Kaspersky vs Avast: Anti-Virus v letu 2020 dosega prvovrstno varnost

Če želite najboljšo zaščito protivirusne programske opreme, morate vanj vlagati. Čeprav je Avast ena najboljših možnosti brezplačne protivirusne programske opreme, ponuja tudi močan nabor funkcij za plačevanje strankam z Avast Premium Security (prej Avast Pro). Kaspersky Anti-Virus je podoben, z dobrimi cenami in prijaznim vmesnikom za nove stranke.


V tej primerjavi Kaspersky v primerjavi z Avastom vam bomo pomagali odločiti med obema. Preden začnemo, si oglejte naš posamezni pregled Kaspersky Anti-Virus in Avast Pro pregled za boljši pregled prednosti in slabosti tako protivirusne programske opreme.

Nastavitev boja: Avast proti Kasperskemu

Za lažjo odločitev bomo Kasperskyja in Avasta preizkusili v petih krogih..

Začeli bomo s funkcijami in cenami, preden bomo ocenili prijaznost do uporabnika, kakovost zaščite in splošno ponudbo storitev za stranke. Izbrali bomo zmagovalca in dodelili točko za vsak krog s hitrim pregledom naše odločitve.

1

Lastnosti

Z grožnjo napadov z odškodninsko programsko opremo bi morali vlagati v protivirusno programsko opremo s funkcijami, ki vas lahko zaščitijo.

Ogledali si bomo funkcije, ki so vključene v Kaspersky in Avast, da vam bomo pomagali odločiti, katera ponuja najboljšo vrednost za denar.

Kaspersky

Kaspersky Anti-Virus je prvi protivirusni izdelek, ki ga Kaspersky ponuja strankam. Je samo za Windows in je zasnovan z “bistveno” protivirusno zaščito.

Kaspersky-Funkcije

Skupaj s tipično protivirusno zaščito Kaspersky Anti-Virus ščiti pred novejšimi grožnjami, kot je kriptominiranje, kjer je vaš računalnik spremenjen v generator za kripto valute, kot je bitcoin.

Kaspersky Internet Security, ki prvi načrt nudi Mac in mobilno zaščito, zagotavlja enako zaščito kot Anti-Virus, vendar z nekaj dodatki. Internet Security ima tudi dodatno zaščito zasebnosti, s katero blokira spremljanje spletnih kamer, in zaščito pred poskusi lažnega predstavljanja.

Kaspersky Safe Money je vključen tudi za zaščito vas na spletu. To je osamljen brskalnik, ki vam zagotavlja varno spletno okolje za spletno bančništvo ali nakupovanje. Ščiti pred keyloggerji in zajemom zaslona.

Varni denar lahko kombinirate z varno povezavo Kaspersky Secure, omejeno storitvijo navideznega zasebnega omrežja, ki je vključena z internetno varnostjo in popolno varnostjo, da se zaščitite pred nekaterimi nevarnostmi javnega WiFi.

Z omejitvijo podatkov približno 200 MB na dan se to ujema z isto zaščito VPN, ki jo Bitdefender vključuje z lastnim izdelkom (glejte naš pregled Bitdefender ter našo Bitdefenderjevo primerjavo in Kasperskyjevo primerjavo). 

Ne boste dobili enake zaščite VPN s Kasperskim, ki bi jo pridobili s popolnim ponudnikom VPN. Najboljši ponudniki VPN bodo vključevali neomejene podatke, zato priporočamo, da Kaspersky kombinirate s ponudnikom, kot je ExpressVPN, (glejte naš pregled ExpressVPN).

Na zgornjem koncu Kaspersky Total Security vključuje tudi starševski nadzor, zaščito v oblaku za datoteke in upravitelja gesel.

Vključeni upravljavci gesel so običajno dokaj osnovni. Kaspersky Password Manager je izjema z vrhunskimi funkcijami in enostavnim vmesnikom, kot kaže naš pregled Kaspersky Password Manager..

Avast

Avast ima eno najširših nabora funkcij, ki jih boste videli v katerem koli protivirusnem paketu, z velikodušnim brezplačnim načrtom, ki blokira običajne grožnje, kot so virusi in odkupna programska oprema, hkrati pa vključuje skener ranljivosti za vaše omrežje, da prepreči morebitne poskuse vdorov.

Avast-značilnosti

Avast Premium je prvi plačani paket, ki ga Avast ponuja, poleg zgoraj naštetih funkcij pa pridobite DNS zaščito, da zaustavite lažne napade pred krajo podatkov, pa tudi omrežni požarni zid. 

Ena bolj zanimivih lastnosti pa je “peskovnik”. To je popolnoma izolirano okolje za testiranje datotek v računalniku. Če se vam zdi datoteka ali aplikacija sumljiva, jo lahko zaženete v načinu peskovnika in preverite. Če je zaznana grožnja, jo je mogoče nato odstraniti in varno ustaviti.

Avast Premium ponuja tudi zaščito pred neželeno pošto za vaš nabiralnik, ki jo lahko integrirate v svoje najljubše e-poštne odjemalce. Obstajajo tudi funkcije zaščite zasebnosti, kot je blokator spletnih kamer, kar je koristno, če trenutno ne veste, kako zaščititi spletno kamero.

Vključena je zaščita datotek, s šifriranjem vaših najbolj občutljivih datotek, pa tudi izčrpnejši način shranjevanja datotek. Avast skrbi tudi za vsako zastarelo programsko opremo z orodjem za samodejno posodabljanje zaznanih.

Če plačate malo več, kupci Avast Ultimate pridobijo vse zgoraj naštete funkcije, skupaj z dodatnimi izdelki Avast. Cleanup Premium osvobodi prostor na disku in odstrani neželene datoteke, medtem ko Avast SecureLine nudi Ultimate naročnikom zaščito VPN (glejte naš ločen pregled Avast SecureLine VPN).

Avast ima tudi upravitelja gesel, Avast Passwords. Za razliko od Kasperskega ta ni tako zasedena kot nekateri najboljši upravljavci gesel tam, na primer Dashlane (glejte naš pregled Dashlane).

Okrogla ena misel

Kot ste pričakovali od dveh velikih igralcev, kot sta Avast in Kaspersky, je funkcij veliko. Bolj kot se boste odločili za plačilo, več funkcij boste pridobili. Obe imata edinstveni funkciji zasebnosti in zaščite, ki naročnikom zagotavljata največjo cenovno vrednost, zaradi česar je ta krog izžreban.

Krog: Lastnosti Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Avast Pro

2

Cenitev

Protivirusna programska oprema bi morala biti cenovno dostopna, vendar bi morala biti vredna tudi stroškov. Ogledali si bomo načrte cen ponudbe Kasperskyja in Avasta, da bomo videli, ali katera koli programska oprema ustreza tem merilom.

Upoštevajte, da to ni primerjava Kaspersky in Avast brezplačno; skoraj izključno gledamo na plačane načrte, saj ti nudijo najboljšo varnost, in o tem gre.

Kaspersky

V ponudbi so trije načrti Kaspersky. Vsak načrt ima različne cene glede na število naprav in dolžino pokritosti, ki jo potrebujete.

Med tremi načrti, ki ponujajo letno pokritje za tri naprave, ni veliko razlike v ceni. Najnižji, antivirus Kaspersky, je le za približno 15 dolarjev cenejši od najdražjega paketa Total Security, pri čemer je za oba veljal 60-odstotni popust za nove stranke..

Kaspersky Anti-Virus je paket samo za Windows in načrti zajemajo tri ali pet naprav do treh let. Ker gre za načrt samo za Windows, mora biti obseg pokritosti (tri do pet naprav) popolnoma sprejemljiv za večino uporabnikov. 

Za večino uporabnikov ponuja Kaspersky Internet Security večjo vrednost. Za dodatnih 8 dolarjev – v primerjavi s protivirusnim načrtom – novi uporabniki Internetne varnosti pridobijo pokritost za mobilne naprave in računalnike Mac za tri do pet naprav. Internet Security ima veliko več funkcij kot Anti-Virus, z izoliranim brskalnikom Safe Money in različnimi kontrolami zasebnosti.

Če potrebujete več kot pet naprav, boste morali namesto tega vložiti v Kaspersky Total Security. Vključuje funkcije, ki jih ponuja Internet Security, vendar dodaja zaščito datotek, spoštovan upravitelj gesel in starševski nadzor.

Popolno varnost lahko povežete z dvema uporabniškima računoma in do tri leta pokrijete pet ali 10 naprav. Uporabniški računi se lahko uporabljajo za dostop do starševskega nadzora in skrbnika gesel, kar je uporabna funkcija za starše. 

Na splošno so cenovni načrti Kasperskega cenovno ugodni in na splošno ponujajo dobro vrednost. 60-odstotna diskontna stopnja za vse te načrte naredi Kaspersky še posebej dobro možnost za nove stranke. Prav tako lahko 30 dni brezplačno preizkusite vse načrte Kasperskega.

Avast

Na voljo so trije paketi Avast. Internetna varnost Avast, ki smo jo pregledali kot del prejšnjega pregleda Avast, je odtlej vključena v srednji paket Premium Security..

Na dnu je Avast Free Antivirus. To vključuje brezplačno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki jo ponuja Avast, skener WiFi in skrbnik gesla.

Naslednji načrt, Avast Premium Security, je razdeljen na dva dela. Premium-varnostna enotna naprava ponuja kritje za en računalnik Windows za 69,99 USD na leto. Na voljo je s peskovno aplikacijo, zaščito pred neželeno pošto in lažnim predstavljanjem, funkcijami za preprečevanje zasebnosti in zaščito datotek.

To je tudi 10 USD manj od nediskontirane Kaspersky Internet Security, vendar več kot podvoji ceno znižane stopnje.

Če želite zaščititi dodatne naprave – tudi Android, Mac ali iOS – boste morali plačati za večstransko napravo Avast Premium Security. Je enak Premium Security Single-Device, vendar vključuje pokritost do 10 naprav za dodatnih 20 USD na leto.

Najdražji paket za stranke Avast je Avast Ultimate. Letno stane 10 dolarjev več kot Premium Security Multi-Device z vsemi prejšnjimi funkcijami, skupaj z upravljalnikom gesla, zaščito VPN in čiščenjem datotek, dodanimi v.

Avast Ultimate je korak nazaj, če potrebujete pokritost za več kot eno napravo. Čeprav je najdražji paket, zajema le en sam računalnik. Zaradi tega je Avast Premium Security Multi-Device najboljša možnost za stranke, ki morajo zaščititi več kot eno napravo.

Okrogla dva razmišljanja

Čeprav Avast ponuja izjemno velik brezplačen paket, so plačani paketi zmedeni. Najdražji načrt zajema manj naprav kot paket pod njim, pri čemer ni nobenih popustov za nove stranke.

V nasprotju s tem ima Kaspersky bolj jasne cenovne načrte s popusti za nove kupce, ki so izjemno radodarni, še posebej v primerjavi z alternativami s polnimi cenami Avasta.

Okrog: cena za antivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Avast Pro

3

Uporabniku prijaznost

Morate biti prepričani, da je protivirusna programska oprema, ki jo izberete, enostavna za uporabo, še posebej, če ste začetnik. Da bi vam pomagali, bomo videli, ali sta Kaspersky in Avast uporabniku prijazna, od namestitve do poznejše uporabe.

Kaspersky

Začetni namestitveni program Kaspersky je majhen, velikosti manj kot 3 MB. Uporabniki zahtevajo nekaj interakcij, vendar večina vključenih korakov vključuje sprejemanje različnih pogojev. 

Ko je Kaspersky nameščen, vam ne bo treba preskočiti različnih menijev, da bi našli najpomembnejše funkcije. Protivirusno skeniranje, Varni denar in druge glavne funkcije Kasperskega so takoj na voljo na začetni nadzorni plošči.

Kaspersky-odjemalec

Če želite dostopati do nekaterih dodatnih funkcij, vas bo pritisk na »več orodij« na dnu začetne nadzorne plošče pripeljal na širši seznam. Vsaka možnost ima kratek opis spodaj, da boste lažje razumeli nekatere žargone Kasperskega.

Uporabniki Kaspersky lahko v meniju z nastavitvami prilagodijo skoraj vsak del svoje zaščite, ki je dostopen s klikom na ikono zobnika spodaj levo.

Če želite prilagoditi občutljivost svojega protivirusnega skeniranja, vam bo zavihek »skeniranje« v meniju z nastavitvami omogočil spreminjanje stopnje varnosti, ki določa intenzivnost Kasperskyjevega antivirusnega skeniranja..

Če raje pustite Kaspersky v ozadju, lahko. Kaspersky vas bo opozoril na morebitne težave, ki jih boste lahko pregledali s klikom na gumb »podrobnosti« na glavni nadzorni plošči.

Avast

Instalacijski program Avast je preprost in hiter. Če ne želite prilagoditi namestitve, morate samo klikniti gumb »namesti«, da začnete postopek, nato pa počakajte, da se postopek zaključi. 

Avast vas bo po namestitvi pozval, da potrdite nekatere začetne pogoje zasebnosti, nato pa zaženite začetno skeniranje in preverite, ali je v računalniku prisotna zlonamerna programska oprema in zastarela programska oprema.

Avast-odjemalec

Avast vmesnik je izjemno preprost za uporabo, s privlačno sivo ozadje, ki je v nasprotju z glavnimi gumbi in ikonami. Levi meni omogoča dostop do drugih funkcij Avast, vključno z upraviteljem gesel in Avast SecureLine VPN.

Nastavitve in funkcije so dobro določene. S klikom na zavihek funkcije, kot je zasebnost, se prikaže seznam ustreznih funkcij s kratkim opisom v treh besedah ​​pod vsako od njih..

Na žalost so nekatere možnosti, ki jih Avast “vključuje” v stranki, ločeni izdelki. Če kliknete na njih (na primer “SecureLine VPN”), vas bo preusmerila na stran za odjava. To je še posebej očitno pri Avast Free, vendar Avast Premium ni imun na te zahrbtne načine oglaševanja.

V reviji Avast Pro smo že omenili, kako razočarano je, da so te nevključene funkcije še vedno prikazane v odjemalcu, še posebej zato, ker lahko zmedejo nove uporabnike. 

Če potrebujete celoten nabor funkcij Avast, Avast Ultimate vključuje vse za eno samo ceno.

Okrogle tri misli

Kaspersky in Avast sta enostavna za uporabo in hitra namestitev. Vendar se lahko Avastova nadgradnja pokaže kot moteča in zmedena. Odjemalca Kasperskyja je tudi nekoliko lažje krmariti, saj so vse pomembne lastnosti zelo vidne.

Okrog: točka prijaznosti do uporabnika za protivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Avast Pro

4

Zaščita

Zagotovo je zaščita najpomembnejša kategorija našega primerjalnega pregleda. Če vas en ali oba protivirusna zaščita ne moreta zaščititi, boste morali poiskati naše druge protivirusne preglede glede nadomestnih možnosti..

S pomočjo neodvisnih poročil treh varnostnih podjetij bomo presodili raven in kakovost zaščite ponudbe Kasperskyja in Avasta, da vam bomo pomagali pri odločitvi.

Kaspersky

Kaspersky je v svojem poročilu o preskusih julija in avgusta 2019 začel z odličnimi rezultati AV-testa. AV-Test je Kasperskyju dodelil 6 od 6 za zaščito, s 100-odstotnimi ocenami za zaščito julija in avgusta. Rezultati uspešnosti so bili podobni, z manj upočasnjenosti računalnika, kot je povprečje v industriji.

Kaspersky-AVTest-avgust2019

Podobna uspešnost je bila opažena pri testiranju v resničnem svetu v februarju in maju AV-Primerjalci. Od 752 vzorcev je bilo vseh 752 blokiranih, brez lažnih pozitivnih rezultatov – še ena stoodstotna uspešnost.

To je skupaj z razumnimi rezultati uspešnosti na testih aprila 2019 prislužilo Kasperskyju nagrado AV-Comparatives Advanced + – najvišjo razpoložljivo – za zmogljivost in zaščito. Kaspersky je bil po zmogljivosti uvrščen v isto kategorijo kot ESET NOD32 (glej naš pregled ESET NOD32).

Naš zadnji laboratorij, MRG Effitas, je videl še eno izjemno uspešnost za Kaspersky v njegovem testu celotnega spektra Q2 2019. Vseh 398 vzorcev je bilo blokiranih, bodisi samodejno bodisi z uporabo blokade vedenja, dobili so certifikat MRG Effitas’s Level 1.

Avast

Čeprav ne dosega 100 odstotkov, so bili Avastovi rezultati zaščite med testom AV-Test julij-avgust 2019 skoraj popolni, z 99,5-odstotnim uspehom v juliju in 100-odstotnim avgustom. Na splošno ima AV-test za zaščito Avast 6 od 6.

Rezultati uspešnosti za Avast pa niso bili tako zvezdni. Na splošno je bila uspešnost Avasta med testiranjem za nekaj odstotnih točk višja od povprečja v panogi. To je pomenilo padec na 5,5 od 6 za uspešnost.

Avast-AVTest-avgust2019

Pri zaščitnih testih AV-Primerjalcev iz aprila 2019 rezultati niso bili popolni, vendar tudi niso bili grozni. Od 752 vzorcev jih je bilo 746 blokiranih, pri čemer so ignorirali šest vzorcev zlonamerne programske opreme za skupno 99,2-odstotno uspešnost. 

To Avast postavlja v sredino paketa s srednjo stopnjo Advanced Award z drugimi antivirusi, kot je AVG (glejte naš AVG pregled).

Rezultati uspešnosti iz preizkusa uspešnosti AV-Primerjalci iz aprila 2019 so bili boljši. Čeprav je bil v primerjavi z drugimi protivirusnimi sredstvi še vedno v sredini, je Avast prejel nagrado AV + Comparatives Advanced + za uspešnost.

MRG Effitas je testiral Avast Business Antivirus – namesto enega od potrošniških izdelkov, kot je Avast Premium – v svojem celotnem Q2 testu. Ta preizkus je za Avast šel izjemno slabo, zato ga je na dnu kupil McAfee (glejte naš pregled McAfee Total Protection).

V testiranju MRG Effitas je bilo med njegovim testiranjem zamujenih skoraj štiri odstotke od 398 vzorcev, pri začetnih testih pa skoraj pet odstotkov. Čeprav je bilo to za poslovni izdelek Avasta, slabe ocene ni mogoče znižati, saj obstaja verjetnost, da si poslovni in potrošniški izdelki delijo podobne vire.

Okrogle štiri misli

Medtem ko so bili drugi krogi blizu, tega ni. Kaspersky je imel odlične rezultate na tekmi. Nasprotno, Avast je imel dobre rezultate iz dveh laboratorijev, vendar njegovega nezadovoljivo slabe ocene MRG Effitas ni mogoče prezreti, zato je Kaspersky postal zmagovalec tukaj.

Okrog: Zaščitna točka za protivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Avast Pro

5

Podpora

Ponudniki protivirusnih programov, kot sta Kaspersky in Avast, so enaki kot vsaka druga podjetja, za reševanje morebitnih težav s strankami pa potrebuje najboljšo podporo strankam..

V tem zadnjem razdelku si bomo ogledali podporo strankam, ki jo ponujata oba protivirusna ponudnika.

Kaspersky

Pri večjem ponudniku protivirusnih programov so možnosti za podporo strankam Kasperskega precej slabe. Zdi se, da neposredna podpora ni nekaj, kar želi ponuditi Kaspersky.

Nekatera vprašanja o podpori lahko pošljete prek družbenih medijev, toda klepeta v živo ni in tudi telefonska podpora ne deluje. Kaspersky sicer ponuja označeno možnost podpore, vendar je ta skrita v spodnji glavi spletnega mesta. 

Kaspersky-Site-Support

Če potrebujete pomoč, vam Kaspersky ponuja bazo znanja s koristnimi vodniki in forumom za postavljanje vprašanj. Baza znanja je podrobna, ločena je po kategorijah po izdelkih in po skupnih vprašanjih.

Forum je aktiven, ločen je po izdelkih in jeziku. Stranke in osebje odgovarjajo na vprašanja in vprašanja, čeprav se zdi, da so odgovori osebja omejeni na odgovore na zaloge.

Avast

Radi bi povedali, da Avast ponuja več kot Kaspersky, vendar ne. Podobno pomanjkanje možnosti neposredne podpore je v redu za brezplačne uporabnike, vendar pa jih primanjkuje za plačilo strankam Avast, razen če ne želite doplačati.

Podpora za Avast-Site

Avast ima zbirko znanja s podpornimi vodniki, ločeni po posameznih izdelkih, ki jih uporabniki lahko pogledajo. Vključujejo osnovne težave, na primer namestitev programske opreme.

Lahko pošljete vprašanja o podpori, vendar je postopek nekoliko zapleten. Preden dobite obrazec, ki ga morate izpolniti, morate odgovoriti na vprašalnik.

Obstaja tudi forum za podporo, ki ima več kot 1,3 milijona objav in podobno število članov. Forum je ločen glede na izdelek in jezik. Po izdaji lahko iščete po objavah v prejšnjih številkah, kar je splošno uporaben vir.

Če potrebujete telefonsko podporo, boste za privilegij plačali veliko ceno. Avast Total Care ponuja neposredno tehnično podporo. Pri 199 dolarjih na leto je to ogromen dodaten strošek poleg vaše naročnine na Avast in to ni nekaj, kar bi priporočili.

Okrogle pet misli

Spletna podpora s strani Kasperskyja in Avasta je v redu, a neposredne podporne metode izrecno ne obstajata pri obeh ponudnikih. Avast ponuja neposredno podporo, vendar boste pričakovali, da boste za privilegij plačali znatno premijo, ki je ne priporočamo. Enako slabo je, kar zadeva podporo strankam, prinaša oba protivirusna ponudnika.

Kolo: Podpora Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Avast Pro

6

Razsodba

Kaspersky je v tem primerjalnem pregledu brisal tla z Avastom. Z odličnimi rezultati za zaščito se je dobro odrezala tudi s številnimi popusti za nove stranke in enostaven vmesnik z dovolj, da lahko zadovolji začetnike in uporabnike..

Zmagovalec: Kaspersky

Avast pa ni grozna možnost. Še vedno je eden najboljših brezplačnih protivirusnih virusov na trgu, in čeprav so bili njegovi rezultati zaščite neskladni, ima funkcije v enaki meri kot Kaspersky. Cene niso preveč slabe, manjkajo pa ji različni popusti, zaradi katerih je Kaspersky privlačna možnost.

Seveda Kaspersky ni najboljši antivirus. Če iščete nekaj drugega, si oglejte nekaj drugih protivirusnih člankov za druge primerjave in preglede.

Kaj menite o Kasperskem? Sporočite nam vaše misli v razdelku za komentarje. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me