Kako narediti varnostno kopiranje in obnovitev zaznamkov Firefoxa v letu 2020

Varnostno kopiranje zaznamkov je ključna značilnost večine spletnih brskalnikov in Firefox ni izjema. Ne glede na to, ali preklopite na nov brskalnik, nastavite Firefox na novo napravo ali preprosto shranite seznam priljubljenih spletnih mest, saj veste, kako varnostno kopirati in obnoviti zaznamke Firefoxa, je zelo koristno.


Na srečo Firefox ponuja kopico različnih načinov, od varnostne kopije v datoteki JSON, specifične za Firefox, do uvoza in izvoza v obliki HTML, ki jo lahko preberejo vsi spletni brskalniki. Če še ne uporabljate brskalnika, preberite naš pregled Firefox in se prepričajte, ali je pravi za vas.

Če uporabljate Chrome (preberite naš pregled v brskalniku Google Chrome) ali Opera (preberite naš pregled o Operi), lahko preverite tudi naše bitke Opera vs..

Kako narediti varnostno kopijo zaznamkov Firefox

Če želite samo ustvariti varnostno kopijo zaznamkov Firefox, tako da bodo varne v primeru izpada naprave, potem lahko ustvarite arhiv JSON, ki ga lahko pozneje enostavno uvozite nazaj v Firefox.

Upoštevajte, da če ste registrirani za račun Firefox, brskalnik samodejno sinhronizira zaznamke, tako da jih je mogoče samodejno uvoziti v novo napravo ali s novo namestitvijo. Vendar pa se bo ta vodnik osredotočil na to, kako ročno opraviti to nalogo.

Firefox-knjižnica

Začnite z zagonom brskalnika in pritisnite Ctrl + Shift + B. Prikaže se odsek knjižnice z zaznamki, kjer lahko izberete »uvoz & varnostno kopijo “v zgornji orodni vrstici. Nato nadaljujte, da izberete, kam želite shraniti datoteko JSON, in to je to.

Firefox-Backup-Dialog

Upoštevajte, da to ni nujno dovolj, da zaščitite svoje zaznamke, saj vse, kar ste storili, ustvarite lokalno datoteko, da jih shranite, kar je tako ranljivo za zrušitve ali izgubo podatkov kot datoteke Firefox. Če želite zagotoviti, da ste pravilno zaščiteni, morate datoteko JSON shraniti v nekakšno shranjevanje v oblaku ali spletno varnostno kopijo.

Arhiv JSON

Če še nimate storitve za shranjevanje v oblaku ali spletne rešitve za varnostno kopiranje, si oglejte čim prej. Omogočil vam bo varno varnostno kopiranje ne le zaznamkov Firefoxa, ampak tudi vseh drugih datotek, ki jih boste morda morali obnoviti v primeru zrušenja..

Če vam ni treba varnostno kopirati celotnega sistema, si oglejte naš seznam najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku ali pa preskočite naravnost na naš pregled Sync.com, ki je naš najboljši izbor.

Po drugi strani, če želite nekaj, kar samodejno varnostno kopira celoten sistem v oblak, je spletna varnostna storitev. Lahko si preberete naš pregled IDrive, ki je naš najljubši ponudnik, ali pa si oglejte celoten seznam najboljših storitev varnostnega kopiranja v oblaku, da dobite popolno sliko polja.

Kako narediti varnostno kopijo zaznamkov Firefox

 1. Zaženite Firefox
 2. Pritisnite Ctrl + Shift + B
 3. Kliknite »uvoz« & varnostno kopijo “v orodni vrstici
 4. Izberite “varnostne kopije zaznamkov”
 5. Izberite mesto za shranjevanje datoteke JSON

Izvoz zaznamkov Firefox

Čeprav bo varnostno kopiranje zaznamkov z zgornjimi koraki omogočilo obnovitev Firefoxa v prihodnosti, ne bo v veliko pomoč, če želite zaznamke Firefox izvoziti v povsem ločen spletni brskalnik. Če pa zaznamke izvozite iz Firefoxa, lahko zaznamke uvozite iz Firefoxa v Chrome ali katerega koli drugega brskalnika.

Arhiv HTML

Za to boste morali svoje zaznamke izvoziti kot datoteko HTML. Postopek je skoraj enak izvajanju varnostne kopije, saj začnete z zagonom Firefoxa in pritiskom na Ctrl + Shift + B, čemur sledi klik »uvozi & varnostno kopijo “v zgornji orodni vrstici. Nato morate izbrati »izvoz zaznamkov v HTML«, preden izberete mesto za shranjevanje datoteke.

Firefox-izvoz-dialog

Še enkrat se prepričajte, da to datoteko pravilno zavarujete tako, da jo shranite v oblak (na primer z OneDrive ali Dropbox) ali po končanem izvozu zaženete varnostno kopijo..

Kako izvoziti zaznamke Firefoxa

 1. Zaženite Firefox
 2. Pritisnite Ctrl + Shift + B
 3. Kliknite »uvoz« & varnostno kopijo “v orodni vrstici
 4. Izberite “izvoz zaznamkov v HTML”
 5. Izberite mesto za shranjevanje datoteke HTML

Kako obnoviti zaznamke Firefoxa

Ko ustvarite varnostno kopijo zaznamkov Firefox kot datoteko JSON, lahko to uporabite za enostavno obnovitev zaznamkov Firefox, ne glede na to, ali želite znova namestiti Firefox ali nastaviti brskalnik na novo napravo. 

Tako kot pri varnostnem kopiranju tudi to Firefox samodejno stori, če ste prijavljeni v račun, vendar vam bodo naslednja navodila omogočila ročno.

Firefox-Sync

Tako kot prejšnja navodila so tudi koraki preprosti. Vse kar morate storiti je, da zaženete Firefox in pritisnete Ctrl + Shift + B, da odprete knjižnico zaznamkov. Od tu kliknite na »uvoz« & varnostno kopijo «in izberite» obnovi «.

Firefox-Restore-Dropdown

Zdaj lahko izberete varnostno kopijo s seznama, ki ga samodejno ustvari Firefox, ali pa kliknete »izberite datoteko …«, da jo ročno izberete. Prišlo bo do dialoga z datotekami, v katerem lahko izberete datoteko JSON, ki ste jo ustvarili pri varnostni kopiji in voila, vsi vaši zaznamki bodo zdaj obnovljeni v Firefox.

Firefox-Restore-File-Dialog

Kako obnoviti zaznamke Firefoxa

 1. Zaženite Firefox
 2. Pritisnite Ctrl + Shift + B
 3. Kliknite »uvoz« & varnostno kopijo “v orodni vrstici
 4. Izberite “obnovi”
 5. Izberite varnostno kopijo s seznama ali kliknite »Izberi datoteko …« in izberite določeno datoteko varnostne kopije, ki jo želite obnoviti

Uvoz zaznamkov Firefox

Za razliko od možnosti obnovitve vam uvoz omogoča, da dobite vse svoje zaznamke iz katerega koli vira, če so bili predhodno izvoženi v datoteko HTML. Tako lahko na primer obnovite zaznamke Chroma v Firefox, če prehajate iz enega brskalnika v drugega.

Če želite uvoziti zaznamke Firefoxa, morate znova zagnati brskalnik, pritisnite Ctrl + Shift + B in izberite »uvoz & varnostno kopijo “v orodni vrstici. Zdaj kliknite »Uvozi zaznamke iz HTML-ja« in v pogovornem oknu, ki ste mu predstavljeni, izberite ustrezno datoteko HTML.

Kako uvoziti zaznamke v Firefox iz arhiva HTML.

 1. Zaženite Firefox
 2. Pritisnite Ctrl + Shift + B
 3. Kliknite »uvoz« & varnostno kopijo “v orodni vrstici
 4. Izberite “uvoz zaznamkov iz HTML-ja”
 5. Izberite datoteko HTML, iz katere želite uvoziti

Končne misli

Na voljo imate vse, kar morate vedeti o varnostnem kopiranju, obnovitvi, uvozu in izvozu zaznamkov Firefox. Oboroženi s tem znanjem lahko zagotovite, da nikoli ne izgubite dostopa do svojega seznama zaznamkov, prav tako pa lahko z nekaj preprostimi kliki nastavite nove brskalnike ali naprave..

Kaj menite o našem vodniku, kako varnostno kopirati in obnoviti zaznamke Firefoxa? Ste se razumeli, kako to storiti, ali je še vedno v postopku, ki vam še vedno ni jasen? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me