Securitatea cloud: modul în care serviciile de stocare vă protejează datele în 2020

Utilizarea stocării în cloud este excelentă, deoarece vă eliberează hard disk-ul și vă protejează fișierele de orice neplăceri care se întâmplă cu mașina dvs. fizică. Cu toate acestea, când parcurgeți cei mai buni furnizori de stocare în cloud, este posibil să vă confundați cu ceea ce înseamnă toate discuțiile de securitate. Acolo vine acest ghid util pentru securitatea cloud.


Mai jos vom aborda cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre securitatea cloud, dar mai întâi ne vom adresa de ce ai nevoie. După cum probabil știți, internetul este un loc periculos în care infracțiunile informatice circulă. Hackerii vă pot viza datele și vă pot lovi cu ransomware, vă pot intercepta transferurile cu atacuri om-în-mijloc sau vă pot fura acreditările. Este important să existe măsuri de securitate puternice pentru a preveni acest lucru.

Vestea bună este că devierea criminalității este destul de ușoară pe internet, tot ce ai nevoie sunt câțiva pași de bază. Să ne uităm la ele.

Criptare privată

-Zero cunoaștere

Criptarea privată, s-ar putea să o cunoașteți ca fiind zero-cunoștințe, împiedică pe oricine, în afară de dvs., să vă citească datele. Serviciul pe care îl utilizați nu va putea accesa datele dvs., deoarece numai dvs. aveți cheia. Dezavantajul acestei abordări este că, dacă pierdeți parola, aceasta a dispărut pentru totdeauna, deoarece un serviciu de cunoaștere zero nu o poate reseta pentru dvs..

Pentru a atenua riscul, luați în considerare utilizarea unui manager de parole. Indiferent, asigurați-vă că creați o parolă puternică. Puteți găsi cel mai bun serviciu cu criptare privată în cel mai bun articol al nostru despre serviciile cloud cu cunoștințe zero. 

Sync.com este cel mai bun serviciu global de stocare în cloud. A fost fondată în Toronto în 2011 și a câștigat o reputație pentru securitatea puternică și confidențialitatea utilizatorilor. Nu se percepe o taxă suplimentară pentru criptarea cunoașterii zero, așa cum fac unele servicii. Puteți obține 2 TB de stocare pentru doar 96 USD pe an sau 8 dolari pe lună. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Sync.com.

Următorul cel mai bun serviciu de cunoștințe zero, pCloud, necesită să plătiți pentru suplimentul său Crypto pentru a activa criptarea privată. Este de 3,99 USD pe lună. În afară de asta, oferă o valoare bună, deoarece puteți obține 2 TB de spațiu pentru 9,99 USD pe lună. Dacă plătiți anul, costul scade la 95,88 USD. Este, de asemenea, cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru Linux. Citiți recenzia noastră pCloud pentru toate pro și contra.

MEGA este un alt serviciu care are grijă bună de confidențialitatea ta. Pe lângă faptul că nu are cunoștințe zero, vă păstrează datele în centrele de date din Luxemburg, Germania, Franța, Olanda, Canada și Noua Zeelandă, toate acestea fiind determinate de Comisia Europeană să aibă un nivel adecvat de protecție în conformitate cu articolul 45 din Regulamentul general privind protecția datelor. Pentru mai multe detalii, citiți recenzia noastră MEGA.

Criptare At-Rest și In-Transit

criptare la repaus

Există numeroși algoritmi de criptare care variază de la vechile DES până la cele mai noi Blowfish și AES. După cum ați putut ghici, cel mai sigur este cel mai sigur joc din AES. Are mai multe niveluri de securitate, în funcție de lungimea cheii, care poate fi 128, 192 și 256 biți.

256 biți este cel mai sigur, dar, din câte știm, nimeni nu a reușit să creeze vreo implementare a acestuia. De obicei sunt utilizate în repaus.

În timpul transferului, serviciile de stocare în cloud tind să utilizeze protocolul TLS pentru a vă proteja fișierele împotriva orizontului. Stabilește o conexiune sigură prin efectuarea unei strângeri de mână între două mașini folosind un cifru, autentificare și schimb de chei.

O mulțime de servicii oferă niveluri suficiente de criptare și utilizează protocolul TLS. Un serviciu care se remarcă datorită numeroaselor sale măsuri de securitate este, totuși, Tresorit.

Din această cauză, este pe lista noastră cu cele mai sigure servicii de stocare în cloud. Confidențialitatea dvs. este, de asemenea, garantată, deoarece are cunoștințe zero și vă păstrează datele pe serverele din Irlanda și Olanda. Puteți afla mai multe despre securitatea acesteia în recenzia noastră Tresorit.

Autentificare cu doi factori

securitatea cloud și 2fa

Autentificarea cu doi factori este utilă atunci când doriți să împiedicați acei deranjați hackeri să vă fure acreditările. Când îl porniți, îl faceți astfel încât să trebuie să introduceți un cod pe lângă parola pentru a vă autentifica. Puteți obține codul folosind mai multe metode.

Un serviciu care are multe opțiuni pentru autentificarea cu doi factori este FilesAnywhere. Este o soluție de stocare care are o securitate puternică și prețuri ridicate.

Folosind-o, puteți face ca utilizatorii dvs. să introducă un cod suplimentar pe care îl primesc prin e-mail, SMS sau apel telefonic pentru a vă autentifica. Alte caracteristici includ filtrarea accesului pe adresa IP și restricționarea autentificărilor pe zi. Puteți citi descrierea completă de securitate în analiza noastră FilesAnywhere.

Protecție Ransomware

protecție ransomware

Ransomware-ul nu este o glumă. Este un tip de malware care găsește fișierele dvs. sensibile și le criptează. Dacă doriți să accesați din nou fișierele dvs., trebuie să plătiți hackerilor o răscumpărare pentru a obține cheia specială de decriptare de la ei. Adică dacă o livrează deloc. Este mai bine să nu cadă victima în primul rând. Acolo intră în joc serviciile cloud.

În cea mai bună copie de rezervă online cu piesă de protecție ransomware, enumerăm șase servicii care funcționează bine împotriva acesteia.

Alegerea noastră de top este CloudBerry Backup. Acționează ca un centru de control pentru stocarea în cloud și conturile de backup. Are scanare ransomware și versiune avansată care vă ajută să rămâneți în fața ransomware-ului. Licența standard de rezervă este de 49,99 USD. Citiți descrierea completă a acesteia în recenzia noastră de backup CloudCloud.

Pentru o soluție mai mainstream, încercați Acronis True Image. Protecția sa activă este bazată pe AI, astfel încât poate învăța să detecteze mai bine atacurile cu mai multe date. Blochează procesele și notifică utilizatorii atunci când detectează comportamente suspecte. În plus, poate recupera fișierele deteriorate într-o clipă. Prețul începe de la 49,99 USD pe an pentru 250 GB. Citiți mai multe în recenzia noastră pentru Acronis True Image.

Soluțiile de stocare în cloud folosesc versiuni pentru a combate ransomware-ul. Mulți o au, dar implementările diferă în funcție de numărul de versiuni sau zile pe care le puteți face înapoi. Sync.com oferă versiuni nelimitate, iar alții despre care am menționat au funcții similare.

Dacă aveți nevoie de o altă soluție, încercați OneDrive, care oferă versiuni de fișiere pentru ultimele 30 de zile. Citiți mai multe în recenzia noastră OneDrive.

Partajarea controlului conținutului

partajarea

Unul dintre principalele beneficii ale serviciilor cloud este distribuirea. Majoritatea serviciilor adoptă o abordare similară, permițându-vă să generați linkuri către fișiere sau foldere sau invitați pe alții să colaboreze cu dvs. În cazul în care acestea diferă cel mai mult, este capacitatea de a restricționa și controla conținutul dvs. partajat.

Controlul corect al conținutului poate include legături protejate prin parolă, date de expirare, permisiuni de folder și multe altele. Ne-am redus opțiunile la cinci servicii în cel mai bun stocare în cloud pentru distribuirea articolului. Nu ar trebui să surprindă faptul că Sync.com, pCloud și Tresorit sunt în vârf, deoarece oferă un control puternic al conținutului.

Cele două servicii de finalizare sunt Box și Dropbox. Nu se potrivesc cu serviciile de top, dar nici nu sunt în urmă. Box este un serviciu pentru întreprinderi care vizează întreprinderile, așa că, dacă aveți nevoie de asta, citiți recenzia noastră. Dacă sunteți un singur utilizator și preferați serviciile populare, încercați Dropbox. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, aflați mai multe despre asta în recenzia Dropbox.

Gânduri finale

Securitatea în cloud nu este o chestiune banală, mai ales dacă păstrați informații sensibile în cloud. Am enumerat cele mai importante cinci caracteristici ale serviciilor cloud ar trebui să fie obligate să vă păstreze datele în siguranță. Sunt criptare privată, criptare puternică în repaus și în tranzit, autentificare în doi factori, protecție ransomware și partajare sigură.

În general, Sync.com este cel mai bun, dar după cum vedeți mai sus, există o mulțime de alte servicii care trebuie luate în considerare. Ce părere aveți despre securitatea cloud? Credeți că serviciile enumerate aici sunt bune pentru micul dvs. business? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me