Kaj je najhitrejši brskalnik? Hitro brskati v letu 2020

Hitrost je ključnega pomena, ko izbirate, s katerim spletnim brskalnikom boste šli. Vendar je to težko preizkusiti in – zaradi nenehno spreminjajoče se narave spletnih brskalnikov – izziv najti kakršne koli konkretne podatke, ki niso strašno zastarele. Tako smo preizkusili vse glavne spletne brskalnike, da bi našli najhitrejšega.


Vivaldi je najhitrejši internetni brskalnik, ki smo ga preizkusili. Odličen je bil v vseh treh primerjalnih testih, s katerimi smo primerjali ponudnike, s čimer je prehitel vso konkurenco. Vendar Opera ni zaostajala in sta gledala zgolj grafično intenzivne naloge, Opera in Chrome pa sta bila najhitrejša.

Ti rezultati predstavljajo uspešnost brskalnikov danes in tudi, če berete v daljni prihodnosti, bi morali dati nekaj smernic, kje iskati najhitrejši spletni brskalnik. Če se sprašujete, kako smo sestavili seznam, ne pozabite skočiti navzdol, da boste prebrali postopek testiranja hitrosti spletnega brskalnika.

Najhitrejši brskalniki 2020

1. Vivaldi

Brskalnik Vivaldi je na naših lestvicah vidno prikazan, na splošno je na seznamu najboljših brskalnikov in na četrtem mestu za najboljši brskalnik za Mac, kjer bi bil višji, če ne bi bilo pomanjkanja Različica iOS-a. 

To je bil tudi naš tretji izbor za najbolj varen brskalnik, kar pomeni, da vam z Vivaldijem ne bo treba izbirati med zmogljivostjo in varnostjo. Če želite izvedeti, zakaj menimo, da je najboljši spletni brskalnik, ne pozabite prebrati našega pregleda Vivaldija za vse podrobnosti.

Vivaldi

Zaenkrat si oglejmo globlje delovanje Vivaldijeve hitrosti. Brskalnik je dosegel najboljše rezultate pri odzivnosti na osnovne aplikacije JavaScript, kar je najpomembnejša metrika pri primerjavi hitrosti brskalnika. 

Čeprav se ni dobro izkazal z grafično intenzivnimi nalogami, je za večino uporabnikov brskalnik veliko manj pogost primer uporabe in je kot tak manj pomemben..

Pri naprednejših aplikacijah JavaScript so štirje od petih klipov v tem članku dosegli podobne rezultate, Vivaldi pa je pristal točno na sredini teh štirih, vendar še vedno z zelo malo razlike med njim in zadnjim mestom.

2. Opera

Spletni brskalnik Opera je vsaj na namizju tudi strelovodljiv, še posebej dobro pa je šlo pri našem grafičnem testu. To pomeni, da če uporabljate veliko grafično intenzivnih aplikacij prek spletnega brskalnika, je Opera morda najboljša. Na splošno pa za osnovno odzivnostjo JavaScript zaostaja za Vivaldijem in zato na drugem mestu na tem seznamu.

Opera

Kot smo že omenili, so bili rezultati za bolj zahtevne aplikacije JavaScript precej podobni, Opera pa se je uvrstila tik pred Vivaldijem in Braveom (najin naslednji izbor) in se s Chromeom povezala za prvo mesto.

Opera obstaja že dolgo in se je v času razvoja zelo spremenila. Če se želite naučiti vsega, kar je treba vedeti o starejšem državniku internetnih brskalnikov, si oglejte celoten pregled brskalnika Opera.

3. Pogumni

Če vas skrbi zasebnost in varnost, bo nekaj brskalnikov lahko konkuriralo Braveu, kot smo podrobno opisali v našem celotnem pregledu Brave. To je tudi naša izbira številka dve za najboljši brskalnik za Android in naša izbira za najboljši brskalnik za Mac.

Pogumni

Glede na hitrost, v primerjavi z drugimi izbranci na tem seznamu, je Brave trdno na sredini ceste. Pri osnovnih aplikacijah JavaScript se nahaja na četrtem mestu, dlaka je širina za Firefoxom, vendar se še vedno konča kot naša številka tri zaradi slabega delovanja slednjih v preostalih dveh testih, kjer je Brave naredil veliko boljše rezultate.

4. Mozilla Firefox

Firefox je odličen brskalnik, ki je znan po resni zavezanosti zasebnosti in širokemu spektru funkcij, kot smo ugotovili v našem pregledu Firefox. Čeprav še nobeno ni osvojil nobene od naših lestvic, se je v vseh njih uvrstil med najboljših pet in z veseljem osvojil naše primerjave Firefox vs. Chrome in Opera proti Firefox.

Firefox

Glede na zmogljivost je trenutna različica brskalnika Firefox nekoliko mešana torba. Dobro se je lotil z osnovnimi aplikacijami JavaScript, tretji za Vivaldijem in Operama, grozno pa pri grafiki in težjih spletnih aplikacijah. Še posebej izstopa v slednji kategoriji, saj so bili v teh testih vsi naši drugi kraji precej pred Firefoxom.

Kljub temu je Firefox še vedno hiter brskalnik in zlahka premaga naš končni izbor tega seznama zaradi dobrih rezultatov pri lahkih spletnih aplikacijah, kar je, kot smo že omenili, najpomembnejše merilo, ki smo ga preizkusili.

5. Google Chrome in Chromium

Googlov brskalnik zaokroži naš seznam petih najhitrejših brskalnikov. Kljub doseganju najboljše ocene za grafično zmogljivost, je bil zadnji na mrtvi ravni glede na odzivnost JavaScript, kar je, kot smo že nekajkrat ponovili, test, ki mu dajemo največ teže.

Tudi pri naprednejših aplikacijah JavaScript je šlo zelo dobro, toda razlika je bila tu precej majhna, tako da Chrome ne zadošča, da bi bil višji na seznamu.

Chrome

Omeniti velja, da če primerjate Chromium in Chrome glede na hitrost, je zelo malo govoriti, saj je Chromium morda nekoliko hitrejši od svojih veliko bolj priljubljenih potomcev. Ker so bili rezultati tako podobni in dejstvo, da med njimi ni veliko razlik za začetek, si oba brskalnika delita končno mesto na seznamu.

Krom

Preden preklopite, preberite naš pregled Chromium, saj obstajajo resne težave glede stabilnosti pri odprtokodnem brskalniku, ki jih morate upoštevati, preden preklopite s Chroma na Chromium. 

Če jih želite sami primerjati, lahko preberete tudi naš pregled v brskalniku Google Chrome, tako da imate na voljo vse informacije o obeh možnostih.

Kako preizkusiti hitrost spletnega brskalnika

Preizkušanje hitrosti spletnega brskalnika ni tako preprosto, kot se sliši. Večina testov hitrosti, ki jih boste našli v spletu, je osredotočena na merjenje hitrosti povezave in ne hitrosti samega brskalnika. Vendar je BrowserBench koristno ustvaril nabor primerjalnih testov, osredotočenih na tri različne vidike delovanja spletnega brskalnika.

Brskalnik-klop

Prvi in ​​najpomembnejši je Speedometer 2.0, ki v hitrem zaporedju poganja 480 različnih standardnih spletnih aplikacij, saj meri hitrost brskalnika z njimi in povprečje rezultatov, tako da dobite oceno, ki predstavlja največjo hitrost brskalnika v minuti.

Med tremi testi, ki smo jih uporabili, dajemo največji poudarek temu, saj zajema tisto, kar bo verjetno večino vaše brskalne dejavnosti in bo tako veliko bolj opazno kot ostala dva testa.

Speedometer

Uporaba JetStream za testiranje občasnih spletnih aplikacij

Sledi JetStream, ki zajema naprednejše, težje in manj pogoste spletne aplikacije v podobnem postopku. Štirje od petih brskalnikov (pri čemer je Firefox kot odsoten) so v tem testu dobili zelo podobne rezultate, kar pomeni, da v naši razvrstitvi ni bil tako močan.. 

Nazadnje MotionMark ustvari kup naprednih vizualnih slik, ki merijo, kako uspešen je grafični motor vsakega brskalnika, kadar je pod velikim pritiskom. 

JetStream

Stabilizacija rezultatov preskusa hitrosti našega spletnega brskalnika

Pri uporabi teh testov je pomembno zagotoviti, da ste povezani s stabilno internetno povezavo, saj lahko nihaji v hitrosti povezave zlahka vplivajo na rezultate, jih opazujejo in postanejo precej neuporabni. 

Za upoštevanje tega smo uporabili stabilno povezavo in večkrat izvedli teste za vsak brskalnik, pri čemer smo povprečno ocenili rezultate, preden jih ustrezno razvrstimo..

Pomembno je tudi, da sprostite vse vire svojega sistema za test, tako da, če želite najbolj natančne rezultate, izključite vse (vključno z razširitvami), razen brskalnika, ki ga želite preizkusiti.

Za namene teh testov smo uporabili prenosni računalnik Acer Aspire E5-575G z procesorjem Intel i5-6200U, ki deluje na 2,40 GHz, grafični procesor Nvidia GeForce GTX 950M, 6 GB RAM-a in standardni trdi disk (brez SSD) 120 GB deluje 64-bitni Windows 10 Home različica 1903. 

To pomeni, da se ta seznam osredotoča na najhitrejši brskalnik za Windows 10 (in do neke mere na najhitrejši brskalnik za Windows 7, saj bi morala biti zmogljivost enaka), ne pa na najhitrejši brskalnik Android ali najhitrejši brskalnik za Mac.

Končne misli

S tem je končan naš seznam najhitrejših spletnih brskalnikov. Z zagotavljanjem prvega mesta brskalnik Vivaldi še naprej cementira kot odličen brskalnik. Opera, Brave in Firefox so prav tako naredili zelo dobro, Chrome in Chromium pa prav tako nista počasna, čeprav sta na koncu seznama končala na koncu.

Če vas zanima več o različnih spletnih brskalnikih, si oglejte našo zbirko pregledov brskalnikov. Poleg tega smo v bitovih medsebojno uporabili več brskalnikov, kot sta Microsoft Edge vs. Chrome in Opera vs. Chrome.

Če je vaša skrb glavna, smo uvrstili tudi najbolj varne spletne brskalnike, ki vključujejo nekaj, ki jih tukaj nismo vključili, na primer Tenta in Puffin (ki je v iOS-u neverjetno hiter, a na drugih platformah zelo počasen). Če uporabljate brskalnik, ki temelji na Chromiumu in želite, da je še bolj varen, si preberite naš seznam najboljših varnostnih razširitev brskalnika..

Kaj menite o razvrstitvi hitrosti našega brskalnika? Ste doživeli drugačne rezultate od tistih na tem seznamu ali smo zanemarili test uspešnosti, ki vam je všeč? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map