Bitdefender proti Malwarebytesu: leta 2020 na začetku

Bitdefender in Malwarebytes sta dva najbolj priznana izdelka na protivirusnem trgu. Oba imata široko paleto funkcij in konkurenčne cene ter vlagata v svoje raziskave, zato sta njuna izdelka tako zelo cenjena. Vendar imajo svoje razlike, zlasti v tem, kako dobro bodo zaščitili vaš računalnik.


V tej primerjavi Bitdefender in Malwarebytes bomo primerjali Bitdefender in Malwarebytes in jih primerjali, da se bomo lažje odločili, katera je boljša možnost. Bitdefender je obrisal tla z Avastom v naši Bitdefender nasproti Avastu, tako da bomo videli, ali lahko to stori tudi z Malwarebytes.

Ocenili bomo, kako se izdelki ujemajo v petih krogih. Če želite imeti več podrobnosti o katerem koli, si oglejte naš pregled proti Bitdefender Antivirus ali naš pregled protivirusnih programov Malwarebytes..

Nastavitev boja: Bitdefender proti Malwarebytes

Primerjali bomo Bitdefender in Malwarebytes v več krogih, da vam bomo pomagali presoditi, kateri je boljši. Podali se bodo na glavo glede funkcij, cen, prijaznosti do uporabnika, zaščite in podpore, kar je isto merilo, kot ga uporabljamo v našem najboljšem krogu protivirusnih programov. Ponudnik, ki bo izvedel največ krogov, bo zmagovalec.

Kot kaže naša primerjava Bitdefender proti Kasperskem, tudi ko je zmagovalec, ni vedno tako jasna slika. Priporočamo, da preberete vsak odsek in ne zgolj pogledate zmagovalce, ker so nekateri krogi za vas morda pomembnejši od drugih, na primer cene ali funkcije.

1

Lastnosti

Ko že govorimo o značilnostih, minevajo dnevi, ko je vaša protivirusna programska oprema samo skenirala datoteke za zlonamerno programsko opremo. Zaščita pred zlonamerno programsko opremo je še vedno osrednja za Bitdefender in Malwarebytes, vendar bomo pogledali tudi dodatne funkcije, ki jih ponujajo.

Bitdefender

Najosnovnejši načrti Bitdefender-a vključujejo odlične funkcije, kot so zaščita pred odkrivanjem programske opreme, razširitev proti sledilnikom in drobljenje datotek. Na žalost ti načrti nimajo tudi dodatnih varnostnih funkcij, kot je požarni zid.

Bitdefender-zaščita-funkcije

Če gre za paket Total Security, se seznam funkcij bistveno podaljša. Vključuje zaščito spletne kamere, šifriranje datotek, starševski nadzor in dvosmerni požarni zid.

V vsak načrt je vključen tudi VPN odjemalec, vendar je omejen na 200 MB uporabe na dan. Lahko nadgradite na neomejen načrt, vendar obstajajo boljše možnosti za vaš denar, če je VPN tisto, kar iščete. Všeč nam je ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Poleg tega obstaja Safepay, ki je varen brskalnik, namenjen spletnemu bančništvu in nakupovanju. Ko v brskalniku odprete spletno mesto, ki podpira spletna plačila, vas bo Bitdefender pozval, da zaženete Safepay. Vključuje navidezno tipkovnico, zasnovano tako, da hekerjem prepreči zajem vaših podrobnosti z zapisovalnikom pritiskov.

V vseh izdelkih Bitdefender je na voljo tudi upravitelj gesel, razen različice macOS. Lahko shrani občutljive podatke, kot so gesla in podatke o kreditni kartici, in samodejno polnjenje, ko jih potrebujete. To je uporabna funkcija, vendar boste našli boljšo podporo naših najboljših upravljavcev gesel, kot je Dashlane (preberite naš pregled Dashlane).

Če se odločite za dražje načrte, Bitdefender ponuja veliko odličnih funkcij za oblikovanje vsestranskega varnostnega paketa za vaš računalnik. Na spodnjem koncu vas bodo presenetile dodatne funkcije, vendar obstajajo očitne opustitve, kot je zaščita za vaše mobilne naprave.

Malwarebytes

Če iščete izdelek z dodatnimi funkcijami, Malwarebytes ni to. Storitev ne vključuje veliko funkcij, ki jih ima Bitdefender.

Ni upravitelja gesla, starševskega nadzora in orodja za drobljenje datotek. Prav tako ne nudi zaščite VPN ali spletne kamere, zato ne boste zaščiteni pred skritimi, radovednimi očmi. Če se odločite za Malwarebytes, boste morali prebrati naš vodič o tem, kako zavarovati spletno kamero.

Malwarebytes-Settings

V meniju z nastavitvami najdete dodatne funkcije. Z malo iskanja lahko najdete možnost za vklop zaščite pred zlonamerno programsko opremo. Naši nasveti za zaščito pred odkupi lahko pridejo prav.

Malwarebytes z lahkoto obravnava potencialno nezaželene programe, v nastavitvenem območju pa lahko nastavite želeni odziv, kot je samodejno brisanje. To je odličen način, na primer, da preprečite namestitev neželene orodne vrstice.

Zaščitne funkcije malwarebytes-a so tisto, kar bi pričakovali od visokokakovostnega protivirusnega paketa, vendar je žal, da mu primanjkuje dodatnih funkcij.

Okrogla ena misel

Kar zadeva funkcije, je samo en zmagovalec. Tudi cenejši načrti Bitdefender vključujejo več funkcij kot Malwarebytes. Če vas ne zanimajo nič drugega kot osnovne zaščitne funkcije, bi morda zadostovali zlonamerni programi. Za večino je ta krog očitno zmaga Bitdefenderja.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

2

Cena

Primerjava cen protivirusnih izdelkov je izziv. Mnogi ponujajo več plačilnih načrtov in možnosti za več naprav, zato je težko ugotoviti, ali je izdelek vreden stroškov. Ogledali si bomo načrte, ki jih Malwarebytes in Bitdefender ponujata, da bi videli, kaj se izkaže na vrhu.

Bitdefender

Bitdefender ponuja nekaj odličnih promocij, vendar popusti veljajo samo za vaše prvo plačilo. Izberete lahko daljši termin, če boste uživali nižjo stopnjo na leto do tri leta.

Bitdefender Antivirus Plus je najcenejši načrt, vendar vključuje najmanj nekaj funkcij. Bitdefender Internet Security je naslednji paket, za razliko od Bitdefender Antivirus Plus pa vključuje zaščito spletnih kamer in požarni zid.

Na seznamu paketov Bitdefender je višji seznam Bitdefender Total Security. Ponuja zaščito do petih naprav in je poleg Windows in macOS edina možnost, ki vključuje podporo za iOS in Android. Pravzaprav je naš glas dobil kot najboljši antivirus za Mac.

Na vrhu kupa je Bitdefender Premium Security, ki ponuja vse funkcije Bitdefender Total Security, vključuje pa prednostno podporo, neomejen promet VPN in podporo za 10 naprav.

Trenutne ponudbe s popustom ščitijo do tri naprave. Obstaja možnost, da pokrijete samo enega, vendar na ta cenovni načrt ni popustov. Prvo leto boste za zaščito posamezne naprave plačali več, kot bi jih lahko zaščitili do pet v načrtu Bitdefender Total Security..

Skratka, več naprav, ki jih pokrivate, več boste plačali za privilegij.

Če izkoristite promocijske cene, so cene za Bitdefender ugodne in segajo od 29,99 USD na leto za Bitdefender Antivirus Plus do 89,99 USD na leto za Bitdefender Premium Security.

Če povečate funkcije med posameznimi stopnjami, je naročnina na Bitdefender vredna, če si lahko privoščite razliko. Če želite preizkusiti Bitdefender Total Security ali Bitdefender Premium Security, lahko izkoristite tudi brezplačno 30-dnevno preskusno različico.

Malwarebytes

Za osebno uporabo obstajata dve glavni možnosti za potencialne uporabnike zlonamerne programske opreme. Malwarebytes Premium zajema samo eno napravo, medtem ko Malwarebytes Premium for Home omogoča, da pokrijete do 10 naprav. Cene naraščajo z vsako napravo, ki jo dodate, podobno kot pri ESET NOD32 (preberite naš pregled ESET NOD32).

Oba načrta delujeta z operacijskim sistemom Windows, macOS, Android in Chrome OS. Če želite pokriti iOS napravo, boste morali prenesti aplikacijo Malwarebytes in plačevati dodatnih 1,49 USD na mesec.

Malwarebytes for Teams lahko zajema do 20 naprav s samostojnimi namestitvami, kar je dobra izbira za mala podjetja. Za večje organizacije je Malwarebytes Endpoint Protection for Business upravljana rešitev v oblaku, ki bo zaščitila toliko naprav, kot si jih lahko privoščite.

Poslovni načrti vključujejo napredne možnosti, kot so zmanjševanje izkoriščanja, da vas zaščitijo pred nepakirano programsko opremo, analiza obremenitve za preizkus neprepoznane zlonamerne programske opreme in zmanjševanje odkrivne programske opreme, da se prepreči šifriranje vaših datotek brez vašega dovoljenja. Prav tako lahko dodate vrhunsko podporo strankam zahvaljujoč zaščiti in odzivu končnih točk Malwarebytes.

Možnosti nadgradnje zlonamernih programov

Če želite pokriti samo eno napravo, se Malwarebytes Premium začne s privlačno ceno 39,99 USD na leto. Dodajanje naprav zviša stroške 10 USD na napravo, vendar je to še vedno konkurenčen načrt. Obstaja tudi brezplačna 14-dnevna preizkusna različica, ki vam omogoča, da preizkusite funkcije, preden kupite.

Okrogla dva razmišljanja

Malwarebytes Premium in Bitdefender Internet Security so v ceni podobni. Ključna razlika je, da Malwarebytes Premium zajema samo eno napravo. Bitdefender Internet Security zajema do tri naprave za isto ceno. Bitdefender Premium Security podpira do 10.

Če imate samo eno napravo, ki jo želite pokriti, je možno, da dve možnosti razlikujete glede na ceno. Zaradi tega bomo ta krog poimenovali žrebanje.

Krog: Cena Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

3

Uporabniku prijaznost

Po namestitvi in ​​nastavitvi ne bi smeli opaziti svojega protivirusnega programa, razen kadar je težava. Kako preprost je postopek namestitve, se lahko zelo razlikuje od izdelka do izdelka, pri nekaterih ponudnikih, kot je Norton, vas prosimo za popolno pozornost (preberite naš pregled Norton Security).

Podrobneje si bomo ogledali, kakšne izkušnje boste imeli pri nameščanju in uporabi Bitdefenderja in Malwarebytes.

Bitdefender

Namestitev Bitdefenderja ni hitro opravilo. Prenos tehta skoraj pol gigabajta in za namestitev smo potrebovali več kot 10 minut. Ko je to zmanjkalo, je bila preostala izkušnja odlična.

Vmesnik je med najboljšimi, kar smo jih videli. Večino glavnega zaslona zasedejo prilagodljive ploščice, znane kot “hitre akcije”. Dobite pet mest, ki ponujajo bližnjice do funkcij, ki jih najbolj uporabljate. Na nadzorni plošči lahko izberete skoraj katero koli funkcijo, vključno s stvarmi, kot so VPN, drobilnik datotek, sistemsko branje in orodja za čiščenje diska.

Bitdefender-odjemalec

Na levi strani zaslona so meniji. Do možnosti lahko dostopate pod naslovi “zaščita”, “pripomočki” in “zasebnost”. Na dnu vmesnika so tudi manjši meniji, vključno z nastavitvami.

V meniju »Nastavitve« lahko nastavite različne profile glede na to, kako uporabljate računalnik. Na primer profil “filma” ustavi prekinitve med gledanjem medijske vsebine. Profil “delo” onemogoči pojavna okna in zaustavi načrtovana preverjanja.

Kljub dolgotrajnemu postopku namestitve je Bitdefender eden najbolj uporabniku prijaznih protivirusnih izdelkov, ki smo jih uporabili. Pametna armaturna plošča pomeni, da je s prilagoditvijo vse vaše najljubše funkcije oddaljen le en klik.

Malwarebytes

Namestitev malwarebytes je hitra in preprosta. Potekal vas bo skozi postopek, tako da boste v kratkem času pripravljeni.

Čeprav armaturna plošča ni tako čista kot Bitdefenderjeva. Meniji na stranski vrstici so razdeljeni na ločene jezičke, tako da iskanje želene nastavitve lahko traja malo lova. Prav tako ni mogoče pritrditi najpogosteje uporabljenih nastavitev na nadzorno ploščo.

Zlonamerna plošča-nadzorna plošča

Z zajčjo luknjo v menijih je enostavno pasti in se znajti pred natančnimi nastavitvami, ki bi jih celo tehnični uporabniki lahko zmedli. Vendar je raven nadzora impresivna in bo všeč uporabnikom energije.

Skeniranje je enostavno in strelo hitro. Začetni pregled v naših testih je trajal manj kot štiri minute, čeprav je deloval s 100-odstotno uporabnostjo CPU-ja. Dobra novica je, da so Malwarebytes pripravljeni na skupno rabo, če imate še druge procese.

Številne možnosti, ki jih lahko nastavite z Malwarebytesom, so za nekatere morda presenetljive. Prav tako je iskanje lastnosti, ki jih želite, izziv. Če veste, kaj počnete, je treba za visoko raven nadzora povedati veliko.

Okrogle tri misli

Malwarebytes ima trden vmesnik in se enostavno namesti. V nasprotju s še enim protivirusnim izdelkom bi to lahko trajalo.

Kljub temu ima Bitdefender en najbolj uporabniku prijazen vmesnik, kar smo ga videli, in ga lahko označimo le za precej dolgotrajen postopek namestitve. Uveljavite to kot še eno zmago za Bitdefender.

Krog: točka prijaznosti do uporabnika za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

4

Zaščita

Vaš protivirusni program ima veliko odličnih funkcij, vendar bo zaradi svoje zaščite živel ali umrl. V tem krogu bomo primerjali rezultate treh neodvisnih laboratorijev in videli, kako vas Malwarebytes in Bitdefender varujejo.

Bitdefender

Bitdefender je eden najbolj ocenjenih protivirusnih izdelkov na trgu. Leto za letom je v laboratorijih za testiranje prejel skoraj popolne rezultate. Čeprav je včasih izgubil ocene za zmogljivosti, zlasti na manj zmogljivi strojni opremi.

V poročilu AV-Test od marca do aprila 2019 je Bitdefender prejel zaščitno oceno 6 od 6. Ponujal je 100-odstotno zaščito pred napadi zlonamerne programske opreme, ki niso bili brez vsakodnevnega dne, kar je pred povprečnim rezultatom v industriji 99,3 odstotka. Odkrili so tudi 100 odstotkov razširjene in razširjene zlonamerne programske opreme, odkrite v štirih tednih, ki so vodili k preizkusu.

Bitdefender-Blokirano spletno mesto

Kot navaja AV-Test, je delovanje Bitdefenderja vplivalo na hitrost računalnika. Začelo se je 19-odstotno upočasnitev zagona spletnih mest v primerjavi s povprečnim rezultatom 14 odstotkov. Kljub temu je bila zagon programske opreme le za delček počasnejši od povprečne ocene v industriji.

V testih podjetja AV-Comparatives od februarja do marca 2019 je imel Bitdefender 100-odstotno stopnjo zaščite in vrnil le en lažni pozitiven rezultat. Za primerjavo, F-Secure Antivirus je imel 14 lažno pozitivnih rezultatov (za celoten potek uporabe preberite naš pregled F-Secure Antivirus).

MRG Effitas je v svoji celostni analizi Q1 2019 podelil certifikat Bitdefender Level 1. To pomeni, da je bilo 100 odstotkov groženj zlonamerne programske opreme odkritih ob prvi izpostavljenosti ali iz znanih vzorcev vedenja. To je bilo boljše od nekaterih znanih protivirusnih blagovnih znamk, med njimi McAfee in Avast (preberite naš pregled Avast Pro). Bitdefender je vrnil tudi nič lažnih pozitivnih rezultatov.

Malwarebytes

V poročilu AV-Test od marca do aprila 2019 je Malwarebytes za zaščito dosegel 5,5 od 6. Aprila je ponudila zaščito pred 100-odstotnimi napadi zlonamerne programske opreme z ničmi, marca pa je uspela le 99,2 odstotka. To je pod povprečjem 99,3 odstotka v panogi.

V marcu in aprilu so Malwarebytes zaznali le 99,5 odstotka razširjene in razširjene zlonamerne programske opreme, odkrite v štirih tednih pred testom. Če povprečje v panogi znaša skoraj 100 odstotkov, to ni odličen rezultat.

Malwarebytes-Blokirano spletno mesto

Bolje je šlo pri rezultatih z 10-odstotno upočasnitvijo pri zagonu spletnih strani, kar je nad industrijskim povprečjem. Zagon programske opreme sicer ni bil odličen, vendar je bil za 22 odstotkov počasnejši, kar je več kot dvakratno povprečje v panogi.

Niti AV-primerjalniki niti MRG Effitas nimajo nedavnih rezultatov za Malwarebytes. Ob tem je MRG Effitas v svoji analizi celotnega spektra za prvo četrtletje 2018 spodlegel Malwarebytes.

Okrogle štiri misli

Bitdefender se je še enkrat izkazal kot ena najučinkovitejših možnosti, ko gre za zaščito in je bil AV-test certificiran kot “vrhunski izdelek”. Njeni rezultati za uspešnost so bili pod industrijskim povprečjem, vendar ne za veliko.

Malwarebytes ni naredil slabo, vendar ne nudi popolne zaščite pred napadi zlonamerne programske opreme in ni tako temeljito preizkušen s strani raziskovalcev kot Bitdefender. Po našem mnenju je Bitdefender jasen zmagovalec.

Okrog: Zaščitna točka za protivirusni virus Bitdefender

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

5

Podpora

Če gre protivirusna programska oprema narobe, boste morda ostali nezaščiteni, zato je nujna hitra in učinkovita podpora. V zadnjem krogu bomo primerjali ravni podpore, ki jih Bitdefender in Malwarebytes ponujata strankam.

Bitdefender

Ko gre za podporo strankam, ima Bitdefender vse. Na podporo strankam Bitdefender se lahko obrnete prek klepetanja v živo, telefonske podpore in e-pošte. Obstajajo tudi zbirka znanja, forum skupnosti in koristna video vsebina. Članki pomoči so razvrščeni po temah, da vam pomagajo pri iskanju skupnih nalog in funkcij.

Podpora za Bitdefender-Site

Forum uspeva in deluje. Hitro brskanje je pokazalo, da je na nova vprašanja običajno odgovoril član tehnične podpore v dnevu ali dveh. Prav tako je dobro ločeno in prikazuje samo objave, ki se nanašajo na vaše posebne izdelke. Forumi so na voljo tudi v več jezikih.

Klepet v živo in telefonska podpora sta na voljo neprekinjeno, z namenskimi telefonskimi linijami v 16 državah v različnih jezikih. Za vse ostale je na voljo svetovna 24-urna podpora v angleščini.

Malwarebytes

Malwarebytes ponuja klepet v živo, deluje pa od 13. do 17. ure. PST Ko smo poskušali vzpostaviti stik s agentom na klepetu v živo, je bilo čakanje več kot 10 minut. Tudi telefonske podpore ni bilo mogoče najti. Namesto tega smo bili prosili, da izpolnimo vozovnico za podporo.

Malwarebytes-Podpora za spletno mesto

Nova objava na forumu prejme splošen avtomatiziran odziv bota, ki ni koristen. Odgovori skupnosti so koristni in odgovarjajo na večino vprašanj, vendar ponavadi trajajo nekaj dni.

Obstajajo tudi videoposnetki z navodili in navodila za najpogostejša opravila, kot sta namestitev in aktiviranje. So dobro narejeni in enostavni za sledenje, vendar jih je omejeno, tako da vam ne bodo v veliko pomoč, če imate bolj zapletene težave.

Okrogle pet misli

Bitdefender ima odlično podporo s številnimi možnostmi za stike, ki delujejo 24/7 v več jezikih. Skupnost je dobro vodena in polna koristnih informacij.

Malwarebytes je kot podjetje veliko težje pridobiti. Klepet v živo je na voljo samo v določenih urah, in če želite govoriti s človekom, se boste borili. Forum je dober in sprehodi so lep dotik, vendar Bitdefender še enkrat odhaja kot jasen zmagovalec.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

6

Končne misli

Bitdefender je odstranjeval malwarebytes iz vode za vsako kategorijo, razen cene. Tudi v tej kategoriji je Bitdefender zajel več naprav po podobnih cenah.

Malwarebytes je opustošilo dejstvo, da ne nudi enake stopnje zaščite kot Bitdefender in nima funkcij, vendar je lahek za namestitev in enostaven za uporabo. Ni grozno, ampak v tem primeru je bil proti mnogo močnejšemu nasprotniku.

Bitdefender je bil očiten zmagovalec tudi v drugih naših primerjavah. To je naše najboljše priporočilo za protivirusno programsko opremo, saj ponuja odlično zaščito in najboljši vmesnik, ki smo ga videli pri protivirusnem izdelku.

Če si želite ogledati konkurenco Malwarebytesa in Bitdefenderja, preberite naše druge protivirusne preglede.

Zmagovalec: Bitdefender

Se strinjate z našim zmagovalcem? Kateri je vaš antivirus? Pustite nam komentar spodaj. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map