Bitdefender proti McAfee Antivirus: Greenhorn se bori proti veteranu leta 2020

Tam je veliko dobre brezplačne protivirusne programske opreme, vendar so za tiste, ki plačujejo, na voljo najboljša zaščita, funkcije in podpora. Iskanje prave protivirusne programske opreme je lahko težavno, zlasti pri velikih imenih, kot sta Bitdefender in McAfee Antivirus, ki prevladujejo na trgu.


Da bi vam pomagali najti pravo zaščito, testiramo Bitdefender in McAfee, da vidimo, katera je najboljša protivirusna programska oprema. Tu smo veliki oboževalci Bitdefenderja na Cloudwards.net, toda McAfee je v antivirusni igri že 30 let, zato ga je treba obdržati v velikem ugledu. Vendar boste morali brati naprej, če želite videti, ali deluje tako dobro kot Bitdefender.

Preden ali po tem, ko ste prebrali to primerjavo Bitdefender proti McAfee Antivirus, bodite pozorni na prednosti in slabosti programske opreme, si oglejte pregled Bitdefender in pregled McAfee Antivirus..

Nastavitev boja: Bitdefender proti McAfee Antivirus

Da bi McAfee in Bitdefender dali pošteno streljanje, testiramo oba v petih krogih. Začeli bomo s funkcijami in cenami, preden bomo ocenili, kako uporabniku prijazno uporabiti oba, zaključili pa bomo s primerjavo s kakovostjo zaščite in podpore strankam..

Vsak odsek bomo zaokrožili tako, da bomo razglasili zmagovalca, kar bo prineslo točko. Prva do tri točke ali več bodo razglašeni za skupnega zmagovalca. V našem zaključnem delu bomo razložili, zakaj smo prišli tudi do tega.

Če se ne strinjate z ničemer, kar smo omenili, na koncu članka pustite komentar, da začnete razpravo.

1

Lastnosti

Zaščita opreme pred kibernetsko kriminaliteto je za razvijalce protivirusnih programov polni delovni čas. Če ne vlagajo v novejše, boljše zaščitne funkcije, ne boste dobili najboljše vrednosti za svoj denar.

Poglejmo, kako se Bitdefender in McAfee primerjata, ko si ogledamo funkcije, ki jih obe podjetji ponujata.

Bitdefender

Struktura izdelkov Bitdefenderja je na prvi pogled morda nekoliko čudna (ali odveč), toda pokukajte nekoliko globlje in videli boste, da ponuja več funkcij kot večina. 

Zaščita opreme z “večplastno zaščito pred odškodninsko programsko opremo” je standard, z dodatnimi funkcijami, kot so drobljenje datotek, zaščita pred lažnim predstavljanjem in zaščita sledenja zasebnosti, pa boste lahko posladkali posel.

Bitdefender-značilnosti

Za zaščito imate tudi dostop do orodij za analizo omrežja, omrežnega požarnega zidu, blokiranja spletnih kamer in mikrofonov ter dodatnih razširitev brskalnika..

Bitdefender je na višini stvari, s pomočjo katerega je varno dostopati do spleta z Safepay, izoliranim brskalnikom z navidezno tipkovnico, s katerim lahko varno dostopate do svojih najbolj zasebnih spletnih mest, kot so bančni ali socialni mediji.

Združite Safepay z Bitdefender VPN in ostali boste varni, tudi v odprtih omrežjih Wi-Fi. Manjša pomanjkljivost je omejitev podatkov na 200 MB na dan, kar je meja, ki jo lahko vidite v nekaterih najboljših brezplačnih storitvah VPN, ne pa v premium izdelku. Bolje bi bilo, da namesto tega kombinirate Bitdefender s storitvijo, kot je ExpressVPN (glejte naš pregled ExpressVPN).

Funkcije zasebnosti zavzemajo sprednji in srednji del z upraviteljem gesel, ki razširja uporabnost Safepay, čeprav ga lahko uporabljate z drugimi brskalniki. Ponudba je omejena in ne bo tekmovala s celovitim upraviteljem gesel, kot je Dashlane, kot boste videli v naši reviji Dashlane.

Orodja za šifriranje datotek in skener ranljivosti poskušajo sestaviti dodatno zaščito. Na voljo so tudi orodja za preprečevanje kraje in hitrosti za najdražje načrte Bitdefender.

McAfee Antivirus

McAfee se osredotoča na ime njegove glavne varnostne enote, Total Protection. Ponuja zlonamerno programsko opremo in zaščito pred neželeno vsebino, pri čemer izkorišča McAfeejevo “analizo groženj na podlagi oblaka”, da je na tekočem z najnovejšimi grožnjami.

McAfee-značilnosti

Tako kot Bitdefender je tudi jasen znak, da se McAfee trudi postati vsestranski in ima zunaj svoje zaščite pred zlonamerno programsko opremo. Standardni za vse pakete McAfee so orodja za varnost omrežja, vključno z omrežnim požarnim zidom in upraviteljem.

Na voljo so tudi shredding datotek, razširitve brskalnika in skener ranljivosti, ki vam pomagajo pri boljših metodah kibernetske varnosti..

Podpora za mobilne naprave in računalnike Mac je na voljo standardno z orodji za preprečevanje kraje in oddaljene lokacije ter brisanjem orodij za vaše mobilne naprave. McAfee vključuje tudi orodja, ki vam pomagajo pri odstranjevanju kamer na daljavo in lovijo tatove, čeprav je to omejeno na Android.

Vendar vrhunske funkcije obstajajo pri McAfee izdelkih. Za blokiranje naprav za mlajše spletne uporabnike boste morali plačati nekaj dodatnega e-poštnega blokatorja za preprečevanje neželene pošte in starševski nadzor.. 

Naročniki McAfee na paketih Internet Security, Total Security in LiveSafe dobijo tudi brezplačno naročnino na True Key, McAfeejevo orodje za upravljanje gesla. Boljši je kot upravitelj gesel Bitdefender in ima vmesnik, s katerim se bodo uporabniki LastPass znali (glejte naš LastPass pregled).

Okrogla ena misel

McAfee sledi trgu, saj ponuja širši nabor funkcij, ki bodo postale glavni varnostni paket, ki ga boste potrebovali. Vendar se Bitdefender ujema s svojo ponudbo in ponuja več kot standard.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip McAfee Total Protection

2

Cena

Če je cenovna dostopnost za vas pomembna – in to je za nas -, morate razmisliti o ceni svojega protivirusnega programa, preden se odločite za eno-, dvo- ali triletni načrt. 

Oglejmo si podrobneje, kako dostopni (ali ne) sta Bitdefender in McAfee, če primerjate svoje cenovne načrte.

Bitdefender

Bitdefender ponuja štiri glavne načrte. Stroški so odvisni od števila naprav, ki jih želite zaščititi, kot tudi od dolžine načrta, skupaj do tri leta.

Nove stranke lahko izkoristijo velike popuste za načrte s tremi napravami, in sicer približno 50 odstotkov. V nekaterih primerih ti popusti pocenijo načrt treh naprav kot načrt ene naprave.

Funkcije Bitdefender so razširjene precej enakomerno, vendar najcenejši ponujeni načrt, Bitdefender Antivirus Plus, nima nekaterih dodatkov, kot so zaščita spletnih kamer in mikrofonov, šifriranje datotek ali starševski nadzor. Prav tako je omejen na Windows, kot je njihov naslednji načrt, Bitdefender Internet Security. 

Škoda, da so njeni cenejši paketi samo za Windows, še posebej, ker je Bitdefender naš najboljši antivirus za ožji izbor Mac.

Tako Antivirus Plus kot Internet Security ponujata za eno do tri leta pokritost za eno do 10 naprav. Če boste morali izkoristiti najboljši antivirus za Android, boste morali plačati približno 5 USD več za Bitdefender Total Security.

To je vse, kar boste videli v drugih načrtih, poleg zaščite pred krajo, s pokritostjo za pet ali 10 naprav. 

Če pokritost za 10 naprav ni dovolj, lahko vzamete paket Bitdefender Family Pack. Ta ima 15 naprav in stane približno 20 USD na leto dodatno v primerjavi s naročnino Total Security.

McAfee Antivirus

Od 30 izdelkov, ki jih McAfee prodaja, je le pet identificiranih s protivirusno proizvodnjo in vsi niso močno oglaševani na spletni strani McAfee.

Na dnu kupa, skrito pred razgledom na spletnem mestu McAfee, je antivirus McAfee. Omejen je na en računalnik v operacijskem sistemu Windows, za nove stranke pa prihaja s popustom v višini 5 USD in proda na 34,99 USD.

Če iščete podporo za mobilne naprave in računalnike Mac, je naslednji izdelek Antivirus Plus. Ponuja pokritost za 10 naprav po približno dvakratni ceni, vendar še vedno s popustom v vrednosti 5 USD.

Glavni izdelek v McAfee liniji pa je Total Protection s pokritostjo za eno, pet in 10 naprav. Zahvaljujoč popustom je Total Protection za eno leto dražji le za 5 dolarjev kot McAfee Antivirus.

Za svoj denar dobite vse, kar McAfee ponuja z Antivirusom in Antivirus Plus, hkrati pa pridobite tudi starševski nadzor in funkcije za preprečevanje neželene pošte. Za upravitelja gesel True Key dobite tudi licenco za pet naprav in zaščito pred krajo ID-ja.

Nekaj ​​manj vredne za vaš denar je McAfee Internet Security, kar je dvakrat večja cena znižane Total Protection, ki stane 84,99 USD na leto. To je postavljeno tik pod Popolno zaščito v piramidi izdelkov McAfee Antivirus, z eno samo licenco True Key in brez dostopa do zaklepanja datotek McAfee, šifrirane zaščite trezorja za vaše datoteke. 

Na vrhu je McAfee LifeSafe, ki ponuja neomejeno pokritje naprav za 104,99 USD na leto. Na voljo je z vsemi funkcijami Total Protection, hkrati pa dodaja shrambo v oblaku. 

Okrogla dva razmišljanja

McAfee očitno namerava svoje stranke spodbuditi v svoje dražje načrte, saj skriva veliko cenejših paketov. Cenovni načrti za McAfee in Bitdefender so v veliki meri podobni, vendar Bitdefender ponuja nove velikodušne popuste za nove stranke, s čimer je Bitdefender zmagovalec tukaj.

Krog: Cena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip McAfee Total Protection

3

Uporabniku prijaznost

Kupci pričakujejo, da bo protivirusna programska oprema čim bolj enostavna za uporabo, še posebej za začetnike. Zato bomo pogledali, kako prijazni so tako Bitdefender kot McAfee, od namestitve do splošne uporabe.

Bitdefender

Bitdefender naredi namestitev preprost in enostaven postopek. V nekaj minutah je namestitev končana, kar zahteva zelo malo interakcije uporabnika. Pozneje znova zaženite program in predstavljeni vam bo glavni odjemalec.

Bitdefender-odjemalec

Odjemalec Bitdefender temelji na nekaj ključnih odsekih, toda prvo področje, ki ga boste videli, je nadzorna plošča. Tu lahko najdete in preprosto dostopate do skupnih funkcij, kot je hitro skeniranje računalnika ali aktiviranje Bitdefender Safepay. 

To območje lahko prilagodite svojim potrebam, vendar bodo verjetno privzeta dejanja tista, do katerih boste želeli enostaven dostop. Bitdefender vam ponuja koristne nasvete, kot so priporočila za prehod na njegov VPN ali pa vas opozori na odprta omrežja Wi-Fi.

Vendar jih lahko izključite v nastavitvenem območju, ki ga najdete v levem meniju. Prav tako boste našli večino drugih možnosti, ki so navedene pod “zaščita”, “zasebnost” in “pripomočki”. Vse je postavljeno na jasen in dosleden način, z uporabnimi nasveti, ki so na voljo, kjer je to potrebno.

Če želite prilagoditi Bitdefender, lahko na primer zaradi posameznih profilov, ki vam pomagajo pri utišanju obvestil med delovnim časom.

Ni veliko protivirusne programske opreme, ki bi se lahko ujemala s preprostostjo odjemalca Bitdefender (naš pregled Avira poudarja enega redkih, ki lahko). Z jasno postavljenimi funkcijami in nastavitvami, ki jih je enostavno razložiti, je stranka, ki je lahko navigacija celo po računalniku.

McAfee Antivirus

Prenos McAfee je preprost postopek, vendar je namestitev le-tega druga stvar. Namestitev na preizkusni stroj se je izkazala za zelo počasno, od začetka do konca pa je trajalo 20 do 30 minut.

McAfee-namestitev

Na videz je zastala na samem koncu namestitvenega časa kar nekaj časa, preden se je končno končala, kar zahteva ponovni zagon ob poti. To je bil morda med našim testom osamljen incident, vendar to ni odličen način za začetek. 

Ko ste pripravljeni in tečete, je McAfee odjemalca preprosto pogledati, vendar je navigacija po njem lahko nekoliko nejasna.

McAfee-odjemalec

Na vrhu boste videli razdelke o varnosti, identiteti, zasebnosti in območju svojega računa. Dovolj preprosto in za začetek tipičnega skeniranja virusov se preprosto odpravite na “računalniško varnost”, da začnete stvari izklopiti.

Če boste našli številne funkcije in nastavitve, ki jih boste želeli, boste morali klikniti ikono zobnika za nastavitve v zgornjem desnem kotu stranke. To ni najbolj očitno mesto za iskanje večine funkcij, ki jih pričakujete na glavnem področju “domače” nadzorne plošče. 

Nekateri elementi, kot je skrbnik gesla, so neodvisni od glavne stranke. Do njih boste morali dostopati ločeno. 

Prav tako boste ugotovili, da se razširitve brskalnika samodejno namestijo, ki jih boste opazili naslednjič, ko boste iskali Google. To je lahko razdražljivo, kot smo ugotovili v zadnjem pregledu, vendar se lahko odklopite tako, da odstranite razširitve.

Okrogle tri misli

McAfee je dovolj preprost za uporabo, vendar počasna namestitev in slaba postavitev stranke onemogočata. Nasprotno pa je Bitdefender enostaven, enostaven in hiter za navigacijo in namestitev, s čimer je tukaj lahek zmagovalec.

Krog: točka prijaznosti do uporabnika za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip McAfee Total Protection

4

Zaščita

Velike blagovne znamke, kot so Bitdefender in McAfee, obstajajo zaradi svojega ugleda, ki je bil zgrajen v dolgih letih s kakovostno protivirusno zaščito.

Da bi bili Bitdefender in McAfee prepričani, da sta v vrhu svoje igre, analiziramo laboratorijska poročila treh neodvisnih varnostnih podjetij, da vidimo, kako uspešni so v resničnem testiranju.

Bitdefender

AV-TEST ponavadi dodeli visoko oceno Bitdefenderju, vendar je pri njegovih testiranjih v maju in juniju 2019 rahlo upadel skupni rezultat zaščite, ki kažejo, da je bilo v maju 100 odstotkov groženj blokiranih, junija pa le 98,8 odstotka. To je pomenilo, da je skupno gledanost Bitdefenderjeve zaščite padla na 5,5 od 6.

Bitdefender-AVTest-junij19

Prav tako je Bitdefender opazil majhen padec skupnega odstotka ocen za uspešnost, vendar je uspel obdržati svojih 6 od 6. Več kot pri AV Comparatives je Bitdefender dosegel zelo visoko uspešnost z 99,9-odstotno uspešnostjo zaščite: le ena zgrešena 751 uspehov.

To, pa tudi visoke ocene rezultatov aprila 2019, je pomenilo, da je Bitdefender prejel nagrado Advanced + – najvišje priznanje, ki ga ponuja AV Comparatives – tako za zaščito kot za delovanje.

Iz našega končnega laboratorija je MRG-Effitas v 1. četrtletju 2019. opravil test celotnega spektra. Bitdefender je dobro opravil, prejel njihovo “potrjeno” priporočilo stopnje, s skupno 100-odstotno oceno uspešnosti s 339 vzorci.

Ta “certificirana” nagrada stopnje 1 jo uvršča v isto ligo kot drugi veliki igralci, kot je Trend Micro Antivirus + (glejte naš pregled Trend Micro Antivirus +).

McAfee Antivirus

McAfee je imel v testu maj-junij 2019 nižjo oceno kot AV-TEST kot Bitdefender, saj je dosegel oceno 5 od 6. Maj je dosegel 99,3-odstotno uspešnost, junij pa 97 odstotkov. Rezultati uspešnosti so bili boljši, vendar so se ujemali z 6 od 6 Bitdefenderjevih.

McAfee-namestitev

Pri testiranju zaščite AV-Comparatives v februarju in maju 2019 z velikostjo vzorca 752 je McAfee naredil nekoliko slabši od Bitdefenderja. Blokiral je 746 vzorcev, a zgrešil šest, s skupno stopnjo uspeha 99,2 odstotka, kar ustreza rezultatu Avastovega računa (glejte naš pregled Avast Pro).

Nazadnje v testiranju celotnega spektra MRG-Effitas v prvem četrtletju 2019 McAfee ni mogel izpolniti zahtev za certificiranje z isto nagrado stopnje 1 kot Bitdefender. 

Rezultati od vseh 11 testiranih protivirusnih programov so bili najslabši. Z uporabljenimi 339 vzorci je bilo 0,88 odstotka v celoti zamujenih, tudi po 24 urah, nadaljnjih 2,65 odstotka pa je zahtevalo še en poskus v 24 urah.

Okrogle štiri misli

McAfee ima veliko ime in ugled, vendar rezultati odražajo zamujene priložnosti, z vzorci zlonamerne programske opreme pa ogrožajo teste iz vsakega laboratorija. Bitdefender je šel bolje, z običajno visokimi ocenami in le nekaj manjšimi padci. Tu je Bitdefender zlahka zmaga.

Okrog: Zaščitna točka za protivirusni virus Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip McAfee Total Protection

5

Podpora

Odlična podpora strankam je bistvenega pomena za uspešno poslovanje in protivirusni ponudniki se ne razlikujejo. Ogledali si bomo podporo, ki jo McAfee in Bitdefender ponujata strankam v tem zadnjem krogu.

Bitdefender

Podpora uporabnikom Bitdefender je razširjena na več načinov. Če se radi po telefonu pogovarjate o težavi, se lahko s podjetjem pogovarjate z eno od 16 podpornih linij po vsem svetu.

Podpora za Bitdefender-Site

Na Bitdefender se lahko obrnete tudi prek klepetanja v živo ali prek sistema e-poštnih sporočil s podporo 24/7. Manjše težave lahko rešite tudi tako, da si ogledate bazo znanja in pogosta vprašanja, ki jih ponuja Bitdefender. 

Za uporabnike so na voljo navodila za uporabo in video navodila. Uporabniki lahko izkoristijo tudi forum skupnosti, kjer lahko uporabniki angleščine in neangleščine postavljajo vprašanja in se pogovarjajo o težavah z drugimi uporabniki in podpornim osebjem..

McAfee Antivirus

McAfee ponuja podobne procese za podporo strankam. Lokalne telefonske podporne linije obstajajo v več deset državah, čeprav se nekatere vrnejo v večje klicne centre (npr. V Afganistanu, ki ima številko ZDA za klicanje +1)..

Na voljo je tudi podpora za klepet v živo, vendar če imate težave s tehničnimi težavami, lahko s pomočjo orodja za odpravljanje težav, ki je na voljo na spletnem mestu McAfee, poskušate samodejno odpraviti morebitne tehnične težave.

V nasprotnem primeru obstaja na voljo velika besedilna zbirka znanja z vodniki, ki jim je treba slediti. Krmarjenje po njem je lahko nekoliko težavno, vendar je na voljo možnost iskanja. Če se spopadate, se lahko za navodila obrnete na AI chatbot.

Obstaja tudi sistem za podporo klepeta v živo, ki je na voljo 24/7. Če želite govoriti s podpornim agentom, vam ni treba dolgo čakati – le nekaj minut v naših testih. Tako kot Bitdefender tudi McAfee ponuja forum skupnosti, s katerim lahko preučujete težave z drugimi uporabniki in podpornim osebjem.

Kot zadnjo možnost lahko doplačate tudi za McAfee TechMaster. To je storitev na daljavo, kjer lahko osebje McAfee namešča in reši težave v računalniku za vas – za doplačilo.

Okrogle pet misli

Kot pričakujete od velikih blagovnih znamk, Bitdefender in McAfee ponujata vse storitve podpore, ki si jih lahko zamislite. McAfee pa ponuja še nekaj dodatnega, z dodatno podporo na daljavo, AI chatbot in programsko opremo za odpravljanje težav za reševanje pogostih težav za vas.

Krog: Podporna točka za popolno zaščito McAfee

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip McAfee Total Protection

6

Končne misli

McAfee ima veliko ime in ugled, vendar rezultati, ki smo jih videli, kažejo, da zaščita, ki jo prejmete, ne ustreza temu. Nasprotno pa Bitdefender izpolnjuje naša priporočila in v laboratorijskih testih dosega skoraj popolne rezultate.

McAfee ima veliko podpornih možnosti za stranke, toda Bitdefender ga je premagal v vsakem drugem krogu. Tudi po ceni boste ugotovili, da nudi Bitdefender boljšo vrednost za svoj denar, več funkcij in enostavnejšo uporabo odjemalca ter večje popuste za nove stranke.

Zmagovalec: Bitdefender

Še vedno dajemo Bitdefender svoje palce kot naš najboljši antivirusni izbor, vendar si oglejte nekaj dodatnih člankov o protivirusnih programih in jih primerjajte z drugimi velikimi blagovnimi znamkami, kot je AVG.

Ste ljubitelj McAfee ali raje uporabljate Bitdefender? V našem spodnjem razdelku s komentarji nam sporočite, za katerega menite, da je najboljši. Še enkrat hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map