pCloud vs MEGA: stocare gratuită securizată pentru toți în 2020

Când vine vorba de servicii de stocare în cloud axate pe confidențialitate, două nume ies în evidență: pCloud și MEGA. Dacă numele Kim Dotcom înseamnă ceva pentru dvs., probabil că sunteți deja familiarizați cu MEGA, soluția de stocare în cloud, fondată de acest renegat colorat, axat pe confidențialitate (deși omul cel mare a părăsit de mult timp compania).


Celelalte comparații de stocare în cloud vă vor arăta că suntem și noi mari fani ai pCloud. Atât pCloud cât și MEGA oferă criptare cu cunoștințe zero pentru a vă păstra datele în siguranță, deși acest lucru costă puțin în plus cu un abonament pCloud. Ambele sunt destul de ușor de utilizat, dar pCloud are unele funcții de sincronizare superioare.

Citiți mai departe când aruncăm o privire mai atentă la pCloud vs MEGA pentru a vedea care este opțiunea mai bună în această recenzie de comparație.

Configurarea unei bătălii: pCloud vs MEGA

Compararea diferitelor servicii de stocare în cloud poate fi o provocare, deoarece nu există două produse exact. Pentru a rezolva această problemă, vom arunca o privire către pCloud și MEGA pe mai multe runde. În fiecare rundă, punem capul celor doi furnizori noștri într-un aspect important al stocării în cloud. 

Furnizorul care câștigă runda primește un punct și, dacă este o remiză, punctele sunt partajate. La sfârșitul articolului, vom evalua punctele pentru a găsi câștigătorul general.

1

Preț

Ambii furnizori oferă spații de stocare gratuite și servicii de înaltă clasă care le dețin pe lista noastră cu cele mai bune servicii gratuite de stocare în cloud. Obțineți 10 GB de stocare gratuită cu pCloud, în timp ce MEGA se laudă cu 50 GB de stocare gratuită pentru utilizatorii săi. Cu toate acestea, niciuna dintre oferte nu este chiar ceea ce pare.

Pentru a accesa 10GB complet cu pCloud, va trebui să îl deblocați. Deși 2 GB spațiu de stocare este disponibil imediat, puteți debloca următorii 5 GB confirmând e-mailul dvs., încărcând un fișier în cloud, instalând aplicația desktop și mobil și activând funcția de încărcare automată a fotografiilor. 

3 GB final este disponibil după ce ați invitat alți utilizatori la pCloud, dar veți primi spațiu suplimentar de stocare numai dacă se înregistrează efectiv. Consultați recenzia noastră pCloud pentru a afla mai multe.

MEGA oferă, de asemenea, stocare gratuită pentru clienți: 50 GB gratuit când înregistrați un cont. Cu toate acestea, 35 GB expiră după doar 30 de zile, indiferent de ce ai face. Puteți câștiga 20 GB pentru instalarea aplicației desktop și 15 GB în plus pentru instalarea aplicației mobile, dar ambele bonusuri expiră după 180 de zile. 

Chiar și cei 10 GB pe care îi primiți pentru a invita alte persoane să se alăture expiră după un an. În realitate, cantitatea de stocare gratuită care nu este limitată de timp este de 15 GB. Aceasta este în continuare o sumă decentă și, cu siguranță, se îmbunătățește la limita gratuită a pCloud, dar există încă o mulțime de bucle pentru a trece prin.

Pentru stocarea plătită, pCloud oferă două planuri personale cu opțiunea de a plăti lunar sau anual sau de a efectua o plată unică pe viață. Planul Premium vine cu 500 GB stocare. Opțiunea lunară costă 4,99 USD pe lună, plata anuală costă un echivalent de 3,99 USD în fiecare lună, iar abonamentul pe viață este de 175 USD în total.

Planul de top, Premium Plus, este livrat cu 2 TB de stocare. Opțiunea lunară costă 9,99 USD pe lună, plata anuală costă un echivalent de 7,99 USD în fiecare lună, iar abonamentul pe viață costă 350 USD în total. 

Planuri similare sunt disponibile cu MEGA, care oferă patru planuri personale plătite. Acestea au un preț în euro, astfel încât prețurile pot varia în funcție de cursul de schimb.

La momentul publicării, MEGA Pro Lite dispune de 400 GB spațiu pentru aproximativ 5,55 USD pe lună, Pro 1 este de aproximativ 11,11 USD pentru 2TB, Pro 2 este de aproximativ 22,23 USD pentru 8TB, iar Pro 3 este de aproximativ 33,36 USD pentru 16TB. Obțineți două luni în plus gratis dacă plătiți un an întreg în avans. Puteți afla mai multe despre ce obțineți cu fiecare nivel în revizuirea noastră MEGA.

prețuri de afaceri pCloud vs MEGA

Ambii furnizori oferă, de asemenea, stocare în cloud pentru companii. Planul de afaceri al pCloud este de 9,99 USD pe lună pentru 1 TB de stocare pe utilizator, deși aveți nevoie de minim trei utilizatori pentru a vă abona. Plata anuală reduce acest lucru la 7,99 USD pe utilizator pe lună. Un beneficiu real al planului de afaceri este că include pCloud Crypto pentru fiecare utilizator – vom vorbi despre această caracteristică mai târziu.

MEGA are de asemenea un singur plan de afaceri. MEGA pentru Business costă în jur de 11 dolari pe lună pentru fiecare utilizator și, la fel ca pCloud, are o politică minimă pentru trei utilizatori. Oferă spațiu de stocare nelimitat, dar numai pentru „scopuri de afaceri autentice”, cu o politică de utilizare corectă, care va începe dacă utilizați mai mult spațiu de stocare în comparație cu utilizatorul mediu de afaceri MEGA. 

Nu există nicio opțiune de stocare nelimitată disponibilă pentru pCloud, așadar dacă căutați spațiu nelimitat și MEGA nu vă atrage, consultați concurenții precum Dropbox Business și Box în cel mai bun articol de stocare cloud nelimitat..

Compararea asemănătorului cu serviciile de stocare în cloud este întotdeauna o provocare, dar ambii furnizori oferă un pachet de 2TB care iese puțin mai ieftin cu pCloud. Deși MEGA oferă mai mult spațiu de stocare gratuit, recompensele limitate în timp sunt destul de confuze. Este un apel strâns, dar pCloud face doar această rundă.

Runda: punct de preț pentru pCloud

Logo pCloud
Logo MEGA

2

Securitate & intimitate

Cel mai sigur stocare în cloud necesită un lucru mai mult decât orice: criptarea cu cunoștințe zero. Cu acesta, fișierele pe care le stocați sunt criptate, iar furnizorul dvs. de stocare în cloud nu are nicio înregistrare a cheii pentru a le decripta; rămâne doar în mâinile tale. Fără cheie, nu există nicio cale pentru nimeni, ci pentru a vă accesa fișierele. 

Chiar dacă furnizorul este obligat să predea datele dvs. către autorități, aceste date sunt inutile fără cheia de decriptare. Acesta este motivul pentru care, atunci când vine vorba de securitate, atât MEGA cât și pCloud oferă un fel de soluții potrivite.

pcloud-cripto

MEGA folosește criptarea cu cunoștințe zero pentru toate produsele sale, inclusiv pe nivelul liber, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt sigure. Cu toate acestea, există o problemă la un furnizor de cunoștințe zero: nu vă poate reseta parola pentru dvs., deoarece acest lucru ar necesita cheia pentru a decripta datele dvs..

În acest sens, MEGA vă oferă o cheie de recuperare pe care o puteți utiliza pentru a reseta parola dacă o uitați. Dacă pierdeți acest lucru, nu există nicio cale de întoarcere și datele dvs. sunt pierdute. Vă recomandăm să folosiți un manager de parole bun precum Dashlane pentru a stoca această cheie. Consultați lista noastră cu cele mai bune extensii de manager de parole pentru alternative.

Deși pCloud oferă criptare cu cunoștințe zero, trebuie să plătiți pentru aceasta (cu excepția cazului în care sunteți un utilizator de afaceri). Marcat ca pCloud Crypto, vă permite să criptați unele sau toate fișierele dvs. folosind criptare cu cunoștințe zero. Costă 4,99 USD în plus pe lună sau aproximativ 3,99 USD pe lună în planul anual, cu o taxă de 125 USD pentru acces pe viață.

Confidențialitatea pCloud și MEGA

pCloud are sediul în Elveția, o țară cu unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate cloud din lume. Cu toate acestea, există servere în S.U.A., astfel încât datele dvs. ar putea să se încadreze în legi mult mai puțin prietenoase cu confidențialitatea. O modalitate bună de a evita acest lucru este să folosiți pCloud Crypto sau să criptați fișierele singuri utilizând Boxcryptor (consultați recenzia noastră Boxcryptor).

Dacă utilizați pCloud Crypto, atunci datele dvs. sunt ferite de ochii indepărtați. Cu toate acestea, dacă nu utilizați pCloud Crypto, atunci pCloud vă poate accesa fișierele și poate face acest lucru pentru a vă asigura că nu violați niciunul dintre termenii săi. Rețineți acest lucru dacă sunteți îngrijorat de confidențialitate.

Fiind așa-numita „companie de confidențialitate”, MEGA se concentrează fără îndoială pe confidențialitatea utilizatorilor. Serverele sale sunt toate situate în locații destul de accesibile pentru confidențialitate – inclusiv Noua Zeelandă, Canada și Luxemburg – fără servere pe solul Statelor Unite.

Utilizatorii europeni sunt parte la regulile puternice de protecție a datelor GDPR, dar MEGA face acest pas mai departe și aplică aceleași reguli tuturor utilizatorilor, chiar și celor care locuiesc în afara UE.

Ambii furnizori oferă o bună securitate, fiecare făcând-o pe lista noastră cu cele mai bune servicii cloud de cunoștințe zero. pCloud Crypto este o soluție bună, dar MEGA oferă o criptare cu cunoștințe zero ca standard și fără costuri suplimentare. De asemenea, MEGA are o confidențialitate mai bună, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt mai sigure de solicitările agențiilor guvernamentale.

pCloud este excelent atât pentru securitate cât și pentru confidențialitate, dar MEGA este mai bun, făcându-l câștigător aici.

Runda: Securitate & Punct de confidențialitate pentru MEGA

Logo pCloud
Logo MEGA

3

Ușurință în utilizare

Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud oferă clienți pentru macOS și Windows, dar ambii concurenți de aici oferă, de asemenea, suport Linux pentru a acoperi toți utilizatorii desktop probabili. Ambele servicii o fac pe lista noastră cu cele mai bune stocări cloud pentru Linux. Pentru utilizatorii de telefonie mobilă, există aplicații Android și iOS de bună calitate pentru ambele servicii.

pcloud-web-app

MEGA și pCloud folosesc sistemul de folder de sincronizare cunoscut pe care Dropbox l-a popularizat acum un deceniu. Dacă ați folosit vreodată servicii de stocare în cloud, veți găsi atât pCloud cât și MEGA simplu de utilizat cu funcții familiare. Ambele utilizează pictograme de sistem sau bară de meniu pe calculatoarele desktop care vă permit să accesați setările.

Avem o abordare minoră cu pCloud: branding. Pictograma sa cloud este foarte asemănătoare cu cele folosite de alți furnizori, cum ar fi OneDrive, Google și Amazon. Dacă aveți mai multe conturi cloud, acest lucru ar putea obține un pic confuz (deși, recunoaștem, acest lucru este probabil prin design). MEGA are un logo „M” simplu, așa că nu este în pericol să-l confundați pentru un alt cont.

Interfețele web ale ambilor furnizori pot fi, de asemenea, puțin neplăcute în comparație cu rivalii precum Sync.com și Dropbox. Glisarea și plasarea unui fișier în aplicația web pCloud se poate face numai cu folderul deschis în prezent, mai degrabă decât în ​​subfoldere. 

Cu MEGA, apare aceeași problemă. Nu puteți arunca doar un fișier într-un folder de pe ecran; trebuie să specificați într-o fereastră pop-up unde doriți să o plasați.

O problemă similară există cu aplicațiile mobile. Dacă doriți să mutați un fișier, nu îl puteți ține apăsat și nu îl puteți trage în jurul, așa cum se poate cu alți furnizori. În schimb, trebuie să apăsați lung fișierul și să selectați să-l mutați în meniul care apare odată ce faceți acest lucru.

În comparație, concurenții precum OneDrive și Dropbox vă permit să trageți și să fixați fișiere în aplicația mobilă în sine, ceea ce este mult mai simplu, mai rapid și mai intuitiv pentru utilizatori. Consultați recenzia noastră OneDrive pentru a afla mai multe despre aplicația sa.

În ciuda acestor probleme (destul de minore), aplicațiile sunt de altfel utile. De exemplu, atât pCloud, cât și MEGA se înscriu pe lista noastră cu cele mai bune stocări cloud pentru Android. Într-adevăr nu există o diferență mare între furnizori atunci când vine vorba de ușurința în utilizare, așa că apelăm la această etapă.

Runda: Ușor de utilizat Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo pCloud
Logo MEGA

4

Sincronizarea și distribuirea fișierelor

Baza tuturor stocării în cloud este stocarea și partajarea fișierelor. Ca furnizori de nivel superior, MEGA și pCloud fac acest lucru destul de bine.

MEGA vă permite să controlați fișierele pe care le sincronizați cu computerul. Dacă spațiul de stocare este restrâns, puteți alege selectiv fișierele pe care doriți să le aveți imediat accesibile sau le puteți descărca pe toate pentru acces ușor. Puteți adăuga alte foldere PC ca noi locații de sincronizare din meniul de setări.

mega-interfață web

pCloud folosește o metodă diferită care (am argumenta) este superioară și scoate complexitatea. Când instalați pCloud, folderul dvs. de sincronizare este configurat ca o unitate virtuală. Conținutul acestei unități sunt stocate în cloud și sunt vizibile pe computer ca și cum ar fi stocate pe hard disk, dar nu ocupă niciun spațiu pe computer.

Dacă doriți să puteți lucra la fișiere offline, puteți utiliza funcția de sincronizare. Acest lucru vă permite să alegeți folderele locale de pe computer pentru a vă sincroniza cu pCloud, oferindu-vă posibilitatea de a lucra la ele offline. Atunci când vă conectați la internet, toate modificările pe care le-ați făcut sunt sincronizate automat cu serverele pCloud.

Distribuire a unui fisier

Ambii furnizori vă permit să creați legături pentru partajarea fișierelor. Cu pCloud, puteți include o parolă sau o dată de expirare sau puteți utiliza un link scurtat. Cu toate acestea, nu puteți partaja fișiere criptate de la pCloud Crypto decât dacă aveți un cont de afaceri.

mega-vs-tresorit-mega-parts

MEGA vă permite, de asemenea, să setați o dată de expirare și o parolă pentru fișierele partajate, dar numai dacă aveți un cont plătit. Puteți, de asemenea, să partajați fișiere criptate, cu opțiunea de a partaja legăturile dvs. cu sau fără cheia de decriptare. 

Dacă trimiteți un link MEGA cu cheia, oricine are linkul îl poate deschide. Dacă nu este inclusă cheia, va trebui să trimiteți separat cheia de decriptare către oricine doriți să puteți deschide fișierul sau folderul.

pCloud limitează lățimea de bandă în fiecare lună pentru link-uri partajate. Conturile gratuite obțin 50 GB, conturile Premium obțin 500 GB iar conturile Premium Plus beneficiază de 2TB. 

MEGA are un sistem similar în vigoare, cu niveluri plătite care oferă 1TB, 2TB, 4TB și 8TB de lățime de bandă în fiecare lună, respectiv. Conturile gratuite nu au o limită specificată; MEGA spune că depinde de ora zilei și de alți factori, dar nu așteaptă mai mult de aproximativ 4 GB pe zi.

Viteză

În testele de viteză, atât pCloud cât și MEGA au fost destul de similare cu viteze de încărcare și descărcare. Fiecare a avut nevoie de aproximativ 24 de minute pentru a încărca un fișier de 1 GB și aproximativ trei minute pentru a descărca unul în testul nostru de viteză rapidă.

Un avantaj major pe care îl are pCloud în ceea ce privește viteza este că folosește sincronizarea la nivel de bloc pentru a împărți fișierele în blocuri mici. Când editați fișierul, sunt sincronizate numai părțile – sau blocurile – din fișierul pe care îl schimbați, în loc să fie sincronizat întregul fișier. 

Dacă sincronizați fișiere mari, acest lucru poate face o diferență semnificativă în accelerarea încărcărilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care pCloud îl face pe cel mai bun stocare în cloud pentru lista scurtă de fișiere mari, împreună cu Sync.com și OneDrive.

Ne place abordarea virtuală a unității virtuale pCloud. Este simplu și ușor de înțeles și vă oferă în mod eficient 2 TB de spațiu suplimentar pentru a stoca fișierele pe computer. De asemenea, folosește sincronizarea la nivel de bloc, făcând sincronizarea fișierelor mari cu modificări minime mult mai rapid, făcând din pCloud câștigătorul ușor aici.

Runda: sincronizarea fișierelor și punctul de partajare pentru pCloud

Logo pCloud
Logo MEGA

5

Caracteristici

După cum v-ați putea aștepta, funcțiile sunt abundente atât de la MEGA, cât și de la pCloud, deși unele funcții sunt probabil mai utile decât altele.

De exemplu, pCloud are un player muzical dedicat pentru colecția dvs. de muzică, care vă permite să creați liste de redare și să căutați după titlul melodiei, titlul albumului sau artistul. Numai asta îl face să fie unul dintre cele mai bune spații de stocare în cloud pentru alegeri muzicale dacă vă stocați muzica în cloud. Cu toate acestea, dacă utilizați un serviciu de streaming, atunci este probabil redundant.

pcloud-audio-player

pCloud vă permite, de asemenea, să faceți backup pentru fișiere direct de la alte servicii cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive și OneDrive, precum și din contul dvs. de Instagram sau Facebook. Acest lucru vă permite să colectați rapid și să stocați fotografiile de pe social media. 

Există, de asemenea, o funcție de versiune de fișiere care vă permite să reveniți la o versiune mai veche a fișierelor dvs. Puteți merge înapoi până la 30 de zile pentru conturi plătite sau până la un an pentru 39 de dolari suplimentari. MEGA include o caracteristică similară, deși este mai puțin ușor de utilizat.

Există o funcție de chat și de partajare a fișierelor criptate pentru utilizatorii contului MEGA. Această criptare end-to-end vă poate atrage mai ales dacă vă preocupă confidențialitatea aplicațiilor precum WhatsApp.

Dacă doriți să partajați fișiere mari cu alți utilizatori, le puteți trimite direct folosind MEGAbird, o extensie pentru clientul de e-mail Mozilla Thunderbird. Acest lucru vă permite să trimiteți fișiere mari prin MEGA direct de la Thunderbird, indiferent de serviciul dvs. de găzduire prin e-mail. Există, de asemenea, un instrument de linie de comandă care vă permite să vă controlați și să vă automatizați contul.

După cum puteți vedea, aceste funcții – în afara caracteristicilor tipice de stocare în cloud pe care le așteptați – variază de la util la niche. În timp ce playerul muzical pCloud și chatul criptat al MEGA pot atrage unii, cea mai mare atragere va fi serviciul de backup al pCloud, permițându-vă să salvați fișiere pe mai multe platforme. Având în vedere acest lucru, pCloud câștigă aici.

Runda: Caracteristici Punct pentru pCloud

Logo pCloud
Logo MEGA

6

Verdictul

Concursul a fost destul de strâns în primele trei runde, ambii furnizori revendicând un câștig și un egal. pCloud a terminat totuși mai puternic, luând ultimele două runde. Cu un scor de trei la unu, cu o rundă ca o remiză, pCloud este câștigătorul general aici.

MEGA a ieșit în vârf atunci când vine vorba de securitate și confidențialitate, datorită faptului că oferă standard criptare cu cunoștințe zero, chiar și pe nivelul liber. Punctele au fost împărtășite atunci când am luat în considerare ușurința de utilizare, unele probleme de usabilitate mici afectând o experiență aproape perfectă pentru ambii furnizori.

pCloud a fost câștigătorul clar atunci când a venit să sincronizeze și să partajeze fișierele, cu sincronizarea la nivel de bloc care să accelereze sincronizarea fișierelor (în special pentru fișierele mari) și sistemul de unități virtuale folosit pentru eliberarea spațiului pe disc.. 

Funcțiile pCloud au obținut, de asemenea, un câștig, integrarea cu alte servicii cloud se dovedește utilă. Prețul a fost puțin mai aproape, dar pCloud a câștigat câștigând un preț mai ieftin într-o comparație similară, chiar dacă MEGA oferă mai mult spațiu de stocare gratuit.

Câștigător: pCloud

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de stocare în cloud de calitate, atât pCloud cât și MEGA au punctele lor forte și ar fi furnizori buni pentru dvs.. Dacă intimitatea este cea mai mare preocupare a ta, atunci MEGA este un candidat puternic. Dacă sunteți în căutarea unei sincronizări rapide sau doriți să accesați toate fișierele dvs. cloud fără să vă completați unitatea în proces, atunci pCloud este o alegere excelentă. 

Dacă ați folosit MEGA sau pCloud înainte și doriți să fiți de acord sau nu sunteți de acord cu oricare dintre aceste puncte, faceți acest lucru. Lasă-le în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map