Najboljše razširitve upravitelja gesel do leta 2020

Upravitelj gesel je eno izmed najbolj uporabnih orodij za izboljšanje vaše izkušnje brskanja. Ne samo, da poveča vašo varnost s spodbujanjem daljših, bolj zapletenih – in s tem močnejših – gesel, ampak vam prihrani tudi težave s spominjanjem neštetih računov na vseh spletnih mestih, ki jih pogosto.


Vendar pa so v najboljšem primeru, ko jih lahko uporabite neposredno v svojem brskalniku. To prinaša veliko ugodnosti, čeprav po ceni uporabniškega vmesnika: ob pozivu bodo najboljše razširitve upravitelja gesla samodejno izpolnile podatke o kreditni kartici in poverilnice, dokler je vaše geslo overjeno.

Čeprav je zaradi Dashlaneovih funkcij najboljši upravitelj gesel na splošno, večina teh funkcij ni v razširitvi brskalnika, zato je potrebna namizna aplikacija. Zato na podlagi samo zmogljivosti razširitve brskalnika LastPass zaseda prvo mesto zaradi odličnega brezplačnega načrta in odličnega vmesnika brskalnika, kjer so vključene vse funkcije.

Izbira najboljše razširitve upravitelja gesel

Pri izbiri najboljše razširitve brskalnika za upravljanje gesel morate upoštevati veliko različnih funkcij, na primer uvoz gesla, samodejno izpolnjevanje, uporabnost in nenazadnje tudi določanje cen. Poleg tega nekateri upravljavci gesla delijo svoje funkcije na namenske namizne aplikacije, vendar se bomo na tem seznamu v celoti osredotočili na same razširitve brskalnika.

Uvoz gesla

Namesto, da bi morali ročno vnesti vse svoje račune in gesla, bi moral dober upravitelj gesel imeti trden in enostaven postopek uvoza, ki vzame vsa vaša gesla, shranjena v brskalniku, in jih doda razširitvi.. 

To je pogosto težava, če uporabljate brskalnike, ki temeljijo na Chromiumu, na primer Vivaldi (preberite naš pregled Vivaldi), saj razširitev Chroma običajno ne morejo uvažati iz katerega koli drugega vira, razen samega Chroma (preberite Google Chrome pregled). Nekatere razširitve, ki smo jih izbrali, bodo delovale tudi na Safariju, čeprav se lahko vaša kilometrina razlikuje.

Samodejno izpolnjevanje

Samodejno izpolnjevanje je še ena pomembna lastnost upravljavcev gesel. Konec koncev, če razširitev ne more natančno izpolniti vašega uporabniškega imena in gesla, potem ne bo zelo koristna. Tako bi moral upravitelj gesla imeti možnost, da zlahka ugotovi, da na strani, ki jo obiščete, obstaja obrazec za prijavo in v pravilna polja preprosto vpišete svoje uporabniško ime in geslo..

Uporabnost

Kot vsa programska oprema je uporabnost še en pomemben dejavnik. Nadzorna plošča razširitve mora imeti jasen vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje, po možnosti pa vam omogoča dostop do vseh funkcij aplikacije, ne da bi morali preklopiti na namizno aplikacijo.

Cena

Nazadnje igra cenovno pomembno vlogo, saj se dogaja s skoraj vsem. Večina upravljavcev gesel ima na voljo brezplačen načrt, vendar se bo število brezplačnih funkcij, do katerih boste imeli dostop, močno razlikovalo odvisno od ponudnika. Tako bomo razmislili o tem, kako dober je vsak brezplačni načrt, pa tudi, koliko posojila dobite, če se namesto tega odločite za plačano naročnino ali premijsko različico.

Najboljše razširitve upravitelja gesel

  1. LastPass
  2. Dashlane
  3. 1Poslovna beseda
  4. Lastnik
  5. RoboForm

Ker se na našem seznamu najboljših upravljavcev gesel že uvrščajo najboljši ponudniki glede na njihove značilnosti, uspešnost in cene, se bo ta seznam v celoti osredotočil na razširitve brskanja vsakega ponudnika, zlasti na njihove dodatke za Firefox in Chromove vtičnike. 

Vsi naši izbirniki so na voljo za Chrome in Firefox, dodatki za Chrome pa delujejo s Chromiumom (preberite naš pregled Chromium) in večjimi brskalniki, ki temeljijo na Chromiumu, kot so Vivaldi, Opera in Brave.

1. LastPass

LastPass je odlična izbira za sledenje vaših računov in gesel in je na seznamu najboljših brezplačnih upravljalcev gesel. Čeprav v naši splošni razvrstitvi ni uspel dohajati Dashlane-a, pa dejstvo, da vse svoje delo opravi prav v razširitvi brskalnika, daje prednost tukaj, kot smo omenili v uvodu.

Če uporabljate Chrome, Firefox ali Opera (preberite naš pregled o Opera), lahko LastPass samodejno uvozi vsa gesla, ki ste jih že shranili v svojem brskalniku. Žal to ne velja za druge brskalnike, ki temeljijo na Chromiumu, na primer Vivaldi in Brave (preberite naš Brave pregled).

LastPass-Uvoz

Ko odprete samo pripono, se vam prikaže trezor. Tu so vsa vaša gesla shranjena kot “predmeti”, ki jih lahko organizirate v mape. Vsakemu geslu lahko dodate tudi opombo (na primer, da si zapomnite, za kaj gre), pa tudi onemogočite samodejno izpolnjevanje, omogočite samodejno prijavo in vklopite poziv glavnega gesla za dodatno varnost.

LastPass-geslo-nastavitve

Uporaba sistema LastPass v Chromu

Sam trezor je čist in enostaven za uporabo, čeprav je nastavitev lahko malo boleča, če uvažate veliko število gesel, ko boste vse organizirali in shranili v mape, je vse zelo enostavno spremljati od.

LastPass-Vault

LastPass lahko poleg shranjevanja gesel uporabite tudi za shranjevanje zapiskov in oblikovanje vsebine, kot so naslovi, plačilne kartice in bančni računi. Tem predmetom lahko dodate tudi prilogo datoteke, če tako želite. 

LastPass-Other-items

Funkcija samodejnega izpolnjevanja je vključena v razširitev LastPass in po našem testiranju se zdi, da deluje dobro pri prepoznavanju polj obrazca in izpolnjevanju njih s pravilnimi informacijami.

Vgrajen generator gesel je tudi v veliko pomoč, ko se prijavljate na novo storitev ali nadgrajujete geslo na nekaj bolj varnega. Odločite se lahko za največjo dolžino gesla, ne glede na to, ali želite vključiti številke, velike črke in simbole, pa tudi zahtevati, da bo geslo enostavno za branje ali enostavno izgovoriti.

LastPass-Generator

Cene LastPass

Kar se tiče cen, LastPass deluje zelo dobro. Za 24 dolarjev na leto dobite dostop do prednostne podpore, nujnega dostopa in deljenja gesla. Funkcija skupne rabe vam omogoča skupno rabo elementov, kot so beležke, drugim osebam pa omogoča dostop do vaših računov, ne da bi jim dejansko morali povedati svoje geslo. 

Odličen brezplačni načrt LastPass-a omogoča preprosto najboljšo razširitev brezplačnega upravitelja gesel in tudi splošno razširitev upravitelja gesel za Chrome in Firefox. Če vas zanima več o našem izboru številka ena, ne pozabite prebrati našega zadnjega pregleda LastPass.

2. Dashlane

Dashlane je še en odličen upravitelj gesel in na splošno je bil naš izbor najboljšega upravitelja gesel. Ker pa se veliki deli njegove funkcionalnosti opirajo na domačo namizno aplikacijo, si v tej razvrstitvi najboljšega razširitve upravitelja gesel za Firefox in Chrome ne uspejo prislužiti istega mesta..

Tako kot LastPass je glavni vmesnik Dashlane sestavljen iz trezorja, kjer lahko dodate in upravljate gesla. Čeprav trezor predstavlja čist vmesnik, ki ga je enostavno krmariti, če želite uporabiti naprednejše funkcije, na primer preverjanje moči gesla ali uvoz obstoječih gesel, boste morali prenesti namizje.

Dashlane-Vault

Uvoz gesla za Google Chrome v Dashlane

Samodejno uvaža delo iz Chroma, Firefoxa in Internet Explorerja (preberite naš pregled Internet Explorerja) ter drugih upraviteljev gesel. Če uporabljate kateri koli drug brskalnik, boste morali gesla ročno izvoziti kot datoteko CSV pred uvozom.

Dašlan-uvoz

Poleg gesla lahko Dashlane uporabite tudi za varno shranjevanje zapiskov in osebnih podatkov, kot so imena, naslovi, e-poštna sporočila, telefonske številke in drugo. Poleg tega obstaja ločeno območje za plačila, kamor lahko shranite vse svoje bančne kartice za enostaven dostop, kadar koli morate plačati.

Dashlane-Personal-Info

Skupna raba in ustvarjanje 

Vse vaše predmete, vključno z gesli, lahko varno delite z drugimi ljudmi s funkcijo delitve gesla, ki pošlje prejemniku povezavo. 

Čeprav je deljenje beležk lepo, je resnična korist tega možnost, da se nekdo drug prijavi v enega od vaših računov, ne da bi mu dejansko moral dati geslo. Tako kot LastPass tudi Dashlane v razširitev vključuje samodejno izpolnjevanje, kar dobro deluje.

Dashlane-Share

Končno je na voljo generator gesla, do katerega lahko dostopate prek ikone na orodni vrstici, ki lahko ustvari močno geslo, dolgo do 28 znakov. Nastavitve generacije vam omogočajo, da vključite črke, številke in simbole, pa tudi, ali se želite izogniti dvoumnim znakom, na primer malim črkam “l” ali malim črkam “I.”

Dashlane-generator

Plačilo za Dashlane

Dashlane se glede na ceno ne izkaže tako dobro kot LastPass. V brezplačnem načrtu ste omejeni na samo 50 gesel, kar morda zveni veliko, vendar je omejitev, s katero lahko hitro udarite. Omejeni ste tudi na samo eno napravo, medtem ko Pro načrt omogoča sinhronizacijo toliko gesel z neomejenim številom naprav.

Kot vedno, preberite celoten pregled Dashlane, če želite več informacij o vseh njegovih prednostih in slabostih. Lahko pa si ogledate tudi naš boj proti Dashlane -u LastPass in si ogledate, kako se primerjata dva najboljša ponudnika, če si ogledate celotno sliko.. 

3. 1Poslovna beseda

Če ste pripravljeni plačati za skrbnika gesla, je 1Password dobra možnost z veliko razširitvijo brskalnika. Nastavite lahko več trezorjev, glavni razširitveni vmesnik pa nudi prijetno uporabniško izkušnjo. 1Password vam celo pošlje “starter kit”, ki vam pomaga, da vse nastavite.

1Password-StarterKits

Ob prvi prijavi boste prejeli tudi skrivni ključ, s katerim lahko obnovite dostop do svojega računa ali za prijavo iz novega brskalnika ali naprave. Ta ključ ni shranjen nikjer, zato ga boste morali zapisati ali prenesti v obliki PDF, ki vam 1Password pomaga.

1Password-SecretKey

1Password’s Categories

Kot drugi izbirniki na tem seznamu vam tudi 1Password omogoča shranjevanje ne le gesla, ampak tudi vse vrste obrazcev. Odlikuje ga neverjetno raznolika paleta informacijskih kategorij, ki jih lahko izberete za shranjevanje, vključno z opombami, kreditnimi karticami, identitetami in celo podobnimi potnimi listi in vozniškimi licencami. Vse te podatke je mogoče samodejno izpolniti v obrazce, s čimer se prijavijo in prijavijo.

1Poslov-uvoz

Shranjena gesla lahko samodejno uvozite iz Chroma (vendar ne iz katerega koli brskalnika Chromium ali Firefox), pa tudi iz LastPass, Dashlane in RoboForm. Iz drugih virov boste morali najprej ročno izvoziti gesla in neposredno uvoziti datoteko CSV.

1Poslov-uvoz

1Poslovna straža in generator gesla

Funkcija “stražni stolp” lahko pove, ali so vaše prijave ogrožene tako, da analizirate gesla za pomanjkljivosti ali dvojnike, pa tudi navzkrižno sklicevanje spletnih mest z bazo podatkov o kršitvah podatkov in ranljivostih za prijavo..

1Poslovna straža

Obstaja vgrajen generator gesel, ki vam omogoča izbiro med tremi vrstami geslov: naključno (kar je najbolj varno), spominsko (sestavljeno iz dejanskih besed, ločenih z vezaji) in PIN (samo številke).

1Proizvajalec besed

Kot smo na kratko omenili na začetku tega razdelka, 1Password nima brezplačnega načrta in naročnina vas bo zagnala samo sramežljivih 36 dolarjev na leto ali 60 dolarjev na leto za družinski načrt, kar vam omogoča, da svoj račun delite z do petimi ljudi. V družinski načrt lahko dodate tudi dodatne ljudi za 12 dolarjev na leto.

Če vas zanima, kako uspešna je le razširitev brskalnika, si preberite celoten pregled 1Password ali našo primerjavo Dashlane v primerjavi z 1Password in si oglejte, kako se primerja z našim glavnim najboljšim izborom.

4. Ohranitelj

Keeper je še ena odlična izbira za upravljanje gesel. Čeprav s Keeperjem ne morete shraniti toliko informacij, kot jih lahko, z drugimi našimi krampi, ga lahko še vedno uporabljate za sledenje gesel, plačilnih kartic, naslovov in telefonskih številk, ki jih je vse mogoče lepo razporediti v mape in vnesete samodejno, ko morate izpolniti obrazec. 

Ko se prvič prijavite ali ustvarite novo geslo, ga bo Keeper samodejno dodal v trezor.

Keeper-trezor

Sam trezor je enostaven za uporabo, postopek nastavitve pa je tudi preprost. Gesla je mogoče uvoziti iz Chroma, Firefoxa, Internet Explorerja, Microsoft Edge (preberite naš pregled Edge) in Opera, pa tudi iz vrste različnih upraviteljev gesel. To je veliko možnosti in uvaža postopek Keeper precej pred vsemi drugimi na tem seznamu.

Keeper-uvoz

Napredne varnostne možnosti ohranitelja

Varnost zaščite je odlična, razširitev pa ponuja nekaj naprednih možnosti, če želite doseči dodatno kilometrino, da boste varno vodili račune. Vklopite lahko dvofaktorsko preverjanje pristnosti in nastavitev samouničevanja samodejno izbriše vse vaše shranjene podatke po petih neuspelih poskusih prijave..

Varstvo-nastavitve

Prosti načrt omogoča shranjevanje neomejenega števila gesel, vendar vas omejuje na eno napravo. Če potrebujete dostop do več naprav, vam program Pro prikaže 29,99 USD na leto. 

Lahko pa dobite tudi Keeper MaxBundle, ki stane 59,97 dolarja na leto in vključuje vse v Pro načrtu ter dostop do Keeper Messengerja (aplikacija za varno sporočanje), varno shranjevanje datotek in na koncu še Keeper BreachWatch.

Nadzor varnostne presoje in revizija varnosti

BreachWatch je funkcija, ki pregleda vsa spletna mesta in prijave, ki ste jih shranili, in preveri, ali so bila izpostavljena kršitvi podatkov, odkar ste nazadnje spremenili geslo. Če ga ima, vas Keeper obvešča in vas spodbuja, da spremenite zadevna gesla.

Keeper-Breachwatch

Čeprav vas BreachWatch ščiti pred zunanjimi grožnjami, vas varnostna revizija ščiti pred vami. Preprosto povedano, preverja, ali se katero od vaših geslov lahko šteje za šibko, ali je to posledica kratke dolžine, pomanjkanja simbolov ali številk ali ker podvojena gesla uporabljate za več prijav.

Varstvo-revizija

Ob ustvarjanju nove prijave v trezorju je prisoten tudi generator gesel, čeprav je ta nekoliko bolj osnovna kot nekatere druge možnosti na tem seznamu. Nastavite lahko dolžino gesla med osem in 51 znakov ter se odločite, ali naj vključujejo znake, številke ali simbole.

Ohranjevalec-generator

Kot vedno bo tudi naš celovit preglednik Keeper še boljšo predstavo o tem, kaj lahko pričakujete od storitve, in si preberite del Dashlane vs Keeper in si oglejte, kako se primerjata.

5. RoboForm

RoboForm je zaokrožil naših pet najboljših. Čeprav je še ena spodobna možnost za Firefox in Chrome, je največja slabost RoboForma, kar zadeva razširitev brskalnika, pomanjkanje funkcije za uvoz gesla. Uvoziš lahko zaznamke (ki jih lahko shrani tudi RoboForm), ne pa tudi gesla.

Roboform-zaznamek-uvoz

Z vmesnikom je enostavno priti okoli glave, vse shranjene predmete pa lahko razporedite v posamezne mape, da boste dobili boljši pregled. 

Dodajanje gesel na RoboForm

Na žalost je postopek dodajanja prijav nekoliko težaven, saj tega ne morete storiti ročno. Namesto tega se morate prijaviti v svoj račun (po prvi odjavi, če ste že prijavljeni) in dovoliti, da ga RoboForm zazna, preden se lahko doda prijava..

Roboform-trezor

Poleg gesel in zaznamkov lahko RoboForm uporabljate tudi za sledenje opomb in identitet. Te identitete lahko hranijo vse vrste podatkov, vključno s standardnim naslovom, telefonskimi številkami in imeni, pa tudi bančnimi računi, potnimi listi in karticami ter polji po meri, ki jih lahko določite sami. 

Samodejno izpolnjevanje in ustvarjanje gesla z RoboForm

Kot pri vseh naših izbirah tudi RoboForm koristno izpolni obrazce z vsemi temi podatki, kadar koli jih potrebujete.

Roboform-identiteta

Obstaja generator gesel, ki vam bo pomagal ustvariti močna gesla z nastavitvami za izključitev podobnih znakov, postavitev gesla v šestnajstično število in določitev, ali želite velike črke, številke ali simbole ustvariti.

Roboform-generator

Kar se tiče cen in načrtov, je brezplačna različica RoboForm solidna. Omogoča vam shranjevanje neomejenega števila gesel in identitet, skupno rabo prijav z drugimi ljudmi in pregledovanje gesel.

Če želite uporabljati upravitelja gesel na več napravah in sinhronizirati med njimi, boste morali dobiti RoboForm Everywhere za 23,88 dolarja na leto, kar vam omogoča tudi dostop do prednostne podpore, dvofaktorske avtentikacije, varne delitve datotek, dostopa v sili in varnostno kopiranje v oblaku. Če niste prepričani, ali se vam to splača, pojdite na naš pregled RoboForm, če želite izvedeti.

Spoštovanje: Firefox Password Manager

Če je Firefox vaš brskalnik, ki ste ga izbrali in iščete osnovni skrbnik gesla brez napak, potem je vgrajen upravitelj gesel – imenovan Lockwise – vreden razmisleka. Čeprav upravljavcu gesla Firefox primanjkuje nekaterih naprednejših funkcij, ki jih lahko ponujajo naši glavni izbranci, je še vedno dobro delo shranjevanja in zaščite vaših geslov.

Firefox-Lockwise

Vsa obstoječa gesla lahko uvozite iz Chroma, Chroma, Internet Explorerja in Microsoft Edge ter jih sinhronizirate med vsemi svojimi napravami. Nadaljnjih funkcij ni, toda Firefox Lockwise je več kot primeren, če želite le varna gesla in jih samodejno izpolniti, da vam jih ni treba zapomniti.

Firefox-Uvoz

Vključen je tudi generator gesel, čeprav ga je težko najti. Kadar koli se prijavite za novo storitev, lahko z desno miškino tipko kliknete polje gesla in izberete »uporabi varno ustvarjeno geslo«. 

Firefox-Generator gesel

Ne pozabite, da nastavite glavno geslo, saj je treba to storiti ročno in brez njega, vsa gesla so v odprtem besedilu dostopna vsem, ki imajo fizični dostop do vaše naprave.

Google Smart Lock v primerjavi z upraviteljem gesel

Če je Chrome vaš glavni spletni brskalnik, vas bo morda zamikalo, da preprosto uporabite vgrajeni Googlov upravitelj gesel – ali “Smart Lock”, kot se imenuje – za shranjevanje Google gesla. Nasprotujemo vam, če ne iz drugega razloga, kot je zaupanje vseh vaših geslov Googlu – podjetju, ki je zloglasno zaradi neupoštevanja zasebnosti svojih uporabnikov – neverjetno slaba ideja.

Google-SmartLock

Čeprav skrbnik za gesla za Chrome zagotavlja funkcijo preverjanja gesla, ni možnosti, da ustvarite varna in naključna gesla, kar uporabniku prepusti, da jih ustvari, kar bo v večini primerov povzročilo gesla, ki niso tako močna, kot bi lahko biti.

Končne misli

Na seznamu najboljših razširitev upravljalnika gesel na trgu ste ga dobili. Čeprav je Dashlane na splošno odlična izbira, če vas posebej zanimajo razširitve brskalnika, je LastPass najboljša možnost, še posebej glede na odličen brezplačni načrt poleg vseh funkcij, ki so vključene v vašem brskalniku.

Če z veseljem plačate storitev, potem tudi s programom 1Password res ne morete iti narobe (preberite si delček 1Password vs LastPass), medtem ko sta Keeper in RoboForm kljub nekaj napakam tudi odlični možnosti, če želite brezplačno skrbnik gesla. 

Čeprav obstaja veliko drugih možnosti, ki bodo to delo opravile v redu – na primer razširitev upravljavca gesla Avast, razširitev Zoho Vault Chrome ali razširitev upravitelja gesla Webroot – se niso uvrstile na ta seznam.

Kaj menite o našem seznamu razširitev upravitelja gesel? Ali smo pustili vašega najljubšega? Ali vam ni všeč kateri od naših najboljših izbrancev? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Oglejte si tudi našega najboljšega upravitelja gesel za majhna podjetja. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me