Dashlane proti Keeper: Tussle na vrhu leta 2020

Kar zadeva upravljanje gesel, je težko prevzeti Keeper in Dashlane. Obe orodji sta na vrhu igre za upravljanje gesla, z odlično varnostjo in edinstvenimi funkcijami. V tej primerjavi Dashlane in Keeper jih bomo oba vrgli v obroč, da bi videli, kaj se izkaže na vrhu. 


V najboljšem priročniku za upravljanje z gesli smo pokomentirali oboje, zaradi česar je bila ta primerjava med Keeperjem in Dashlaneom dolgo zamujana. V naslednjih nekaj tisoč besedah ​​bomo primerjali obe točki orodij za točke, ki zajemata lastnosti, cene, varnost, prijaznost do uporabnikov in več, preden bomo razglasili zmagovalca. 

Dolg odgovor je, no, dolg, zato ne pozabite brati, če želite videti, kako se enakomerno ujemata oba. Za kratek odgovor je Dashlane boljša možnost, čeprav le za malo. Če vas zanimajo vaši interesi, se lahko vedno prijavite na račun s 30-dnevno garancijo vračila denarja. 

Preden se lotite, preberite pregled Keeper in pregled Dashlane, če želite več informacij o kateri koli od možnosti.

Nastavitev boja: Dashlane proti Keeper

Kot pri vseh naših primerjavah bosta Keeper in Dashlane to storila v več krogih, pri čemer je vsak vreden točke. Ne glede na to, kateri tekmovalec bo imel na koncu več točk, bo naš zmagovalec. Glede na to je nekaj mahanja, še posebej, ko gre za možnosti, kot sta Keeper in Dashlane. 

Obe orodji sta odlična skrbnika gesla in veliko krogov puščata osebno. Čeprav bomo poskušali biti čim bolj objektivni, obstajajo nekateri vidiki ene storitve, ki jih morda imate raje pred drugo. 

Zaradi tega priporočamo, da se preberete skozi vsak krog, ne pa zgolj preskakovanje zmagovalcev. Točke bomo podelili na podlagi tega, kar se nam zdi najpomembnejše za vsak krog (zato smo navsezadnje tukaj). Kljub temu lahko slepo izberete katerega koli in se lotite odličnega skrbnika gesla.

1

Varnost

Dashlane in Keeper bosta vaša gesla varovala, za razliko od LogMeOnce, ki sploh ne določa velikosti ključa za njegovo šifriranje (preberite naš pregled LogMeOnce). Čeprav se obe ujemata s šifriranjem AES-256 in varnostnim modelom z ničelnim znanjem, je v tem krogu jasen zmagovalec. 

Začenši s Keeperjem, vaša gesla so zaščitena z najboljšim med najboljšimi: AES-256 (za več o tem preberite naš opis šifriranja). Vaša gesla so zaklenjena za glavnim geslom, ki ga Keeper nikoli ne vidi niti shrani. Za preverjanje pristnosti vašega računa za ustvarjanje ključa uporabi 100.000 ponovitev PBKDF2, ki ga nato poveže z glavnim geslom. 

imetnik pregled-varnost-revizija

Teoretično to pomeni, da Keeper ne more obnoviti vašega računa, če pozabi glavno geslo. Vendar obstaja rešitev. Ko se prijavite, Keeper ustvari tudi podatkovni ključ na podlagi varnostnega vprašanja in odgovora. Spet je shranjen samo ključ, ne pa vašega vprašanja ali odgovora. Če izgubite dostop do svojega računa, lahko to vprašanje uporabite za obnovitev. 

Čeprav je zanimivo upoštevati obnovitev računa, so varnostna vprašanja ponavadi šibka, kot poudarjamo v šestih nasvetih za preprečevanje kraje identitete. Na srečo lahko težavo zaobidete tako, da v svojem računu omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Na tej sprednji strani ima Keeper veliko možnosti, vključno s podporo za najboljše 2FA aplikacije. Poleg tega boste morali vnesti verifikacijsko kodo, preden boste odgovorili na varnostno vprašanje, in dodali drugo plast varnosti za obnovitev računa. 

Lastniška zaščita Dashlane-a

Dashlane gre še korak dlje. Uporablja model z dvema tajnima ključema, kar pomeni, da za odklepanje računa potrebujete glavno geslo in edinstven ključ naprave. Ta ključ naprave se ustvari na podlagi specifikacij strojne in programske opreme, ko prenesete Dashlane, in je lokalno shranjen v šifrirani obliki. 

dashlane-pregled-identiteta-nadzorna plošča

Ta varnostni model je podoben 1Password in doda obliko dvofaktorske overitve, ki se zgodi v ozadju (preberite naš pregled 1Password). Za razliko od programa 1Password pa Dashlane uporablja sodobnejši algoritem mešanja Argon2d, kot lahko vidite v naši primerjavi Dashlane proti 1Password. 

Čeprav sta Dashlane in Keeper varni možnosti za shranjevanje gesel, Dashlane zloži krov bolj v vašo korist. Spletna varnost je skoraj vsa verjetnost in na tej strani je Dashlane na vrhu. 

Okrog: Varnostna točka za Dashlane

Dashlane Logotip
Keeper logotip

2

Cenitev

Keeper je eden izmed cenejših upravljavcev gesel, ki ponuja osebni načrt za manj kot 3 USD na mesec. Čeprav je dražji od RoboForma (preberite naš pregled RoboForm), je Keeper nekoliko cenejši od večine drugih možnosti, vključno z LastPass in 1Password. Za popolno izkušnjo boste morali plačati dvakratno osebno ceno. 

Čeprav osebni načrti ponujajo neomejeno upravljanje gesla, Keeper ponuja Max paket, ki vključuje skrbnik gesel in KeeperChat. Ker Maxov paket paket ohranja standardno skrbniško geslo, vključuje spremljanje temnega spleta in varno shranjevanje datotek, kar upravičuje 5-mesečno cenovno ceno. 

Na žalost je 5 USD na mesec tam, kjer se začne Dashlane. Njegov osnovni načrt je drag, čeprav ima veliko funkcij. Za ceno dobite neomejeno upravljanje gesla, nadzor temnega spleta in virtualno zasebno omrežje. Vendar zadnja funkcija ne predstavlja nobene možnosti proti našim najboljšim izborom VPN. 

Dashlane ponuja tudi svojo naročnino Premium Plus po dvakratni ceni, kar je bolj podobno zaščiti pred krajo identitete kot skrbniku gesla. Dobite vse funkcije načrta Premium z dodatkom spremljanja kreditnih točk in 1.000.000 USD zavarovanja proti kraji identitete. Čeprav je dobrote lepo videti, je v primerjavi z drugimi skrbniki gesel cena previsoka. 

Dashlane in Keeper imata podobne lastnosti na svojih 5-ih dolarjih, čeprav Keeper ponuja cenejšo vstopno mesto za tiste, ki preprosto iščejo skrbnika gesla. Čeprav bomo to rundo namenili Keeperju, ni nobenega tveganja, da bi poskusili oboje. Dashlane in Keeper ponujata 30-dnevno garancijo vračila denarja. 

Okrog: cena za Keeper

Dashlane Logotip
Keeper logotip

3

Družinski načrti

Keeper si je prisluhnil v našem najboljšem upravljavcu gesel za vodnike družin, premagali so ga le Bitwarden in 1Password (preberite naš Bitwarden pregled). Številne funkcije, ki so na voljo v Maxovem paketu Keeper, imajo smisel v družini. Na srečo obstaja različica Max Pandle za več uporabnikov. 

deljenje imetnikov

Osnovni družinski načrt ima pet šifriranih trezorjev za 4,99 USD na mesec ter 10 GB šifriranega shranjevanja datotek in neomejeno delitev gesla. Za dvakratno ceno lahko znova nadgradite na Max paket. Pri 9,99 USD na mesec za pet računov družina Max Bundle ni slaba, še posebej če upoštevamo, da vključuje KeeperChat.

Dashlane v družinskem načrtu nima ničesar. Čeprav ponuja načrte za več uporabnikov za mala podjetja – to je seznam v našem najboljšem vodniku za gesla za mala podjetja, – pravzaprav ni ničesar, kar bi bilo namenjeno petim ali manj uporabnikom. Zaradi tega Keeper v tem krogu dosega svojo drugo zmago. 

Krog: Družinski načrti kažejo na ohranitelja

Dashlane Logotip
Keeper logotip

4

Brezplačni načrt

Dashlane je v najboljšem vodniku za brezplačno upravljanje gesla zgrešil mesto in premagal možnosti, kot so LastPass, KeePass in RememBear. Na žalost omejuje vaše vnose, kot to počne McAfee True Key in vam omogoča, da v svoj brezplačni račun shranite samo 50 gesel. Če pa želite brezplačno upravljati nekaj prijav, Dashlane ponuja to možnost. 

dashlane-pregled-prijava

To je več kot lahko pove Keeper, ki ponuja brezplačen načrt, čeprav je samodejno izpolnjevanje omejeno na mobilne naprave in brez sinhronizacije več naprav. Čeprav se Dashlane Free zdi bolj kot “Dashlane Lite”, je še vedno možnost za tiste, ki želijo preizkusiti storitev v daljšem časovnem obdobju.. 

Kljub temu pa prosti načrt Dashlane ni idealna rešitev. Dobite 50 vnosov, ki pa se hitro napolnijo. Poleg tega v svojem brezplačnem načrtu ne ponuja sinhronizacije z več napravami niti nobene funkcije Premium, kot je nadzor v temnem spletu. Lepa je možnost, da se naokoli, vendar nobeden od naših tekmecev v tem krogu ne izstopa preveč.

Krog: Prosta plan točka za Dashlane

Dashlane Logotip
Keeper logotip

5

Enostavnost uporabe

Keeper je bil nekoč navaden za uporabo, vendar je od takrat postal zelo prijeten upravljavec gesel. Ohranjevalec ne more skriti za tri vrste vnosov: gesla, identitete in kreditne kartice. Vendar vam omogoča tudi, da tem vrstam vnosa dodate čim več polj po meri in jih spremenite v poljubno željo. 

urejanje-upravljanje gesla-zapis

Dashlane uporablja drugačen pristop in ponuja še nekaj vrst vnosa, vendar ne omogoča vnosov po meri. Kljub temu ima še nekaj možnosti, kako samodejno izpolni vaše prijave. 

dashlane-pregled-urejanje-vnos

Ko gre za enostavnejšo uporabo, je težko skakati Dashlane proti Keeperju. Oboje ponuja čudovito uporabniško izkušnjo z obilico možnosti filtriranja, neumnostnega uvoza in podpore za več vrst vnosa. Kljub temu ima Dashlane prednost, ko gre za razširitev brskalnika, ki deluje kot miniaturna različica celotne aplikacije. 

dashlane-review-autofill

Dashlane si je prislužil mesto v našem najboljšem priročniku z razširitvami upravitelja gesel na zadnji strani možnosti samodejnega izpolnjevanja. S pripono lahko izberete, ali izpolnjuje vnose na edini strani ali na celotnem spletnem mestu. Poleg tega si lahko v priponki hitro ogledate vsebino trezorja. 

Podaljšek Keeperja je tudi odličen, čeprav ne ponuja toliko možnosti kot Dashlane. V tem krogu je težko podeliti točko, saj tako Dashlane kot Keeper ponujata odlično uporabniško izkušnjo. Na podlagi možnosti samodejnega izpolnjevanja bomo dali točko Dashlaneu.

Okrog: točka enostavnosti uporabe za Dashlane

Dashlane Logotip
Keeper logotip

6

Lastnosti

Večina upravljavcev gesel je zelo lahka glede funkcij, saj ponuja le nekaj dvofaktorskih možnosti preverjanja pristnosti in, če imate srečo, skupno rabo gesel. K sreči to pri naših tekmecih ni. Keeper in Dashlane sta oba napolnjena z dobrotami, čeprav boste za dostop do njih morali plačati premijsko ceno.. 

Začenši z Dashlaneom, osnovna naročnina prihaja z omejenim VPN, temnim spletnim nadzorom in seveda z upravljanjem gesla. Njegova najbolj edinstvena funkcija pa je samodejna menjava gesla. Z njim lahko z enim klikom posodobite svoje prijave na več spletnih mest. 

dashlane-review-izmenjevalec gesla

Keeper nima nič takega, vendar vključuje nekaj svojih zanimivih dodatkov. Najpomembneje je, da ponuja KeeperChat. Ta aplikacija za sporočila ponuja šifriranje od konca do konca, kar pomeni, da vaših sporočil nihče ne more prestreči. Poleg tega KeeperChat ponuja odvzem sporočil, samouničevalna sporočila in zasebno galerijo medijev.

Za dostop do KeeperChat boste morali plačati za Max paket, kar je smiselno. BreachWatch nima smisla. Ta funkcija spremlja kršitve podatkov, da vas opozori na morebitne grožnje vašemu računu. Na žalost ni vključen v osnovni načrt. Dashlane pa na svoj premijski načrt vključuje tudi spremljanje kršitev podatkov. 

Kljub temu pa v tem krogu ni več na voljo. Keeper ponuja lokalno samodejno izpolnjevanje, kar je funkcija, ki jo preskoči več skrbnikov gesel, vključno z Dashlaneom. V aplikaciji lahko določite vroče tipke, ki bodo samodejno izpolnile vaše uporabniško ime in geslo v lokalnih aplikacijah, zrcaljenje izkušnje brskalnika. 

čuvaj-pregled-čuvaj-zapolniti

Čeprav ima Dashlane več funkcij, je Keeper bolj uporaben. Za dostop do vsega boste morali kupiti Max paket, vendar če upoštevate, da stane enako kot osnovna naročnina Dashlane-a, to ni tako težko prodati. Preprosto povedano, Keeper ponuja več za manj, s čimer si zasluži zmago v tem krogu. 

Okrogla: Funkcije točka za ohranitelja

Dashlane Logotip
Keeper logotip

7

Podpora

Upravitelji gesel so enostavna orodja, zato se pogosto podpira podpora. Tako kot v prejšnjem krogu tudi Dashlane in Keeper nudita boljšo podporo kot večina. Oba imata več možnosti za stike, pa tudi vire za samopomoč, kar pomeni, da lahko vedno najdete odgovor na kakršno koli vprašanje. 

Keeper ima 24-urno podporo prek klepetanja v živo in e-pošte, čeprav jih morate uporabljati za vsa tehnična vprašanja. Čeprav so predstavniki klepeta v živo v svojih odzivih koristni in hitri, so ponavadi zgolj kopirali podatke iz Keeperjeve baze znanja, ko smo povprašali o tehničnih vidikih storitve. 

čuvaj-center za podporo

Podobno ima tudi Dashlane klepet in podporo po e-pošti, vendar ne ves čas. Klepet v živo je omejen na delovni čas med delovnim tednom, čeprav je e-poštna podpora na voljo 24/7. Kljub temu ponuja Dashlane podporo po e-pošti v angleščini, francoščini in nemščini, kar ponuja več možnosti za mednarodne stranke. 

dashlane-pregled-baza znanja

Kljub temu vam ne bi bilo treba pogosto uporabljati možnosti za stike. Oba naša tekmeca imata gosto zbirko znanja, Keeper ponuja tudi video vadnice in podporne webinarje. Dashlane gre v članke o podpori nekoliko globlje, vendar pogosto razloži več kot 1000 besed, da bi razložil zapletene teme. 

Iskreno, ta krog Dashlanea proti Keeperju je preblizu, da bi ga lahko poklicali. Oba sta na vrhu svoje igre, ko gre za storitve za stranke, s presenetljivo močnimi viri za samopomoč. Ne glede na to, katero možnost izberete, imeli boste veliko podpornih virov. 

Kolo: Podpora Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Dashlane Logotip
Keeper logotip

8

Končne misli

Izmed naših sedmih krogov je vsak izmed naših tekmovalcev izpadel s štirimi točkami, zadnji krog pa se je končal neodločeno. Keeper in Dashlane sta odlična skrbnika gesel, z vrhunsko varnostjo, odličnimi uporabniškimi vmesniki in obilico funkcij. Ko pride do nje, izbira enega temelji na vašem proračunu. 

Dashlane je dražji, čeprav prihaja z boljšim varnostnim modelom. Keeper ima na drugi strani še nekaj uporabnih lastnosti, vendar ni tako tekoč kot Dashlane. Za naš denar je Dashlane zmagovalec, vendar bi lahko enostavno šli v katero koli smer. 

Zmagovalec: Dashlane

Kaj mislite, čeprav? Se strinjate, da je Dashlane zmagovalec te primerjave Dashlane vs Keeper ali je Keeper boljša možnost? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me