Če potujete ali ste se preselili iz Indije, vam morda manjka vsebina, s katero ste se vračali domov. Ko si ga želite ogledati, je vse, kar vidite, sporočilo o napaki. Dobrodošli v svetu geoblokov. V tem članku vam bomo pokazali, kako jih preseči z indijskim IP naslovom.


Vsi imajo naslov IP, kar je precej zemljepisni naslov. Spletna mesta in spletne storitve, ki jih obiščete, lahko vidijo, kje se nahajate zaradi tega. Če poskusite dostopati do vsebine, ki je omejena na določeno državo, je ne boste mogli videti, razen če ste tam. Če spremenite svoj IP naslov, bo videti, kot da ste.

Mogoče se želite ujeti v svojih najljubših oddajah na televiziji India ali Hotstar (preberite naš namenski del o tem, kako gledati Hotstar). Morda boste celo želeli v indijsko različico Netflixa. Čeprav je Netflix na voljo v mnogih državah, se njegova knjižnica razlikuje v vsaki.

Omejitve licenc preprečujejo, da bi storitve, kot je Netflix, predvajale svetovno oddajo. Da bi to storili, bi morali dobiti licenco za vsako oddajo v vsaki državi. Nekatere oddaje so namenjene določenim kulturam ali jezikom, tako da ni smisla povsod oddajati. Naš vodnik o prepovedi Netflixa podrobneje opisuje.

Ameriška različica ima največjo knjižnico do zdaj, in veliko ljudi spremeni svoj IP naslov, da dobi dostop do njega. Za predloge si lahko ogledate naš najboljši vodnik VPN za Netflix.

Morda vaš razlog za pridobitev indijskega naslova IP nima nobene zveze s TV oddajami. Na primer, morda se boste morali prijaviti v svoje bančne ali druge finančne račune, vendar ugotovite, da ne morete. To je zato, ker vam številne finančne družbe zaradi varnostnih razlogov ne dovolijo prijave izven države. Ko spremenite svoj IP naslov, se boste lahko prijavili kot običajno.

Kako do indijskega naslova IP

Uporaba proxyja je najlažji način za spremembo vašega naslova IP, vendar kot lahko preberete v našem najboljšem brezplačnem vodniku proxyja, ne delujejo vedno. Poleg tega ne vključujejo varnosti, vaš IP naslov pa bo ostal izpostavljen, kar pomeni, da lahko vaše dejavnosti spremljate do vas. Preberite si primerjavo VPN vs proxy in Tor za boljši pregled.

Vaša najboljša stava je virtualno zasebno omrežje. IP-naslov boste lahko spremenili v indijski in izkoristili številne druge funkcije. Naloženi so z varnostjo, zato boste varni pred krampami in drugimi spletnimi nevarnostmi. Poleg tega mnogi ponujajo pravilnik o nedelovanju dnevnika, kar pomeni, da ne boste beležili vaših dejavnosti. Vaš IP naslov bo zaščiten tudi vi.

Številni ponudniki v naših najboljših VPN pregledih bodo dobili tisto, kar potrebujete, nekateri pa bodo za Indijo primernejši od drugih. Ponudnik, ki ga izberete, mora imeti strežnike v Indiji, saj brez njih ne boste mogli dobiti naslova IP.

Če želite pretakati svoje najljubše oddaje in filme, boste morali izbrati takšnega, ki se lahko vključi v želene storitve. Netflix ima pametni sistem za zaznavanje VPN, nekateri VPN pa nimajo tega, kar bi bilo potrebno, da bi ga prehiteli. Oglejte si naš del o napaki proxy Netflix proxy za več podrobnosti.

CyberGhost

Za dostop do indijskega naslova IP lahko uporabite CyberGhost. Njegova strežniška mreža je velika in vključuje 20 strežnikov v Indiji. Zaščitili vas boste z dobro varnostjo in ne bo vodila evidence o svojih dejavnostih. Lahko pride v Netflix in druge storitve pretakanja. Poleg tega ima spodobno hitrost in neomejeno pasovno širino.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

CyberGhost je združljiv z Windows, macOS, Android in iOS. Naenkrat lahko povežete do sedem naprav, zato je eden naših najboljših VPN-jev za več naprav. Če želite poskusiti, je na voljo sedemdnevno preizkušanje in garancija za vračilo denarja. Za boljši pregled storitve si preberite naš CyberGhost pregled.

NordVPN

NordVPN vam bo dobil tudi indijski IP naslov, ker je tam 15 njegovih strežnikov. Ima vrhunsko varnost, skupaj s trdno politiko brez zapisov. Ni omejitev pasovne širine in njegove hitrosti so dobre. Poleg tega lahko brez težav pride v Netflix in druge storitve pretakanja.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Obstajajo namizni odjemalci za Windows in macOS ter mobilne aplikacije za Android in iOS, ki so vsi enostavni za uporabo. NordVPN omogoča istočasno priključitev šestih naprav. Na voljo je 30-dnevno obdobje vračila, da preverite, ali vam je všeč. Preberite naš pregled NordVPN za več podrobnosti.

Astrill

Priporočamo tudi Astrill za spremembo vašega IP naslova v indijski. Njegova strežniška mreža je v primerjavi s tekmeci precej majhna, vendar so tam štirje strežniki, vključno z lokacijami v Bangaloreju, Mumbaju, Indoreju in Hyderabadu. Ima tudi dobro varnost, saj lahko izbirate med različnimi protokoli, od katerih sta dva ekskluzivna.

Drsnik-drsnik1

Astrill-drsnik2

Astrill-drsnik3

Astrill-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Ima visoke hitrosti in ni omejitve glede količine pasovne širine, ki jo uporabljate. Lahko pride tudi v Netflix in druge storitve. Uporabljate ga lahko v večini operacijskih sistemov, naenkrat pa je lahko priključenih do pet naprav. Če želite poskusiti, je na voljo sedemdnevno preskusno obdobje. Za boljši videz lahko preberete tudi naš Astrill pregled.

Nevarnosti uporabe indijskega naslova IP

V redu je, da uporabite indijski naslov IP, ker ne boste v nevarnosti, vendar je treba opozoriti, preden skočite. Nekatere države imajo velike nadzorne programe in nimajo najboljših zakonov o zasebnosti.

V Indiji obstaja domače nadzorno orodje NETRA, ki zbira podatke iz internetnega prometa in jih analizira. Če se odkrije potencialna varnostna grožnja, bo to opozorilo ustrezne organe.

Nalaganje avtorsko zaščitenega gradiva je nezakonito, kot je to v mnogih državah in bi vas lahko zaprlo v zapor. Obrekovanje se kaznuje z do dve leti zapora, denarno kaznijo ali obema. Pazite le, kaj počnete. Za globlji pogled v državo preberite naš najboljši vodnik VPN za Indijo.

Kamor koli greste, se ne boste mogli izogniti grožnjam hekerjev in drugim spletnim nevarnostim. Ker je javni WiFi v porastu, je tudi tveganje kibernetske kriminalitete. Oborožite se z dobrim VPN-jem in enim naših najboljših protivirusnih programov.

Končne misli

Upajmo, da je bil ta priročnik koristen in zdaj veste, kako varno dobiti indijski naslov IP. Uporabite VPN, da se prepričate, da ste zaščiteni z varnostjo in lahko ostanete pod radarjem.

Izberete lahko katero koli od naših priporočil, vendar ima CyberGhost prednost z 20 strežniki v Indiji. S sedemdnevnim preskusom preverite, ali je pravi za vas. Če potrebujete dlje od tega, ne pozabite, da ima 45-dnevno garancijo vračila denarja.

Zelo radi bi slišali vaše predloge za pridobitev indijskega naslova IP, zato jih, če jih imate, pripnite v spodnjem razdelku s komentarji. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me