Kako do katarskega IP naslova leta 2020: Delving v Dohi

Če ste prebivalec Katarja in želite med potovanjem v tujino dostopati do Al Jazeere, BeIN Sports ali drugih storitev, lahko dobite sporočilo o napaki. Edini način, da te geobloke zaobidete je tako, da spremenite svoj IP naslov v dano državo. Pokazali vam bomo, kako pridobiti IP naslov v Katarju.


Netflix na primer pregleda vaš IP naslov in določi vrsto vsebine, ki jo bo prikazal. Kolikor lahko IP-naslov izgleda kot naključni nabor številk, je v bistvu vaš ID lokacije, spletnim mestom in spletnim storitvam pa sporoča, da jih obiščete, kje ste.

Ta vodič vam bo pokazal, kako pridobiti katarski IP naslov, tako da lahko dostopate do svojih najljubših katarskih TV oddaj in Netflixa, pa tudi do uporabe spletnega bančništva in drugih storitev.

Kako pridobiti katarski naslov IP

Najlažji način za pridobitev katarskega naslova IP je uporaba proxyja – za predloge si oglejte naš najboljši brezplačni vodič po proxyju, vendar tega ne priporočamo. Zaznati in blokirati jih je enostavno, kot je prikazano v našem priročniku o napaki proxy Netflix, imajo počasne hitrosti in niso varni ali zanesljivi. 

To pomeni, da je vaš pravi naslov IP nezaščiten, zato ste izpostavljeni kibernetskim napadom, spletna aktivnost pa je mogoča tudi pri vas. Za več o tem preberite naš VPN vs. proxy vs. Tor.

Za spremembo vašega naslova IP priporočamo uporabo virtualnega zasebnega omrežja. Za razliko od pooblaščencev VPN šifrirajo vašo začetno povezavo s protokolom VPN, da zaščitijo vaš resnični naslov IP in onemogočijo sledenje poti in ne vodijo dnevnikov vaše spletne aktivnosti. Naši najboljši VPN izbranci lahko opravijo delo, vendar ga potrebujete s strežniki v Katarju ali pa se boste obtičali.

Podali bomo dve priporočili, ki imajo strežnike v Katarju in zagotavljajo dobro VPN varnost in hitrost.

VyprVPN

VyprVPN je dobra storitev z veliko varnostjo, vključno s svojim protokolom Chameleon, stikalom za odstranjevanje in politiko brez dnevnika za zaščito vaše zasebnosti. Ima tudi veliko strežniško mrežo v več kot 60 državah, vključno s Katarjem, ki si je prislužil mesto v našem najboljšem VPN vodiču za popotnike. Čeprav je VyprVPN počasnejši od nekaterih tekmecev, njegova hitrost ni slaba in nima omejitve pasovne širine..

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Pri pretakanju se dobro obnese, vendar je njegova hitrost v podpori preprečila, da bi bil eden naših najboljših VPN za pretakanje izbir. Na več strežnikih lahko dostopa do Netflix, BBC iPlayer, Hulu in Amazon Prime Video, ne da bi se bilo treba ponovno povezati. Če je Al Jazeera tisto, kar si želite, je VyprVPN dobra izbira, vendar pa je njegova hitrost tudi preprečila, da je naš najboljših pet najboljših VPN za izbiro Al Jazeere.

VyprVPN lahko uporabljate v sistemu Windows, macOS, Android in iOS, vendar ima datumski vmesnik, ki ga je mogoče izboljšati. Glede na to je nastavitev enostavna in hitro se lahko povežete. Podpora je na voljo z različnimi metodami, vključno s pogovorom o pogostih vprašanjih, klepetom v živo in e-pošto.

VyprVPN ponuja primerno mesečno ceno in lahko dobite popust, če se odločite za daljši načrt. Pravil o vračilu ni, vendar je na voljo tridnevna preizkusna različica, tako da lahko preizkusite, ali vam je všeč. Več podrobnosti o storitvi lahko dobite v našem pregledu VyprVPN.

SkrijMyAss

Naša druga izbira je HideMyAss. Ponuja primerne hitrosti, dobro varnost s standardnim AES 256-bitnim šifriranjem in stikalom kill. Vzpostavljen je pravilnik o zasebnosti, vendar je zaskrbljujoč, saj piše, da dnevniki povezav in prekinitev ohranjajo do 30 dni. Kljub temu ima veliko strežniško omrežje v primerjavi s katerim koli drugim ponudnikom, ki zajema 190 držav, vključno s Katarjem.

Drsnik HMA1

Drsnik HMA2

HMA-drsnik3

HMA-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

HideMyAss podpira Windows, macOS, Android in iOS ter ima odjemalce, ki so enostavni za uporabo. Baza znanja je na voljo, če želite težavo poskusiti odpraviti sami, preden se za več tehničnih težav obrnete na podporo strankam. Podpora po e-pošti je počasnejša od klepetanja v živo.

Kot lahko preberete v našem pregledu HideMyAss, je njegova mesečna cena precej draga, vendar lahko za preizkus vožnje storitev uporabite sedemdnevno preskusno različico. Prepričajte se, da boste preklicali pred koncem preizkusa. V nasprotnem primeru boste še vedno lahko uporabljali celih sedem dni. V primeru, da pozabite preklicati, je na voljo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Nevarnosti uporabe katarskega IP naslova

Prav je, da uporabite katarski IP naslov, vendar morate biti pozorni na nekatere stvari. Tako kot mnoge države s cenzurskimi vprašanji je tudi Kitajska lep primer, Katar filtrira in blokira določeno vsebino na internetu, da jo uskladi s svojimi političnimi in verskimi pogledi.

Vse, kar je povezano z zmenki, pornografijo, težavami z LGBT ali s spolnim zdravjem, je blokirano, prav tako je vsebina kritična do vlade ali sovražna do islama. Včasih se žaljiva spletna mesta blokirajo tudi zaradi strogih parametrov. Kot rezultat, novinarji, ki vodijo novice, samocenzurirajo teme o vladnih politikah, islamu in vladajoči družini.

Nenavadno je, da Katar subvencionira Al Jazeero, ki se ne izogiba kritiziranju regionalnih vlad, saj se manj osredotoča na lokalne novice in bolj na regionalne in mednarodne novice.

VoIP storitve, kot so FaceTime, Skype, Viber in Duo, so prav tako blokirane, ker katarska vlada pravi, da nimajo dovoljenj za delovanje v državi. Blokirani so bili tudi klici WhatsApp, vendar so bila poročila, da je bila prepoved preklicana. 

Glede na to lahko imate težave pri dajanju izjav, ki bi lahko škodile ugledu nekoga zaradi katarskega zakona o kibernetskem kriminalu in kazenskega zakonika. To vključuje komentarje na družbenih medijih, po e-pošti ali WhatsApp, z možno kaznijo do enega leta zapora ali z globo do 100.000 rijalov (27.000 USD).

V Katarju ni posebnih poročil o nadzoru, vendar dokazi kažejo, da vlada lahko vohuni za svojimi državljani. Poročilo ameriškega ministrstva za državno ministrstvo je pokazalo, da Katar uporablja proxy strežnik za cenzuro interneta in od ponudnikov internetnih storitev zahteva, da eno leto vodijo dnevnike uporabnikov, pa tudi druge evidence, če jih zahtevajo.

Te in druge spletne grožnje, kot so zlonamerna programska oprema in virusi, ter nevarnosti, ki jih prinašajo brezplačne dostopne točke WiFi, vas lahko izpostavijo kibernetskim napadom, ker ne veste, kako varna je povezava. Z VPN lahko dostopate do priljubljenih VoIP storitev, kot je Skype (oglejte si naš najboljši VPN za Skype predloge) in ostanite varni pred temi tveganji..

Končne misli

Upamo, da zdaj veste, kako varno dobiti katarski IP naslov. VPN vas bo varoval v spletu, saj skriva vaš IP naslov, tako da lahko brskate anonimno in zaščitite svojo povezavo. Poleg tega odblokira storitve pretakanja.

VyprVPN je naš najboljši izbor. Ponuja dovolj varnosti, da boste varni, poleg tega pa je v Katarju prisotna strežnica, iz katere lahko spremenite svoj IP naslov. Če so vaše spletne dejavnosti občutljive, za več možnosti obiščite našo knjižnico VPN.

Imate izkušnje s pridobivanjem IP naslova iz Katarja? Povejte nam o tem v spodnjem delu komentarjev. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map