Najboljše brezplačne VPN storitve do leta 2020: Varnost s popustom

Veliko je domnevno “brezplačnih” storitev VPN. Čeprav vam bodo ustvarili vtis, da ste zaščiteni, večino časa plačujete s svojo zasebnostjo. V nekaterih primerih celo plačujete s svojo spletno varnostjo z lažnimi storitvami, kot je Hola VPN, ki uporabnike preusmerijo v botnet.


Da bi se poskusili prebiti skozi gosto meglo, ki so jo vzpostavili ti psevdorodni servisi, smo iskali internet za najboljše brezplačne storitve VPN. Medtem ko se v naših VPN pregledih ne morejo spoprijeti z najboljšimi ponudniki, vas bodo zaščitili, ne da bi priložili strune.

Edina izjema je Windscribe, ki ima noge na prostem in plačljivem trgu. Če ste novinec v omrežjih VPN in želite nekaj denarja preizkusiti brezplačno, preden investirate, je najboljša stava, da se držite Windscribe-a. Ne ponuja le najboljšega brezplačnega načrta, ki smo si ga ogledali, tudi ne plača, ko gre za plačane načrte.

Izbira najboljših brezplačnih storitev VPN

Iskanje najboljših brezplačnih storitev VPN je preprosto. VPN mora biti brezplačen in ne more biti popolno smeti. Naš najslabši brezplačni vodnik VPN kaže, da VPN-ji niso dobri samo zato, ker so brezplačni in v nekaterih primerih lahko pomenijo zlonamerno programsko opremo, goljufijo ali druge neprijetne kibernetske kriminalitete.

Za razliko od našega najboljšega priročnika za upravljanje brezplačnega gesla se boste morali za uporabo brezplačne VPN odpovedati nečemu. Na primer, LastPass ponuja večino funkcionalnosti upravitelja plačanih gesel brezplačno. V prostoru VPN ne boste našli enakovredne možnosti. Preberite naš lastni pregled, če ste na trgu za skrbnika gesel.

Naših prvih nekaj izbir VPN omejujejo količino podatkov, ki jo lahko uporabljate, vendar zagotavljajo celovito storitev. Zadnja dva, čeprav spodobna, sta na ceno hitrosti in zasebnosti.

V večini primerov so brezplačni načrti preizkusi za plačane načrte. Podali bomo podrobnosti brezplačnega načrta, vključno s tem, koliko podatkov lahko uporabite, omejitve itd., Govorili o možnih poteh nadgradnje in razmislili, ali je nadgradnja vredna.

Naš prvi izbor je izjema, vendar je odgovor ponavadi “verjetno ne.” Dobri VPN-ji pridejo po ceni, zato upoštevajte to, ko bomo preiskovali te brezplačne ponudbe.

Najboljše brezplačne storitve VPN 2020

1. Najboljša brezplačna storitev VPN: Windscribe

Windscribe je izjema, ko gre za brezplačne VPN. Za razliko od večine brezplačnih storitev ponuja uporabno količino mesečnih podatkov in možnost zaslužka več (čeprav še vedno ni dovolj, da bi bili vključeni na naš najboljši VPN za seznam za shranjevanje v oblaku). To je edini VPN, ki vam nudi popolno izkušnjo brezplačno.

Brezplačni načrti se začnejo pri 2 GB podatkov na mesec, vendar lahko to povečate na 10 GB podatkov, če vnesete e-poštno sporočilo in se strinjate s prejemom obvestil Windscribe. Nič ni zares brezplačno, vendar z malo vsebine trgujemo z 8 GB podatkov za malo oglaševanja.

Windscribe-Slider1

Tudi vi lahko zaslužite več podatkov. Če cvrknete s povezavo Windscribe, boste prejeli dodatnih 5 GB na mesec. Windscribe pa opozarja, naj se “ne pomiri in izbriše tvita po”, čeprav.

Windscribe vam omogoča tudi, da uporabite preostalo moč CPU-ja za reševanje ovir za rudarjenje Monero. Na osemjedrni Ryzen-1700X smo sedeli okoli 50 hešsov na sekundo. Te razpršitve lahko uporabite za nakup ene od treh nagrad: ponastavitev pasovne širine, 10 GB stalnih mesečnih podatkov ali en mesec naročnine Pro.

Niso poceni. Nagrade stanejo 1 milijon, 10 milijonov in 50 milijonov hešev. K sreči lahko svoje mešanje opravite na katerem koli računalniku in kadar koli. Dokler ste prijavljeni v svoj račun, bo Windscribe shranil znesek kreditov, ki jih imate.

Čeprav je tehnično “brezplačen” način za pridobivanje več podatkov, to morda ni najboljša ideja. Nastavite lahko omejitve porabe CPE-ja, vendar boste verjetno porabili več električne energije in poškodovanih komponent, kot je vredna nagrada. Mesečna naročnina je dovolj poceni, kot je.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Windscribe

Glede na velikodušen brezplačni načrt Windscribe smo pričakovali veliko nadgradnjo programov Pro. K sreči to ni tako. Windscribe nima tako nizke mesečne cene kot zasebni dostop do interneta – čeprav preberete naš pregled PIA, boste videli, da to počne le malo ponudnikov – vendar je še vedno cenejši od našega najboljšega izbranega VPN-ja, ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Enoletni načrti pa imajo veliko vrednost. V obeh možnostih mesečna tarifa pade pod 5 USD, hkrati lahko povežete toliko naprav, kot želite, in dobite dostop do specializiranih strežniških strežnikov Windscribe.

Pred kratkim je uvedla tudi možnost za izdelavo lastnega načrta. Poleg brezplačnih lokacij in 10 GB podatkov lahko dodate lokacije za 1 dolar na mesec. Vsaka lokacija ima lahko poljubno število podatkovnih centrov. Na primer, možnost ZDA ima 35 podatkovnih centrov, Belgija pa samo eno. Oba staneta 1 dolar.

Poleg dostopa do lokacij strežnika Pro je v vaš načrt dodanih 10 GB podatkov za vsako lokacijo. Za dodatno doplačilo lahko dodate neomejeno količino podatkov, kar vam omogoča tudi dostop do R.O.B.E.R.T.

R.O.B.E.R.T je zlonamerna programska oprema, lažno predstavljanje, botnet, oglasi, sledilci in zaviralci družbenih omrežij. Med testiranjem smo ugotovili, da je presenetljivo učinkovit, vendar ne na ravni najboljše protivirusne programske opreme. Vključen je s katerim koli načrtom Pro, toda za samo 1 USD dodatno z neomejenimi podatki o brezplačnem načrtu ne vidimo razloga, da ga ne preizkusimo.

Cene Windscribe-a so zmedene, vendar je treba iz sistema, ki ga je zastavila, izsiliti veliko vrednosti. Specifikacije cen in druge funkcije Windscribe lahko izveste v našem pregledu Windscribe..

2. TunnelBear

TunnelBear je bil naš izbor za najboljši brezplačni VPN v preteklosti, predvsem zato, ker je bil edini na voljo, kar je bilo dobro. V zadnjih letih pa je izgubil svoj sijaj, saj novci, kot sta Windscribe in Speedify, na trg prevzamejo nevihto (preberite našo primerjavo Windscribe vs. TunnelBear). McAfee-jeva pridobitev TunnelBear-a tudi ni pomagala. Preberite naš pregled popolne zaščite McAfee, da ugotovite, zakaj.

Kljub temu ponuja brezplačno 500 MB podatkov, pri čemer ni priložen niz. Za razliko od Speedifyja se z vašo varnostjo ne dogaja smešno. TunnelBear uporablja 256-bitni AES z OpenVPN, IKEv2 ali IPSec in ne vodi dnevnikov. Med našim testiranjem tudi ni puščalo zahtevkov DNS.500 MB je uporabno, vendar je bolj preizkus kot vse. Na srečo cene TunnelBear-a niso grozne, z neomejenimi podatki 10 USD na mesec ali 60 USD na leto, vendar smo videli boljše. Vsi načrti imajo tudi pet hkratnih povezav, kar ni slabo.

Upamo, da bo TunnelBear v svoj brezplačni načrt dodal več podatkov. Podjetje, ki stoji za njim, je nedavno izdalo RememBear, ki je med najboljšimi brezplačnimi upravljavci gesla. Kot lahko preberete v našem pregledu RememBear, je bolj ali manj enak plačljivi različici.

Na žalost tega ne moremo reči za TunnelBear. 500 MB podatkov je velikodušno, vendar lahko čez nekaj ur preprosto pojeste toliko podatkov, še posebej, če prenašate podatke. Dokler k brezplačnemu načrtu pristopite kot preizkus, pa ne izgleda tako slabo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč TunnelBear

Največja moč TunnelBear je njegov vmesnik, ki je vezan na ikono v pladnju. Vendar je to aplikacija za pladenj. S klikom na ikono se odpre okno, vendar ne tisto, po katerem se lahko premikate po zaslonu.

Tudi s to slabostjo je izbira lokacije preprosta in spominja na NordVPN (preberite naš pregled NordVPN). Na lokacijah, kjer je TunnelBear prisotna, obstaja zemljevid s cevmi Mario-esque. Če ga kliknete, vas povežete s strežnikom na tej lokaciji z grafičnim prikazom, od kod prihajate s tuneliranjem.

Čeprav je osredotočen na poenostavljeno izkušnjo VPN, ima TunnelBear napredne funkcije. Obstaja stikalo za ubijanje, ki ga TunnelBear imenuje “VigilantBear”, kar bo prekinilo vašo internetno povezavo, če VPN ne uspe. Na voljo je tudi split split tunneling, vendar nenavadno le na Androidu. Preberite naš pregled Astrill ponudnika, ki povsod ponuja razdelitev tunelov.

Če ste novi v omrežjih VPN in želite videti, kaj se muči, je TunnelBear odlična možnost. Tisti bolj znani, kako delujejo, pa bodo verjetno bolje poskrbeli z Windscribe. Preberite naš pregled TunnelBear, če želite izvedeti več.

3. Skrij.me

Hide.me je eden najdražjih VPN-jev, ki smo ga pregledali, in čeprav je storitev dobra, ne naredi nič posebnega, da bi upravičil višjo ceno od povprečne. K sreči je na voljo brezplačen načrt V eni sami napravi lahko mesečno uporabite 2 GB podatkov iz omrežja Hide.me, kreditna kartica ni potrebna.

Prosti uporabniki pa so omejeni na tri strežnike. Popolno omrežje strežnika Hide.me ni tako veliko – 55 lokacij v 34 državah je že pisno – vendar je majhen izbor za brezplačne uporabnike še vedno težaven.Nadgradite nagrade, s katerimi dostopate do teh strežnikov, skupaj z več hkratnimi povezavami in neomejenim prenosom podatkov, vendar cena ni vredna. Za dostop do vseh ponudb, ki jih ponuja Hide.me, boste morali plačati najmanj 10 USD na mesec, in to, če kupite leto vnaprej. Če želite iti iz meseca v mesec, ta stopnja skoči na 20 dolarjev.

Obstaja načrt med brezplačno in Premium ponudbo Hide.me najvišjega cenovnega razreda, vendar, še enkrat, cena ni vredna. Kljub samo 5 dolarjem mesečno, ima Hide.me-jev srednjeročni načrt Plus samo 75 GB prenosa podatkov in podpore za eno napravo.

Ne moremo se pritoževati nad brezplačnim načrtom. Brezplačni uporabniki ne morejo dostopati do platform za pretakanje, vendar omejena količina prenosa podatkov tako ali tako ne bi omogočila veliko pretakanja. To je samo način zaščite osnovnega brskanja.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Skrij.me

Kar zadeva posebnosti storitve, je Hide.me možnost, ki je na sredini. Med testiranjem smo opazili uporabne, če že ne razburljive hitrosti pri tuneliranju blizu doma in slabe rezultate pri potovanju daleč.

Izbira strežnika je ogledalo, ki s 55 lokacijami pokriva večino sveta. Splošne točke so upoštevane, največ ljubezni sta deležna Severna Amerika in zahodna Evropa. Nekaj ​​nenavadnih lokacij je med VPN-ji nenavadno, vključno z Marokom.

Brezplačni uporabniki lahko uporabljajo strežnike na Nizozemskem, v Kanadi in Singapurju, kljub temu, da ima Hide.me sedež v Maleziji. Lokacija sedeža družbe Hide.me nas zaustavi, saj ima slab rezultat, ko gre za spoštovanje zasebnosti svojih državljanov, kot lahko preberete v našem najboljšem delu VPN za Malezijo.

Hide.me je dobra, vendar ne odlična storitev VPN. Prosti načrt pa je vredno preveriti. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled Hide.me ali se prijavite za načrt z 14-dnevno garancijo vračila denarja.

4. ProtonVPN

ProtonVPN uporablja drugačen pristop do brezplačnega modela VPN. Hitrost namesto omejitve količine podatkov, ki jo lahko uporabite. Na eni napravi lahko brezplačno uporabljate VPN, kolikor želite, dokler se lahko spopadate z oglaševano “počasno” hitrostjo brezplačnega načrta.

Ko smo ga preizkusili, je ProtonVPN samodejno ponudil tedensko preizkušnjo svoje storitve Plus, ki vključuje pet hkratnih povezav, podporo za pretakanje in hudournike, zaviralce zlonamerne programske opreme in namenske strežnike Tor. Kljub temu preskus ni oglaševan, in čeprav smo ga lahko ponatisnili, ne moremo potrditi, da bo vedno naokoli.Plus načrti imajo spodobno hitrost, vendar so naši rezultati pokazali, da so nekateri strežniki bolje optimizirani kot drugi. S našega preskusnega mesta na Irskem smo ugotovili, da so ameriški strežniki uspešnejši od tistih v Veliki Britaniji, Hong Kong pa je imel hitrejše rezultate kot več evropskih možnosti. Zdi se, da vaša bližina določenemu strežniku ni tako pomemben dejavnik, vsaj za stopnje prenosa.

V povprečju smo se odrekli približno 50 odstotkom naše nezaščitene hitrosti na plačljivem načrtu, tako da brezplačni načrt verjetno znaša približno 75 odstotkov. Prosti načrt ProtonVPN ni primeren za torrenting ali streaming. Namesto tega je orodje za zaščito vaše zasebnosti med osnovnim brskanjem, zato jo je Mozilla izbrala za svoj privzeti VPN za Firefox.

Drugi razlogi, ki so nam všeč ProtonVPN

Čeprav je brezplačni načrt lep, je ProtonVPN nadgradnjo vredna. Uporabniki, ki plačujejo, dobijo dostop do svojih strežnikov “varnega jedra”. Preusmerijo vašo povezavo skozi državo, prijazno do zasebnosti, preden se odpravijo na cilj. Na primer, če se povezujete s Singapurjem, bo vaša povezava morda najprej šla skozi Švico, ki ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu..

Na vrh strani je ProtonMail, ki je varna e-poštna storitev. TorGuard ponuja podobno storitev, vendar po precej nižji ceni, kot lahko vidite v našem pregledu TorGuard. Preberite naš vodič o varnosti e-pošte, če vas zanima, kaj pomeni “varno”.

ProtonVPN ne navdušuje v primerjavi s ponudniki vrhunskih polic po isti ceni, vendar njegov brezplačni načrt ni slab. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled ProtonVPN ali pa preizkusite brezplačen račun.

5. Pospeši

Speedify je namenjen mobilni množici, ki je na trgu redka. Čeprav ga lahko uporabljate na namizju, ima Windscribe hitrejše hitrosti, več lokacij strežnika in višjo mesečno omejitev. Kljub temu obstajajo prednosti za mobilne uporabnike.

V vaši povezavi uporablja povezavo kanalov, ki lahko uporablja več internetnih povezav za povečano pasovno širino, nižjo zamudo in boljšo odvečnost. Prav tako lahko nastavite pravila za vrste povezav za avtomatizacijo vaše uporabe mobilnih podatkov.

Speedify-Main-Screen

Vezava kanalov je na voljo tudi na namizju, vendar nima veliko smisla. Speedify lahko uporablja katero koli povezavo – na primer WiFi in Ethernet -, vendar se vse konča na istem modemu. Bolj smiselno je v mobilnih napravah, kjer boste morda želeli omejiti svojo mobilno uporabo in dati prednost WiFi.

Nismo prepričani, da so prednosti povezav med kanali tako velike, kot kaže marketinški material. Zamuda je bila hudomušna in hitrosti prenosa so bile manjše. Kljub testiranju iz Nemčije je naš najboljši rezultat prišel iz ameriškega strežnika, kar kaže, da ima Speedify boljšo optimizacijo za strežnike na domačem terenu.

Kljub temu je Speedify spodobna brezplačna možnost. Vsak mesec lahko v eni napravi uporabite 5 GB podatkov in vam ni treba ustvariti računa. To je polovica podatkov, ki jih dobite z Windscribe, vendar vam ni treba preveriti e-poštnega naslova, da ga dobite.

To ima zanemarljivo prednost, saj Speedify beleži vaš IP naslov in približno lokacijo. Spletno mesto je zapleteno. Trdi, da Speedify ne beleži spletnih mest, ki jih obiščete, niti podatkov, ki jih prenašate. Čeprav je to res, je v pravilniku o zasebnosti jasno, da Speedify “log [s] dostopa do informacij o odjemalčevi napravi, vključno z naslovom IP in edinstvenimi identifikatorji naprav.”

Speedify ne zabeleži IP naslova spletnih strani, ki ga obiskujete, ampak zabeleži vaše.

Drugi razlogi, ki jih radi pospešimo

Ne bi priporočali plačila za Speedify, toda brezplačna različica ni vse prej kot groza in turobna. Ima odličen vmesnik, zlasti v iOS-u, vendar pa so zaradi beleženja izven najboljšega vodiča VPN za iPhone. Aplikacija prikazuje tabelo hitrosti in porabe mobilnih in WiFi povezav, tako da lahko hitro spremljate, koliko uporabljate.

Čisti pristop “mobilni prvi” veliko pomaga, saj Speedify jasno določa svoje nastavitve in funkcije v vmesniku. Vse, od gumbov in ikon do navigacije in zaslona zasnove, omogoča intuitivno izkušnjo.

Vstopa tudi v Netflix, vendar to ni bil naš najboljši VPN za Netflix vodnik, ker, no, zasebnost.

Zdi se, da je to najboljši primer za Speedify. To je za uporabnike, ki jih zasebnost ne zanima in si želijo brezplačno ogledati geoblokirano vsebino na Netflixu. Če se to sliši kot vi, ne pozabite prebrati našega pregleda Speedify za podrobnosti o prijavi.

Končne misli

Med navigacijo po brezplačnih storitvah VPN morate biti previdni, vendar obstajajo zakonite možnosti. Medtem ko sta ProtonVPN in Speedify dostojna, priporočamo, da se držite Windscribe, TunnelBear ali Hide.me v tem vrstnem redu.

Ti ponudniki ponujajo resnično brezplačne storitve VPN, za razliko od Speedifyja, ki trguje s 5 GB podatkov za vaše osebne podatke. Poleg tega ponuja Windscribe jasno pot nadgradnje z nakupom naročnine Pro ali dodajanjem strežniških lokacij v vaš brezplačni načrt.

Ali obstajajo dobri brezplačni ponudniki, ki smo jih pogrešali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Oglejte si tudi ostale članke VPN-ja. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map