Kako do afganistanskega IP naslova leta 2020: Kabliranje za Kabul

Povezovanje z Afganistanom prek interneta za gledanje TV oddaj ali uporabo spletnih storitev iz tujine je lahko frustrirajoče. Verjetno ste opazili moteča sporočila o napakah, ki se pojavljajo, kar pomeni, da ste naleteli na geobloke. Če želite zaobiti te bloke, potrebujete afganistanski IP naslov. Ta vodič vam bo pokazal, kako si ga pridobiti brez prevelikih težav.


IP-naslov je edinstven niz številk, ki vsaki spletni storitvi ali spletnemu mestu pove vašo lokacijo, ponudnika internetnih storitev, napravo, ki jo uporabljate, in podatke o brskalniku. Spreminjanje vašega naslova IP v afganistanskemu spletnem mestu vara, da mislite, da ste v državi, tako da lahko dostopate do storitev in gledate javno TV.

Kako pridobiti afganistanski IP naslov

Obstaja več načinov, kako lahko dobite afganistanski IP naslov, vendar dva pogosta uporabljata proxy ali navidezno zasebno omrežje ali VPN.

Proxy je brezplačen za uporabo in deluje v vašem brskalniku, vendar ne ponuja varnostnih funkcij. Prav tako je nezanesljiv in resnično ne skriva svojega naslova IP, zato razkriva vašo resnično identiteto.

Najboljša metoda je uporaba VPN-ja. Ne samo, da boste prejeli IP naslov za Afganistan, tudi varno boste brskali in povezava je varna, zahvaljujoč varnostnim funkcijam, ki jih najdemo v večini VPN-jev. 

Odblokirali boste tudi storitve pretočnega pretoka, kot so Netflix in druge spletne storitve, tako da lahko dostopate do želene vsebine. Naš članek VPN vs proxy in Tor pojasnjuje osnovne razlike med proxyji in VPN-ji.

VPN lahko izberete med našimi pregledi VPN, vendar mora imeti strežnike v Afganistanu, če želite dobiti afganistanski IP naslov. Če je Netflix vaša prednostna naloga, lahko zelo malo VPN-jev zaobide njegove pametne filtre in detektorje, zato izberite tistega, ki to lahko naredi zanesljivo. Preberite naš članek o napaki proxy Netflix, če želite izvedeti več.

Izbrali smo dva ponudnika, ki imajo v Afganistanu strežnike, varnostne funkcije VPN in lahko zaobidejo gebloke. 

SkrijMyAss

HideMyAss je dober VPN z obsežno mrežo več kot 960 strežnikov, ki pokrivajo 280 lokacij v 190 državah, vključno z Afganistanom. Ponuja dobro varnost s 256-bitnim AES šifriranjem in stikalom kill.

Ena njegovih edinstvenih funkcij, imenovana “ubijanje aplikacij”, vam omogoča, da uporabite VPN za svojo izbiro aplikacij, namesto da bi zagotovili celotno povezavo. Edina druga storitev VPN, ki ponuja to funkcijo, je Astrill (preberite naš pregled Astrill).

Drsnik HMA1

Drsnik HMA2

HMA-drsnik3

HMA-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Ponuja tudi “način svobode”, ki vas samodejno usmeri v državo z zakoni o prostem govoru. To bo koristno, če želite zaobiti afganistansko spletno cenzuro in omejitve svobode govora. Odklene tudi Netflix, vendar boste morda opazili nekaj neskladnosti z BBC iPlayerjem ali pa do njega sploh ne boste mogli dostopati..

Njeni glavni pomanjkljivosti sta hitrost, ki ni na ravni najhitrejših ponudnikov VPN, in vprašljiva politika zasebnosti, saj 30 dni vodi dnevnike dejavnosti.

HideMyAss lahko namestite v Windows, macOS, Android in iOS in hkrati povežete do pet naprav. Podpora je na voljo prek klepeta v živo in e-pošte, kot tudi koristen forum skupnosti in zbirka znanja za odpravljanje težav.

Morda ni najcenejša storitev, vendar ponuja brezplačno sedemdnevno preskusno obdobje in 30-dnevno okno vračila, tako da lahko poskusite pred naročnino. Preberite naš pregled HideMyAss za več o storitvi.

PureVPN

PureVPN vam lahko priskrbi tudi afganistanski IP naslov, vendar je to edini razlog, da sestavi ta seznam. Če v spletu izvajate občutljive dejavnosti, jih ne priporočamo. V HideMyAss vam je iskreno bolje.

PureVPN-homepage-2018

Njegova varnost je v redu, čeprav jo boste morali nastaviti na 256-bitno šifriranje, poleg tega pa obstaja stikalo za prekinitev, če vaša povezava pade. Prav tako so njene hitrosti poštene in ni omejitev pasovne širine. Vendar je njegova politika zasebnosti precej nedosledna, kot lahko preberete v našem pregledu PureVPN.

PureVPN lahko namestite v operacijskem sistemu Windows, macOS, Android in iOS in hkrati povežete do pet naprav, vendar na seznamu najboljših VPN-jev za več naprav ni. Podpora je na voljo 24/7 in 31-dnevno jamstvo za vračilo denarja, tako da lahko poskusite. 

Nevarnosti uporabe afganistanskega IP naslova

Uporaba afganistanskega IP naslova ni resnične nevarnosti, vendar morate vedeti o uporabi interneta v državi nekaj stvari..

Po podatkih zagovorniškega organa Freedom House je internetna svoboda v Afganistanu trenutno pod napadom, saj je vlada uvedla cenzuro v prizadevanju, da policija sprosti tisto, kar državljani lahko dostopajo ali ne morejo. Državljanske svoboščine in politične pravice praktično zmanjšujejo korupcija, nasilje, pokroviteljstvo in pomanjkljivi procesi.

Vlada filtrira spletna mesta, kot so Facebook, Twitter in YouTube, med drugim za kakršno koli vsebino, povezano z alkoholom in mamili, igrami na srečo, nasiljem in seksom. Poleg tega je kateri koli jezik, ki se šteje za nasprotovanje islamu – med številnimi spornimi temami – tudi v državi strogo prepovedan.

Kljub temu, da ima svoboda govora v ustavi države, afganistanski zakon o medijih prisili medijske hiše, da blokirajo vse novice, za katere velja, da so verske. Prav tako ne morejo razpravljati o tabu temah, vključno s tistimi, ki klevetajo ali žalujejo posameznike ali izpostavljajo identitete žrtev nasilja.

Talibanski režim morda ne bo več na oblasti, a Afganistanci zaradi internetne cenzure še ne uživajo resnične svobode v spletu. Vendar pa je bil dosežen določen napredek pri odpiranju spleta, čeprav počasi. 

Kljub temu še vedno obstajajo nekatere omejitve glede tega, kaj si državljani lahko ogledajo ali delijo prek spleta. Vlada prav tako dela na zakonih o kibernetski varnosti, ki ščitijo internetne uporabnike v državi.

Končne misli

Pridobiti afganistanski IP naslov ni težko. Upamo, da je ta vodnik pomagal olajšati postopek pridobitve. Uporaba VPN je najboljši način, saj vas bo varoval v spletu, tako da boste skrivali svojo identiteto in pravi IP naslov, hkrati pa zavarovali svojo povezavo pred spletnimi grožnjami. Oglejte si naš spletni varnostni arhiv za več nasvetov, kako se zaščititi.

HideMyAss je dober VPN s strežniki v Afganistanu in dostojno varnostjo, poleg tega pa vstopa v Netflix in druge storitve pretakanja. Priporočamo, da ga uporabite za pridobitev naslova IP za Afganistan. Preizkusite ga lahko tudi z brezplačnim sedemdnevnim poskusnim in 30-dnevnim oknom vračila.

Če imate izkušnje ali priporočila, kako pridobiti afganistanski IP naslov, bi radi radi slišali o njem. Dajte jih v spodnji del komentarjev. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map