Najboljši brezplačni upravitelj gesla za leto 2020: Varuhi za kupčijo

Ko gre za spletno varnost, je nekaj orodij, ki so bolj pomembna od upravitelja gesel. Poleg tega, da skrbniki geslov izboljšajo vašo brskalniško izkušnjo, saj omogočajo uporabo dolgih, naključno ustvarjenih gesel, olajšajo tudi brskanje. S samodejnim izpolnjevanjem, filtriranjem in podporo za vnose po meri so skrbniki gesla vse na enem mestu za vaše osebne podatke. 


V tem priročniku za najboljšega upravljavca brezplačnih gesel bomo pomagali shraniti gesla v brskalnik. Iz našega najboljšega vodnika za upravljanje z gesli imamo pet izbirov, ki bodo vaše prijave prijavili najboljšim v šifriranju in ponudili nekaj dodatnih funkcij v postopku. 

Če želite preskočiti Hoopla, se prijavite za naročnino pri LastPass. Čeprav ni popoln skrbnik za gesla, LastPass s svojo brezplačno različico ponuja več kot katero koli drugo orodje. Kljub temu obstaja nekaj vrednih drugih možnosti, vključno z Bitwardenom, o katerih si lahko preberete več v nadaljevanju.

Best Free Manager Manager 2020

 1. LastPass
 2. Bitwarden
 3. KeePass
 4. NordPass
 5. RememBear

1. LastPass

LastPass se zaradi enega razloga: sinhronizacija z več napravami uvršča med najboljše upravljalce brezplačnih gesel. Kot smo videli pri neštetih drugih orodjih, vključno z Dashlane, 1Password in Sticky Password, je sinhronizacija z več napravami ključna funkcija, rezervirana za premijske stopnje. Z LastPassom pa ga dobite brezplačno. 

zadnji pas-drsnik1

Čeprav ni edini brezplačni upravitelj gesel s sinhronizacijo na več napravah – v hipu bomo govorili o drugih – LastPass je najboljši. Je komercialni izdelek, ki ustreza značilnostim in uporabnosti, ki jih pričakujete od katerega koli plačanega orodja. To vključuje odlično samodejno izpolnjevanje, varnostni izziv in čudovit vmesnik brskalnika. Na voljo je tudi spodoben generator gesel.

lastpass-pregled-samodejno izpolnjevanje

LastPass je zvok tudi, ko gre za varnost. Čeprav je orodje leta 2015 doživelo kramp, je model uporabnikov LastPass brez zaščite podatkov zaščitil podatke uporabnikov. Napadalci so se začeli s šifriranimi bazami podatkov, a ker LastPass ne shrani vašega glavnega gesla – ključa, ki je bil uporabljen za dešifriranje podatkov -, so hekerji ostali brez kupa nečistoče. 

Kot priljubljen brezplačni upravitelj geslov je bil LastPass tarča nekaterih polemik, ki segajo v hec leta 2015. Vendar pa lahko pri testiranju LastPass, ko gre za zaščito vaših podatkov, odide do katerega koli drugega skrbnika gesla..

Nadgradnja na LastPass Premium

Čeprav je brezplačni načrt LastPass odličen, v primerjavi s plačano možnostjo manjka nekaterih funkcij. Naročnina v vrednosti 3 USD na mesec doda prednostno tehnično podporo in skupno rabo z mnogimi. Prosti načrt je omejen na skupno rabo, kar pomeni, da lahko geslo delite samo z enim drugim uporabnikom. 

Še pomembneje je, da Premium prihaja z samodejnim izpolnjevanjem aplikacij. Čeprav LastPass nima lokalne aplikacije – orodje je rezervirano za vaš brskalnik – plačniki lahko naročnike prenesejo LastPass for Applications. To orodje vam omogoča, da v svojem brskalniku samodejno izpolnite gesla za lokalne aplikacije, kot jih lahko. 

LastPass ima še nekaj možnosti članstva, vključno z družinskim načrtom, vrednim našega najboljšega upravitelja gesel za vodstvo za družine. Več o teh možnostih lahko izveste v našem celotnem pregledu LastPass. Če raje preživite nekaj časa s tem, se lahko prijavite tudi na račun. 

2. Bitwarden

Bitwarden je edini upravitelj geslov, ki smo ga preizkusili, in ki se je približal deroniranju LastPass-a (preberite naš Bitwarden proti Lastpass komadu). Je brezplačen upravitelj geslov z odprtim kodom, ki je zelo enostaven za uporabo. Čeprav mu primanjkuje nekaj ugodnosti komercialnejših skrbnikov gesla, Bitwarden v sramoto postavlja druga odprtokodna orodja. 

bitwarden-drsnik2

Brez porabe denarja ponuja Bitwarden sinhronizacijo z več napravami, neomejeno možnost shranjevanja in dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Obstaja tudi načrt Premium, čeprav, kot smo poudarili v našem pregledu Bitwarden, je videti, da načrt “podpiram razvijalce” bolj kot karkoli drugega. 

Navedeno je, da je Premium načrt poceni 10 USD na leto, doda prednostno podporo strankam, 1 GB shranjevanja datotek, dodatne možnosti 2FA in zdravstveno geslo.. 

Načrti za več uporabnikov so tudi družinski in poslovni načrt. Enterprise, ki je Bitwardenov načrt, osredotočen na podjetja, je naš seznam najboljših upravljavcev gesel za mala podjetja. Dražji je od drugih upravljavcev poslovnih geslov, kot je Zoho Vault, čeprav ima napredne funkcije, kot je integracija Active Directory. 

Presenetljivo odprtokodni

Večino odprtokodnih orodij je težko uporabljati (naslednji tak primer bomo našli). K sreči pri Bitwardenu ni tako. To je varen upravitelj gesel, ki ustreza javni reviziji Cure53, modelu z ničelnim znanjem in javno dostopni izvorni kodi na GitHubu. Čeprav se sliši kot znana zgodba druge odprtokodne programske opreme, se Bitwarden zdi kot komercialni izdelek. 

bitwarden-nova-tema

Vmesnik je čist, Bitwarden ponuja prilagodljiv uporabniški vmesnik z več temami. Čeprav ni tako prilagodljiv kot 1Password, se pokaže, da je Bitwarden bolj trden kot nekateri drugi upravljavci plačanih gesel (primer si preberite v pregledu Steganos Password Manager). Če ste na ograji, ni razloga, da ne odpeljete Bitwardena na testno vožnjo. 

3. KeePass

KeePass je slabša stran kovanca z odprto kodo. Čeprav je zmogljiv glede funkcij, zlasti za brezplačni upravljalnik gesel, KeePass za uporabnostjo zaostaja za krivuljo. Kljub temu, da si ne zamerite rok, ponuja veliko funkcionalnosti brez kovancev, vključno s sinhronizacijo z več napravami. 

holdass-slider4

Za razliko od prejšnjih dveh vnosov je KeePass brezplačen in brezplačen sam. Razvojno ekipo lahko podprete z donacijami prek PayPala ali nakazila ali se zavežete k mesečnemu prispevku prek Flattr. Vendar ni možnosti za premijo. Vse dobite z brezplačnim načrtom. 

“Vse” v tem primeru pomeni vse. KeePass je zelo prilagodljiv upravitelj gesel, ki ponuja več možnosti pri shranjevanju gesel tako glede lokacije kot varnosti. V mnogih pogledih je videti, da je programska oprema za šifriranje, ki vam omogoča prilagajanje pristnosti, zaščite in upravljanja prijav. 

nastavitve baze podatkov Keepass

Več možnosti ponavadi pomeni slabšo uporabnost in to je žal pri KeePassu. Z namiznim uporabniškim vmesnikom in preobilno možnostjo se namizna aplikacija razgiba. Tehniki ne bi smeli trdo delati svojih poti, toda prišleki bodo verjetno našli možnosti KeePassa preobsežne.

4. NordPass

NordPass je skrbnik gesla iz giganta navideznega zasebnega omrežja NordVPN (preberite naš pregled NordVPN). Čeprav je plačljiva možnost, ko NordPass pride na vrsto, brezplačna različica ni preveč slaba. Vključuje vse osnovne značilnosti storitve, vključno s samodejnim polnjenjem in samodejnim shranjevanjem, vendar le za eno napravo. 

drsnik-drsnik1

Sinhronizacija za sinhronizacijo z več napravami in deljenje geslov niso na voljo z brezplačno različico, in čeprav je to razočaranje, je NordPass še vedno eden najboljših upravljavcev brezplačnih gesel. Zgrajena je na podlagi enostavne uporabe, podobno kot NordLocker. Vmesnik je racionaliziran, prav tako aplikacija brskalnika, nastavitev pa je lahka zahvaljujoč široki podpori za uvoz NordPass. 

nordpass-pregled-uvoz

NordPass poleg gesel podpira beležke in shranjevanje kreditnih kartic, vendar nič drugega. Blažilnik je sinhronizacija z več napravami. Nadgradnja na Premium je potrebna, če želite dostopati do svojih prijav prek naprav. 

K sreči Premium cena ni previsoka. NordPass stane manj kot 3 USD na mesec, če kupite najdaljše trajanje, saj ponuja sinhronizacijo z do šestimi napravami in deljenjem gesla. 

Kar zadeva varnost, je NordPass dober. Vse je zaklenjeno za glavnim geslom, o čemer NordPass nima ničesar. Namesto tega se šifriranje zgodi lokalno z XChaCha20, kar pomeni, da NordPass vaša gesla nikoli ne bo videl v dešifrirani obliki. 

Prav tako nima ključa, potrebnega za dešifriranje datotek, tako da če bi se heker prekine z bazo podatkov, nobena od vaših prijav ne bi bila ogrožena.. 

Več o varnostni strukturi NordPass in drugih funkcijah lahko izveste v našem pregledu NordPass ali pa si sami pošljete posnetek. 

5. RememBear

Zaokrožitev našega seznama je RememBear, še en skrbnik gesla, obrnjenega v VPN, kot je NordPass (za več o tem preberite naš pregled TunnelBear). Na enak način je omejena in skriva sinhronizacijo z več napravami za presenetljivo dragim plačljivim zidom. Ob tem RememBear ponuja neomejeno shranjevanje za eno napravo, kar jo postavlja pred možnosti, kot je McAfee True Key. 

zapomni-uporabo

Uporabnost je ime igre, ko gre za RememBear. Tako kot NordPass lahko tudi tukaj shrani prijave, zapiske in podatke o kreditnih karticah, ki so v levem meniju na voljo v lastnem razdelku. Obiščiti aplikacijo je mrtvo preprosto, z nekaj možnostmi za razvrščanje vnosov in iskalno vrstico. 

Vzpostavljen je tudi sistem dosežkov, ki vas nagrajuje, ker izkoristite različne funkcije RememBear-a. Med njimi so namestitev razširitve brskalnika, dodajanje varne opombe, dodajanje kreditne kartice in tvitkanje o RememBearu. Če izpolnite katerega koli od petih dosežkov, boste dobili 6 $ nagrade za Premium članstvo. 

spominjati-dosežki

Žal boste potrebovali ta popust. RememBear je eden najdražjih upravljavcev gesel, saj mesečni načrt znaša 6 USD na mesec. Nadgradnja na Premium ima svoje prednosti, vključno z sinhronizacijo z več naprav in prednostno storitvijo za stranke. Prihranite lahko 50 odstotkov, če se odločite tudi za letni obračunski cikel. 

Čeprav ima RememBear očitne težave v primerjavi z LastPassom in Bitwardenom, je še vedno pristojen upravitelj brezplačnih gesel. Več o tem lahko izveste v našem pregledu RememBear ali se prijavite za brezplačen načrt, da ga boste izkoristili za zavrtenje.

Izbira najboljših upravljavcev brezplačnega gesla

Preden začnemo z izbiro, želimo pokukati za zaveso, kako smo jih naredili. Za brezplačno upravljanje gesla ena ključna funkcija stoji nad ostalimi: sinhronizacija z več napravami. Orodja za upravljanje gesla, ki ponujajo to funkcionalnost, so uvrščena na vrh seznama (naši prvi trije kraki prikazujejo to). 

Vendar je nekaj več kot to. Nekateri skrbniki geslov, ki so odlični v plačljivi zmogljivosti, ostanejo brez dvoma, ko gre za njihovo brezplačno različico. Na primer, Dashlane je morda najboljši upravitelj gesla, vendar je njegov brezplačni načrt omejen na 50 vnosov in ne gre za sinhronizacijo z več napravami. 

Zunaj funkcionalnosti je bila naša glavna skrb pri ustvarjanju tega seznama varnost. Naš predlog je, da predlagamo brezplačne upravljalce gesel, da vas, bralca, odženete z vgrajenim upravljalnikom gesel v svojem brskalniku, ki so večinoma napolnjeni z varnostnimi ranljivostmi. 

Spodnje izbire delujejo z najboljšimi v šifriranju in modelu z ničelnim znanjem, kar pomeni, da tudi če bi bila vaša gesla ukradena, heker jih ne bi mogel dešifrirati.

Vse drugo je bilo drugotnega pomena za funkcionalnost in varnost, čeprav smo pri naročanju seznama še vedno upoštevali enostavnost uporabe, lastnosti in nadgradljivost. Ne glede na to, katero od spodnjih možnosti boste izbrali, boste lahko varno prijavili, nekatera orodja pa vam omogočajo sinhronizacijo med napravami.  

So brezplačni upravljavci gesla varni? 

Previdno zaupajte vsakemu delu programske opreme svoja gesla, zlasti tistim, ki trdijo, da ne stanejo nič. Kot rečeno, nikoli ni nič resnično zastonj, tako da, če se zdi preveč dobro, da bi bilo res, je verjetno. Na srečo obstaja kar nekaj zaupanja vrednih upravljavcev brezplačnih gesel, vključno z LastPass, Bitwarden in KeePass. 

Če najdete upravitelja gesel, ki trdi, da je brezplačen, ki ni omenjen v tem priročniku, se vprašajte, kako to orodje zasluži. V večini primerov so brezplačni upravljavci gesel na voljo na preizkusni osnovi, ki služijo kot oglas za bolj trden plačljiv načrt. Obstajajo izjeme z orodji, kot je KeePass, ki sprejemajo donacije. 

Zunaj tega je najbolje, da ne zaupate upravitelju gesel, ki ima “brezplačen” nosilec. Če obstaja brezplačen načrt, na katerem ni možnosti darovanja ali nadgradnje, bo podjetje, ki stoji za njim, verjetno prodalo vaše podatke ali posneto geslo za dobiček. Vseeno ne skrbite. Če se držite zgornjih možnosti, boste v redu.

Končne misli

Ko gre za brezplačne upravitelje gesel, je težko premagati LastPass. Ponuja širino odličnih funkcij, sinhronizacijo v več napravah in, kar je najpomembneje, enostaven vmesnik. Če iščete upravljanje gesla na podlagi brskalnika, ne da bi porabili denar, priporočamo LastPass. 

Kljub temu je Bitwarden odlična alternativa, ki zaščiti svoja gesla z vrhunskim šifriranjem, ki je vse podrobno opisano v izvorni kodi. LastPass je po uporabnosti, funkcijah in varnosti najbližje, kar smo ugotovili, da je vredna alternativa. 

Pod tem žrtvujete na enem ali drugem območju. Na primer, KeePass ponuja neprimerljiv seznam nastavitev, vendar je zapleten in vmesnik z datumi. RememBear in NordPass imata nasprotno težavo, saj ponujata racionaliziran uporabniški vmesnik, ki pa nima veliko kritičnih lastnosti. 

Kateri brezplačni upravitelj gesel uporabljate? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map