Avast VPN vs ExpressVPN: Kako ukrepa SecureLine v letu 2020?

Danes si ogledamo dva ponudnika VPN, ki sta oba domnevno domača imena, vsaj v svetu kibernetske varnosti, vendar iz zelo različnih razlogov. ExpressVPN je eden – če ne najboljši – VPN danes na trgu. Ponaša se s številnimi funkcijami, odličnimi hitrostmi in vrhunsko varnostjo, o katerih si lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN. 


Avast ima na drugi strani velik tržni delež programske opreme za preprečevanje zlonamerne programske opreme. O tej programski opremi za preprečevanje zlonamerne programske opreme si lahko preberete v našem pregledu Avast Pro, danes pa si ogledamo poskus Avasta na VPN s SecureLine VPN. 

V našem pregledu Avast SecureLine VPN nismo bili preveč navdušeni nad njegovo splošno zmogljivostjo, vendar smo ugotovili, da je zelo uporabniku prijazen in ima odlične hitrosti. Odločili smo se, da bi bilo zanimivo, če bi ta dva velikana nasprotovali med seboj Avast SecureLine VPN vs. ExpressVPN..

Nastavitev boja: Avast VPN proti ExpressVPN

Za pošteno konkurenco morajo obstajati pravila. Za te VPN-je smo razvili devetookalno soočenje. Krogi vključujejo hitrost, varnost, prijaznost do uporabnika in uspešnost pretakanja.. 

Vsaka od teh kategorij se tehta enako, ker je vsaka pomemben vidik, ki ga ljudje iščejo pri izbiri VPN-ja. V vsakem krogu si ogledamo, kako se ponudniki med seboj primerjajo, nato pa izberemo zmagovalca. Zmagovalcu vsakega kroga se dodeli točka, tisti z največ točkami na koncu pa se razglasi za prvaka.

1

Hitrost

Vsak VPN smo testirali na istih petih lokacijah po svetu, da smo jih primerjali. Izvedli smo tudi osnovno meritev hitrosti interneta brez VPN, da bi videli, koliko izgube uspešnosti je povzročil vsak VPN.

Hitrosti Avast VPN

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiteno (UK)13194.3012.24
Nemčija49191,789,74
Rusija11439.396.03
Brazilija22841.301.12
ZDA.8575.042,62
Južna Koreja47218.943.07

Hitrost ExpressVPN

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten9161,8310.22
Pametna lokacija-Kansas City44105.497.94
Toronto3590,577.89
Amsterdam145103.124.48
Singapur24485.472.98
Japonska163100,824.84

ExpressVPN in Avast SecureLine VPN sta uspešno nastopala, vsaka trgovina pa na določenih lokacijah piha s časom pinga in hitrostmi prenosa. Videli smo, da je ExpressVPN v treh letih pinga premagal Avast SecureLine na treh lokacijah, Avast VPN pa na dveh lokacijah.

Kar zadeva hitrosti prenosa, je Avast SecureLine VPN uspel dobiti večjo pasovno širino na treh od petih lokacij, kar je bilo presenetljivo, saj je ExpressVPN v preteklosti naredil izjemno dobro, kot lahko vidite v našem najhitrejšem krogu VPN-jev. 

Kljub temu je ExpressVPN premagal Avast pri hitrostih nalaganja na vseh lokacijah. Še več pa je, da se je dejanska izkušnja uporabe ExpressVPN počutila veliko bolj odzivno. 

Avast SecureLine VPN lahko pogosto traja dve ali tri sekunde, da se strani začnejo nalagati, toda po tem se je zdelo, da je njegova hitrost dobro izkoristila. ExpressVPN se po drugi strani zelo hitro naloži, ne glede na to, kateri strežnik smo uporabili. 

Zaradi narave hitrosti, ki smo jo videli pri testiranju, je ta razlika v resničnem svetu odločilni dejavnik in v tem krogu je zmagal ExpressVPN.

Okrog: Točka hitrosti za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

2

Pretakanje

Začeli smo s testiranjem pretoka na najbolj neprizanesljivem spletnem mestu, ko gre za zavračanje VPN uporabnikov: BBC iPlayer. ExpressVPN je z lahkoto presegel BBC-jevo blokado, kot je bil Avast SecureLine VPN, ko smo uporabljali namenski strežni strežnik v Veliki Britaniji..

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Čeprav ExpressVPN nima namenskih strežnikov za pretakanje, se zdi, da so bili vsi njegovi strežniki v tej nalogi brezhibni brez kakršnih koli posebnih sprememb.. 

SecureLine VPN ima namenske strežniške strežnike in se je vdal v vsebino BBC iPlayer, vendar če mislite, da lahko uporabite Avast SecureLine VPN za Netflix, boste morda morali ponovno razmisliti. Netflix nam je poslal sporočilo o napaki, ko smo poskušali dostopati do njega s ameriškega pretočnega strežnika.

Zaradi tega je ta krog nedvomno zmaga za ExpressVPN, saj se je lahko prebil do katerega koli mesta, ki smo ga preizkusili, tudi brez namenskih strežniških strežnikov. To bi moralo presenetiti skoraj nikogar, saj je ExpressVPN prislužil mesto številka ena na našem najboljšem VPN-ju za predvajanje člankov nekaj časa nazaj.

Okrog: točka pretakanja za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

3

Varnost in zasebnost

Avast SecureLine VPN uporabnikom ne ponuja nobene izbire pri protokolih in šifriranju. Namesto tega uporabnike sistema Windows zaklene v šifriranje AES-256 in protokol OpenVPN. Če si oglejte članek o varnosti VPN, boste videli, da je ta kombinacija vrhunska in da boste varni in zdravi med spletom. 

Uporabniki Apple, ki želijo uporabljati Avastov VPN, bodo zaklenjeni v protokol IKEv2, ki se uporablja, ker se z operacijskimi sistemi Apple boljše igra kot pri OpenVPN. Ponuja tudi zanesljivejše delovanje in stabilnost, hkrati pa uporabnikom še vedno zagotavlja trdno zaščito. 

ExpressVPN uporabnikom ponuja tudi zlati standard OpenVPN z AES-256, pa tudi številne druge protokolske možnosti, kot sta L2TP in PPTP, ki jih pravzaprav nihče ne bi priporočal, vendar je lepo imeti možnost. Razširitev ExpressVPN za brskalnike doda tudi nekaj dodatnih plasti varnosti, na primer preprečevanje geolokacije HTML5.

Možnosti expressvpn-review-protokol

Kadar stvari Avast SecureLine VPN resnično razpadajo, gre za zasebnost uporabnikov. Avast ima zapleteno politiko zasebnosti, ki priznava, da Avast VPN vodi dnevnike. 

Ne samo to, ampak tudi vkopavanje v zgodovino podjetja kaže, da je beleženje Avast VPN uporabljeno od strane policije za uskladitev e-poštnega naslova z IP, da bi nekoga našli. 

 

Politika zasebnosti ExpressVPN je veliko bolj jedrnata in pregledna, ExpressVPN pa vladnim organom nikoli ni posredoval informacij, ker nima naslovov IP ali ničesar, kar bi dejansko pomagalo pri preiskavi. To je še dodatno podkrepljeno z dejstvom, da ga primanjkuje Britanskih Deviških otokov, ki imajo izjemne zakone o zasebnosti.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

4

Torrenting

Prejšnji del je tesno povezan z vprašanjem hudourništva. Tako ExpressVPN kot Avast Secure VPN na svojih platformah omogočata hudournike. Pravzaprav Avast SecureLine VPN celo gre tako daleč, da ponuja namenske strežnike P2P, česar ExpressVPN ne. 

Avast-SecureLineVPN-strežniki odjemalcev

Podobno kot smo razpravljali s pretakanjem, vendar namenski strežniki za nekaj ne pomenijo vedno boljše učinkovitosti ali vrhunske varnosti. Tako ExpressVPN kot Avast SecureLine VPN bosta med torrentom ohranila varno in zasebno povezavo, hkrati pa bosta med nalaganjem nudila solidne hitrosti..

Vendar je resnično pomembno, da ExpressVPN v bistvu ne more dajati informacij o vas organom (še posebej, če plačujete z bitcoinom, o čemer bomo kmalu razpravljali), medtem ko Avast VPN vodi dnevnike IP naslovov in jih preda organom.

Če ste se torej spraševali, ali je Avast VPN dober za hudourništvo, je kratek odgovor ne. Poleg tega v nasprotju s pomanjkanjem zasebnosti Avast VPN ima ExpressVPN tudi prednost razcepljenega tuneliranja in vam omogoča, da izberete, katere aplikacije uporabljajo povezavo VPN in katere uporabljajo običajni internet. 

expressvpn-pregled-nastavitve

To pomeni, da lahko z varno povezavo VPN nekaj mučite, hkrati pa prenašate druge manj občutljive datoteke ali preprosto brskate po spletu s polno hitro, nezaščiteno povezavo. 

Krog: Torrenting točka za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

5

Lokacije strežnika

Avast SecureLine VPN ima 55 strežnikov v 34 različnih državah. Celotno širjenje strežnikov je odmevno, nekatere težko dostopne lokacije dobijo prepotrebno pozornost, kot sta Nova Zelandija in Brazilija, vendar ima večina držav le en sam strežnik. To lahko povzroči težave s pasovno širino in lahko povzroči počasnejše delovanje v urah največje uporabe. 

V nasprotju s tem ima ExpressVPN več kot 2000 strežnikov v 94 državah. To je eden izmed najprimernejših strežnikov, ki danes šteje na trgu, in ExpressVPN omrežju nudi potrebno infrastrukturo, da lahko ure ure ogromno pasovno širino..

expressvpn-review-server-lokacije

Edini VPN, ki premaga to število lokacij, je HideMyAss, o katerem si lahko preberete v našem pregledu HideMyAss. Uporabnikom ponuja virtualni dostop do 290 strežniških lokacij v 190 državah. Pri tem je zanimivo, da je HideMyAss v resnici v lasti Avasta, zato se sprašujemo, zakaj se šteje, da je število strežnikov SecureLine VPN tako šibko. 

Okrog: Točka lokacij strežnika za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

6

Hkratne povezave

Začeli bomo s sočasnimi povezavami s ExpressVPN, saj so stvari lažje. ExpressVPN v bistvu ponuja en načrt z več časovnimi okviri, o katerih bomo podrobneje govorili v naslednjem razdelku, vendar vse te možnosti omogočajo pet hkratnih povezav.

Avast SecureLine VPN ni tako preprost. Na voljo je veliko načrtov v različnih časovnih okvirih, večina teh načrtov pa pokriva le eno napravo. Obstaja pa načrt Avast z več napravami, ki uporabnikom omogoča zaščito do petih naprav. 

Cene spletnih strani Avast-SecureLineVPN

Ker oba ponudnika ponujata načrt s petimi povezavami, se ta krog preprosto konča neodločeno. Če ste nekdo z več napravami, ki potrebujejo zaščito, predlagamo, da si ogledate CyberGhost bodisi v našem namenskem pregledu CyberGhost ali v naši ExpressVPN nasproti CyberGhost sestavljanju.

Krog: Hkratne povezave Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

7

Cenitev

ExpressVPN je ena od cenovnih možnosti, ko gre za VPN. Če si oglejte nekaj drugih člankov o tekmovanju, na primer ExpressVPN proti IPVanish, boste ugotovili, da je ExpressVPN ta krog v preteklosti že večkrat izgubil. 

Kot smo že omenili, ExpressVPN ponuja en načrt v treh obdobjih: en mesec, šest mesecev in 15 mesecev, kar je tehnično enoletna naročnina s tremi brezplačnimi meseci. Ta načrt je podoben pri cenah za več naprav Avast SecureLine VPN. načrt.

Vendar pa Avast VPN cena vključuje tudi številne možnosti za eno napravo, ki nudijo veliko vrednost tistim, ki jih zanima samo zaščita ene naprave. To je še posebej veliko za tiste, ki želijo le dobiti VPN za svoj telefon, saj letni načrt za en telefon pride z slabih 20 dolarjev na leto. 

Za razliko od ExpressVPN, Avast VPN ponuja brezplačno preskusno različico, ki uporabnikom omogoča sedem dni, da preizkusijo VPN, ne da bi mu posredovali nobene podatke. To ni tako velikodušen kot brezplačni načrt ProtonVPN, o katerem si lahko preberete v našem pregledu ProtonVPN, vendar je kljub temu odličen način, da preizkusite VPN.. 

Poleg brezplačne preskusne različice je mogoče tudi preklicati Avast VPN in prejeti vračilo, če to storite v 30 dneh po prijavi, vendar je enaka možnost na voljo tudi pri ExpressVPN. Kar zadeva možnosti plačila, Avast sprejema samo kreditne ali debetne kartice in PayPal, ExpressVPN pa te, bitcoin in še približno ducat drugih.. 

Težko je reči, kaj je od tega boljše glede cen. Avast VPN ponuja brezplačno preskusno različico, vendar ExpressVPN sprejme bitcoin in več drugih oblik plačila, ki jih Avast ne. Avast ponuja številne načrte, s katerimi lahko uporabniki ene naprave prihranijo denar, vendar načrt več naprav omogoča ceno primerljive. 

Na koncu, kateri od teh modelov cen je za vas boljši, bo odvisno od posameznika, kar pomeni, da bomo to krog poimenovali neodločen. 

Krog: Cene Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

8

Uporabniku prijaznost

Na prvi pogled oba VPN ponujata solidno uporabniško izkušnjo. Odjemalec Avast VPN je precej prazen, vendar to olajša iskanje tistega, kar iščete. ExpressVPN se po drugi strani dogaja veliko več, zlasti v meniju z nastavitvami. Kljub temu pa uspe ohraniti stvari dobro organizirane v vmesniku, zato je enostavna za uporabo kot enostavnejši Avast vmesnik.

expressvpn-pregled-zagon

Ko smo nekaj časa uporabljali vsako programsko opremo, smo z Avastovo stranko našli eno posebnost. Kadarkoli bi ga poskusili klikniti in povleči, se okno ne bi premikalo gladko z miško. Namesto tega je štrlelo po zaslonu.

Seveda je bilo to kar malo zaskrbljujoče in mislili smo, da z računalnikom morda ni kaj narobe, vendar je vsako drugo okno še vedno delovalo v redu, ko smo jih premikali. 

Avast-SecureLineVPN-Client-Disconnected

Prišlo je tudi do zamude med premikanjem miške in prestavljanjem okna Avast VPN. Ta zamuda je praktično onemogočila, da bi okno postavili tja, kamor smo želeli, da bi šlo, ker tudi ko bi prenehali premikati miško, bi okno še za trenutek potovalo, preden bi se tudi ustavilo. 

To je blažilo sicer uporabniku prijazen vmesnik in pomanjkanje kakršnih koli težav s ExpressVPN pomeni, da bomo to rundo predali ExpressVPN. 

Krog: točka prijaznosti do uporabnika za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

9

Lastnosti

Nekaj ​​osnovnih funkcij, ki jih vedno iščemo in pričakujemo, da jih bomo videli v vseh VPN. Te bistvene lastnosti vključujejo nekakšno sposobnost samodejne povezave in stikalo za uničenje. Obe funkciji močno vplivata na varnost storitve, zato če nobena od teh ne bo bistveno škodila VPN-ju. 

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Obe ponudnici imata na voljo te funkcije, vendar ExpressVPN zagotavlja boljšo celotno izvedbo. Na primer, Avast SecureLine VPN ima privzeto izklopljeno stikalo za odstranjevanje, česar nikoli ne priporočamo, medtem ko ga ima ExpressVPN vklopljeno od začetka. 

Ker oba VPN ponujata najbolj kritične lastnosti, smo si ogledali, katere dodatne funkcije so vključene, da ugotovimo, katera VPN je boljša. Kot smo že videli že večkrat – na primer v članku o ExpressVPN proti TunnelBear – je ExpressVPN zelo težko premagati, ko gre za funkcije.

ExpressVPN ima razdelitev tunelov, kar je neverjetno vsestranska funkcija, ki jo je presenetljivo težko najti, v našem pregledu StrongVPN pa najdemo še en primeren primer.. 

Razdelitev tunelov uporabnikom omogoča, da izberejo, kateri programi uporabljajo zaščitene povezave VPN in kateri uporabljajo hitrejšo in bolj odprto nezaščiteno internetno povezavo. Poleg tega ExpressVPN ponuja odlično funkcijo preizkusa hitrosti.

expressvpn-pregled-hitrost-test

Poleg tega, kot smo omenili v razdelku „varnost“, ExpressVPN ponuja štiri možnosti protokola, medtem ko Avast ponuja samo eno. Avastu manjka tudi razcepljenih tunelov. Z bolj natančnimi možnostmi za preklop in samodejno povezavo, pa tudi s razdeljenimi tuneliranjem in bolj raznolikimi varnostnimi možnostmi je ExpressVPN v tem krogu nepomemben.

Okrog: Funkcija točka za ExpressVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
Logotip ExpressVPN

10

Končne misli

Na koncu je ExpressVPN zmagal skoraj v vsakem krogu. Avast VPN nismo mogli uporabiti za Netflix, medtem ko ExpressVPN z njim ni imel težav. Težave smo imeli, ko se je Avastov vmesnik premikal po nenavadnih poteh, ko smo ga poskušali spremeniti, prav tako pa smo ugotovili, da Avast spremlja informacije o uporabnikih in jih je celo dal organom.

Zmagovalec: ExpressVPN

ExpressVPN nima nobene od teh vprašanj, poleg tega pa ponuja še veliko več funkcij kot Avast SecureLine VPN. Odločitev je jasna: tukaj je boljša možnost ExpressVPN. Če ste imeli izkušnje z enim od teh ponudnikov, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me