Avira proti Bitdefenderju: tesna protivirusna bitka leta 2020

Bitdefender in Avira sta naši dve najboljši protivirusni izbiri, kar se tiče naših pregledov, pa sta med najboljšimi izbirami protivirusne programske opreme, ki so trenutno na trgu. Skoraj v vsaki kategoriji dosegajo najvišje ocene, kar uporabnikom otežuje izbiro med njimi. Da vam pomagamo, preizkušamo Bitdefender in Aviro, da vidimo, kdo je najboljši.


Preden preberete dalje, bi bilo morda vredno pogledati naš ločen pregled o Bitdefenderju in reviji Avira. Tako boste dobili jasnejšo predstavo o vsakem protivirusu, vam pa omogočili, da raziščete njihove prednosti in slabosti, preden začnete teči Bitdefender v primerjavi z Aviro..

Nastavitev boja: Bitdefender proti Aviri

Naše primerjalno testiranje se bo nekoliko razlikovalo od naših posameznih protivirusnih pregledov. Oba protivirusna zdravila bomo primerjali v istih petih kategorijah kot ločeni pregledi, začenši s funkcijami, preden se premaknete na ceno, prijaznost do uporabnika, zaščito in podporo strankam.

Če potrebujete hiter odgovor, vam na koncu vsake kategorije ponudimo kratek pregled in odločimo o zmagovalcu. Vsaka kategorija dobi točko in prvi, ki je zaslužil tri ali več točk, je skupni prvak.

1

Lastnosti

Izbira protivirusa, ki bo ščitil le pred virusi, je v redu, vendar virusi niso edina kibernetska grožnja. Protivirus z golimi kostmi vas ne bo zaščitil pred lažnim predstavljanjem in tudi ne bo zaščitil celotne mreže pred poskusi vdorov.

Zato je pomembno, da pogledamo funkcije, ki jih kupci Bitdefender in Avira ponujajo, kar bomo naredili v tem krogu.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender je eden izmed naših najljubših protivirusov in trenutno je naše najboljše priporočilo. To je ena izmed najbolj varnih možnosti protivirusne programske opreme za uporabnike, deloma tudi zaradi številnih funkcij, ki jih ponuja.

Bitdefender-značilnosti

Bitdefender je v svojem bistvu vrhunski protivirusni program z obsežno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in ransomware. Branil vas bo pred najnovejšo, najbolj izpopolnjeno zlonamerno programsko opremo, zahvaljujoč svoji “napredni zaščiti pred grožnjami”, ki spremlja in blokira sumljive dejavnosti.

Vendar zaščita pred zlonamerno programsko opremo ni edini trik, ki Bitdefender zaviha. Na voljo je kot širok varnostni paket, z zaščito mikrofona in spletnih kamer, skupaj z zaščito proti sledenju in splošnimi razširitvami spletnega filtriranja.

Izkoristite lahko tudi optični bralnik, da poiščete v omrežju kakršne koli očitne ranljivosti, ki jih lahko odpravite. Obstaja tudi optični bralnik za vaš računalnik, ki išče negotovo programsko opremo.

Če vas skrbi kraja identitete, Bitdefender vključuje brskalnik s peskom, tako da lahko varno brskate po omrežju. Bitdefender Safepay deluje popolnoma izolirano: To je ločen brskalnik z navidezno tipkovnico, ki zaobide morebitne keyloggerje, ki shranijo gesla. 

Varno plačilo je idealno, če želite varno prijavljati v svojo banko ali če nakupujete prek spleta. Bitdefender združuje Safepay z brezplačno storitev VPN, čeprav ima omejitev 200 MB. Ker ni popolna VPN – in VPN niso v središču Bitdefenderja – se ne bodo dobro primerjali z najboljšimi ponudniki VPN.

Namesto tega se zgornja meja podatkov dobro ujema z brezplačnimi storitvami VPN. Če potrebujete boljšo zaščito VPN, bi bila ExpressVPN dobra alternativa (glejte naš pregled ExpressVPN). 

Bitdefenderjev vključen upravitelj gesel se dobro kombinira z varnim plačevanjem. Ponovno, kot Bitdefenderjev VPN, je dobra možnost vključiti, vendar se ne bo ujemala z upravljavcem gesel najvišjega nivoja, kot je Dashlane (glejte naš pregled Dashlane).

Bitdefender poskuša biti edini varnostni paket, ki ga potrebujete. Dodatne funkcije, kot so šifriranje datotek in zaščita pred krajo, so dobra dodatna oprema. Kot najboljša izbira na našem najboljšem antivirusnem seznamu za Android je Bitdefender dobra izbira za uporabnike Android-a, podpira pa tudi Mac in iOS.

Avira

Tako kot Bitdefender tudi Avira ni samo osnovni antivirus. Uporablja celoten izbor varnostnih izdelkov, ki so v ponudbi, in jih v mnogih primerih priloži skupaj z nekaterimi svobodnimi ali premium izdelki.

Avira-značilnosti

Avira Prime, rešitev “vse v enem”, je na vrhu kupa potencialnih kupcev Avire in omogoča popoln dostop do svojih premium izdelkov. Antivirus Pro in drugi izdelki Avira ponujajo tudi dostop do orodij Avira, vendar so nekatere od njih morda bolj omejene različice.

Avira Prime združuje različne druge izdelke Avira, vendar je Antivirus Pro njegova glavna ponudba. Antivirus Pro je Avira v realnem času zaščita pred zlonamerno programsko opremo, ki se dobro ujema z lastno zaščito Bitdefenderja. 

Avira ponuja tudi orodje za čiščenje sistema za zmanjšanje neučinkovitosti sistema in optični bralnik za prepoznavanje zastarele (in zato tvegane) programske opreme in njihovo posodobitev.

Avira nudi tudi varnostno zaščito za vaše spletno nakupovanje. Avira’s Privacy Pal bo omejil na stotine različnih skritih nastavitev zasebnosti, da omeji vaše spletno sledenje. Poskusite lahko tudi Phantom VPN, ki ga naročniki Avira Prime neomejeno uporabljajo.

Phantom VPN Pro je boljši od omejene ponudbe Bitdefenderja, vendar še vedno ni v isti ligi, kot so najboljši nadomestni VPN, kot je NordVPN (glejte naš NordVPN pregled).

Obstaja tudi upravljalnik gesel, podoben lastni ponudbi Bitdefenderja, ter varnost za mobilne naprave Android in iOS, ki blokirajo določena zlonamerna spletna mesta in klicatelje..

Avira bo morda pričakoval, da boste plačali nekoliko več za nekatere naprednejše funkcije, vendar so številne “premium” funkcije, kot je Phantom VPN, na voljo brezplačno, vendar z omejitvami. To pomeni, da lahko preizkusite zagon številnih funkcij Avira, o katerih ste radovedni, ne da bi vam bilo treba plačati vnaprej.

Okrogla ena misel

Vedno bo šlo za težko primerjavo med Bitdefenderjem in Aviro. Napolnjene so z naprednimi funkcijami, ki omogočajo konkurenčnost varnostnih paketov, z vrhunsko protivirusno zaščito. Tukaj ni veliko, kar bi ločilo.

Krog: Lastnosti Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Avira
Logotip Bitdefender Antivirus

2

Cena

Če ste se odločili za plačilo protivirusnega programa, morate poskrbeti za pošteno ceno njegovih lastnosti in kakovosti.

Bitdefender in Avira ponujata brezplačne izdelke, vendar nas zanimajo “premium” paketi, zato smo večinoma preskočili brezplačno razpravo o Bitdefender free proti Aviri. Upoštevajte to primerjavo s cenovnimi paketi, ki jih ponujajo te družbe.

Bitdefender

Nove stranke bodo imele največ koristi od cenovnih načrtov Bitdefenderja. Obstajajo veliki popusti – do približno 50 odstotkov – na načrte, ki pokrivajo tri naprave.

Za kupce obstajajo štirje načrti, cena, ki jo boste plačali, pa bo odvisna od števila naprav, ki jih želite pokriti, in dolžine pokritosti do treh let.

Na spodnjem koncu je Bitdefender Antivirus Plus. V paketih višjega cenovnega razreda primanjkuje nekaterih najbolj vrhunskih funkcij, kot so spletna kamera in zaščita pred krajo. Tudi na Macu ni na voljo, saj je paket samo za Windows.

Za nove člane je Antivirus Plus na voljo za približno 40 USD na tri naprave ali 59,99 USD na leto, če nimate novega popusta za stranke.

Skoraj popoln izbor vrhunskih funkcij je na voljo tudi v Bitdefender Internet Security, ki je naslednja stopnja Antivirus Plus. Ta ima za nove stranke velik popust, pri pokritju s tremi napravami stane 44,99 USD na leto, kar brez popusta znaša do 79,99 USD na leto.

Uporabniki Mac, Android in iOS bodo morali namesto tega nadgraditi na naročnino Bitdefender Total Security. Bitdefender je ena izmed naših možnosti kot najboljši antivirus za Mac, zato če ste uporabnik Maca, je vsekakor smiselno plačati dodatnih 5 USD na leto za Total Security v primerjavi z Internet Security, če ste nova stranka.

Večina paketov ponuja pokritost od ene do 10 naprav, toda Total Security je bolj omejen, namesto tega imajo načrti, ki zajemajo pet ali 10 naprav. Če zaščitite veliko družino z velikim številom naprav, boste potrebovali paket Bitdefender Family.

Družinski paket pokriva 15 naprav in za nove kupce prihaja z velikim popustom: 59,99 USD na leto, nato 119,99 USD na leto po tem..

Avira

Avira ima podoben način določanja cen kot Bitdefender, pri čemer lahko stranke z naročnino na Avira Prime izberejo število naprav, ki jih bodo pokrijele, od ene do pet, ali neomejeno pokritje naprav..

Lahko plačujete mesečno ali prihranite denar, če plačate kritje od enega do treh let. Za nove kupce ni nobenih velikodušnih popustov, vendar so cene podobne kot nedevidirane cene Bitdefenderja, z nekaj nihanja.

Bitdefender ne ponuja mesečne naročnine, zato je dobro videti Aviro, ki to ponuja. Avira Antivirus Pro, najcenejši načrt Avira, znaša 57,99 USD na leto in zajema tri naprave. 

Najcenejši načrt Avira stane 20 USD več kot Bitdefender Antivirus Pro, če imate promocijsko ceno Bitdefender za nove stranke. Vendar je načrt Avira Antivirus Pro za 2 dolarja cenejši od ne promocijske cene Bitdefenderja.

Avira Internet Security Suite je enak Bitdefender Internet Security. Na voljo je še nekaj dodatnih premijskih funkcij – vključno z Avira Password Manager Pro in Software Updater Pro – in stane približno 70 USD na leto. 

To je približno 10 USD ceneje od internetne varnosti Bitdefenderja, če nimate novega popusta za uporabnike, ali za približno 26 USD dražje, če ga imate.

Avira Prime je vrhunski paket Avira z vsemi vrhunskimi lastnostmi in se dobro ujema z Bitdefender Total Security in Bitdefender Family Pack.

Možnost Avira Prime, ki zajema pet naprav za 99,99 USD na leto, je 10 dolarjev večja od neprištete popolne varnosti Bitdefenderja ali 55 USD dražja od znižane popolne varnosti. 

Boljša vrednost je Avira Prime z neomejenim pokritjem naprav na 129,99 USD na leto. To je 10 USD na leto več kot nerazdeljeni družinski paket Bitdefender, vendar Avira ponuja neomejene naprave namesto 15 naprav Bitdefender.

Avira je cenovno zelo ugodna za pokritost in funkcije, mesečni paketi pa so za kupce cenovno ugodnejša. Samo AVG ponuja mesečni načrt s podobnim naborom funkcij in ugledom (glejte naš pregled AVG).

Okrogla dva razmišljanja

Spet z dobrimi kompleti funkcij in konkurenčnimi cenami imata tako Avira kot Bitdefender nekaj za vsakogar. Mesečni načrti Avire omogočajo cenovno ugodnejšo možnost, vendar Bitdefender to spopade z velikimi popusti za nove stranke. Z načrti znižanih cen Bitdefender premaga Aviro za celotno zmago v oblikovanju cen.

Krog: Cena za Bitdefender Antivirus

Logotip Avira
Logotip Bitdefender Antivirus

3

Uporabniku prijaznost

Kupci protivirusnih programov potrebujejo veliko zaščito, vendar morajo biti sposobni razumeti in uporabljati programsko opremo, ki so jo kupili. Prijaznost do uporabnika je pomembna; če ne morete krmariti protivirusnega sistema v krizi, imate težave.

Bomo videli, ali je Bitdefender ali Avira v tem krogu primerjave uporabnikom bolj prijazen. Začeli bomo s postopkom namestitve, preden bomo raziskovali odjemalce obeh programov.

Bitdefender

Postopek namestitve Bitdefender je precej preprost in hiter, čeprav ne najhitrejši, kot bo pokazal naš pregled Webroot SecureAnywhere.

Z dobro internetno povezavo lahko prenesete in namestite Bitdefender v približno 10 do 15 minutah. Ima veliko namestitveno datoteko (približno 500 MB), vendar je večji del namestitve avtomatiziran in zahteva malo interakcije uporabnika.

Bitdefender-odjemalec

Odjemalec Bitdefender se začne z osrednjim območjem nadzorne plošče. Tu je mogoče hitro dostopati do skupnih funkcij Bitdefenderja, kot je hitro protivirusno skeniranje. Nadzorno ploščo lahko prilagodite s skupnimi funkcijami, na primer varnim plačevanjem, če želite.

V levem meniju je dostop do drugih območij, kot so funkcije za zasebnost, enostaven. Bitdefender poskuša stvari čim bolj avtomatizirati, vendar se bodo v opravilni vrstici občasno pojavljale opomniki ali opozorila. Na primer, morda vas spodbudi, da ob obisku spletnega bančnega spletnega mesta uporabljate premijske funkcije, kot je Safepay.

Vsa opozorila ali opozorila se lahko izključijo iz območja nastavitev Bitdefenderja, do katerega lahko z lahkoto dostopate tudi na levem meniju. Če morate za določena okolja (na primer med delom ali igranjem) izključiti ali spremeniti nastavitve, lahko uporabite profile po meri.

Območje nastavitev je koristno z vključenimi koristnimi nasveti. Če niste prepričani o ničemer, kliknite ikono vprašalnika, ki jo najdete nad posameznim območjem.

Odjemalca Bitdefender ponuja dobro ravnovesje med tem, ko kupcu omogoča veliko izbire, da prilagodi namestitev Bitdefender-a in hkrati poskrbi, da začetniki ne bodo preobremenjeni.

Avira

Namestitvena datoteka za Avira je manjša od Bitdefenderja (177 MB v primerjavi s 500 MB). Namestitveni program je tekoč in dobro zasnovan, vendar boste morali potrditi nekaj dodatnih možnosti v primerjavi z namestitvijo Bitdefender.

Avira se bo prilagodil in konfiguriral, odvisno od naročnine izdelka. Če ste naročeni na dražji paket Avira, na primer Internet Security ali Prime, boste imeli ločeno območje nadzorne plošče, ki vam bo omogočil preprost dostop do vseh ostalih izdelkov Avira.

vmesnik za pregled avira

Na primer, uporabniki Avira Prime bodo Antivirus Pro kot del svoje naročnine videli poleg seznama drugih izdelkov, kot je Phantom VPN Pro. Če ste naročeni na Avira Antivirus Pro, boste imeli dostop samo do protivirusnega odjemalca.

Avira-odjemalec

Odjemalca Antivirus Pro je enostavno razumeti s svojim jasnim stranskim menijem. Območje »statusa« prikazuje trenutno stanje vaše zaščite, vključno z ransomware in spletno zaščito, z možnostjo hitrega skeniranja računalnika.

Do dodatnih funkcij, kot je omrežni požarni zid, lahko dostopate s pomožnega menija pod “moduli”. Ti razdelki so koristni nasveti za razlago namena vsake funkcije.

Avira vas ne obremenjuje z nepotrebnimi funkcijami ali nastavitvami. Tako kot Bitdefender ima tudi preprost vmesnik prednost, vendar lahko svoj protivirusni program prilagodite s klikom na ikono zobnika spodaj levo.

Območje nastavitev ni najlažje razumeti, vendar je obsežno. Obstajajo povezave do informacijskih vodnikov za določene nastavitve, na primer “Kaj je zaščitni oblak?”. Prav tako lahko s kazalcem miške premaknete nastavitve in v polju »opis« na dnu vidite razlago.

Čist videz Avire skriva močan antivirus pod seboj in, kot je Bitdefender, odvisno od vas. Večini uporabnikov ne bo treba hoditi daleč mimo načina “hitrega skeniranja”, a če boste morali, lahko zaščito prilagodite z lahkoto.

Okrogle tri misli

Kot ste pričakovali od teh vrhunskih protivirusov, je prijaznost do uporabnika izredno pomembna in med njimi ni veliko prostora. Tako Bitdefender kot Avira ponujata strankam, ki so enostavne za uporabo, vendar z veliko možnostmi za nastavitev nastavitev po želji.

Krog: Prijaznost do uporabnikov Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Avira
Logotip Bitdefender Antivirus

4

Zaščita

Ne kupujete antivirusov za to, kako dobro izgledajo. Zaščita je vse, in če vam protivirusna programska oprema ne ustreza, si tvegate.

V tem krogu bomo uporabili neodvisna poročila treh varnostnih preskusnih laboratorijev, da bomo primerjali zaščito ponudbe Bitdefenderja in Avire..

Bitdefender

Bitdefender je dobro opravil zaščitno testiranje AV-Test od maja do junija 2019. Čeprav so rezultati nekoliko padli od svojih prejšnjih testov, je vseeno dobro, skupni rezultat 5,5 od največ 6. 

Bitdefender-AVTest-junij19

Prišlo je do podobnega padca rezultatov uspešnosti Bitdefenderja, vendar je skupni rezultat ostal 6 od 6. 

Pri točkovanju za februar-maj 2019 v AV Primerjalcih je Bitdefender naredil izjemno dobro. Od 752 vzorcev je bilo 751 odkritih in blokiranih, s skupno 99,9-odstotno uspešnostjo. Preizkušanje uspešnosti AV Comparatives je dobro uspelo tudi za Bitdefender, saj je osvojil najvišjo nagrado Advanced + AV Comparatives.

To uvršča Bitdefender v isto kategorijo kot ESET NOD32 (oglejte si primerjavo Bitdefender v primerjavi z ESET NOD32 in naš pregled ESET NOD32).

Pri MRG Effitas je Bitdefender v testnem celotnem spektru Q2 2019 dobro dosegel rezultat. Od vzorca 398 ima Bitdefender 100-odstotno uspešnost, s čimer si je prislužil MRG Effitas-ov najvišji “certificirani” nivo 1, ki ustreza Kasperskyju (glejte naš pregled Kaspersky Anti-Virus).

Avira

V testnem programu AV-Test za Aviro v maju in juniju 2019 so se zaščitni rezultati učinkovito ujemali z Bitdefenderjevim, s skupno oceno zaščite 5,5 od 10. Rezultati uspešnosti so bili prav tako 5,5 od 6, kar je nekoliko nižje od ocene 6 Bitdefenderja.

Avira-AVTest-junij19

A testiranje AV-primerjalcev za Aviro od februarja do maja 2019 je bilo boljše od Bitdefenderja. Od 752 vzorcev je bilo vseh 752 blokiranih, rezultat, ki ga je uspelo izenačiti le protivirusu Kaspersky.

Rezultati uspešnosti so bili za Aviro v testiranju AV-Comparatives aprila 2019 nekoliko slabši. Od 14 protivirusov je Avira dosegla 13 od 14 za splošni učinek. Slabši je bil le Microsoftov Windows Defender (glej primerjavo Bitdefender proti Windows Defender). Na splošno je bila prejeta vmesna nagrada za napredno nagrado.

MRG Effitasov test celotnega spektra iz drugega četrtletja 2019 je pokazal skoraj popoln rezultat za Aviro. Od 398 vzorcev je bilo 397 blokiranih, kar je skupno uspešnost znašalo 99,74 odstotka. To je bilo še vedno dovolj dobro, da je MRG Effitas podelil Aviri svoj “certificirani” rezultat 1. stopnje, da se ujema z Bitdefenderjem.

Okrogle štiri misli

Zaščitni rezultati za Bitdefender in Aviro so bili izjemno visoki in zelo podobni. Vsak je imel samo enega ali dva zgrešena rezultata, kar je težko postaviti zmagovalca na obe strani. Ta krog je skupni žreb.

Krog: Zaščita Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Avira
Logotip Bitdefender Antivirus

5

Podpora

Če plačujete za protivirusno zaščito, pričakujte kakovostno podporo strankam. V tem krogu bomo poskrbeli, da vam bosta Bitdefender in Avira ponudili pravo raven podpore strankam.

Bitdefender

Kot pričakujete od mednarodnega podjetja, kot je Bitdefender, je za kupce na voljo veliko možnosti za podporo po vsem svetu. Za začetek je strankam na voljo skoraj 16 regionalnih telefonskih linij na skoraj vseh celinah.

Podpora za Bitdefender-Site

Če telefonska podpora ni za vas, se lahko pogovarjate s podpornim osebjem prek klepeta v živo ali pa pošljete poizvedbe o podpori prek e-pošte. Kupcem je na voljo podpora 24/7.

Na pogosta vprašanja strank lahko odgovorite z vodniki iz baze znanja. Vodniki so preprosti, vendar vsebujejo uporabna navodila, slike in videoposnetke, s katerimi lahko stranke vodijo do njihovih težav.

Izkoristite lahko tudi brezplačno podporo, ki jo ponujate na forumu za podporo, kjer bodo druge stranke in osebje odgovorili na vaša vprašanja.

Avira

Kot je razloženo v našem prvotnem pregledu Avira, je bila prava napaka Avire nedoslednost v podpori strankam. 

Podpora za Avira-Site

Z veliko zbirko znanja in uporabnim YouTubovim kanalom z vodniki in nasveti v več jezikih naredi veliko stvari. Baza znanja vključuje pogosta vprašanja in navodila, ki razlagajo, kako odpraviti določene napake ali težave.

Raziskovanje tako baze znanja kot YouTube kanala je težko, zato boste morali skrbno iskati, da poiščete želeno vsebino. Tako kot Bitdefender tudi tu obstaja skupnostni forum, s katerim lahko stranke postavijo kakršna koli vprašanja, pri čemer se bodo odzvali osebje Avire in drugi kupci..

Če potrebujete neposredno podporo, lahko izkoristite telefonsko in e-poštno podporo v več jezikih. To je na voljo samo za “premium” stranke in najprej se morate prijaviti, da to preverite.

Okrogle pet misli

Avira ima dobro podporo strankam, z obsežnimi vodniki in vrsto podpornih metod. Čeprav je Avira dobra, pa je Bitdefender boljši, z jasnimi vodniki, aktivnejšim forumom in širšim izborom možnosti za podporo strankam.

Krog: Podporna točka za Bitdefender Antivirus

Logotip Avira
Logotip Bitdefender Antivirus

6

Končne misli

Na Cloudwards.net smo veliki oboževalci Bitdefenderja in Avire in ta primerjava bo vedno težko izzvati. Če pogledamo prijaznost do uporabnikov in splošno kakovost zaščite, med temi protivirusnimi podjetji ni skoraj ničesar.

Avira in Bitdefender sta odlični za uporabo in imeli boste odlično izkušnjo, ne glede na to, katero protivirusno programsko opremo boste izbrali. Obsežni popusti Bitdefenderja za nove stranke in boljša podpora strankam gnajo Bitdefender nekoliko naprej. 

Zato Bitdefender ostaja naša najboljša izbira in naš skupni zmagovalec v tej primerjavi.

Zmagovalec: Bitdefender

Avira in Bitdefender sta vrhunska izdelka, vendar če iščete drugo možnost, si oglejte naše protivirusne članke o drugih primerjavah, pregledih in skupnih pregledih. Sporočite nam vaše misli spodaj in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map