pCloud vs Google Drive: protecție și colaborare

Există multe servicii de stocare în cloud din care să alegeți, iar noi, la Cloudwards.net, ne străduim să vă facilităm acest lucru. Este deosebit de enervant când nu poți decide între două servicii. În acest articol, vom face un pCloud vs. Google Drive din cap pentru a vă ajuta să alegeți unul. pCloud este aproape de topul celei mai bune comparații de stocare în cloud, în timp ce Google Drive are 800 de milioane de utilizatori.


Serviciile de stocare în cloud se concentrează pe diferiți factori, cum ar fi productivitatea, securitatea și integrările terților. pCloud și Google Drive nu vizează aceeași piață, dar le putem compara în aceleași categorii. Depinde de tine să stabilești care este cel mai important.

Vom oferi un câștigător general la sfârșit pentru a facilita acest lucru.

fișiere de interfață web pCloud

Puteți, de asemenea, să vă referiți la revizuirea noastră separată pCloud și la revizuirea Google Drive pentru a afla mai multe despre servicii. Dacă încă nu puteți decide care este cel mai potrivit pentru dvs., vă va ajuta cel mai bun ghid de stocare în cloud. Atât pCloud, cât și Google Drive sunt în el.

Interfața web Google Drive

În următoarele cinci runde, vom compara ambele servicii și vă vom ajuta să decideți care se potrivește nevoilor dvs. La sfârșitul fiecărei runde, vom numi câștigătorul și vom încheia numind alegerea noastră de top.

1

Cost de depozitare

Costul de stocare este determinat de prețul abonamentelor. Cu cât un furnizor oferă mai multe planuri, cu atât opțiunile dvs. vor fi mai bune. Cât de mult spațiu oferă banilor îi determină valoarea. Dacă sunteți în căutarea unei reduceri, citiți cele mai bune oferte pentru stocarea în cloud. Este excelent dacă un serviciu oferă un plan sau o probă gratuită, pentru că atunci îl puteți testa înainte de a cumpăra.

Atât pCloud cât și Google Drive oferă un plan gratuit. Planul gratuit al pCloud oferă 10 GB de stocare, la care puteți adăuga 4 GB completând un proces în mai multe etape după înregistrare. În plus, pentru fiecare prieten la care faceți referire, primiți 1 GB spațiu suplimentar până la 20 GB.

Planul gratuit al Google Drive vă oferă o cantitate de 15 GB generoasă de stocare și beneficiază de aceleași caracteristici. Acestea includ suita sa de aplicații de birou, Google Photos și alte servicii care se integrează cu Google.

pcloud-vs-google-pcloud-stabilire a prețurilor

pCloud are doar două planuri plătite din care să alegeți: Premium 500GB și Premium Plus 2TB. Primul plan costă 4,99 USD pe lună, în timp ce al doilea vă va stabili 9,99 USD pe lună. Dacă plătiți pentru anul, prețurile scad la 47,88 USD, respectiv 95,88 USD.

Dacă vă place serviciul și intenționați să îl utilizați pe termen lung, puteți cumpăra un plan de viață pentru cea mai bună valoare. Un abonament pe viață pentru Premium 500GB costă 175 USD, iar Premium Plus 2TB este 350 $.

pcloud-vs-google-google-de stabilire a prețurilor

Google Drive oferă multă flexibilitate cu cele șase planuri plătite. Puteți obține 100 GB pentru 2 dolari pe lună sau 19,99 USD pe an. Dacă aveți nevoie de mai multe, planul 1TB costă 9,99 USD pe lună sau 99,99 USD pe an. Planurile de nivel superior nu oferă o reducere anuală. Încep de la 2TB pentru 19,99 USD pe lună și se termină cu 30TB pentru 299,99 USD pe lună și niciuna nu este printre cele mai bune valori în stocarea în cloud.

În timp ce Google Drive oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește numărul său de planuri, pCloud are un cuplu care contează. Premium 500 GB este mai mult decât de două ori mai mare decât planul de 100 GB al Google, dar oferă de cinci ori mai mult spațiu de stocare. Cu toate acestea, Premium Plus 2TB este cu 50% mai ieftin decât omologul Google la plata lunară, iar decalajul este și mai mare dacă plătiți pentru anul.

pCloud nu are planuri care să ofere mai mult spațiu de stocare, dar un reprezentant ne-a spus într-un e-mail că poate oferi mai mult spațiu, dacă este nevoie. Deși Google Drive oferă planuri cu mai mult spațiu de stocare, acestea sunt mai scumpe, așa că oferim această rundă pCloud.

Runda: punct de cost de stocare pentru pCloud

Logo pCloud
Logo Google Drive

2

Securitate și confidențialitate

Cât de utilă este stocarea în cloud fără o bună securitate este discutabilă. În timpul transferului, datele dvs. ar putea fi supuse atacurilor omului în mijloc și, odată ce datele dvs. sunt în cloud, hackerii nu vor ezita să-l țintească.

Pentru a combate asta, securitatea cloud folosește protocoale care vă protejează datele în timpul transferului și criptarea care funcționează în tranzit și în repaus. Algoritmii de criptare pot fi AES pe 128 biți sau 256 biți, în timp ce TLS vă protejează datele în timpul transferului. Criptarea privată vă asigură că numai dvs. vă puteți citi datele.

Autentificarea în doi factori este utilă dacă cineva vă fură parola.

Google Drive folosește criptarea AES pe 128 de biți pentru a scramba fișierele dvs. în timp ce sunt stocate pe serverele sale. Nu este AES 256 biți, dar face treaba. În tranzit, protocolul TLS îi protejează. Autentificarea în doi factori este disponibilă pentru a vă proteja.

pcloud-vs-google-drive-google-securitate

Confidențialitatea a fost o problemă pentru Google de când a fost conectat la proiectul PRISM și la partajarea datelor cu Agenția Națională de Securitate din SUA. De asemenea, compania scanează e-mailurile și fișierele personale pentru a vă oferi anunțuri personalizate, rezultate ale căutării personalizate și multe altele. Dacă doriți să evitați acest lucru și să vă consolidați confidențialitatea, puteți utiliza Boxcryptor, un add-on privat de criptare.

pCloud nu are nevoie de Boxcryptor, deoarece are un supliment suplimentar numit pCloud Crypto, pe care îl puteți obține pentru 3,99 USD pe lună. Asta înseamnă că compania nu include criptarea privată cu planurile sale. Dacă utilizați pCloud, datele dvs. se vor încadra în legile și reglementările din cloud din SUA, deci Crypto ar putea fi o investiție bună.

pcloud-vs-google-drive-pcloud-securitate

pCloud folosește protocolul TLS pentru a proteja datele în tranzit către servere. După ce datele dvs. ajung la unul dintre centrele sale de date, acestea vor fi reproduse pe cel puțin cinci servere. Pe ele, fișierele dvs. sunt criptate folosind criptarea AES de 256 biți. De asemenea, are o autentificare cu doi factori.

Google Drive nu este excelent în ceea ce privește confidențialitatea și nu corespunde nivelului de criptare al pCloud, astfel încât pCloud câștigă această rundă.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru pCloud

Logo pCloud
Logo Google Drive

3

Experiența utilizatorului

Experiența utilizatorului reflectă cât de plăcut este utilizarea serviciului. Este mai bine dacă este simplu și nu este complicat sau complex. Serviciul ar trebui să funcționeze pe desktop, web și mobil, iar aplicațiile ar trebui să aibă interfețe atractive și intuitive.

Interfața web a Google Drive este similară cu alte aplicații Google. Este intuitiv, plăcut și ușor de navigat, așa că îl veți folosi probabil mai mult decât clientul desktop. Deși are multe caracteristici, acestea sunt așezate cu grijă pentru a nu vă copleși.

Google-Drive-selectiv-Sync

Aplicația desktop constă dintr-un folder de sincronizare și o pictogramă a tăvii de sistem. Nu veți avea nicio problemă folosindu-l ca fiind clar și simplu de navigat. Este disponibil pentru Windows și macOS.

Aplicația mobilă este preinstalată pe majoritatea telefoanelor Android și vă permite să accesați fișierele în mișcare. Puteți chiar să le editați fără a descărca mai întâi, ceea ce necesită multe alte servicii. Aplicația este disponibilă și pentru iOS. Google Photos, care distribuie spațiu cu Google Drive, are încărcare automată pentru fotografiile și videoclipurile dvs..

pCloud-desktop-client

Clientul de desktop al pCloud este disponibil pentru Windows, macOS și Linux. De fapt, este cel mai bun stocare cloud pentru Linux. Îl puteți accesa folosind o pictogramă a tăvii de sistem sau unitatea pCloud din managerul de fișiere de sistem. Interfața este întunecată, dar clară și intuitivă.

Aplicația web are mai multe funcții decât clientul desktop, oferă acces la toate instrumentele pCloud într-un singur loc și oferă o experiență rapidă și simplificată.

Aplicația mobilă nu dezamăgește, deoarece vă permite să accesați fișierele în mișcare și vă pot încărca automat fotografiile și videoclipurile. Este ușor de utilizat și disponibil pentru Android și iOS.

Experiența utilizatorului este mai subiectivă decât alte categorii și ambele servicii oferă funcții similare, dar nu există nicio întrebare că Google Drive este mai elegant. Aplicația sa pentru desktop nu este disponibilă pentru Linux, cum ar fi pCloud, dar vă permite să editați fișierele fără să le descărcați pe telefon și dispune de Google Photos pentru gestionarea ușoară a fotografiilor. Google Drive câștigă această categorie.

Runda: punct de experiență al utilizatorului pentru Google Drive

Logo pCloud
Logo Google Drive

4

Partajarea

După ce ați încărcat fișierele, probabil că veți dori să le partajați. Astfel, ar trebui să fie ușor, rapid și capabil să meargă direct pe marile rețele sociale, persoane și grupuri de persoane. De asemenea, ar trebui să obțineți controale de conținut adecvate, astfel încât să puteți restricționa accesul neautorizat cu protecție prin parolă, date de expirare și permisiuni.

pCloud are mare grijă de partajarea fișierelor, iar funcțiile sale frumoase îi câștigă un loc în cel mai bun depozit de cloud pentru lista de partajare.

Puteți partaja fișiere și foldere folosind aplicația sa web. Alții pot fi invitați să acceseze dosare sau să creeze linkuri de încărcare sau descărcare prin e-mail sau numele contului. Un link de încărcare le permite să-și încarce conținutul direct în folderul dvs., în timp ce un link de descărcare le permite să vizualizeze și să descarce fișierele și folderele. Puteți partaja și pe Facebook și Twitter.

Vizualizarea „Acțiunile mele” din pCloud vă arată ce ați împărtășit cu alții, iar ecranele „Împărtășit cu mine” vă spun ce au împărtășit alții cu dvs. Serviciul oferă, de asemenea, un tabel util care arată statistici pentru acțiunile dvs..

Pentru a preveni accesul neautorizat, puteți seta parole și date de expirare pentru a proteja legăturile. Le puteți scurta, de asemenea, dar rețineți că acestea vor fi mai puțin sigure dacă o faceți, deoarece va fi mai ușor să le ghiciți adresa. Dacă utilizați pCloud Crypto, nu veți putea împărtăși fișierele criptate.

Partajarea fișierelor și folderelor cu Google Drive este ușoară. Puteți genera o legătură și o puteți copia și lipi sau o puteți trimite prin e-mail. Persoanele care îl folosesc pot vizualiza, comenta sau edita în funcție de permisiunile pe care le-ați setat. Există, de asemenea, un tabel care vă arată cine a avut acces la acesta. De asemenea, puteți partaja conținutul dvs. în rețelele sociale.

Deși permisiunile sunt disponibile, alte funcții de control de conținut, cum ar fi datele de expirare și protecția cu parolă, nu sunt valabile. Puteți spune ce au împărtășit alții cu dvs. accesând folderul „partajat cu mine”, dar nu există un astfel de dosar pentru conținutul pe care l-ați distribuit.

Este clar că pCloud oferă mai multe caracteristici pentru partajare și are controale de conținut mult mai puternice pentru a vă proteja acțiunile, așa că această rundă merge la pCloud.

Runda: Punct de partajare pentru pCloud

Logo pCloud
Logo Google Drive

5

Caracteristici suplimentare

În continuare, vom arunca o privire asupra funcțiilor care nu sunt standard pentru serviciile de stocare în cloud, cum ar fi previzualizarea media, integrarea cu aplicații terțe și instrumentele de productivitate.

Google strălucește în această categorie datorită vastului său arsenal de funcții. Acestea includ, în special, suita de birouri Google și biblioteca mare de instrumente terțe. De fapt, Google Drive se află pe lista noastră cu cele mai bune spații de stocare în cloud pentru colaborare.

Suita de birouri Google include documente, foi și diapozitive Google. Documente vă permite să creați și să colaborați cu alții la documente text, Fișele vă permit să lucrați cu foi de calcul și Slide vă permite să creați prezentări.

Google-Drive-New-Document

Deoarece aplicațiile respective corespund Microsoft Word, Excel și PowerPoint, Google are o extensie Chrome care vă permite să vizualizați, să editați și să convertiți între fișierele sale de birou și cele ale Microsoft. Dacă lucrați în principal cu documente și Google Drive nu vi se potrivește, consultați cea mai bună stocare în cloud pentru lista de documente pentru alte opțiuni.

Google-Drive-App-Library

Pe lângă suita de birouri, Google Drive are o bibliotecă terță parte cu sute de instrumente cu care se poate integra și multe dintre ele sunt gratuite. Poate previzualiza imagini și reda fișiere video și muzică. Am încercat să redăm fișiere media, totuși, și a fost neplăcut. Videoclipurile ar putea avea nevoie de conversie, dar aplicația nu a fost înștiințată de o astfel de cerință.

Google Photos, o aplicație de gestionare a fotografiilor, este de asemenea disponibilă. Vă permite să vă gestionați ușor fotografiile și vă permite să încărcați un număr nelimitat dacă alegeți acest lucru în „calitate înaltă” în loc de „original”.

pcloud-vs-google-pcloud-audio

pCloud vă permite, de asemenea, să vă previzualizați fotografiile și să redați fișiere media, dar are și alte câteva funcții. Fotografiile dvs. nu vor fi redimensionate când le încărcați, dar le puteți descărca într-o rezoluție diferită, dacă doriți. Puteți crea liste de redare a fișierelor dvs. audio, care este excelent pentru iubitorii de muzică. Playerele audio și video sunt atractive și funcționează bine.

pCloud-Cloud Backup-

O altă caracteristică interesantă este posibilitatea de a muta fișierele din cloud în cloud. Puteți utiliza o copie de rezervă din cloud în cloud pentru Google Drive, Dropbox și OneDrive. pCloud poate face și backup de pe Facebook și Instagram.

Ambele servicii au ceva de oferit, dar Google Drive are mai multe integrări și capacități de colaborare, astfel încât câștigă această rundă.

Rotund: Funcții suplimentare Punct pentru Google Drive

Logo pCloud
Logo Google Drive

6

Verdictul

Atât pCloud cât și Google Drive sunt printre cele mai bune servicii de stocare în cloud. Totuși, aici poate exista un singur câștigător și este pCloud. Planurile sale au o valoare mai bună, iar serviciul oferă securitate și confidențialitate mult mai puternice. De asemenea, are controale de conținut mai bune pentru acțiunile dvs..

Chiar dacă pCloud este câștigătorul general, Google Drive obține puncte. În funcție de nevoile dvs., poate fi o alegere mai bună pentru dvs., mai ales dacă aveți nevoie să lucrați cu documente și să colaborați cu alții. Biblioteca sa uriașă de integrări este de asemenea ispititoare.

Ce părere aveți despre aceste două servicii? Care preferați? Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos și să citim cum se compară câștigătorul nostru cu Dropbox. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me