Kako nastaviti 2020. VPN na Chromebooku

Za lahka računalniška opravila ne gre veliko bolje kot Chromebooki. So poceni, enostavni za potrebne vire in enostavni za prevoz. Chrome OS ima tudi impresivno varnost, zato je idealna izbira za brskanje po spletu, e-pošto in obdelavo besedil. Rečeno je, da niso popolni. Še vedno so ranljivi za omrežne grožnje.


V tem priročniku o nastavitvi VPN-ja na Chromebook bomo razložili, zakaj Chromebooki potrebujejo navidezno zasebno omrežje in kako ga konfigurirati. Iz svojega najboljšega vodiča za VPN bomo uporabili tudi nekaj priporočil.

Obstajajo trije načini namestitve. Tisti, ki ga uporabljate, bo odvisen od tega, kateri model Chromebooka imate v lasti. Če ste novi v svetu VPN-jev, preberite tudi naš varnostni vodič VPN. To bo trdna osnova za razumevanje tega, o čemer govorimo tukaj.

Zakaj Chromebooki potrebujejo VPN

Chromebooki so bolj varni kot naprave Windows. Velika večina računalnikov uporablja sistem Windows, zato ne bi smelo biti presenečenje, da so inženirji programske opreme zločince napisali v zlonamerno programsko opremo. V Chromebooku verjetno ne boste potrebovali protivirusne programske opreme, vendar vseeno preverite naš najboljši vodič za protivirusno programsko opremo.

Chromebook se z omejenim pomnilnikom in specifikacijami najbolje uporablja za brskanje po spletu, odgovarjanje na e-poštna sporočila in morda za obdelavo besedil. Z varnostnega vidika je operacijski sistem zdrav.

Se pravi z izjemo napadov, ki delujejo na OS. Grožnje, ki temeljijo na omrežju, ne glede na to, ali gre za napade človeka v sredini ali le za nekaj vohljanja, so poštena igra. Kot vsak drugi stroj ima tudi Chromebook brezžične antene in lahko prenašajo podatke po omrežju.

Tu se pojavi VPN. VPN služi kot posrednik med računalnikom in odprtim internetom. Najprej se povežete s strežnikom VPN in ta začetna povezava je šifrirana (o tem lahko izveste več v našem opisu šifriranja). Ko vaš tok doseže strežnik VPN, se šifriranje odvzame in potujete na internet.

Ko se povežete na ta način, prikrijete izvorni IP naslov in promet. Ker je vaša prvotna povezava šifrirana, nihče ne vidi, katere zahteve prihajajo iz vašega stroja ali od koga prihajajo. Namesto tega se vam zdi, kot da se povezujete s strežnikom VPN.

Z zamenjavo vašega naslova IP vam VPN omogoča, da postanete nevidni v spletu, kar pomeni, da vas nihče – niti vladni subjekti, korporacije ali krmarji – ne morejo slediti. VPN-ji so tudi na strani, ki obidejo vsebino, zaklenjeno v regiji, na pretočnih platformah. Preberite naš najboljši VPN za Netflix, če vas to zanima.

Chromebooki so odlični za varnost, vendar še vedno obstaja vrzel, ko gre za omrežje. Z VPN ne samo zaščitite svojo identiteto in dostopate do novih knjižnic vsebine po vsem svetu, ampak tudi zakrpate eno majhno luknjo v varnostnem paketu Chrome OS.

Kako namestiti VPN na Chromebook: Android

Chromebooki začenjajo podpirati aplikacije Android, tako da, če imate novejšo napravo z dostopom do Google Play, poslujete. Uporaba aplikacije za storitev VPN za Android vam ponuja priročnost domače namestitve in v večini primerov celoten seznam funkcij.

kako nastaviti-a-vpn-on-chromebook-android

Najprej se morate prepričati, ali je vaša naprava podprta. Če je in ne najdete Trgovine Google Play, jo boste morali omogočiti. Pojdite na svoje nastavitve in poiščite »Google Play«. Potrdite ustrezno nastavitev in začeli boste nalagati aplikacije.

Po tem je preprosto, da v trgovini Google Play poiščete aplikacijo in jo pustite zagnati. Naš najboljši vodnik VPN za Android je dobro izhodišče, vendar lahko izbirate tudi na našem seznamu pregledov VPN.

Vendar obstaja ena težava pri prenosu VPN-ja iz trgovine Google Play. Kot lahko vidite v našem najslabšem brezplačnem priročniku za VPN, v preiskavah ne manjka prevar, zato boste morali biti pozorni, da svojih osebnih podatkov ne boste razkrili. Prepričani smo, da naše ocene odlično analizirajo storitve VPN, zato priporočamo, da se držite naših krajev, da boste ostali varni..

Če najdete možnost, ki je nismo pokrili, ni zato, ker je nismo opazili. Prej je to, da aplikacija beleži vaše podatke ali je zlonamerna programska oprema. Če se zdi preveč dobro, da bi bilo res, je verjetno, zato se držite ponudnikov, ki imajo dosledne izkušnje.

Obstaja tudi možnost, da vaša naprava ne podpira trgovine Google Play, kar ni mogoče odpraviti s posodobitvijo programske opreme. Namestitev sistema Android je najboljši način namestitve VPN-ja na Chromebook, če pa to ni mogoče, boste morali uporabiti enega od drugih načinov.

Kako nastaviti nastavitev VPN-ja na Chromebook: Chrome

Če namestitev aplikacije za Android ni možnost, lahko uporabite razširitev za Chrome. Manj kot idealno je, ker uporaba razširitve zajema samo vaš spletni promet, vendar za Chrome OS, to je največ, kar vsekakor želite zaščititi.

kako nastaviti-a-vpn-on-chromebook-razširitev

To pa zahteva nekaj stvari. Prvič, v celoti morate zaščititi svoj promet v Chromu, drugič, VPN, ki ga izberete, mora imeti razširitev brskalnika. Poleg tega mora razširitev brskalnika omogočiti nadzor nad VPN. CyberGhost, na primer, ponuja razširitev za brskalnik, vendar je samo uporaba brezplačnega proxyja (preberite naš pregled CyberGhost).

Tudi možnosti ni preveč. ExpressVPN ima solidno razširitev brskalnika, kot tudi Windscribe (preberite naš pregled ExpressVPN in pregled Windscribe), vendar nekatere možnosti na sredini poti, na primer Mullvad, ne ponujajo (preberite naš pregled Mullvad).

Skratka, pred odhodom boste to morali preveriti. Bodite prepričani, da razširitev omogoča nadzor nad VPN. Tako kot primer CyberGhost, tudi vse razširitve brskalnika niso izdelane tako, da delujejo neodvisno.

Kar zadeva njegovo nastavitev, je postopek preprost. Pojdite na spletno mesto svojega VPN-ja ali Chrome Store in poiščite potrebno razširitev. Namestite ga v Chrome in se bo prikazal poleg vaše naslovne vrstice.

Kako nastaviti nastavitev VPN-ja na Chromebooku: Priročnik

Zadnja možnost je, da VPN nastavite ročno, kar na srečo Chrome OS olajša. Glede na to ne boste mogli uporabljati OpenVPN kot svojega protokola VPN brez resnega dela. Če ga želite nastaviti, se morate kopati v Linuxu pod spodnjim delom Chrome OS, in mnogi ponudniki ne ponujajo navodil, kako to storiti.

kako-setup-a-vpn-on-chromebook-add-connection

Če zmorete, nadaljujte. Ta vodič ne bo zajemal nastavitev OpenVPN. Konec koncev, če veste, kako se na tej ravni prebijati z Linuxom, tega vodnika verjetno tako ali tako ne potrebujete.

Razlog, da ima OpenVPN težave, je zato, ker OS Chrome ne sprejema skupnih potrdil in ključev. Povezave OpenVPN ne morete konfigurirati z namizja, čeprav vam Google ponuja možnost, da to storite. Morali ga boste nastaviti s konzolo.

HideMyAss je napisal, kako to storiti, vendar je treba opozoriti, da ne gre za slabovidne. Če v Chromebooku pritisnete na OpenVPN, boste prebrali tudi naš pregled HideMyAss.

Skupaj z večino VPN-jev, ki pokrivajo ročno nastavitev na Chromebookih, bomo namesto tega govorili o nastavitvi povezave L2TP / IPSec. Žal to pomeni, da se boste na poti varnosti veliko odrekli. Kot pravi ExpressVPN, “L2TP-IPSec zagotavlja šibke varnostne prednosti in bi ga bilo treba uporabiti samo za anonimizacijo ali za spremembo lokacij.”

ExpressVPN je naš najbolj ocenjen ponudnik, zato bomo opisali, kako ga nastaviti v Chrome OS. Postopek je podoben pri drugih aplikacijah, vendar ne pozabite poiskati vodnika v zbirki znanja o podrobnostih.

Pred konfiguriranjem boste morali zbrati informacije na drugem zaslonu ali na papirju. Ko konfigurirate VPN, ne boste mogli preklapljati oken, zato je pomembno, da imate na voljo informacije, ki jih potrebujete.

Po prijavi v ExpressVPN na nadzorni plošči kliknite »nastavi na več naprav«. Nadaljujte in med možnostmi izberite »manual config« in nato »PPTP & L2TP-IPsec. ” ExpressVPN vam bo predstavil uporabniško ime in geslo za te protokole ter seznam naslovov strežnikov, ki jih podpirajo.

Pred nadaljevanjem kopirajte uporabniško ime, geslo in naslov strežnika na ločen zaslon ali kos papirja. Potrebovali jih boste za konfiguracijo VPN-ja. Upoštevajte, da je ta ročna nastavitev dobra samo za povezavo z naslovom strežnika, ki ste ga kopirali. Če želite spremeniti strežnike, boste morali znova skozi postopek.

kako nastaviti-a-vpn-on-chromebook-add-vpn

Vrnite se na namizje in se pomaknite do menija z nastavitvami z iskanjem ali klikom na ikono zobnika na uporabniški plošči. Pojdite na omrežne nastavitve in poiščite zavihek za dodajanje nove povezave. Namesto da vzpostavite povezavo WiFi, kliknite »dodaj OpenVPN / L2TP«.

kako nastaviti-a-vpn-na-chromebook-l2tp

Odpre se okno s kupom polj, ki jih je treba izpolniti. Tukaj je nekaj, kar morate storiti:

 • Ime gostitelja strežnika: vnesite naslov strežnika, ki ste ga kopirali prej.
 • Ime storitve: pustite prazno.
 • Vrsta ponudnika: na spustnem meniju izberite “LT2P / IPSec + vnaprej deljena tipka.”
 • Vnaprej deljeni ključ: vnesite “12345678” ali ključ, ki ga je posredoval vaš VPN.
 • Uporabniško ime: prilepite uporabniško ime L2TP, ki ste ga kopirali prej.
 • Geslo: prilepite geslo L2TP, ki ste ga kopirali prej.
 • Ime skupine: pustite prazno.

Po tem preprosto pritisnite »poveži«. Kot v vseh omrežjih WiFi, ki ste jih nastavili, se bo na uporabniški plošči pojavil VPN in Chrome OS-u lahko poveste, da raje, pozabi ali prekine povezavo s storitvijo.

Končne misli

Najti dober VPN za Chrome OS ni enostavno, še posebej pri nenavadnih načinih namestitve aplikacij. Glede na to, netradicionalna namestitev ne pomeni, da jo je težko dobiti. Tri zgoraj opisane metode delujejo, in če želite nadaljevati, lahko ročno vzpostavite povezavo tudi z OpenVPN.

V celotnem pregledu smo poskusili poperiti nekaj dobrih možnosti, saj je ExpressVPN najboljši, če pa iščete bolj izčrpen seznam, preberite naš najboljši VPN za vodnik za Chromebook.

Kateri VPN uporabljate v svojem Chromebooku? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map