Reparație MP4: Cum să remediați fișierele video corupte în 2020

Unul dintre cele mai frustrante momente când importați un fișier video într-un editor este să vă dați seama că acesta a fost cumva corupt. Uneori, o parte din cadru lipsește, liniile obscurează materialul sau s-ar putea să nu se deschidă deloc (deși unele dintre cele mai bune programe de editare video noastre vor atenua daunele).


În orice caz, toată munca grea care a fost realizată în capturarea materialelor video pare probabil irosită. Dacă materialul respectiv a fost pentru lucru, puteți fi în apă caldă. Dacă a fost un videoclip al unei vacanțe în familie sau a primilor pași ai unui copil mic, probabil că sunteți dezamăgiți.

Cu toate că nu puteți remedia fiecare fișier corupt, veștile bune sunt că puteți încerca anumite lucruri înainte de a apela la închidere. Vom derula câteva dintre cele mai bune opțiuni de software de recuperare video disponibile, gratuite și plătite, pentru a vă arăta cum să recuperați fișierele video corupte. Pentru o imagine de ansamblu a software-ului de recuperare de top (pentru toate tipurile de fișiere), citiți cel mai bun ghid al nostru pentru software de recuperare a datelor.

Pentru a evita problemele de corupție în viitor, vom lua, de asemenea, un moment pentru a vă recomanda copierea de siguranță a fișierelor dvs. video, atât la nivel local, cât și în cloud. Serviciile de backup online oferă funcții de versiune, care vă permit să faceți o redirecționare la copii neîntrerupte ale fișierelor dvs..

Backblaze vă va oferi o copie de rezervă nelimitată pentru doar câțiva dolari pe lună, ceea ce o face perfectă pentru colecțiile video mari (citiți recenzia Backblaze). De asemenea, nu uitați să consultați și unele dintre celelalte favorite din cele mai bune servicii de backup online.

Reparație video stelară (plătită)

Recuperare stelară de date

Prima opțiune este Reparația stelară pentru video. Este disponibil atât pentru PC cât și pentru Mac și poate corecta o varietate de formate video, inclusiv .mov, .mp4, .wmv și .asf. Singurul dezavantaj real este că nu este gratuit. O licență de viață a software-ului costă 69,99 USD pentru versiunea standard sau 99,99 USD pentru o versiune premium care poate repara și fotografii.

Cu toate acestea, acest cost nu este lipsit de merit. Stellar poate repara atât video cât și audio dintr-un fișier, separând datele pentru fiecare flux și apoi reasamblându-le.

Pentru a-l utiliza, deschideți software-ul, apoi trageți și fixați fișierul în panoul de fereastră sau faceți clic pe „Adăugați fișier” pentru a-l localiza în sistemul dvs. de fișiere.

În continuare, va trebui să adăugați fișiere. Doar faceți clic pe butonul „Adăugați” în colțul din stânga jos și găsiți ce aveți nevoie.

Puteți examina imaginea pentru a vă asigura că ați găsit fișierul potrivit făcând clic pe butonul de previzualizare din colțul din dreapta jos. După ce ați făcut acest lucru, bifați casetele pentru fișierele pe care le doriți și faceți clic pe „reparație”.

După ce ați finalizat, veți ateriza pe un ecran cu toate fișierele reparate. Pentru a vă asigura că procesul a funcționat, selectați un fișier și faceți clic pe „previzualizare”.

După ce sunteți mulțumit, faceți clic pe „salvați” în colțul din dreapta jos, iar fișierele vor exporta către destinația aleasă.

Procesul de reparație și export poate dura puțin, deci asigurați-vă că aveți răbdare. Deși software-ul va costa ceva bani, este justificat de ușurința de utilizare și de performanță. Dacă lucrați cu mai multe fișiere video, atunci Reparația video stelară este un instrument pe care probabil îl doriți în setul dvs. de instrumente.

Stellar creează, de asemenea, o suită completă de recuperare a datelor despre care puteți citi în recenzia noastră de recuperare a datelor Stellar.

Reparație video digitală (gratuită)

Digital Video Repair este o alternativă gratuită la Stellar. Se pot repara fișiere .avi, .mov și .mp4 corupte care au fost codificate cu codecuri Xvid, DivX, MPEG4, 3ivx sau Angel Potion. Precizările sunt că software-ul este doar pentru Windows și un singur fișier poate fi reparat la un moment dat.

DVR este simplu de utilizat. Selectați fișierul pe care îl doriți, alegeți directorul de ieșire și faceți clic pe Reparație. Capacitățile sunt limitate, dar procesul este simplu. Dacă ați făcut o greșeală și trebuie doar să reparați un singur fișier video, atunci acest software vă va economisi bani cu ajutorul unui instrument mai scump și profesional.

Acestea fiind spuse, în timp ce DVR funcționează într-un pinch, nu are versatilitate. De obicei, este o idee bună să aveți un fel de instrument de recuperare pentru toate tipurile de fișiere de pe computer, nu doar videoclipuri, așa că poate doriți să luați în considerare actualizarea la un moment dat.

CleverFiles Disc Surill (gratuit & Plătit)

Cleverfiles Disk Drill se află între DVR și Stellar, cu variații gratuite și plătite. Deși software-ul nu este creat special pentru recuperarea videoclipurilor, acesta poate totuși repara .mp4s, .mov și altele.

Versiunea gratuită oferă tot ceea ce face versiunea Pro, dar recuperează doar date în valoare de până la 100 MB. Este mai degrabă un proces și mai puțin o versiune gratuită, dar vă va familiariza cu software-ul și poate fi folosit pentru a recupera câteva fișiere, dacă aveți tot ce aveți nevoie.

Versiunea Pro ridică limita de mărime pentru 89 de dolari. Veți primi un cont pentru un singur utilizator, cu suport pentru până la trei computere. Dacă aveți nevoie de mai mulți utilizatori sau instalații, Disk Drill are, de asemenea, o versiune de întreprindere pentru 399 USD.

Pe lângă operațiunile de recuperare, Disk Drill are câteva alte caracteristici unice. Unul este Disk Health, care vă va scana în mod obișnuit unitățile și va raporta eventualele probleme. Un altul este Cleanup Mac, care vă scanează unitatea și găsește modalități de a elibera spațiu. Poate sugera eliminarea fișierelor neutilizate, a porcilor spațiale sau a fișierelor software vechi care ar fi trebuit să fie șterse după o actualizare software.

Atât Disk Health, cât și Mac Cleanup, împreună cu alte caracteristici ale Disk Drill, sunt disponibile doar pentru MacOS. Deși software-ul este disponibil și pentru Windows, acesta nu este la fel de util pe sistemul de operare.

Atât pentru planuri cât și pentru platforme, procesul este același. După descărcarea clientului, deschideți Disk Drill în fereastra principală.

Faceți clic pe săgeata orientată în jos care corespunde unității pe care doriți să recuperați fișierele.

Puteți alege o scanare profundă sau rapidă. Primul va parcurge și va încerca să reconstruiască fișiere vechi, cu bucăți rupte de date împrăștiate adânc în hard disk. O scanare rapidă va încerca să restaureze fișierele șterse recent sau cele care nu necesită săpături prea mari.

Disk Drill va afișa o ierarhie de folder cu toate fișierele deteriorate. Există câteva opțiuni pentru a filtra în cazul în care aveți multe. Bifează caseta de lângă fișierele sau folderele pe care trebuie să le recuperezi.

După aceea, alegeți folderul destinație și faceți clic pe „recupera”.

O scanare profundă poate dura destul de mult, așa că aveți răbdare. Unul dintre unitățile mele cu aproximativ 300 GB de date a avut nevoie de 12 ore pentru a scana complet. Din fericire, puteți întrerupe sau anula procesul dacă găsiți fișierele de care aveți nevoie înainte de finalizarea acestuia.

Citiți recenzia noastră pentru Cleverfiles Disk Drill pentru o privire mai atentă la acest software de recuperare a datelor accesibil, dar complet cuprinzător.

Concluzie

Fișierele video care au fost descărcate doar parțial, au fost importate în mod necorespunzător sau au fost corupte, altfel pot fi atât enervante cât și descurajante. Din fericire, de multe ori fișierele video corupte pot fi recuperate, iar fiecare dintre opțiunile software menționate mai sus ar trebui să facă truc.

Dacă doriți mai multe opțiuni, consultați cele mai bune recenzii ale noastre despre software de recuperare a datelor. De asemenea, puteți consulta prezentarea noastră cu privire la cele mai bune recenzii de rezervă dacă doriți să puneți măsuri preventive în loc, astfel încât nu este necesar să sperați la o operațiune de recuperare a datelor cu succes.

V-ați ocupat vreodată de un fișier video corupt? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map