Kako do iranskega IP naslova leta 2020: Telegram za Teheran

Morda je težko razumeti, zakaj želite iranski IP naslov zaradi zelo omejenega interneta. Če pa želite dostopati do vsebin ali oddaj, ki so na voljo samo tam, na primer v Netflixu Iran, ga boste potrebovali. Zato bomo v tem članku povedali, kako pridobiti iranski IP naslov. 


Premestitev ali potovanje po vsem svetu vam lahko prinese nepričakovana presenečenja, ko greste na splet. Morda boste ugotovili, da so nekatere vsebine ali storitve, ki ste jih bili vajeni, nedostopne. To je najverjetneje, ker je omejeno na eno državo. 

Spletna mesta in spletne storitve poiščejo vaš IP naslov, da vidijo, kje se nahajate. Če je vsebina omejena na določeno državo in je niste tam, se prikaže sporočilo o napaki. Temu pravimo geoblokiranje in je pogostejše, kot si morda mislite.

Finančne družbe, pretočne platforme in številne druge spletne storitve spreminjajo vsebino, ki jo vidite, ali pa vas blokirajo, odvisno od tega, kje ste.

Recimo, da se želite prek spleta prijaviti na svoj bančni račun. Če niste v državi, v kateri ste jo ustanovili, verjetno ne boste mogli dobiti dostopa. To je storjeno za pomoč pri boju proti spletnim prevaram. Draži, vendar ko spremenite svoj IP naslov, se boste lahko prijavili kot običajno. 

Pretočni velikan Netflix je še en primer spletne storitve z geoblockingom. Na voljo je v večini držav, vendar je knjižnica v vsaki različna. Čeprav so nekateri programi na voljo povsod, so drugi izključno eni državi zaradi jezika ali kulture. Poleg tega obstaja težava, da potrebujemo licenco v vsaki državi za oddajo.

Več o tem si lahko preberete v našem priročniku o prepovedi VPN Netflix. Skratka, če želite dostopati do iranske knjižnice Netflix, boste potrebovali iranski IP naslov. Za namenska priporočila si oglejte našo najboljšo VPN primerjavo za Netflix.

Prav tako boste morali iz Irana pridobiti IP naslov, če se želite seznaniti z lokalnimi novicami na kanalu novic Al-Alam.

Kako pridobiti iranski IP naslov

Obstaja nekaj načinov, kako spremeniti svoj IP naslov in oba sta preprosta. Najlažja pot je prek posrednika. Kot je razvidno iz primerjave VPN vs proxy v primerjavi s Torom, je to slabo mnenje. Varnost vas ne bo zaščitila in vaš IP naslov bo ostal izpostavljen. 

Najboljši način za pridobitev drugačnega naslova IP je z virtualnim zasebnim omrežjem. Preprosti so za uporabo in vključujejo dobro varnost in druge funkcije. Tudi številni ponudniki ne vodijo dnevnikov, kar pomeni, da so vaše spletne dejavnosti zasebne. Vaš pravi IP naslov je zaščiten tudi. 

Lahko izberete naš najvarnejši VPN, vendar morate poskrbeti, da bo dobil iranski IP naslov. Za to mora imeti strežnike v državi.

Če je za vas Netflix prednostna naloga, ne pozabite, da nekateri VPN ne morejo preiti svojega sistema za zaznavanje VPN (za več informacij preberite naš del napake proxy Netflix). Za dostop boste morali izbrati enega z možnostjo, da ga obidete.

VPNArea

Pregledali smo vse ponudnike v našem najboljšem krogu VPN, toda v času pisanja je v Iranu strežnike imel samo VPNArea. K sreči je dobra storitev. Ima dobro varnost, ki jo lahko povečate z uporabo strežnikov z dvojnim skokom. Obstaja tudi stikalo za prekinitev, ki bo prekinilo povezavo, če VPN ne uspe. Poleg tega vaše dejavnosti ostajajo skrivne zaradi njegove no-log politike.

VPNArea-Slider1

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Obstajajo posebni strežniki za gonjenje in pretakanje, vendar VPN ni tako hiter kot njegovi konkurenti, kot lahko preberete v našem pregledu VPNArea. Vendar dobiš neomejeno pasovno širino in lahko pride v Netflix. Namestite ga lahko v operacijskem sistemu Windows, macOS, Linux, Android in iOS z največ šestimi napravami hkrati. Tudi nastavitev in uporaba je enostavna.

Če potrebujete pomoč, obstaja majhna zbirka znanja za majhne težave. Na podporo se lahko obrnete tudi prek klepeta v živo in e-pošte 24/7. Cena VPNArea je poštena glede na storitev, ki jo ponuja. Mesečni načrt ne ponuja najboljše vrednosti, zato je bolje, da se odločite za daljšo naročnino. Poleg tega je 30-dnevno okno vračila, tako da lahko poskusite brez tveganja.

Nevarnosti uporabe iranskega naslova IP

Čeprav pri spremembi naslova IP ni nevarnosti, morate predhodno določiti pravila za posamezno državo. Mnoge države nalagajo stroga pravila, ki lahko kaznujejo uporabnike za nekatere spletne dejavnosti, da ne omenjam količine spletnega nadzora, ki ga izvajajo vlade po vsem svetu.. 

Šeriatsko pravo se uveljavlja v Iranu, spletni svet pa je tvegano mesto. Država nadzoruje, kaj lahko državljani vidijo z lastnim halal internetom. Poskus dostopa do prepovedane vsebine lahko povzroči kazen. 

Igre na srečo in uporaba spletnih strani za zmenke ni dovoljena. Poleg tega so nekatere aplikacije za družabne medije in sporočila prepovedane. Internet se spremlja, tisti, ki dostopajo do takšnih spletnih strani in storitev, pa lahko izsledijo prek njihovega naslova IP. 

Pojavile so se poročila, da so bila nekatera VPN blokirana med volilnimi obdobji, druga poročila pa kažejo, da so dovoljeni samo pooblaščeni VPN-ji. Pravni status VPN je nejasen, toda tisti, ki so pooblaščeni, je najverjetneje pregledan. Preberite naš najboljši članek VPN za Iran za podrobnejše informacije.

Obstaja tudi nevarnost kibernetskega kriminala. Ni važno, v kateri državi ste, kibernetska kriminaliteta je možnost. Javni WiFi je priljubljen, vendar nikoli ne veste, kako varna je povezava. Najbolje je, da se oborožite z varnim VPN in protivirusom.

Končne misli

Upamo, da zdaj veste, kako varno dobiti iranski IP naslov. Najboljši način je uporaba VPN-ja, ker vas bo ščitil pred napadi v spletu in skril svoj pravi IP naslov pred ostrostrelci.

Običajno priporočamo nekaj ponudnikov, ki se lotijo ​​naloge, toda v tem primeru je VPNArea edini, ki ima strežnike v Iranu. Kljub temu je to dobra storitev z dostojno varnostjo in zasebnostjo ter drugimi koristnimi funkcijami. Poleg tega lahko uporabite 30-dnevno obdobje vračila in se prepričajte, da vam je všeč. 

Imate izkušnje s pridobivanjem iranskega IP naslova? Delite z nami v razdelku s komentarji. Radi bi slišali o tem. Oglejte si našo knjižnico VPN tudi o drugih koristnih vodnikih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me