Kako do izraelskega naslova IP leta 2020: Priznanje domovini

Če živite ali delate v tujini in želite dostopati do vsebine samo za Izrael v Keshetu ali BeTipulu, se prikažejo sporočila o napakah. To se zgodi, ker mnogi spletni tokovi postavljajo geobloke, ki gledalcem v Izraelu omejujejo ogled njegove vsebine. Na srečo lahko dobite izraelski IP naslov in odklenete spletna mesta za pretakanje za ogled želene vsebine. Pokazali vam bomo, kako ga lahko dobite.


Vaš IP naslov vsebuje podatke o vaši lokaciji in napravi, ki jo uporabljate. Če ga spremenite v izraelskega, ki ponareja vašo lokacijo in vara spletna mesta, da domnevate, da ste fizično tam, ko niste.

Ne glede na to, ali želite deblokirati spletna mesta za pretakanje ali dostopati do svojega spletnega bančnega računa in drugih storitev, vam bo ta vodič pokazal, kako dobiti izraelski IP naslov iz katerega koli dela sveta..

Kako pridobiti izraelski IP naslov

Obstajata dve običajni poti, s katerimi lahko spremenite svoj IP naslov: z uporabo proxyja ali z navideznim zasebnim omrežjem.

Proxyji so brezplačni za uporabo (preberite si naš najboljši vodič po proxyju) in pogosto delujejo v vašem brskalniku. Prav tako vam lahko pomagajo pridobiti izraelski IP naslov, vendar niso zanesljivi, nimajo varnostnih funkcij in ne skrivajo svojega resničnega naslova IP, kar pomeni, da ga je mogoče slediti do vas. Več o tem v naši VPN vs. proxy vs. Tor.

Najboljša metoda je uporaba VPN-ja. Poleg tega, da vam pomaga spremeniti vaš IP naslov v izraelski, ponuja tudi dobro varnost in večina jih ponuja politiko brez zapisov, da zagotovite svojo spletno zasebnost.  

Nekateri naši najboljši ponudniki VPN vam lahko dobijo IP naslov za Izrael, tako da lahko dostopate do želene vsebine, vendar morate izbrati enega z dobrim širjenjem strežnika. Tako boste imeli večje možnosti za obhod blokov in dostop do vsebine, ki je omejena na Izrael.

ExpressVPN

ExpressVPN je odlična vsestranska storitev z velikim strežniškim omrežjem, ki obsega 94 držav, vključno z Izraelom. Ponuja veliko varnost, stikalo za ubijanje in strogo politiko brez zapisov. Ponuja tudi neomejeno pasovno širino in izjemne hitrosti, zato je naš najboljši izbor za najhitrejši VPN.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

To, plus dejstvo, da lahko deblokira glavne platforme za pretakanje, vključno z Netflixom, je naš najboljši VPN za pretakanje in najboljši VPN za Netflix. V našem preglednem delu ExpressVPN je razloženo, zakaj je tako dobro.

Odjemalce, ki so enostavni za uporabo, lahko namestite v Windows, macOS, Linux, Android in iOS ali pa naložite razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari. Poleg tega lahko hkrati povežete do pet naprav.

NordVPN

NordVPN je še ena dobra izbira za pridobitev izraelskega IP naslova. Je odličen ponudnik z več kot 5000 strežniki v 60 državah, od tega 17 v Izraelu. Ima tudi dobro varnost, zahvaljujoč svojim strežnikom z dvojnim skokom, brezplačni programski opremi CyberSec proti zlonamerni programski opremi, preklopu za prekinitev in 256-bitnemu šifriranju AES. Več o tem preberite v našem pregledu NordVPN.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Njegove hitrosti so dobre tudi razen na daljših razdaljah, ko se lahko upočasni. Poleg tega od naše prve izbire ni veliko razlike, kot lahko preberete v naši primerjavi ExpressVPN proti NordVPN. Ponuja tudi neomejeno pasovno širino, odklepa pretočne platforme in vas ščiti tudi ob hudourništvu, zato je to eden najboljših VPN-jev za hudourništvo.

CyberGhost

Naša tretja izbira je CyberGhost. Ima več kot 4.700 strežnikov v 61 državah, od tega 10 v Izraelu, tako da lahko dostopate do izraelske vsebine. Ima tudi dobro varnost s trajno omogočenim stikalom za uničenje za zaščito in politiko brez dnevnika, ki zagotavlja vašo zasebnost.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Tako kot NordVPN je tudi hitrost CyberGhosta velika, čeprav lahko upočasni dolge razdalje. Omogoča vam tudi neomejeno pasovno širino, lahko vas pripelje v pretočne platforme in vas pokriva med hudourniškimi viri. Več si preberite v našem pregledu CyberGhost.

Namestimo ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS ter hkrati povežemo do sedem naprav, kar je več, kot dopuščata naša zgornja dva. Zato si je prislužil mesto na našem najboljšem seznamu VPN za več naprav.

Nevarnosti uporabe izraelskega IP naslova

V primerjavi z drugimi državami na Bližnjem vzhodu ima Izrael liberalne zakone v zvezi z dostopom do interneta in uporabo. Vendar pa je vlada v preteklosti razmišljala o uzakonjenju internetne cenzure. Ni minilo, a vseeno se lahko zgodi v prihodnosti in nihče ne ve, kako daleč bi lahko šel.

V letu 2017 pa je bil sprejet zakon o blokadi vsebin, povezanih s spletnimi nezakonitimi igrami na srečo, terorizmom, storitvami prostitucije in prodajo trdih drog. Tudi pornografija je blokirana, vendar po ločenem zakonu. 

Prej so se uporabljali tudi ponudniki internetnih storitev za blokiranje hudourniških spletnih strani, vendar je bila prepoved odstranjena. Kljub temu sprememba izraelskega zakona o avtorskih pravicah dovoljuje sodiščem, da izraelski ponudniki internetnih storitev odredijo dostop do spletnih mest, ki kršijo avtorske pravice.

Obstaja tudi izraelski cenzor obrambnih sil, za katerega pobuda OpenNet pravi, da je “pooblaščen za prepoved … vseh materialov, ki bodo ali bi lahko škodovali” izraelski varnosti. 

To pomeni, da bi lahko nekatere spletne strani in bloge z novicami blokirali. Zato morajo novinarji, ki delajo za izraelske medije, pred objavo predložiti vse izraelske informacije, povezane z varnostjo, vključno z objavami na družbenih medijih.

Kljub temu se lahko omejitve razlikujejo glede na lokacijo, čeprav se uveljavlja cenzura po vsej državi, saj lahko Hamasova vlada v Gazi in Palestinska nacionalna uprava na Zahodnem bregu uveljavita svoje.

Povezava Izraela z ameriško agencijo za nacionalno varnost prek izraelskih obveščevalnih podjetij je vzbudila zaskrbljenost glede nadzora nad njenimi državljani, čeprav je o tem malo informacij. Podobno je bila država obtožena, da je Pegasusu, programu vohunske programske opreme, prodala več držav, kar jim je omogočilo spremljanje klicev, sporočil in drugih sporočil ciljev.

Končne misli

Upamo, da vam je ta vodič pomagal vedeti, kako pridobiti izraelski IP naslov. Z VPN lahko spremenite svoj IP naslov, se izognete cenzuri in se zaščitite pred radovednimi očmi.

Priporočamo uporabo ExpressVPN-a zahvaljujoč velikemu omrežju strežnikov – vključno z nekaterimi v Izraelu – odlični varnosti, zasebnosti, hitrosti in zmožnosti, da vstopate v storitve pretakanja. Če si želite ogledati druge možnosti, obiščite naš najboljši vodnik VPN za Izrael in naš arhiv VPN za več zanimivih člankov.

Z veseljem bi slišali vašo izkušnjo s pridobivanjem IP naslova za Izrael. Povejte nam o tem v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me