne načrte. Če želite pokukati naokoli in poskusiti poiskati svoje, si lahko ogledate naše ocene VPN.

Kateri VPN uporabljate za svoje podjetje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me