Kako do čilskega IP naslova leta 2020: Nihanje Santiago

Če potujete izven Čila na počitnice ali v poslovne namene, se boste morda želeli povezati z internetom, če želite dostopati do internetnega bančništva in storitev pretakanja, ki jih uporabljate doma, kot sta kanal 13 ali Netflix. Zaradi geoblocksov do teh storitev ne morete dostopati brez čilskega IP naslova. Pokazali vam bomo, kako ga lahko dobite.


IP naslov je niz naključnih števil in decimalnih številk, ki jih dobite, kadar se povežete z internetom. Vsebuje podatke, ki identificirajo vašo napravo in lokacijo. Zaradi naslova IP in omejitev licenc ne boste mogli dostopati do vsebine, ki je omejena na Čile, če jo želite ogledati izven države.

Kanal 13, čilski televizijski kanal, ki se oddaja zračno, ponuja veliko možnosti programiranja na svoji spletni platformi, vendar je omejen glede na geo. Netflix Chile ima podobne omejitve zaradi teritorialnega licenciranja, zato brez čilskega IP naslova ne morete gledati Cado con hijos ali najljubših utrinkov. Preberite več v našem članku o prepovedi članka o prepovedi Netflix VPN.

Svojo lokacijo lahko zafrkavate tako, da dobite čilski IP naslov, da se norčujete s spletnimi mesti ali spletnimi storitvami, da vam bodo ponujali vsebino, kot da brskate ali pretakate iz Čila.

Kako do čilskega IP naslova

Čilski IP-naslov poleg tega, da lahko deblokirate storitve pretakanja, dostopate do bančnih računov ali dobite boljše ponudbe med spletnim nakupovanjem, zagotavlja anonimnost. Če vas skrbi vladna cenzura, lahko počivate za lažnim naslovom IP in steno šifriranja. 

Čilci uživajo več internetnih svoboščin kot njihovi kolegi v sosednjih državah, zato uporaba čilskega IP naslova omogoča enak neoviran dostop, kot ga dobi čileanski državljan, čeprav ste zunaj države.

Obstajata dva načina za pridobivanje čilskega IP naslova: proxy ali navidezno zasebno omrežje. Pot proxy ne deluje vedno, ker so nezanesljivi in ​​ne nudijo varnostnih funkcij, zato ste izpostavljeni spletnim nevarnostim. Slediti boste tudi zato, ker pooblaščenci ne blokirajo vašega resničnega naslova IP. Če ga še vedno želite uporabiti, preberite naš najboljši brezplačni vodič po proxyju za naša priporočila.. 

Uporaba VPN je boljša možnost, saj vas bo zaščitila in še vedno odblokirala pretakanje spletnih strani in spletnih storitev, ki jih lahko uporabite anonimno, ker bo skrival tudi svoj pravi IP naslov. Če želite izvedeti več, preberite članek o VPN vs proxy in Tor. 

Če želite dostopati do Netflixa v Čilu, je nekaj VPN-jev, ki lahko zaobidejo njegovo pametno zaznavanje VPN-ja. Preberite naš članek o napaki proxy Netflix za več informacij.

V naših najboljših pregledih VPN imamo odlične ponudnike, vendar jih je nekaj, kar bi bilo bolje za Čile. Poglejmo najboljše tri.

CyberGhost

CyberGhost je dobra izbira za pridobivanje čilskega IP naslova, saj ima več kot 3.700 strežnikov, od tega 10 v Čilu. Spoštuje vašo zasebnost s politiko brez beleženja in ima dobro varnost. Izkoristili boste tudi njegovo spodobno hitrost, neomejeno pasovno širino in sposobnost odblokiranja in uporabe pretočnih storitev, vključno z Netflixom.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Združljiv je z glavnimi operacijskimi sistemi, kot so Windows, macOS, Android in iOS, hkrati pa lahko hkrati povežete do sedem naprav. Preberite naš pregled CyberGhost za več podrobnosti.

Če želite preizkusiti storitev, je na voljo sedemdnevno preskusno obdobje, če pa potrebujete več časa, CyberGhost ponuja velikodušno 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

ExpressVPN

Priporočamo tudi ExpressVPN za pridobitev čilskega IP naslova. Ima ogromno strežniško omrežje, ki vključuje strežnike v Čilu. To je tudi najhitrejši VPN, ponuja neomejeno pasovno širino in se vključi v večino večjih pretočnih storitev, vključno z Netflixom, zato je zaslužil prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za primerjavo pretakanja. Poleg tega ima odlično varnost in časti vašo zasebnost. 

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Njegove odjemalce je enostavno namestiti in uporabljati, zato je odlična izbira, če niste izkušeni z VPN-ji. Preberite naš pregled ExpressVPN in si oglejte storitev.

Čeprav gre za eno najdražjih možnosti VPN, kljub temu dobite vrednost za denar, saj je njegova osnovna storitev odlična. Denar lahko prihranite tudi, če se zavežete k daljšemu načrtu. Poleg tega je na voljo sedemdnevno preizkusno različico, in če menite, da ExpressVPN ni za vas, obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja. 

NordVPN

Druga dobra izbira za pridobitev čilskega IP naslova je NordVPN. Zagotavlja vrhunsko varnost, s strežniki z dvojnim skokom, ki dvakrat šifrirajo vašo povezavo, in stikalom za uničenje. Poleg tega ne vodi dnevnikov, zato vas spoštuje vaša zasebnost. Ima veliko omrežje strežnikov, ki vključuje tudi pet strežnikov v Čilu. 

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ima tudi dobro hitrost, hitro preklapljanje strežnikov in vstopa v Netflix in druge storitve pretakanja. Poleg tega ni omejitev pasovne širine. Za več informacij si oglejte naš pregled NordVPN.

Uporabljate ga lahko na največ šestih napravah hkrati, deluje pa z Windows, macOS, Android in iOS. Na voljo je 30-dnevno obdobje vračila, zato imate pred naročnino dovolj časa, da ga preizkusite.

Nevarnosti uporabe čilskega IP naslova

Čile je uporabnikom prijazna država, a kot druge države na svetu, je nagnjen k grožnjam, kot je kibernetska kriminaliteta. Celo ena največjih bank, Banco de Chile, je junija 2018 izgubila 10 milijonov dolarjev v nizu kibernetskih napadov, namenjenih plačilnim sistemom za prenos.

Glede na to, Čiliji uživajo internetne svoboščine za razliko od večine sosednjih držav, Čile pa je pred kratkim Freedom House nadgradil na “brezplačno” zaradi skoraj neomejenega dostopa do spleta. To je zavidanja vreden položaj, še posebej, če živite v državi, ki jo veže nadzor ali vladna cenzura.

Glede čilskega pravnega okvira obstajajo pomisleki, ker omogoča nadzor komunikacij. Poleg tega so njeni zakoni nejasni ali zastareli, saj se ne ujemajo z realnostjo komunikacij ali hitro spreminjajočo se tehnologijo. Ponudniki internetnih storitev v Čilu morajo beležiti podatke o uporabnikih in zaskrbljeni so zaradi spremljanja novinarjev in izražanja političnih stališč. 

Odbor za zaščito novinarjev je marca 2018 vzbudil zaskrbljenost po poročilih, da je čilska policija vohunila za novinarje kot del svojih obveščevalnih operacij, prestrezanja telefonskih klicev in sporočil na WhatsApp in Telegram.

Z uporabo VPN lahko tudi uživate raven spletne svobode v Čilu, ker ni omejena na tiste, ki živijo znotraj njenih meja. Lahko greste skozi digitalne ovire in obiščete enaka spletna mesta, objavljate na istih forumih kot čilski domorodci in gledate iste videoposnetke.

Končne misli

Upamo, da ste našli ta vodič uporaben in zdaj veste, kako dobiti čilski IP naslov. VPN vam bo pomagal zaobiti geobloke, hkrati pa zagotoviti varnost in orodja, ki jih potrebujete, zato ni razloga, da ne preizkusite katerega od treh zgornjih ponudnikov VPN.

Radi bi slišali vaše nasvete in priporočila za pridobitev čilskega IP naslova. Povejte nam o njih v spodnjem delu komentarjev. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map