Najboljši brskalnik za Android 2020: Brskanje na poti

Ko se je svetovni splet prelevil v vse vidike družbe, so spletni brskalniki postali velik del vsakodnevnega življenja večine ljudi. Žal jim je skupno, da so na eni platformi odlični, na drugi pa veliko manj. Če ste uporabnik sistema Android, ki išče nov način za brskanje po spletu s telefonom, vam bo ta seznam najboljših brskalnikov za Android pomagal najti tistega, ki ustreza vašim potrebam.


Da bomo presodili, kateri je najboljši brskalnik za Android, bomo večinoma preučili naša standardna merila za preglede brskalnikov, vendar se bomo v celoti osredotočili na različice Android. Kriteriji so lastnosti, enostavnost uporabe, zmogljivost, varnost in zasebnost, vse to pa so pomembni vidiki.

Čeprav menimo, da je Vivaldi najboljši brskalnik na splošno, je njegova različica za Android še vedno v zgodnji fazi beta in kot taka pušča nekaj želenega. Zaradi tega druge možnosti internetnega portala z bolj uveljavljeno prisotnostjo na platformi to potisnejo s tega seznama.

Puffin je namesto tega zmagovalec, saj njegov edinstven pristop “pretakanja” pomeni, da nudi odlične varnosti, zasebnosti in zmogljivosti na pametnih telefonih Android, hkrati pa uspe zagotoviti številne koristne manjše funkcije. Pravzaprav je Puffinova varnost tako dobra, da smo jo imenovali za najbolj varen spletni brskalnik na trgu, kar ji je pomagalo, da se je povzpel na vrh te primerjave..

Najboljši brskalnik za Android 2020

Kaj je brskalnik najboljši za Android?

Kaj morate upoštevati, razen naših rednih meril, ko določite, kateri je najboljši brskalnik za Android? Očitno mora ponuditi različico platforme Android, tako da izključi všečke Safarija (preberi naš pregled Safari) in Internet Explorerja (preberi naš pregled Internet Explorerja).

Pomembna je tudi uspešnost brskalnikov v sistemu Android, prav tako tudi sinhronizacija med napravami. Če je na voljo na drugih platformah in Androidu, želimo videti trden proces sinhronizacije, ki uporabnikom omogoča, da med svojimi napravami prenašajo vse dele svoje internetne izkušnje, vključno z zgodovino, nastavitvami, zaznamki, odprtimi zavihki in še več.

Nazadnje, čeprav so razširitve in dodatki običajni za spletne brskalnike na namizju, so na Androidu bistveno redkejši. Nekateri brskalniki jih sicer ponujajo, zato je to lahko še en velik bonus.

Najboljši brskalnik za Android: Puffin

Puffin je odličen brskalnik za Android, predvsem zaradi tega, kako Puffin “pretaka” ves vaš spletni promet prek lastnih strežnikov. To ni samo za varnost in zasebnost, temveč tudi za odlične zmogljivosti. Pravzaprav je Puffin hitrejši od vsakega brskalnika, ki smo ga preizkusili na Androidu, kar je posledica, da se spletna mesta odvzamejo nepotrebnega videza, še preden pride do vas.

Poleg velike hitrosti vam prihrani tudi dober kos pasovne širine, saj se spletna mesta pogosto zmanjšajo na dele realne velikosti, preden se prikažejo na zaslonu. 

Puffin-Shranjevanje podatkov

Kot smo na kratko omenili, to pomeni tudi odlično varnost in zasebnost, saj vas spletna mesta ne bodo mogla slediti dlje kot Puffinovi strežniki in zlonamerna programska oprema, vdelana na spletnih mestih, ne bo nikoli dosegla vaše naprave. 

To pomeni, da je večina rednih meril za varnost nepomembna, saj za zaščito pred kibernetskimi kriminalci ni potrebe po blokadi skriptov ali varnem brskanju po bazah podatkov..

Odlično je tudi upravljanje z zavihki. Na vrhu zaslona je poleg bolj tradicionalnega menija za mobilne naprave še vrstica z zavihki. Ko odprete dovolj zavihkov, postanejo drsni, kar je praktično nujno na majhnem mobilnem zaslonu. Trenutno aktivni jeziček je povečan, kar olajša opazovanje. Sam zavihek vam omogoča nastavitev velikosti predogledov, kar je prijeten dotik.

Puffin-jeziček

Puffin uporabnikom omogoča shranjevanje datotek neposredno v oblak, kot možnosti pa so na voljo Dropbox, Google Drive in OneDrive. Če vas zanima uporaba ene od teh storitev v oblaku, preverite primerjavo Dropbox vs. Google Drive v primerjavi z OneDriveom ter pregled Dropbox, pregled Google Drive in pregled OneDrive.. 

Noben od njih ni naš izbor najboljše storitve za shranjevanje v oblaku, kar je čast, ki jo ima Sync.com (preberite naš pregled Sync.com).

Puffin-Save-to-Cloud

Poleg tega je Puffin odlična izbira za tiste, ki želijo igrati brskalniške igre na svoji napravi Android, saj prihaja z vgrajenim navideznim igralnim ploščicam ter podporo za tipkovnico in miško.

Puffin-Gamepad

Obstaja gledališka funkcija, ki predvajalnike Flash predvaja preko celega zaslona, ​​vendar je na žalost podpora za bliskavico na voljo samo v dnevnem času, razen če enkratno kupite Puffin Pro za 4,99 USD. 

Druga omejitev brezplačne različice je, da ni vključenega zaviralca oglasov in ker Puffin ne podpira razširitev, je nakup “pro” variante edini način, da se rešite od nadležnega spletnega oglaševanja.

Čeprav prilagajanja ni veliko, lahko preklapljate med svetlo in temno temo. Žal ste pri izbiri privzetih iskalnikov ravno tako omejeni, saj so na voljo samo štiri možnosti: Google, Bing, Naver in Yandex.

Puffin-iskalniki

Poleg omejitev brezplačne različice je edina večja težava Puffina popolno pomanjkanje sinhronizacije med napravami. Kakorkoli bomo – v naslednjem razdelku – Puffinov brskalnik za namizje je v vsakem primeru povprečen, tako da ni tako velika izguba, kot bi lahko bila. 

Opozorilo za nezanesljive povezave HTTP ne obstaja, vendar je to za Puffin manj pomembno kot za druge brskalnike, ker ste tako ali tako zaščiteni prek njegovih strežnikov.

Drugi razlogi, ki so nam všeč puffin

Čeprav je Puffin v sistemu Android odličen brskalnik, tega ne moremo reči za njegovo namizno različico. Če želite celo uporabiti Puffin v operacijskem sistemu Windows ali Mac, se morate prijaviti na naročnino, ki vam bo privoščila 12 USD na leto ali 2 USD na mesec. To je zelo nenavaden model zaslužka spletnega brskalnika in plačevanje denarja za nekaj, kar lahko dobite brezplačno, je redko priljubljena možnost.

Kljub temu Puffin ohranja odlično varnost in zasebnost na namizju, a žal ne hitrost. Čeprav izvedba na strani strežnika povzroča večje hitrosti v Androidu, je iz nekega razloga rezultat ravno na namizju, kjer Puffin trpi zaradi nizke hitrosti, zamika in počasnega odzivnega časa. Če želite izvedeti več, si oglejte naš Puffin pregled.

Pogumni

Brave je še ena odlična izbira, če iščete najboljši brskalnik Android. Čeprav Puffinova odlična zmogljivost, varnost in zasebnost ohranjajo Brave na prvem mestu, zagotovo ne zaostaja, saj je hitrost Brave odlična, ne ravno tako hitra kot Puffin.

Brave ima funkcijo sinhronizacije, ki omogoča sinhronizacijo zaznamkov med napravami. To storite brez potrebe po računu – brskalnik se odloči za enkratne verifikacijske kode – kar je odlično za zasebnost, saj pomeni, da sinhronizirani podatki niso vezani na vašo identiteto. Žal pa je omejena le na zaznamke, kar je manj kot idealno.

Brave-Sync

Obstaja vgrajen blokator oglasov, ki je opremljen s funkcijo »regionalni blok oglasov«. Če želite iz nekega razloga še vedno videti nekaj oglasov – morda za podporo najljubšega spletnega mesta -, vendar vam je še vedno neprijetno, če se profilirate glede na svojo fizično lokacijo, vam ta možnost omogoča, da to storite ravno tako, saj se vam bodo prikazovali oglasi, ki niso lokalizirane v vašem delu sveta.

Pogumni Adblocker

Priročen meni „ščiti“ v zgornjem desnem kotu zaslona omogoča, da vidite, koliko je blokiranih na trenutnem spletnem mestu, vključno z oglasi, skripti in prstnim odtisom. Tu lahko prilagodite tudi nekatere varnostne nastavitve, na primer vklop in izklop blokatorja oglasov, pa tudi omogočanje blokiranja skripta in zaščite prstnih odtisov.

Pogumni ščiti

Tako kot Puffin vas tudi Brave na Androidu omeji na seznam vnaprej določenih privzetih iskalnikov. Izbira je sicer nekoliko boljša, saj jo sestavljajo Google, Bing, Qwant, Yandex, Startpage, DuckDuckGo in DuckDuckGo Lite. Čeprav bi radi dodali poljuben iskalnik, so te možnosti najverjetneje dovolj za veliko večino uporabnikov.

Pogumni iskalniki

Hrabri upravitelj zaznamkov je odličen v primerjavi z drugimi brskalniki za mobilne naprave. Vaša gesla so zaščitena s sistemskimi poverilnicami, kar je dobro, vendar vseeno toplo priporočamo, da si za dodatno zaščito naložite enega najboljših upravljalcev gesel..

Pogumna gesla

Pogumni ima poleg zgornjega zaslona poleg namenskega menija tudi drsno zavihko, ki se lahko premika, zaradi česar je upravljanje zavihkov lahek. S pritiskom gumba v meniju zavihka imate možnost takojšnjega zapiranja vseh odprtih zavihkov. 

Brave-Tab-Bar

Druga podobnost naši izbiri številka ena je vključitev HTTPS povsod, toda Brave je HTTP opozorilo boljše od opozorila Puffin.

Pogumno-HTTP-opozorilo

Za prilagajanje obstaja svetla in temna tema, vendar ne veliko drugega. Brskalnik lahko nastavite tudi tako, da omogoča predvajanje videoposnetkov v ozadju, kar vam omogoča, da preklopite na drug zavihek ali aplikacijo, ne da bi ustavili video, ki ga gledate. Za popolnejši pogled na Brave in vse njegove različice preberite naš Brave pregled.

Drugi razlogi smo radi pogumni

Za razliko od Puffina je Brave odličen brskalnik na vseh svojih razpoložljivih platformah. Vse zgoraj omenjene funkcije so vključene tudi v namizno različico, ki ima tudi možnost, da blokira vdelano vsebino v družabnih medijih, kot so razdelki za komentarje ali gumbi “kot”.

Brave-Block-SocialMedia

Ker je Brave zasnovan na Chromiumu (preberite naš pregled Chromium), je združljiv z večino razširitev za Chrome, kar eksponentno poveča število razpoložljivih funkcij.

Obstaja tudi vgrajena podpora za različico namizja Tor v Braveu, kar je zelo malo brskalnikov zunaj Tor-a, ki jih moti (preberite pregled našega brskalnika Tor). Če niste seznanjeni s podjetjem Tor, si oglejte članek VPN vs. proxy v primerjavi s Torom glede tečaja o tehnoloških neuspehih in ne glede na to, ali je dober kot navidezno zasebno omrežje ali ne..

Tenta

Tenta je inovativen in zanimiv brskalnik za Android, ki se osredotoča predvsem na varnost in zasebnost. Brezplačen VPN je vključen brez omejitev hitrosti ali podatkov, kar je običajno nekaj, za kar morate plačati. 

Vendar navidezne lokacije ne morete izbrati sami – pri brskalniku je privzeta »optimalna lokacija« – razen če ste naročeni na različico »pro« za 7 USD na mesec ali 60 USD na leto. To je malo drago za načrt VPN, ki zajema samo eno napravo, zato če iščete boljšo možnost, si oglejte naš najboljši seznam VPN za Android.

Tenta-VPN

Zavihki so razvrščeni v »cone« in lahko prilagodite številne nastavitve brskalnika za vsako območje, na primer nastavitve VPN, katere DNS uporabljate in tako naprej. Ni sinhronizacije med napravami nobene vrste, vendar to ni presenetljivo, saj je Tenta trenutno na voljo samo v Androidu.

Tenta-cone

Tenta vam omogoča tudi dostop do funkcije “media trezor”, ki vam omogoča šifriranje in skupno rabo datotek, hkrati pa jih urejate po vrstah datotek, kot so zvok, video, slike in tako naprej.

Tenta-Media-trezor

Tenta ponuja tudi različne varnostne ukrepe, ki so namenjeni zaščiti, če kdo dobi fizični dostop do vaše naprave. Celoten brskalnik je šifriran, zato morate imeti dostop do naprave, da celo vidite mapo, datoteke pa bodo celo neuporabne vsem, ki nimajo PIN-a.. 

Prav tako lahko vklopite nastavitev “brskalnika mask”, ki onemogoči posnetke zaslona in tako zagotovi dodatno zaščito pred fizičnimi napadi.

Tenta-Mask-brskalnik

Varnostne funkcije se ne končajo, saj je v brskalniku vključen blokator oglasov, pa tudi HTTPS Povsod, kar ga prisili, da uporablja povezave HTTPS, kadar je le mogoče. 

Tenta-Security-razširitve

Ko se znajdete na povezavi HTTP – kar se lahko zgodi, če spletno mesto sploh ne podpira HTTPS – se pojavi opozorilo, s katerim se zavedate ranljivosti. Tenta ne uporablja baze podatkov o varnem brskanju, kar je verjetno odločitev, ki izhaja iz njene osredotočenosti na zasebnost.

Tenta-HTTP-opozorilo

Največja slabost Tente – in razlog, da je na tem seznamu tretja -, je njegova povprečna hitrost. Čeprav je daleč od najpočasnejšega brskalnika Android, je vsaka druga možnost na tem seznamu hitrejša. Poleg tega Tenta uporablja kar precej RAM-a, kar običajno za uporabnike Android ne skrbi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tenta

Tenta je na voljo samo v operacijskem sistemu Android, tako da o brskalniku, ki ga še nismo zajeli, ni nič več povedati. Po besedah ​​razvijalcev že potekajo različice za druge platforme, zato upamo, da se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo. Za bolj poglobljene informacije priporočamo, da preberete celoten pregled Tenta.

Firefox

Firefox obstaja že dolgo in Mozilla – podjetje, ki razvija Firefox, v desetletjih svojega obstoja ni samo ohranilo ustreznega brskalnika, ampak enega najboljših na trgu, kar dokazuje tudi pregled našega Firefoxa. 

Sinhronizacijo med napravami je enostavno nastaviti in sinhronizirati vse, kar potrebujete, vključno z nastavitvami, zgodovino, zaznamki in celo trenutno odprtimi zavihki.

Firefox-Sync

Čeprav je Firefox zelo hiter brskalnik tako na namizju kot iOS-u, njegova hitrost v sistemu Android manjka v primerjavi z drugimi vnosi na tem seznamu, slabše deluje le Tenta. To ne pomeni, da je njegova hitrost slaba, vendar je dovolj, da Firefox pristanete na četrtem mestu, namesto da bi bili višji na lestvici.

Na splošno je največja moč brskalnika nedvomno zasebnost, ki je v veliki meri dolžna, da je Mozilla neprofitna organizacija, ki nima pravega razloga za zbiranje in prodajo informacij svojih uporabnikov. Pravilnik o zbiranju podatkov je enostavno razumeti in navaja vse prave stvari, zdi pa se, da letno poročilo o zaslužku Mozille potrjuje njegove izjave.

Firefox prav tako predstavlja opozorilo, ko ste v nezanesljivi povezavi. Na namizju imamo najraje, ko so ta opozorila predstavljena s simbolom in nekaj besedila, vendar na splošno manjši zasloni naprav Android pomenijo, da na tej platformi ni vredno. Google varno brskanje, ki vas ščiti pred zlonamerno programsko opremo in shemami lažnega predstavljanja, je prav tako omogočeno.

Opozorilo za Firefox-HTTP

V Androidu je najbolj vidna funkcija Firefoxa obstoj dodatkov. Večina brskalnikov se ne trudi, da bi jih ponujala za mobilne naprave, vendar je Firefox izjema. Čeprav jih med njimi zagotovo ni ogromno, je na voljo nekaj priročnih varnostnih dodatkov, kot so blokatorji oglasov, zaviralci skriptov in drugi.

Firefox-Addons

Za razliko od prejšnjih vnosov na tem seznamu vam Firefox v Androidu omogoča, da dodate katerega koli ponudnika iskanja, od Wikipedije do YouTuba, do česar koli drugega. Obstaja tudi možnost onemogočanja slik med mobilno povezavo, kar je uporabnikom zelo omejeno na podatkovnem načrtu.

Firefox-iskalniki

Zavihek lahko tudi blokirate, da se samodejno predvajajo video ali avdio, kar je odličen način, da preprečite, da bi nadležna spletna mesta oglaševala oglase, preden ste jih sploh pogledali. Na žalost v brskalniku ni celotnega števila manjših funkcij, vendar lahko spletne strani vsaj pretvorite v datoteke PDF in vključen je osnovni način branja.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Firefox

Firefox je odličen brskalnik na vseh platformah in je eden naših najboljših izborov na splošno, saj lahko preberete na našem seznamu najboljših spletnih brskalnikov. Čeprav je izbira dodatkov v sistemu Android omejena, tega ne moremo reči za namizje, kjer je na izbiro na tisoče možnosti, ki ponujajo vse vrste dodatne funkcionalnosti.

Chrome

Danes je Chrome predpakiran z večino naprav Android, kar je nedvomno pripomoglo, da je postal najbolj priljubljen brskalnik na platformi. To se bo zaradi uporabnikov sodbe kmalu spremenilo za uporabnike v Evropi. Kljub temu je Chrome odlična izbira za brskalnik Android, čeprav ni najboljši.

Uporabniški vmesnik je čist in ga je enostavno navaditi, Google Translate – verjetno najboljša brezplačna prevajalska programska oprema – pa je spečen takoj v brskalnik. To je še posebej priročno, če veliko časa preživite v tujih državah, saj bo vaša lokacija pogosto privzeta spletna mesta v lokalnem jeziku.

Chrome-Google-prevod

Chromova sinhronizacija med napravami omogoča sinhronizacijo vseh vidikov brskanja in je enostavna za nastavitev, saj je vse potrebno, da se prijavite s svojim Google Računom. Če ste hrepeneli o tem, da bi Googlu dali več informacij o vas, kot ga že ima, lahko to storite tudi ročno, tako da upoštevate naš vodič o tem, kako varnostno kopirati Google Chrome.

Chrome-Sync

Čeprav je Chromova knjižnica razširitev za namizje obsežna, podaljška na žalost ni podprta z različico Android. Glede na to, da Google razvija operacijski sistem Android, je to nekoliko razočaranje, saj so drugi brskalniki, kot je Firefox, dokazali, da je to mogoče.

Chrome je tudi eden izmed najhitrejših brskalnikov, ki ga lahko najdete na Androidu, vendar še vedno nekoliko počasnejši kot Puffin in Brave. Obstaja tudi “lažji način”, ki, ko je omogočen, odstrani nepotrebne podatke s spletnih mest, ki jih obiščete, da bi vam prihranil pasovno širino.

Chrome-Shranjevanje podatkov

Brskalnik ima vrstico z zavihki, ki za razliko od namizne različice dejansko omogoča vodoravno drsenje. To olajša iskanje določenega zavihka in nekaj je skrivnost, zakaj tega niso prenesli na namizje.

Chrome-Tab-Bar

Z vidika varnosti vas opozarjate pri povezovanju prek nezaščitene povezave HTTP, Google Varno brskanje pa je privzeto omogočeno, da vas zaščiti pred zlonamernimi spletnimi mesti. Obstaja možnost blokiranja JavaScripta, žal pa nobenega za blokiranje oglasov. To ni presenetljivo, saj ima Google veliko zanimanje za to, da njegovi uporabniki prejmejo oglase.

Opozorilo za Chrome-HTTP

Chrome vam omogoča izbiro med štirimi privzetimi brskalniki iskanja: Google, Yahoo, Bing in DuckDuckGo. Kljub temu, da ta izbira ni slaba, bi morali raje dodati poljuben iskalnik (kot lahko s Firefoxom) ali vsaj imeti več možnosti.

Chrome-iskalniki

Največja slabost Chroma je zasebnost. Ker Google zasluži ves svoj denar s prikazovanjem oglasov, pred svojim uporabnikom zbere vse in vse informacije, ki jih lahko uporabi za optimizacijo svojih oglasov. Pravilnik o zasebnosti to povsem jasno prizna, čeprav trdi, da podjetje nikoli neposredno ne prodaja informacij drugim podjetjem.

Google uporabnikom ponuja način, da izbrišejo podatke, shranjene o njih, kar lahko storite tako, da upoštevate naš vodič, kako izbrisati Googlovo zgodovino. Glede na to, da ima podjetje nešteto afer, povezanih z zasebnostjo, je težko resnično zaupati, da ta trajno izbriše karkoli.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Chrome

Na namizju ima Chrome veliko knjižnico razširitev z več tisoč in več aplikacijami, ki omogočajo dostop do vseh funkcij. Če je mogoče nekaj storiti v brskalniku, obstaja najverjetneje razširitev za Chrome, ki vam omogoča to. 

Prav tako smo ljubitelji Chromovega preprostega in intuitivnega uporabniškega vmesnika ter njegove trdne integracije z drugimi Googlovimi storitvami, kot je Google Translate. Za bolj splošne informacije si oglejte naš pregled v brskalniku Google Chrome.

Častitljive omembe

Čeprav je pet zgoraj opisanih brskalnikov naša najljubša izbira za Android, obstaja nekaj, ki komaj uvrsti na seznam.

Vivaldi

Vivaldi je naš najljubši brskalnik, ki je vsestranski, in čeprav kaže veliko obljub, njegova različica za Android še vedno primanjkuje nekaterih vidikov, zlasti zmogljivosti. Vivaldi za Android je bil šele pred kratkim izdan kot beta različica, zato se boste zagotovo izboljšali in s časom postali bolj usklajeni z odlično namizno različico. Preberite naš pregled Vivaldija za več informacij.

Opera

Opera je še ena spodobna možnost brskanja po Androidu. Na voljo je z vgrajenim VPN, blokatorjem oglasov in funkcijo shranjevanja podatkov ter številnimi manjšimi funkcijami, kot so novice, kripto denarnica in drugo. Če želite podrobno predstaviti vse njene prednosti, preberite naš pregled o Opera.

Opera-uporabniški vmesnik

Glede na to je stališče Opera glede zasebnosti uporabnikov grozno, saj si pridržuje pravico zbirati in deliti vaše podatke. Poleg tega je VPN neuporaben, če želite obiti geoblock, saj lahko med svojo, virtualno lokacijo, izbirate med Evropo, Azijo in Ameriko.. 

Če torej želite obiti omejitve geoblokiranja, namesto tega razmislite o enem izmed naših najboljših VPN-jev.

Končne misli

Izbira brskalnika, ki dobro deluje z vsemi napravami, je zapletena in frustrirajoča naloga. Čeprav so v Androidu vsi zgoraj navedeni brskalniki odlični, nekateri razočarajo tudi na drugih platformah, kot je Windows. 

Konec koncev se odločite, kateri od teh brskalnikov je najboljši za vas, ustreza vašim potrebam in željam, vendar ne morete iti daleč narobe z nobenim od naših petih odločitev. Kateri brskalnik uporabljate v sistemu Android? Ali je to eden izmed naših petih odločitev ali menite, da je bil nepošteno nepomemben? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map