Najboljša zaščita pred krajo identitete do leta 2020

Zaščita pred krajo identitete je velik posel – poglejte si naš najboljši vodnik za zaščito pred krajo identitete – vendar kljub temu obstaja veliko korakov, ki jih lahko brezplačno storite sami. Čeprav brezplačne storitve zaščite pred krajo identitete ne bodo pripeljale do plačljivega načrta, obstajajo možnosti. 


V tem priročniku za najboljšo brezplačno zaščito pred krajo identitete bomo predstavili pet možnosti, ki bodo ohranile vašo identiteto brez ogrožanja drugih vidikov spletne varnosti. Konec koncev, zaupati podjetju s svojo številko socialnega zavarovanja in podatki o bančnem računu za brezplačno storitev ne bi smeli jemati ostro. 

Spodnje možnosti vas bodo zaščitile brezplačno, a pogosto so priloženi tudi oglasi za nadgradnjo ali druge pogoje za storitev. Glede na to vam ne bo treba plačati niti denarja, če želite ostati varen. Preberite si, če želite izvedeti najboljše ponudbe za zaščito identitete, pa tudi nekaj možnosti, da se sami rešite s težavo.

Izbira najboljše zaščite pred krajo identitete

Izbira brezplačne zaščite pred krajo identitete je podobna poskusu prečkanja minskega polja. Sumljiva je vsaka storitev, ki bi zahtevala brezplačno, medtem ko je zahtevala občutljive podatke, kot je vaša številka socialnega zavarovanja. Podvomili smo o vsaki storitvi, s katero smo se večkrat srečali, da bi zagotovili, da se z vašimi podatki ne dogaja noben smešen posel. 

Če ste zaskrbljeni za varnost svojih podatkov, je najbolje, da obiščete plačljivo storitev. Kot lahko vidite v našem pregledu IdentityForce, plačilo s seboj prinaša določene koristi, vključno z večjo pokritostjo, boljšimi učnimi viri in močnejšim spremljanjem. Če pa ste privezani za denar, obstajajo načini, da zagotovite brezplačno zaščito. 

Na žalost ni tako enostavno, kot če bi našli brezplačno storitev in se z njo ukvarjali. Kot bomo videli kmalu, bi morala večina možnosti vsebovati zvezdico. Tehnično so brezplačni, vendar morda ne nudijo popolne zaščite ali morda zahtevajo, da že imate kakšno drugo naročnino. 

Med iskanjem smo se morali vprašati tudi, kaj je zaščita pred krajo identitete. To je širok pojem in pri iskanju brezplačnih storitev smo se morali ustvarjati. V tem priročniku nismo našli ponudnikov, ki ponujajo celovito zaščito. Navsezadnje je treba prositi za brezplačno storitev. 

Namesto tega smo iskali storitve, ki bi lahko ponudile vsaj en del zaščite pred krajo identitete, kot sta nadzor nad kreditom ali obnovitev identitete. Kar nekaj jih pokriva vse podlage, večina pa jih ne. Če je to tisto, kar iščete in ste pripravljeni plačati za zaščito, ne pozabite prebrati našega pregleda identitetne zaščite.

Najboljša zaščita pred krajo identitete: AAA ProtectMyID Essential

AAA-jeva ProtectMyID je storitev za zaščito pred krajo identitete, ki je ni. Čeprav ni tako drag kot LifeLock (za več o tem preberite naš pregled LifeLock), ProtectMyID porabi vsaj 11 USD na mesec za popolno pokritost. Če ste že član AAA, lahko s osnovnim načrtom zagotovite osnovno zaščito brezplačno.

bistvena najboljša prosta identiteta, zaščita pred krajo-zaščita-aaa

Ključni načrt ni popolna zaščitna garnitura, vendar je še vedno primeren za brezplačen paket. Vključuje spremljanje kreditne sposobnosti pri podjetju Experian, kreditno poročilo ob vpisu, podporo pri reševanju goljufij in 10.000 USD zavarovanja proti kraji identitete. 

To ni nič v primerjavi s 1.000.000 dolarjev pokritosti, ki jih ponuja ID Watchdog, vendar se je zaradi nizke cene brezplačno težko pritoževati (preberite naš pregled ID-jev čuvaj). Zunaj tega je načrt neploden. “Essential” vključuje zaščito pred izgubljeno denarnico, vendar je to približno tako. Kljub temu za spremljanje kreditne sposobnosti in prejemanje popolnega poročila ProtectMyID “bistveno” ni slaba možnost, če ste že član AAA.

Drugi razlogi, ki so nam všeč AAA ProtectMyID Essential

Če se odločite, da vam je všeč zaščita AAA ProtectMyID pred krajo identitete, lahko nadgradite na “deluxe” ali “platina.” Načrt “deluxe” razširja nadzor nad kreditnim spremljanjem, tako da vključuje Equifax in TransUnion, za zagon pa je priložen Experian VantageScore. Poleg tega zavarovanje poveča na 1.000.000 dolarjev in vključen je temni spletni nadzor. 

Za 11 dolarjev na mesec je “deluxe” dober posel. Lahko si zagotovite cenejšo zaščito pred krajo identitete – na primer preberite naš pregled zaščite pred krajo identitete ADT, vendar ne s funkcijami, ki jih ponuja AAA. Če ščitite družino, lahko v svoj račun dodate tudi do 10 otrok po 3,95 USD na mesec. 

Na vrhu ponudbe je platina, ki je le pet dolarjev več kot “deluxe.” Dodaja pa le še nekaj funkcij. Spremljanje kreditne sposobnosti je razširjeno na opozorila o uporabi, spremljajo se vaši družbeni mediji, AAA pa bo za vaše podatke spremljala storitve posojila za plačilo in sezname prestopnikov. 

Ne glede na to, kateri načrt izberete, člani AAA Premier prejmejo popust na “deluxe” in “platine.” Če ste član AAA, ni nobene škode, če preizkusite brezplačno storitev. Če vam je všeč, je nadgradnja dobro vredna cene.

TrueIdentity

TrueIdentity je storitev, ki jo ponuja TransUnion, eden od treh glavnih kreditnih birojev. Presenetljivo je, da se zaščita nanaša samo na vaše poročilo TransUnion, tako da, če želite spremljati rezultat z Equifaxom in Experianom, nimate sreče. Kljub temu je TransUnion poročanje običajno plačljiva storitev (primer preberite v našem pregledu myFICO).

najboljša-brez-identiteta-kraja-zaščita-resničnost

Kljub temu je klicanje TrueIdentity storitve zaščite pred krajo identitete nekoliko velikodušno. TrueIdentity ne ponuja globinskega skeniranja. Namesto tega se osredotoča izključno na vaše poročilo TransUnion in spremlja morebitne kritične spremembe vašega rezultata. Kljub temu vam ponujajo neomejeno osvežitev rezultatov. 

Zaščitni vidik se igra s kreditno ključavnico z enim dotikom, ki vam omogoča, da kreditno kartico zaklenete z enim klikom ali dotikom. Seveda to velja samo za vaše poročilo TransUnion, vendar je bolje kot nič. Na spletnem mestu je zapisano tudi, da lahko prejmete do 25.000 dolarjev zavarovanja, vendar če upoštevate pogoje storitve, tega ne omenjamo. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč TrueIdentity

Nič v življenju ni zares brezplačno, zato bi moralo biti malo presenečenje, da TrueIdentity zasluži nekje v verigi. V tem primeru TransUnion zasluži vaše podatke. Politika zasebnosti pravi, da “… če želite prejeti brezplačno članstvo, se morate strinjati, da boste prejemali ciljne ponudbe.”

To je ironično, saj velik del zaščite pred krajo identitete izključuje marketinške ponudbe. Kljub temu berači ne morejo biti izbranci. Čeprav TrueIdentity unovčuje vaše podatke, ponuja zaščito pred krajo identitete in v zameno za zavarovanje do 25.000 USD. 

Če se odločite, da potrebujete več pokritja ali želite poleg TransUnion-a nadzirati Equifax, TrueIdentity ponuja tudi Credit Lock Plus. Ta cena je draga 24,95 USD na mesec, vendar je zajeta 1.000.000 USD in možnost zaklepanja kredita na več uradih.

Kreditni sezam

Credit Sesame, ustanovljen leta 2010, je ena najstarejših brezplačnih storitev spremljanja kreditnih zmogljivosti. Ponuja pa tudi brezplačno zaščito pred krajo identitete. Brezplačno članstvo je, presenetljivo, restriktivno, saj ponuja mesečne bonitetne ocene pri TransUnionu in enoproračunsko spremljanje. Vendar pa prihaja tudi s 50.000 dolarji zavarovanja za krajo identitete. 

najboljša prosta-identiteta-kraja-zaščita-kredit-sezam

Večja pokritost je v primerjavi z našimi drugimi kraki izstopala kot rdeča zastava. Če pogledamo politiko zasebnosti, se ne dogaja nič zlonamernega. Credit Sesame lahko in zbere zbirne podatke, ki jih pošlje marketinškim partnerjem, vendar je jasno, da nobenih osebnih podatkov nikoli ne bodo delili.

Zdi se, da politika zasebnosti in pogoji storitve veljajo za brezplačne in premium storitve, saj med njimi ni nobene razlike. Čeprav kreditni sezam verjetno prodaja denar posplošenih informacij, se zdi, da je brezplačni načrt več kot karkoli drugega kot oglaševanje premijskih storitev.. 

Čeprav ni idealno, lahko dosežemo to, zlasti s tem, koliko ponuja Credit Sesame. Omejeni ste samo na nadzor nad kreditom, toda s pokritjem 50.000 USD je težko pritožiti. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč kreditni sezam

Credit Sesame razdeli svoje plačane pakete na tri stopnje. Če ste nagnjeni k nadgradnji na premijski načrt – kar se zdi, kot je cilj Credit Sesame, navsezadnje – s “naprednim” načrtom dobite dostop do dnevnih kreditnih točk in mesečnih kreditnih poročil vseh treh birojev in s “pro” načrtujete tudi 24-urno pomoč pri reševanju goljufij. 

Vendar pa samo najdražji načrt ponuja popolno zaščito pred krajo identitete. Načrt “platine” ima temen splet, javni zapis in spremljanje socialne varnosti, čeprav po precej visoki ceni. 

Čeprav nam je všeč brezplačni načrt Credit Sesame, je plačljiva možnost “platina” predraga, 20 USD na mesec. Če vas zanima plačljivi paket, ne pozabite prebrati naše ocene EverSafe.

Kreditna Karma

Credit Karma je še eno priljubljeno orodje za preverjanje kreditne sposobnosti. Brezplačno je, kar vam omogoča, da preverite ocene iz Equifaxa in TransUniona, kolikor želite. Kljub temu tehnično ni storitev zaščite pred krajo identitete. 

najboljša prosta-identiteta-kraja-zaščita-kredit-karma

Namesto tega je orodje za spremljanje kreditne sposobnosti in samo orodje za spremljanje kreditne sposobnosti. Kljub temu je brezplačno prvi korak k zaščiti vaše identitete. Credit Karma ponuja podrobna poročila dveh od treh glavnih birojev, ki vam omogočajo, da ste na tekočem s tem, kaj vpliva na vašo kreditno oceno. Če se kaj pokaže, lahko postopek obnovitve začnete takoj. 

Za tiste, ki želijo brezplačno zaščititi svojo identiteto, je Credit Karma ena najbolj učinkovitih poti. Čeprav ne bo spremljal vaše kreditne sposobnosti za vas – ali temnega spleta -, bo vaše kreditno poročilo na lahko prebavljiv način. Poleg tega Credit Karma ponuja predloge za izboljšanje vašega kredita. 

Če vam bodo ukradli identiteto, lahko Credit Karma še vedno pomaga. Na nadzorni plošči si lahko ogledate nedavne kršitve podatkov in aktivirate kreditno zaščito. Slednje funkcije bodo vaše dobroimetje zaklenile z Equifax in TransUnion, kar pomeni, da nihče ne more odpreti računa z vašim imenom.

Drugi razlogi imamo radi kreditno karmo

Credit Karma kot orodje za finančni uspeh presega preprosto spremljanje kreditne sposobnosti. Z uporabo vašega poročila Credit Karma omogoča brskanje posojil, samodejnih posojil in možnosti kreditnih kartic. Čeprav ne zagotavlja odobritve, Credit Karma daje priporočila na podlagi vašega rezultata, uporabe in kreditne zgodovine. 

Poleg tega obstaja veliko virov za boljše razumevanje vaših financ. Credit Karma ponuja kalkulatorje posojil, simulator kreditnih točk in iskanje denarja, ki ni zahtevano. Vsa ta orodja so enostavno dostopna z vaše nadzorne plošče in seveda so na voljo brezplačno. 

Povedano je “brezplačna” meja za Credit Karma. Za razliko od resnične zaščite pred krajo identitete, Credit Karma ne ponuja nobenega naprednega nadzora ali skeniranja. Morali boste opraviti vsa dela na nogah in poti za nadgradnjo ni.

To storite sami pri Zvezni trgovinski komisiji

Vedno lahko tudi sami zaščitite svojo identiteto. Čeprav samostojni pristop zahteva skrbnost in delo, je to mogoče storiti. Storitev spremljanja kreditne sposobnosti, kot je Credit Karma, je dober prvi korak. Obstajajo pa tudi drugi varnostni ukrepi. 

Najprej zagotovite, da ima vsak vaš spletni račun naključno edinstveno geslo. Za ustvarjanje enega in našega najboljšega upravitelja gesel za shranjevanje lahko uporabite lastno orodje za ustvarjanje gesel. Naš najbolj ocenjen ponudnik je Dashlane, ki sestavlja tudi seznam najboljših brezplačnih upravljalcev gesel (preberite naš pregled o Dashlaneu). 

Gesla so običajno ključ do kraje identitete v moderni dobi. Ko ima napadalec eno od vaših geslov, se lahko vaši spletni računi in osebni podatki odvijejo kot tuljava. K sreči, če uporabljamo edinstvena, naključna gesla, so možnosti, da se to zgodi, majhne. 

Poleg nastavitve močnih gesel lahko svojo identiteto zaščitite tudi z zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Naša najboljša protivirusna programska oprema vam bo pomagala zaščititi lokalno, vendar obstaja tudi veliko brezplačnih orodij, ki jih lahko uporabite. Preberite si 99 orodij za zaščito svojega priročnika o zasebnosti, če želite izvedeti več o teh.

Drugi razlogi, ki jih radi počnemo sami

Na žalost, čeprav sprejmete vse ustrezne korake, se kraja identitete še vedno lahko zgodi. Čeprav je malo verjetno, je mogoče. Če pa ste v ZDA, lahko za zaustavitev krvavitve storite nekaj korakov. Zvezna komisija za trgovino (FTC) ima spletno mesto, s katerim lahko prijavite krajo identitete. Ko odgovorite na nekaj vprašanj, vam bo FTC pomagal sestaviti načrt obnovitve. 

Poleg zagotavljanja obnovitvenih načrtov FTC vzdržuje tudi stran s priporočili za zavarovanje vaše identitete. Čeprav postopek ni tako brezhiben kot pri storitvah zaščite proti kraji identitete, FTC zagotavlja dragocene in brezplačne vire za žrtve kraje identitete.

Kaj je zaščita pred krajo identitete?

Zaščita pred krajo identitete je nekoliko nejasen pojem, zato smo morali za namene tega vodnika raztegniti definicijo. Na splošno je zaščita pred krajo identitete sestavljena iz kreditnih, temnega spleta, socialne varnosti in spremljanja bank ter nekaterih oblik zavarovanja pred krajo identitete. Glede na to ima lahko zaščita pred krajo identitete širšo opredelitev. 

Skratka, zaščita pred krajo identitete je vse, kar vam pomaga, da se zavedate, da nekdo uporablja vaše osebne podatke. Plačane in brezplačne storitve so odzivni ukrepi, ki vam nudijo orodja za prepoznavanje in odzivanje na krajo identitete. Številni proaktivni ukrepi, ki jih lahko sprejmete proti kraji identitete, so popolnoma brezplačni. 

Najboljši način razmišljanja o zaščiti pred krajo identitete je zavarovanje. Zajema vas, denarno in drugače, v primeru, da vam ukradejo identiteto. Vendar to ni brezhiben sistem. Zmanjšate si lahko možnost kraje identitete, vendar ni čarobnega orodja, ki bi vas lahko zaščitilo do konca. 

Ali potrebujem zaščito pred krajo identitete?

Zaščita pred krajo identitete je v večini primerov vredna. Čeprav je na voljo veliko korakov, ki jih lahko storite sami, je treba kupiti ločitev goljufij in zavarovanje. Obstajajo brezplačne možnosti, ki omogočajo pogled na to. Če pa želite zaščititi svojo identiteto, plačate storitev, če imate najboljše stave. 

Kot rečeno, lahko sami spremljate svoj kreditni, bančni račun in celo temni splet. Vendar ni enostavno. Zavarovanje in odpravljanje goljufij sta pomembna vidika zaščite pred krajo identitete. Pomembnosti centralne lokacije za spremljanje pa ni mogoče podceniti. 

Na splošno je zaščita pred krajo identitete nekaj, česar ne bi potrebovali, vendar boste veseli, da je tam. Priporočamo, da poiščete storitev, ki se zlahka prilega vašemu proračunu, saj je cilj še naprej plačevati, ne da bi vam ukradli identiteto.

Končne misli

Če želite prihraniti denar, je najboljša pot za zaščito pred krajo identitete to storite sami. Vendar imamo radi ProtectMyID “osnove” za člane AAA, pa tudi Credit Sesame ni slab. Kljub temu niso tako obsežne kot plačljive storitve, zato lahko vaše osebne podatke ogrožajo pridobivanje podatkov. 

Kako zaščitite svojo identiteto? Ali greš z brezplačno opcijo ali plačljivo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me