Najboljša zaščita pred krajo identitete do leta 2020: ostati na spletu

Kraja identitete ni nov koncept, vendar je zdaj pomembnejša kot kdaj koli prej. S toliko informacijami, ki se delijo na družbenih medijih – da ne omenjam revolucije v spletnem nakupovanju – je več osebnih podatkov shranjenih v oblaku kot kdajkoli prej. Čeprav je internet prinesel nova tveganja za krajo identitete, je prinesel tudi nove načine zaščite pred njim. 


V tem priročniku za najboljšo zaščito pred krajo identitete bomo izpostavili storitve, ki vas varujejo pred prevarami, goljufijami in drugimi kriminalnimi neprijetnostmi. Ob poti bomo govorili tudi o tem, kako vas zaščita pred krajo identitete varuje, kako je to povezano s kibernetsko kriminaliteto in kaj lahko storite sami, da zmanjšate tveganje. 

Kot boste kmalu videli, IdentityForce ocenjujemo višje kot katero koli drugo storitev. Čeprav ni najcenejša možnost, je enostavno najboljša. Poleg popolne storitve spremljanja, IdentityForce ponuja obsežne učne vire. Ima tudi dvotedensko brezplačno preizkusno različico, zato ni razloga, da se ne posnamete.

Najboljša zaščita pred krajo identitete

Izbira dejanske najboljše zaščite pred krajo identitete je zahtevna, saj je “idealna” storitev za vas subjektivna in je odvisna od vaših potreb. Zaradi tega smo naš vodič razdelili na pet razdelkov – značilnosti, cene, enostavna uporaba, zaščita in podpora – vsak ponuja tri priporočila, čemur sledijo splošne informacije o kraji identitete in zaščiti. 

Če pa iščete najboljšo splošno zaščito pred krajo identitete, je IdentityForce vredno pogledati. Tam je že od nekdaj, v tem času pa je prerasla v robustno in temeljito storitev zaščite pred krajo identitete.

Lastnosti: Najboljša orodja za krajo identitete

Izbira dejanske najboljše zaščite pred krajo identitete je zahtevna, saj je “idealna” storitev za vas subjektivna in je odvisna od vaših potreb. Zaradi tega smo naš vodič razdelili na pet razdelkov – značilnosti, cene, enostavna uporaba, zaščita in podpora – vsak ponuja tri priporočila, čemur sledijo splošne informacije o kraji identitete in zaščiti. 

Če pa iščete najboljšo splošno zaščito pred krajo identitete, je IdentityForce vredno pogledati. Tam je že od nekdaj, v tem času pa je prerasla v robustno in temeljito storitev zaščite pred krajo identitete.

IdentityForce

IdentityForce presega spremljanje z množico socialnih in zaščitnih funkcij brskalnika. Poleg spremljanja vaše številke socialnega zavarovanja in podatkov o bančnem računu lahko IdentityForce spremlja tudi vaše račune na Facebooku, Twitterju, YouTubu, Google+ in Instagramu zaradi kakršnih koli goljufij.. 

identitetna sila-drsnik5

IdentityForce zagotavlja tudi zaščito pred lažnim predstavljanjem in beleženjem v vašem brskalniku. Čeprav ni na ravni popolnega protivirusnega virusa, kot je Bitdefender (preberite naš pregled Bitdefender Antivirus), je bolje imeti ta orodja, kot pa ne. 

Zaščita pred lažnim predstavljanjem vas bo ščitila pred zlonamernimi e-poštnimi sporočili, medtem ko bo programska oprema za preprečevanje klicev ključavnic zagotovila, da vse, kar vtipkate, ne pošljete napadalcu. 

Poleg tega IdentityForce vključuje več učnih virov, vključno z vzorčnimi pismi o kreditnih sporih, obsežnim slovarjem finančnih izrazov in kalkulatorjem primerjave posojil. Več o njih lahko izveste v našem pregledu IdentityForce. 

Varnost osebnosti

Jedro Identity Guard je IBM-ova “Watson” umetna inteligenca, ki jo uporablja za pregledovanje. O tem bomo več govorili v “zaščitnem” krogu spodaj, vendar je vredno tudi tukaj opozoriti. Nanaša se na zaščito, toda Watson je značilnost, ki je ni opaziti pri drugih službah za zaščito pred krajo identitete, saj je s konkurenco Identity Guard nad konkurenco. 

Poleg tega Identity Guard ponuja vrsto orodij za zasebnost brskalnika. Čeprav ne vključuje VPN – preberite naš najboljši vodnik VPN za to – razširitev za varno brskanje lahko vaši brskalnik varno. Blokira zahteve za oglase in bliskavice, sili HTTPS na spletna mesta in monitorje za lažno predstavljanje URL-jev. 

identiteta-varovanje-pregled-varno brskanje

Poleg tega razširitev za varno brskanje odpre popolnoma novo nadzorno ploščo brskalnika, kjer lahko upravljate svoje nastavitve zasebnosti za različne račune družbenih medijev. 

Kot lahko vidite v našem priročniku za zasebnost na Facebooku, upravljanje teh nastavitev na lastno pobudo ni težko, toda imeti samo eno mesto za njih ne bi smelo biti podprto. Več o značilnostih zasebnosti lahko izveste v našem pregledu Identity Guard. 

EverSafe

EverSafe si prisluži mesto v krogu naših funkcij, saj ponuja edinstven preobrat na modelu kraje identitete. Namesto da bi nudil zgolj individualno podporo, se je EverSafe specializiral za zaščito družine in starejših. Če želite zaščititi več ljudi ali morate zaščititi v imenu nekoga drugega, je EverSafe za vas.

eversafe-drsnik2

Čeprav bo prvi član družinskega načrta moral plačati polno ceno, bo vsak dodatni član prejel 30-odstotni popust. Načrt “plus” v višini 14,99 USD na mesec bi za štiričlansko družino stal 46,47 USD na mesec. Poleg tega je vsak račun lociran na eni armaturni plošči, tako da lahko spremljate vso svojo družino, ne da bi skakali naokoli. 

EverSafe za starejše omogoča določanje zagovornikov, ki bodo v vašem imenu lahko dostopali do vašega računa. Ker kraja identitete pogosto cilja na starejše, ki jim spletna zaščita morda ni seznanjena, je možnost dodelitve zagovornikov ogromna. Več o tem lahko izveste v našem pregledu EverSafe.

Cene: najbolj ugodna zaščita pred krajo identitete

Cene so pomembne pri vsaki storitvi naročnine, predvsem pa pri zaščiti pred krajo identitete. Resnica je, da dražja je storitev, večja je možnost, da jo boste preklicali. Cilj je, da vaše identitete nikoli ne ukradejo, zato v tem razdelku iščemo najugodnejšo zaščito pred krajo identitete. 

Zaščita pred krajo identitete ADT

ADT ponuja najcenejšo storitev zaščite pred krajo identitete, s katero smo se srečali. Ne pretirava se z več nivoji ali različnimi lastnostmi. Obstaja en sam načrt, ki stane 9,99 USD na mesec. Ta načrt vključuje vse, kar pomeni, da dobite 1.000.000 ameriških dolarjev pokritosti, spremljanja temnega spleta in ADT prevare.

Tako kot EverSafe lahko tudi v načrt dodate največ pet članov, vendar se cena ne spreminja glede na število uporabnikov. Vsak član vodi te 10 dolarjev na mesec, vendar glede na to, kako poceni je, to skoraj ni pomembno. 

Nizka cena je privlačna, vendar ADT-jev nesmiselni pristop vodi na nekatera neugodna področja. Ni popustov za daljše trajanje in ni trdne politike vračila. Plačujete 10 dolarjev na mesec – vsak mesec – dokler se ne odločite za preklic. Več o tem lahko izveste v našem pregledu za zaščito pred krajo identitete ADT.

ID čuvaj

ID Watchdog ima nekaj težav z uporabnostjo, vendar jih je enostavno spregledati, ker je cena tako dobra. Osnovni načrt znaša le 15 ameriških dolarjev na mesec, saj ponuja 1.000.000 dolarjev pokritosti, prilagodljiva opozorila, upravljano ločitev kraje identitete in nadzor temnega spleta. Obstaja tudi načrt v višini 20 dolarjev na mesec, ki doda kreditno poročilo tri biroja. 

Cene v zgornji tabeli so za mesečne načrte. Vendar ID Watchdog ponuja tudi letni obračunski cikel, ki vam, tako kot IdentityForce, nudi dva meseca storitve brezplačno. Kljub temu je v tem krogu porušena vrvica, ker ni preizkusnega obdobja in je politika vračila lahka. O tem si lahko preberete v našem pregledu ID-ja.

IdentityForce

IdentityForce ni najcenejša storitev tam, čeprav je daleč od najdražje. Cenovnejši je kot ADT in ID Watchdog, vendar funkcije upravičujejo porabo nekaj dodatnih dolarjev na mesec. Osnovni načrt, UltraSecure, je popolna pokritost, vključno z zavarovanjem v višini 1.000.000 USD, izgubljeno pomočjo za denarnico in spremljanje temnega spleta. 

Znotraj razpona je UltraSecure + Credit večinoma enak, čeprav vključuje nadzorno nadzorovanje za tri biroja za dodatnih 6 USD na mesec. Ne glede na to, kateri načrt izberete, lahko plačujete mesečno ali letno. 

Letni načrt pomeni, da boste dobili dva meseca brezplačne storitve, kar bo stroške 10 mesecev razširilo na 12. Poleg tega sta prva dva tedna brezplačna, tako da lahko preizkusite IdentityForce brez izgube denarja.

Enostavnost uporabe: najboljša storitev zaščite pred krajo identitete

Razumevanje, kaj je pomembno, če identiteto ukradete Čas je strašljiv, zato je najpomembnejši lahko prebavljivi vmesnik, ki začne postopek obnove. V tem razdelku iščemo najboljšo storitev zaščite pred krajo identitete, ki omogoča vse razumevanje, tudi v primeru katastrofe.

Varnost osebnosti

Od domače strani do nadzorne plošče vam program Identity Guard omogoča preprosto zaščito vaše identitete. Spletno mesto je čisto postavljeno, skoraj vsi gumbi pa vas usmerjajo proti strani blagajne. Ko se prijavite, je nastavitev računa preprosta; Identiteta Guard zahteva nekaj osnovnih informacij, preden vas vrže v armaturno ploščo. 

nadzorna plošča identiteta-pregled-pregled

Ko ste na nadzorni plošči, si lahko ogledate svoja nova opozorila, si ogledate, katere račune Identity Guard spremlja in preverite, ali so se v temnem spletu pojavile kakšne vaše informacije. Obstaja tudi zavihek »obvladovanje tveganja«, kjer si lahko ogledate oceno tveganja. Identity Guard ustvari to oceno na podlagi številnih vprašanj, na katera odgovorite, ko prvič pristanete na nadzorni plošči.. 

Vprašanja se nanašajo na vaše navade, na primer, v katerih trgovinah nakupujete in v kateri panogi delate. S temi informacijami Identity Guard ne more samo zagotoviti ocene tveganja, temveč tudi Watson-ovega usposobiti za svoje navade. Zaradi tega Identity Guard lahko identificira vsako nenormalno vedenje. 

EverSafe

Nepričakovano mora biti, da je EverSafe enostaven za uporabo, saj gre za storitev zaščite pred krajo identitete, osredotočeno na starejše. EverSafe najbolj obremenjuje postopek, kar pomeni, da podatke vnašate ob prijavi. Zaradi tega ste že zaščiteni, ko pridete na nadzorno ploščo računa. 

eversafe-review-add-account

EverSafe je nasprotje Identity Guard in IdentityForce, ko gre za nadzorno ploščo. Uporabniški vmesnik je čist in ponuja le osnovne informacije o tem, kaj se spremlja. Zunaj opozoril lahko spremenite nastavitve obvestil in odobrite ali zavrnete račune, ki jih je EverSafe našel v vašem kreditnem poročilu.

Čeprav EverSafe ne ponuja funkcije Identity Guard in IdentityForce, bo njegov pristop brez neumnosti privlačen za nekatere uporabnike. 

IdentityForce

IdentityForce ima nekaj težav, ko gre za izbiro načrta. Sastav je dovolj preprost, na glavnem spletnem mestu pa je preveč možnosti, zaradi česar je iskanje strani blagajne zmedeno. 

To je rečeno, ko se enkrat prijavite na račun, so IdentityForce sanje. Po odjavi boste morali vnesti vse svoje osebne podatke, da vas bo IdentityForce lahko takoj zaščitil. 

nadzorna plošča identiteta

Na nadzorni plošči lahko hitro vidite, katere elemente skenira IdentityForce in morebitna opozorila. Obstaja tudi zavihek “viri”, kjer najdete glosar in kalkulatorje za samodejne najeme, hipoteke in kreditne kartice.

Sijaj IdentityForce ima sposobnost segmentiranja informacij. Armaturna plošča je uporabniku prijazna in uporabna, kar vam omogoča hitro ogled ustreznih informacij, hkrati pa nudi zakladnico učnih virov.

Zaščita: Najboljše kritje kraje identitete

Naslednje tri storitve zagotavljajo najboljše kritje kraje identitete. To pomeni, da ponujajo kombinacijo dobrega zavarovanja, veliko učnih virov in izpopolnjen sistem spremljanja, da boste lahko zaščiteni. 

IdentityForce

IdentityForce smo v svojem pregledu dali 98-odstotno oceno, kar je najvišji rezultat zaščite, ki smo ga dali storitvi zaščite pred krajo identitete. Osnovna pokritost je dobra, saj IdentityForce spremlja vašo številko socialnega zavarovanja, podatke o bančnih računih in račune socialnih medijev. Vendar je obseg tega spremljanja ogromen. 

IdentityForce opazuje sodne evidence, storitve posojila na dan plačila, sezname prestopnikov spolnih podatkov in zbirko podatkov o naslovu USPS o spremembi naslova za vse vaše podatke. Poleg tega si lahko na nadzorni plošči ogledate zdravniški dokument, da zagotovite, da ste edini, ki uporablja svoje zdravstveno zavarovanje. 

kalkulatorji za pregled identitete

Tudi pri tej zaščiti sredstva najbolj izstopajo. IdentityForce zagotavlja vire za vse, od reševanja avtomobilskih sporov do izklopa neželene pošte. Poleg tega so vsi ti viri na enem mestu. 

Medtem ko druge storitve zaščite pred krajo identitete čakajo, da se bo kaj zgodilo, IdentityForce ponuja proaktivna orodja, tako da je manjša možnost na prvem mestu.

Varnost osebnosti

Kot rečeno, Identity Guard poganja IBM-ova Watson-ova umetna inteligenca. Čeprav se morda zdi marketinška neumnost, je Watson resno impresiven. Uporablja se na več področjih, predvsem med zdravili, kjer se uporablja za določanje poti zdravljenja raka. Poleg tega Watson ni samo spremljanje; se uči. 

Za razliko od drugih orodij lahko Watson spremlja vaše vedenje in uporabi ta profil za prepoznavanje goljufivih dejavnosti. Kot umetna inteligenca se uči na podlagi vnesenih informacij, zato z drugimi storitvami ujame informacije, ki lahko padejo skozi razpoke.. 

Poleg Watson-a, Identity Guard ponuja tudi poseben upravitelj primerov za vaš račun in vas obvesti, če pride do kakršnih koli ustreznih kršitev podatkov.. 

Namesto da bi delovali na enem letalu, Identity Guard ponuja večplastni pristop, ki močno zmanjša verjetnost, da vam bodo ukradli identiteto. Z oceno obvladovanja tveganj je enostavno spremljati, kako zaščiteni ste tudi vi. 

ID čuvaj

V našem pregledu je ID Watchdog za svojo zaščito prejel skoraj popoln rezultat. Čeprav traja posodabljanje armaturne plošče, lahko hitro vidite, katere informacije se skenirajo in opozorila po uri ali dveh. 

Poleg standardnega paketa za spremljanje ID Watchdog preverja tudi vaše račune v družabnih medijih, še več, pazi na posebne dejavnosti. 

id-watchdog-review-social-media-settings

Računi v družbenih medijih so pregledani v 14 kategorijah, od vsebnosti alkohola in drog do rasizma. Za vsako od teh kategorij lahko nastavite tudi resnost. Na primer, če ste, denimo, natakarica in veliko pišete o alkoholu, lahko ID-ju straža rečete, naj vas ne opozori, ko je vsebina, povezana z alkoholom, objavljena na vašem družbenem omrežju.

Tako kot Identity Guard tudi ID Watchdog vse svoje spremljanje združuje v poročilo o izpostavljenosti. Poročilo o izpostavljenosti se večinoma nanaša na družbene medije in vas obvešča, če obstajajo kakršni koli podatki, ki jih delite, ki bi vas lahko ogrozili. Ni tako obsežen kot rezultat ocene identitetne straže, vendar je vseeno lepo.

Podpora: Najboljša pomoč pri kraji identitete

Podpora in zaščita sta tesno povezana, ko gre za zaščito pred krajo identitete. Ponavadi se obrnete na podporo, če gre kaj narobe. Zaradi tega je nujna podpora za telefon, ki je neprekinjena, prav tako pa tudi nekakšna funkcionalnost klepetanja v živo.

IdentityForce

Glede na to, kako močni so učni viri, ki jih ponuja IdentityForce, naj bo presenečenje, da je njegova podpora odlična. Baza znanja meša izobraževanje in podporo tako, da odgovarja na vprašanja o storitvi in ​​vam omogoča globlje razumevanje, kako zaščititi svojo identiteto.

identitetna sila-pregled-baza znanja

Kot velja za vsako dobro storitev zaščite pred krajo identitete, vam IdentityForce nudi telefonsko podporo telefonu, če imate kakršne koli težave. Predstavniki podpore lahko odgovorijo na osnovna vprašanja, vendar so v glavnem tam, da vam pomagajo v primeru, da prejmete opozorilo, da ne morete rešiti sami. Če imate manj pereče težave, lahko pošljete IdentityForce tudi e-pošto.

LifeLock

LifeLock v tem priročniku ni prejel nobenih vozlišč, ker ima previsoke cene in nimajo funkcij. Glede na to je podpora odlična. Če ne veste, ima Norton lastnik LifeLock (preberite naš pregled Norton Security). Ker je LifeLock vezan na protivirusno velikanko, lahko izkoristi robustni sistem podpore, ki ga že ima Norton.

življenjepis-pregled-baza znanja

Baza znanja je jasno postavljena, obstaja forum, na katerem lahko postavljate vprašanja, podporniki pa so na voljo na telefonu 24/7. Podpora je na voljo tudi v več jezikih. Med pregledovanjem družbenih medijev LifeLocka smo našli odzive v angleščini, španščini in celo japonščini. 

Ko govorimo o družbenih medijih, LifeLock odgovarja na vprašanja prek Twitterja in Facebooka. Čeprav ima večina storitev zaščite pred krajo identitete socialne medije, je LifeLock eden redkih, ki se dejansko odziva na uporabniške objave. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu LifeLock.

myFICO

myFICO v resnici ni storitev zaščite pred krajo identitete. Namesto tega je celovita storitev spremljanja kreditnih sposobnosti. Čeprav je to za zaščito slabo, je myFICO v svoji ligi, ko gre za podporo. To je zelo izobraževalno orodje in podpora je zrcalo tega. myFICO ponuja več virov za učenje več o kreditih in financah. 

Če naletite na kakršne koli težave, se obrnite na e-pošto ali telefon. Vendar pa je za e-poštna sporočila potreben rok uporabe v dveh delovnih dneh, telefonska podpora pa je na voljo samo v delovnem času. Na srečo lahko odgovore najdete 24/7 prek forumov myFICO.

forumi za myfico-review

Čeprav ni primerna zamenjava za neposredno podporo, so forumi zelo aktivni. Skozi vse zadnje objave so se skoraj v vseh minutah odzivi odzvali v nekaj minutah. Več o forumih in sistemu podpore si lahko preberete v našem pregledu myFICO. 

Ali je zaščita pred krajo identitete vredna?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj je odvisno od vaših okoliščin lahko pritrdilno ali ne. Jasno nam je, da služba za zaščito pred krajo identitete ne stori ničesar, česar ne morete storiti sami. Zunaj zavarovanja lahko spremljate vse, kar lahko zaščitna služba. 

Glede na to bo vsak dan trajalo več ur dela. Čeprav je tukaj in tam preprosto preveriti kredit, brskanje po temnem spletu in vlečenje baze podatkov USPS o spremembi naslovov vsak dan ni enostavno. Razen če ne uporabite AI, da to stori za vas, spremljanje vsakega območja, ki ga opravlja storitev zaščite kraje identitete, ni izvedljivo. 

Ne potrebujete zaščite pred krajo identitete, vendar je slabo imeti. Tako kot nakupovanje zavarovanja je kraja identitete številčna igra, zato bolj ko boste klad zložili v svojo korist, manj boste nagnjeni k ukradbi identitete.

Vrste kraje identitete

Čeprav smo v tem priročniku uporabljali “krajo identitete” kot širok pojem, se morate zavedati posebnih vrst. Večina ljudi pozna vsaj nekaj vrst kraje identitete, vendar obstaja nekaj oblik, za katere morda še niste slišali. 

Kraja identitete računa

Kraja identitete računa je najpogostejša oblika kraje identitete. Ko nekdo pridobi dostop do obstoječih računov, pa naj bodo to socialni mediji, banke ali kako drugače. Poleg tega ta oblika kraje identitete zajema tudi kriminalce, ki odpirajo nove račune v vašem imenu. 

Na krajo je preprosto opaziti krajo identitete računa, še posebej, če spremljate svoje kreditne in spletne račune. Čeprav storitev za zaščito pred krajo identitete pomaga pri zavarovanju vaše številke socialnega zavarovanja, podatkov o bančnem računu in še več, je kraja identitete računa običajno posledica šibkih gesel. 

Za boj proti tej težavi za vsak račun, ki ga imate, uporabite dolgo, naključno ustvarjeno geslo. Gesla lahko ustvarite in shranite s pomočjo enega izmed naših najboljših izbir upravljalnika gesel, na primer Dashlane (preberite naš pregled Dashlane). 

Kraja zaposlitvene identitete

Kraja delovne identitete se uporablja, kadar kriminalec ne more dobiti službe, ponavadi zaradi kazenske evidence. Za prijavo na delovno mesto v vašem imenu bodo uporabili vašo številko socialnega zavarovanja in osebne podatke. Čeprav bodo v vašem imenu zbirali plačo, boste vsako leto plačali dohodnino. 

Kraja davčne identitete

Kraja davčne identitete je takrat, ko kazenski član vloži vaše obdavčitev in prejema davčni obračun. Če ste davke vložili v ZDA in jih je IRS zavrnil, je mogoče, da jih je nekdo že vložil v vašem imenu.

Kraja zdravstvene identitete

Kraja medicinske identitete je takrat, ko napadalec prejme oskrbo z uporabo vašega zdravstvenega zavarovanja. Poleg zapleta z vašo zdravstveno dokumentacijo bi lahko kraja zdravstvene identitete močno vplivala na vašo kreditno sposobnost. Če računi ostanejo neplačani, boste odgovorni za stroške. Glede na to, kako je napadalec uporabil vaše podatke, je možno, da računa ne poznate, dokler niso v zbirkah. 

Kraja kriminalne identitete

Končno je kriminalna kraja identitete, ko nekdo uporabi vaše podatke za kaznivo dejanje, ki ga je storil. To se ponavadi pokaže s ponarejenimi osebnimi številkami, na primer, ko bi lahko nekdo, recimo, dobil vozovnico za prekoračitev hitrosti, in policistu dal ponarejeno osebno številko z vašimi podatki. 

Kako prijaviti krajo identitete

Prijava kraje identitete se bo spremenila glede na to, kje živite. Če predpostavljamo, da živite v ZDA, poročanje ni težko. Spletna stran identtheft.gov ponuja preprost postopek v treh korakih za prijavo kraje identitete. Čeprav je to prvi korak, ki ga morate storiti pri prijavi kraje identitete, ni zadnji. 

poročilo o kraji identitete

Poleg tega lahko pokličete Zvezno trgovinsko komisijo na telefonski liniji za krajo identitete (877-438-4338). Tam vam bo sredstvo pomagalo pomiriti živce in sestaviti načrt okrevanja. Prav tako je dobro, da pokličete tri glavne kreditne biroje – Equifax, TransUnion in Experian -, da na vašo kreditno evidenco vnesete opozorilo o goljufiji.. 

Po tem je treba čakati in upati, da škoda ni pretirana. Malo je verjetno, da vam lahko kriminal povzroči preveč težav, če imate storitev zaščite pred krajo identitete, saj boste lahko ta dejanja izvedli takoj, ko storitev zazna težavo.

Zavarovanje kraje identitete in preprečevanje kraje identitete

Večina zgoraj navedenih storitev zagotavlja zavarovanje in preprečevanje kraje identitete. Vendar je pomembno vedeti razliko med obema. Zavarovanje kraje identitete vas krije v primeru, da vam ukradejo identiteto. Vsak denar, ki ste ga vzeli ali kakršni koli izdatki, ki so bili namenjeni obnavljanju vaše identitete, se običajno krije v pravilniku. 

Po drugi strani pa preprečujejo krajo identitete, da se to prepreči. Preprečevanje kraje identitete vas s serijo nadzornih storitev ohranja v zanki o tem, kje so vaše informacije in kako se uporabljajo.

Čeprav spremljanje prihaja iz enega od naših zgornjih izbir, lahko sodelujete tudi pri preprečevanju kraje identitete. Obstaja nešteto načinov, kako se zaščititi, nekateri med njimi vključujejo navzkrižno rezanje vseh pomembnih dokumentov, ohranjanje zasebnosti vaših družbenih medijev in nameščanje protivirusnega programa (preberite naš najboljši priročnik za protivirusno programsko opremo).

Končne misli

Obstaja veliko možnosti zaščite pred krajo identitete, čeprav ne priporočamo nekaterih bolj priljubljenih, kot je LifeLock. Na podlagi naših raziskav in izkušenj sta dve najboljši možnosti Identity Guard in IdentityForce. Oboje ponuja obširno zaščito in veliko funkcij za zagon. Čeprav ni tako poceni kot recimo ADT, se dodatni stroški splačajo. 

Če kupujete za družino ali v imenu starejšega, je dobra možnost tudi EverSafe. Prav tako nam je všeč cena ID-ja za čuvaj. 

Katero zaščito pred krajo identitete nameravate? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map