Kako do jemenskega IP naslova leta 2020: Surfanje do Sane

Če živite ali delate Jemence v tujini in želite dostopati do vsebine, ki je na voljo samo tam, boste potrebovali jemenski IP naslov. 


Spletne storitve, ki jih ponujajo vlada ali finančne družbe, spremenijo, kar lahko vidite, ali pa vas blokirajo glede na vašo lokacijo. Banke to počnejo za boj proti spletnim goljufijam, vendar če spremenite svoj IP naslov, se boste lahko prijavili na svoj spletni bančni račun kot običajno.

IP-naslov jim pomaga, da vidijo, kje se nahajate, in če niste v Jemnu, boste dobili sporočilo o napaki zaradi geblokiranja. Skratka, to pomeni, da spletno mesto omejuje dostop, odvisno od geografske lege. Če želite obiti takšen blok, morate dobiti naslov IP, ki je registriran v zadevni državi.

Platforme za pretakanje uporabljajo tudi geobloke za omejitev dostopa do vsebine, ki je značilna za posamezno regijo. Če želite na primer dostopati do knjižnice Yemeni Netflix, boste potrebovali jemenski IP naslov. Netflix je v večini držav, vendar z različnimi knjižnicami vsebin, ker potrebuje licenco za letalske razstave v vseh državah. Več o tem preberite v našem priročniku o tem, kako premagati prepoved Netflix VPN.

Vendar je Jemen v državljanski vojni in to se igra v globalni tabeli usmerjanja, ker je internet države razdeljen po bojnih poteh. Uouthski uporniki držijo Sano, glavno prestolnico države na severu, in nadzorujejo jemenski nacionalni internetni operater, JemenNet.

Julija 2018 so uporniki Houthi prerezali glavne optične linije, ki povezujejo uporabnike, kar je uničilo 80 odstotkov internetnih storitev v državi. To pomeni, da lahko prekinejo, dušijo ali cenzurirajo internetne povezave, kar ni ugoden pogoj za vsakogar brez jemenskega naslova IP, zato vam bomo pokazali, kako ga pridobiti.

Kako pridobiti jemenski IP naslov

Obstajata dva načina za jemenski naslov IP, lahko uporabite proxy ali navidezno zasebno omrežje.

Proxy je najpreprostejša pot, vendar kot lahko preberete v naši primerjavi VPN vs. proxy vs. Tor, vas varnost ne bo zaščitila in resnični IP naslov bi lahko zlahka izpostavil vsak, ki to želi..

Najboljši način za spremembo IP naslova je z VPN. Preprosti so za uporabo, imajo dobro varnost in večina ponudnikov ohranja vaše spletne aktivnosti zasebne. Prav tako ščitijo vaš resnični naslov IP. Nekateri lahko zaobidejo sistem pametnega zaznavanja Netflix-a (za več informacij preberite naš vodič za napake proxy Netflix), zato boste morali pridobiti takšnega, ki lahko dostopa do njega in navesti jemenski IP naslov.

SkrijMyAss

Vsi ponudniki naše najboljše ponudbe VPN nudijo dobro varnost in se vključijo v pretočne storitve, toda od tega piši samo HideMyAss strežnike v Jemnu. To je dober VPN z množičnim strežniškim omrežjem, vendar njegova hitrost ni na ravni najhitrejših ponudnikov VPN. Prav tako hrani dnevnike vaše spletne dejavnosti, zato ni dosegel najboljšega seznama VPN za popotnike..

HideMyAss ponuja stikalo za uničenje, vendar lahko izberete aplikacije, ki jih uporablja, namesto da bi zaščitili celotno povezavo. Funkcija z imenom “ubijanje aplikacije” manjka pri večini VPN-jev, pri čemer je eden edinih ponudnikov ponudil Astrill (preberite naš Astrill-ov pregled).

Drsnik HMA1

Drsnik HMA2

HMA-drsnik3

HMA-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Varnost HideMyAss je dobra, s solidnim 256-bitnim šifriranjem AES. Poleg tega vas način svobode samodejno usmeri skozi državo z zakoni o prostem govoru. To je koristno, ko želite zaobiti cenzuro in uživati ​​v bolj odprtem internetu. Dostopa lahko tudi do Netflixa, vendar je nedosleden, da nima dostopa do drugih platform, kot je BBC iPlayer.

Njegov vmesnik je dober, cene pa spodobne, čeprav ni najbolj poceni ponudnik. Na voljo je brezplačna sedemdnevna preizkusna različica, vendar je za plačilo potreben način plačila. Obstaja tudi 30-dnevno okno vračila. Podporo lahko dobite prek klepeta in e-pošte v živo, pa tudi v forumu skupnosti in zbirki znanja. Preberite naš pregled HideMyAss za več o storitvi.

Nevarnosti uporabe jemenskega naslova IP

Uporaba jemenskega naslova IP ni resničnih nevarnosti, vendar morate imeti v mislih nekatere informacije o državi zaradi nenehne državljanske vojne. Od začetka leta 2015 so se novinarji in zagovorniki človekovih pravic spopadli z nasilnimi napadi upornikov Houthi in njihovega nasprotnika, hadske vlade.

Edini internetni in prenos podatkov v državi, JemenNet, nadzorujejo Houthi, leta 2018 pa so ga ustavili kot napad na savdski režim. Po 30-minutnem napadu ljudje niso mogli komunicirati prek aplikacij za sporočila, kot je Facebook, in številne aplikacije so bile blokirane.

Niso pa samo družbeni mediji blokirani. Vse, kar je protivladno, vključno s tistimi, ki nasprotujejo stališč upornikov, je tudi blokirano. Zaradi tega se državljani borijo, da ostanejo na tekočem o dogajanju v boju in novicah zunanjega sveta. Poleg tega jim utesnjevanje in počasne povezave otežujejo delo.

Priljubljen je tudi javni WiFi, ki več ljudi izpostavlja spletnim kriminalom in podobno. Ne morete povedati, kako varne so te vroče točke, zato vas uporaba VPN lahko zaščiti.

Končne misli

Upamo, da zdaj poznate najvarnejši način za pridobitev jemenskega IP naslova. Najboljša pot je uporaba VPN-ja, ker boste zaščiteni pred spletnimi dresi in drugimi grožnjami, tudi vaša povezava bo zavarovana. Poleg tega, da boste dobili jemenski IP naslov, bo skril tudi vaš resnični IP naslov.

Običajno priporočamo več ponudnikov, vendar je v tem primeru HideMyAss edini s strežniki v Jemnu. Ni slaba storitev, saj nudi dobro varnost, odlično podporo strankam in druge uporabne funkcije. Poleg tega lahko uporabite brezplačno sedemdnevno preizkusno obdobje in 30-dnevno obdobje vračila, da preverite, ali vam je všeč.

Imate priporočila za pridobitev jemenskega naslova IP? Sporočite nam v razdelku za komentarje. Oglejte si našo knjižnico VPN glede drugih koristnih vodnikov. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me