Bitdefender vs Webroot: Izkoriščanje najboljšega antivirusa leta 2020

Če uporabljate osebni računalnik brez pravega protivirusnega programa, je vaša identiteta v stalni nevarnosti. Kibernetski kriminalci vam lahko ukradejo identiteto, vam vzamejo datoteke in ogrozijo vaše finančno zdravje. Zato se prodaja programska oprema, kot sta Bitdefender in Webroot, pripravljena za zaščito pred najnujnejšimi grožnjami kibernetske varnosti..


Na preizkušnjo bomo preizkusili Bitdefender in Webroot, da bi ugotovili, ali si Bitdefender še vedno zasluži naše priporočilo kot najboljša protivirusna programska oprema ali pa ga bo Webroot pripravil, da ga premakne s svojega podstavka. Preden sprejmete kakršne koli odločitve, si predolgo oglejte, kaj moramo povedati o nenavadnih metodah Webroota.

Preden začnemo z zagonom Bitdefender vs. Webroot, ne pozabite, da si ogledate naš posamezni pregled Bitdefender in pregled Webroot za popolno razčlenitev prednosti in slabosti vsake protivirusne programske opreme..

Nastavitev boja: Bitdefender proti Webroot

Bitdefender in Webroot bomo testirali v petih krogih, da vam bomo lažje primerjali – glede na njihove lastnosti, cene, splošno prijaznost do uporabnikov, standard zaščite in kakovost podpore strankam – preden bomo zagotovili končni pregled in razsodbo.

Vsak od teh petih krogov bo imel posameznega zmagovalca, ki bo prislužil točko. Prva programska oprema, ki bo prejela tri ali več točk, bo zmagovalka, s kratkim pregledom, ki razloži, zakaj.

Lahko preskočite na povzetke, vendar boste bolje razumeli, če boste vsak krog prebrali v celoti. Če imate drugačno stališče od našega, se spustite v razdelku s komentarji.

1

Lastnosti

Razvijalci protivirusnih programov si neumorno pomagajo premagati kibernetsko kriminaliteto, vendar nima vsak protivirusnik enake globine funkcij. Ali je vaš protivirusni program pripravljen na te grožnje ali ne, je odvisno od tega, ali je pred igro z razvojem novih funkcij. S tem v mislih si bomo podrobneje ogledali značilnosti ponudbe Bitdefender in Webroot.

Bitdefender

Zato je Bitdefender eden izmed naših najbolj varnih izbir protivirusne programske opreme. Ima funkcije za pokritje poljubnega števila kibernetskih groženj, za dostop do nekaterih pa boste morali plačati premijo.

Bitdefender-značilnosti

Bitdefender ima enega najbolj celovitih zaščitnih funkcij, ki smo jih videli, o čemer bomo več govorili v našem zaščitnem razdelku. Kot je že običajno, Bitdefender ima zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki lahko išče in ustavi najbolj izpopolnjeno zlonamerno programsko opremo, ki je trenutno v naravi.

Poleg tega Bitfender ustvari varnostne kopije svojih jezikov, kot je “varstvo podatkov v realnem času”, z varnostnimi orodji WiFi, požarnim zidom za zaustavitev dohodnih groženj, orodjem za zasebnost brskalnika in zaščito, s katero prepreči dostop do mikrofona in spletne kamere.

Bitdefender se kljub temu ne ustavi. Na voljo je tudi dodatna (neobvezna) razširitev vašega brskalnika za blokiranje zlonamernih spletnih mest. Ima tudi Safepay, brskalnik peskovnika, ki se izolira z navidezno tipkovnico in tako pomaga blokirati vsakogar, ki vas spremlja, ko nakupujete v spletu ali dostopate do svoje banke.

V kombinaciji z VPN z dnevno omejitvijo 200 MB lahko varno dostopate do svojih najbolj občutljivih računov na odprtem WiFi in tako zmanjšate nevarnosti javnih omrežij WiFi. Povedano je, da se omejitev podatkov na 200 MB lahko hitro izčrpa ob močnejši uporabi, zato Bitdefenderja ne morete obravnavati kot popolno zamenjavo NordVPN (glejte naš pregled NordVPN).

Za nadaljnjo izboljšanje varnosti vam Bitdefender ponuja tudi upravljalnik gesel in varna datotečna orodja za šifriranje, zaščito ali drobljenje vaših najbolj občutljivih datotek (odvisno od vaših potreb).  

Vse te funkcije so standardne v paketih Bitdefenderja, nekatere pa so samo za Windows. Pomembno je tudi upoštevati, da zaščita za Mac ali mobilne naprave, kot je Android, zahteva dražjo naročnino.

Bitdefender trži pakete, kot je “Total Security”, in jasno je, zakaj. Poskuša biti edino orodje, ki ga potrebujete za zaščito vseh naprav, ne glede na to, ali gre za vaš Windows, Mac ali Android telefon. S tako obsežnimi lastnostmi to zelo dobro opravlja.

Webroot

Webroot je pri svojih splošnih metodah zaščite uporabil inovativen pristop. Namesto da bi se zanašali na in uporabljali sistemske vire, Webroot SecureAnywhere temelji na odkrivanju in zaščiti oblakov.

Spletne funkcije

To pomeni, da je vaša namestitev Webroot veliko manjša, če izkoristite Webroot v oblaku, z vsemi računalniškimi viri in informacijami, ki jih ima na voljo. Zazna in obdeluje nove grožnje, nato pa te informacije skoraj takoj posreduje drugim uporabnikom, kar močno zmanjša vpliv na vaš računalnik.

Webroot to uporablja za oblikovanje standardne “napredne zaščite pred grožnjami”, ki jo ponuja v vseh svojih paketih za uporabnike Windows in Mac. Na voljo je zaščita pred lažnim predstavljanjem in zlonamerno programsko opremo, poleg omrežnega požarnega zidu in nadzorovanja WiFi ter zaščita vaše spletne kamere.

Nekatere funkcije stanejo dodatno, na primer Webrootov upravitelj gesel in podpora za mobilne naprave. To ni zamenjava Dashlane (glejte naš pregled Dashlane), toda če nimate nikjer za shranjevanje gesel, bo to gotovo olajšalo. 

Podpora za mobilne naprave za iOS in Android je še ena vrhunska funkcija, vendar boste za posladkanje posla dobili tudi 25 GB dodatnega prostora za shranjevanje v oblaku.

Okrogla ena misel

S tako minimalnimi sistemskimi zahtevami in majhnim odtisom je Webroot odlična možnost za starejše osebne računalnike in računalnike Mac in vključuje nekatere vrhunske funkcije, na primer upravitelja gesel in zaščito spletnih kamer.

Bitdefender ponuja enake funkcije, nato pa še dodatno, vključno z drobljenjem datotek in proti krajo, med drugim, kar omogoča boljše delovanje obeh tukaj.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Webroot SecureAnywhere

2

Cena

Brez cenovno dostopnih cenovnih načrtov premijskih protivirusnih programskih programov ne bi bilo tako dolgo. Tako Bitdefender kot Webroot ponujata cenovne načrte z drsnimi lestvicami, dodatne funkcije pa vas stanejo še dodatno.

V vojni za stroške je lahko samo en zmagovalec, zato primerjajmo načrte cen, ki jih ponujata obe podjetji.

Bitdefender

Bitdefender ima štiri načrte cen, v vsakem pa je na voljo večje število funkcij. Stroški teh načrtov so različni, odvisno od vrste naprave, ki jo želite zaščititi. Obstajajo tudi različne dolžine načrta, od enega do treh let.

Bitdefender zelo dobro obravnava nove kupce, pri čemer imajo na voljo približno 40- do 50-odstotne popuste pri načrtih cen za tri naprave. Zahvaljujoč tem popustom novim kupcem na določenih načrtih, kot je srednji razred Bitdefender Internet Security, omogoča cenejše sprejemanje s tremi napravami kot pokritost samo za eno napravo.

Antivirus Plus je najcenejši paket paketov Bitdefender. Vendar je ta načrt samo za Windows precej osnoven. Omejena je na Windows, nima zaščite s spletno kamero in varnega plačevanja (skupaj z več različnimi premijskimi funkcijami), vendar ima celotno zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Vključuje pokritost do 10 naprav, vendar le 10 naprav Windows.

Internetna varnost je namenjena tudi uporabnikom sistema Windows, vendar ponuja celoten nabor Bitdefenderjevih funkcij, razen proti kraji. Ponuja tudi pokritost za do 10 naprav, skupaj z načrti za eno, tri in pet naprav. 

Za dodatnih 5 do 10 dolarjev (odvisno od tega, ali ste izbrali pokritost s petimi ali desetimi napravami) lahko dobite podporo za Android in Mac z Bitdefender Total Security, skupaj s celotnim naborom Bitdefenderjevih funkcij. Podpora Bitdefenderja za Android je dobro ocenjena, zato jo priporočamo v našem najboljšem protivirusnem programu za Android.

Na vrhu kupa je Družinski paket, Bitdefenderjev načrt za družine s pokritostjo za 15 naprav. To je izdaja “vse razen kuhinjskega pomivalnega korita” z največjo pokritostjo naprave, popolno podporo za mobilne naprave in Mac ter vse funkcije za dodatnih 20 USD na leto.

Webroot

Webroot ponuja pet protivirusnih načrtov Webroot, nekateri pa posebej ciljajo na nišno občinstvo, kot so igralci. Kot lahko pričakujete od imena, je SecureAnywhere AntiVirus osnovni načrt za potrošnike. 

Popusti za nove stranke so smiselni, vendar za obstoječe stranke AntiVirus stane približno 10 USD manj na leto kot enakovredni paket Bitdefender Antivirus Plus. Podpira sistem Windows in Mac, hkrati pa nudi tudi zaščito identitete, preprečevanje lažnega predstavljanja in omrežni požarni zid.

Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus je naslednja stopnja načrta, ki v primerjavi s SecureAnywhere AntiVirus doda dodatna podpora za mobilne naprave in skrbnik gesla za dodatnih 10 USD na leto ter podporo za tri ali pet naprav za eno do tri leta.

Internet Security Plus je enaka cena kot Bitdefender Internet Security, vendar je boljša možnost za uporabnike mobilnih telefonov in računalnikov Mac, čeprav ima manj drugih funkcij. Na vrhu drevesa je Internet Security Complete, približno 10 USD na leto ceneje od Bitdefender Total Security.

Priloženo je orodje za optimizacijo sistema (podobno kot orodja, kot je CCleaner), 25 GB pomnilnika in pokritost za pet naprav, kar je tako kot drugi načrti 10 USD na leto ceneje kot enakovredni načrt Bitdefender. 

Popoln družinski paket Internet Security z obsegom 10 naprav je edini načrt, ki je dražji od Bitdefenderja na leto: 30 USD na leto dražji od Bitdefender Family Pack.

Med temi paketi je nenavadno v obliki AntiVirus za PC Gamers. Ta načrt tržnih niš je, kot lahko razberete iz samega imena, usmerjen v računalniške igralce, ki jim nudi brezstično in tiho pokritost z drugimi funkcijami na enak način z načrtom AntiVirus. Pokrivanje pa zajema le eno napravo.

Okrogla dva razmišljanja

Bitdefender dobro razširi stroške svojih načrtov, saj zagotavlja velike popuste za nove stranke in drsno lestvico za funkcije. Webroot ponuja podobne načrte, vendar z nižjimi stroški (razen načrta za družine), tako da na koncu zmaga v tem krogu.

Krog: Cenovna cena za Webroot SecureAnywhere

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Webroot SecureAnywhere

3

Uporabniku prijaznost

Protivirusno programsko opremo je treba enostavno namestiti, uporabljati in krmariti po njej. Če protivirusna programska oprema ni prijazna za uporabnike, se boste lahko znašli, ko boste zakrivili krizo. V našem pregledu BullGuard Antivirus najdete dober primer težko dostopnega protivirusnega programa.

V tem splošnem preizkusu prijaznosti do uporabnika bomo ugotovili, ali sta Bitdefender in Webroot enaka.

Bitdefender

Bitdefender je enostavna namestitev z malo pozivi uporabnikov, pripravljeni pa boste v 10 minutah.

Bitdefender-odjemalec

Uporaba Bitdefenderja ni težka, če je odjemalec zasnovan okoli nadzorne plošče, ki vam olajša iskanje najverjetnejših dejanj. Pregledovanje virusov, VPN in SafePay so vse “hitre akcije”, ki jih Bitdefender samodejno zagotavlja, vendar lahko nadzorno ploščo prilagodite svojim zahtevam.

Večinoma pa se Bitdefender ne sme ovirati. Občasno boste prejeli posodobitev ali priporočilo – na primer, ko Bitdefender misli, da bi morali preiti na varno plačilo.

Če želite spremeniti svojo nastavitev Bitdefender, lahko do svojih nastavitev ali drugih naprednih funkcij, ki jih ponuja, dostopate iz stranskega menija. Prav tako lahko utišate ali prilagodite svojo Bitdefender izkušnjo z uporabniškimi profili. Takšen profil lahko uporabite na primer za zaklepanje požarnega zidu v odprtem omrežju.

Stranka Bitdefenderja je eno najbolj prijaznih do uporabnikov, kar smo jih videli, na primer z drugimi velikimi imeni, kot je AVG, kot kaže naš pregled AVG. Začetniki ne bodo preobremenjeni, napredni uporabniki pa bodo cenili raven prilagajanja, ki je na voljo.

Webroot

Bitdefender se hitro namesti, toda Webroot je hitrejši, inštalater, ki ima velikost le 5 MB. Pravzaprav smo ga namestili in v dveh minutah skenirali. Edini dodatni korak za uporabnike je, da vložijo svoj naročninski ključ, ki ga Bitdefender zagotovi, ko se naročite.

Spletno skeniranje-odjemalec

Da se prepričate, da je vaš računalnik na pragu, bo Webroot SecureAnywhere izvedel začetni pregled vašega računalnika in ob namestitvi spopadel z vsemi obstoječimi grožnjami. Ne le, da je to učinkovito, temveč hitro – mora biti eno najhitrejših in najlažjih pregledov, ki smo jih videli.

Ko ste pripravljeni in zaženete, je odjemalec preprost in se osredotoča na aspekt skeniranja programske opreme. Na voljo imate tudi stransko vrstico z enostavnim dostopom do nastavitev, vrhunskih funkcij, kot je skrbnik gesla, in koristno povezavo do podpornih strani Webroota.

Območje nastavitev je temeljito, z veliko možnostmi prilagoditve za uporabnike energije. Intenzivnost protivirusnega skeniranja lahko prilagodite, na primer, in omogočite načrtovano skeniranje.

Če niste prepričani o ničemer, boste s klikom na »izvedeli več« pod katero koli možnostjo usmerili v koristne vodnike. Če na primer kliknete to pod razdelek »Zaščita identitete«, se odpre vodnik, ki razloži zaščito identitete, ki jo ponuja.

Kar zadeva prijaznost do uporabnikov, Webroot ponuja za vsakogar nekaj. Svojo zaščito lahko prilagodite z veliko nastavitvami. Če pa stvari raje pustite takšne, kot je, je Webroot pripravljen iti od začetka.

Okrogle tri misli

Obe protivirusni programski opremi sta videti ravnovesje za začetnike in uporabnike moči, ko gre za prijaznost do uporabnika, čeprav je Bitdefenderjev vmesnik nekoliko sodobnejši. Glede na to, med njimi ni veliko, zaradi česar je bil ta krog splošen žreb.

Krog: Prijaznost do uporabnikov Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Webroot SecureAnywhere

4

Zaščita

Precej vmesnika za antivirus je nesmiselno, če vas ne zaščiti, ko se začne pojavljati zlonamerna programska oprema. Glede na to uporabljamo poročila treh neodvisnih varnostnih laboratorijev, da vidimo, kako dobro vas bosta Bitdefender in Webroot varovala v resničnem svetu.

Bitdefender

Rezultati toka za Bitdefender so padli v točkovanju AV-TEST v maju in juniju 2019, kar je doseglo 97,1 odstotka rezultatov zaščite pred testi, opravljenimi v začetku leta. Na splošno je Bitdefender dosegel 5,5 od 6, kar je nenavaden padec tega vrhunskega ponudnika.

Bitdefender-AVTest-junij19

Odstotek uspešnosti za Bitdefender se je tudi nekoliko znižal, čeprav je skupna ocena uspešnosti ostala najvišja pri 6 od 6. Stvari so bile za Bitdefender med testiranjem AV Comparatives februarja-maja 2019 nekoliko boljše, saj je bilo 751 blokiranih groženj in 99,9 odstotka stopnja uspešnosti.

To je pomenilo, da je Bitdefender pridobil oceno AV + Primerjalnik Advanced + za zaščito in uspešnost – najvišjo ponudbo. 

Podobno dobre rezultate lahko najdemo v poročilu o celotnem spektru MFG-Effitas Q1 2019. Prejela je njihovo “certificirano” nagrado najvišje stopnje 1, ki se ujema z velikimi imeni, kot je Kaspersky (glej naš pregled Kaspersky).

Webroot

Preden začnemo, je treba pojasniti, da Webroot preizkuša protivirusno testiranje nekoliko drugače kot druga protivirusna programska oprema. Zlonamerna programska oprema bo izvajala v peskovniku in preizkusila in analizirala njegovo vedenje, preden podatke vrne nazaj.

To pomeni, da metode, ki jih uporabljajo naši običajni laboratoriji, niso idealne, zato tudi laboratoriji, kot so AV-primerjalci, niso testirali Webroota v sistemu Windows od leta 2012. Večina laboratorijev pričakuje, da bo protivirusna programska oprema takoj napadla in se spoprijela z grožnjami – nekaj, kar Webroot ne stori.

Webroot-AVTest-junij2019

Zato je Webroot pri testiranju AV-TEST v maju in juniju 2019 slabo opravil. Za splošno zaščito je prejela oceno 2 od 6, maja je znašala 81,1 odstotka, junija pa šokantno slabih 66,5 odstotka.

Rezultati uspešnosti so bili višji, 5,5 od 6, vendar nizki splošni rezultati zaščite odražajo proaktivni pristop, ki se tu močno udari in je za to slabo ocenjen..

Na MRG-Effitas je bil zadnji test celotnega spektra, ki ga je opravil na Webrootu, v tretjem četrtletju 2018. Tudi tukaj so bili rezultati zelo slabi. Prejela je nižjo raven 2, saj 26,75 odstotkov vzorcev zlonamerne programske opreme sprva ni bilo odkritih iz velikosti 329 vzorcev, 0,3 odstotka pa jih je popolnoma zgrešilo. 

Vseeno so jih odkrili v 24 urah, ko so varnostno kopirali pristop “čakaj in poglej”, ki ga Webroot raje uporablja pri nadzoru.

Za primerjavo, v tretjem četrtletju 2018 je Bitdefender v prvem krogu testiranja MFG-Effitas blokiral 100 odstotkov vseh groženj, pri čemer je bilo 99,7 odstotkov blokirano samodejno.

Okrogle štiri misli

Glede na nenavaden način delovanja Webroota je to težko analizirati. Pristop peskovnega testiranja kaže, da bo Webroot z zamudami, ki jih upošteva, spremljal in se spoprijel z večino groženj, s katerimi se sooča, hkrati pa uporablja manj virov.

Glede tehničnih lastnosti pa v tem krogu zmaga Bitdefender. Še vedno je izjemen izvajalec, ki uporablja preizkušene metode.

Okrog: Zaščitna točka za protivirusni virus Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Webroot SecureAnywhere

5

Podpora

Če pride do težave, boste hitro potrebovali rešitve. Če želite zagotoviti, da boste v nujnih primerih dobili pravo podporo, preizkušamo kakovost podpore strankam s strani Webroot in Bitdefender.

Bitdefender

Bitdefender je globalno podjetje z možnostmi mednarodne podpore svojim strankam. Za vaše poizvedbe o podpori je na voljo 16 telefonskih linij, ki imajo sedež v različnih državah na različnih celinah.

Podpora za Bitdefender-Site

Če vas to ne zanima, lahko vzpostavite stik tudi prek vstopnic za podporo v živo, e-pošte ali prek sistema za klepetanje v živo v Bitdefenderju..

Vendar imate 24-urno podporo, če naletite na težave. Če je vaša težava manjša, boste morda ugotovili, da ima zbirka znanja Bitdefender odgovor, vodniki in videoposnetki pa raziskujejo, kako namestiti in konfigurirati programsko opremo.

Če želite slišati od drugih uporabnikov Bitdefenderja, se bo forum skupnosti izkazal za koristnega. Postavljate lahko vprašanja in poiščete podporo za osebje in druge koristne stranke v angleščini in drugih jezikih.

Webroot

Webroot ponuja podporo za vstopnice in podporo v klepetu v živo, vendar je treba omeniti, da je klepet v živo namenjen samo predpoprodajnim vprašanjem. Nobenih težav ne smete vprašati, dokler jih niste kupili, in ne morete iskati odgovorov na podporna poizvedba.

Webroot-Site-Support

Če potrebujete odgovor v delovnem času, lahko pokličete Webroot in se pogovorite s podpornim agentom. Ima centre na Irskem, ZDA in Avstraliji. V nasprotnem primeru lahko na forumu skupnosti postavite vprašanja ali poiščete obstoječe odgovore.

Obstaja tudi baza znanja z mešanico pogostih vprašanj, ki jih lahko iščete. Vendar se zdi, da ni veliko virov, saj ima forum veliko več vsebine.

Okrogle pet misli

S spletnimi možnostmi Webroot s svojimi podpornimi možnostmi ne dela slabo, vendar je baza znanja videti kot misel. Bitdefender se ujema s ponudbo Webroota in še več, zlasti s tehnično podporo prek klepetanja v živo.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip Webroot SecureAnywhere

6

Končne misli

Webroot je zanimiv igralec na protivirusnem trgu. Hiter in enostaven za uporabo s cenovnimi načrti, ki očitno poskušajo spodkopati last Bitdefenderja. Tehnično je Bitdefender boljši, vendar imajo Webrootove nenavadne metode veliko pozitivnih rezultatov. 

Njegov pristop “čakaj in poglej” – analiziranje zlonamerne programske opreme, ki jo vidi v naravi – zagotovo vidi rezultate (kot kažejo 24-urni zaporniki MFG-Effitas). Vendar Bitdefender deluje enako dobro s tipičnimi metodami in ponuja veliko več funkcij.

Zmagovalec: Bitdefender

Bitdefender je še vedno naše priporočilo kot najboljši protivirusni program, vendar si lahko podrobneje ogledate ostale članke o protivirusnih programih, da boste lažje ugotovili, ali je to prava izbira za vas.

Kakšne izkušnje imate z Webroot SecureAnywhere? Sporočite nam, kaj mislite v komentarjih, in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me