Najboljša protivirusna programska oprema 2020

Dobrodošli v vodiču Cloudwards.net o najboljši protivirusni programski opremi. Pokazali vas bomo po smetani pridelka, ki smo jo našli v pregledih protivirusnih virusov, in vas obvestili o tem, kaj protivirusni program stori za zaščito vas in o varnostnih ukrepih, ki jih lahko izvedete zunaj običajnega skeniranja..


Primerjali bomo protivirusne programe v petih krogih: funkcije, cene, prijaznost do uporabnika, zaščita in podpora. Za vsakega se uvrstijo trije programi, na koncu pa bomo razglasili skupnega zmagovalca.

Preden se lotimo krogov, bomo opredelili, kaj je protivirusni program za leto 2020, preučili bomo osnovne vrste zlonamerne programske opreme in kako prepoznali, ali so v vašem računalniku, ter odmerili prednosti in slabosti brezplačne protivirusne programe.

Več o:

 • Najbolj varna protivirusna programska oprema 2020
 • Najboljša brezplačna protivirusna programska oprema za leto 2020
 • Najboljši antivirus za Android 2020

Določitev protivirusnega programa leta 2020

Večina ljudi, ki so preživeli čas za računalnikom, lahko zagotovi osnovno definicijo protivirusnih programov. Preprosto povedano, računalnik ščiti pred virusi. Čeprav je to še vedno res, je antivirusne sisteme, kakršne poznamo danes, bolje opisati kot antimalware.

Zlonamerna programska oprema je krovni izraz za zlonamerno programsko opremo. Na seznamu so virusi, vendar

 programov je z leti naraščalo, da bi lahko sprejeli bolj raznolik nabor groženj, ki niso vsi živi na namizju.

Številni protivirusni programi so zdaj vrhunski varnostni paketi, vključno z zaščito za več strojev, operacijskih sistemov in mobilnih naprav. Pogosti ukrepi so tudi povečani varnostni ukrepi, kot so zaščita pred krajo identitete in šifriranje datotek.

Panda Security vmesnik

Antivirusi niso tako reaktivni kot nekoč. Iščejo zlonamerno programsko opremo, preden lahko okuži vaš računalnik. Eden od tipičnih načinov je doseganje z nadzorom vedenja in strojnim učenjem.

Najboljši antivirusi lahko prepoznajo grožnje, ki jih ne poznamo z vedenjem prej naletele zlonamerne programske opreme in uporabo nove programske opreme. To jim omogoča, da odkrijejo in odstranijo novo zlonamerno programsko opremo iz vašega računalnika, tudi če zbirka znanih zlonamernih programov ne vključuje.

To učenje se razširi na vaš brskalnik, kjer vas čaka zaklad zlonamerne programske opreme, ki ga čaka, da ga prenesete. Brskalniki so postali boljši glede vgrajene varnosti, zlasti Google Chroma, vendar lahko poseben protivirusni program odstrani napade, ki jih morda ne zaznajo.

Preden se pomaknete na naš seznam, določimo, kakšno pogosto zlonamerno programsko opremo lahko naletite in kako ugotoviti, ali ste že okuženi.

Vrste in napadi zlonamerne programske opreme

Virus-Malware

Obstaja veliko oblik zlonamerne programske opreme, zato jih tukaj nikakor ne bi mogli pokriti. Zgodni programerji vsak dan pišejo novo zlonamerno programsko opremo za nove podvige. Kljub temu obstajajo široki arhetipi, ki bi se jih morali zavedati.

Adware

Ena najpogostejših vrst zlonamerne programske opreme je adware zgrajen tako, da deluje pod radarjem tistih, ki ga ne iščejo. V večini primerov se bo vaš iskalnik spremenil, na spletnih straneh, ki jih obiščete, se bo prikazalo več oglasov, ponekod pa bodo tudi oglasi na namizju.

Običajno dobite adware kot paketno dopolnitev brezplačne programske opreme. Mnogi uporabniki brez pomisleka kliknejo namestitvene programe in tako se leze. Prepričajte se, da ste pozorni na namestitvene programe in počistite vsa polja, ki zahtevajo namestitev dodatne programske opreme.

Zapleteno je, da ni nezakonito ali vedno zlonamerno. V mnogih primerih se uporabnik odloči za “varen” brskalnik, zasnovan tako, da prinese dolarje za oglase za vse, ki so napisali programsko opremo. Tudi če je programsko opremo težko odstraniti, vam ne poskuša ničesar ukrasti. Najpomembnejša stvar, da se zaščitite pred tovrstno zlonamerno programsko opremo, je, da bodite pozorni na namestitvene programe.

Boti in Botneti

Boti so zlonamerni. Zasnovani so tako, da se infiltrirajo v računalnik in tako omogočijo hekerju, da na daljavo izvaja ukrepe na vašem računalniku. Boti se lahko zamenjajo kot črvi in ​​se širijo na druge stroje, kot so virusi.

Ni všeč Matrix, kjer heker povleče ukazni poziv in vam pošlje sporočilo. Če ima vaš računalnik bot, je verjetno del botneta, suženjski stroji, ki se najpogosteje uporabljajo za DDoS napade.

Vsi boti v botnetu pokličejo gostiteljske naprave, da izvedejo dejanje naenkrat, običajno za sesutje spletnega strežnika in odstranjevanje spletnega mesta. Za bonetne mreže je strašljivo, da ste lahko del enega brez pomembnih indikacij, še posebej, če uporabljate storitev slabe volje, kot je Hola VPN.

Keylogger

Keyloggerji, ki sami razlagajo, vendar grdo, zlonamerna programska oprema, shranjujejo vse pritiske tipk na gostiteljskem računalniku. Večina protivirusnih virusov lahko zazna keyloggerje, saj gre za aktivno tekoč postopek, vendar obstajajo drugi načini, kako se zaščititi.

Pri vnosu občutljivih podatkov lahko uporabite zaslonsko tipkovnico, vendar priporočamo uporabo upravitelja gesel z našega najboljšega seznama upravljavcev gesel. Ne le, da se ne boste dotaknili tipkovnice, ampak boste prihranili čas prijave na spletna mesta.

Ransomware

Ransomware šifrira podatke na vaših strojih in jih hrani za talce, dokler ne plačate odkupnine. Dokumenti, mediji in še več se bodo šibali, dokler ne pridete do denarja, da ga dobite.

Za razliko od druge zlonamerne programske opreme boste vedeli, ali je v vašem računalniku. Napadalec vas bo obvestil z navodili, kako poslati plačilo in odkleniti svoje podatke. Običajno boste morali plačati z uporabo kripto valute, da lahko napadalec ostane anonimen.

Druga ransomware je bolj spretna. Zastrašujoča programska oprema bo na primer predstavljala protivirus, če trdi, da je v vašem računalniku odkrila nešteto težav. Virusi z zaklenjenim zaslonom bodo naložili ponarejeno spletno mesto, ponavadi se posmehujejo vladni ali kreditni kartici in zahtevali plačilo, preden lahko vstopite v svoj stroj.

Ne glede na to, v kakšni obliki je, ne plačujte odkupnine. Oseba se je že odpravila, da bi vam vzela računalnik, zato najverjetneje ne bo vrnila datotek. Najboljši način za odstranjevanje odškodninske programske opreme je, da se vrnete na točko za obnovitev sistema v sistemu Windows in zaženete UEFI pregled.

Lahko tudi zaobidete celotno težavo in formatirate trdi disk, vendar morate za to imeti varnostno kopijo. Oglejte si naš pregled najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku in najboljših spletnih ponudnikov varnostnih kopij, da ugotovite, kako to najbolje storiti.

Rootkit

Rootkit je podoben botu, vendar ga, za razliko od botnetov, bolj zanima okužba enega samega stroja. Nabor programskih orodij omogoča nepooblaščen dostop uporabnika do oddaljenega stroja, kar omogoča izvajanje datotek in spreminjanje sistemskih konfiguracij.

Ker so rootkiti tako globoki, jih je težko zaznati in odstraniti. Potreben je čas za pridobitev te ravni dostopa, zato bi morala večina protivirusov odkriti in odstraniti rootkite, ko pridobivajo uporabniška dovoljenja.

Če že imate rootkit in ga ni mogoče odstraniti s pregledovanjem na namizju, je najboljša možnost izvedba UEFI-jevega skeniranja, da ga izvlečete, preden se naloži vaš operacijski sistem..

Vohunska programska oprema

Vohunska programska oprema je zapletena, ker ni nezakonita ali zlonamerna. To je programska oprema, zasnovana za vohunjenje za vas, zbiranje podatkov o izbiri brskanja, odločitvah o nakupu in še več. V večini primerov gre za prodajo informacij trgovcem. Nedavni primer, Red Shell, se je spopadel s številnimi računalniškimi igrami, kar je povzročilo polemiko v igralniški skupnosti.

Takšno vohunsko programsko opremo nameravajo razvijalci programske opreme namerno, vendar to ni vedno tako. Včasih je to način zajemanja zaslona, ​​beleženje občutljivih podatkov za prijavo ali vohunjenje spletnih kamer za spremljanje Toms.

Na srečo ga je enostavno zaznati in odstraniti. Številni sodobni antivirusi vključujejo tudi zaščito spletnih kamer in preprečujejo dostop do vseh programov, razen če dovolite.

Trojan

Trojanski virus

Tako kot trojanski konj se tudi ta vrsta zlonamerne programske opreme predstavlja kot nekaj koristnega, vendar ima v sebi zlonamerno koristno obremenitev. Trojanec sam ni zlonamerna programska oprema, vse kar je znotraj njega.

To je eden najpogostejših načinov dostave zlonamerne programske opreme na računalnik. Prav tako je ena najnevarnejših, saj se uporablja za dostavo keyloggerjev, ransomware, rootkitov in še več. Trojanci so med prvimi, kar iščejo antivirusi.

Najboljši način, da se izognete trojanu, je, da ne prenesete ničesar vprašljivega. Še posebej morate paziti na stvari, kot so brezplačni pretvorniki PDF in ponarejeni antivirusi. V bolj zlonamernih primerih prenosi prenesejo dvojno dolžino, na vaš računalnik namestijo trojanski in adware v isti izvedljiv program.

Virus

Ena najzgodnejših in najzmogljivejših groženj računalnikom, virusi že dolgo obstajajo, vsaj dovolj dolgo, da so skovali izraz “antivirus.” Videti je, da se čim hitreje razmnožujejo, okužijo vaš stroj in vse, s katerimi kontaktirate.

Najstrašnejši vidik virusov je, kako hitro se lahko širijo in povzročijo uničenje. Uporabljajo jih za krajo ali poškodovanje ogromnih količin podatkov, pogosto pa upočasnijo vaš računalnik, ko se prehranjuje s sistemskimi viri.

Na srečo so virusi manj pogosti kot nekoč, saj so protivirusni programi postali bolj prefinjeni. Druge zlonamerne programske opreme so se sicer začele pojavljati, predvsem pa odkupi in boti.

Lažno predstavljanje

Lažno predstavljanje predstavlja tehnično obliko zlonamerne programske opreme, kar je grožnja kibernetski varnosti. Po e-pošti, telefonu ali besedilu vas kontaktira nekdo, ki se predstavlja kot zakonita institucija in vas prosi, da predložite občutljive podatke. Običajno je to banka, zavarovalnica ali agencija za kreditne kartice.

Cilj je uporabnika privabiti, da klikne okuženi URL, navadno portal za posmeh plačil in vnese podatke, kot sta uporabniško ime in geslo. Med testiranjem protivirusnih programov smo videli emuliranje bank, PayPal in zavarovalniških agencij.

Spletne strani z lažnim predstavljanjem se nenehno spreminjajo, pogosto ostanejo kakšen dan ali manj, zbirajo podatke in se ne povezujejo. Prva obramba spoštuje vašo mapo z neželeno pošto in ne daje podatkov brez poverilnic. Ko vnašate občutljive podatke, preverite, ali dvakrat preverite URL, ki ga imate.

Kako prepoznati zlonamerno programsko opremo

Večina zlonamerne programske opreme naj bi na vašem računalniku živela neodkrita čim dlje. Obstajajo tudi druge sheme, na primer izsiljevalna programska oprema, zaradi katerih je njihova prisotnost znana. Razen od teh, odvisno je od vas, ali imate zlonamerno programsko opremo.

Ko boste z našega seznama prenesli protivirusni program in zagnali optično branje, boste vedeli, ali je na vašem računalniku zlonamerna programska oprema, vendar obstajajo znaki, na katere morate biti pozorni pred tem.

Prva je počasna izvedba. Zlonamerna programska oprema hitro prežre sistemske vire, pogosto zato, ker se programi na hitro napišejo brez optimizacije. Če vaša naprava deluje počasneje kot običajno, imate morda zlonamerno programsko opremo.

Pripet CPU

V operacijskem sistemu Windows lahko z upraviteljem opravil vidite aktivna opravila in porabo virov. Pomaknite se po seznamu in preverite, ali obstajajo aktivni procesi, ki imajo čudna imena ali niso videti povezani z nobeno aplikacijo. Ni dobro, da bi te procese končali, saj ne odstranjujete zlonamerne programske opreme in je morda postopek povezan z zakonito aplikacijo.

Druge oblike zlonamerne programske opreme, kot so boti, morda ne kažejo znakov, da so v vašem računalniku. Zaradi tega je najbolje, da celoten pregled s protivirusnim programom izvajate pogosto, tudi če ne opazite upočasnitve sistema ali čudnih aktivnih procesov.

Prosti antivirusi: dobri, slabi & grd

Medtem ko so plačane rešitve skoraj vedno boljše, na trgu obstajajo brezplačni antivirusi. Menimo, da ne bi smeli biti zaščiteni samo zato, ker vaša denarnica ne podpira celotnega načrta, vendar obstajajo pomanjkljivosti pri brezplačni ponudbi.

Začnimo z dobrim. Glavno prodajno mesto brezplačnih protivirusov je, da so brezplačni. Podjetja, kot so Avast, Malwarebytes, Avira in Norton, so za zaščito spodbudili brezplačni antivirus. Prenesete namestitveni program in to je to, brez porabljenega denarja.

Vmesnik zlonamerne programske opreme

Kot vse, kar je brezplačno, obstajajo tudi omejitve. Dobivate opuščeno različico plačane programske opreme in nenehne prošnje za nadgradnjo. Na primer, Avira Free ponuja samo skeniranje na zahtevo. Podjetja trdijo, da se plačana in brezplačna različica posodabljata z novimi podpisi zlonamerne programske opreme, vendar to ni vedno z istim tempom.

Razlika je majhna, vendar plačani antivirusi vsebujejo višje številke odkrivanja kot njihovi brezplačni kolegi. Ob predpostavki, da sta obe aplikaciji posodobljeni z istimi podpisi zlonamerne programske opreme, lahko ugibamo, da se te posodobitve najprej uvedejo med plačljive uporabnike in nato brezplačne..

Čas je za protivirusne programe bistvenega pomena. Izkoriščanja nič dni so napadi, izvedeni isti dan, ko postane podvig znan. Tisti z brezplačnimi antivirusi so na njih bolj ranljivi. Plačani izdelki običajno uporabljajo bolj izpopolnjeno spremljanje vedenja za odkrivanje ničelne dnevne zlonamerne programske opreme, medtem ko se brezplačni zanašajo na znane podpise zlonamerne programske opreme in rudimentarne metode odkrivanja.

Ali gre za bolj zapleten sistem za spremljanje vedenja ali hitrejšo posodobitev podpisov zlonamerne programske opreme, ni pomembno. Brezplačni antivirusi v povprečju delujejo nekoliko slabše kot njihovi plačani kolegi. Čeprav je plačana rešitev včasih težko upravičiti, je majhna marža.

Vrzel sestavljajo funkcije, ki se osredotočajo na uporabnost ali zaščito. Na seznamu boste ponavadi pri nadgradnji dobili starševski nadzor, zaščito pred odškodninsko programsko opremo in podporo.

Domači starševski nadzor Sophos

Funkcije zlahka presežejo ceno. S skeniranjem naprave na zlonamerno programsko opremo se lahko odstranijo njeni ostanki, toda zaščita pred krajo identitete, odkupno programsko opremo in mobilnimi napadi so funkcije, ki jih dobite s plačljivimi protivirusi.

Skratka, plačani antivirusi so boljši od brezplačnih. Stopnje zaznavanja so podobne, vendar zaradi dodatnih zaščitnih funkcij in močnejše infrastrukture je nadgradnja upravičena. Kljub temu je brezplačna zaščita boljša od nobene zaščite, zato preberite ta vodič za naša priporočila o najboljši brezplačni protivirusni programski opremi.

Prvi krog: Funkcije

Antivirusi so več kot zaščita za vaš računalnik. Na voljo so osnovni načrti, vendar se je osnovni izdelek razvil iz uporabnega orodja v vrhunsko varnostno zbirko. V prvem krogu bomo pregledali funkcije, ki izboljšujejo vašo varnost in izkušnjo, ne da bi pri tem obdržali sistemske vire ali zrušili uporabniški vmesnik.

Navidezna zasebna omrežja in orodja za upravljanje gesla ne bodo med stvarmi, o katerih razmišljamo. Ta orodja so postala običajna dopolnitev protivirusnih paketov, vendar delujejo slabše od naših najboljših VPN-jev in upraviteljev gesel. Naredili bomo izjemo, če se lahko vključeni VPN ali skrbnik gesla odpravljata z najboljšimi izbirami v teh kategorijah.

Namesto tega si ogledamo funkcije, kot so drobilnik datotek, starševski nadzor in varen brskalnik. Večina antivirusov varuje vaš trenutni brskalnik, vendar iščemo dodatno aplikacijo, ki ščiti spletna plačila, blokira oglase in ohranja piškotke.

Zunaj tega so značilnosti izdelka. Bitdefender Antivirus vključuje na primer profile za nastavitev pregledov, AVG pa vključuje brezplačno preskusno programsko opremo TuneUp za čiščenje odpadkov na vašem stroju. Funkcije, kot so te, omogočajo, da določeni antivirusi izstopajo od drugih in jih bomo uporabili kot vezire za izdelke s podobnimi nabori funkcij.

Tukaj so stvari, ki jih iščemo v tem krogu:

 • File drobilnik
 • Starševski nadzor
 • Zaščiten brskalnik
 • Dodatne funkcije

AVG

AVG ponuja velikodušno brezplačno ponudbo z osnovno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, zaščito pred odškodninsko programsko opremo in še več. Naša najljubša funkcija brezplačnega načrta je zaščitni brskalnik AVG, Chromium vmesnik s predhodno nameščenimi razširitvami, kot je blokator oglasov, čistilec piškotkov in skrbnik gesla.

Brskalnik, ki je enak kot Avast Secure Browser, izstopa od drugih protivirusnih virusov. To je znani vmesnik, ki poveča vašo hitrost in vas zaščiti. Dokler lahko brez Googlove integracije varni brskalnik ni slaba možnost.

Internet Security doda funkcije, kot so požarni zid, zaščita spletne kamere in šifriranje datotek. Od serije je najbolj uporabno šifriranje datotek, ki zagotavlja dodatno plast varnosti pred grdo ransomware.

Nastavitve zaščite AVG

Razlog, da je AVG v tem krogu na prvem mestu, je njegov paket Ultimate. Internetna varnost in AVG TuneUp sta združena. TuneUp je odličen pripomoček za čiščenje, s katerim lahko upravljate datoteke v velikem obsegu, upočasnjujejo delovanje pogona in odpravljajo ozadje aplikacij, s katerimi se soočajo z viri sistema. Ko smo preizkusili TuneUp, nam je z diskovnih naprav zbrisal več kot 12 GB.

AVG izpolnjuje naša merila s starševskim nadzorom, varnim brskalnikom, napravo za rezanje datotek in dodatnimi funkcijami, kot je TuneUp. Obstaja tudi vrsta drugih funkcij, o katerih si lahko preberete v našem celotnem pregledu AVG.

Bitdefender

Bitdefender Antivirus je naš osnovni antivirus za funkcije. Če ne bi bilo AVG TuneUp, bi v tem krogu zlahka zasedel prvo mesto. Vendar se bo treba ustaliti za sekundo. AVG-ju gre za petami s profili uspešnosti, varnim spletnim bančništvom in Bitdefender Photonom.

Ima impresiven nabor zaščitnih funkcij in izpolnjuje našo osnovno linijo starševskega nadzora, drobilnik datotek in varen brskalnik, kot lahko preberete v našem pregledu Bitdefender. Dobite popolno šifriranje datotek in zaščito pred odkrivanjem programske opreme, omrežni nadzornik groženj, lažni filter in anti-krajo, orodje, ki pomaga poiskati vašo napravo, če je izgubljena ali ukradena.

Bitdefender-Profil-nastavitve

Naša najljubša funkcija so profili zmogljivosti, ekskluzivni za Bitdefender. Profil lahko nastavite tako, da se samodejno zažene, ko se izvajajo določena dejanja ali se zaženejo aplikacije.

Bitdefender bo povečal zaščito, je območja, zaviral obvestila ali storil vse, kar potrebujete, glede na to, kar počnete. Delovni profil lahko na primer poveča zaščito e-pošte in omrežja, medtem ko zavira obvestila o skeniranju.

Drug način za povečanje učinkovitosti je Bitdefender Photon, ki bo pregledal konfiguracijo vaše strojne in programske opreme ter optimiziral skeniranje za to nastavitev. Prihranili boste vire in izboljšali hitrost, tako da lahko nadaljujete z uporabo naprave, medtem ko Bitdefender skenira.

Kaspersky

Veliko antivirusov bi lahko v tem krogu zasedlo tretji utor. ESET, Panda Security in Norton so bili kandidati, vendar ga moramo dati Kasperskyju, ker se je s svojimi značilnostmi osredotočil na kakovost nad količino.

Vključuje vse, kar v tem krogu iščemo: drobilnik datotek, starševski nadzor in varen brskalnik. 

Druge pomembne funkcije vključujejo zaščito spletnih kamer in čistilo za zasebnost. Vaš sistem bo pometel vse identifikacijske podatke in jih očistil. Čistilec zasebnosti vam ne bo prihranil toliko prostora kot AVG TuneUp, vendar vas bo zaščitil pred krajo identitete. Lahko preberete naše nasvete za preprečevanje kraje identitete, če želite izvedeti več načinov za zaščito.

Kaspersky tracker blocker

Dobite varni denar, kar je varen način za reševanje spletnih transakcij, vendar Kaspersky zaščiti tudi vaš običajni brskalnik. Zasebno brskanje bo blokiralo poskuse zbiranja podatkov iz spletne analitike v družbena omrežja. Več o zasebnem brskanju in drugih funkcijah Kasperskega si lahko preberete v našem pregledu Kaspersky Antivirus.

Drugi krog: Cene

Kot pri vseh naših vodičih smo si ogledali ceno, kolikor se nanaša na vrednost. Na primer, ExpressVPN dosledno ocenjujemo na vrhu svoje kategorije. Je drago, vendar svojo ceno upravičuje z robustnim naborom funkcij, o katerem lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN.

Storitev ni dobra samo zato, ker je poceni, zato bomo pogledali ceno in vrsto funkcij, ki so med seboj povezane. Na primer, F-Secure je dražji od McAfee Total Protection, vendar rezultati laboratorij ocenjujejo, da je višji od konkurenta z rdečim oklopom.

Zunaj celotne vrednosti si ogledamo načrt načrta. To vključuje, koliko naprav je lahko v načrtu, katere operacijske sisteme podpira itd. Kaspersky Internet Security, antivirus, ki daje odlične laboratorijske rezultate, je omejen na pet naprav, zaradi česar je težko prodati družinam.

Kot že omenjeno, so plačani protivirusi na splošno boljši od njihovih brezplačnih kolegov. Kljub temu je za brezplačne ponudbe zasluga. Upoštevali bomo, če ima protivirusni program brezplačen načrt kot majhen dejavnik pri določanju naše lestvice.

Tukaj je tisto, kar iščemo v tem krogu:

 • Vrednost
 • Podpora za naprave
 • Podpora za OS
 • Prost načrt

Avast

Avast je najbolj vrednotni antivirus. Izrazita brezplačna ponudba izstopa in nizki stroški Avast Pro znašajo približno polovico cene drugih antivirusov. Čeprav so funkcije lahke, se je lahko ločil v laboratorijskih rezultatih, kot lahko preberete v našem pregledu Avast Pro.

Odlikujejo ga funkcije v primerjavi z varnostnim paketom, kot je Bitdefender, vendar z manj kot polovico stroškov še vedno dobite veliko. Avast vključuje svoj varen brskalnik, ki je isti kot AVG Secure Browser. Ima razširitve, kot so zaviralec oglasov, sredstvo za čiščenje piškotkov in še več, manjka pa Googlova integracija.

Naša najljubša funkcija pri Avast Free in Pro je Wi-Fi Inspector. Prebral bo vse naprave, povezane v vaše omrežje, in vas opozoril na ranljivosti. To je še posebej koristno za določanje javne WiFi, vendar se lahko uporablja tudi za prepoznavanje težav v vašem domačem omrežju.

Edina težava pri Avastu je, da operacijskih sistemov ni mogoče mešati. Tudi načrti z več napravami so omejeni na osebni računalnik. Ponudbe za Mac, Android in iOS so brezplačne ali poceni, vendar lajšajo bolečino samo v sistemu Windows.

Kljub vrednosti Avast Pro, obstaja še veliko več funkcij, s katerimi je mogoče nadgraditi. Avast Ultimate, na primer, nima toliko vrednosti za dolar kot poceni ponudbe, a prihaja z Avast SecureLine, presenetljivo dobrim VPN za paketni izdelek. Če želite izvedeti več o tem, si lahko preberete naš pregled Avast SecureLine.

McAfee Total Protection

McAfee je v našem pregledu McAfee Total Protection zaslužil “spodoben” rezultat zaradi slabe zmogljivosti namizja zaradi števila pojavnih oken, vendar ni boljše možnosti za visoko število naprav po nizki ceni.

Za manj kot 50 dolarjev letno lahko zaščitite do 10 naprav z vrhunskim paketom McAfee. Podpira sistem Windows, macOS, Android in iOS in vse lahko sinhronizirate v uporabniškem vmesniku. Protivirusna zaščita je najprimernejša za družino, ki mora zaščititi več strojev in jih upravljati na enem območju.

Dobiš tudi veliko funkcij. McAfee vključuje True Key, dostojno programsko opremo za upravljanje gesla, ki ne dosega ravni Dashlane (preberite naš pregled Dashlane). Vendar pa je kot paketna programska oprema dobro. Dobite pet licenc, ki bi samostojno obratovale 99,99 USD letno.

Dobrodošle so tudi funkcije, kot sta naprava za rezanje datotek in čistilo za brskalnike. McAfee Total Protection je dobra možnost na sredini poti, ki se ne odlikuje na nobenem območju. Če želite zaščititi čim več naprav po najnižji ceni, je to najboljša izbira.

Dom Sophos

Za razliko od številnih protivirusov ima Sophos Home preprosto cenovno shemo. Obstaja brezplačna in plačljiva različica, oba z visokim številom naprav glede na njihovo ceno. Prosti načrt varuje tri naprave, plačani pa ščiti 10, kar je ukradeno pri le 50 dolarjih.

V brezplačnem načrtu nimate veliko funkcij. Na voljo imate osnovni antivirus, ki ščiti pred standardnim naborom zlonamerne programske opreme, vključno z odkupno programsko opremo, starševskim nadzorom in oddaljenim upravljanjem, da preverite na vseh svojih napravah.

Premium je vreden nadgradnje, vendar s trojico števila naprav in številnimi novimi funkcijami. Dobivate zaščito spletnih kamer in keyloggerjev, napredno odstranjevanje zlonamerne programske opreme in bančno zaščito. Pri 10 napravah starševski nadzor in daljinsko upravljanje še bolj zasijejo.

Vendar pa imamo pridržke glede zaščite, kot lahko preberete v našem pregledu Sophos Home. Še vedno pa je cena zelo dobra. Dobite podporo za številne naprave in številne funkcije za približno polovico stroškov primerljivih paketov.

Tretji krog: prijaznost do uporabnika

Večina antivirusov je enostavna za uporabo. Izjeme so, vendar tega seznama tako ali tako niso imeli. Upoštevali bomo splošno uporabnost, vendar bomo bolj pozorni na možnosti in način prikaza teh možnosti.

Najpomembnejša skrb je jedro vsakega protivirusnega programa, skeniranje. Iščemo veliko načinov optičnega branja in preprost način, kako jih smisliti. Ciljno preiskava je nujna in funkcije, kot je branje in spuščanje programa ESET, so dobrodošle.

Piggybacking pri skeniranju, gledamo na uspešnost, vsaj iz praktičnega testiranja. Med spremljanjem uporabe CPU spremljamo, saj je to eden izmed redkih načinov za ocenjevanje učinkovitosti, samo če rečemo, da je antivirus “počasen.” Kot pri rezultatih zaščite, se za testiranje učinkovitosti naslonimo na laboratorije, ki jih bomo obravnavali v naslednjem krogu.

Uspešnost sicer dosega zunaj skeniranja. Panda Security, na primer, ima privlačen vmesnik, ki se preveč trudi za pakiranje funkcij. Njegov davek na sistemske vire je našo zmogljivo preskusno napravo med uporabo celo priplazil in se odzval na vnos uporabnikov, ko je prišel skozi.

Tukaj je nekaj, kar iščemo v tem krogu:

 • Možnosti optičnega branja
 • Dostopnost nastavitev
 • Učinkovitost skeniranja
 • Prosti tek

AVG

Medtem ko so drugi krogi blizu, ta ni. AVG zaseda prvo mesto s serijo možnosti in preprostim načinom, kako jih vse smiselno označiti. Namestitveni program začne prilagoditev in vam tako omogoči izbiro zaščitnih komponent. Če na primer zaščita spletnih kamer ne zadeva vas, lahko to funkcijo izpustite.

Še posebej smo navdušeni nad načini optičnega branja. Na voljo imate šest prednastavitev: osnovno pregledovanje, globinsko skeniranje, ciljno skeniranje, skeniranje zmogljivosti, skeniranje zagona in skeniranje USB. Všeč nam je, da je lahko ciljno skeniranje usmerjeno v določene datoteke, skeniranje delovanja pa lahko poveča hitrost s TuneUp-om. Uporabna so tudi skeniranja zagona, še posebej, če vas odkritje programske opreme zaklene iz vašega stroja.

Načini skeniranja AVG

Vsako skeniranje, kot tudi vse druge komponente, ima svoje nastavitve. Urejate lahko trajanje pojavnih oken, nastavite, kako AVG prepozna vrste datotek, nastavite področja skeniranja po meri in še veliko več. Nobene od teh nastavitev vam ni treba spreminjati, zato je AVG tako močan. Te možnosti vam omogočajo brez kakršnega koli pritiska, da jih spremenite.

AVG naša merila zaokroži z odličnimi zmogljivostmi. Pri globinskem skeniranju smo opazili kvečjemu 5-odstotno povečanje izkoriščenosti procesorja v prostem teku. Tudi nedelovalne zmogljivosti so bile dobre, prav tako tudi vmesnik z zadrgo.

Bitdefender

Bitdefender je v tem krogu na drugem mestu zaradi prilagodljivega vmesnika. Obstajajo moduli, ki jih lahko konfigurirate za izdelavo sprednje strani uporabniškega vmesnika na poljuben način. Bitdefender jih kliče po hitrih akcijah in všeč nam je, da vam omogoča, da prilagodite izkušnjo brez zapravljenega prostora.

Preostale nastavitve so na štirih zavihkih na levem meniju. Bitdefender uporablja podobno postavitev ploščic kot domača stran in lahko kliknete katero koli od možnosti, da odprete meni z naprednimi nastavitvami..

Bitdefender-vmesnik

Čeprav ni tako globok kot AVG, ima Bitdefender veliko moči, zavito v intuitiven vmesnik. Ni vprašanja o tem, kje je določena nastavitev ali funkcija, in če ste zataknjeni, je skeniranje po vmesniku ploščic preprosto.

Dobite tudi profile in Bitdefender Central, ki je spletni uporabniški vmesnik za upravljanje naprav, nastavitev starševskega nadzora in ravnanje z računi. Če se razdelite na te odseke, lahko ohranite vmesnik, ki je povezan z zaščito, in brskalnik z vsem drugim.

Zmogljivost je dobra, ni pa odlična. Med izvajanjem nalog, na primer zagon spletnega mesta, se rahlo zmanjša, medtem ko se skeniranje izvaja. Na splošno pa je vmesnik hiter in Bitdefender ne pretirano preveč sistemskih virov.

ESET NOD32

NOD32 ima varljivo preprost vmesnik. Na glavnem zaslonu je prikazano stanje vašega računalnika in šest zavihkov na levi za navigacijo. V nasprotju s širokim pristopom Bitdefenderja do zavihkov vas možnosti v ESET-ovem vmesniku pripeljejo do določenih funkcij, kot so skeniranje ali posodobitve.

Napredne nastavitve so skrite. Do njih lahko pridete tako, da odprete »nastavitve«, nato »napredne nastavitve«. Vrata se odprejo z možnostmi za oddajo vzorcev, nastavitev mehanizma za zaznavanje in nastavitev omrežne zaščite.

Vmesnik ESET NOD32

Teh nastavitev ni težko najti, vendar so dovolj zakopane, da jih običajen uporabnik nikoli ne bo našel. Vsi, ki udobno konfigurirate programsko opremo, da ustreza njihovim potrebam, bodo našli množico orodij, vendar brez ogrožanja integritete vmesnika.

Tudi načini optičnega branja so solidni. Obstaja popolno skeniranje, skeniranje prenosnih medijev, ciljno skeniranje in UEFI. V vmesnik lahko tudi povlečete in spustite datoteke ali mape, da začnete ciljno skeniranje. Če želite izvedeti več o nastavitvah optičnega branja in kaj vse lahko ponuja ESET, preberite naš pregled ESET NOD32.

Četrti krog: Zaščita

Antivirusi naj bi ščitili in je kot ta krog najpomembnejši od petih. Primerjali bomo praktična testiranja z laboratorijskimi rezultati, da bomo dobili pregled nad tem, kako dobro vas antivirus ščiti pred stalnim tokom spletnih groženj.

Najprej si bomo ogledali identifikacijo in odstranitev programske opreme s pomočjo rezultatov testov. Tukaj je scenarij, da uporabnik že ima zlonamerno programsko opremo in potrebuje antivirus, da ga najde in uniči. V večini primerov bo zlonamerna programska oprema znana kot del protivirusne baze.

Naslednja skrb je zlonamerna programska oprema na en dan. Preverili bomo nadzor nad obnašanjem protivirusnega programa in kako dobro prepozna zlonamerno programsko opremo, tudi če zanj ni bil ustvarjen podpis. Ogledali si bomo tudi lažne pozitivne rezultate, ki so občasna nenamerna posledica spremljanja vedenja.

Poleg odstranitve zlonamerne programske opreme, ki jo že imamo, bomo iskali proaktivne varnostne ukrepe, vključno z odkupno programsko opremo, spletno kamero in zaščito brskalnika. Preizkusili bomo tudi phishing sheme in preverili sposobnost protivirusne prepoznave.

Tukaj je tisto, kar iščemo v tem krogu:

 • Identifikacija in odstranjevanje zlonamerne programske opreme
 • Zaščita pred zlonamerno programsko opremo na dan
 • Proaktivna varnost
 • Zmogljivost lažnega predstavljanja

Bitdefender

Bitdefender je bil najbolj varen protivirusni program pri naših praktičnih testiranjih. Tudi laboratorij je dobil veliko pripomb in se uvrstil med najboljše možnosti med protivirusnimi ponudniki. Aprijska analiza podjetja AV-Test je ugotovila, da je 100-odstotno učinkovit proti škodljivi programski opremi v naravi in ​​nič, kar je 99,5-odstotno povprečje v industriji.

To je bil tudi eden izmed samo štirih protivirusnih programov, ki je pridobil certifikat stopnje 1 od MRG Effitas. Analiza celotnega spektra za prvo četrtletje 2018 je testirala 18 protivirusnih virusov s trojanci, odkupnimi programi, zaledja, finančno zlonamerno programsko opremo in še več. Certifikat pomeni, da je bil Bitdefender stoodstotno uspešen pri blokiranju vseh 337 vzorcev v teh rezultatih testiranja.

Bitdefender-Blokirano spletno mesto

V skladu z našimi merili Bitdefender izvaja številne proaktivne zaščitne ukrepe. V realnem času dobite zaščito podatkov, skupaj s spremljanjem groženj omrežja, šifriranjem datotek za zaščito pred odkupno programsko opremo in Anti-Fraud, filtrirnim sistemom, ki vas opozarja na spletna mesta, ki lahko ukradejo vaše podatke.

Za globoke težave, kot so rootkiti, Bitdefender vključuje Rescue Mode. Za razliko od običajnega skeniranja UEFI bo Bitdefender identificiral rootkit in znova zagnal računalnik v Rescue Mode. Tam lahko pravilno odstrani zlonamerno programsko opremo.

F-Secure

F-Secure se je dobro preizkusil v laboratorijskih testiranjih in prejel visoke ocene v laboratorijih. F-Secure je blokiral nastavitve funkcij za preizkušanje standardov za preprečevanje zlonamerne programske opreme. Čeprav na začetku ni uspel prenos s pogona, je datoteko takoj zatem odstranil.

AV-Test je v svoji majski in junijski analizi ugotovil, da je 100-odstotno učinkovit proti škodljivcem v divjini in napadom brez dneva, kar je več kot v povprečju v 99,6. AV-primerjalci so se med testiranji tudi 100-odstotno učinkoviti, česar niti Bitdefender ni mogel doseči.

Spletno mesto F-Secure Antivirus blokirano

Prav tako je celotna analiza celotnega spektra MRG Effitas podelila certifikat stopnje 1, čeprav je bil test izveden s F-Secure Business.

F-Secure zaseda drugo mesto zaradi svojih nenormalnih lastnosti, ko gre za lažne pozitivne rezultate. Družba AV-Comparatives je kljub odlični uspešnosti dodelila dve od treh zvezdic, ker je od 216 vzorcev, uporabljenih v marčni oceni, vrnila 30 lažnih pozitivnih rezultatov.

Na srečo F-Secure ne odstrani samo lažnih pozitivnih rezultatov, kot to počnejo drugi antivirusi. Dokler se lahko ukvarjate z uporabniškim vnosom, je F-Secure med najvarnejšimi antivirusi na trgu. Več o tem lahko izveste v našem pregledu F-Secure Antivirus.

Kaspersky

Kaspersky je za zaščito težko prodati, zlasti za naše bralce v ZDA. Naše praktično testiranje je pokazalo dobre rezultate, vendar ne odlične, pri ruski vladi pa obstajajo skrbi glede zasebnosti. Kot smo vedno rekli v svojih protivirusnih pregledih, se zanašamo na laboratorije za natančnejše številke in rezultatov, ki jih Kaspersky dobi, ne zanikajo.

AV-test in AV-primerjalci so ga dobro obravnavali. AV-test je v svoji aprilski oceni ugotovil 100-odstotno zaporo razširjene zlonamerne programske opreme in nič dnevno, kar je doseglo 99,5-odstotno povprečje v takratni panogi. Podjetja AV-Comparatives so dobila podobne številke, medtem ko je Kaspersky med februarjem in junijem dosegel 99,7-odstotno povprečno stopnjo.

Kaspersky je blokiral spletno stran

Kaspersky je v analizi celotnega spektra Q1 2018 pridobil tudi certifikat stopnje 1 MRG Effitas in opravil ostro bančno simulacijo MRG Effitas, test, da dve tretjini antivirusov ni uspelo.

Tudi proaktivni zaščitni ukrepi so dobri. Kaspersky vključuje varen način bančništva za zaščito spletnih transakcij in popolno šifriranje datotek. Glede zasebnosti obstajajo pridržki, vendar je Kaspersky v rezultatih laboratorijev vedno na vrhu.

Peti krog: Podpora

Vsa programska oprema potrebuje podporo in to je zadnje področje, ki si ga bomo omislili za uvrstitev najboljše protivirusne programske opreme.

Najprej bomo ocenili možnosti neposredne podpore in odzivne čase. Podpora po e-pošti je dobra, vendar sta telefon in klepet v živo boljši. Vsak antivirus, ki ponudi vse tri, dobi bonus točke za ta krog.

Nato preverjamo, ali obstaja podpora. Vsi antivirusi, ki smo jih preizkusili, imajo v določeni obliki bazo znanja, čeprav so nekateri boljši od drugih. Tudi video vaje in forum skupnosti lahko preprečijo protivirusne težave.

Malo je verjetno, da boste potrebovali veliko podpore, vendar v primeru, da to storite, ne želimo, da bi poškodoval škodo. Zadnjič razmišljamo o celotni uporabnosti podpornega sistema, vključno z navigacijo po zbirki znanja in iskanjem neposrednih možnosti podpore.

Tukaj je tisto, kar iščemo v tem krogu:

 • Več možnosti neposredne podpore
 • Video vadnice
 • Forum skupnosti
 • Podpira uporabnost

Bitdefender

Kot pri funkcijah je tudi Bitdefender merilo podpore. Dobiš celotno paleto možnosti neposrednih stikov, vključno z e-pošto, klepetom v živo in telefonom, pa tudi bazo znanja, forumom skupnosti in številnimi videoposnetki.

Baza znanja je zanesljiva, v njej pa so članki, ki pokrivajo vsak izdelek, ki ga ponuja Bitdefender. Včasih bodo priložene priložne video vadnice, na primer tiste v člankih, ki gredo čez namestitev. Teme so rudimentarne, vendar je vseeno lepa vključitev za tiste, ki imajo morda težave pri nastavitvi protivirusnega programa.

Forumi so na voljo v petih jezikih: angleščina, nemščina, francoščina, romunščina in španščina. Angleški forum je najbolj aktiven, vendar nam je všeč, da Bitdefender poskrbi za večje občinstvo.

To vam pomaga tudi pri obveščanju o lokalni škodljivi programski opremi, če ne živite v angleško govoreči državi. Če na primer govorite angleško, ki živite v Nemčiji, je tam morda skoncentrirana zlonamerna programska oprema, ki vam lahko pomaga pri prepoznavanju.

Telefonska podpora je na voljo tudi v več jezikih. Obstajajo lokalne telefonske številke za 16 držav in 24/7 angleška telefonska številka, če ne sodite iz teh regij.

Trend Micro

Trend Micro ima najlažji sistem za podporo, ki smo ga videli za protivirusni program. Obstaja eno področje za brskanje po zbirki znanja, pridobivanje prenosov, ogledovanje priročnikov in gledanje video vadnic. Vse neposredne kontaktne poti so zajete tudi v klepetu v živo, telefonu in e-pošti.

Zbirka znanja je razdeljena po izdelkih, na vrhu pa je kratek FAQ, da lahko najdete skupne odgovore. Trend Micro namesto ločenih strani člankov organizira ta odsek z zložljivimi odgovori, s čimer je hitro skeniranje veliko enostavnejše.

Trend Micro forumi

Vodniki izdelkov in video vadnice se manj osredotočajo na odpravljanje težav in več na nastavitev in uporabo Trend Micro-ja. Všeč nam je segregacija, saj lahko skenirate bazo znanja, če imate težave ali skočite na vodnike, če želite izvedeti več o določeni funkciji.

Naša najljubša podporna funkcija je klepet v živo. Trend Micro uporablja Facebook s posebnim zastopnikom za podporo po imenu Vanessa. Od ponedeljka do petka od 14. do 14. ure odgovarja na vprašanja. PST in vi, za razliko od drugih sistemov za klepet v živo, govorite s pravo osebo. Preberite naš pregled Trend Micro Antivirus +, če želite izvedeti več.

McAfee ima dobro, vendar ne veliko podporo. Na svojem seznamu je na tretjem mestu zaradi robustne baze znanja in koristnega orodja za odpravljanje težav.

Na McAfee se lahko obrnete prek klepeta v živo ali telefona. Žal ni podpore za e-pošto. Kljub temu dve možnosti, ki sta na voljo za uro, zadostujeta. McAfee ima tudi virtualni pomočnik, obliko klepeta v živo, ki vas usmeri k možnostim samih sebi, da bi dobili kakršna koli vprašanja.

McAfee-Virtual Assistant

Baza znanja je odlična. Medtem ko je iskanje članka, ki ga potrebujete, lahko težava, je navodilo jasno. McAfee ima dolg seznam tem, od namestitve programske opreme do odpravljanja težav.

Forumi so na voljo, če morate iti globlje. To je kup tehnikov, ki govorijo o varnosti in so tako aktivni kot kateri koli tehnološki forum. Obstajajo razdelki za osnovno podporo izdelkom, lahko pa tudi področja za novice o varnosti in nedavni zlonamerni programski opremi.

Orodje za odpravljanje težav bo pomagalo prepoznati težave v namestitvi, če imate težave v McAfeejevem vmesniku. To je majhen dodatek za podporo, toda tistega, ki ga drugi antivirusi nimajo.

Najboljši protivirusni programi

Ko gre za protivirusne izdelke, je na vrhu veliko prostora. Fantastične ponudbe Kasperskyja, Webroota, AVG in drugih otežujejo nalogo razglasitve zmagovalca. Kljub temu je v tem priročniku antivirus, ki se je v štirih krogih prebil več kot kateri koli drug ponudnik.

Bitdefender je naša najboljša protivirusna programska oprema od enostavnega vmesnika do odlične ocene zaščite. Še posebej so nam všeč hitra dejanja, ki jih lahko konfigurirate v uporabniškem vmesniku in Bitdefender Central, vmesniku brskalnika za upravljanje vseh naprav.

Edini krog, ki ga Bitdefender ne bi mogel uresničiti, so bile cene. Ne gre za to, da je Bitdefender drag, ampak je njegova načrtovalska postavitev zmedena. Bitdefender Antivirus Plus in Internet Security sta na voljo za eno do 10 naprav, vendar sta obe samo za Windows. Zaradi tega vas bodo morali zaščititi več operacijskih sistemov.

Nadgradnja je sicer vredna. Bitdefender postavlja naše merilo za protivirusne funkcije, ki vsebuje starševski nadzor, profile za skeniranja, ki so odvisna od virov, varen brskalnik in omejen VPN. Glede na lastnosti je popolna varnost vredna, še posebej, če jo s podpisom večletnega načrta dobite ceneje kot konkurenca..

Najboljši brezplačni antivirus 

Imamo dva izbirnika za najboljši brezplačni antivirus, ki prihaja iz istega podjetja. Avast je AVG leta 2016 pridobil za 1,3 milijarde dolarjev. Oba izdelka imata varnostno infrastrukturo Avast, vendar ostajata neodvisni glede funkcij.

Kdor je poskusil oboje, bo vedel, da to ni povsem res. Vmesniki so postali bolj podobni v zadnjih dveh letih, dovolj, da bi lahko rekli, da je med njimi sploh malo razlike.

Če bi morali izbrati in resnično cepi dlake, bi izbrali AVG kot najboljši brezplačni protivirusni virus. Všeč so nam možnosti prilagajanja med namestitvijo in njegove nastavitve bolj na splošno. Prava prodajna točka je 30-dnevna preizkusna različica AVG TuneUp, ki je med testiranjem očistila več kot 12 GB smeti iz našega stroja..

AVG logotip

Kot smo rekli zgoraj, so plačani protivirusi v povprečju bolj varni kot njihovi brezplačni kolegi. AVG in Avast sta velikodušna v svojih ponudbah, tako da nadgradnja enega od njihovih premijskih paketov hitro preseže ceno.

Razlike med AVG in Avast so majhne, ​​zato se prepričajte, da poskusite oboje, da boste imeli občutek, za katerega vam ustreza.

Druge možnosti, kot sta Bitdefender Free in Avira Free, so spodobne, vendar nudijo enako število funkcij kot AVG ali Avast. Čeprav so zaščite boljše, plačljive različice Bitdefenderja in Avire svetijo veliko več kot brezplačne različice. 

Najboljši antivirusni sistem Android

Naš vodnik se je osredotočil na namizne antivirusne sisteme, želimo pa tudi kimati mobilnim napravam. Avast Mobile Security nam je všeč kot najboljši protivirusni sistem za Android, ki je brezplačna programska oprema, ki se podpira z vsiljivimi oglasi.

Presega skeniranje z blokatorjem klicev, požarnim zidom in orodjem za obnovitev naprave, ki spremlja, kje je vaš telefon, če je ukraden, in vam omogoča daljinski nadzor nad brisanjem.

Če imate načrt Avast, ki podpira Android, boste odklenili premium funkcije in odstranili oglase. Ena izmed funkcij je zaklepanje v aplikacijah, kjer bo vaša naprava pred odpiranjem aplikacij zahtevala PIN. Zlonamerna programska oprema ne bo mogla dostopati do aplikacij, kot sta mobilno bančništvo ali PayPal, če je ta omogočena.

Edina pomanjkljivost je, da je samo Android. Za uporabnike iOS priporočamo Bitdefender Mobile Security, aplikacijo, ki je na voljo v iOS in Android. Plačano je, a v ceno je vključen premium paket Bitdefender.

Končne misli

Obstaja veliko odličnih možnosti protivirusov. Nekatere so boljše od drugih na določenih področjih, kot so funkcije ali zaščita, vendar vam bo katera koli od predstavljenih možnosti dobro služila.

Bitdefender stoji poleg robustnega seznama funkcij, odličnih rezultatov zaščite in podpore za več naprav v različnih operacijskih sistemih. Uporabniški vmesnik je med najboljšimi, kar smo jih videli, poleg tega pa mu pomagajo hitre akcije za enostavno navigacijo.

AVG pa daje Bitdefenderju denar za svoj denar. Glede na nizke stroške AVG in velik seznam funkcij je to tudi dobra možnost. Vmesnik je boljši od Bitdefenderjevega, vsaj v našem testiranju, vendar rezultati zaščite niso tako dobri.

Na splošno se veliko tega spusti na osebne želje, zato se prepričajte, da nam v komentarjih sporočite vaš najljubši antivirus. Kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja o najboljši protivirusni programski opremi

Kaj je najboljši protivirusni sistem Windows 10?

Bitdefender je najboljša protivirusna programska oprema za Windows 10. S svojo številčnostjo funkcij, enostavnim vmesnikom in odličnimi zaščitnimi rezultati je dejanska izbira za varovanje računalnika Windows.

Kaj je najboljši Mac Antivirus?

Bitdefender je najboljša protivirusna programska oprema za Mac. Tako kot njegov računalniški računalnik tudi aplikacija macOS prinaša odlično zaščito in širok seznam funkcij. Vendar se aplikacija macOS ponaša s še enostavnejšim vmesnikom, ki se odlično povezuje z Apple OS.

Kaj je najboljši Android Antivirus?

Avast nudi najcelovitejšo zaščito pred zlonamerno programsko opremo za Android, vključno s skenerjem, blokatorjem klicev, požarnim zidom in protivlomnim orodjem. Aplikacijo podpirajo oglasi, vendar jih lahko nadgradite na plačljiv načrt, da jih odstranite.

Kaj je najboljši brezplačni protivirusni program?

AVG je najboljša brezplačna protivirusna programska oprema, predvsem po zaslugi svojega seznama funkcij. Čeprav se ne pohvali z enakimi rezultati zaščite kot Bitdefender, ponuja funkcije, ki se običajno prikazujejo samo v plačljivih aplikacijah.

Kaj je najboljši antivirus iPhone?

Avira je najboljša protivirusna programska oprema za iPhone. Ima podobne rezultate zaščite kot Bitdefender, hkrati pa ima veliko bolj radodarni brezplačni načrt. Številne funkcije so brezplačne, vendar lahko do vseh dostopate do plačljivega načrta.

Ali potrebujem protivirusno programsko opremo?

V skoraj vseh primerih, da, potrebujete protivirusno programsko opremo. Grožnja kibernetskega kriminala se nenehno razvija, protivirusni program pa deluje nadurno, da se odstrani od teh groženj, zato vam ni treba.

Ali je protivirusna programska oprema nevarna?

Protivirusna programska oprema je redko nevarna, če uporabljate ugledno ime. Obstajali so primeri, ko lažna protivirusna programska oprema dejansko okuži vaš računalnik, namesto da bi ga zaščitila, zato je najbolje, da se držite priporočene programske opreme, kot je Bitdefender.

Zakaj je protivirusna programska oprema slaba?

V večini primerov protivirusna programska oprema ni slaba. Kljub temu je nekaj aplikacij, kot sta Norton in McAfee, zelo vpadljivo v zgodovino brskanja. Priporočamo, da se držite ponudnika zasebnosti, kot je Bitdefender Antivirus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me