ExpressVPN proti Astrill: Dva cenovno ugodna nastopajoča leta 2020 sta se spopadla

ExpressVPN je bil v zmagah med seboj enajstmetrovko dolg dosežek in za to obstajajo dobri razlogi. Če preberete naš pregled ExpressVPN, boste videli, da ponuja uporabniku prijazno izkušnjo, ki jo lahko vsakdo prevzame in uporablja, vendar vseeno vsebuje veliko funkcij. To je naš najljubši VPN in se je izkazal vreden tega položaja.


Po drugi strani je Astrill na splošno usmerjen k tistim, ki želijo VPN z največjo funkcionalnostjo. Vendar pa to pride v poštev glede na ceno in enostavnost uporabe, kot lahko preberete v našem pregledu Astrill. 

V tem članku jih bomo primerjali, da bi videli, kateri od njih ima boljši rezultat na splošno, čeprav bomo pozorni tudi na posebne kategorije za določene ljudi..

Nastavitev boja: ExpressVPN proti Astrill

Kot pri vsaki konkurenci je tudi treba določiti pravila, da lahko tekmovalci sodelujejo med seboj na ravni ravni. Kombinirali smo nekaj odsekov v našem najboljšem članku o VPN in tako zagotovili, da ima vsaka točka približno enako težo. To je zahtevalo število krogov od devet do pet.

Pet krogov, ki si jih bomo ogledali, so značilnosti, cene, enostavna uporaba, hitrost in varnost. V vsakem krogu bomo podali pregled, kaj iščemo, se poglobili v uspešnost vsakega ponudnika na tem področju, pripravili zaključek in dodelili točke.

1

Lastnosti

Kar zadeva funkcije VPN, so nekatere, ki so bistvene, in druge, ki so bolj češnja na vrhu. Tisti, ki se nam zdijo dobri za VPN, so stikalo za uničenje in možnost samodejne povezave.

Ti dve funkciji sta ključni za varnost in vsak VPN bo manj varen brez njih. Poleg teh je lepo videti tudi funkcije, kot so razdeljeno tuneliranje in zaupanja vredna omrežja, ki uporabnikom omogočajo veliko nadzora nad tem, kako in kdaj se VPN poveže.

Na koncu veliko VPN-jev ponuja nastavitve, ki blokirajo puščanje DNS in omogočajo izbiro med več protokoli. Podrobneje si jih bomo ogledali v razdelku „varnost in zasebnost“.

ExpressVPN

ExpressVPN je bogat s funkcijami in ga je v tej kategoriji težko premagati, a kot smo videli v tekmovanju ExpressVPN proti CyberGhostu, je mogoče izzivati ​​kralja. ExpressVPN skriva svojo globino funkcij precej za preprostim vmesnikom.

Strankam ponuja številne naprave. Zajete so vse glavne platforme, vključno z Windows, macOS, iOS in Android, pa tudi aplikacije za stvari, kot so škatle PlayStation in Roku, kar olajša zaščito vseh naprav v vašem domu. 

expressvpn-pregled-hitrost-test

Ko gre za namizni odjemalec, obstajajo nastavitve za samodejni zagon odjemalca, ko se računalnik zažene in poveže brez uporabnikovega vnosa. Na voljo je tudi stikalo za prekinitev, pa tudi enostavna možnost deljenega tuneliranja, ki vam omogoča izbiro programov, ki uporabljajo povezavo VPN in katere nezaščitene povezave. 

ExpressVPN uporabnikom omogoča tudi izbiro iz več protokolov, ki jih bomo podrobneje pogledali v razdelku „varnost in zasebnost“. Nazadnje uporabnikom omogoča dostop do njegovih DNS strežnikov, kar je lepa lastnost, ki jo bomo podrobneje obravnavali tudi v kratkem.

Astrill

Čeprav Astrill ne pokriva toliko naprav kot ExpressVPN, to opravi ugledno delo. Strankam ponuja Android, iOS, macOS, Windows, Linux in usmerjevalnike. Kljub temu morda ne ponuja strank za naprave, kot so PlayStation in pretočni stroji, vendar uporabnikom ponuja način zaščite teh naprav s svojo funkcijo skupne rabe VPN.

Skupna raba VPN omogoča Astrillu, da vse naprave v vašem omrežju uporabljajo varno povezavo VPN z računalnikom. V tem obstajajo slabe strani in ni tako dobro, kot če imajo namenjene aplikacije na teh napravah, vendar uporabnikom ponuja dober način za varno vse svoje naprave.

Deljenje Astrill-VPN

Astrill uporabnikom ponuja tudi robustno ločeno tuneliranje, ki vam omogoča filtriranje programov, ki uporabljajo povezavo VPN in določena spletna mesta. Poleg tega Astrill ponuja impresivne stopnje prilagajanja na stikalu kill, kar vam omogoča, da se nekateri programi izvajajo, druge pa ubijete, če se izgubi povezava VPN.

Tako kot ExpressVPN tudi Astrill uporabnikom omogoča izbiro protokolov, vendar tudi omogoča izbiro med več možnostmi šifriranja. Poleg tega lahko uporabite Astrill-ove DNS strežnike ali nastavite svoj DNS. 

Okrogla ena misel

Astrill ne ponuja namenskih strank za toliko naprav kot ExpressVPN, vendar uporabnikom ponuja možnosti, kako te naprave zaščititi. Čeprav je ExpressVPN v tem pogledu premagal Astrill, skoraj vse drugo niha v Astrillino korist.

Ima enake funkcije kot ExpressVPN, kot so razdeljeni tuneliranje in zasebni strežniki DNS, vendar daje uporabniku več nadzora nad tem, kako je konfiguriran. Uporabniki ne le, da filtrirajo po programu za svoje razcepljeno tuneliranje, ampak jim omogoča tudi, da filtrirajo povezavo po tem, na katero spletno mesto gredo.

Poleg tega ponuja svoje zasebne strežnike DNS in uporabnikom omogoča nastavitev DNS, ki ga želijo uporabljati. Na splošno ponuja več prilagoditev glede načina delovanja VPN, s čimer je prednost v prvem krogu nad ExpressVPN. 

Krog: Značilnosti točka za Astrill

Logotip ExpressVPN
Astrill logotip

2

Cena

Nihče ne želi preplačati za nič, kar vključuje tudi VPN. Zato krijemo ceno vsakega VPN-ja. V tem razdelku si bomo ogledali tudi, kakšno brezplačno preskusno različico ponuja vsak VPN, če obstaja, pa tudi njihove roke vračila in načine plačila, ki jih sprejmejo.

ExpressVPN 

ExpressVPN je eden najdražjih ponudnikov na trgu, kot lahko vidite v naši tekmi VyprVPN proti ExpressVPN. Njegova mesečna cena je strma, ni pa nujno precenjena za to, kar dobite.

Če se prijavite za najdaljše časovno obdobje, 15 mesecev, dobite 50-odstotni popust v primerjavi z mesečnim, medtem ko šestmesečni termin ponuja nekaj dolarjev. ExpressVPN ima 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, vendar ne ponuja brezplačnega načrta ali preizkusa. 

Sprejema veliko možnosti plačila, vključno s kreditnimi karticami, PayPalom in bitcoinom. Slednje je odlična možnost za tiste, ki želijo povečati anonimnost na spletu, saj kripto valuta dejansko ne pušča sledi papirja. ExpressVPN sprejema tudi skoraj ducat drugih načinov plačila, vključno s Sofort, Mint in UnionPay, kar je veliko več kot IPVanish (preberite naš ExpressVPN proti IPVanish kos).

Za ceno vam ExpressVPN ponuja pet povezav z neomejeno pasovno širino in ne ponuja načina za povečanje te številke brez nastavitve drugega računa. 

Astrill

Presenetljivo ima Astrill še višje cene kot ExpressVPN. Enomesečni načrt je eden najdražjih na trgu in tako kot pri ExpressVPN, če se prijavite za najdaljši rok, v tem primeru 12 mesecev, vam prinese 50-odstotni padec cene. Obstaja tudi šestmesečni načrt, ki nudi rahel popust nad mesečno ceno. 

Astrill ponuja tudi nekaj drugih dodatkov in nadgradenj, vključno z VIP-načrtom, ki naj bi zagotavljal hitrejše hitrosti in daje vaši povezavi prvo prednost na strežnikih VPN. Skoraj podvoji stroške mesečnega načrta.

Obstaja tudi možnost zasebnega naslova IP in lahko kupite vnaprej konfiguriran usmerjevalnik, s katerim boste brez težav zaščitili vse naprave svojega doma. Za razliko od ExpressVPN Astrill ne omejuje vaših povezav, poleg tega pa vam omogoča, da uporabljate toliko naprav, kot želite, vam omogoča neomejeno pasovno širino.

Uporabnikom ponuja brezplačno enotedensko preskusno različico, kar je lepo za občutek storitve pred plačilom, vendar ni tako velikodušen kot ponudba brezplačnega VPN načrta. Vendar je brezplačna preizkusna različica edina priložnost, da se odločite. Vsa prodaja je dokončna.

Astrill zajema glavne oblike plačila, vključno s kreditno kartico, PayPal in bitcoin. Tako kot ExpressVPN tudi on sprejema metode, kot sta UnionPay in Alipay.

Okrogla dva razmišljanja

Čeprav Astrill ponuja enotedensko brezplačno preizkusno različico, bi bilo bolje videti garancijo za vračilo denarja, kot je 30-dnevna politika ExpressVPN. Oba ponudnika sprejemata bitcoin, kar je super za varnost.

Čeprav nobeden od ponudnikov ni tako dostopen kot recimo NordVPN, o katerem si lahko preberete v našem pregledu NordVPN, Astrill svoje cene zelo skrajno potegne. Že tako visoke cene se še dodatno poslabšajo z dodatki, zaradi česar je to eden najdražjih VPN-jev na trgu, kar pomeni, da gre pri ExpressVPN-ju (beri v primerjavi s ExpressVPN proti NordVPN).

Okrog: Cena za ExpressVPN

Logotip ExpressVPN
Astrill logotip

3

Enostavnost uporabe

Zdi se, da ima vsak VPN svoje lastne izkušnje s tem, kako ponuditi vizualno privlačno in enostavno programsko opremo, obenem pa jo še vedno polniti s funkcijami. V tem krogu si bomo ogledali, kako vsak naš tekmovalec pristopi k težavi.

Ocenili bomo, kako je videti vsaka stranka in kako enostavna je za uporabo. Na kratko bomo obiskali tudi vsako spletno mesto in se prepričali, ali je enostavno priti na mesto, kjer morate biti. Ponudnik, ki na splošno ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, bo v tem krogu osvojil točko. 

ExpressVPN

ExpressVPN odlično opravi uravnavanje funkcij s čisto in elegantno stranko. Ko odprete aplikacijo, se vam prikaže minimalistični zaslon, ki ima na sredini velik gumb za vklop, ki povezuje in izključuje VPN.

expressvpn-pregled-navigacija po strežniku

Spodaj je besedilo, ki označuje, ali ste povezani, in pod njim polje, ki prikazuje, kam se boste usmerili v tunelo. Seznam strežnikov je organiziran in enostaven za brskanje. Obstaja funkcija iskanja po seznamu strežnikov in možnost razvrstitve po celini, kar je koristno. 

Ta del odjemalca je vse, kar bo večina ljudi potrebovala in na najbolj racionalen način predstavi najpomembnejše dele VPN. S klikom na tri vrstice v zgornjem levem kotu zaslona lahko odprete menije, ki so tudi dobro razporejeni.

V menijih z nastavitvami je enostavno krmarjenje, besedilo pa jasno opisuje, kaj počne posamezna nastavitev. Kar zadeva spletno mesto, sledi standardnemu formatu za spletna mesta VPN. Obstaja več rdečih gumbov, ki vam pomagajo začeti z nakupom in nastavitvijo računa je enostavno.

Astrill

Spletno mesto Astrill ima podobno skupno postavitev kot ExpressVPN. Najbolj privlačni elementi spletnega mesta so gumbi, s katerimi lahko nastavite brezplačno preskusno različico. Po zaključku preizkušanja in do prenosov je enostavno najti, kje lahko nastavite plačljivi račun.

Ko je odjemalec nastavljen na vaš računalnik, boste najprej opazili, kako majhen je. To je približno tretjina velikosti odjemalca ExpressVPN in ima manj rafinirano postavitev in videz.

Astrill-vmesnik

Na vrhu je ogromno stikalo, ki zavzame približno polovico majhnega okna in vam omogoča, da povežete ali odklopite VPN. Spodaj je spustni meni, ki prikazuje izbrano državo in vam omogoča, da izberete, kje želite, da se povežete. Obstaja tudi graf, ki prikazuje hitrosti povezave VPN na prvem zaslonu.

Čeprav na seznamu strežnikov obstaja funkcija iskanja, Astrill ni tako dobro organiziran za brskanje kot ExpressVPN in se zaradi majhnosti odjemalca počuti utesnjeno. V zgornjem desnem kotu je spustni meni za izbiro protokola, zgoraj levo pa je ikona v treh vrsticah, ki odpre menije.

Meniji z nastavitvami v Astrillu niso tako elegantno postavljeni, kot so v ExpressVPN, in iskanje tega, kar iščete v njih, je lahko preizkus in napaka, dokler ne določite, kje vse je treba zapomniti.

Čeprav Astrill vsebuje veliko robustnih lastnosti, to stori za ceno. Cenovno in zasnovan je kot VPN za uporabnike energije, ki želijo natančen nadzor nad delovanjem in obnašanjem svojih VPN, tudi če omogoča manj prijetno uporabniško izkušnjo.

Okrogle tri misli

ExpressVPN ima zelo elegantno stranko, ki izgleda lepo in deluje enako dobro. Odlična je ravnovesje med ponudbo VPN-ja, ki pozabi in pozabi, za tiste, ki preprosto želijo nastaviti stvari, in uporabnikom energije omogočiti veliko možnosti konfiguracije..

Po drugi strani Astrill ponuja zelo bogato izkušnjo, ki je usmerjena v tiste, ki želijo kar najbolje izkoristiti svoj VPN. Vmesnik je manjši in meniji so bolj zamašeni. Manjka mu veliko polirke, ki jo ima ExpressVPN, kar pomeni, da gre tukaj za ExpressVPN.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za ExpressVPN

Logotip ExpressVPN
Astrill logotip

4

Hitrost

Kot pri vseh odsekih v naših tekmovanjih je hitrost temelj vsakega dobrega VPN-ja. Brez spodobne hitrosti se bodo VPN-ji počutili počasi in neodzivno, medtem ko bodo VPN z dobro hitrostjo brskanje po spletu in pretakanje olajšali in uživali.. 

Da bi bile stvari poštene, smo postavili vsakega od VPN-jev, ki si jih ogledujemo, da uporabljajo isti protokol, OpenVPN in isto šifriranje, AES 256-bit. Preizkusili smo tudi istih pet lokacij, nato pa primerjali hitrosti, ki smo jih videli na papirju. 

ExpressVPN 

ExpressVPN je najbolj dosleden VPN, ki smo ga preizkusili, ko gre za hitrosti z ene lokacije na drugo.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten9161,8310.22
Pametna lokacija-Kansas City44105.497.94
Toronto3590,577.89
Amsterdam145103.124.48
Singapur24485.472.98
Japonska163100,824.84

Čas pinga se je z enega strežnika na drugega povečal, vendar to ni mogoče. Zamuda ni bila nikoli dovolj visoka, da bi bilo slabo za prevoženo razdaljo. ExpressVPN pogosto potrebuje čas, da vzpostavi povezavo, včasih 10 sekund ali več. 

Ko je povezava vzpostavljena, kljub temu deluje dobro. Velikokrat je bil vklopljen naš VPN in sploh nismo opazili, ker se spletna mesta in celo videoposnetki nalagajo brez opaznih zamud.

V našem testiranju je bil vsak strežnik zanesljivo hiter in je ponujal lepo delovanje. Nikoli nismo imeli dolgo časa, da bi se spletno mesto naložilo ali imelo video predpomnilnika, tudi pri visoki ločljivosti. ExpressVPN se rutinsko uvršča na vrh naših najhitrejših seznamov VPN in to z dobrim razlogom. 

Astrill

Astrill hitro vzpostavi povezavo in nikoli nam niso izdali vprašanj glede zanesljivosti. Časi pingov so bili tudi nizki, kar je dalo soliden potencial kot VPN za igranje iger.

Glede na to je bila uspešnost z ene lokacije na drugo pretresljiva. Brazilski in japonski strežniki so vrnili veliko počasnejše hitrosti kot nekatere lokacije, ki ponavadi dobijo več pozornosti, kot sta ZDA in Velika Britanija.

Lokacija: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nezaščiten984.4311.50
Los Angeles, Kalifornija6565,9510.30
Združeno kraljestvo11373.307.70
Rusija16192.106.91
Japonska30597,442.83
Iran50637.421,49

Na splošno so bile hitrosti prenosa in nalaganja nepretrgane, vendar počasni strežniki izgubljajo Astrill velike točke, ko gre za zanesljive hitrosti. Kljub temu je bilo brskanje solidno in na bolj počasnih strežnikih je bilo opaziti le dodatnih pol sekunde ali približno toliko zaostajanja. 

Videoposnetki so se dobro naložili in ko se je videoposnetek začel predvajati, nikoli ni prišlo do težav z medpomnjenjem, tudi pri pretakanju pri 1080p in 60 sličicah na sekundo. 

Okrogle štiri misli

Čeprav Astrill lahko hitro vzpostavi trdno povezavo in ima nizke čase pinga, od strežnika do strežnika ni tako dosleden kot ExpressVPN. ExpressVPN ima primerljive čase pinga, toda na vseh svojih lokacijah po svetu se ukvarjajo hitrejše in zanesljivejše hitrosti. 

Poleg tega pri Astrillu prednosti binga niso opazili pri brskanju. Pravzaprav je bilo počasneje nalagati spletne strani in videoposnetke. Zaradi tega ExpressVPN prevzame točko za hitrost. 

Okrog: Točka hitrosti za ExpressVPN

Logotip ExpressVPN
Astrill logotip

5

Varnost in zasebnost

Na koncu bomo preučili glavni razlog, zakaj mnogi dobijo VPN: varnost in zasebnost. Analizirali bomo varnost, ki jo ponuja vsak VPN, tako da bomo pogledali, kateri protokoli in vrste šifriranja so na voljo, ter preizkusili, ali lahko pride do puščanja DNS. 

Vsako politiko zasebnosti bomo preučili tudi z natančnim glavnikom, da bomo videli, katere podatke zbirajo VPN-ji.

ExpressVPN 

ExpressVPN uporabnikom omogoča izbiro med nekaj običajnimi protokoli, vključno z OpenVPN, L2TP in PPTP. Od teh je tisti, ki ga iščemo in priporočamo, da je OpenVPN, ker je varen protokol odprtega vira, ki nudi solidne zmogljivosti. 

Če vas zanima več o protokolih, si oglejte razčlenitev protokola VPN. 

Kar zadeva šifriranje, vam ExpressVPN ne daje možnosti, temveč uporabnike zaklene v AES-256. Skoraj s superračunalnikom je praktično nemogoče. Kombinacija OpenVPN in AES 256-bitnih primerov je najboljši primer varnosti. 

V povezavi ExpressVPN ni bilo mogoče najti puščanja DNS, kar še dodatno potrjuje varnost protokola in šifriranja. 

Kar zadeva politiko zasebnosti, ima ExpressVPN eno najboljših na trgu. Čeprav ni najbolj jedrnato ali enostavno razlagati, kar smo videli, nudi dobro raven zaščite uporabnikov. ExpressVPN ne zbira informacij o uporabi svojega VPN, vključno z DNS poizvedbami, zgodovino brskanja ali podatkovno vsebino.

Poleg tega ima sedež na Britanskih Deviških otokih, ki imajo nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu, kar še naprej zagotavlja zasebnost uporabnikov.. 

Astrill

Astrill ponuja na tone možnosti za protokole in šifriranje, od standardov, kot sta OpenVPN, do možnosti po meri, vključno s StealthVPN in OpenWeb. Čeprav je lepo imeti specializirane možnosti, kot smo omenili, OpenVPN in AES 256-bit so tisto, kar iščemo, in Astrill jih ponuja.

Ugotovili smo, da Astrill ni puščal DNS in drugih vrst uhajanja podatkov. 

Ko gre za politiko zasebnosti, Astrill začne primanjkovati. Čeprav ne hrani identifikacijskih informacij o uporabi svojega VPN-ja, hrani kratkoročne dnevnike, ki vsebujejo kar nekaj informacij.

Zabeležene informacije so sestavljene iz podatkov iz zadnjih 20 povezav, vključno s državo, ki je povezana, trajanje povezave in uporabljeno napravo. Te informacije se uporabljajo za servisiranje VPN in zagotavljanje, da stvari delujejo dobro, in jih je težko povezati nazaj z uporabnikom, vendar so vseeno podatki, ki se beležijo in hranijo, čeprav le za kratek čas.

Okrogle pet misli

Obe VPN ponujata možnosti, ko gre za protokole, vključno s tistim, kar štejemo za zlati standard, to je OpenVPN, ki je povezan z AES 256-bitnim šifriranjem. Oba ponudnika sta bila med testiranjem tudi brez puščanja DNS in IP naslovov.

Kljub temu ExpressVPN v svoji politiki zasebnosti ponuja veliko več anonimnosti in zasebnosti kot Astrill. Astrill zabeleži veliko količino podatkov o povezavah uporabnikov, ko se uporablja njegov VPN, ki ga izgubi v zadnjem krogu in točko preda ExpressVPN.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za ExpressVPN

Logotip ExpressVPN
Astrill logotip

6

Končne misli

Čeprav je Astrill lahko zgodaj prevzel vodstvo s svojo točko iz odseka »značilnosti«, je to na koncu ostalo edino, končni rezultat pa je bil od štiri do ena v korist ExpressVPN.

Zmagovalec: ExpressVPN

ExpressVPN ponuja solidne lastnosti, čeprav se ne ujemajo z uporabniško izkušnjo, ki jo ponuja Astrill. Odlikuje ga uporabniku prijazen dizajn, primerne poštene cene, zanesljive hitrosti ter odlična zasebnost in varnost.

Če imate izkušnje z ExpressVPN ali Astrill, bi radi slišali, kako se primerja z našo v spodnjih komentarjih. Oglejte si tudi naš kos ExpressVPN proti PIA. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map