Najboljše storitve VPN za Kitajsko 2020

Z vedno večjim seznamom pregledov VPN smo se odločili, da je dobra ideja posodobiti naš seznam VPN-jev za Kitajsko. Ker gre za eno od držav, v kateri je uporaba VPN-ja bistvenega pomena, je treba slediti novim možnostim, ki se prebijajo skozi Great Firewall in stare priljubljene, ki so izgubili svoj sijaj.


V tem priročniku o najboljšem VPN-ju za Kitajsko vam bomo dali pet krakov in eno častno omembo, ki bo obšla bloke, ki jih je uvedla kitajska vlada. Preden se lotimo tega, bomo razložili, zakaj potrebujete VPN za Kitajsko in kako smo se odločili za to.

Nekoliko presenečenje mora biti, da se naši izbranci ujemajo z najboljšim vodičem VPN. Varnost je glavna skrb pri uporabi VPN na splošno, še posebej pa je pomembno, če ste pod petimi zvezdicami. Vendar se držite naših kramp in boste varni.

Zakaj potrebujete VPN na Kitajskem

Celinska Kitajska je znana po svojem zadušenju na internetu. Približno 2 milijona ljudi išče internetni promet, ki zapušča državo, in to temelji na poročilu iz leta 2013. Glede na časovno razliko, je zanesljivo domnevati, da ga zdaj spremlja še več ljudi.

Spremljanje je zaradi cenzure. Kitajska blokira skoraj vse oblike tradicionalnih medijev. Poleg CNN-ja, BBC-ja in še več blokiranih, so kitajske oblasti za kratek čas zaprle tudi Bloomberg, ko je vodil zgodbo o premožnem kitajskem državljanu. Očitno je urednik ubil nekaj zgodb, da bi si pridobil dostop.

Če pridete mimo cenzure, se pojavi virtualno zasebno omrežje. VPN vas bo povezal z drugim strežnikom, preden vas bo poslal v odprti internet, zamenjal vaš IP naslov z novim in skril vaše zahteve. Namesto da bi izgledalo, kot da dostopate do spletnega mesta s Kitajske, bo videti, kot da ste drugje na svetu.

Za kitajske domorodce je primer uporabe jasen. Znanje je moč, kot pravijo, in možnosti dostopa do svetovnih novic ne bi smeli biti diskreditirani.

Glede na to je bolj verjeten scenarij, ko preberete naš članek, ta, da potujete na Kitajsko in želite dostopati do spletnih mest, ki jih poznate in ljubite, na primer Netflix ali BBC iPlayer.

Najboljši VPN za Kitajsko 2020

Izbira najboljšega VPN-ja za Kitajsko

Ko gre za izbiro najboljšega VPN-ja za Kitajsko, gre samo za varnost. Čeprav smo ljubitelji CyberGhosta, njegov privzeti protokol IKEv2 na Kitajskem ne bi deloval dobro (preberite naš pregled CyberGhost). Pri tem smo v središču odporne varnosti, zato tudi dobri ponudniki z nekaj napakami ne bodo vključeni.

Naš varnostni vodič VPN podrobno opisuje, kaj iščemo, skratka, gre za kombinacijo protokola in šifriranja. Kot pojasnjujemo pri razčlenitvi protokola VPN, je OpenVPN najboljša možnost, saj v šifriranju uporablja standardno omrežno povezavo, zaradi česar je videti, kot da ni nič nenavadnega..

Na žalost ni tako preprosto, kot če bi uporabljali OpenVPN in ga poklicali na dan, ko se je predoril iz Kitajske. Zaradi globoke preglede paketov, ki pregleda vse podrobnosti paketa, ko se pošilja, lahko kitajska vlada enostavno zazna in blokira povezave VPN. V nekaterih primerih sploh ne boste vedeli, da vas nadzirajo.

Zaradi tega je pomembno, da lahko izberete svoj transportni protokol in še več, da lahko izberete vrata, skozi katera boste želeli predor. Uporaba TCP, ki ima preverjanje paketov, vam bo običajno omogočil, da zaobidete požarne zidove, ki bi bili sicer nezlomljivi. Poleg tega, ker so vaši paketi preverjeni, boste vedeli, ali se vaša povezava nadzira.

Obsuvanje paketov je še ena rešitev. V bistvu doda spremenljivke v pakete, ki jih pošiljate, da oteži dešifriranje z globinskim pregledom paketov. Čeprav OpenVPN paketov ne zaseže sam, odprtokodna narava protokola omogoča drugim, da mu dodajo takšno funkcijo.

Končno boste potrebovali stikalo za ubijanje. Čeprav vedno iščemo stikalo za ubijanje, to za Kitajsko ni lepo. Stikalo ubijanja bo blokiralo vašo internetno povezavo, če VPN ne uspe, in zaščitil vašo identiteto pred vsakim, ki spremlja vašo povezavo. Vemo, da kitajska vlada spremlja vašo povezavo, zato bi lahko en spodrsljaj VPN imel resne posledice.

Drugi dejavniki, kot so enostavna uporaba, podpora in hitrost, so pomembni, vendar ne na ceno varnosti. Čeprav smo poskušali vključiti ponudnike, ki imajo hitre hitrosti in enostavne vmesnike, so bili ti dodatni problemi. V tem priročniku je varnost kralj.

1. Najboljši VPN za Kitajsko: ExpressVPN

Kot smo že omenili, je bila pri odločitvi za nas glavna skrb, tudi če je ponudnik žrtvoval enostavnost uporabe ali hitrost, da bi jo okrepil. ExpressVPN dokazuje, da lahko imate vse. Čeprav je zelo varen, je tudi poenostavljen, enostaven za uporabo in najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili.

expressvpn-pregled-hitrost-test

Čeprav se večina VPN-jev trudi biti v koraku s prepovedjo VPN na Kitajskem, ExpressVPN ostane odporen. Zgodovina posodabljanja storitve je še naprej zaobšla nastale prepovedi s Kitajske. Tudi na Kitajskem nima lokacij, kar pomeni, da ni treba upoštevati kitajskih zakonov o urejanju podatkov.

To je igra mačk in mišk med Kitajskimi in VPN storitvami, a tudi ko se nekaj strežnikov ExpressVPN blokira, jih ponavadi obnovi v nekaj dneh. ExpressVPN je zavezan Kitajski, zato čeprav še vedno včasih postane žrtev kitajskih odkrivalnih shem, si je hitro opomogel.

Tudi varnost storitve je odlična. ExpressVPN uporablja OpenVPN z AES 256-bitnim šifriranjem, kar vam omogoča, da izberete, kateri transportni protokol boste uporabili. Vsebuje tudi stikalo za uničenje, zaščito pred puščanjem DNS in zaščito IPv6, kar je pomembno, kot lahko vidite v našem vodniku IPv4 v primerjavi z IPv6.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ExpressVPN

Čeprav je varnost ExpressVPN vrhunska, ga ločuje enostavnost uporabe, hitrost in zasebnost. Tudi če uporabljate šifriranje na visoki ravni, ostane hitro in to počne na dolge razdalje. Ne glede na to, kje ste predozirani, večina vaše hitrosti ostane nedotaknjena.

Zato se je uvrstila na prvo mesto najboljšega VPN-ja za pretakanje in najboljšega VPN-ja za Netflix-ove vodnike. Ljudje tunelirajo iz Kitajske običajno poskušajo dostopati do blokiranih spletnih mest, kot je Netflix, kar je lahko problematično. Platforme za pretakanje imajo lastne VPN bloke, kar pomeni, da se boste morali prebiti skozi dva sloja, da boste prebrskali House of Cards.

ExpressVPN je pripravljen za to nalogo. Tudi to je preprosto. To počne vse, kar želimo, da VPN počne z odlikovanji, združuje brezkompromisno varnost z enostavnim vmesnikom in odlično hitrostjo. Več lahko izveste v našem pregledu ExpressVPN ali pa preizkusite sami s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

2. NordVPN

Tako kot ExpressVPN je tudi NordVPN na Kitajskem neprestano deloval, čeprav je zaradi težav s hitrostjo na drugem mestu. Kljub temu je to robustna storitev, ki ponuja veliko več funkcij kot ExpressVPN za nižjo ceno. Če želite pripraviti doslednost za več gumbov in gumbov, lahko NordVPN zadovolji.

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

NordVPN za svojo povezavo uporablja tudi OpenVPN z AES 256-bitnim šifriranjem, vendar ima dodatno prednost specialnih strežnikov, od katerih so mnogi kot nalašč za Kitajsko. Najprimernejša možnost so prikriti strežniki, ki, kot rečeno, širijo vaše pakete OpenVPN, da bi zaobšli pregled globokih paketov.

NordVPN vključuje tudi strežnike Tor over VPN, o katerih lahko izveste v našem vodiču VPN vs. proxy vs. Tor in dvojnih strežnikih VPN, ki vašo povezavo odklonijo od dveh strežnikov, preden jo pošljete v internet. To metodo povezave je uvedel Windscribe (preberite naš pregled Windscribe), vendar jo je populariziral NordVPN.

Čeprav je strežniško omrežje NordVPN vse prej kot dosledno, samo velikost pomeni, da boste našli strežnik, ki deluje. Z več kot 5000 možnostmi, ki jih lahko izbirajo, je kitajski vladi težko blokirati vse in s stalnim obnavljanjem blokiranih strežnikov NordVPN to pomeni dosleden tunel v zunanji svet.

Drugi razlogi Radi imamo NordVPN

Značilnosti so tisto, kar prodaja NordVPN. NordVPN poleg specialnih strežnikov vključuje tudi CyberSec. To je brezplačno orodje za preprečevanje zlonamerne programske opreme in preprečevanje oglasov, ki deluje presenetljivo dobro, še posebej če upoštevamo v paketu zaviralce oglasov, ki ne delajo veliko.

Čeprav so na Kitajskem uporabljeni prikrita strežnika Double VPN in Tor over VPN, lahko izkoristite tudi strežniške strežnike NordVPN. Ne delajo nič posebnega. Namesto tega so nastavljeni za povezave med vrstniki, ki zahtevajo veliko prenosa podatkov. Samo za te strežnike je NordVPN zasedel prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za vodnik torrentov.

NordVPN smo dali skoraj popolne ocene v vsaki kategoriji, vendar hitrost, kar pomeni, da bi lahko presegel ExpressVPN, če odpravi nedosledne rezultate v svojem omrežju. Vendar je to vprašanje enostavno rešiti, zato je NordVPN eden najboljših VPN-jev za Kitajsko in na splošno. Več lahko izveste v našem pregledu NordVPN ali pa preizkusite sami s svojim NordVPN.

3. TorGuard

TorGuard ni za vsakogar, vendar ostaja priljubljen tukaj na Cloudwards.net. Njegov vmesnik je blag, z datumom in ne zelo dostopen, grdi obraz pa predstavlja impresivna paleta varnostnih funkcij. TorGuard se ne drži pakiranja. Namesto tega ponuja edinstvene funkcije, hkrati pa ohranja trdno mrežo strežnikov.

torguard-vmesnik za pregled

Privzeto boste uporabljali OpenVPN z 256-bitnim šifriranjem AES, vendar vam TorGuard omogoča veliko nadzora nad svojim protokolom in šifriranjem. Izberete lahko šifro, velikost ključa in način preverjanja pristnosti podatkov, skupaj s protokolom za prevoz. Ne glede na nastavitve, ki jih izberete, bo TorGuard po prvi povezavi samodejno vključil stikalo za prekinitev.

Zlasti za Kitajsko obstajajo funkcije. Prva je nastavitev strežnika proxy, ki prikrije mrežni stisk, ki se zgodi kot posledica šifriranja vaše povezave. S tem kitajskim oblastem otežuje zaznavanje, da uporabljate VPN, ker je ključni dokaz, ki nakazuje, da ste prikriti.

Uporabite lahko tudi Cisco AnyConnect, ki ga priporoča TorGuard, če ste zunaj Kitajske. Cisco AnyConnect je VPN s sedežem na SSL / TLS, ki se trži za podjetja, vendar je še posebej uporaben za tuneliranje na Kitajskem. TorGuard ni le eden redkih VPN-jev, ki ga podpirajo, ampak vključuje tudi podporne vire za nastavitev.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TorGuard

TorGuard ponuja veliko prilagoditev, ko gre za varnost, vendar se nastavitve tam ne ustavijo. Je verjetno najbolj nastavljiv VPN, ki vam ponuja okvir VPN, ki vam omogoča, da ga nastavite tako, kot želite. Kljub datumu in grdi vmesnik, TorGuard omogoča, da se številne napredne funkcije počutijo dostopne.

Na primer, TorGuard podpira skripte po meri. Zaženete jih lahko pred povezavo, po povezavi ali po prekinitvi povezave. Če se kateri od teh dogodkov sproži, bo TorGuard poklical skript in naredil, kar je treba. Možnosti s tem so neskončne. TorGuardu lahko rečete, da po povezavi ali celo priklopi nastavitve izklopa na VPN, zažene določeno aplikacijo.

Če se ne bojite umazati rok, vas bo TorGuard nagradil. Ni čudovito, vendar TorGuard ponuja prilagodljivost, ki je bila izgubljena, ko ponudniki poskušajo narediti aplikacije bolj dostopne. Več si lahko preberete v našem pregledu TorGuard ali pa si ogledate, kako vam je všeč s svojo brezplačno sedemdnevno preizkušnjo.

4. AirVPN

Podobno kot TorGuard, AirVPN ponuja zastarelo aplikacijo, ki je grda in težko krmarjena. Ker se zdi, da trend še vedno traja, nudi odlično varnost, ob njem pa je tudi tehnologija tehnikov, ki omogoča zapletene konfiguracije enostavno. To ni VPN za novorojenčke, vendar to še ne pomeni, da je slabo.

seznam strežnikov airvpn

Pravzaprav je zelo dobro. VPN je zgrajen okoli OpenVPN, pri čemer se za stiskanje roke uporablja 256-bitni AES s 4096-bitnim RSA ključem. Tunelirate lahko tudi prek SSL ali SSH, kar naj bi vam pomagalo obiti bloke VPN, ki so jih postavili kitajski organi.

Kot priporoča AirVPN, je najboljši način zaobiti bloke izogibanje uporabi UDP. Priporočena nastavitev je OpenVPN prek SSL do vrat 443 ali OpenVPN za tls-crypt v TCP. To je veliko tehnološkega, zato vam odpuščamo, če ne razumete. AirVPN dovoljuje, da se zgodijo te napredne konfiguracije, vendar morajo vedeti, kaj počnete.

Za razliko od TorGuarda AirVPN ne omogoča dostopnosti konfiguracije. Namesto tega so priporočila, kaj morate storiti, zakopana v forume z malo ali brez konteksta. Tako nekateri najraje delujejo, tako da, če se vam zdi, da je kositer, boste v redu. Če pa še nimate, je najbolje, da se držite drugih možnosti.

Drugi razlogi smo radi AirVPN

V isti vrstici kot ročna konfiguracija VPN-ja AirVPN vključuje uporabne varnostne funkcije, vendar morda niso tako razburljive kot recimo posebni strežniki NordVPN. Na primer, podpira povezave z dvojnim skokom, kot je NordVPN, vendar ne na enak način. Namesto tega boste morali uporabiti dve hkratni povezavi prek virtualnih mac OShines.

To pomeni, da lahko imate do pet hmelja, vendar z veliko stroški. Ne samo, da boste potrebovali znanje in potrpljenje za nastavitev štirih virtualnih mac OShines, tudi vi boste morali deliti vire prek njih. Namestitev kaže, kaj vse počne AirVPN. Z njim lahko počnete nekaj zanimivih stvari, vendar za razliko od večine VPN-jev to ne bo držalo vaše roke.

Če želite nadzor nad svojo povezavo med tuneliranjem na Kitajskem, je AirVPN varna stava. Kljub temu TorGuard in naše druge možnosti preidejo večino poti tam, medtem ko so še vedno dostopni. Več lahko izveste v našem pregledu AirVPN ali kupite tridnevno vozovnico, da jo preizkusite sami.

5. Astrill

Tako kot ExpressVPN je tudi Astrill osnovni VPN, ki se uporablja na Kitajskem. Storitev ima odlično varnost in spodobno hitrost, vendar jo tukaj vključujemo, ker lahko naročite nakup na Kitajskem.

Drsnik-drsnik1

Naše druge možnosti zahtevajo, da pred odhodom kupite in nastavite VPN, ker ko enkrat zadenete celinsko Kitajsko, bodo njihova spletna mesta verjetno blokirana. Astrill’s tudi je, vendar lahko z astrill4u.com, ki je ogledalo običajnega spletnega mesta, kupite naročnino na Kitajskem.

To ni popolna rešitev. Kitajska vlada spremlja vaš promet, in enostavno boste našli, če ste kupili VPN. Glede na to je morda edina možnost, če so druga spletna mesta VPN blokirana.

Kljub temu obstajajo razlogi za uporabo Astrill-a na Kitajskem, ker ne morejo dostopati do njegovega spletnega mesta. Astrill ima dva lastniška protokola: StealthVPN in OpenWeb. Zasnovani so za izogibanje cenzuri, zlasti na Kitajskem. OpenWeb je lahek, brez povezave protokol, ki uporablja TCP, medtem ko je StealthVPN prednost za OpenVPN z zakritimi paketi.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Astrill

Astrill ima majhen vmesnik, ki ga ni mogoče spremeniti, zato, čeprav prijaznost do uporabnika ni slaba, je navigacija nočna mora. To pa je slaba stran, ki jo je hitro sprejeti s hitrostjo in funkcijami, ki jih ponuja Astrill.

V našem najhitrejšem vodniku po VPN-ju je bil uvrščen dve točki pod ExpressVPN, ki ga je prehitel zasebni dostop do interneta (preberite naš pregled PIA). Kljub temu je bil hitrejši kot TorGuard, AirVPN in Mullvad, ki so v tem vodniku zasedli četrto, peto in šesto točko (preberite naš pregled v Mullvadu).

Poleg tega dobite razdeljeno tuneliranje, ki ga med VPN-ji redko opazite – preberite naš pregled PureVPN za drug primer VPN-ja, ki ga ima – in vgrajen test hitrosti. Astrill je moteča za uporabo, vendar se funkcije in hitrost na dolgi rok izplačajo. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled Astrill ali pa si ogledate, kako vam je všeč, s tedensko preizkušnjo.

Častna omemba: VyprVPN

Zdi se, da je VyprVPN naravno lastnost s svojim lastniškim protokolom Chameleon. Skratka, Chameleon je spin na OpenVPN, ki zakrije vaše pakete, podobno kot Astrill’s in NordVPN. Kljub temu je tukaj častna omemba zaradi nedoslednega dostopa.

vyprvpn-vmesnik za pregled

Na Kitajskem ni vedno uspešen, kar je dejstvo, ki ga poslabša mala mreža šport šport VyprVPN. Kameleon je zgrajen za obhod omejitev na Kitajskem, čeprav, in ko deluje, deluje dobro.

Odličen je tudi varnostni paket, ki ga vsebuje tudi program VyprVPN. Ves promet je usmerjen prek DNS strežnikov VyprVPN, kar pomeni, da promet ne spremljate ali beležite na nobeni točki v omrežni verigi. VyprVPN vključuje tudi NAT požarni zid, ki deluje kot kateri koli drugi požarni zid, le da blokira grožnje, ki temeljijo na omrežju, preden sploh lahko dosežejo vaš usmerjevalnik..

Kot poceni možnost z edinstvenimi funkcijami, VyprVPN deluje dobro, vendar je nekaj, kar morate upoštevati, biti neskladen dostop do Kitajske. Več lahko izveste v našem pregledu VyprVPN ali izkoristite 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Končne misli

Iskanje VPN-ja za Kitajsko je resen posel in zgoraj navedeni ponudniki ne prevzemajo nobene možnosti z vašo varnostjo. ExpressVPN je še vedno najboljši pes, vendar vas lahko nenavadne lastnosti NordVPN in nastavljivost TorGuarda usmerijo k drugi možnosti. Astrill in AirVPN sta tudi dobra, vendar boste potrebovali trden razlog, da enega izmed njih izberete med našimi tremi najboljšimi.

Če noben naš izbor ne ustreza za vas, lahko brskate po naših VPN pregledih za več možnosti. Vendar je treba opozoriti, da samo zato, ker je ponudnik visoko razvrščen, kar ne pomeni, da na Kitajskem ne bo blokiran.

Kateri VPN uporabljate na Kitajskem? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Poglejte druge članke VPN, ko ste tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me