Bitdefender proti AVG: Plačano proti brezplačni v letu 2020

Če je vaš računalnik popolnoma izoliran od zunanjega sveta, se boste vedno soočili s tveganjem kibernetskega napada. To je lahko preljuba datoteka, ki ste jo prenesli, nenavadna e-poštna priloga, ki ste jo odprli, ali okužen USB-ključ, ki ste ga priključili. Kako je vseeno, to morate storiti, da se sami pripravite na morebitno škodo.


Zato imamo za zaščito protivirusno programsko opremo, kot sta AVG in Bitdefender. Ta bitka Bitdefender proti AVG ni toliko David proti Goliathu, kot je Goliath proti Goliathu. Oba sta priznana, cenjena in cenjena protivirusna orodja, zato ju bomo testirali, da bi videli, katera si zasluži naziv najboljše protivirusne programske opreme.

Preden začnemo s primerjavo teh dveh, si podrobneje oglejte naš pregled proti Bitdefender Antivirus in AVG pregled. Tako boste bolje razumeli razlike, slabosti in prednosti obeh, da boste lažje sprejeli končno odločitev.

Nastavitev boja: Bitdefender proti AVG

Ko primerjamo dva velika igralca, kot sta Bitdefender in AVG, je pomembno, da pokrijemo čim več zemlje. Dva v petih krogih bomo preizkusili, najprej pregledali lastnosti izdelka, preden bomo primerjali cenovne načrte, prijaznost do uporabnika, protivirusno zaščito in uporabniško podporo, preden boste dobili končno razsodbo..

Da bi vam olajšali, bomo izbrali zmagovalca in za vsak krog podelili točko. Prvi antivirus, ki si bo prislužil tri točke, bo zmagovalec. Po vsakem razdelku bomo ponudili kratek pregled, v katerem bomo razložili, zakaj smo sprejeli tako odločitev.

1

Lastnosti

Protivirusna programska oprema ni le ovira proti virusom. Ščiti vas pred vsemi oblikami kibernetske grožnje, od lažnega predstavljanja do odkupa. Več funkcij, ki jih ponuja protivirusni ponudnik, teoretičnejša je obramba teh programov.

Ogledali si bomo funkcije, ki jih ponujajo tako Bitdefender kot AVG. Če želite izvedeti več o tem, kako ostati varen v spletu, preberite naš spletni vodič o zasebnosti.

Bitdefender Antivirus

Zato je Bitdefender vedno znova na vrhu našega seznama priporočil. Število funkcij, ki jih ponuja, ga uvršča med najbolj varne antivirusne programske opreme na trgu danes, vendar so razporejene po celotni paleti izdelkov.

Nekatere funkcije, na primer Bitdefenderjeva »napredna obramba pred grožnjami« in »popolna zaščita podatkov v realnem času«, so standardne za vse Bitdefenderjeve načrte. To je del splošne zaščite Bitdefenderja, vendar je več kot le protivirusni program.

Bitdefender-značilnosti

Za začetek uporabniki Bitdefenderja prejmejo spletno filtriranje in zaščito pred sledenjem. Vključen je optični bralnik ranljivosti WiFi in nevaren skener programske opreme za preverjanje morebitnih varnostnih lukenj.

Za izboljšanje vaše spletne varnosti je na voljo več funkcij, vključno z zaklenjenim brskalnikom z imenom Bitdefender Safepay. 

Ta postopek deluje v izoliranem okolju in preprečuje, da bi kdo nadziral vašo spletno uporabo, kar je kot nalašč za spletno bančništvo ali nakupovalne seje. Na voljo je z navidezno tipkovnico, s katero zaustavite keyloggerje, ki beležijo vsa gesla ali občutljive podatke.

Ko gremo še korak naprej, Bitdefender ponuja tudi storitev VPN, čeprav kmalu ne bo dobil nobene nagrade kot eden najboljših ponudnikov VPN. 

Omejeni ste na 200 MB na dan in ga uvrstite v isto ligo kot brezplačni ponudnik VPN. Namenski ponudnik, kot je NordVPN, bi bil boljši, če je za vas pomembna zaščita VPN (glejte naš pregled NordVPN).

Bitdefender ponuja tudi upravitelja gesel. To dobro deluje z Safepay, saj vam omogoča varen dostop do gesel in varnih bančnih podatkov. Če želite, ga lahko uporabljate tudi s Chromom ali Firefoxom. Je malo osnovno in ni na isti ravni kot Dashlane, kot bo pokazal naš pregled Dashlane.

Nadalje se lahko zaščitite z zaščito spletnih kamer in mikrofonov (da preprečite radovedne oči in ušesa), omrežnim požarnim zidom, šifriranjem datotek in zaščito pred krajo. Nekatere od teh funkcij pa so na voljo le v najcenejših načrtih Bitdefenderja.

AVG

Bitdefender je morda eden naših najljubših, toda AVG ne zaostaja veliko. To je ena najboljših brezplačnih protivirusnih programov, ki so na voljo, vendar tudi njene vrhunske funkcije niso preveč slabe.

AVG-funkcije

AVG združuje osnovno zaščito pred navadno zlonamerno programsko opremo z zaščito pred odškodninsko programsko opremo in nekaj dodatkov, kot je zaščita priloge e-pošte. Uporabite tudi brezplačni brskalnik AVG, ki je vključen brezplačno.

Gre za novo različico Avast Secure Browser, kar ni presenetljivo, saj ima Avast AVG. Temelji na Chromiumu, osnovni kodi za Google Chrome, vendar vključuje različne dodatke za zasebnost, na primer zaviralec oglasov in osnovni upravitelj gesla (preberite pregled Chromium in pregled Google Chrome).

Uporabniki Premium bodo dobili dodatno varnost s požarnim zidom, zaščito spletnih kamer in izčrpnim orodjem za rezanje datotek. Za pošiljanje e-poštnih sporočil dobite tudi zaščito pred neželeno pošto in zaščito DNS, da preprečite lažne napade.

Z naprednejšim paketom AVG Ultimate lahko dodate tudi zaščito proti kraji. Kot dodaten dodatek lahko sklenete tudi dodatno naročnino AVG Secure VPN. Gre za prenovljeno različico Avast SecureLine VPN, zato si oglejte naš pregled Avast SecureLine VPN za popolno predstavitev.

Okrogla ena misel

AVG je impresiven brezplačen antivirus, vendar ponuja le spodoben izbor vrhunskih funkcij. Nekateri, na primer AVG Secure VPN, sploh niso vključeni v vašo protivirusno naročnino in zahtevajo dodatno naročnino.. 

Bitdefender v nasprotju s tem vključuje veliko širši nabor funkcij za uporabnike, brez dodatnih stroškov poleg protivirusne naročnine, ki bi jo plačevali, zato je tukaj boljša možnost.

Krog: Funkcije točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
AVG AntiVirus logotip

2

Cena

Cena, ki jo plačate za svojo zaščito, je lahko majhna ali velika. Če se zavezujete k večletnim protivirusnim načrtom, morate vedeti, ali je to dobro za vaš denar..

Glede na to moramo primerjati cenovno dostopnost Bitdefenderja in AVG-ja, da preverimo, ali je kateri od protivirusov vreden premium naročnine..

Bitdefender Antivirus

Če ste nova stranka, lahko prevzamete naročnino na Bitdefender z velikim popustom pri načrtih s pokritjem treh naprav. Popusti se gibljejo med 30 in 50 odstotki, odvisno od načrta.

Bitdefender ima štiri ločene načrte z različnimi cenami, odvisno od števila naprav, ki jih potrebujete pokritost, in števila let pokritosti, ki jih iščete. Bitdefender ponuja načrte, dolge od enega do treh let.

Večina funkcij je koncentrirana v glavnih načrtih Bitdefender Internet Security in Total Security. Vendar cenejši načrt, Bitdefender Antivirus Plus, ponuja več osnovne zaščite. Manjka mu več premijskih funkcij, na primer starševski nadzor ali šifriranje datotek, in je omejen na osebne računalnike Windows.

Prvi načrt, ki vključuje večino seznamov premijskih funkcij Bitdefenderja, je Internet Security, še ena možnost samo za Windows. 79,99 USD na leto brez popusta, za nove stranke pa je 44,99 USD na leto za pokritje treh naprav.

Bitdefender smo ocenili kot enega najboljših protivirusnih sistemov za Mac, vendar boste za uporabo Bitdefenderja na Macu potrebovali naročnino na Bitdefender Total Security. Ponuja tudi podporo za Android. Z uveljavljenimi popusti stane 49,99 dolarja na leto, kar je približno 5 dolarjev na leto dražje od internetne varnosti.

Videli boste tudi zaščito pred krajo, pri čemer načrti zajemajo pet ali 10 naprav. Če to ni dovolj, paket Bitdefender Family Pack (močno zniža 59,99 USD na leto za prvo leto) ponuja pokritost za 15 naprav.

AVG

Videli smo nekaj nenavadnih cenovnih načrtov protivirusnih ponudnikov, vendar AVG ne sodi v to kategorijo. Ima dva premijska načrta, ki uporablja svoj brezplačni protivirusni program kot odskočna deska. 

Vendar opozorilo za uporabnike Maca. AVG ponuja brezplačni Mac antivirus z osnovno zaščito, vendar brez dodatnega kritja, razen dostopa do AVG TuneUp ali AVG Secure VPN. Njihova vrhunska protivirusna zaščita je v veliki meri osredotočena na pokritost za osebne računalnike z Windows.

Za razliko od Bitdefenderja vam ni treba doplačati, da pokrijete več naprav. Prejeli boste neomejeno pokritje naprave, ne glede na naročnino. AVG Antivirus Free je odličen za zaščito pred najresnejšimi kibernetskimi grožnjami, toda prvi premium paket je AVG Internet Security.

Z 79,99 USD na leto boste brezplačno zaščito AVG dopolnili z zaščito brskalnika, zaščito spletnih kamer, omrežnim požarnim zidom, zaščito pred neželeno pošto in brezplačnim dostopom do AVG-ove Android Antivirus Pro aplikacije. Obstaja tudi šifriranje mape za zaščito najbolj občutljivih datotek in povečanje zaščite pred odkupi.

AVG Ultimate je drugi in najdražji paket AVG. To je 20 evrov na leto več kot AVG Internet Security, vendar sta tehnično dva paketa združena v enega. 

Poleg funkcij, ki jih pričakujete od AVG Internet Security, boste brezplačno dobili tudi dostop do programa AVG TuneUp – orodja za optimizacijo premij v višini 49,99 USD na leto. Optimizirali boste računalnik, odstranili datoteke in posodobili programsko opremo.

AVG TuneUp je podoben Avira’s System Speedup Pro, ki je vključena v Avira Prime, svojo najbolj premium naročnino (glejte naš pregled Avira).

Edina slaba stran je, da nekateri drugi dodatki za varnost, na primer Secure VPN, zahtevajo svojo naročnino. Glede na to, da ponudniki protivirusnih programov na splošno ne nudijo najboljšega pokritja VPN, si oglejte ExpressVPN ali alternativo iz naših VPN mnenj.

Okrogla dva razmišljanja

Osvežujoče je videti preproste načrte programa AVG, z zgolj dvema premium planoma in neomejenim pokritjem naprav. Načrti Bitdefenderja so v primerjavi s tem nekoliko bolj zmedeni in plačati boste morali, če imate več naprav, ki jih lahko pokrijete.

Kljub temu, brez vrhunskih AVG protivirusnih načrtov za Mac in brez popuščenih paketov, je mnogo ceneje skleniti naročnino na Bitdefender, zlasti v prvem letu.

Krog: Cena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
AVG AntiVirus logotip

3

Uporabniku prijaznost

Protivirusna programska oprema mora biti hitra, enostavna in enostavna za namestitev in uporabo. V tem krogu bomo ocenili, ali sta Bitdefender in AVG uporabniku prijazna ali ne, začenši z namestitvijo, preden podrobno pogledamo oba protivirusna odjemalca.

Bitdefender Antivirus

Če imate hitro internetno povezavo, lahko prenesete, namestite in posodobite Bitdefender v približno 10 minutah. Namestitvena datoteka je velika (približno 500 MB), vendar ne potrebuje večje interakcije po ponovnem zagonu, ko se namestitev začne.

To ni najhitrejši namestitveni program, ki smo ga videli. Webroot je s svojo velikostjo namestitvenega programa 5MB veliko hitrejši za namestitev (glejte pregled Webroot SecureAnywhere).

Bitdefender-odjemalec

Glavna odjemalca Bitdefenderja je osredotočena okoli armaturne plošče, s skupnimi dejanji za skeniranje računalnika ali dostop do vrhunskih funkcij, kot je Safepay. Armaturno ploščo lahko prilagodite svojim priljubljenim funkcijam za lažji dostop.

Bitdefender je rad v pomoč – pojavna okna na opravilni vrstici vas bodo opozorila, ko Bitdefender misli, da morate nekaj storiti, na primer preklopite na Safepay, ko dostopate do nakupa. Te lahko onemogočite v območju nastavitev, če se izkaže, da draži. 

Lahko jih tudi izključite s prilagojenimi profili, ki so navedeni pod nastavitvami. Nastavitve Bitdefender bodo preklopile pod določenimi pogoji, na primer, ko se povežete z odprtim omrežjem WiFi ali igrate računalniško igro.

AVG

Majhnega namestitvenega programa Webroota smo že omenili, toda za razliko od Bitdefenderja, AVG to lahko izzove. Priložen je namestitveni program, ki je manjši od 1 MB, namestitev pa je trajala približno dve minuti.

AVG-Installer

Na voljo imate dve možnosti: lahko preprosto kliknete »namesti« in pustite, da AVG ureja stvari, ali pa prilagodite svojo namestitev AVG in konfigurirate, katere funkcije želite imeti omogočene, preden je sploh nameščena.

Glavna stranka za AVG je čista, urejena in neverjetno preprosta. Niste preobremenjeni s funkcijami ali gumbi. Vaše funkcije so razvrščene v pet kategorij, od “računalnika” za splošno zaščito do “plačil” za zaščito pred nezaželeno pošto.

AVG-odjemalec

S klikom na razdelek se prikažejo posamezni “ščiti”, ki jih lahko prilagodite s klikom na ikono nastavitev v zgornjem desnem kotu. Najbolj vidna možnost za uporabnike na glavnem zaslonu odjemalca je “skeniranje računalnika”, ki bo začelo obsežno pregledovanje računalnika za zlonamerno programsko opremo.

Če želite, lahko optično branje prilagodite s šestimi prednastavljenimi možnostmi, tako da kliknete gumb za nastavitve poleg ikone za »skeniranje računalnika«. Izvajate lahko hitre preglede, zagonske ravni ali posebne specifikacije za odstranljive naprave ali posamezne mape.

Področje nastavitev vam omogoča nadaljnjo prilagoditev namestitve. Vsaka nastavitev vključuje opis, v katerem je razloženo, kaj naredi za lažjo navigacijo po nastavitvenem območju.

Okrogle tri misli

To je zahteven poziv, saj imata AVG in Bitdefender najboljše vmesnike za protivirusno programsko opremo, ki smo jih videli. AVG pa prenaša zmago s preprostejšimi možnostmi in jasnejšo prilagoditvijo v območju nastavitev ter veliko hitrejšo namestitvijo.

Krog: točka prijaznosti do uporabnika za AVG AntiVirus

Logotip Bitdefender Antivirus
AVG AntiVirus logotip

4

Zaščita

Zaščita je najpomembnejši del naše primerjave. Protivirusna programska oprema morda izgleda odlično, če pa vas ne ščiti pred nevarnimi grožnjami, je ni vredno namestiti.

Z uporabo poglobljenih poročil iz treh neodvisnih varnostnih laboratorijev bomo preučili kakovost zaščite, ki jo ponujata Bitdefender in AVG.

Bitdefender Antivirus

AV-TEST-ove preizkušnje v resničnem svetu v maju in juniju 2019 so pokazale majhen padec uspešnosti Bitdefenderja v primerjavi z zadnjim testom, z oceno zaščite 5,5 od 6. Čeprav v maju niso zamudili nobenih groženj, je junija padel na 98,8 odstotka.

Bitdefender-AVTest-junij19

Prav tako je prišlo do padca uspešnosti (gledano v odstotkih rezultatov), ​​vendar je Bitdefender imel skupno oceno 6 od 6. AV primerjalniki so na svojih zaščitnih testih februar-maj 2019 zabeležili podobno visoke ocene, saj so odkrili 751 od 752 nevarnosti in skupno 99,9-odstotno uspešnost.

Prav tako so v svojih preizkusih učinkovitosti aprila 2019 visoko ocenili Bitdefender, s čimer so si prislužili napredno nagrado Bitdefender AV Comparatives – najvišjo nagrado – tako za učinkovitost kot zaščito. To ga uvršča v isto ligo kot Kaspersky (poglejte si našo primerjavo Bitdefender vs. Kaspersky in naš pregled proti Kaspersky Anti-Virus).

MRG-Effitas je Bitdefenderju prinesel še eno visoko oceno v testu celotnega spektra “In the Wild 360” za prvo četrtletje. Imalo je 100-odstotno uspešnost od velikosti testnega vzorca 339 in prejel je “potrjeno” nagrado MRG-Effitas, skupaj z drugimi ponudniki, kot je F-Secure (glejte naš pregled F-Secure Antivirus).

AVG

Podjetje AVG si je med preizkusom uspešnosti v maju in juniju 2019 prislužilo podobne, čeprav ne popolne rezultate. Dobila je 5,5 od 6, s popolno 100-odstotno stopnjo zaščite v maju, vendar je ta junija padla na 97 odstotkov. Rezultati uspešnosti so bili boljši, pri 6 od 6.

AVG-AVTest-junij19

Februar-maj 2019 test AV-primerjalk je pokazal 99,2-odstotno uspešnost za AVG, kar ustreza McAfeeju (glejte naš pregled o popolni zaščiti McAfee). Od 752 vzorcev zlonamerne programske opreme je bilo odkritih 746, pri čemer jih je bilo šest zamujenih.

Tehnično gledano MRG-Effitas v svojem prvem tečaju 2019 ni preizkusil AVG-ja. Vendar so Avast preizkusili. AVG je hčerinsko podjetje večjega Avasta, in kot so se Avast potrdili v letu 2018, AVG zdaj uporablja enak osnovni motor za testiranje protivirusnih virusov kot Avast.

Glede na to je pogled na Avastov rezultat iz MRG-Effitasovega celotnega spektra pokazal 99,71-odstotno uspešnost in zgrešil 0,29 odstotka. Ni popoln rezultat, ki ga je dosegel Bitdefender, vendar še vedno dovolj za pridobitev enake “certificirane” nagrade 1. stopnje.

Okrogle štiri misli

Kot ste pričakovali od dveh najboljših ponudnikov protivirusnih programov, so bile ocene zaščite za AVG in Bitdefender skoraj popolne. Bitdefender ima nekoliko boljše rezultate, vendar premalo, da bi bil prepričljiv. Razlike med obema sta bile izredno majhne, ​​zaradi česar je bil v tem krogu remi.

Krog: Zaščita Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Bitdefender Antivirus
AVG AntiVirus logotip

5

Podpora

Če imate težave s protivirusno programsko opremo, se boste morda morali obrniti na podporo strankam. V tem zadnjem krogu bomo primerjali podporo za stranke, ki jo ponujata Bitdefender in AVG.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender je globalno podjetje z različnimi metodami podpore strankam. Če želite na primer podporo uporabnikom po telefonu, imate na voljo 16 regionalnih telefonskih linij.

Podpora za Bitdefender-Site

Če se raje ukvarjate s težavo na svojem osebnem računalniku, lahko prek klepeta v živo govorite s predstavniki za podporo Bitdefender ali pošljete podporno vozovnico po e-pošti, na voljo pa je podpora 24/7. 

Za kupce obstaja tudi baza znanja s preprostimi vodniki, ki raziskujejo, kako namestiti programsko opremo ali se spopasti s pogostimi težavami. Nekateri od teh vodičev so opremljeni z videoposnetki, vendar boste v nasprotnem primeru videli niz navodil s podpornimi slikami.

Obstaja tudi forum za podporo skupnosti, kjer lahko stranke postavljajo vprašanja in poizvedbe o podpori. Nanje se odzovejo tudi druge koristne stranke, vendar Bitdefenderjevo osebje nadzira forum in se na vprašanja odzove sam.

AVG

AVG ponuja tudi širok izbor metod za podporo. Z AVG se lahko pogovarjate prek klepeta v živo ali po telefonu. Obstajajo tri podporne linije 24/7 s sedežem v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji. Na spletnem mestu je na voljo tudi sistem za izdajo vozovnic po e-pošti.

AVG-Site-Support

Obstaja pogosta vprašanja, ki razlagajo vsako funkcijo izdelka, skupaj z nekaj priročniki, ki vam pomagajo namestiti ali odstraniti AVG ali spremeniti naročnino. Na splošno je pogosto zastavljenih vprašanj in verjetno boste našli dodatne informacije po forumu skupnosti.

Forum je nekoliko nenavaden, v njem so objavljene objave, razvrščene po najnovejših aktivnostih. Obstajajo ločeni razdelki za različne teme, na primer “AVG Protection”. Tako kot Bitdefender, se kupci in osebje pravočasno odzovejo na poizvedbe.

Če ste res obtičali, lahko plačate za vrhunsko tehnično podporo, kjer lahko osebje AVG z uporabo oddaljenih namiznih povezav nastavi stvari ali odstrani vse odkrite zlonamerne programske opreme. Vendar je to draga možnost, ki stane med 79 do 119 dolarjev na klic ali 199 dolarjev za neomejeno pomoč v letu.

Okrogle pet misli

Pričakujete 24-urno podporo od vrhunskih ponudnikov, kot sta Bitdefender in AVG. Z zbirko znanja in forumom Bitdefender je lažje krmariti kot AVG, za stranke pa je večje število regionalnih telefonskih linij. Bližje je, a Bitdefender je zmagal v tem krogu.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
AVG AntiVirus logotip

6

Končne misli

Bitdefender in AVG sta dva največja protivirusna sredstva in med njimi ni velike razlike. Oba sta imela impresivne ocene zaščite iz treh neodvisnih laboratorijev, oba pa imata za uporabnike široko paleto podpornih možnosti.

AVG ima lep vmesnik, vendar Bitdefender ponuja več vrhunskih funkcij, ki so vključene kot del vaših stroškov protivirusne naročnine, ne pa kot dodaten dodatek. AVG je naš najljubši brezplačni antivirus, vendar Bitdefender ostaja naša najboljša izbira za vrhunske kupce.

Zmagovalec: Bitdefender Antivirus

Če ne želite ne AVG ne Bitdefenderja, bi morali v naših protivirusnih člankih preučiti nekaj alternativnih možnosti. Sporočite nam vaše misli v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map