8 najboljših zaviralcev oglasov, ki leta 2020 delujejo s Chromom, Safarijem, Firefoxom

Ker se internet vse bolj prodaja, je oglaševanje postalo dejstvo spletnega življenja. V razponu od komaj opaznega do vsiljivega in spodrsljajnega desnega motečega oglasa lahko hitro izčrpate vse užitke, ki jih dobite na spletnem mestu. Na žalost je spletno oglaševanje tu še vedno, zato smo sestavili ta seznam osmih najboljših zaviralcev oglasov, da vam pomagamo, da jih sami izgnate.


Naš izbira številka ena (tako v celoti kot za Android) – AdGuard – se prikazuje na namizju in blokira oglase v vseh vaših aplikacijah. Če ga želite uporabljati, morate plačati, medtem ko sta naslednji dve vlogi na našem seznamu – uBlock Origin in AdBlock – brezplačni razširitvi brskalnika in naša najboljša blokatorja oglasov za Firefox in Google Chrome..

Sledijo R.O.B.E.R.T Windscribe in Cybersec NordVPN, ki sta odlični možnosti, če ste tudi na trgu za VPN. Končno, AdLock – še ena možnost za blokiranje oglasov na celotni napravi – predstavlja zadnji del skupaj z vgrajenimi zaviralci oglasov za Opera, Firefox in Safari.

Seznam najboljših blokatorjev oglasov za leto 2019

 1. AdGuard – najboljši blokator oglasov za Android
 2. uBlock Origin – najboljši Blokator oglasov za Firefox
 3. AdBlock – najboljši blokator oglasov za Chrome
 4. CyberSec iz NordVPN
 5. R.O.B.E.R.T iz podjetja Windscribe
 6. Brskalnik Firefox
 7. AdLock
 8. Opera brskalnik

1. AdGuard

Če ste pripravljeni odšteti nekaj denarja za izboljšanje svoje spletne izkušnje, potem AdGuard pri izbiri orodja za zaklepanje oglasov predloži najboljšo stavo. Za razliko od večine podobnih storitev AdGuard ni razširitev bloka oglasov, temveč namizna aplikacija.

Namesto da blokira oglase na spletnih straneh, ki jih obiščete, jih blokira po vašem sistemu, ne glede na to, ali so v vašem brskalniku, Skypeu, torrent odjemalec ali kaj drugega.

AdGuard-glavna plošča

Ta vseprisotnost ga loči od drugih vnosov na tem seznamu in je velik dodaten bonus, še posebej, če uporabljate veliko programske opreme, ki se opira na oglase, saj so te pogosto lahko bolj moteče (in jih je težje znebiti) kot tradicionalna spletna stran oglaševanje. Prav tako je zelo enostavno prilagoditi in prilagoditi svoje nastavitve v AdGuardu, saj je celotna stvar shranjena v čistem in urejenem vmesniku.

AdGuard Stealth

Poleg tega AdGuard popolnoma leti pod radar. Po obsežnem testiranju smo lahko obiskali vse vrste spletnih mest, ki uporabljajo prepoved blokatorjev oglasov, pri čemer nobena od njih ni bila nikoli pametnejša, da smo obiskali njihove spletne strani, ne da bi se morali ukvarjati z njihovimi oglasi. 

Če vaš brskalnik privzeto nima varnega brskanja, lahko AdGuard naredite težko dvigovanje in blokirate spletna mesta, za katera je znano, da vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali lažno predstavljanje.

V programu AdGuard je pod celim imenom, ki ga imenujemo “prikrita metoda”, vključenih cel kup zaščite zasebnosti. Lahko skrijete, kateri iskalni izraz vas je pripeljal na spletno mesto, prikrijete, kateri brskalnik uporabljate od Googla in celo blokirate parametre za sledenje URL-jem.

Zasebnost AdGuarda

Prav tako lahko nastavite časovnik za brisanje tako piškotkov tretjih in drugih oseb, kot tudi blokirate WebRTC, obvestila, spletna mesta, ki dostopajo do vaše lokacije, Flash in Java. Na koncu lahko napotke HTTP onemogočite, AdGuard pa lahko tudi prikrije vaš IP naslov in uporabniško sredstvo.

Kar zadeva ceno, AdGuard banke verjetno ne bo zlomil, saj vam bo celoletna naročnina nakazala 2,49 USD na mesec. Na voljo je 14-dnevno preskusno obdobje, da ga preizkusite in se odločite, ali vam je všeč, in tudi če boste končali plačilo naročnine, lahko v 60 dneh od nakupa dobite celotno povračilo. Licenca zajema tri ločene naprave, na voljo pa je tudi možnost enkratnega plačila 59,99 USD.

2. uBlock poreklo

Če vas ne zanima blokiranje oglasov na celotnem sistemu, ampak želite samo čisto brskanje, potem je uBlock Origin prava izbira za vas. 

Za razliko od AdGuarda uBlock obstaja zgolj kot razširitev brskalnika in tako deluje samo za oglase, ki se na spletnih straneh prikazujejo prek vašega spletnega brskalnika. Kljub temu se pri tej nalogi odlično obnese in si prisluži mesto na seznamu najboljših varnostnih razširitev brskalnika.

uBlock-glavna plošča

uBlock uporablja impresiven seznam filtrov in iz vsakega preskuševalnega oglaševalca oglasov je odkrival največje število oglasov in sledilcev z dokaj veliko maržo, celo prekašal plačljive možnosti na tem seznamu. Uspelo je tudi izogniti se prepovedi oglasnih blokov, kar pomeni, da vam ne bo treba rutinsko onemogočati, da bi obiskali svoje najljubše spletno mesto z oglasi.

uBlock-Filter-Seznami

UBlock je prav tako neverjetno lahek, saj porablja veliko manj sistemskih virov kot druge razširitve za Chrome, ki blokirajo oglase. Na žalost ima zasnova armaturne plošče občutek, kot da je naravnost izpred devetdesetih let prejšnjega stoletja, vendar če lahko prezrete odkrito grd uporabniški vmesnik, obstaja ogromno nastavitev in dodatnih zaščit, ki jih lahko nastavite.

uBlock-zasebnost

Na strani z zasebnostjo lahko onemogočite WebRTC in tako preprečite, da bi uhajal vaš IP naslov, pa tudi izklopil napotitve HTTP, poročila CSP in zahteve za prednastavitev. Obstaja tudi seznam seznamov filtrov, ki vam omogoča pregled vseh različnih filtrov oglasov, ki jih lahko omogočite.

3. AdBlock

AdBlock je poleg uBlocka še en velikan na svetu, ki preprečuje blokiranje oglasov. Ime je nekoliko zmedeno, saj ga ne gre zamenjati z AdBlock Pro ali AdBlock Plus, ki sta popolnoma ločeni končnici, ki nimata nobene zveze med seboj.

AdBlock-glavna plošča

AdBlock je na voljo kot razširitev za Firefox in Google Chrome (in tako za večino brskalnikov, ki temeljijo na Chromiumu, kot sta Vivaldi ali Brave) in večinoma deluje enako v obeh brskalnikih. Čeprav ne blokira toliko oglasov in zahtev za sledenje kot uBlock, ima veliko bolj čist in lažje razumljiv vmesnik.

V Chromu je na voljo tudi možnost, da blokira oglase v storitvah Twitch v živo, kar večina preprečevalcev oglasov ne zmore. Prav tako lahko nastavite seznam dovoljenih kanalov na YouTubu in tako zagotovite, da bodo vaši priljubljeni ustvarjalci vsebine še vedno zaslužili nekaj denarja. Podobno lahko dovolite »sprejemljive oglase«, ki omogočajo, da se nekateri vsiljivi oglasi prikazujejo.

AdBlock-Settings

AdBlock ponuja tudi nekaj manjših zaščit zasebnosti s pomočjo EasyPrivacy, kar na preprost način preprečuje, da bi spletna mesta ugotovila, kje ste fizično, s katerega spletnega mesta ste prišli in svoj IP naslov. Na žalost uporablja nekoliko več RAM-a kot uBlock, vendar če uporabljate Google Chrome, poraba RAM-a verjetno vseeno ni previsoka na vašem seznamu pomislekov.

4. CyberSec iz NordVPN

CyberSec je zaviralec oglasov, ki je vključen v ponudbo NordVPN, in če želite popolno ukinitev njegovih funkcij, pojdite na naš NordVPN pregled. To je tudi eden naših najboljših ponudnikov za najboljšega ponudnika VPN, zato je vsekakor vredno razmisliti, ali ste na trgu za virtualno zasebno omrežje.

Nastavitve CyberSec

NordVPN ne ponuja nobenih statističnih podatkov o tem, koliko CyberSec blokira za vas, zaradi česar je težko doseči empirične rezultate o njegovi uspešnosti. Ne glede na to se nam je zdelo, da dobro blokira oglase, saj jih med testiranjem nismo videli. CyberSec se tudi uspe skriti, kar pomeni, da pri obisku določenih spletnih mest ne boste pozvani, da “onemogočite blokiranje oglasov”..

NordVpn-Povezani

Ena od težav s programom CyberSec (ki ga deli R.O.B.E.R.T, naš naslednji vnos) je ta, da morate za njegovo delovanje biti povezani s strežnikom VPN. Če želite imeti stalno povezavo z omrežjem VPN, to ni težava, vendar bo večina uporabnikov kljub temu želela blokirati oglase, ko gredo prek običajne povezave, kar bi zahtevalo ločeno razširitev.

5. R.O.B.E.R.T iz podjetja Windscribe

Windscribe je ponudnik VPN, ki je na vrhu našega seznama najboljših brezplačnih storitev VPN. Če želite izvedeti o celotni storitvi, se lahko pomaknite v naš pregled Windscribe, tu pa bomo iskali izključno vgrajen sistem za blokiranje oglasov, ki je priložen storitvi R.O.B.E.R.T.

Ker Windscribe ne ponuja nobene statistike – podobno kot CyberSec NordVPN-a – je težko natančno povedati, kako učinkovit R.O.B.E.R.T blokira oglase, vendar se je v naših testih zdelo dovolj dobro. 

Zaznani Windscribe-AdBlocker

Žal svoje dejavnosti ne uspe skriti pred spletnimi mesti, ki jih iščejo, kar pomeni, da vam bo dober del novic na primer preprečil branje njihove vsebine, ne da bi prej onemogočili Windscribe.

Nastavitve blokatorja vetrov

R.O.B.E.R.T poleg oglasov blokira tudi sledilce, elemente družbenih medijev in zlonamerno programsko opremo. Omogoča tudi nekaj zaščite zasebnosti, tako da blokira WebRTC, puščanje lokacije in informacije o časovnem pasu, prav tako pa vam omogoča, da rutinsko osvežite svojega uporabniškega agenta, da skrijete svojo identiteto.

6. Brskalnik Firefox

Če pogledate skozi nastavitve Firefoxa, si ne boste mogli ogledati besedne zveze “zaviralec oglasov”, vendar je kljub temu ena vgrajena v brskalnik. Namesto da bi svoj sistem klical v blokator oglasa, se Firefox sam odloči za izraz »zaščita za sledenje«. 

Čeprav ne blokira toliko zahtev kot namenski zaviralec oglasov, vseeno opravi precej spodobno delo in se tudi uspe skriti pred skripti za odkrivanje bloka oglasov.

Nastavitve sledenja Firefox-a

Če iščete več informacij o brskalniku, si oglejte celoten pregled Firefoxa.

7. AdLock

AdLock je še en blokator oglasov v celotni napravi, ki se nahaja v naši izbiri številka ena, AdGuard. Na žalost je AdLock opravil spodobno zaposlitev in blokiral oglase, je zaznal in blokiral veliko manj zahtev kot AdGuard. 

AdLock-glavna plošča

Je tudi precej dražji z enoletno licenco s cenovno ceno 36 USD, ki zajema šest ločenih naprav. Prav tako imate možnost plačati 90 USD za isto licenco, vendar tokrat za vse življenje.

AdLock-Settings

Obstaja dvotedenska preizkusna odločitev, da se odločite, ali vam je storitev všeč in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, če ne ustreza vašim pričakovanjem. Prav tako ni ničesar na področju naprednejše zaščite zasebnosti, kot sta blokada WebRTC ali zaščita IP, kar je še en razlog, da je AdLock tako daleč na seznamu v primerjavi s svojimi konkurenti.

8. Opera Browser

Opera vgrajen zaviralec oglasov je spodoben za blokiranje oglasov, vendar je težko natančno povedati, kako se sklada z našimi drugimi izbranci, saj brskalnik ne daje nobene statistike o tem, koliko oglasov je uspel blokirati. Čeprav se je zdelo, da deluje dovolj dobro – med prikazovanjem nismo videli veliko oglasov – Opera ima veliko težavo s prikrivanjem svojega blokatorja oglasov s spletnih mest.

Opera-Adblock-Settings

Kolikor lahko povemo, se je skoraj vsaka spletna stran, ki uporablja zaznavanje blokiranja oglasov, lotila dejstva, da smo blokirali oglase z Opera, ki nas je zaklenila iz številnih različnih spletnih strani. To je velika težava za blokiranje oglasov in glavni razlog, zakaj je Opera vse do dna tega seznama.

Zaznana Opera-AdBlocker

Opera prav tako ne blokira oglasov na Facebooku, zaradi česar mislimo, da je sklenila nekakšen dogovor s platformo za prikazovanje svojih oglasov, kar ni ravno dober videz funkcije za blokiranje oglasov. Če želite izvedeti več o brskalniku kot celoti, preberite pregled našega Opera.

Opera-Facebook

Najboljši brezplačni blokator oglasov: uBlock poreklo

UBlock Origin smo že podrobneje opisali v tem članku, zato se tu ne bomo trudili ponavljati. Dovolj je povedati, da je uBlock vrhunski zaviralec oglasov, in dejstvo, da je popolnoma brezplačen, je samo zaledenitev na torti. Če ne želite, da bi plačevali denar za blokiranje oglasov, je uBlock najboljša možnost.

Druga možnost, ki jo boste morda želeli preveriti, je AdBlocker Ultimate, ki je tako Firefox kot razširitev za Chrome.

Najslabši blokiranji oglasov

Zunaj naših zgornjih krajev je tam še več “zaviralcev oglasov”, ki so malo več kot prevare. Ti se ponašajo s tem, da so resnično slabi pri blokiranju oglasov, do shem za zbiranje podatkov, ki vas niti ne poskušajo ustrezno zaščititi..

Nekatere od teh storitev, kot sta AdBlock Pro in uBlock Plus, se namenoma prikrivajo z uporabo imen, ki so podobna zakonitim zaviralcem oglasov, v upanju, da bodo uporabnike zmedli pri nalaganju njihove programske opreme. Drugi, kot so Smart Popup Blocker, Webutation ali HD za YouTube, niso tako zahrbtni, vendar še vedno niso vredni vašega časa ali prostora na disku.

Ena storitev – AdBlock Plus – je večinoma povsem sprejemljiva možnost za blokiranje oglasov, z enim pomembnim opozorilom: podjetjem je potreben denar, da dovolijo svoje oglase. Večino časa to ne bo opazno, tako da, če vam je AdBlock Plus resnično všeč, ga lahko še naprej uporabljate, vendar je takšno vedenje vsaj bistveno navzkrižje interesov, če ne že čezmejna goljufija.

Izbira najboljših blokatorjev oglasov

Najpomembnejše merilo pri odločanju, kateri blokatorji oglasov so najboljši, je seveda, kako učinkoviti so pri blokiranju oglasov. To vključuje delovanje YouTube oglaševalcev oglasov, vendar tudi odstranjevanje drugih vrst video oglasov, nadležnih oglasov s pasicami, sledenjem zahtevam in kakršnim koli drugim oglasom, na katere se lahko domislite..

Poleg osnovne funkcionalnosti blokiranja oglasov smo preučili tudi, koliko dodatne zaščite nudi vsaka storitev. To se večinoma vrti okoli blokiranja različnih sledilcev in večje zaščite zasebnosti. 

Nekateri zaviralci oglasov sklepajo tudi pogodbe z določenimi spletnimi mesti, ki omogočajo prikazovanje oglasov na njihovih domenah, kar predstavlja velik navzkrižje interesov in lahko hitro blokira blokatorja kot neuporabnega.

Ker so oglasi tako pomemben sestavni del spletnega podjetja, so mnogi uvedli ukrepe za odkrivanje, kdaj uporabniki blokirajo oglase, in jim nato omejili dostop do vsebine. Blokator oglasov, ki lahko ovira te omejitve, je takoj veliko bolj privlačen od tistih, ki tega ne morejo.

Blokatorji oglasov dejansko delujejo?

V glavnem da. Blokatorji oglasov delujejo tako, da skenirajo skripte, ki se izvajajo na spletnem mestu in jih navzkrižno sklicujejo s seznamom znanih oglasnih skript. Če se karkoli ujema, se skriptu prepreči nalaganje, zaradi česar se oglas ne bo prikazal. Čeprav običajno ni mogoče dobesedno blokirati vseh oglasov, se najboljši blokatorji oglasov precej prekleto zaprejo.

Ali so blokatorji oglasov nezakoniti?

Blokatorji oglasov so popolnoma zakoniti in nikoli ne boste naleteli na kakršne koli pravne težave zaradi namestitve in uporabe med brskanjem po internetu. Čeprav zagotovo lahko ugovarjate, da gre za krajo (in prepričani smo, da so nekateri odvetniki tam poskusili) se še nihče ni soočil s pravnimi posledicami za uporabo blokatorja oglasov..

Kljub temu, da z nameščanjem blokatorja oglasov in brskanjem po internetu ne boste zagrešili nobenega kaznivega dejanja, je treba upoštevati, da vsako spletno mesto, ki ga obiščete, ki temelji svoj poslovni model na oglasih, od vašega obiska ne bo videlo nobenega prihodka. Če ste velik oboževalec določenega spletnega mesta in želite svoje delo zagotoviti, da še naprej deluje, razmislite o seznamu dovoljenih s seznama.

Končne misli

Na koncu dneva je na voljo veliko možnosti, med katerimi lahko izbirate, ko gre za blokiranje oglasov. Če ste pripravljeni plačati majhno pristojbino, je AdGuard enostavno najboljša možnost, saj dobite pokritost na celotni napravi in ​​odlične zmogljivosti. 

Po drugi strani sta uBlock Origin in AdBlock popolnoma brezplačna in odlična za blokiranje oglasov v vašem brskalniku, tako da, če ste tu, je to lahko tudi ena od teh možnosti, ki vas ne bo stala niti penija.

Kaj menite o naši izbiri zaviralcev oglasov? Ste imeli slabe izkušnje s katerim od njih ali smo pogrešali vaš najljubši izbor? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map