Sync.com vs SpiderOak ONE: Care face ce?

Sunt două dintre cele mai bune servicii cloud disponibile astăzi, fiecare având un suport deosebit pentru confidențialitatea utilizatorilor. Cu toate acestea, Sync.com și SpiderOak ONE nu joacă exact pentru aceeași echipă. Sync.com ocupă astăzi cel mai bun serviciu de stocare în cloud, în timp ce SpiderOak ONE este un membru apreciat al celui mai bun club de backup online..


În ciuda acestei diferențe, cu siguranță am putea să ne luptăm cu alegerea între cei doi. SpiderOak ONE, la urma urmei, are câteva trucuri de stocare în cloud precum sincronizarea și distribuirea fișierelor. Între timp, Sync.com funcționează excelent pentru a vă asigura fișierele cele mai valoroase, chiar dacă nu poate efectua copii de rezervă programate.

Fiind prietenii care susțin că suntem, am decis să vă ajutăm să faceți alegerea între cei doi. În continuare, vom descompune diferențele de bază dintre Sync.com și SpiderOak ONE, astfel încât să aveți o idee mai bună despre ce se obține. Nu uitați să consultați instrumentul nostru de comparare în cloud pentru mai mult ajutor.

Avem, de asemenea, o recenzie completă Sync.com, plus o recenzie SpiderOak ONE, precum și un rezumat video al acestui articol.

Sync.com vs. SpiderOak: Cloud Storage vs. Backup Online

Am detaliat diferențele dintre stocare și copie de rezervă într-o oarecare adâncime, așa că nu vom reîncărca întregul shebang aici. Versiunea scurtă este că stocarea în cloud este proiectată pentru a elibera spațiul de pe hard disk, sincroniza dispozitivele și partajează conținut. Între timp, backup-ul online este menit să reproducă cu fidelitate hard disk-ul în caz de accident, furt sau un alt dezastru.

După cum am menționat, Sync.com se încadrează ferm în categoria de stocare în cloud. SpiderOak ONE este un serviciu de backup online, dar unul dintre puținele care încearcă să îmbine liniile tradiționale între stocare și backup. Face acest lucru oferind atât funcții de sincronizare, cât și de partajare de fișiere.

Dacă SpiderOak ONE face sau nu o soluție mult mai versatilă decât Sync.com nu este cu adevărat în discuție. O face. Cu toate acestea, acest lucru este necesar, trebuie să știți multe despre SpiderOak ONE înainte de al alege pe Sync.com sau orice altă opțiune de stocare în cloud.

Cel mai important, cel mai important lucru pe care trebuie să-l obțineți absolut este că, în timp ce SpiderOak vă permite să sincronizați și să partajați fișiere, acesta nu vă va ajuta să economisiți spațiu pe hard disk. Sync.com va.

Deși critică, această diferență între Sync.com (sau orice spațiu de stocare în cloud) și SpiderOak este destul de ușor de înțeles. Alte diferențe nu sunt. SpiderOak ONE, deși este grozav în multe privințe, este unul dintre cele mai grele servicii pentru a-ți înfățișa capul, motiv pentru care am scris un întreg ghid SpiderOak ONE.

Următorul, vom explora unele dintre cele mai nuanțate diferențe între cele două servicii oferite. O vom lua pas cu pas și cot la cot, astfel încât să puteți lua decizia corectă între cel mai bun serviciu de stocare în cloud de cunoștințe zero și unul dintre cele mai versatile instrumente de backup online.

Spațiu și cost

Sync.com este una dintre cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud. Vă puteți înscrie fie pentru 500 GB de stocare pentru puțin sub 50 USD pe an, fie de patru ori cu 2 TB pentru doar două ori prețul.

Într-adevăr, SpiderOak ONE, deși un preț rezonabil pentru un serviciu de backup online, nu vă va face cel mai mare cinci contabil. 1 TB de rezervă costă în jur de 120 USD pe an. Cel mai ieftin plan, care este de 60 de dolari pe an, vă va oferi doar 100 GB de rezervă.

Dacă sunteți în căutarea unui volum mare de gigabyte, Sync.com aruncă SpiderOak ONE cu o ușurință relativă. Despre singurul avantaj pe care îl obțineți cu SpiderOak ONE este că puteți plăti lunar în lună, în timp ce Sync.com necesită un angajament anual.

În lumina acestui angajament anual, este posibil să doriți mai întâi să încercați serviciul. Sync.com vă oferă 5 GB pe viață gratuită. De asemenea, compania a lansat un program de recomandare cu adevărat bun, care vă oferă 1 GB spațiu de stocare suplimentar pentru fiecare prieten pe care îl faceți referire, fără limită pentru câți puteți convinge.

Abordare de găzduire de fișiere

După ce v-ați înscris, metoda de introducere a fișierelor în cloud este foarte diferită pentru Sync.com față de SpiderOak ONE.

Instalați clientul Sync.com pe computerul Windows sau Mac și în sistemul dvs. de fișiere va fi creat un folder special de sincronizare. Tot ce trebuie să faceți pentru a trimite fișiere în cloud este să le plasați în acel folder.

În mod alternativ, puteți muta fișierele în Sync.com Vault, care este o arhivă de fișiere sigură. Puteți încărca fișiere în Vault prin interfața web Sync.com sau puteți face clic dreapta pe fișierele din sistemul dvs. de fișiere și puteți alege „copiați în Vault”. Fișierele pot fi, de asemenea, încărcate în folderul dvs. de sincronizare prin intermediul GUI web.

Pentru a introduce fișierele în cloud SpiderOak, va trebui să instalați și un client. Cu toate acestea, în loc să le adăugați la un folder de sincronizare, trebuie să creați un plan de rezervă, cel puțin la început.

Ca și în cazul celor mai multe copii de rezervă, partea inițială a procesului cu SpiderOak poate fi un pic cam obositoare. Ideea de bază este că trebuie să selectați toate dosarele și fișierele pe care doriți să le adăugați în planul dvs. de rezervă.

SpiderOak ONE ajută unii, permițându-vă să selectați o categorie din partea dreaptă pentru backup automat, dar sunteți limitat la anumite locații, cum ar fi desktop, documente sau dosare de imagini.

Pe viitor, orice fișier plasat într-un folder etichetat pentru backup va fi trimis automat spațiului dvs. cloud SpiderOak ONE. Adică, dacă nu intrați în client și dezlegați respectivul fișier.

Sincronizare fișier

Sync.com folosește un folder de sincronizare pentru a trimite fișiere în cloud. Acesta nu este un lucru pe care îl fac majoritatea serviciilor de backup online, cu câteva excepții precum SpiderOak.

Asta înseamnă că există o altă modalitate de a trimite fișiere în cloud cu SpiderOak, în afară de a le pune într-un folder etichetat pentru backup: le puteți plasa în folderul de sincronizare pe care SpiderOak îl creează pe hard disk.

Numit Hive, acest folder funcționează ca majoritatea celorlalte dosare de sincronizare.

Diferența este că fișierele din el sunt de fapt salvate în spațiul dvs. de rezervă și fac parte din planul dvs. de rezervă. Puteți dezactiva sincronizarea pentru anumite tipuri de fișiere din folderul dvs. de sincronizare dacă nu doriți să le sincronizați, dar nu puteți opri backup pentru fișierele care sunt sincronizate.

SpiderOak ONE nu are, de asemenea, o caracteristică de sincronizare selectivă. Majoritatea stocărilor de cloud, inclusiv Sync.com, o fac. Sincronizarea selectivă vă permite să dezactivați sincronizarea pentru fișiere, astfel încât acestea să fie stocate doar în cloud și nu și pe hard disk. Acesta, ca Sync.com Vault, este un mijloc de eliberare a spațiului pe hard disk.

Din cauza limitărilor SpiderOak ONE, este corect să spunem că sincronizarea fișierelor cu Sync.com este mai flexibilă și mai puternică decât sincronizarea fișierelor cu SpiderOak ONE. Dacă doriți să fiți în pas și să sincronizați rapid și nu vă interesează copierea de rezervă a fișierelor, acesta este un motiv bun pentru a alege Sync.com prin SpiderOak ONE.

Singurul avantaj adăugat de SpiderOak ONE când vine vorba de sincronizare este că are un client Linux, în timp ce Sync.com nu. Nici majoritatea serviciilor de stocare în cloud, după cum puteți citi în cel mai bun ghid de stocare în cloud pentru ghidul Linux.

Distribuire a unui fisier

În timp ce partajarea de fișiere este mai comună cu spațiul de stocare în cloud, multe backup-uri online vă permit să partajați și fișiere. SpiderOak ONE o face, deși are o abordare oarecum unică.

Diferența este ceea ce SpiderOak numește „ShareRoom”. Un ShareRoom funcționează ca un folder partajat prin faptul că orice conținut introdus în acesta este accesibil celor cărora li s-a acordat acces.

Puteți atribui fiecărei ShareRoom o parolă unică și o adresă URL unică, care să le permită altora să acceseze conținut pe web, astfel încât să nu fie nevoiți să instaleze un client SpiderOak ONE.

Dacă configurarea unui ShareRoom pare să funcționeze prea mult, puteți genera, de asemenea, o legătură îndreptată către un fișier care poate fi partajat cu oricine. Partajarea legăturilor cu SpiderOak este destul de limitată.

Linkurile generate nu pot fi reamintite mai târziu: este o singură dată, așa că va trebui să îl scrieți sau să faceți un nou link dacă trebuie să partajați din nou fișierul. Link-urile expiră automat după trei zile, dar faptul că nu le poți căuta mai târziu face ca supravegherea partajărilor de fișiere să fie un pic dificilă cu SpiderOak ONE.

Opusul este valabil pentru Sync.com, ceea ce facilitează auditul fișierelor partajate datorită două vizualizări speciale în GUI-ul său web. Primul, numit „link-uri”, arată toate linkurile de fișier pe care le-ați generat. Al doilea, numit „share”, arată toate dosarele pe care le-ați distribuit.

Alte caracteristici de partajare Sync.com, care ne plac, includ posibilitatea de a seta parole de legătură, date de expirare și limite de descărcare. De asemenea, puteți crea link-uri de încărcare pentru a permite altor persoane să vă partajeze fișiere. Niciuna dintre aceste funcții nu este disponibilă cu SpiderOak ONE.

Pe scurt, dacă aveți nevoie de un instrument bun de partajare a fișierelor, SpiderOak ONE este un pic stângaci. Între timp, Sync.com este probabil instrumentul de stocare în cloud de top pentru partajarea fișierelor, asociat doar cu mult mai scump Tresorit (consultați Sync.com și Tresorit pentru o defalcare completă din cap).

Securitate

Ultimul lucru despre care vom vorbi este securitatea. Cu toate acestea, vom rezuma această parte, deoarece este o poveste destul de simplă: Sync.com și SpiderOak ONE sunt două dintre cele mai sigure servicii cloud pe care le vei găsi..

Deși susținem în general că consumatorii întreprind măsuri pentru a-și proteja propria confidențialitate, aceștia pot face acest lucru mult mai ușor prin utilizarea serviciilor cloud de cunoștințe zero. Prin criptare cu cunoștințe zero, ne referim la criptare privată, la sfârșit. Nimeni, în afară de dvs. și de cei pe care le acordați acces, nu vă pot decripta fișierele, iar „nimeni” nu include serviciul cloud în sine.

Sync.com și SpiderOak OnE s-au clasat în mod constant printre alegerile noastre pentru cele mai bune servicii cloud de cunoștințe zero. Dintre cele două, oferim un nod pentru Sync.com deoarece extinde cunoștințe zero la orice fișiere partajate, în timp ce SpiderOak nu.

Sync.com are, de asemenea, câteva alte avantaje de securitate pentru SpiderOak ONE, inclusiv autentificarea cu doi factori. În decembrie 2017, SpiderOak a susținut că lucrează la această caracteristică pentru toți utilizatorii, dar acum este oferit doar pentru clienții vechi.

Gânduri finale

Scopul aici a fost de a elimina unele confuzii despre Sync.com și SpiderOak ONE. Sperăm că am făcut asta, dar vom prezenta versiunea scurtă în cazul în care încă mai luptați sau ați omis să închei.

Dacă doriți să vă măriți capacitatea hard disk-ului, alegerea este clară: alegeți Sync.com. SpiderOak ONE nu poate fi utilizat în acest scop. În plus, cu Sync.com, puteți obține 2 TB de stocare ieftin.

Dacă aveți nevoie de o soluție de recuperare în caz de dezastru, probabil doriți SpiderOak ONE. Deși este o modalitate excelentă de a stoca fotografii, Sync.com nu are funcțiile de rezervă pentru a face procesul ușor și inclusiv. Pe scurt, dacă utilizați Sync.com ca instrument de rezervă, nu va funcționa foarte bine.

Pentru partajarea fișierelor, Sync.com este instrumentul mai bun. Am spune același lucru despre sincronizare, de asemenea, în majoritatea cazurilor (cu excepția Linux).

În cazul în care SpiderOak ONE are cu adevărat un avantaj, nu este atât Sync.com cât și alte instrumente de backup online. În caz contrar, alegeri grozave, precum Backblaze (citiți recenzia Backblaze) și CloudBerry Backup nu pot fi utilizate pentru sincronizarea fișierelor. CloudBerry nu poate fi folosit nici măcar pentru a le împărtăși (citiți recenzia noastră de backup pentru CloudBerry).

Câștigător final: SpiderOak ONE

Pentru alternative la SpiderOak pentru backup cu sincronizare, singurele alegeri cu adevărat capabile sunt Acronis True Image și IDrive. Citiți recenzia noastră pentru imagini adevărate și revizuirea IDrive pentru mai multe informații.

Aceasta este abordarea noastră asupra discuțiilor Sync.com sau SpiderOak ONE. Sunteți bine să vă înscrieți lăsând un comentariu mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map